MWC 2023: Η Motorola εκθέτει το φουτουριστικό smartphone της που αλλάζει το μέγεθός της – CNET France, η Xiaomi αποκαλύπτει μια εκπληκτική έννοια του φουτουριστικού smartphone

Το Xiaomi αποκαλύπτει μια εκπληκτική ιδέα του φουτουριστικού smartphone

Αυτό το παράξενο μετασχηματισμένο τηλέφωνο λαμβάνει χώρα με το απλό πάτημα ενός κουμπιού ή σύμφωνα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται.

MWC 2023: Η Motorola εκθέτει το φουτουριστικό smartphone της που αλλάζει το μέγεθος

Αυτό το παράξενο μετασχηματισμένο τηλέφωνο λαμβάνει χώρα με το απλό πάτημα ενός κουμπιού ή σύμφωνα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται.

Marc Zaffagni με CNET.com

Δημοσιεύτηκε στις 02/27/2023 στις 6:15 μ.μ

MWC 2023: Η Motorola εκθέτει το φουτουριστικό smartphone της που αλλάζει το μέγεθος

Η Motorola προκάλεσε μια αίσθηση στο άνοιγμα του κινητού Παγκόσμιου Συνέδρου με το πρωτότυπο του smartphone, του οποίου η οθόνη μπορεί να αναπτυχθεί πραγματοποιώντας σαν περγαμηνή. Αυτή είναι η ιδέα που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στον κόσμο της Lenovo Tech World.

Οι συνάδελφοί μας από το CNET.Η COM είχε την ευκαιρία να αναλάβει την ευθύνη και να δοκιμάσει αυτό το κινητό. Μια διπλή πίεση σε ένα κουμπί που βρίσκεται στο πλάι κάνει την οθόνη να βγαίνει από την επάνω άκρη για να δημιουργήσει μια οθόνη 16: 9. Μια άλλη διπλή πίεση και η οθόνη αναδιπλώνεται ομαλά.

Ορισμένες εφαρμογές θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τον μετασχηματισμό. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο YouTube και κατευθύνετε το τηλέφωνο σε οριζόντια θέση, η εφαρμογή μεταβαίνει σε λειτουργία τοπίου και η οθόνη αυξάνεται ταυτόχρονα.

Κανένα μάρκετινγκ δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν

Μια άλλη περίπτωση σχετικής χρήσης, το smartphone μπορεί να παραμείνει στη μικρότερη λειτουργία του όταν συμβουλευτείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και στη συνέχεια ξαπλώνετε μόλις θέλετε να γράψετε ένα μήνυμα, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για το εικονικό πληκτρολόγιο.

Όταν βρίσκεται σε μειωμένη λειτουργία, η οθόνη περιτυλίγεται γύρω από το πίσω μέρος του τηλεφώνου και μπορεί να λειτουργήσει ως δευτερεύουσα οθόνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμβουλευτεί τον καιρό, τις ειδοποιήσεις, άλλες γρήγορες πληροφορίες ή ως σκόπευτρο για να πάρει selfies.

Η ιδέα είναι σχετική, αλλά η ευθραυστότητα της οθόνης εγείρει ερωτήσεις. Πράγματι, οι συνάδελφοί μας λένε ότι έχουν παρατηρήσει ότι είναι εξαιρετικά ωραία όταν υπερβαίνει το τηλέφωνο και δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταστραφεί. Τούτου λεχθέντος, αυτό είναι ακριβώς το είδος του προβλήματος που επιλύεται κατά τη φάση ανάπτυξης. Δυστυχώς, η Motorola δεν έχει επιβεβαιώσει εάν αυτό το smartphone έχει ένα εμπορικό μέλλον ή όχι.

Διαβάστε επίσης

  • MWC 2023: Τρία νέα smartphones Nokia φθάνουν στη Γαλλία
  • MWC 2023 – Η Honor αποκαλύπτει το Magic 5 Pro, ένα smartphone που παίζει τα μεγάλα όπλα
  • Οι φωτογραφίες μας της έννοιας OnePlus 11 και του εντυπωσιακού συστήματος ψύξης υγρού

Εικόνα: Andrew Lanxon/CNET

Το Xiaomi αποκαλύπτει μια εκπληκτική ιδέα του φουτουριστικού smartphone

Τίποτα δεν σταματά την Xiaomi ! Αφού αποκάλυψε πολύ ελπιδοφόρες έννοιες στο παρελθόν, η επιχείρηση επιστρέφει στο φορτίο με ένα smartphone χωρίς κουμπί ή θύρα, και με μια οθόνη λυγισμένη στους 88 βαθμούς στις φέτες.

Αφού παρουσίασε την εντυπωσιακή τεχνολογία επαναφόρτισης στον αέρα, με το Mi Air Charge, ο Κινέζος γίγαντας μόλις παρουσίασε μια άλλη πολλά υποσχόμενη ιδέα. Αυτή τη φορά αυτό είναι ένα smartphone πλήρους οθόνης. Το χωρίς σύνορα που γενικεύεται στα περισσότερα τρέχοντα smartphones, η Xiaomi έχει ωθήσει την ιδέα ακόμη περισσότερο με το “Οθόνη καταρράκτη τεσσάρων επιφανειακών”, Μια οθόνη λυγισμένη στους 88 βαθμούς στις πλευρές για ενισχυμένη εμβάπτιση. Και δεδομένου ότι αυτή η οθόνη εκτείνεται πάνω από τις φέτες, η Xiaomi έχει απλώς στερηθεί από την έννοια του κουμπιού smartphone, ακόμα και θύρα.

Η μάρκα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την έννοια, εκτός από το ότι έχει καταθέσει όχι λιγότερα από 46 τεχνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να φτάσετε εκεί. Μπορούμε να φανταστούμε ότι ένα τέτοιο smartphone πρέπει να στερείται μπροστινής κάμερας. Λόγω της καμπυλότητας στην επάνω άκρη, δεν θα υπήρχε αρκετός χώρος για την ενσωμάτωση μιας φωτογραφικής μηχανής. Ωστόσο, η Xiaomi θα μπορούσε να προσδώσει αυτή την οθόνη με μια γροθιά, ή ακόμα και μια κάμερα κάτω από την οθόνη, αν αυτή η έννοια ήρθε να υλοποιηθεί ως προϊόν.

Προφανώς, αυτό είναι μόνο μια ιδέα και όχι ένα προϊόν χωρίς αγορά όπως αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτό το smartphone μας θυμίζει μια άλλη συσκευή της μάρκας, το Mi Mix Alpha. Αυτό είχε μια καμπύλη οθόνη 360 μοιρών που κάλυπτε στο πίσω μέρος του smartphone, με απλά μια λεπτή λωρίδα που περιέχει τους αισθητήρες φωτογραφιών. Αυτό το smartphone – το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στη μαζική παραγωγή – παρ ‘όλα αυτά είχε ένα λιμάνι για επαναφόρτιση. Για να επιστρέψει στο παρόν, η Xiaomi ετοιμάζεται να ξεκινήσει, στις 8 Φεβρουαρίου, τη νέα ναυαρχίδα στις περιοχές μας, το Xiaomi Mi 11. Αυτό δεν θα έχει μια οθόνη τόσο εντυπωσιακή όσο σε αυτή την έννοια, αλλά ωστόσο μας υπόσχεται μερικές ωραίες εκπλήξεις.