Nissan X-Trail E-4ORCE TEST, TEST-NISSAN X-TRAIL E-POWER: E-4ORCE προς όφελος της έγκρισης

Esay-Nissan X-Trail E-Power: E-4ORCE προς όφελος της έγκρισης

Το είχαμε ήδη παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της δοκιμής Ariya και με το πρόσφατο Qashqai, η Nissan λειτουργεί πρόσφατα μια σημαντική άνοδο. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον εξωτερικό σχεδιασμό, περισσότερο επεξεργασμένο, και επιβεβαιώνεται όταν η πόρτα είναι ανοιχτή με ένα πιο καθαρό εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από πιο ανταμείβοντας υλικά και πιο ακριβή συγκροτήματα.

Nissan X-Trail E-Power Test: Ηλεκτρική ενέργεια σε αναζήτηση βενζίνης

E-power της Nissan X-Trail

Γιατί να το κάνετε απλό !? Μόλις εξομοιώσατε τις αποχρώσεις και τις διαφορές μεταξύ θερμικού, ηλεκτρικού, υβριδικού, μικρο-υβριδίου και επαναφορτιζόμενου υβριδίου ? Μην ξεκουράζεστε, εδώ είναι μια νέα ιδέα που προσφέρει η Nissan: The E-Power, που είναι θερμική ηλεκτρική.

  • Μια θερμική μηχανή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
  • Ένα X-Trail που ανεβαίνει…
  • … Και σχεδόν στα δέντρα
  • Σουτ, κυλάω !
  • Είναι αποτελεσματικό ?
  • Σχόλια

E-power της Nissan X-Trail

Ας είμαστε ειλικρινείς, η Nissan δεν παρουσιάζει αυτόν τον νέο κινητήρα με μια τέτοια αντινομική ονομασία. Διατίθεται στο νέο Qashqai Και X-Trail – ότι προσπαθούμε εδώ – το Μηχανοκίνητη e-power ισχυρίζεται ως ένα είδος μεταβατικού συστήματος του οποίου το αντικείμενο θα ήταν να δοθεί η γεύση του ηλεκτρικού σε άτομα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση για πρακτικούς λόγους ή δεν θέλουν να συναινούν σε αυτό για το φόβο των περιορισμών που σχετίζονται με αυτό. Πριν φτάσετε στην καρδιά της δοκιμής, είναι επομένως σκόπιμο να κάνετε ένα μικρό σημείο σε αυτή τη νέα αλυσίδα πρόσφυσης E-Power.

Μια θερμική μηχανή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

E-power της Nissan X-Trail

Εάν σηκώσουμε το εξώφυλλο ενός οχήματος εξοπλισμένο με το σύστημα E-Power, όπως το X-Trail, θα βρούμε Ένας ασήμαντος θερμικός κινητήρας, Εδώ ένας τριών κυλίνδρων με μεταβλητή συμπίεση 1,5 λίτρων. Αλλά δεν χρησιμοποιείται ποτέ για να μετακινήσετε το όχημα. Εντελώς αποσυνδεδεμένο από τους τροχούς, ο μόνος ρόλος του είναι να Παράγοντας την ηλεκτρική ενέργεια που θα ζωντανέψει τα και τα δύο, στην περίπτωση των δοκιμαστικών μηχανικών οχημάτων μας του X-Trail, Εκτός από την επαναφόρτιση της μικρής μπαταρίας με χωρητικότητα παρόμοια με αυτή ενός παραδοσιακού υβριδικού οχήματος (1,73 kWh χρήσιμης χωρητικότητας και 66 kW ισχύος).

Για να φορτώσετε αυτήν την μπαταρία, χρησιμοποιείται επίσης η ανάκτηση της ενέργειας στην πέδηση, αυτό με έναν αρκετά αποτελεσματικό τρόπο πρέπει να σημειωθεί. Όταν αυτή η μπαταρία είναι επαρκώς φορτωμένη, θα τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές μηχανές και θα επιτρέψει στο X-Trail να κυλήσει μερικά χιλιόμετρα Σε ηλεκτρική λειτουργία 100 %. Λέμε “μερικοί”, αλλά με μεγάλη έκπληξη που φτάσαμε, κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας που πραγματοποιήθηκε στα ανάγλυφα που περιβάλλει τη Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία, μέσα Περιηγηθείτε 7 χιλιόμετρα σε λειτουργία “Urban” χωρίς να αδειάζετε πλήρως τον συσσωρευτή, της οποίας η οθόνη μας έδωσε ένα άλλο είκοσι τοις εκατό του φορτίου.

E-power της Nissan X-Trail

Όταν η μπαταρία δεν είναι πλέον αρκετά απασχολημένη για να εξασφαλίσει την πρόωση, είναι ο κινητήρας θερμότητας που στη συνέχεια παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για την παροχή των κινητήρων, ενεργώντας για απλοποίηση ως γεννήτρια.

E-power της Nissan X-Trail

Αλλά γιατί να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα υλικού, μπορείτε να μας ρωτήσετε ? Σύμφωνα με τη Nissan, η ιδέα που αποτελεί τη βάση της E-Power είναι εξοικειώστε τους χρήστες απρόθυμοι στο ηλεκτρικό – ή εμποδίζεται για πρακτικούς λόγους – με αυτόν τον τύπο πρόωσης. Τόσο για τη συσκευή E-Power, όλα αυτά είναι και πάλι πολύ απλοποιημένα.

Ένα X-Trail που ανεβαίνει…

E-power της Nissan X-Trail

Το είχαμε ήδη παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της δοκιμής Ariya και με το πρόσφατο Qashqai, η Nissan λειτουργεί πρόσφατα μια σημαντική άνοδο. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον εξωτερικό σχεδιασμό, περισσότερο επεξεργασμένο, και επιβεβαιώνεται όταν η πόρτα είναι ανοιχτή με ένα πιο καθαρό εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από πιο ανταμείβοντας υλικά και πιο ακριβή συγκροτήματα.

E-power της Nissan X-Trail

Η εξωτερική γραμμή, για να ξεκινήσετε, είναι προφανώς Πολύ κοντά σε αυτό του Qashqai και στο σχεδιασμό του σχεδιασμού του Arya. Από την πλευρά των διαστάσεων, το X-Trail έχει μήκος 4,68 μέτρων, 26 ​​εκατοστά περισσότερο από το Qashqai. Η μπροστινή πλευρά της σκηνής εξηγεί τους σχεδιαστές της Nissan, για να ερμηνεύσουν το εικονικό πρώτο X-Trail. Εάν το μάτι δεν είναι τόσο προφανές ότι η αναφορά είναι κατανοητή. Από την κυκλοφορία του το 2001, η Nissan έχει πουλήσει τουλάχιστον 7 εκατομμύρια X-Trail Worldwide και πολύ κακό εάν ο τυχοδιώκτης της προέλευσης έχει μετατραπεί σε οικογενειακό αστικό SUV.

E-power της Nissan X-Trail

Στην καμπίνα, ας ξεκινήσουμε από την πλάτη. Είναι εύκολα πρόσβαση από πόρτες που ανοίγουν σε σχεδόν 90 μοίρες. Η έκδοση E-Power διαφέρει από τους άλλους από τη δυνατότητα να έχει 7 καθίσματα και ένας δεύτερος πάγκος κλάσης που μπορεί να γλιστρήσει σε τουλάχιστον 22 εκατοστά. Τα δύο μέρη της τρίτης σειράς (επιλογή στα 900 ευρώ) έχουν την αξία των υφιστάμενων, αλλά δεν συμφωνούν να ταξιδέψουν εκεί. Είναι κυρίως εκεί για περιστασιακές ανάγκες ή μικρά παιδιά και θα παραμείνουν ως επί το πλείστον χρόνο στον κορμό. Αυτή η τελευταία προσφορά Ένας όγκος 575 λίτρα σε διαμόρφωση 5 -θέσεων, 485 λίτρα με 7 θέσεις, αλλά γίνεται συμβολικό μόλις τα τελευταία δύο θέσεις στη θέση τους.

E-power της Nissan X-Trail

Στο μπροστινό μέρος, η Nissan αντιγράφει το περίβλημα του Qashqai, πολύ κοντά σε αυτό της Arya στην έμπνευσή του, με μερικές λιγότερες ατέλειες. Στο X-Trail, για παράδειγμα, τα κεντρικά και τα πλευρικά υποβραχιόνια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο … στο κεντρικό υποβραχιόνιο, ακριβώς βρίσκουμε τον επιλογέα των κουμπιών, δύο κατόχους ιππασίας και, στην ογδόντα τροχιά μας E -4ORCE , un Όλος ο επιλογέας μόδας -terrain. Κάτω από το “πλωτό” υποβραχιόνιο, ένας αποθηκευτικός χώρος σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μερικά αντικείμενα, αλλά είναι αρκετά περίπλοκο στην πρόσβαση κατά την οδήγηση.

E-power της Nissan X-Trail

Περισσότερα, ψηλά, στην κεντρική κονσόλα και πάνω Δύο υποδοχές USB, τύπου Α και C, Οι εντολές θέρμανσης και κλιματισμού είναι φυσικές και επωφελούνται από την αφοσιωμένη εμφάνισή τους. Τελικά, Η κεντρική οθόνη αφής 12.3 -ιντσών Παραβλέψτε το σύνολο. 12,3 ίντσες, είναι επίσης το μέγεθος του Η οθόνη αφιερωμένη στα ψηφιακά όργανα, ολοκληρώθηκε από μια οθόνη κεφαλής.

… Και σχεδόν στα δέντρα

E-power της Nissan X-Trail

Χάρη στους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες της, η έκδοση τεσσάρων τροχών που ονομάζεται E-4ORCE οφέλη από Όλες τις χωρητικότητες μέσω των διαφόρων προγραμμάτων διαχείρισης πρόσφυσης, τα οποία ο οδηγός θα επιλέξει χρησιμοποιώντας τον τροχό που αναφέρθηκε παραπάνω. Εάν είμαστε μακριά από τις παραστάσεις off-road του πρώτου X-Trail, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το μηχάνημα διαχειρίζεται τιμητικά μία φορά από την άσφαλτο.

E-power της Nissan X-Trail

Βάλτε σε μια κατάσταση σε ένα πεδίο εξέλιξης που αλυσοδενεί τις δυσκολίες (απόρριψη, διασταύρωση της γέφυρας, απώλεια λαβής, άμμος, σημαντικές πλαγιές …), Το βαρύ SUV της Nissan (1.965 kg) κάνει με τις τιμές Και, πάνω απ ‘όλα, με πραγματική ευκολία. Χωρίς να είστε δικαιοδόχος, μπορείτε να το πάρετε σχεδόν παντού.

Σουτ, κυλάω !

E-power της Nissan X-Trail

Στο δρόμο, είναι το πρώτο ακουστική άνεση χαρακτηρίστηκε το μηχάνημα. Ακουστική και δονητική. Ο θερμικός κινητήρας αποσυνδέεται από τους τροχούς, καθώς δρα μόνο ως γεννήτρια (και η κατανάλωση ενέργειας για το φρένο του κινητήρα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη), χρειάζεται μόνο να στραφεί σε αυτές τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες και επομένως σχεδόν σε συνεχή διατροφή. Πλεονέκτημα: Ο ήχος που παράγει είναι γνωστός και Η Nissan απλώς αντισταθμίζει την αποστολή αντίστροφων συχνοτήτων ήχου στο διαμέρισμα επιβατών, Ακριβώς όπως λειτουργεί το ακουστικό ενεργό θόρυβο. Ας το πούμε καθαρά, είναι πολύ αποτελεσματικό. Ακόμα καλύτερα, οι δονήσεις που ανεβαίνουν στη στήλη διεύθυνσης και στην καμπίνα, που συνήθως προκαλούνται από τον κινητήρα και την αλυσίδα πρόσφυσης, διαγράφονται εδώ με τη τοποθέτηση του θερμικού μπλοκ σε μπλοκ σιωπηλού bloc. Σε αυτά τα στοιχεία, το X-Trail παρουσιάζει έτσι Ένα επίπεδο βελτίωσης αξίζει σαφώς υψηλότερα τμήματα.

E-power της Nissan X-Trail

Αλλά δεν σταματά εκεί. Στο δρόμο, οι έρευνες και οι έρευνες μύτης στο φρενάρισμα και την επιτάχυνση αντισταθμίζονται επίσης από τα αντίθετα μνήμη που αποστέλλονται σε ηλεκτρικούς κινητήρες. Κατά κάποιο τρόπο, σε ένα υποστηριζόμενο φρενάρισμα, ο κινητήρας του πίσω άξονα θα “τραβήξει” το αυτοκίνητο προς τα πίσω για να ισιώσει το μέτωπο. Η πλάκα παραμένει άψογα σταθερή.

E-power της Nissan X-Trail

Για τα υπόλοιπα, η γενική συμπεριφορά του X-Trail καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες που μπορούμε να έχουμε για αυτό το είδος μηχανής. Χωρίς να προσφέρετε την ευελιξία ενός sedan, το πολύ ελαφρύ τιμόνι σας επιτρέπει να παίζετε με αβίαστα κορδόνια, ενώ το κουτί δεν παίρνει πολύ έντονο ρολό.

E-power της Nissan X-Trail

Στον αυτοκινητόδρομο, το κάλυμμα είναι αν είναι απαραίτητο αποσπασμένο από το zillion των οδηγικών βοηθημάτων που προσφέρονται στη σειριακή συσκευή. Η διατήρηση της διαδρομής, ο προσαρμοστικός ρυθμιστής και οι πολλαπλές ειδοποιήσεις εγγύτητας βρίσκονται στο πρόγραμμα. Στην πόλη, η μπαταρία πρόσφυσης παίζει το ρόλο της τις περισσότερες φορές, ειδικά επειδή επαναφορτίζεται πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια των φάσεων επιβράδυνσης και όταν λειτουργεί ο κινητήρας θερμότητας.

E-power της Nissan X-Trail

Κάνοντας καλά, αυτή η μπαταρία μπορεί ακόμη και Τοποθετήστε τους ηλεκτρικούς κινητήρες μόνο μέχρι τα 100 km/h (θεωρητικά μέχρι 130, ακόμη και). Αυτή η ίδια μπαταρία θα διαδραματίσει επίσης ρόλο “buffer” κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης ανάκτησης και της επιτάχυνσης, ενώ ο θερμικός κινητήρας παρέχει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση μεταξύ της στιγμής που το πεντάλ πιέζεται ειλικρινά στα δεξιά και εκεί όπου το μέγιστο Δίνεται επιτάχυνση.

Είναι αποτελεσματικό ?

E-power της Nissan X-Trail

Μετά την ανάληψη μιας τέτοιας εικονοκλαστικής στοίβας τεχνολογιών, προφανώς ελπίζουμε για ένα πράγμα: ότι αυτό παρατηρείται κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην αντλία, ήδη ντροπή για ένα αυτοκίνητο που παρουσιάζεται εύκολα από το μάρκετινγκ σαν ηλεκτρικό. Εγκρίθηκε για μικτή κατανάλωση 6,7 λίτρων, ήρθε το πλήρωμά μας κατά μέσο όρο 7 λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα Σε ένα μάθημα που αναμιγνύει τον ορεινό δρόμο, τον αυτοκινητόδρομο και τον αστικό κύκλο. Δεν είναι τόσο κακό, αλλά όχι εξαιρετικό. Στο σημείο αυτόΗ ποινή από 650 έως 1172 ευρώ θα προστεθεί στο τιμολόγιο, Εκτός αν έχετε τουλάχιστον τρία παιδιά για πρόσβαση σε μείωση που θα ακυρώσει το οδυνηρό. Ναι, ένα “ηλεκτρικό” αυτοκίνητο μπορεί επομένως να φορολογηθεί στο όνομα της οικολογικής ποινής ! Μερικοί πελάτες ενδέχεται να προτιμούν την υποκρισία με την απόκτηση ενός μη επαναφορτιζόμενου υβριδικού SUV, ακόμα κι αν δεν βγάζετε ποτέ τα καλώδια φορτίου από τον κορμό για να το συνδέσετε ..

E-power της Nissan X-Trail

Το γεγονός παραμένει ότι αυτό το νέο X-Trail είναι Ένα εντελώς ικανοποιητικό οδικό μηχάνημα Όταν πρόκειται για την κατάποση των χιλιομέτρων με την οικογένεια. Άνετο, σιωπηλό και πολύ καλά εξοπλισμένο, Προσβάσιμο από 45.900 ευρώ (56.000 ευρώ στην καλύτερη έκδοση -αποτυχία) Σε αυτήν την έκδοση τεσσάρων τροχών. Αυτό είναι περίπου 2000 ευρώ περισσότερο από ένα υβριδικό Toyota RAV4, με την αλυσίδα έλξης HSD με μια ίσως πιο συνηθισμένη λειτουργία, τουλάχιστον τώρα εισήλθε στους περισσότερους εκατομμύρια αυτοκινητιστές από το πρώτο Prius. Αλλά ο τελευταίος είναι ικανοποιημένος με τους δύο τροχούς, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του άμεσου ανταγωνισμού του, ειλικρινά.

Τελική σημείωση της δοκιμής: Nissan Xtrail Epower E-4ORCE

Το Rolling Object με εικονοκλαστική κινητήρα, τις εκπλήξεις E-Trail E-Power με τις υψηλές οδικές υπηρεσίες του και το επίπεδο άνεσης του άνω τμήματος. Αλλά η απόδοση της κατανάλωσης δεν είναι τίποτα εξαιρετικό.

Esay-Nissan X-Trail E-Power: E-4ORCE προς όφελος της έγκρισης

Η τεχνολογία E-Power είναι ήδη γνωστή στην πατρίδα της στην Ιαπωνία. Εμφανίστηκε κάτω από την κουκούλα της μικρής σημείωσης το 2016, αυτός ο εξωτικός κινητήρας συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανανέωση της εμπορικής σταδιοδρομίας στη συνέχεια σε μείωση του αστικού minivan. Μετά από μια μακρά αναμονή, η Nissan εγκαινιάζει αυτή τη μηχανική στην Ευρώπη, όχι χωρίς να κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Επειδή για την καλύτερη προσαρμογή στις προσδοκίες των ευρωπαίων οδηγών και των SUV που το λαμβάνουν, τα μηχανικά εξαρτήματα εξελίσσονται, αν και η αρχή της λειτουργίας παραμένει. Είναι τώρα η νέα στροφή X-Trail για να το απολαύσετε. Αλλά το SUV 7 θέσεων είναι διαθέσιμο σε μια αδημοσίευτη έκδοση τεσσάρων τροχών, που ονομάζεται E-4ORCE.

Ακόμα ελάχιστα γνωστό, αυτό το σήμα χαρακτηρίζει όλα -την κίνηση χωρίς μηχανικούς δεσμούς στη Nissan. Αυτή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην Ariya στην έκδοση των δύο ηλεκτρικών κινητήρων της. Έτσι, το Nissan X-Trail καταλαμβάνει την ίδια διαμόρφωση και επομένως έχει μια δεύτερη ηλεκτρική μηχανή στο πίσω τρένο. Επομένως, δεν υπάρχει ακόμα κουτί ή άξονας μετάδοσης, αφού η κατανομή της ροπής ελέγχεται ηλεκτρονικά από το σύστημα.

Σε αυτή τη διαμόρφωση, το Nissan X-Trail είναι εξοπλισμένο με μπλοκ 204 hp (150 kW) και 136 hp (100 kW) τοποθετημένα αντίστοιχα μπροστά και πίσω, για συνδυασμένη ισχύ 213 hp (157 kW). Ως συνήθως, αυτοί είναι οι μόνοι που φροντίζουν να γυρίσουν τους τροχούς. Τροφοδοτούνται από μια μπαταρία χρήσιμης χωρητικότητας 1,73 kWh, η οποία τώρα παράγει 66 kW έναντι 60 kW στο Nissan Qashqai. Είναι επομένως λίγο πιο ισχυρό να καλύψουμε τις ανάγκες των δύο κινητήρων, αλλά η χρήσιμη χωρητικότητα είναι ελάχιστα μικρότερη για να αφήσει περισσότερο περιθώριο στο σύστημα. Τίποτα που δεν αλλάζει θεμελιωδώς τη λειτουργία από τότε που το σύστημα ξεκινά πάντα τη γεννήτρια καυσίμου για να επαναφορτίσει την μπαταρία γύρω από το 25 % του υπόλοιπου φορτίου.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μετά από μια πλήρως ηλεκτρική οδήγηση, είτε σε ένα δίχτυ Watt, είτε αναγκάζοντας τη λειτουργία EV μέσω του κουμπιού στην Κεντρική Κονσόλα. Αλλά αν η λειτουργία δεν επιτρέπει να οδηγεί χωρίς να καταναλώνει πάνω από 3-4 χλμ. Με το Qashqai ή οποιοδήποτε άλλο υβριδικό SUV, το X-Trail θα εκπληκτικά περαιτέρω: προσομοιώνοντας ένα αστικό ταξίδι με πλήρη μπαταρία στην αρχή, μπορούσαμε να είμαστε σε θέση για να εκτελέσετε λίγο πάνω από 7 χλμ. Χωρίς να ζητήσετε τη γεννήτρια. Μια εξαιρετική απόδοση που λαμβάνεται χάρη στους δύο κινητήρες της, οι οποίοι πολύ γρήγορα αναγεννούν την μπαταρία. Ήταν με ένα Honda NSX σε λειτουργία track που είδαμε μια γέμιση μετρητή τόσο γρήγορα για τελευταία φορά. Έτσι ώστε ο 3 κύλινδρος να αλέσει τακτικά άδειο στις αποβάθρες (χωρίς να καταναλώνει όμως), να σπαταλήσει την ενέργεια και να επιτρέψει στη λειτουργία του φρένου του κινητήρα. Μια συμπεριφορά που βρίσκεται λογικά στην Toyota HSD και Honda E: HEV, αλλά που αγωνίζεται να κρατήσει τη σύγκριση όσον αφορά την αυτονομία.

E-4orce στην υπηρεσία της συμπεριφοράς

Το γεγονός παραμένει ότι αυτή η λειτουργία είναι αξεσουάρ σε ένα υβριδικό όχημα, το οποίο είναι καλύτερο να φύγετε στην προεπιλεγμένη λειτουργία του. Το SUV θα επωφεληθεί πάντα από ένα επαρκές φορτίο για να πολλαπλασιάσει τις εξελίξεις στη δύναμη των ηλεκτρικών κινητήρων. Οι κινητήρες, ναι, γιατί αν το μόνο μπροστινό μπλοκ είναι σε θέση να προωθήσει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις ανάγκες, παρατηρήσαμε ότι η πίσω μονάδα ζητείται πολύ γρήγορα να προωθήσει το SUV. Στην ερώτηση: Το βάρος, το οποίο αυξάνει την κλήση ισχύος. Επειδή υιοθετώντας το τετρακίνητο αυτοκίνητο, το X-Trail παραδέχεται τουλάχιστον 105 κιλά περισσότερο από την απόκλιση των δύο τροχών. Το υπερβολικό βάρος είναι σημαντικό, όταν οι περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν κατά μέσο όρο 65 κιλά περισσότερο υιοθετώντας ένα δέντρο μετάδοσης πηγαίνοντας από διαμόρφωση 4 × 2 έως 4 × 4. Η παρουσία ενός πρόσθετου μετατροπέα αφιερωμένου στον πίσω κινητήρα θα εξηγούσε εν μέρει αυτό το κέρδος βάρους. Η Nissan εξηγεί ότι είναι απαραίτητο για έναν λεπτότερο έλεγχο της κατανομής της ισχύος στον πίσω άξονα.

Επειδή η μετάδοση E-4ORCE βελτιώνει όχι μόνο τις κινητικές δεξιότητες σε δύσκολες συνθήκες, αλλά και ωφελεί τη δυναμική συμπεριφορά. Παίρνει το σύστημα που έχει αναπτυχθεί σε ένα φύλλο Nissan για το ενσωματωμένο ηλεκτρικό ηλεκτρικό ρεύμα και το οποίο φέρνει μια λειτουργία ροπής διανυσμάτων για να βάλει το αυτοκίνητο πίσω στη σωστή τροχιά επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας τους τροχούς καθώς είναι εσωτερικά ή έξω από τη στροφή. Αυτή είναι η κληρονομιά της τεχνολογίας που επιχειρείται από το Nissan GT-R, την οποία εμπνεύστηκε ο κατασκευαστής, η οποία κατά κάποιο τρόπο θέλει να μιμηθεί το σύστημα HICAS με οδηγίες πίσω τροχού αυτών των αθλητών. Καταφέρνει πολύ καλύτερα να χρησιμοποιήσει αυτή τη διανομή για να αντισταθμίσει τις ωθήσεις και έτσι να καταστήσει δυνατή τον έλεγχο της πλάκας του οχήματος κατά την επιτάχυνση ή το φρενάρισμα. Δεδομένου του βάρους των 1.965 kg και του κέντρου βάρους στο Master, η λειτουργία είναι πραγματικά αποτελεσματική με ένα μόλις βυθισμένο ρύγχος στο φρενάρισμα.

Μια συμπεριφορά που γενικά απαιτεί να χρησιμοποιήσει μια σταθερότερη απόσβεση σε βάρος της άνεσης, αν όχι πιο εξελιγμένα μέρη. Αυτό που προφανώς δεν έχει το X-Trail, το οποίο όμως έχει λάβει πολυάριθμες επαφές στις ρυθμίσεις του σασί σε σύγκριση με έναν αμερικανικό Rogue. Μια τεχνική επιλογή για καλύτερη προσαρμογή στα χαρακτηριστικά αυτής της αλυσίδας έλξης, αλλά και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ευρωπαίων οδηγών. Μια προσπάθεια που το Honda CR-V ή η Toyota Highlander δεν επιτρέπουν τον εαυτό τους, οι οποίες διατηρούν τυπικές ρυθμίσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ωστόσο, η διαμόρφωση μετατρέπεται αποφασιστικά προς την άνεση, με αξιοσημείωτο φιλτράρισμα παρατυπιών, ακόμη και αν η επούλωση γίνεται πάντα αισθητή με χαμηλή ταχύτητα, όπως συμβαίνει στο Qashqai με το οποίο μοιράζεται την πλατφόρμα CMF-CD.

Σε άψογη ηχομόνωση, ειδικά που λαμβάνεται με ορισμένες τεχνικές τεχνικές, όπως η ενεργή μείωση του θορύβου που εξισορροπεί τις αντίθετες συχνότητες, προστίθεται μια δυναμική συμπεριφορά που θα ευχαριστήσει τις οικογένειες. Η διοίκηση είναι ελαφριά και όχι πολύ ενημερωτική, αλλά δεν απαιτεί προσπάθεια να εκτελέσει αυτό το SUV 2,07 μ. Σε μεταξόνιο. Από την άλλη πλευρά, αισθανόμαστε πιο μακριά στο δρόμο έξω από το πεπατημένο κομμάτι όπου θα εκτιμούσαμε τότε μια καλύτερη συμβίωση για να μάθουμε πού τοποθετούμε τους τροχούς. Για να επιχειρήσετε εκεί, το X-Trail έχει τη λειτουργία οδήγησης εκτός δρόμου, εκτός από τη λειτουργία χιονιού, προκειμένου να προσαρμόσει τη διανομή και τη διανομή του ζευγαριού μεταξύ των αμαξοστοιχιών. Τι να κάνει τη μετάδοση της περιπολίας που θέλει να μιμείται. Το γεγονός παραμένει ότι δεν θα είναι η τελική διασταύρωση, με κάθαρση εδάφους 192 mm (έναντι 205 mm με το δύο τροχό !), και πάνω απ ‘όλα μάλλον λίγες προστατευμένες βάσεις.

Μέση κατανάλωση

Εκτός από όλες αυτές τις δυναμικές βελτιώσεις, αυτή η μετάδοση πολλαπλασιάζει τις ηλεκτρικές φάσεις οδήγησης και επομένως καθιστά δυνατή τη διατήρηση της όρεξης του βενζινοκινητήρα. Επίσης, η οδήγηση σε σχέση με τον μικρό αδερφό του βελτιώνεται σαφώς. Στη συνέχεια, επωφελούμαστε από περισσότερη ροπή, ιδιαίτερα ευαίσθητη σε χαμηλή ταχύτητα ή σε ορισμένες υπενθυμίσεις από τον πείρο στους ορεινούς δρόμους. Ωστόσο, η απόδοση δεν βελτιώνεται: 0 έως 100 km/h ανακοινώνεται σε 7,2 δευτερόλεπτα (έναντι 7,9 s στο Qashqai), αλλά χρονομετρήσαμε 80 έως 120 km/h σε 6,2 s ( + 0,1 s). Και σημειώστε για άλλη μια φορά τον χρόνο απόκρισης του συστήματος που πρέπει να προσαρμοστεί για να στείλει όλη την απαραίτητη ισχύ στους κινητήρες, στη συνέχεια να προκαλέσει αυτό ορισμένων αυτόματων κουτιών ανταγωνιστών.

Προσπαθώντας στη Σουηδία και σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό μάθημα, το Qashqai παρουσίασε κατά μέσο όρο 5,4 l/100 km. Η οδήγησε τα ανάγλυφα των Ανατολικών Αλπίδων, το X-Trail ήταν αναγκαστικά λιγότερο νηφάλιο, αλλά με σωστό αποτέλεσμα για ένα υβρίδιο. Η πορεία μας 130 χλμ. Ταξίδευε περισσότερο σε ένα απαιτητικό δευτερεύον δίκτυο είχε ως αποτέλεσμα κατά μέσο όρο 7,0 l/100 km στα χέρια μας. Η εγκεκριμένη κατανάλωση 6,7 l/100 km με αυτή τη διαμόρφωση δεν είναι πλέον πολύ μακριά. Κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης επίσκεψης στον αυτοκινητόδρομο στα 130 km/h, η όρεξη ήταν κοντά στα 8,0 l/100 km. Αυτό το τοποθετεί στο μέσο όρο των προηγούμενων εθνικών ανταγωνιστών του Masters στην τέχνη της υβριδοποίησης, ενώ το Hyundai Santa Fe και Kia Sorento Full-Hybrid θα μπορούσε να είναι πιο νηφάλιος στο δρόμο, αλλά πιο παράλογο στον αυτοκινητόδρομο.

Επτά μέρη για τα μικρά παιδιά

Εάν η παρουσίαση διαφέρει από το Qashqai, το X-Trail παρουσιάζει μια αρκετά παρόμοια καμπίνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με το πάνω μέρος του πίνακα ελέγχου, σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του συμπαγούς SUV. Βρίσκουμε εκεί τα ψηφιακά όργανα και την κεντρική γραφική πλάκα 12,3 ίντσες το καθένα, αλλά και αγγίζει και μια εντολή της κοινότητας “Box”. Ωστόσο, η διάταξη αναθεωρείται στην υψηλή κεντρική κονσόλα, η οποία απελευθερώνει μια γενναιόδωρη αποθήκευση μεταξύ των καθισμάτων. Εκτιμούμε επίσης τις πίσω πόρτες με ένα μεγάλο άνοιγμα στους 85 °, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την εγκατάσταση ενός παιδιού σε κάθισμα μωρών ή πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Με μήκος 4,68 m (μπαταρία μεταξύ Peugeot 5008 και Skoda Kodiaq), το Nissan X-Trail δεν υπόσχεται βουνά και θαύματα στις δύο τελευταίες θέσεις, τοποθετημένη πίσω από τη δεύτερη συρόμενη σειρά στα 22 cm. Η Nissan γνωρίζει αυτό και προειδοποιεί ότι πρόκειται για βοηθητικά καθίσματα που θα αρκούν για άτομα 1,60 μ. Δικαίως, δεδομένου ότι τα αρχεία είναι πολύ σύντομα. Σε 5 -θέρμανση έκδοση, το στήθος 575 L Cube στα 1.396 L. Με την τελευταία σειρά καθισμάτων (μια επιλογή στα € 900), ο όγκος πέφτει στα 485 L ή 1.298 L με ολόκληρο το πάτωμα επίπεδη. Όταν σημειώνονται τα 7 αρχεία, ο κορμός πέφτει κάτω από 200 L.

Σταθμός στην ποινή

Το Nissan X-Trail E-Power δεν είναι αρκετά ότι ένα “Qashqai 7 θέσεις”. Εάν στην πραγματικότητα μοιράζεται την πλατφόρμα της και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής ισχύος με αυτήν, προσφέρει υπερβολική έγκριση με την εμφάνιση του δεύτερου ηλεκτρικού κινητήρα. Το τελευταίο φέρνει νέες λειτουργίες οδήγησης, ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες και εξυπηρετεί επίσης δυναμική συμπεριφορά. Αλλά είναι η δύναμη της πρόσθετης αναγέννησης που είναι η πιο ευεργετική, καθιστώντας δυνατή την εμφάνιση λίγο πιο συχνά από το φορτίο χωρίς να ζητήσετε τον θερμικό κινητήρα. Εν ολίγοις: Κάνει ένα ακόμη βήμα προς ολόκληρο τον ηλεκτρικό κόσμο, του οποίου η Nissan ήταν ένας από τους πρόδρομους. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα: αυτό το σύστημα ζυγίζει σε μεγάλο βαθμό στην κλίμακα, το οποίο το φέρνει πίσω στην υβριδική του κατάσταση, παρά τα σιωπηρά συνθήματα της ιαπωνικής μάρκας.

Στη διαμόρφωση του δίσκου δύο τροχών, το Nissan X-Trail αντιμετωπίζει πολλούς ανταγωνιστές, το Toyota RAV4 και το Ford Kuga στο μυαλό, και οι δύο διατίθενται με την ίδια υβριδική τεχνολογία και τρομερή κατανάλωση. Η προσφορά είναι επίσης εφοδιασμένη με all-wheel drive, όπου σκεφτόμαστε ειδικότερα από το πιο εμπιστευτικό subaru forester e-boxer. Αλλά η θηλιά σφίγγει σε διαμόρφωση 7 θέσεων: από την εξαφάνιση της επιλογής στο Honda CR-V, κανένας από τους άμεσους ανταγωνιστές της δεν προσφέρει υβριδική κινητήρια μηχανή, με εξαίρεση τα κορεατικά SUV μεγαλύτερα κατά 10 cm ελάχιστο ή Toyota Highlander που σύνορα σε 4,95 μ. Οι άλλοι, όπως το κάθισμα Tarraco, προτιμούν να επιλέξουν την φορολογική ασπίδα με έναν επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα.

Διατίθεται από € 45.900 στην απόκλιση E-4ORCE 7 θέσεων, το X-Trail επηρεάζεται από ποινή € 650 φέτος (146 g/km του CO2). Στην υψηλής διαμόρφωσης που εμφανίζεται στα € 56.000, θα είναι απαραίτητο να παράσχει επέκταση € 1.172 (152 g/km). Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε τον φόρο βάρους, ο οποίος θα κυμαίνεται από € 830 έως € 1.650 ανάλογα με τις εκδόσεις και τις επιλογές.

Μας άρεσε

  • Οδήγηση
  • Προσεκτική ηχομόνωση
  • Τακτική ηλεκτρική οδήγηση