Πώς να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό ή υβριδικό σας αυτοκίνητο δωρεάν? Numériques, δωρεάν σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο: πού και πώς να τα βρείτε? Chargeguru fr | Επαναφόρτιση Terminal Installer για ηλεκτρικό όχημα

Δωρεάν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο: πού και πώς να τα βρείτε

Contents

Ορισμένες εταιρείες παρέχουν δωρεάν τερματικά για επαναφορτίζουν το δικό τους στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτά τα τερματικά ενδέχεται να είναι διαθέσιμα κατά καιρούς και είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από αυτά χωρίς να είστε μέρος της εταιρείας.

Πώς να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό ή υβριδικό σας αυτοκίνητο δωρεάν ?

Γεμάτο ηλεκτρόνια είναι πολύ πιο προσιτό από το θερμικό της κατά τη διάρκεια, αλλά είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα. Εάν μια δωρεάν βενζίνη είναι αδιανόητη, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι σταθμοί φόρτισης στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το κόστος χρήσης είναι ίσως το πιο σημαντικό. Για να φορτώσετε τις μπαταρίες του ηλεκτρικού ή υβριδικού σας αυτοκινήτου, πολλοί χρήστες επιλέγουν την επαναφόρτιση στο σπίτι σε μια έξοδο τομέα ή με ένα wallbox. Η χρέωση πραγματοποιείται στην κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού και προσφέρει ελκυστικές τιμές.

Εκτός από το σπίτι, για παράδειγμα, στη διαδρομή των διακοπών, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε δημόσιους τερματικούς σταθμούς των οποίων η τιμή, γενικά υψηλότερη από την επαναφόρτιση στο σπίτι, παραμένει κυρίως χαμηλότερη από μια γεμάτη βενζίνη. Αλλά είναι δυνατό να πληρώσετε ακόμη και φθηνότερα χρησιμοποιώντας δωρεάν σταθμούς φόρτισης.

Ειδήσεις: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναστατώσει την ηλεκτρική επαναφόρτιση των αυτοκινήτων

Αντιμέτωποι με την πολυπλοκότητα της ηλεκτρικής επαναφόρτισης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να τυποποιήσει την τιμολόγηση και να απλοποιήσει τη διαδικασία εκείνη τη στιγμή.

Προσδιορίστε δωρεάν τερματικά

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπιστούν οι δωρεάν σταθμοί φόρτισης κατά τη στιγμή του σχεδιασμού. Για να το κάνετε αυτό, απλώς έχετε μια εφαρμογή όπως το CharGemap, το οποίο απαριθμεί τα τερματικά φορτίου γύρω.

Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το κουμπί φίλτρων και, στη συνέχεια, περάστε για να ελέγξετε μόνο την επιλογή δωρεάν τερματικών και να αποκρύψετε τα τερματικά των ατόμων. Στον χάρτη, εντοπίστε τα τερματικά που εμφανίζονται κοντά. Τα τερματικά που επιτρέπουν τη σύνδεση δωρεάν είναι πολύ πιο πολυάριθμα από κάποιον που μπορεί να σκεφτεί.

Επομένως, οι κοινοτικές δυνατότητες chargemap καθιστούν δυνατή την επαλήθευση της κατάστασης λειτουργίας των τερματικών ή του τύπου λήψης.

Φορτώστε μεγάλες μάρκες σε χώρους στάθμευσης

Μεγάλες μάρκες, όπως σούπερ μάρκετ ή εμπορικά κέντρα, συχνά προσφέρουν δωρεάν χώρο στάθμευσης για πελάτες. Μερικοί προχωρούν λίγο περισσότερο προσφέροντας δωρεάν υπηρεσία φόρτισης. Για να επωφεληθείτε από αυτό, είναι πιθανό να ζητηθεί μια κάρτα πίστης ή ότι το φορτίο είναι περιορισμένο στο χρόνο για να αποφευχθεί η κατάχρηση. Το γεγονός παραμένει ότι για να ανακτήσει μερικά ηλεκτρόνια δωρεάν κατά την αγορά, δεν μπορεί να απορριφθεί.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Στη Γαλλία, πολλά σούπερ μάρκετ και υπερασπιστές προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία.

 • Carrefour και Super U, κυρίως εξοπλισμένα σε υποδοχές τύπου 2 και 3C για ισχύ που κυμαίνεται από 3 έως 22 kW
 • Leclerc, Intermarché και Leroy Merlin, κυρίως 22 kW τερματικά
 • Οι Auchan και Ikea, οι οποίες λειτουργούν πρίζες τύπου 2 και Chademo για αντίστοιχες δυνάμεις 43 και 50 kW

Είναι επίσης κοινό να βρείτε δωρεάν σημεία φόρτισης σε χώρους στάθμευσης κινηματογράφου ή εμπορικά κέντρα.

Χρέωση με τον έμπορο του

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετοί αντιπρόσωποι μπορούν να προσφέρουν σταθμούς φόρτισης στους πελάτες τους. Επομένως, είναι δυνατόν να βρείτε αρκετά για να συνδεθείτε με τον χώρο στάθμευσης του αντιπάλου σας, ιδιαίτερα της Renault, της BMW, της Nissan ή της Mercedes. Από την πλευρά της, η ομάδα VAG (Volkswagen, Audi, Cupra, Seat) προσφέρει το φορτίο μεταξύ των αντιπροσώπων της ομάδας σε όλους τους ιδιοκτήτες ενός αυτοκινήτου από μία από αυτές τις μάρκες. Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι ένα μέτρο για την πρωτοβουλία του παραχωρησιούχου και όχι του κατασκευαστή. Έτσι, ορισμένες αντιπροσωπείες της ίδιας μάρκας μπορούν να προσφέρουν, ή όχι, μια υποδοχή για τους πελάτες.

Από την πλευρά της, η Kia προσφέρει 12 μήνες συνδρομής σε Ionity και Kia Load Plus, επιτρέποντας τη φόρτωση σε πολύ πλεονεκτικές τιμές, για κάθε αγοραστή ενός EV6 ή NIRO EV.

Στο δημόσιο χώρο στάθμευσης στην πόλη του

Δεσμευμένο σε πιο ενάρετη κινητικότητα, ορισμένοι δήμοι δημιούργησαν δωρεάν προσβάσιμα τερματικά φορτίου. Οι τελευταίοι βρίσκονται γενικά σε δημόσιους χώρους στάθμευσης, αλλά μπορείτε να το βρείτε στο δρόμο σε χώρους στάθμευσης δρόμου. Ορισμένοι δήμοι προϋποθέτουν τη χρέωση για την πληρωμή του τέλους στάθμευσης.

Στο ξενοδοχείο ή το εστιατόριο

Όταν σχεδιάζετε την αναχώρησή σας στις διακοπές, επιλέγετε αυστηρά το ξενοδοχείο ή το εστιατόριο σας, επειδή μερικοί μπορεί να προσφέρουν δωρεάν τερματικά. Θα είναι λοιπόν άνετο να αφήσετε το αυτοκίνητό σας να χτυπήσει πριν χτυπήσετε το δρόμο την επόμενη μέρα ή μετά το γεύμα, χωρίς να πληρώσετε το παραμικρό ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla εκμεταλλεύονται γενικά τα τερματικά φόρτισης προορισμού Tesla δωρεάν, το ίδιο για τους ιδιοκτήτες της Porsche με τους τερματικούς σταθμούς φόρτισης προορισμού Porsche.

1800 Σταθμοί φόρτισης Power Dot για ευρωπαϊκά ξενοδοχεία αλυσίδας Accor

Το ηλεκτρικό πρόγραμμα εγκατάστασης και ο χειριστής Power Dot θα παρέχουν 1800 ξενοδοχεία της αλυσίδας ακρίβων σε σταθμούς φόρτισης μετά το.

Με τον εργοδότη του

Προφανώς, δεν είναι ζήτημα να εισέλθετε στο αφεντικό σας για να συνδέσετε το αυτοκίνητό σας με αυτό, αλλά ορισμένες εταιρείες καθιστούν τους σταθμούς φόρτισης να είναι διαθέσιμοι στους υπαλλήλους τους. Αυτό συμβαίνει συχνά για τις εταιρείες που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό στόλο οχημάτων λειτουργίας. Η εγκατάσταση τερματικών στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας μπορεί επίσης να αποτελέσει μέρος των σημείων διαπραγμάτευσης του ΧΑΚ.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Ακολουθήστε όλα τα ψηφιακά νέα στο Google News

Δωρεάν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο: πού και πώς να τα βρείτε ?

Ο Δωρεάν σταθμούς φόρτισης είναι το όνειρο όλων Νέοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα για να μεταβείτε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πράγματι η οικονομία που σχετίζεται με καύσιμα. Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν τίποτα σε σύγκριση με τη βενζίνη ή το ντίζελ. Κατά μέσο όρο, 100 χλμ. Σε ηλεκτρικό κόστος περίπου € 2, ενώ η ίδια απόσταση με ένα θερμικό αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερο από € 8. Αλλά είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χάρη στην δωρεάν επαναφόρτιση. Για να επαναφορτίσετε έξυπνα, ακολουθήστε τον οδηγό !

Επωφεληθείτε από την ελεύθερη επαναφόρτιση χάρη στην αγορά του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου

Για να επωφεληθείτε από την ελεύθερη επαναφόρτιση, δεν είναι απαραίτητα απαραίτητο να αναζητήσετε δωρεάν σταθμούς φόρτισης. Πράγματι, ορισμένοι κατασκευαστές, εγκαταστάθηκαν Προωθητικές προσφορές Κατά την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος 100% για επαναφόρτιση σε δημόσια τερματικά δωρεάν ή με μειωμένο κόστος.

Hyundai, Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή προσφέρει ένα δωρεάν συνδρομή δίκτυο Ιονότητα για την απόκτηση ενός Ιονικ 5. Κία Από την πλευρά του προσφέρει ένα έτος συνδρομής στο Ionity Power και KiaCharge Plus, οι δύο συνδρομές του για την επαναφόρτιση με προτιμησιακό επιτόκιο, σε πελάτες που παραγγέλνουν ένα EV6 ή ένα 100% ηλεκτρικό niro. Αυτές οι δύο προσφορές δεν προσφέρουν δωρεάν επαναφόρτιση, αλλά σας επιτρέπουν να επαναφορτίσετε σε μειωμένη τιμή.

BMW Πηγαίνετε ακόμη περισσότερο με το πραγματικό Απεριόριστη προσφορά δωρεάν φόρτισης. Αγοραστές BMW Ix3, BMW I4, BMW Ix, καθώς και μελλοντικοί ιδιοκτήτες του BMW Το i7 μπορεί έτσι να επαναφορτίσει ολόκληρο το δίκτυο φόρτισης ultra -fast ionity για ένα χρόνο σε απεριόριστο.

Οι μάρκες αυτοκινήτων συχνά προσφέρουν Δωρεάν επαναφόρτιση για πελάτες μάρκας σε τους παραχωρήσεις. Έτσι, αν έχετε ένα ηλεκτρικό mega ή μια Ζωή, μπορείτε να επαναφορτίσετε δωρεάν στις περισσότερες αντιπροσωπείες της Renault. Ο όμιλος Volkswagen και οι διάφορες μάρκες του (Volkswagen, Seat, Cupra, Audi ειδικότερα) προσφέρουν επίσης το Δωρεάν επαναφόρτιση σε αντιπροσωπείες.

Βρείτε δωρεάν σταθμούς φόρτισης για το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας

Βρείτε δωρεάν τερματικά χάρη στις εφαρμογές φόρτισης και τις κάρτες φόρτισης

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε σταθμούς φόρτισης είναι να συμβουλευτείτε ειδικές εφαρμογές. Υπάρχουν πολλοί, όλοι έχουν μια λειτουργικότητα με ένα διαδραστική κάρτα που επιτρέπει το Αναζητήστε ακροδέκτες επαναφόρτισης ανά τοποθεσία.

Ο συνεργατικές εφαρμογές σας επιτρέπουν να ενημερώσετε τα ηλεκτρικά πρίζες και τα τερματικά που βρέθηκαν από τα μέλη της κοινότητας. Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, επειδή όλα δεν είναι απαραίτητα ελεγχόμενα και ορισμένα τερματικά μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμα, αλλά πάντα εμφανίζονται στην πλατφόρμα.

Οι εφαρμογές εμφανίζουν το Ρυθμός επαναφόρτισης : Μπορείτε εύκολα να δείτε αν το τερματικό είναι δωρεάν ή όχι. Ορισμένες εφαρμογές όπως Chargemap επιτρέπω να Φιλτράρισμα για εμφάνιση μόνο ελεύθερων τερματικών. Μια αίτηση είναι ιδιαίτερα αφιερωμένη στη σύγκριση των επιτοκίων χρέωσης: Χρέωση. Τέλος, μια λύση για την επαναφόρτιση στην καλύτερη τιμή μπορεί να επιλέξει την επαναφόρτιση από άτομο σε άτομο με την εφαρμογή Shargy.

Πού είναι οι δωρεάν σταθμοί φόρτισης ?

Η δωρεάν επαναφόρτιση μπορεί να διατεθεί στους χρήστες σε διαφορετικά μέρη. Οι ελεύθεροι τερματικοί σταθμοί εγκαταστάθηκαν συχνότερα θέσεις πάρκινγκ εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ ή κινηματογράφοι. Οι δωρεάν ηλεκτρικές υποδοχές εγκαθίστανται συχνά Κοντά στην είσοδο του καταστήματος.

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, αυτή η πρακτική πρόκειται να εξαφανιστεί. Τον Απρίλιο του 2021, αυτή είναι η αλυσίδα του Εμπορικά κέντρα Westfield ο οποίος κάνει τα σημεία χρέωσης που καταβάλλονται, ενώ η Nissan αποφασίζει να μην ανανεώσει τις συνεργασίες του Ikea και Auchan. Εάν η ασάφεια εξακολουθεί να αφορά τον ιαπωνικό κατασκευαστή, η Westfield συνεργάστηκε με έναν χειριστή για να δημιουργήσει μια υπηρεσία φόρτισης στα 21 εμπορικά κέντρα του, το κόστος των οποίων θα είναι τώρα 0,25 €/kWh. Σούπερ μάρκετ μι.Μοσχάρι θα μπορούσαν επίσης να τερματίσουν τα τερματικά τους δωρεάν.

Αυτή η δωρεάν υπηρεσία φόρτισης εξακολουθεί να είναι σχετική Οι πελάτες της Lidl κατά τις ώρες λειτουργίας, ή εκείνα του Leroy Merlin.

Υπάρχουν επίσης δωρεάν τερματικά στο Ξενοδοχεία, εστιατόρια και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση, τα τερματικά είναι εγκατεστημένα στο εγκατάσταση. Συχνά πρέπει να είστε πελάτης της εγκατάστασης για να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των τοποθεσιών και να ζητήσετε εξουσιοδότηση πριν από τη σύνδεση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου σε ένα δωρεάν τερματικό σε μια ιδιωτική τοποθεσία !

Μπορείτε επίσης να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο δωρεάν σε ορισμένους σταθμούς φόρτισης που εγκαθίστανται από κοινότητες, είναι συχνά στο Στάθμευση της πόλης ή Δημόσιοι χώροι στάθμευσης της πόλης.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα ηλεκτρικά τερματικά υποδεικνύονται πάντοτε από ένα Ειδική σηματοδότηση : Panel “Μόνο ηλεκτρικά οχήματα”, σήμανση εδάφους με πράσινο χρώμα και λογότυπο “ηλεκτρικού αυτοκινήτου”.

Πώς να βρείτε έναν δωρεάν σταθμό φόρτισης γύρω μου ?

Μπορείτε πρώτα να βρείτε έναν δωρεάν σταθμό φόρτισης στην παραπάνω λίστα. Ορισμένες εφαρμογές θέσης τερματικού επαναφόρτισης προσφέρουν ένα φίλτρο για να βρείτε μόνο δωρεάν τερματικά γύρω σας. Τέλος, η επαναφόρτιση με τον αντιπρόσωπό σας είναι συχνά δωρεάν.
Όταν βρήκατε ένα “δωρεάν” τερματικό, ελέγξτε δωρεάν την επαναφόρτιση ζητώντας την απόδειξη επωνυμίας.

Κατάλογος καταστημάτων, εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων με δωρεάν τερματικά

Εδώ είναι ένας μη εξαντλητικός κατάλογος με μέρη με δωρεάν τερματικά:

 • Το Lidl αποθηκεύει παντού στη Γαλλία
 • Signs Leroy Merlin
 • Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ e.μοσχάρι
 • Σταθμοί και καταστήματα Super U
 • Πολλά καταστήματα intermarché
 • Τα εμπορικά κέντρα, όπως το εμπορικό κέντρο Eden 2
 • Μερικοί κινηματογράφοι
 • Ορισμένες αντιπροσωπείες
 • Για τους οδηγούς αυτοκινήτων Tesla: ξενοδοχεία και εστιατόρια του προγράμματος επαναφόρτισης Tesla στο προορισμό
 • Για τους οδηγούς της Porsche Car: ξενοδοχεία και εστιατόρια του προγράμματος Recharge Porsche στον προορισμό σας

Εάν βρείτε άλλες μάρκες που προσφέρουν δωρεάν επαναφόρτιση, μην διστάσετε να μας στείλετε ένα μήνυμα, ώστε να τα προσθέσουμε σε αυτήν τη λίστα.

Πώς να επωφεληθείτε από την ελεύθερη επαναφόρτιση για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ?

Για να επωφεληθείτε από την ελεύθερη επαναφόρτιση για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή με δωρεάν σταθμούς φόρτισης. Μια άλλη λύση είναι να λάβετε την κάρτα αφοσίωσης της μάρκας ή να είστε πελάτης μιας εγκατάστασης (εστιατόριο/ξενοδοχείο) που προσφέρει επαναφόρτιση. Επιπλέον, ορισμένες αντιπροσωπείες προσφέρουν δωρεάν επαναφόρτιση κατά την αγορά του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να ρωτήσετε τον έμπορο σας. Αλλά προσέξτε: η επαναφόρτιση μπορεί να πληρωθεί ανάλογα με την εφαρμογή φόρτισης ή το χρησιμοποιούμενο σήμα, ακόμη και αν εμφανίζεται ως δωρεάν στον ιστότοπο. Το ChargeGuru σας συμβουλεύει επομένως να ελέγχετε πάντα ότι η επαναφόρτιση είναι πολύ δωρεάν στην εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πριν ξεκινήσετε την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας οχήματος.

Προϋποθέσεις για να επωφεληθείτε από τους δωρεάν σταθμούς φόρτισης

Πολλά καταστήματα καταστημάτων έχουν εξοπλιστεί σε σταθμούς φόρτισης και τους παρέχουν τους πελάτες τους δωρεάν. Μερικοί όροι Μπορεί να ζητηθεί: να έχετε την κάρτα καταστήματος ή να αφήσετε ένα έγγραφο ταυτότητας στη λήψη αποθήκευσης.

Σε ορισμένα μέρη, η επαναφόρτιση είναι δωρεάν για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το τερματικό κόβεται μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο χρήσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η ελεύθερη επαναφόρτιση Προορίζεται για πελάτες κατάστημα, εστιατόριο ή ξενοδοχείο. Αυτό είναι λογικό, δεδομένης της σημαντικής επένδυσης που απαιτείται για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης.

Εάν το τερματικό απαιτεί να περάσει ένα σήμα για να ξεκλειδωθεί, το πέρασμα φόρτισης που χρησιμοποιείτε μπορεί να έχει Επιπτώσεις στο δωρεάν ! Πράγματι, η επαναφόρτιση μπορεί να είναι δωρεάν εάν χρησιμοποιείτε το πέρασμα φόρτισης της εταιρείας που διαχειρίζεται αυτό το τερματικό. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε ένα πέρασμα επαναφόρτισης από άλλη εταιρεία, τότε διαλειτουργικότητα μπορεί να ισχύει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το Pass Charging Pass που διαχειρίζεται το τερματικό εάν χρησιμοποιείτε συχνά αυτόν τον τερματικό.

Γιατί υπάρχουν ελεύθεροι σταθμοί φόρτισης και τερματικοί σταθμοί ?

Γιατί να προσφέρετε δωρεάν επαναφόρτιση ?

Αυτή είναι μια ερώτηση που εμφανίζεται συχνά: δεν υπάρχει καμία διανομή βενζίνης δωρεάν. Γιατί λοιπόν δωρεάν τερματικά ?

Διάφοροι λόγοι εξηγούν την παροχή ελεύθερων τερματικών. Ο κύριος λόγος είναι συχνά Προωθήστε την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας. Χωρίς να εμβαθύνει τη συζήτηση, η τελευταία έχει πολλά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον και την κοινωνία. Γι ‘αυτό το λόγο οι δημόσιες αρχές και οι τοπικές κοινότητες εγκαθιστούν μερικές φορές δωρεάν τερματικά.

Για καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα δωρεάν τερματικά είναι ένα μέσοπροσελκύστε πελάτες ηλεκτρικός. Το τελευταίο λαμβάνει υπόψη την παρουσία τερματικών στην επιλογή προορισμού τους και η επιλογή είναι ακόμη πιο εύκολη εάν η επαναφόρτιση είναι δωρεάν.

Ορισμένες εταιρείες παρέχουν δωρεάν τερματικά για επαναφορτίζουν το δικό τους στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτά τα τερματικά ενδέχεται να είναι διαθέσιμα κατά καιρούς και είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από αυτά χωρίς να είστε μέρος της εταιρείας.

Τελευταίο σενάριο: Οι τυπικές υποδοχές διαθέσιμες σε δημόσιους χώρους. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να συνδεθεί με τυποποιημένες εξόδους ισχύος. Είναι δυνατό να επαναφορτίσετε οπουδήποτε υπάρχουν ηλεκτρικές υποδοχές αυτοεξυπηρέτησης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με ένα χώρο στάθμευσης, ένα ξενοδοχείο ή μια επιχείρηση. Ωστόσο, συνιστάται να ζητήσετε εξουσιοδότηση.

Μπορούν όλα τα ηλεκτρικά τερματικά να είναι δωρεάν ?

Μια άλλη συχνή ερώτηση: όλοι οι σταθμοί φόρτισης είναι δωρεάν ? Θα ήταν πράγματι ένας ιδανικός κόσμος. Η εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης σε δημόσιο χώρο συχνά αντιπροσωπεύει μια επένδυση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Κάθε επαναφόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία βρίσκεται στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας του ιστότοπου ! Τα έξοδα συντήρησης ισχύουν επίσης για τη διατήρηση του σταθμού φόρτισης σε καλή κατάσταση.

Ορισμένες εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά«Προσφέρετε αυτό ως πρόσθετη υπηρεσία στους πελάτες ή τους επισκέπτες τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι πρέπει να χρεώσουν την επαναφόρτιση Damail την αρχική επένδυση. Ακόμη και χωρίς κατ ‘ανάγκη κέρδος, είναι απαραίτητο να ληφθούν συνταγές από την επαναφόρτιση, ώστε το έργο να μην γίνει οικονομική άβυσσο.

Δωρεάν δίκτυα τερματικού: όνειρο ή πραγματικότητα ?

Μια ιδανική κατάσταση θα ήταν να είναι σε θέση να πρόσβαση Πλήρως δωρεάν δίκτυα φόρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα που αναφέρθηκαν παραπάνω, ανεξάρτητα από τα δωρεάν δίκτυα τερματικών δεν υπάρχει Και πιθανότατα δεν θα δούμε την ημέρα.

Υπάρχουν μερικές απομονωμένες περιπτώσεις εταιρειών που προσφέρουν Δωρεάν δίκτυα που προορίζονται για τους πελάτες τους : Αυτή είναι η περίπτωση του Tesla και της Porsche με το αντίστοιχο πρόγραμμα επαναφόρτισης τους. Βλέπουμε, ωστόσο, ότι ακόμη και ο Tesla, ο οποίος προσέφερε δωρεάν επαναφόρτιση πριν από αρκετά χρόνια στο δίκτυό της Υπερτροφοδότη, Ένα πίσω μηχάνημα και έκανε όλες τις καταβληθείσες επαναφορές.

Δωρεάν δημόσια ξαναγέμισμα ή επαναφόρτιση στο σπίτι ?

Στη Γαλλία, το 90% των επαναφορτιών γίνονται στο σπίτι ή στην εργασία (πηγή). Η ικανότητα να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητό χωρίς να αλλάξετε το σχέδιο της ημέρας σας είναι το πιο πρακτικό.

Αρκετές λύσεις είναι δυνατές για επαναφόρτιση στο σπίτι:

 • Εάν οδηγείτε λίγα χιλιόμετρα, είναι δυνατόν να συνδέσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο με ένα πρίζαήδη υπάρχουσα. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται από τη στιγμή που οδηγείτε τακτικά με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ειδική λύση φόρτισης, α σημείο φόρτισης, ονομάζεται επίσης Wallbox, ή ενισχυμένη υποδοχή. Ο σταθμός φόρτισης σάς επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 8 φορές περισσότερη αυτονομία παρά με μια τυπική έξοδο.

Εάν η ελεύθερη επαναφόρτιση είναι δελεαστική για να ανακτήσει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από καιρό σε καιρό, η εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης παραμένει η λύση που έχει αναγνωριστεί από την πλειοψηφία των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είναι πάντα δυνατό να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε καθημερινά χωρίς να χρεώνετε σταθμό και στη συνέχεια να έχετε εγκαταστήσει ένα εάν υπάρχει η ανάγκη. Μην διστάσετε να υποβάλετε αίτηση για προσφορά σε μερικά κλικ για να λάβετε ένα Εξατομικευμένη εκτίμηση του κόστους εγκατάστασης σταθμού φόρτισης.