Όλα σχετικά με την τεχνολογία NFC: Λειτουργία και χρήση., Τι είναι το NFC και γιατί το χρησιμοποιείτε?

Τι είναι το NFC και γιατί το χρησιμοποιείτε

Contents

Ο κατάλογος των smartphones συμβατά με NFC είναι διαθέσιμη εδώ

Η Τεχνολογία NFC και NFC Technology Business Card: Τι είναι και τι είναι αυτό ?

Από το smartphone σας στην τραπεζική σας κάρτα μέσω της πόρτας σας, αυτές οι συσκευές είναι σίγουρα συμβατές NFC (κοντά στην επικοινωνία πεδίου). Χάρη σε ένα τσιπ NFC, η τεχνολογία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων, αλλά όχι μόνο !

NFC: Πώς λειτουργεί ?

Ο NFC ή κοντά στην επικοινωνία πεδίου Λειτουργεί χάρη σε ένα τσιπ που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο εξοπλισμένων συσκευών. Ο ορισμός δεν είναι πιο περίπλοκος.

Αυτή η προσέγγιση απλή επαφή είναι επαρκής, δεν απαιτείται εφαρμογή. Μεταξύ δύο smartphones, μεταξύ ενός smartphone και ενός τερματικού πληρωμής, ενός ηχείου, ενός TPE ή ενός ρολογιού.. Όλα είναι δυνατά, απλά φέρτε δύο συμβατά στηρίγματα πιο κοντά.

Αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί Αυτή η πολύ μικρή απόσταση, με το πολύ 20 εκατοστά μεταξύ των δύο τσιπ. Αλλά τι είναι για καθημερινά ?

NFC σε καθημερινή βάση

Όταν πλησιάζουμε στο NFC, συχνά σκεφτόμαστε την πληρωμή χωρίς επαφή. Επειδή για μια φορά, είναι το τραπεζικό περιβάλλον που είναι ένας τεχνολογικός πρόδρομος.

Τραπεζική κάρτα: Τεχνολογία NFC για πληρωμή χωρίς επαφή

Πληρωμή χωρίς επαφή χάρη στην τεχνολογία NFC

Η επαφή -η πληρωμή σας επιτρέπει να αλλάζετε πιο γρήγορα σε καταστήματα καταστημάτων και χωρίς φυσική επαφή. Λειτουργεί χάρη στη σύντομη τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας – που ονομάζεται Κοντά στην επικοινωνία πεδίου (NFC) – που επιτρέπει σε δύο περιφερειακά να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Για να ρυθμίσετε την αγορά σας, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τον εμπιστευτικό σας κωδικό, απλά πρέπει να προσεγγίσετε την τραπεζική σας κάρτα από το τερματικό του εμπόρου. Σήμερα, αυτή η τεχνολογία είναι εντελώς εκδημοκρατισμένη. Στο σημείο που δεν χρειαζόμαστε πλέον τραπεζική κάρτα.

Το smartphone: νέα συσκευή NFC

Σήμερα, Το 98% των smartphones στην κυκλοφορία είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία NFC. Και ναι, τα τηλέφωνα Apple και Android είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία χωρίς επαφή.

Ο κατάλογος των smartphones συμβατά με NFC είναι διαθέσιμη εδώ

Αλλά γιατί χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία με τα smartphones μας ? Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται. Αλλά μπορούμε να το συνοψίσουμε σε 2 κύριες κατηγορίες:

 • Πρόγραμμα πληροφοριών
 • Λειτουργία ανάγνωσης

Οι δύο τρόποι του NFC στο smartphone

1. Μετάδοση πληροφοριών

Είναι η πιο συνηθισμένη λειτουργία. Και ειδικά αυτό που μας επιτρέπει να πληρώσουμε με το κινητό μας τηλέφωνο. Θα μετατρέψουμε το smartphone μας σε ένα τσιπ NFC και θα μεταδώσουμε πληροφορίες. Η κύρια περίπτωση χρήσης είναι η Apple Pay ή η Google Pay.

Apple Pay and Technology κοντά στην επικοινωνία FIED

Όμως, οι περιπτώσεις χρήσης είναι πολύ πιο πολυάριθμες:

 1. Μεταφορά αρχείων : Το NFC επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο, επαφών κ.λπ., Μεταξύ δύο smartphones συμβατά με NFC πλησιάζοντας τα μεταξύ τους. Αυτό διευκολύνει την ταχεία ανταλλαγή περιεχομένου με φίλους ή συναδέλφους.
 2. Navigo Pass and Ticket Office : Σε ορισμένες πόλεις, τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών χρησιμοποιούν το NFC για να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να επικυρώσουν τον τίτλο μεταφοράς τους χρησιμοποιώντας το smartphone τους.
 3. Κάρτες αφοσίωσης και κουπόνια : Οι εφαρμογές καρτών αφοσίωσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το NFC για να σαρώσουν κάρτες ή κωδικούς προώθησης στα καταστήματα, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις.
 4. Ασφαλής πρόσβαση : Το NFC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασφαλή στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, όπως το ξεκλείδωμα πόρτας ή η πρόσβαση σε περιορισμένες εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας το smartphone ως σήμα.
 5. Ζεύγος Bluetooth : Το NFC διευκολύνει την ταχεία και αυτόματη αντιστοίχιση συσκευών Bluetooth, πλησιάζοντάς τους απλά μεταξύ τους.

2. Ανάγνωση δεδομένων

Εδώ μιλάμε για ετικέτες NFC και μάρκες. Αυτές οι μικρές ηλεκτρονικές ετικέτες που μερικές φορές υπάρχουν σε πάνελ σε πόλεις ή σε στάσεις λεωφορείου.

Περνώντας το τηλέφωνό σας μπροστά από αυτές τις ετικέτες, θα το κάνετε Συλλέξτε πρακτικές πληροφορίες που θα εμφανίζονται αυτόματα στο τηλέφωνό σας.

Αυτό το είδος χρήσης μοιάζει με κωδικό QR. Αλλά όχι μόνο. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνολογία NFC Ελέγξτε και χρησιμοποιήστε συνδεδεμένα αντικείμενα. Έτσι μπορείτε να διαμορφώσετε το smartphone σας για να αλληλεπιδράσει με έξυπνες εγχώριες συσκευές.

NFC σε λίγα στοιχεία

Το 2019, υπήρχε 2 δισεκατομμύρια συσκευές Συμβατό με το NFC σε χρήση, και 9 από τα 10 καλύτερα smartphones στον κόσμο είχαν NFC εγγενείς ικανότητες. Αυτές οι εντυπωσιακές αυξήσεις πιθανώς οφείλονται στο γεγονός ότι το Το NFC είναι ο κινητήρας των πληρωμών για κινητά.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, Επιπλέον, οι μισές πληρωμές τραπεζών έγιναν μέσω της τεχνολογίας NFC.

Επαγγελματική κάρτα NFC, δεδομένα και επαγγελματικό περιβάλλον

Αλλά πώς να τοποθετήσετε την τεχνολογία NFC στην υπηρεσία της επαγγελματικής μας καθημερινής ? Αυτό είναι το ερώτημα που ρωτήσαμε τον εαυτό μας με το Wemet το 2020. Το απαντήσαμε με το wecard.

ΕΝΑ Συνδεδεμένη επαγγελματική κάρτα, Με τεχνολογία κώδικα NFC και QR κώδικα, για να μεταδώσετε τα δεδομένα σας σε μία μόνο χειρονομία σε οποιοδήποτε smartphone.

Με το δικό μας Επαγγελματική κάρτα NFC : Δεν υπάρχει ανάγκη για αναγνώστες. Το smartphone του συνομιλητή σας είναι ο δέκτης των πληροφοριών σας. Και πάνω απ ‘όλα, χωρίς εφαρμογή για λήψη. Επιπλέον, οι ψύλλοι NFC είναι ασφαλείς και τα δεδομένα σας επίσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών μέσω αυτής της τεχνολογίας, είναι εδώ.

Το βασικό επαγγελματικό συνδεδεμένο αντικείμενο: το wecard

Μια επαγγελματική κάρτα NFC εντάξει, αλλά πώς λειτουργεί ?

Η χρήση αυτών των επαγγελματικών καρτών χωρίς επαφή στο NFC είναι απλή: προσεγγίζετε την κάρτα smartphone του συνομιλητή σας και αυτό προκαλεί την εμφάνιση του φύλλου επαφής σας ή του επαγγελματικού σας προφίλ.

Και σε αυτή την περίπτωση, ένα βίντεο αξίζει χίλιες λέξεις.

Αλλά πάνω απ ‘όλα, που δεν είχαν ποτέ θλίψη όταν έπρεπε να ρίξει χιλιάδες κάρτες χαρτιού στα σκουπίδια ? Όλα επειδή η θέση δεν είναι πλέον η σωστή ή ο αριθμός έχει αλλάξει. Αλλά να είστε σίγουροι, τελείωσε ! Η επαγγελματική κάρτα NFC είναι εκεί για αυτό.

Τι είναι το NFC και γιατί το χρησιμοποιείτε ?

NFC: Τι είναι και για ποια χρήση; Τεχνολογική ιστορία

Έχετε ακούσει ποτέ για το NFC ? Αυτή η τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων μπορεί να διευκολύνει τη ζωή σας. Ανακαλύψτε τι είναι.

Θα σας ενδιαφέρει επίσης

Σήμερα, είναι διαθέσιμες νέες τεχνολογίες μετάδοσης δεδομένων και χωρίς επαφή για να σας επιτρέψουν να στείλετε τα αρχεία σας, να πληρώσετε τις αγορές σας και να κάνετε τις πληρωμές σας φέρνοντας το κινητό σας τηλέφωνο σε άλλη συμβατή συσκευή, εξοπλισμένη με συγκεκριμένους τερματικούς σταθμούς. Αυτή η αρχή της μετάδοσης χωρίς επαφή ονομάζεται NFC, κοντά στην επικοινωνία πεδίου. Ανακαλύψτε σε αυτόν τον οδηγό ποια είναι η τεχνολογία NFC και ποιες είναι οι χρήσεις της.

Τα κορυφαία 3 πακέτα κινητής τηλεφωνίας μας της στιγμής

Τι είναι η τεχνολογία NFC ?

Η τεχνολογία NFC, ή η επικοινωνία κοντά στο πεδίο, είναι μια τεχνολογία μεταφοράς ασύρματου δεδομένων υψηλής συχνότητας που μεταδίδει αυτόματα και γρήγορα πληροφορίες από τη μια συσκευή σε άλλη χωρίς να χρειάζεται να ταιριάζει με την αντιστοίχιση. Η επικοινωνία κοντά στο πεδίο, το CCP στα γαλλικά (επικοινωνία σε κοντινά πεδία), επιτρέπει δύο τερματικούς σταθμούς που απέχουν λιγότερο από 10 εκατοστά για να επικοινωνούν πολύ γρήγορα μεταξύ τους και να μεταδίδουν δεδομένα σε λιγότερο από ένα λεπτό από ραδιοσυχνότητα, σε συχνότητα 13,56 MHz. Επομένως, δεν απαιτεί τη λειτουργία του Διαδικτύου.

Σε αντίθεση με το Bluetooth, το NFC δεν χρειάζεται χειροκίνητη ζεύγος ή συσκευές αναγνώριση για τη μεταφορά δεδομένων. Η σύνδεση ξεκινά αυτόματα όταν μια άλλη συσκευή συμβατή με NFC εισέρχεται στο εύρος συχνοτήτων που καθορίζεται προηγουμένως. Αυτές οι συσκευές μπορούν να είναι δύο κινητά τηλέφωνα, ένα smartphone και μια άλλη συσκευή, όπως τερματικά πληρωμών ή ηχείο που λειτουργεί εξ αποστάσεως.

Ποιοι είναι οι λειτουργικοί τρόποι λειτουργίας της τεχνολογίας NFC ?

Με την αρχή της λειτουργίας, το NFC είναι παρόμοιο με το Bluetooth, αλλά οι συγχρονισμένες συσκευές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία NFC δεν χρειάζονται ταυτοποίηση. Η σύνδεση δημιουργείται με αυτόματο και σχεδόν άμεσο τρόπο. Για τη μετάδοση δεδομένων, το NFC χρησιμοποιεί κωδικοποίηση με διαφορετικό συντελεστή διαμόρφωσης ανάλογα με τη ροή δεδομένων. Ταυτόχρονα, οι συσκευές NFC είναι σε θέση να λαμβάνουν και να μεταδίδουν ταυτόχρονα τα δεδομένα.

Η τεχνολογία NFC υποστηρίζει τρεις λειτουργίες με πολύ διαφορετικές εφαρμογές:

Η λειτουργία αναγνώστη μετατρέπει το κινητό σας σε αναγνώστες χωρίς επαφή όταν τοποθετείται κοντά σε μια ετικέτα NFC. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε πληροφορίες με αυτόματο τρόπο ή να ξεκινήσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Αυτή η λειτουργία λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να μάθετε περισσότερα για τα έργα τέχνης σε μουσεία πλησιάζοντας το smartphone σας από την ετικέτα. Σας επιτρέπει επίσης να έχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση των ναρκωτικών ή την προέλευση των προϊόντων διατροφής, το εγχειρίδιο χρήσης ενός παιχνιδιού ή τι ώρα έρχεται το επόμενο λεωφορείο σε μια συλληφθείσα στάση.

Η λειτουργία εξομοίωσης της κάρτας σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια συσκευή εφοδιασμένη με NFC ως έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή. Σε συνδυασμό με ένα smartphone, το NFC συνδέεται με την κάρτα SIM για την αποθήκευση κρυπτογραφημένων δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, η κινητή συσκευή σας μετατρέπεται σε κάρτα πληρωμής χωρίς επαφή για τα ψώνια, τη μεταφορά ή την εμφάνιση εισιτηρίων. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα κουπόνια έκπτωσης καθώς και τα σημεία πίστης σας.

Η λειτουργία peer-to-peer σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε γρήγορα δεδομένα μεταξύ δύο συσκευών εξοπλισμένων με τεχνολογία NFC. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να ανταλλάξετε φωτογραφίες, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο από ένα κινητό σε μια άλλη συσκευή φέρνοντας τους πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Το smartphone σας μπορεί επίσης να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο αυτοματισμού στο σπίτι, το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του διαφόρου εξοπλισμού στο σπίτι σας από απόσταση ή ακόμα και ξεκλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας.

Ποιες είναι οι χρήσεις της τεχνολογίας NFC ?

Η τεχνολογία NFC δεν χρησιμοποιείται μόνο για πληρωμές χωρίς επαφή και ετικέτες ανάγνωσης. Είναι επίσης χρήσιμο για την κοινή χρήση δεδομένων, τον έλεγχο πρόσβασης και την ταυτοποίηση, τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας κ.λπ.

NFC για πληρωμές χωρίς επαφή

Για να τους δώσετε λιγότερο από 50 ευρώ, απλά περάστε το κινητό σας τηλέφωνο ή την τραπεζική σας κάρτα εξοπλισμένη με ένα τσιπ NFC, κοντά στο τερματικό χωρίς επαφή. Αυτό δεν απαιτεί κανένα εμπιστευτικό κωδικό για εισαγωγή. Η πληρωμή θα γίνει αποδεκτή μετά από μερικά δευτερόλεπτα και χορηγείται εισιτήριο πληρωμής.

Για να τους δώσετε πάνω από 50 ευρώ, εάν κάνετε την πληρωμή σας με το smartphone σας, πρέπει πρώτα να εισαγάγετε έναν εμπιστευτικό κωδικό ειδικά για την πληρωμή από το NFC στο κινητό σας τηλέφωνο, στη συνέχεια, περάστε το smartphone σας μπροστά από το τερματικό σταθμό που δεν έχει επαφή για να επικυρώσετε την πληρωμή.

Το smartphone του εμπόρου μπορεί επίσης να γίνει ένα τερματικό πληρωμής χωρίς επαφή, εάν διαθέτει τσιπ NFC και με εφαρμογή μετρητών. Αυτό το νέο σύστημα πληρωμών χωρίς επαφή βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο από τις τράπεζες όσο και από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

NFC για κοινή χρήση δεδομένων

Ένα από τα περιουσιακά στοιχεία της τεχνολογίας NFC είναι η μεταφορά απλοποιημένων δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών. Εάν η λειτουργία NFC ενεργοποιηθεί στα δύο ακροδέκτες, δεν χρειάζεται ανάγκες αντιστοίχισης όπως με το Bluetooth. Μία από τις συσκευές θα ανιχνεύσει αυτόματα το άλλο. Τώρα απλώς ανοίξτε το περιεχόμενο για να μοιραστείτε, στη συνέχεια, φέρτε τις δύο συσκευές πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Τέλος, κάντε κλικ στο “Πατήστε για κοινή χρήση”. Τα αρχεία θα μεταδοθούν γρήγορα, με ταχύτητα μεταφοράς 424 kbit/s.

NFC για έλεγχο και αναγνώριση πρόσβασης

Η τεχνολογία NFC χρησιμοποιείται για έλεγχο πρόσβασης ή επαλήθευση ταυτότητας. Εκτός από τον συνηθισμένο έλεγχο πρόσβασης, αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή την πληρωμή υπηρεσιών και διαμονής σε ξενοδοχεία, για τη δημιουργία Pass. Για παράδειγμα, οι πελάτες ενός εξοπλισμένου ξενοδοχείου δεν χρειάζονται φυσικό κλειδί. Μπορούν να εισέλθουν στα δωμάτιά τους ή να επισκεφθούν άλλες περιοχές χρησιμοποιώντας μόνο τα smartphones τους. Τα αναγνωριστικά τους παράγονται σε πραγματικό χρόνο και όλες οι συναλλαγές αντιμετωπίζονται με ασφάλεια.

Πώς να ενεργοποιήσετε την τεχνολογία NFC σε κινητό τηλέφωνο ?

Σήμερα, τα περισσότερα Android είναι εξοπλισμένα με το NFC και μερικές συσκευές της Apple, απόδειξη ότι η τεχνολογία NFC έχει κερδίσει την αγορά. Για να το ενεργοποιήσετε στο Android σας, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Πρόσβαση στις ρυθμίσεις τηλεφώνου Android
 2. Μεταβείτε στην ενότητα “Ασύρματα και δίκτυα” ή “Συνδέσεις”
 3. Κάντε κλικ στο διακόπτη “NFC” για να το ενεργοποιήσετε

Δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε το NFC σε XS iPhones και τα επόμενα μοντέλα, αφού έχουν ένα τσιπ NFC πάντα ενεργό. Εάν το iPhone σας πριν από το iPhone XS, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενεργοποιήσετε το NFC:

 1. Πρόσβαση στις “Ρυθμίσεις” του iPhone σας
 2. Μεταβείτε στην ενότητα “Κέντρο Ελέγχου”
 3. Μεταβείτε σε “άλλες παραγγελίες”
 4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “NFC”
 5. Προσεγγίστε το iPhone σας από την ετικέτα NFC

Πρόσβαση στο συγκριτή τιμών πακέτου κινητής τηλεφωνίας εδώ εδώ