Το νέο MacBook Pro σκότωσε το Bar Touch – Numerama, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αφής στο Mac – Apple Assistance (CA)

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αφής στο Mac

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας

Το νέο MacBook Pro σκότωσε τη γραμμή αφής

MacBook-Pro-15

Το νέο MacBook Pro που ανακοινώθηκε από την Apple σημαίνει το τέλος ενός χαρακτηριστικού που εμφανίστηκε στην προηγούμενη γενιά: The Touch Bar, η οποία ποτέ δεν το έπεισε πραγματικά σε χρήση.

Τμήμα αφής: 2016 – 2021. Στην ηλικία της μικρής οθόνης που καλύπτεται με πλήκτρα αφής που κανείς δεν έχει γνωρίσει πραγματικά τι να κάνει. Επειδή ναι, το νέο MacBook Pro, εξοπλισμένο με τσιπ M1 Pro ή M1 Max, δεν κοσμίζει πλέον αυτή τη μικρή λωρίδα που βρίσκεται κανονικά πάνω από το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και παρέχει πρόσβαση σε δυναμικές συντομεύσεις (ανάλογα με την χρησιμοποιούμενη εφαρμογή). Στους μελλοντικούς φορητούς υπολογιστές της, η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τη γραμμή αφής, σκοτώνοντας ταυτόχρονα όλες τις υποσχέσεις που την συνόδευαν όταν εμφανίστηκε στην προηγούμενη γενιά του MacBook Pro (το 2016, επομένως).

Πρέπει να ειπωθεί ότι η μπάρα αφής ποτέ δεν έχει πεπείσει, παρά την υψηλής θέσης που πρότεινε πραγματική χρήση σε αυτό και εκείνους που ήταν έτοιμοι να βάλουν μερικές εκατοντάδες ευρώ περισσότερο για να επωφεληθούν από αυτό. Θα συμμετάσχει τελικά στο νεκροταφείο σπάνιας αποτυχίας που αποδίδεται στην εταιρεία Cupertino. Και δεν μπορούμε πραγματικά να δούμε πώς η Apple θα μπορούσε να την αναζωογονήσει (εκτός από το να παίξει ΜοίραΟυσία.

La Touchbar // Πηγή: Gwénaëlle Hamon για Numerama

Η μπάρα αφής έγινε γρήγορα το μπαρ emoji

“” Οι σχεδιαστές με τους οποίους συζητήσαμε έχουν επίσης γέλασε: γι ‘αυτούς, το Bar Touch είναι άχρηστο αφού δουλεύουν με συντομεύσεις και, χειρότερα, είναι μια προσβολή της εργονομίας στο βαθμό που δεν είναι επιπλέον μια διεπαφή που μπορεί να προσποιηθεί ότι την απλοποιεί », Γράψαμε για αυτή τη λειτουργικότητα στη δοκιμή μας για το MacBook Pro που κυκλοφόρησε το 2016. Εκείνη την εποχή, αφήσαμε ακόμα το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στην Apple. Σήμερα, πρέπει να αναγνωριστεί ότι η εταιρεία Cupertino απέτυχε να βρει πραγματικό ενδιαφέρον για το Touch Bar-Beyond τέχνασμα. Και η κατάργησή του, πέντε χρόνια αργότερα, επικυρώνει την παρατήρησή μας για αναχώρηση: αυτό που θεωρήθηκε ως εργονομική προσθήκη δεν ήταν προφανής. Επιβάλλοντας νέες συνήθειες, η μπάρα αφής έχει χάσει το θέμα της. Θα είχε πάρει καλύτερη ολοκλήρωση λογισμικού, η οποία απαιτούσε από όλους να παίξουν το παιχνίδι (συμπεριλαμβανομένων τρίτων).

Με βία, η ράβδος αφής κατέληξε να μειώνεται στην απλή κατάσταση του Emoji Bar: ένα μέσο, ​​ταχύτερο και αστείο για μια φορά, να πλημμυρίσει τα κοινωνικά δίκτυα αυτών των μικρών εικονιδίων που έχουν γίνει ένα πραγματικό μέσο έκφρασης. Δεν ήταν σαφώς ο στόχος της Apple στη βάση, ο οποίος πίστευε ότι παρέχει ένα πρόσθετο εργαλείο παραγωγικότητας σε ένα ακροατήριο που χρησιμοποιείται ποτέ για να κοιτάξει το πληκτρολόγιό του. Έτσι ένα μπαρ πάνω … Touch Bar ή η ψεύτικη καλή ιδέα.

Τέλος, η γραμμή αφής θα παραμείνει συνδεδεμένη με ένα MacBook Pro που θα έχει γνωρίσει πολλές αποτυχίες. Πράγματι, ήταν και αυτός που εισήγαγε το πληκτρολόγιο πεταλούδας, μια πραγματική μπάλα που η Apple έχει τραβήξει για αρκετά χρόνια και ποτέ δεν ήξερε πραγματικά πώς να διορθώσει σωστά. Στο σημείο να το εγκαταλείψουμε μια για πάντα μετά από ανεπαρκείς διορθώσεις. Εκτός από την εισαγωγή νέων υπερβολικών τσιπς, φορώντας μια νέα οθόνη μίνι LED (120 Hz) και επιστρέφοντας σε μια πιο παρέχεται δωρεά στην πλευρά του συνδετήρα (κάρτες HDMI και SD), το νέο MacBook Pro παίρνει μια μεγάλη γραμμή σε σφάλματα πορείας.

Το MacBook Pro M1 είχε ξεκινήσει αυτή την ανασυγκρότηση της αγοράς, το MacBook Pro M1 Pro και το M1 Max Finish Work.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αφής στο Mac

Εάν το Mac σας έχει μια γραμμή αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνήθεις χειρονομίες (όπως Touch, Sweep ή Slide) απευθείας στη γραμμή αφής για να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις, να χρησιμοποιήσετε το Siri, τα πλήκτρα λειτουργίας πρόσβασης και να εκτελέσετε εργασίες στις εφαρμογές.

Η γραμμή αφής, στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου, εμφανίζοντας κουμπιά στα αριστερά που ποικίλλουν ανάλογα με την εφαρμογή ή την εργασία, και στα δεξιά, τον έλεγχο συμπυκνωμένης λωρίδας

Λωρίδα ελέγχου

Η λωρίδα ελέγχου, που βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής αφής, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Siri ή να τροποποιήσετε εύκολα τις κοινές ρυθμίσεις. Απλά αγγίξτε τα κουμπιά ή, για ρυθμίσεις όπως η φωτεινότητα και ο όγκος, σκουπίστε γρήγορα τα κουμπιά προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε τη λωρίδα ελέγχου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερα κουμπιά.

Η συμπυκνωμένη λωρίδα ελέγχου περιλαμβάνει κουμπιά από αριστερά προς τα δεξιά, για να αναπτύξετε λωρίδα ελέγχου, να αυξήσετε ή να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης ή του όγκου, να κόψετε ή να επαναφέρετε τον ήχο και να χρησιμοποιήσετε το Siri

 • Για την ανάπτυξη ταινιών ελέγχου: Αφή . Ανάλογα με το μοντέλο του Mac και την προσαρμογή της γραμμής αφής, μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο FN ή αυτό που αντιπροσωπεύει μια σφαίρα στο πληκτρολόγιο για την ανάπτυξη της ταινίας ελέγχου.
 • Για να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά της λωρίδας ελέγχου: Πατήστε τα κουμπιά για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ή να ελέγξετε την αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο. Για ορισμένες ρυθμίσεις, όπως φωτεινότητα οθόνης, μπορείτε να αγγίξετε και να διατηρήσετε το κουμπί για να τροποποιήσετε τη ρύθμιση. Τα κουμπιά του αναπτυγμένου ελέγχου λωρίδων περιλαμβάνουν, από αριστερά προς τα δεξιά: φωτεινότητα οθόνης, έλεγχο αποστολής, εκτοξεύσεις, φωτεινότητα πληκτρολογίου, ανάγνωση ήχου ή βίντεο
 • Για να συμπυκνώσετε τη λωρίδα ελέγχου: Αφή .

Κουμπιά εφαρμογών

Τα άλλα κουμπιά της γραμμής αφής ποικίλλουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε ή την εργασία που εκτελείτε. Κάθε εφαρμογή είναι διαφορετική, δοκιμάστε τη γραμμή αφής για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε.

Για παράδειγμα, εδώ είναι τα διαθέσιμα κουμπιά στη γραμμή αφής όταν επιλέγετε ένα αρχείο στο Finder:

Η γραμμή αφής με κουμπιά ειδικά για τον εντοπιστή, όπως το κουμπί ετικέτας

Και εδώ είναι τα διαθέσιμα κουμπιά όταν εμφανίζεται μια φωτογραφία στην εφαρμογή Photo:

Η γραμμή αφής με κουμπιά ειδικά για φωτογραφίες, όπως τα αγαπημένα κουμπιά και τα κουμπιά περιστροφής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αφής για να προσθέσετε γρήγορα emojis στο κείμενό σας σε ορισμένες εφαρμογές. Απλώς αγγίξτε

, Σκουπίστε για να μετακινηθείτε μέσω του emojis (που οργανώνεται ανά κατηγορία, για παράδειγμα συχνά χρησιμοποιούμενα ή emoticons και ανθρώπους), στη συνέχεια αγγίξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Κόλπο: Σε ορισμένες εφαρμογές, μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή αφής και να προσθέσετε κουμπιά για τις εργασίες που κάνετε πιο συχνά.

Προτάσεις

Όταν εισάγετε κείμενο στο Mac σας, η γραμμή αφής μπορεί να εμφανίσει λέξεις ή εκφράσεις που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τότε (που ονομάζεται προτάσεις) Για να σας εξοικονομήσετε χρόνο.

 • Για να εμφανίσετε προτάσεις: Αφή . Το κουμπί προτάσεων εισόδου στη γραμμή αφής
 • Για να χρησιμοποιήσετε προτάσεις: Αγγίξτε μια λέξη, μια πρόταση ή ένα emoji. Οι ορθογραφικές διορθώσεις εμφανίζονται με μπλε. Προτάσεις που περιλαμβάνουν λέξεις και emojis, και το αριστερό κουμπί σας επιτρέπουν να καλύψετε τις προτάσεις
 • Για να αποκρύψετε προτάσεις: Αγγίξτε τη γραμμή αφής.

Εάν δεν εμφανίζεται στη γραμμή αφής, επιλέξτε Display> Προσαρμόστε τη γραμμή αφής και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Προτάσεις εμφάνισης”. Διαφορετικά, επιλέξτε το μενού Apple

> Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κλικ στο πληκτρολόγιο στην πλαϊνή μπάρα (ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω), κάντε κλικ στις ρυθμίσεις της δεξιάς γραμμής αφής και στη συνέχεια ενεργοποιήστε “Εμφάνιση των προτάσεων εισόδου”.

Κατά την εκτέλεση της καταχώρισής σας, μπορείτε να εμφανίσετε μια λίστα λέξεων στην οθόνη πατώντας το F5 (ανάλογα με το μοντέλο Mac, ίσως χρειαστεί επίσης να πατήσετε το πλήκτρο FN).

Χρωματιστά

Στις εφαρμογές όπου μπορείτε να τροποποιήσετε το χρώμα του κειμένου ή των στοιχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αφής για να επιλέξετε ένα χρώμα, μια σκιά ή μια λειτουργία (όπως RGB ή TSL).

Η γραμμή αφής με το έγχρωμο κουμπί που εμφανίζεται στη μέση των κουμπιών ειδικά για τις εφαρμογές

 • Για να επιλέξετε ένα χρώμα: Κρατήστε το δάχτυλό σας και στη συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας σε ένα χρώμα. Η γραμμή αφής που εμφανίζει επιλογές που κυμαίνονται από οποιοδήποτε χρώμα προς τα αριστερά έως μαύρα στα δεξιά
 • Για να επιλέξετε μια σκιά: Αγγίξτε, κρατήστε το δάχτυλό σας σε ένα χρώμα και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας μέχρι μια απόχρωση.
 • Για να επιλέξετε μια εξατομικευμένη λειτουργία ή χρώμα: Πατήστε, αγγίξτε τη λίστα χρωμάτων στα αριστερά και, στη συνέχεια, αγγίξτε μια χρωματομετρική λειτουργία, όπως το RGB. Για να χρησιμοποιήσετε ένα εξατομικευμένο χρώμα που έχετε αποθηκεύσει, αγγίξτε δείγματα. Η γραμμή αφής που εμφανίζει χρωματομετρικές λειτουργίες, από αριστερά προς τα δεξιά: απλά, γκρίζα επίπεδα, RGB, CMJN και TSL. Το κουμπί των δειγμάτων βρίσκεται στο δεξί άκροΧρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά μιας λειτουργίας για να τροποποιήσετε τις τιμές, όπως σκιά ή κορεσμό. Για να αποθηκεύσετε τις τροποποιήσεις σας σε δείγματα, αγγίξτε το χρώμα (εμφανίζεται ένα σημάδι +), στη συνέχεια, αγγίξτε ξανά (εμφανίζεται έλεγχος). Η γραμμή αφής που εμφανίζει τη απόχρωση, τον κορεσμό και τη φωτεινότητα της λειτουργίας TSL. Το κουμπί για την εμφάνιση όλων των τρόπων λειτουργίας βρίσκεται στο αριστερό άκρο. Το ένα για την αποθήκευση ενός εξατομικευμένου χρώματος είναι στα δεξιά
 • Για να καλύψετε τα χρώματα ή τις τιμές χρώματος: Αγγίξτε τη γραμμή αφής.

Πλήκτρα λειτουργιών

Πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου MacOS χρησιμοποιούν πλήκτρα λειτουργίας (F1 έως F12). Για παράδειγμα, το F11 εμφανίζει το γραφείο. Σε ένα Mac με μπάρα αφής, εμφανίζονται τα πλήκτρα λειτουργίας εκεί.

 1. Για να εμφανίσετε τα πλήκτρα λειτουργίας στη γραμμή αφής, πατήστε το πλήκτρο FN ή αυτό που αντιπροσωπεύει μια σφαίρα Extended (ανάλογα με το μοντέλο του Mac σας) στο πληκτρολόγιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει τη γραμμή αφής στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου έτσι ώστε τα πλήκτρα λειτουργίας να εμφανίζονται όταν πατάτε το κουμπί με παρατεταμένο τρόπο. Κλειδιά λειτουργίας στη γραμμή αφής
 2. Αγγίξτε ένα πλήκτρο λειτουργίας. Εάν μια συντόμευση πληκτρολογίου περιλαμβάνει ένα πλήκτρο τροποποίησης, όπως επιλογή ή παραγγελία, πατήστε το πλήκτρο FN ή τροποποίησης που επεκτείνεται στο πλήκτρο FN. Για παράδειγμα, για να χρησιμοποιήσετε το Control + F3 για να τοποθετήσετε την αποβάθρα, πατήστε παρατεταμένο στα πλήκτρα FN ή Control, στη συνέχεια, αγγίξτε το F3 στη γραμμή αφής.