Διάρκεια και κόστος επαναφόρτισης | Ηλεκτρικές βόλτες, φορτώστε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, πιο ακριβό από το γεμάτο βενζίνη?

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τιμωρείται από την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας

Rolling Electric, είναι φθηνότερο. Ακόμη και με τη χρήση δημόσιων επαναφορτίσεων περιστασιακά.

Διάρκεια και κόστος επαναφόρτισης

Το Rolling Electric είναι πρακτικό. Μάθετε πόσα ηλεκτρική ενέργεια κοστίζουν 20.000 χλμ. Σε ηλεκτρικό όχημα και συγκρίνετε με το κόστος της βενζίνης για την ίδια απόσταση. Δείτε επίσης τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια και την ταχύτητα επαναφόρτισης.

Επαναφορτώ

Πόσο καιρό είναι απαραίτητο για την επαναφόρτιση ενός οχήματος ? Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ σπάνια ανησυχούν, αφού η επαναφόρτιση σχεδόν πάντα συμβαίνει στο σπίτι. Η φόρτωση του αυτοκινήτου σας όταν φτάσετε στο σπίτι είναι τόσο απλή και γρήγορη όσο η φόρτωση του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια και την ταχύτητα επαναφόρτισης

Η ταχύτητα φόρτισης αντιστοιχεί στον αριθμό των χιλιομέτρων που προστίθενται στην αυτονομία του οχήματος για κάθε ώρα επαναφόρτισης.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα επαναφόρτισης είναι:

  • Τη δύναμη του χρησιμοποιούμενου τερματικού ·
  • Επίπεδο φόρτωσης μπαταρίας
  • Θερμοκρασία μπαταρίας
  • Η ισχύς του φορτιστή on -board (συστατικό του οχήματος που λαμβάνει το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) από το σταθμό φόρτισης και το μετατρέπει σε DC (DC) για να επαναφορτίσει την μπαταρία).

Επαναφόρτιση πλαισίων

Context-reloading-fr.png

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρόνου φόρτισης για μερικά μοντέλα επαναφορτιζόμενων οχημάτων.

Επανατοποθετήστε το-rachege-modeles-fr.png

Ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και τη ισχύ του φορτιστή ON -board του οχήματος, εδώ είναι μερικά παραδείγματα χρόνου επαναφόρτισης για κάθε τύπο τερματικού.

Πίνακας διάρκειας επαναφόρτισης

Κόστος επαναφόρτισης

Rolling Electric, είναι φθηνότερο. Ακόμη και με τη χρήση δημόσιων επαναφορτίσεων περιστασιακά.

Συγκρίνετε το κόστος οδήγησης 20.000 χιλιομέτρων ανάλογα με την κατανάλωση του οχήματος και την τιμή της ενέργειας (βενζίνη ή ηλεκτρική ενέργεια).

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τιμωρείται από την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ?

Επαναφόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η τοποθέτηση του καυσίμου που αυξάνεται σε 10 σεντς στα μέσα Νοεμβρίου θα αυξήσει το κόστος της πλήρους βενζίνης, το οποίο θα αυξήσει το χαντάκι με το κόστος της ηλεκτρικής επαναφόρτισης. Αυτό παραμένει – μακράν – η φθηνότερη ενέργεια για ένα αυτοκίνητο, παρά την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Lucien Mathieu
  • Διευθυντής αυτοκινήτων
  • Λουκένι.Mathieu@Μεταφορά.org
  • +32 483 08 48 91

Ακόμη και αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι συχνά πιο ακριβό για να αγοράσει από βενζίνη ή ντίζελ, το κόστος χρήσης του είναι όσο πολύ χαμηλότερο από αυτά. Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός έχει κλονιστεί από την ενεργειακή κρίση και σήμερα το 61% των Γάλλων πιστεύει ότι το γεμάτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει την ίδια τιμή με μια γεμάτη βενζίνη. Λανθασμένα.

Απειλώντας να κλείσουν τις βρύσες του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που τροφοδοτούν την ήπειρο, η Ρωσία έχει αναστατώσει το φόβο ενός σκληρού χειμώνα για τους Ευρωπαίους και οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί προς τα πάνω. Η κρίση εξερράγη επίσης τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά, καθώς αυτές είναι ευρετηριασμένες στην τιμή παραγωγής των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Πρωταθλητής της Γαλλίας της χρηματοδότησης ορυκτών καυσίμων

Οι αυξήσεις περιέχονται σε μεγάλο βαθμό από την ασπίδα τιμών σε ρυθμιζόμενη ηλεκτρική ενέργεια και τιμές καυσίμων. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν να διατηρήσουν τεχνητά την τιμή της βενζίνης και του ντίζελ μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τη διαταραχή που προκάλεσε στις αγορές ενέργειας. Στη Γαλλία, αυτά τα βοηθήματα αντιπροσωπεύουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιων χρημάτων το 2022, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας τον πρωταθλητή της χρηματοδότησης ορυκτών καυσίμων. Η αντλία έχει φτάσει τα 30 σεντ ανά λίτρο από το Σεπτέμβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτή η πολιτική οδήγησε τις τιμές των καυσίμων να είναι κάτω από το επίπεδο πριν από την κρίση με € 1,57/L τον Σεπτέμβριο, ένα επίπεδο που δεν παρατηρήθηκε ποτέ από τον Ιούλιο του 2021. Αντίθετα, οι μέσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο το Σεπτέμβριο σε 0,28 €/kWh.

Για ορισμένους, το ιστορικό των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και η εμφάνιση της επιστροφής στο φυσιολογικό για τις τιμές των καυσίμων θέτει υπό αμφισβήτηση ότι η επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου θα ήταν φθηνότερη από το ανεφοδιασμό. Και κάποιοι αναρωτιούνται ακόμη και αν δεν θα σταματήσουν τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ας δούμε τα γεγονότα.

Η συμπλήρωση με το βενζινοκίνητο όχημά σας κοστίζει δύο έως τρεις φορές περισσότερο από τη φόρτωση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου

Έχουμε συγκρίνει το κόστος ενός ταξιδιού 100 χιλιομέτρων μεταξύ ενός ηλεκτρικού Peugeot 208 και του ομόλογου της βενζίνης, επειδή αυτά είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά και θερμικά μοντέλα το 2022 στη Γαλλία. Λάβαμε υπόψη τη μέση εξέλιξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 και την εξέλιξη της τιμής των καυσίμων.

Κόστος d

Το T & E δείχνει ότι όταν πρόκειται για αργή επαναφόρτιση στο σπίτι – η οποία αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των χρήσεων -, Το κόστος ενός ταξιδιού 100 χιλιομέτρων με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανέρχεται σε μέσο όρο € 4 Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2022. Την ίδια περίοδο, η ίδια διαδρομή του οχήματος αερίου κοστίζει 11,5 €, σχεδόν τριπλή. Τον Σεπτέμβριο, το χάσμα μειώνεται λόγω της παράδοσης στην αντλία των 30 σεντ, αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό προς όφελος του ηλεκτρικού (€ 4,4 έναντι € 9,7).

Συνολικά, πάνω από ένα χρόνο, η χρήση ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος και όχι θερμικού αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κέρδος ισχύος αγορών άνω των 1.000 ευρώ (€ 700/έτος για ηλεκτρική επαναφόρτιση έναντι € 1.900/έτος για πλήρη θερμική) [1].

Το 2023, ένα κενό που αυξήθηκε υπέρ της ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μελλοντικές φορολογικές αλλαγές θα εδραιώσουν αυτό το οικονομικό πλεονέκτημα της ηλεκτρικής ενέργειας. Από τη μία πλευρά, ο ρυθμιζόμενος ρυθμός ηλεκτρικής ενέργειας – ωφελεί τα περισσότερα από τα νοικοκυριά – θα αυξηθεί κατά 15 % το 2023 και επομένως θα μεταβεί από € 0,18/kWh σε περίπου € 0,21/kWh (που παραμένει κάτω από τις μέσες τιμές που παρατηρήθηκαν τα πρόσφατα χρόνια). Από την άλλη πλευρά, η πτώση και στη συνέχεια η κατάργηση της ασπίδας τιμών στο καύσιμο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής στην αντλία. Η T & E συνέκρινε την επίδραση των δύο φαινομένων και δείχνει ότι για το ηλεκτρικό, το πρόσθετο κόστος θα είναι € 0,4 ανά 100 χλμ. Για το Thermal, το πρόσθετο κόστος το 2023 θα είναι € 1,9 ανά 100 χλμ., Σχεδόν πέντε φορές περισσότερο !

Υπάρχει μόνο ένα σενάριο όπου η επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού είναι τόσο δαπανηρή όσο ένα γεμάτο καύσιμο: Όταν αυτή η επαναφόρτιση γίνεται μέσω ενός γρήγορου τερματικού, που βρίσκεται για παράδειγμα σε μια περιοχή αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο, για τα νοικοκυριά, αυτό το σενάριο είναι σπάνιο και συνδέεται με εξαιρετικά ταξίδια, όπως αναχωρήσεις διακοπών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει επίσης ότι το 90 % της επαναφόρτισης γίνεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, ο Emmanuel Macron ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλοι οι σταθμοί φόρτισης – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στους δρόμους ή σε συγκυριαρχίες – θα ενσωματωθούν στην ασπίδα των τιμών, η οποία θα περιέχει τις τιμές της επαναφόρτισης σε κάθε περίπτωση.

Παρά τις επιδοτήσεις που εξακολουθούν να χορηγούνται σε θερμικά οχήματα και η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας – στην υπερβολική εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα – το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σήμερα η καλύτερη οικονομική επιλογή για χρήση. Είναι επείγον να επιταχυνθεί η μετάβαση στο ηλεκτρικό όχημα, όχι μόνο στο όνομα του κλίματος αλλά και στο όνομα του χαρτοφυλακίου των γαλλικών αυτοκινητιστών.

Σημειώσεις

[1]: Για ένα πρώτο όχημα, με βάση τα 16.500 χλμ. Ετησίως, σύμφωνα με μια μελέτη UFC που επιλέγοντας στο Κόστος συγκράτησης οχημάτων . Η κατανάλωση οχημάτων σε πραγματική κατάσταση: EV-database Για το Peugeot E-208 και Ψεκαστήρα Για το Peugeot 208 βενζίνη.