Ποια μορφή θα επιλέξει για μια επιτυχημένη ισοπαλία φωτογραφιών?, Μορφή φωτογραφίας: Ποια μορφή για την εκτύπωση φωτογραφιών σε τυπικό μέγεθος?

Επιλέξτε τη σωστή μορφή για την εκτύπωση φωτογραφιών σας

Contents

Η αναλογία 3/2 υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ψηφιακά SLR και τα υβρίδια.

Ποια μορφή φωτογραφίας για να επιλέξετε για την εκτύπωση φωτογραφιών σας ?

Πάνω

Ακριβώς όπως πρέπει να ρυθμίσετε τη φωτογραφική μηχανή σας για να φτιάξετε όμορφες εικόνες, η ανάπτυξη φωτογραφιών απαιτεί επίσης επιλογές μορφών και χαρτοφυλακίων που θα κάνουν τη διαφορά. Πώς να επιλέξετε το ιδανικό μέγεθος για τις εκτυπώσεις φωτογραφιών σας ?

Ποια είναι η πιο χρησιμοποιούμενη διάσταση λήψης φωτογραφιών ?

Για να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση στην ηλεκτρονική εκτύπωση φωτογραφιών σας, η επιλογή της μορφής είναι ένα σημαντικό κριτήριο, που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την ανάπτυξη των φωτογραφιών σας. Ο Οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις φωτογραφιών είναι οι κλασικές/τυπικές μορφές:

 • Μορφή 10x13cm
 • Μορφή 10x15cm

Τι γίνεται με την ποιότητα των εγγράφων που χρησιμοποιούνται ?

Αναπτύσσουμε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες αποκλειστικά σε ανώτερη ποιότητα Φωτογραφικού χαρτιού Fujifilm και σε μια γραμματεία 256 g/m².

Σταθερή μορφή λήψης φωτογραφιών ή μεταβλητή μορφή: Ποια διαφορά ?

Εάν επιλέξετε το μεταβλητό μήκος, προσαρμόζουμε το μήκος της εικόνας στη μορφή φωτογραφίας σας για να διατηρήσετε ολόκληρη την εικόνα. Εάν επιλέξετε μια σταθερή μορφή, όλες οι φωτογραφίες σας θα έχουν την ίδια μορφή, αλλά οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να περικοπούν.

Επιλέξτε τη μεταβλητή μορφή για να εκτυπώσετε όλα τα γυρίσματα σας, ανεξάρτητα από την αρχική αναλογία της φωτογραφίας σας. Οι εκτυπώσεις σας που παραγγέλθηκαν σε μεταβλητή μορφή δεν θα έχουν όλες την ίδια διάσταση.

Οι συμβουλές μας για την επιλογή της ιδανικής μορφής για την ισοπαλία σας

 • Αν σας αρέσουν τα Travel Notebooks: Επιλέξτε τη μορφή Retro Square

Ένα ημερολόγιο ταξιδιού που αποτελείται από φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε ένα κουτί για να προστατεύσετε τις αναμνήσεις σας. Είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε με ρετρό τετραγωνικές εκτυπώσεις, να προσφέρετε ή να προσφέρετε.

Εκτός από τη μορφή διασκέδασης και μοντέρνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα στις φωτογραφίες και να γράψετε κείμενα όπως τα ονόματα των πόλεων και των χωρών που επισκέφθηκαν ή μια λέξη σε άμεση σύνδεση με τη μνήμη που προκαλεί η φωτογραφία για εσάς. Θυμηθείτε να γλιστρήσετε, ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες πορτρέτου, κοντά σε λουλούδια ή σημαντικά μέρη για καλλιτεχνική πινελιά.

Επιλέξτε μια κλήρωση τέχνης για να φτιάξετε μια κάρτα ευχαριστιών, γενέθλια ή ευχές με τις φωτογραφίες σας … αυτή η μορφή κοντά σε αυτή της ταχυδρομικής κάρτας προσφέρει επίσης δυνατότητες πλαισίων και φίλτρων. Ανάλογα με το κείμενό σας, το φόντο σας, μπορείτε να σχεδιάσετε τη φωτογραφία σας όπως θέλετε.

 • Εάν προτιμάτε το φαινόμενο vintage: δοκιμάστε την κλήρωση φωτογραφιών ρετρό μορφή

Με την εκτύπωση φωτογραφιών ρετρό, μπορείτε να φτιάξετε ένα τοίχο σε σχήμα τοίχου που κρέμεται σε έναν από τους τοίχους σας, πάνω από το γραφείο σας, για παράδειγμα, το Baby Cradle. Δοκιμάστε επίσης την εγκατάσταση στην καρδιά, συγκεντρώνοντας εκτυπώσεις φωτογραφιών που αντιπροσωπεύουν τους αγαπημένους σας ή το ζευγάρι σας. Τους τοποθετείτε για να σχηματίσετε μια στυλιζαρισμένη καρδιά στον τοίχο σας, όπως ένα μάτι γεμάτο τρυφερότητα σε εκείνους που αγαπάτε.

Λίγο περισσότερο για να επιτευχθεί, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο: Χρησιμοποιήστε την κλήρωση φωτογραφιών ρετρό για ένα πιο επιβλητικό σχήμα σε έναν τοίχο στο εσωτερικό σας. Παραδείγματα που λειτουργούν καλά: Το πρώτο γράμμα του πρώτου ονόματος του μικρού σας κομμάτι, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα σύννεφο κ.λπ. Αφήστε τη φαντασία σας να μιλήσει ! Λειτουργήστε σαν να αντιπροσωπεύετε το επιλεγμένο σχήμα από τα τετράγωνα (χάρη σε ένα φύλλο με μικρά κεραμίδια για παράδειγμα). Θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε καλύτερα τον αριθμό των απαραίτητων εικόνων.

 • Αν ψάχνετε για ένα χρήσιμο δώρο: Προσφέρετε το σελιδοδείκτη φωτογραφιών

Με τον εξατομικευμένο σελιδοδείκτη, προσφέρετε όλες τις καλύτερες τυπωμένες στιγμές σας σε 10 λωρίδες φωτογραφίας, με τη δυνατότητα να προσθέσετε έως και 4 φωτογραφίες ανά μπάντα.

Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες που κρατάτε στο smartphone σας στους σελιδοδείκτες. Οι φωτογραφίες που έχετε δημοσιεύσει στα κοινωνικά σας δίκτυα θα κάνουν επίσης πολύ ωραία εξατομικευμένα σημάδια. Διασκεδάστε από θέματα για να κάνετε την επιλογή σας όπως επιλέγοντας, για παράδειγμα, πορτρέτα των αγαπημένων σας στη μέση ενός γέλιο ή εικόνες που έχουν ληφθεί στον ίδιο τόπο, αλλά σε διαφορετικές εποχές.

 • Θέλετε να αναπτύξετε την πιτυρίδα σας ? Επιλέξτε την ασημένια εκτύπωση

Είστε οπαδός της ασημένιας φωτογραφίας ? Με την ασημένια εκτύπωση φωτογραφιών μπορείτε να ρίξετε την πιτυρίδα σας σε ένα από τα καταστήματα συνεργατών μας. Οι πωλητές μας θα είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωσή σας για τις προθεσμίες επεξεργασίας. Θα σας συμβουλεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιλογή της ποιότητας του χαρτιού, των τελειωμάτων και της μορφής του για μια βέλτιστη απόδοση φωτογραφιών.

Επιλέξτε τη σωστή μορφή για την εκτύπωση φωτογραφιών σας

Αρχική σελίδα> Συμβουλές δημιουργίας> Φωτογραφία: Ποια μορφή πρέπει να επιλέξετε να εκτυπώσετε φωτογραφίες ?

Όταν τραβάτε φωτογραφίες, είτε από την ψηφιακή σας κάμερα, το smartphone ή το tablet, οι εικόνες που καταγράφετε δεν είναι πάντα στην ίδια μορφή.

Αυτό είναι κάτι που δεν σκεφτόμαστε αμέσως και που θα καθορίσει τα πιθανά μεγέθη του δικού σας Εκτύπωση φωτογραφίας.

Μεγέθυνση της επιλογής της μορφής για να εγγυηθεί τέλειες φωτογραφίες !

Photoweb Classic Photo Draw

Μορφή φωτογραφιών: τυπικά μεγέθη φωτογραφιών

Οι δύο πιο χρησιμοποιημένες μορφές λήψης φωτογραφιών είναι μορφές:

Συχνά ονομάζονται “κλασική μορφή”. Αυτή είναι η μορφή που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά άλμπουμ φωτογραφιών.

Η ερώτηση είναι πολύ συχνά: Ποιο από τα δύο μεγέθη φωτογραφιών επιλέγουν ?

Η απάντηση: όλα εξαρτώνται από την αναλογία της φωτογραφίας σας !

Μια αναλογία ? Τι είναι αυτό ?

Ο λόγος μιας φωτογραφίας είναι ένα ποσοστό μεταξύ του μήκους και του πλάτους της φωτογραφίας σας.

Ποιο ειναι το νοημα ? Εάν θέλετε να επιλέξετε τη σωστή διάσταση της κλήρωσης φωτογραφιών, πρέπει να γνωρίζετε την αναλογία των πυροβολισμών σας.

Πράγματι, αν επιλέξετε μια μορφή που δεν είναι κατάλληλη για την αναλογία της φωτογραφίας σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ της επιλογής:

 • Λευκή λωρίδα Εάν δεν επιθυμείτε να επαναπροσδιορίσετε τη φωτογραφία σας: οι λευκές λωρίδες θα προστεθούν στο πλάι (αριστερή φωτογραφία)
 • συγκομιδής : Η φωτογραφία σας θα περικοπεί για να προσαρμοστεί στο μέγεθος της κλήρωσης φωτογραφιών και στη συνέχεια θα κοπεί ένα παιχνίδι (δεξιά φωτογραφία)

Επιλογή αναδιάρθρωσης

Ποια τυπική μορφή για την οποία αναλογία φωτογραφιών ?

Εδώ είναι ένας μικρός πίνακας συνοπτικών των κύριων υφιστάμενων μορφών φωτογραφιών:

Τύπος συσκευής Αναλογία φωτογραφιών “Τυπική” μορφή της κλήρωσης φωτογραφιών Πραγματικό μέγεθος χαρτιού
Αντανακλαστική κάμερα 3/2 10x15cm 101x152mm
Smartphone, συμπαγές και γέφυρα 4/3 11x15cm 114x152mm

Η αναλογία 3/2 υπάρχει σχεδόν σε όλα τα ψηφιακά SLR και τα υβρίδια.

Ο λόγος 4/3 βρίσκεται στα περισσότερα smartphones, compacts και γέφυρες.

Τι μορφή εκτύπωσης φωτογραφιών

Άλλες μορφές σχεδίασης φωτογραφιών

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε περισσότερες πρωτότυπες ή δημιουργικές μορφές.

Πανορραμική εκτύπωση, τετράγωνη κλήρωση, διεύρυνση κ.λπ. Διαφορετικές δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε εσάς για να αποθανατοποιήσετε τις αναμνήσεις σας.

Παρακάτω θα βρείτε παρακάτω τις αναλογίες φωτογραφιών και τις μορφές των σχετικών εκτυπώσεων.

Τύπος κλήρωσης Αναλογία φωτογραφιών Μορφή σχεδίασης φωτογραφιών
τετράγωνο 1/1 10x10cm ή 13x13cm
Πανοραματικός 16/9 11x20cm

Το 1/1 αντιστοιχεί στην τετραγωνική μορφή, χρησιμοποιείται από όλους τους Instagrameurs !

Σημείωση, υπάρχει επίσης 16/9 όταν θέλετε να κάνετε πανοραμικό !

Και διευρύνσεις φωτογραφιών ?

Εάν θέλετε να αποφύγετε την καλλιέργεια, επιλέξτε μια μορφή διεύρυνσης φωτογραφιών που είναι κατάλληλη για την αναλογία φωτογραφιών της συσκευής σας.

Για παράδειγμα, εάν η κάμερά σας τραβάει φωτογραφίες σε μορφή 4/3, τότε μπορείτε να επιλέξετε όλες τις μορφές φωτογραφιών των οποίων η αναλογία μήκους/πλάτους = 4/3 = 1.333.

Είναι καλό ? Κατάλαβα τα πάντα ? Εάν όχι, ρωτήστε τις ερωτήσεις σας στα σχόλια, θα σας απαντήσουμε με ευχαρίστηση !

Photoweb Square Photo Draw

Προσαρμοσμένα φωτογραφικά Χριστουγεννιάτικα δώρα

Αναδρομικό βιβλίο φωτογραφιών

ρετρό κλήρωση

Εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας

Photoweb Carre

φτηνό φωτογραφικό βιβλίο

μοντέρνο

Compact Format: Η λύση για ένα φτηνό φωτογραφικό βιβλίο !

εξατομικευμένο άλμπουμ φωτογραφιών

μοντέρνο

Προσφέρετε ένα εξατομικευμένο φωτογραφικό βιβλίο στους αγαπημένους σας

Online άλμπουμ φωτογραφιών

Συμβουλές δημιουργίας

Πώς να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας άλμπουμ φωτογραφιών !

Καλημέρα,
Πώς να φωτογραφίσετε ένα υποκείμενο μήκους σαν ένα τραπέζι ύψους 2 μέτρων κατά 60 cm για να έχετε ολόκληρο το καθαρό θέμα ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γεια σας, έχω μια φωτογραφία (στο Photoshop) σε μορφή 30 x 40 cm, από την οποία θέλω μια κλήρωση αποκοπής. Ποια μορφή πρέπει να ρωτήσω online ? Θα υπάρχουν περιθώρια εκτός από την εικόνα?
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας

 • Noemiehacquin 19.10.2020

Γεια σας Brigitte, Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας μεταφέρετε !
Η σελίδα εντολών αφίσας προσφέρει αυτόματα τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα σας (λαμβάνει υπόψη τις αναλογίες του αρχείου σας).
Σας διαβεβαιώνω εάν η μορφή 30 × 40 δεν προσφέρεται πρώτα, έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, οι ακριβείς διαστάσεις της τυπωμένης αφίσας θα είναι 30,5 x 40,7 cm.
Εάν πληροίτε τον δείκτη “ακατάλληλη μορφή”, υποδεικνύει ότι η φωτογραφία σας έχει περικοπεί. Σε αυτή την περίπτωση, σας καλώ να απενεργοποιήσετε την αυτόματη καλλιέργεια. Ωστόσο, οι λευκές ζώνες μπορούν να είναι παρόντες ώστε να μην τεντώνουν την εικόνα.
Οι σύμβουλοι μας παραμένουν διαθέσιμοι μέσω “Επικοινωνήστε μαζί μας” για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες. Καλό τέλος της ημέρας, Λόλα.

Καλό απόγευμα . Στη συνέχεια, παραγγέλλω διευρύνσεις μορφής περίπου 15*23 ή 18*27 . Πού θα κάνω σε αυτό το πάνελ παραγγελίας ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

 • Noemiehacquin 17.11.2020

Γεια σας Bernard,
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας μεταφέρετε.
Η μορφή 15 × 23 είναι καλά διαθέσιμη στην ενότητα “Εκτυπώσεις φωτογραφιών” και πανοραμικές διευρύνσεις και πανοραμική “. Όσον αφορά τη δεύτερη μορφή 18 × 27, δεν προτείνεται. Προσφέρουμε τη μορφή 20 × 27. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες μορφές από την ενότητα που αναφέρεται παραπάνω, ενότητα εκτυπώσεων και ενότητα “μεγέθη και μορφές”.
Οι σύμβουλοι μας σας ακούν επίσης με γάτα ή τηλεφωνικά, μην διστάσετε.
Καλή μέρα,

Καλησπέρα, επικοινωνώ μαζί σας για να μάθω ποια μορφή αρχείου για να σας στείλω σε διευρύνσεις, 30 × 40 και άλλα, JPEG ή TIFF ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Κλουλέου

 • Noemiehacquin 9.12.2020

Γεια σας Claude,
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας μεταφέρετε.
Για μια σειρά από εκτυπώσεις / διευρύνσεις / αφίσες, ο ιστότοπος υποστηρίζει μόνο αρχεία σε μορφή JPEG (.Jpg) ή bitmap (.BMP).
Ο ίδιος, noémie

Καλησπέρα θα ήθελα να παραγγείλω εκτυπώσεις φωτογραφιών, αλλά οι περισσότεροι σημειώνονται ανεπαρκή ποιότητα και όταν επιλέγω μια μορφή, δείχνει ότι δεν με κατάλληλη !! Δεν ξέρω λοιπόν ποια επιλογή πρέπει να κάνω
Μια φωτογραφία 10 × 15 έχει πλάτος 10 εκατοστών κατά 15 εκατοστά ύψος??

Γεια σας, έχω εκτυπώσεις φωτογραφιών για να επιβλέπω. Τα πλαίσια μου είναι σε 20 × 20 τετραγωνική μορφή, ποια θα ήταν η καλύτερη μορφή για να είναι σαφείς οι φωτογραφίες μου ?! Σας ευχαριστώ για την επιστροφή σας.

 • Noémie 20.06.2022

Καλημέρα,
Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας �� Προσφέρουμε τη μορφή φωτογραφιών Premium 20*20 (20,3*20,3cm) και γι ‘αυτό συνιστούμε ψήφισμα 1295 × 1295 pixels. Κατά την παραγγελία, υπάρχει ένας δείκτης ποιότητας στην επιλεγμένη μορφή. Σας λέει εάν η εικόνα έχει επαρκή ανάλυση.
Ωραία μέρα.

Καλημέρα. Για να εκτυπώσω τις φωτογραφίες μου σε μορφή 10 × 15, ποια μορφή φωτογραφίας πρέπει να επιλέξω στο smartphone μου: 3/4, 9/16 ή Full?
Ευχαριστώ για την απάντησή σου,
Κυρία Orski

 • Noémie 2.08.2023

Γεια σας Μόνικα,
Συγνώμη για αυτήν την καθυστερημένη απάντηση. Η μορφή 10 × 15 αντιστοιχεί στην αναλογία 2/3. Η επιλογή “πλήρης” φαίνεται να αντιστοιχεί σε άλλη αναλογία, αλλά δεν έχω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα επειδή εξαρτάται από τη συσκευή.
Για να εξασφαλίσετε καλή αλληλογραφία, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να ελέγξετε τις διαστάσεις του σε εικονοστοιχεία στις ιδιότητές της.
Για να γνωρίζετε την αναλογία, απλά πρέπει να κάνετε την ακόλουθη λειτουργία: ύψος / πλάτος και δείτε αν αυτό αντιστοιχεί στην αναλογία 2/3.
Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την παραγγελία σας στον ιστότοπό μας και θα σας πούμε εάν η επιλεγμένη μορφή κλήρωσης είναι κατάλληλη για τις εικόνες σας.
Τα λέμε σύντομα !

Καλημέρα
Έχω τη δυνατότητα προσαρμογής των πυροβολισμών μου σε 2/3 ή 4/3 στο Lumix F 300
Γνωρίζοντας ότι κάνω εκτυπώσεις 10/15 γενικά στις 2/3 φαίνεται πιο προσαρμοσμένες
Τι νομίζετε παρακαλώ ?
Στη συνέχεια, κάνω τις εκτυπώσεις μου να ευνοούν περισσότερο, εύκολα σε 2/3 ή 4/3
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

Γεια σας, θέλω να αναπτύξω φωτογραφίες σε 20 x 30, σε ποια διάσταση στο lightroomfaut τους έβαλε, τους έβαλα σε 20 × 30 300dpi και όταν τα έβαλα σε ένα αναπτυξιακό χώρο κόβει τη φωτογραφία, ξαφνικά δεν έχει τα πόδια σας ή το κεφάλι σε έναν χαρακτήρα, σας ευχαριστώ για την απάντησή σας

Καλημέρα,
Θα ήθελα να αναπτύξω τις φωτογραφίες μου σε μορφή 11 × 15, αλλά υπάρχουν λευκές λωρίδες που θα εμφανιστούν στις εκτυπώσεις μου. Και αν ελέγξω την αυτόματη περικοπή, παίρνει τρελός στη φωτογραφία της οποίας η εικόνα δεν είναι πλέον πλήρης. Τι να κάνω ?