Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων?, Πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων?

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν επίσης μια πρόσθετη λειτουργία που σημειώνεται από το γράμμα “Β” (φρένο), το οποίο, στην πράξη, αυξάνει την ηλεκτρική αντίσταση του κινητήρα κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, λαμβάνοντας έτσι μια διπλή λειτουργία: ενισχύει τον κινητήρα φρένου, επομένως μειώνει την ταχύτητα και αυξάνει την ένταση της ανάκτησης ενέργειας.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων ?

Τα κιβώτια ταχυτήτων χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση της ισχύος του κινητήρα στους τροχούς δίσκου. Με την Χειροκίνητα κουτιά (BVM), Το πέρασμα των εργαλείων πραγματοποιείται με το χειρισμό του μοχλού ταχύτητας ενώ πιέζει το πεντάλ του συμπλέκτη. Αυτός ο τύπος πλαισίου έχει 5 ή 6 γρανάζια και ο οδηγός πρέπει να παρεμβαίνει κάθε φορά για αλλαγές αναφοράς, είτε πρόκειται για ζήτημα υποβάθμισης είτε για επιτάχυνση. Με Αυτόματα κουτιά (BVA), Δεν είναι απαραίτητο να παρέμβει κάθε φορά για να περάσει τις ταχύτητες και το αυτόματο αυτοκίνητο δεν περιλαμβάνει συμπλέκτη. Εχει ένα ρομποτικό κουτί επιτρέποντάς του να αλλάξει την ταχύτητα του κινητήρα από μόνη της, ανάλογα με την κατάσταση. Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, αυτή η συσκευή υπάρχει σε ορισμένα μοντέλα. Για τι ?

Περίληψη :

Όχι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν υπάρχει ούτε χειροκίνητη μετάδοση ούτε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η αλλαγή ταχύτητας είναι άχρηστη, γιατί Ο κινητήρας παραδίδει τη μέγιστη ισχύ του από την αρχή. Έτσι, μόνο μία αναφορά είναι αρκετή για την αλλαγή της διατροφής που γίνεται ρευστότητα. Ο οδηγός παραμένει πάντα με τα χέρια στο τιμόνι, δεν απαιτείται έλεγχος ταχύτητας για την επιτάχυνση ή το demo: απλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια οχημάτων και τα δύο πεντάλ. Η απουσία κιβωτίου ταχυτήτων, που σχετίζεται με ιδιαίτερα σιωπηλή οδήγηση, μπορεί να προωθήσει την ξαφνική επιτάχυνση. Μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε σε μια πιο ευέλικτη οδήγηση. Ωστόσο, αυτή είναι η βάση της οικολογικής οδήγησης που πρέπει να υιοθετηθεί στο ηλεκτρικό όχημα.

Αξιολογήστε τις αποταμιεύσεις σας με τη μετάβαση στο ηλεκτρικό

Σε λιγότερο από 1 λεπτό, εκτιμώ τις αποταμιεύσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό καυσίμου μου με τη μετάβαση στο ηλεκτρικό.

Ποιες είναι οι εντολές σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

  • D για “Drive” που χρησιμοποιείται για την έναρξη και την προώθηση του αυτοκινήτου
  • R για “αντίστροφη” που χρησιμοποιείται για να αντιστραφεί
  • N για “ουδέτερο” Δηλαδή, μεταβείτε σε στάση
  • P για “Πάρκινγκ” δηλαδή να σταματήσει.

Ωστόσο, όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με την εντολή Β για “φρένο” που σημαίνει “πέδηση”. Αυτό σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το φρένο του κινητήρα, να βελτιστοποιήσετε την ανάκτηση ενέργειας. Η χρήση αυτής της παραγγελίας είναι ένα από τα αντανακλαστικά που υιοθετούν κατά την οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος, καθώς η ενέργεια που ανακτάται εξοικονομεί στην επαναφόρτιση του αυτοκινήτου σας.

Ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Εκεί χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι παρόντες σε ορισμένα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων.

Πράγματι, εάν το πέρασμα των αναφορών δεν είναι απαραίτητη για την έναρξη και την προώθηση του αυτοκινήτου, η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη σε υψηλή ταχύτητα ή σε έναν δύσκολο δρόμο. μεγάλοΈνας χειροκίνητος έλεγχος βοηθά στη διατήρηση της ιδανικής ταχύτητας ενάντια σε κοίλες και χτυπήματα. Το Πρωτότυπο Jeep Magento είναι για παράδειγμα εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ομοίως, εάν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φτάσει εύκολα στη μέγιστη ισχύ του από την αρχή, μπορεί να εξαντληθεί μετά από λίγο. Γι ‘αυτό το λόγο ο Porsche διέθετε Μοντέλο Taycan κιβώτιο ταχυτήτων.

Τελικά, Ο μοχλός ταχυτήτων παρέχει μια ωραία αίσθηση οδήγησης, Ακόμα κι αν είναι εντελώς άχρηστο. Στο Ιταλικό σπορ αυτοκίνητο Delta Evo-e, Το κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται μόνο για αυτό.

Όταν αγοράζετε το όχημά σας, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα σταθμό φόρτισης στο σπίτι για να επαναφορτίσετε εύκολα το όχημά σας.

Πώς λειτουργεί το “κιβώτιο ταχυτήτων” των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ?

Σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν πραγματικά, αν και βρίσκουμε τις ίδιες εντολές με τις αυτόματες και μερικές φορές ακόμη και παλέτες.

Από: Filippo Einaudi

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η απλότητα των μηχανικών τους. Οι κινητήρες είναι σχετικά μικροί. Και το κιβώτιο ταχυτήτων απουσιάζει πρακτικά. Πράγματι, ένας ηλεκτρικός κινητήρας παρέχει μέγιστη ροπή από την αρχή και σε ένα μεγάλο εύρος λειτουργίας (μπορεί να φτάσει μέχρι και 10.000 σ.α.λ.) ότι είναι σε θέση να εξασφαλίζει επαρκή μέγιστη ταχύτητα με μία αναφορά μετάδοσης. Αλλά αν “φυσικά” το κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι εκεί, υπάρχουν πάντα χειριστήρια και ισοδύναμες λειτουργίες.

Για να κατανοήσετε καλύτερα το ηλεκτρικό:

Σαν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Είτε πρόκειται για ένα κλασικό μοχλό, είτε για μια σειρά κουμπιών ώθησης, το κιβώτιο ταχυτήτων ενός ηλεκτρικού συστήματος συνοψίζει τις βασικές λειτουργίες όλων των κιβωτίων: D, R, N, P -Wey (Drive), πίσω (αντίστροφα), σημείο (Neutral ), στάθμευση (χώρος στάθμευσης), οι θέσεις που είναι κοινές σε όλες τις αυτόματες μεταδόσεις. Ακόμη και αν εδώ τα δύο πρώτα, d και r, γίνονται απλά με την αντιστροφή της πολικότητας και επομένως την κατεύθυνση περιστροφής του κινητήρα, ενώ η συνάρτηση προθεσμίας το αφήνει απλά αδρανές και ότι το p ενεργοποιεί ένα μηχανικό μπλοκάρισμα της μετάδοσης όπως στις συμβατικές μεταδόσεις.

Το φρένο του κινητήρα και τη λειτουργία “Β”

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν επίσης μια πρόσθετη λειτουργία που σημειώνεται από το γράμμα “Β” (φρένο), το οποίο, στην πράξη, αυξάνει την ηλεκτρική αντίσταση του κινητήρα κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, λαμβάνοντας έτσι μια διπλή λειτουργία: ενισχύει τον κινητήρα φρένου, επομένως μειώνει την ταχύτητα και αυξάνει την ένταση της ανάκτησης ενέργειας.

Σε ορισμένα μοντέλα όπως το Audi E-Tron, αυτή η λειτουργία βελτιώθηκε χάρη στις παλέτες πίσω από το τιμόνι. Αλλά σε αντίθεση με το τι συμβαίνει με τα θερμικά αυτοκίνητα, δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ για να τροποποιήσουν την αναφορά για να διαχειριστούν, με ακρίβεια, τη δύναμη με την οποία επιβραδύνεται το αυτοκίνητο. Και επομένως η φάση ανάκτησης ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι εν αναμονή μιας στάσης, για παράδειγμα, ένα φανάρι, μπορούμε σταδιακά να επιβραδύνουμε το αυτοκίνητο ηλεκτρικά, να αποκτήσουμε περισσότερη ανάκτηση ενέργειας και να αναβάλουμε τη χρήση των φρένων μέχρι να σταματήσουν η αποτελεσματική στάση.

Τι γίνεται με τα υβρίδια ?

Εάν για την ηλεκτρική ενέργεια η αρχή είναι κοινή, όσον αφορά τα υβρίδια, υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις: ορισμένα μοντέλα όπως το Toyota Prius, το Yaris, το CH-R, το Rav4 και το Corolla Hybrid χρησιμοποιούν ένα μειωτήρα που «προσομοιώνει» τη συμπεριφορά μιας συνεχούς παραλλαγής κιβώτιο ταχυτήτων, συντονίζοντας τη μηχανή καύσης και τον ηλεκτρικό κινητήρα. Άλλοι, όπως το Honda CR-V Hybrid, δεν έχουν κιβώτιο ταχυτήτων επειδή είναι γενικά οι ηλεκτροκινητήρες που ωθούν το αυτοκίνητο, ενώ στα λίγα διαστήματα όπου εμφανίζεται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, συνδέεται άμεσα με τη μετάδοση από ένα συμπλέκτη και χωρίς αυτό είναι απαραίτητο για τη διαφορά της έκθεσης.

Το νέο υβριδικό σύστημα PSA βασίζεται στην κινηματική αλυσίδα των μοντέλων βενζίνης χρησιμοποιώντας το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων 8 -ταχύτητας, αλλά με έναν συμπλέκτη πολλαπλών μειρών αντί του μετατροπέα που διευκολύνει την ανύψωση και την εναλλαγή μεταξύ του κινητήρα καύσης και του ηλεκτρικού κινητήρα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν από τον οδηγό παραμένουν εκείνες που περιγράφονται παραπάνω (συμπεριλαμβανομένου του φρένου του κινητήρα). Επιπλέον, τα υβρίδια έχουν επίσης ένα κουμπί EV που “αναγκάζει” το αυτοκίνητο να μετακινεί μόνο σε ηλεκτρική λειτουργία 100 % έως ότου η μπαταρία δεν έχει πλέον χυμό ή ότι πιέζετε πολύ σκληρά στον επιταχυντή.