Το καθαρό οικολογικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν λύσεις, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι οικολογικό?

Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οικολογικό

Στην περίπτωση επαναφορτιζόμενου υβριδικού οχήματος, το οικολογικό μπόνους μπορεί να φτάσει τα € 2000 εάν το εν λόγω αυτοκίνητο έχει μια σειρά από τουλάχιστον 50 χλμ. Και αν το ποσοστό εκπομπής CO2 είναι μεταξύ 21 και 50 g/km.

Το καθαρό οικολογικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν λύσεις

Το οικολογικό αυτοκίνητο βρίσκεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μεταξύ της ατελείωτης συζήτησης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το νομοθετικό του πλαίσιο, αλλά και την υπόσχεση νέων καθαρότερων καυσίμων, δεν είναι πάντα εύκολο να πλοηγηθεί. Πάνω απ ‘όλα, όταν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο οικολογικό αυτοκίνητο. Επιπλέον, ανάλογα με τον προϋπολογισμό της, οι επιλογές είναι γρήγορα περιορισμένες.
Τι γίνεται λοιπόν με το οικολογικό αυτοκίνητο ? Πώς να το επιλέξετε ? Ποιο μοντέλο θα γυρίσει ? Ερευνήστε με ποιες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ? Μπορεί ένα οικολογικό αυτοκίνητο να είναι ένα οικονομικό αυτοκίνητο ?

Γιατί το οικολογικό αυτοκίνητο ?

Πετρελαϊκοί πόροι εξαντλητικοί, πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας άλλος τρόπος προώθησης αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα προκύπτουν ως μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στο οικολογικό επίπεδο. Αλλά συχνά βλέπουμε μόνο τα πλεονεκτήματά τους. Πάρτε για παράδειγμα, μεταξύ όλων των ερωτήσεων που θέτουν τίθεται εκείνα των στρατηγικών κατανομής ενέργειας που πρέπει να αναπτυχθούν σε όλο το οδικό δίκτυο. Το οικολογικό αυτοκίνητο είναι η λύση θαύματος ?

Το οικολογικό αυτοκίνητο πρέπει να ανταποκρίνεται σε διάφορους στόχους:

  1. Περιβαλλοντικό:
    Ο στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές CO2. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όλες οι περιβαλλοντικές πολιτικές συγκλίνουν σε αυτό το σημείο. Με περισσότερο ή λιγότερο ταχεία εφαρμογή, είναι αλήθεια, ανάλογα με τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
  2. Αειφόρο ανάπτυξη:
    Η παρατήρηση είναι το πρόβλημα της διαθεσιμότητας φυσικών πόρων. Η πηγή πετρελαίου της κύριας ενέργειας των αυτοκινήτων μπορεί να στεγνώσει. Ωστόσο, το 1974, η έκθεση Meadows δήλωσε ότι θα έχουμε μόνο 40 χρόνια πετρελαίου. Αλλά αυτή η ημερομηνία εξάντλησης του παγκόσμιου αποθέματος πετρελαίου υποχωρεί στον ρυθμό των ανακαλύψεων νέων πετρελαϊκών πεδίων.
  3. Κοινωνική:
    Η αστικοποίηση του πληθυσμού είναι ακόμα. Μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο ποσοστό αστικοποίησης είναι 50 %. Το 2050 ο ρυθμός θα υπερβαίνει το 70 %. Η ανάπτυξη μεγάλων μητροπόλεων προκαλεί πολλές περιβαλλοντικές συνέπειες. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση των υδάτων αυξάνεται σημαντικά. Επιπλέον, η αστικοποίηση είναι μία από τις κύριες αιτίες της διάβρωσης της βιοποικιλότητας. Επιπλέον, οι καταναλωτές έχουν νέες προσδοκίες όσον αφορά την άνεση, το κόστος και τις οικονομικές επιδόσεις.

Τι να γνωρίζετε για το οικολογικό αυτοκίνητο

Λειτουργία οικολογικού αυτοκινήτου

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων συνέχισε να αυξάνεται. Έτσι, ο στόλος αυτοκινήτων με αυτά τα οχήματα καθαρού καυσίμου απολαμβάνει αυξανόμενη επιτυχία. Είναι ένα φαινόμενο μόδας ? Μια πραγματική οικολογική επανάσταση ?

Ενώ ένα κλασικό αυτοκίνητο, που ονομάζεται Thermal Car, συνεργάζεται με ντίζελ ή βενζίνη και παράγει ρυπογόνα αέρια (CO2, οξείδιο του αζώτου, λεπτά σωματίδια κλπ.Ουσία. Ένα οικολογικό αυτοκίνητο είναι ένα όχημα που δεν παράγει (ή ακόμα και πολύ λίγα σε ορισμένες περιπτώσεις) των ρυπογόνων εκπομπών κατά τη χρήση του. Αυτές οι ρυπογόνες εκπομπές (CO2) μετριούνται ανά χιλιόμετρο.

Η επιλογή ενός οικολογικού αυτοκινήτου που κυλά κάτω από τα όρια ρύπανσης σας επιτρέπει να αποκτήσετε φορολογικά κίνητρα ή ακόμα και μπόνους για να μειώσετε την τιμή αγοράς.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει την ανανέωση του στόλου του αυτοκινήτου με τη σταδιακή διάταξη των παλαιών μοντέλων, εκείνων που μολύνουν περισσότερο.

Πιο περιοριστικός έλεγχος οχημάτων

Από τις 01/09/2018, τα νέα οχήματα φωτός που είναι εγγεγραμμένα στην Ευρώπη πρέπει να υπόκεινται σε παγκόσμια δοκιμαστική διαδικασία. Αυτό το πρότυπο ονομάζεται WLTP ή παγκόσμιο εναρμονισμένες διαδικασίες δοκιμής ελαφρού οχήματος.

Αυτή η διαδικασία καθιστά δυνατή τη μέτρηση της πραγματικής κατανάλωσης καυσίμου καθώς και του ποσοστού εκπομπών CO2.

Το πρότυπο WLTP αντικαθιστά τον κύκλο NEDC που έχει τεθεί σε ισχύ από το 1973.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα που πραγματοποιούνται είναι πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Αυτή η δοκιμή πραγματοποιείται σε διάστημα 30 λεπτών με μέση ταχύτητα 47 χλμ.

Υποχρεωτικός έλεγχος αντιπαροβολίας

Δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2015, ο νόμος της μετάβασης ενέργειας επέτρεψε να προσδιοριστούν τα ελάχιστα όσον αφορά το όριο ρύπανσης για κάθε όχημα.
Ο στόχος είναι να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Αλλά και να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές, ενθαρρύνοντάς τους να στραφούν σε καθαρή οχήματα.

Το οικολογικό μπόνους αναθεωρήθηκε και επαναπροσδιορίστηκε σε ηλεκτρικά οχήματα μέσω του νόμου περί οικονομικών το 2018.

Μερικά βοηθήματα για να αγοράσουν ένα οικολογικό όχημα

Το οικολογικό μπόνους

Αυτή η βοήθεια είναι να επωφεληθεί από μια έκπτωση για την αγορά ενός οχήματος που δεν έχει συμβιβασμούς.
Στην πραγματικότητα, εάν είστε άτομο, αν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό όχημα με κατανάλωση CO2 μικρότερη από 20 g/km² και εάν η τιμή αγοράς είναι μικρότερη από € 45.000, το οικολογικό μπόνους είναι 7.000 €.

Στην περίπτωση επαναφορτιζόμενου υβριδικού οχήματος, το οικολογικό μπόνους μπορεί να φτάσει τα € 2000 εάν το εν λόγω αυτοκίνητο έχει μια σειρά από τουλάχιστον 50 χλμ. Και αν το ποσοστό εκπομπής CO2 είναι μεταξύ 21 και 50 g/km.

Το μπόνους μετατροπής

Εδώ είναι οικονομική βοήθεια για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα νέο ή μεταχειρισμένο όχημα σε αντάλλαγμα για το παλιό τους όχημα.
Αυτό το ασφάλιστρο μπορεί να φτάσει τα € 5.000 για την αγορά υβριδικού ή ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μέχρι € 3000 για ένα θερμικό αυτοκίνητο.

Τους διαφορετικούς τύπους οικολογικών οχημάτων

Αρκετές τεχνολογίες αναπτύσσονται για να αποκτήσουν ένα SO -ονομασμένο οικολογικό όχημα.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σήμερα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το μόνο όχημα στον κόσμο που δεν παράγει σχεδόν τοπική ρύπανση. Χωρίς εκπομπή CO2 ή διοξείδιο του αζώτου και λίγα λεπτά σωματίδια.
Ακόμη και αν το 100 % καθαρό αυτοκίνητο δεν υπάρχει, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το μοντέλο που έρχεται πιο κοντά σε αυτό.

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να οδηγήσετε το εν λόγω αυτοκίνητο για να προσδιορίσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από μια πράσινη πηγή ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι 100 % καθαρά. Επιπλέον, εάν το αυτοκίνητο έχει επαναφορτιστεί κατά τη διάρκεια της εκτός λειτουργίας είναι ένα πλεονέκτημα.

Το αυτοκίνητο CNG

Η CNG Motorization (ή το φυσικό αέριο) είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για κάποιον που δεν έχει τα οικονομικά μέσα για να περάσει το ηλεκτρικό.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα μοντέλα με κινητήρα CNG.

Το CNG είναι ένα συμπιεσμένο φυσικό αέριο, το ίδιο με το αέριο της πόλης που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των σπιτιών μας για παράδειγμα.
Είναι ένα ορυκτό καύσιμο που εκπέμπει το CO2 τη στιγμή της καύσης του, αλλά μόνο εκείνη τη στιγμή.
Η εκπομπή λεπτών σωματιδίων καθώς και διοξείδιο του αζώτου είναι πολύ χαμηλές.

Το υβριδικό όχημα

Το υβριδικό όχημα εναλλάσσει δύο τύπους κινητήρων, δηλαδή έναν ηλεκτρικό κινητήρα και έναν κινητήρα θερμότητας.
Μιλάμε για ένα “πλήρες υβριδικό” αυτοκίνητο όταν κυλά στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το λεγόμενο εκφυλιστικό πέδηση και ένα υβριδικό βύσμα “βύσματος” όταν απαιτεί επαναφόρτιση μέσω υποδοχής.
Ενώ ένα υβριδικό αυτοκίνητο “plug in” (ιδανικό για ταξίδια πόλεων) σας επιτρέπει να οδηγείτε μόνο 3 km ηλεκτρικά από τότε που επαναφορτίζεται η μπαταρία του τη στιγμή της πέδησης. Το επαναφορτιζόμενο υβρίδιο προσφέρει σχεδόν 50 χλμ. Ηλεκτρικά (δημοφιλής για μεγάλες διαδρομές).

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, επειδή το επαναφορτιζόμενο υβριδικό καταναλώνει περισσότερο από ένα θερμικό αυτοκίνητο όταν η μπαταρία του είναι κενή λόγω του βάρους του τελευταίου.

Το αυτοκίνητο ντίζελ/HVO

Ένα αυτοκίνητο ντίζελ είναι πάντα πιο ακριβό για να αγοράσετε από ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, αλλά η κερδοφορία του θα είναι εκεί αν οδηγείτε περισσότερα από 25.000 χλμ./Έτος.
Αλλά τα κυνηγετικά οχήματα ντίζελ οδηγούν σε αλλαγή συμπεριφοράς.
Ακόμη και αν το ντίζελ είναι ένα ορυκτό καύσιμο, το HVO Diesel είναι ένα ντίζελ που παράγεται από φυτικά έλαια Hydrotraity.

Αυτός ο τύπος καυσίμου παραμένει ένα κομμάτι προβληματισμού, αλλά ο οποίος δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί να εισέλθει στην κατηγορία “καθαρού αυτοκινήτου” λόγω του αντίκτυπου του στο περιβάλλον ως προς την παραγωγή της που απαιτεί μεγάλες περιοχές.

Αυτόματη βενζίνη/βιοαιθανόλη

Όπως το ντίζελ με το HVO Diesel, η βενζίνη έχει επίσης βιοκαύσιμα: βιοαιθανόλη.
Αυτό που συναντάμε με την αντλία με το όνομα “E85” (ή σούπερ αιθανόλη) ήταν πολύ επιτυχημένη για μερικά χρόνια.
Το E85 αποτελείται από 85 % βιοαιθανόλη και 15 % παραδοσιακή βενζίνη.

Συμπερασματικά, το οικολογικό αυτοκίνητο έχει σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, αλλά αυτά τα πλεονεκτήματα παραμένουν προς τα προσόντα.

Ένα από τα φρένα έχει την επιτυχία της παραμένει πάντα το πρόβλημα της αποθήκευσης και η διαθεσιμότητα νέων ενεργειών.

Οι τεχνολογίες μπαταριών εξελίσσονται συνεχώς, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αρχίζουν να σαρώνουν όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες.

Η γενίκευση των οικολογικών αυτοκινήτων θα γίνει με τη δημιουργία νέων δικτύων διανομής ενέργειας. Αυτό θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν με φιλόδοξες δημόσιες πολιτικές και τις τεχνολογικές καινοτομίες των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Η ρύπανση από τους δρόμους υπάρχει πάντα

Πράγματι, βρίσκουμε συνεχώς απόβλητα από τους δρόμους. Το 30 % των αυτοκινητιστών συνεχίζουν να ρίχνουν τα απόβλητά τους μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Ας υιοθετήσουμε τα δοχεία απορριμμάτων αυτοκινήτων τώρα σε όλα τα οχήματα για τη συλλογή αποβλήτων. Ανακαλύψτε στην προεπισκόπηση ότι τα 1st Car Ecological Strash μπορούν να συλλέξουν όλα τα απόβλητά σας.

Μια χειρονομία για τον πλανήτη είναι μια χειρονομία για τον άνθρωπο !

Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οικολογικό ?

Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οικολογικό; Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν είναι εύκολο να εκδώσετε μια απάντηση. Ειδικά επειδή εξαρτάται από τη χώρα όπου το εν λόγω αυτοκίνητο και το ηλεκτρικό μίγμα του κυλά. © Folienfeuer, Fotolia

Στην Ευρώπη, ο τομέας των μεταφορών είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αστική ρύπανση. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φαίνεται να αντιπροσωπεύει μια καλή λύση σε αυτό το πρόβλημα δημόσιας υγείας. Αλλά για να εκτιμήσει το πραγματικό οικολογικό του αποτύπωμα, είναι ολόκληρος ο κύκλος ζωής που πρέπει.

Θα σας ενδιαφέρει επίσης

[Στο βίντεο] Armadillo-T, το πτυσσόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να μειώσει το πρόβλημα στάθμευσης στις μεγάλες πόλεις, οι Κορεάτες μηχανικοί έχουν φανταστεί.

Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικά οικολογικό ? Η ερώτηση μπορεί να φαίνεται απλή. Αλλά δεν είναι. Για να ελπίζουμε να δώσουμε μια απάντηση, πρέπει να εξετάσετε λεπτομερώς τα επιχειρήματα του άλλου, σχετικά με αυτό το θέμα.

Πρώτη παρατήρηση: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν διαθέτει καυστή. Επομένως, δεν είναι σε θέση να εκπέμπει Co2. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι επομένως ένα οικολογικό αυτοκίνητο. Ένα πράσινο αυτοκίνητο: CQFD ! Εκτός από το ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εξ ορισμού, κυλά στην ηλεκτρική ενέργεια. Και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μερικές φορές χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, όπως συμβαίνει στην Κίνα, τα οποία εξακολουθούν να παράγουν σχεδόν το 70 % της ηλεκτρικής ενέργειας σε μονάδες παραγωγής άνθρακα που εκπέμπονται από άνθρακα που εκπέμπουν αέριο θερμοκηπίου αερίου θερμοκηπίου . Σημειώστε, ωστόσο, ότι η χώρα είχε το 2017 για σχεδόν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τις περισσότερες φορές, λοιπόν, ακόμη και αν είναι καλυμμένη και εκτροπή, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκπέμπει co -co2 Όταν κυλά. Στη Γαλλία, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαταχωριστεί, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πυρηνικούς πυρηνικούς σταθμούς πυρηνικής ενέργειας και ως εκ τούτου παράγει επικίνδυνα απόβλητα επικίνδυνα απόβλητα, ο γενικός όρος τουοικολογικός (θυμηθείτε ότι σχετίζεται με όλα όσα σέβονται το περιβάλλον), μπορεί να μην είναι το πιο κατάλληλο.

Όλες αυτές οι επιφυλάξεις που πραγματοποιήθηκαν, οι Γερμανοί ερευνητές εκτιμούν πρόσφατα ότι στην Ευρώπη, οι αντίπαλοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμερα – από την άποψη των εκπομπών CO εκπομπών2/km – με το πιο αποτελεσματικό θερμικό αυτοκίνητο στην αγορά. Και το πλεονέκτημα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου συνεχίζει να αυξάνεται. Με την ηλικία, επειδή τα συστήματα αντιπαράθεσης που εξοπλίζουν τα θερμικά αυτοκίνητα τείνουν να γερνούν άσχημα. Με τα χρόνια επίσης: το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ηλεκτρικά μίγματα θα αναπτυχθεί, καθιστώντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όλο και λιγότερο εκπομπή CO2.

Σχεδόν οι μισές εκπομπές λεπτών σωματιδίων θα προέρχονταν από την τριβή των τροχών, των οδικών επιφανειών ή των φρένων. Έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν επίσης το μερίδιό τους σε λεπτά σωματίδια. Ακόμη και αν οι απώλειες του συστήματος ανάκτησης του κινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας. Σύμφωνα με το Ademe, από 50.000 χλμ. Ταξίδεψε, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται λιγότερο ρυπογόνο από ένα θερμικό αυτοκίνητο. © Public Domainpictures, Pixabay, CC0 Creative Commons

Σχεδόν οι μισές εκπομπές λεπτών σωματιδίων θα προέρχονται από την τριβή των τροχών, της επιφάνειας του δρόμου ή των φρένων. Έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν επίσης το μερίδιό τους σε λεπτά σωματίδια. Ακόμη και αν οι απώλειες του συστήματος φρένου και της ανάκτησης ενέργειας κινητήρα και ενέργειας. Σύμφωνα με τον Ademe, από 50.000 χιλιόμετρα ταξίδεψε, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται γενικά λιγότερο ρυπογόνο από ένα θερμικό αυτοκίνητο. © Public Domainpictures, Pixabay, CC0 Creative Commons

Μια μπαταρία που ζυγίζει την οικολογική αξιολόγηση

Αυτό είναι για τη φάση οδήγησης της ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αλλά υπάρχει ένα “πριν”. Και επίσης, ένα “μετά”.

Ας μην ξεχνάμε αυτό, για να αξιολογήσουμε το πραγματικό οικολογικό αποτύπωμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να ενδιαφέρεστε για τον κύκλο ζωής του στο σύνολό του. Σε αυτό το υλικό του θέματος, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου σε αυτά τα οχήματα που θεωρούνται πράσινα φαίνεται να είναι δαπανηρά για το περιβάλλον. Πρώτα απ ‘όλα επειδή τα σπάνια μεταλλικά μέταλλα που το κάνουν να εξάγονται σε χώρες που εξακολουθούν να κάνουν πολύ λίγες περιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας σκέψεις. Στη συνέχεια, επειδή οι μπαταρίες ιόντων λιθίου παράγονται σήμερα κυρίως σε χώρες με χαμηλά ενάρετα μείγματα ενέργειας.

Τέλος, επειδή η ανακύκλωση της ανακύκλωσης αυτών των μπαταριών εξακολουθεί να ερωτήσεις. Ακόμα κι αν φαίνεται τεχνικά δυνατό, παραμένει οικονομικά μη ελκυστικό. Τουλάχιστον όσο ο αριθμός των σχετικών μπαταριών είναι σχετικά χαμηλός. Όμως, τα επόμενα χρόνια, με την έκρηξη στην αγορά, ο τομέας ανακύκλωσης πρέπει φυσικά να οργανωθεί.

Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές εργάζονται επίσης για να προσφέρουν μια δεύτερη ζωή σε αυτές τις μπαταρίες. Μόλις περάσουν οι επιδόσεις τους κάτω από το αποδεκτό όριο για το αυτοκίνητο αυτοκινήτων, μπορούν πράγματι να λειτουργήσουν ως σταθερή λύση αποθήκευσης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό ισχύει ήδη στο Άμστερνταμ (Ολλανδία), στο στάδιο Johan Cruyff Arena, όπου αρκετές δωδεκάδες μπαταρίες Nissan Leaf έχουν μετατραπεί σε σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας διάσωσης που τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες. Με έναν τρόπο σίγουρα, για να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο οικολογικά.

Ανακαλύψτε τη σύγκριση των προσφορών ηλεκτρικής ενέργειας/φυσικού αερίου