Σύγκριση της κατανάλωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου kwh/km: μοντέλο μοντέλων – ηλεκτρικός κύλινδρος, πόσο καταναλώνει την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου?

Ποια είναι η κατανάλωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου επαναφόρτισης

Contents

Η κατανάλωση και η τιμή μιας επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτώνται από διάφορα κριτήρια:

Σύγκριση κατανάλωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αν και η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή της βενζίνης, η κατανάλωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε kWh (κιλοβάτες) ανά χιλιόμετρο είναι αρκετά ανομοιογενή ανάλογα με τα εμπορικά σήματα, τα μοντέλα, τα μεγέθη και τους τύπους αυτοκινήτων. Τα SUV, τα sedans και τα αυτοκίνητα της πόλης είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετικά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

Μεγαλύτερο, βαρύτερο, πιο άπληστο

Τα ηλεκτρικά SUV είναι γενικά μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα sedans και τους κατοίκους της πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να περιηγηθούν στην ίδια απόσταση. Ωστόσο, είναι επίσης μεγαλύτερα και έχουν μεγαλύτερη λιπαρή αυτονομία σε μια μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία μπορεί να αντισταθμίσει την υψηλότερη κατανάλωση. Τα SAMN και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γενικά ελαφρύτερα και πιο συμπαγή, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για να περιηγηθείτε στην ίδια απόσταση. Ωστόσο, έχουν σημαντικά χαμηλότερη αυτονομία και περιορισμένη χωρητικότητα ρυμούλκησης.

Μοντέλα πιο αποτελεσματικά από άλλα

Τα συγκεκριμένα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν επίσης να έχουν πολύ διαφορετικά ποσοστά κατανάλωσης ενέργειας. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο που είναι γνωστό ότι προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερη απόδοση είναι το μοντέλο 3 Tesla, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταναλώσει λιγότερη ενέργεια για να περιηγηθεί στην ίδια απόσταση με ένα άλλο αυτοκίνητο. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα μοντέλα μπορεί να έχουν λιγότερο αποτελεσματική απόδοση και χαμηλότερη αυτονομία, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια για να περιηγηθούν στην ίδια απόσταση.

Διαβάστε επίσης: KIA EV4: Το Electric SUV Mystery Spying για πρώτη φορά

Η αεροδυναμική είναι σημαντική

Τέλος, το μέγεθος και ο τύπος ηλεκτρικού αυτοκινήτου που επιλέγετε μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας. Τα ελαφρύτερα και πιο συμπαγή οχήματα είναι γενικά πιο αποτελεσματικά χάρη στην χαμηλότερη αντίσταση στον άνεμο και επομένως καλύτερη αεροδυναμική, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια ανά χιλιόμετρο που ταξιδεύει. Τα μεγαλύτερα και βαρύτερα οχήματα θα έχουν υψηλότερη κατανάλωση, ειδικά αν είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσετε με ένα κιβώτιο οροφής ένα ρυμουλκούμενο.

Χάρη στο ηλεκτρονικό εργαλείο σε αυτόν τον ιστότοπο, στον προσομοιωτή χρόνου και στο κόστος φόρτισης, δημιουργήσαμε ένα μικρό γρήγορο τραπέζι των καλύτερων μοντέλων που πωλούν στη Γαλλία καθώς και άλλα μοντέλα σύγκρισης, την κατανάλωσή τους στα 100 χλμ. Και επομένως το κόστος τους με ένα Αρχική επαναφόρτιση:

Μάρκα και μοντέλο Εγκεκριμένη κατανάλωση WLTP για 100 χλμ Κόστος επαναφόρτισης για 100 χλμ
Peugeot E-208 13.5 kWh / 100 km 3,5 €
Peugeot E-2008 14.4 kWh / 100 km 3,7 €
Μοντέλο Tesla 3 12.2 kWh / 100 km 3,2 €
Μοντέλο Tesla y 13.2 kWh / 100 km 3,4 €
Μοντέλο Tesla S 15.8 kWh / 100 km 4.0 €
Μοντέλο Tesla x 17.4 kWh / 100 km 4.5 €
Fiat 500E 13.1 kWh / 100 km 3,4 €
Renault Mégane E-Tech 13.3 kWh / 100 km 3,5 €
Id Volkswagen.3 13.6 kWh / 100 km 3,5 €
Id Volkswagen.4 15.1 kWh / 100 km 3,9 €
MG ZS 15.5 kWh / 100 km 4.0 €
Άνοιξη Dacia 11.7 kWh / 100 km 3,1 €
Audi Q4 E-Tron 15.5 kWh / 100 km 4.0 €
Audi SQ8 e-tron 23.7 kWh / 100 km 6.1 €
BMW I4 Edrive40 13.7 kWh / 100 km 3,6 €
BMW IX M60 18.6 kWh / 100 km 4,8 €
Ford Mustang Mach-e 17.3 kWh / 100 km 4.5 €
Jaguar I-Pace 19.1 kWh / 100 km 5,0 €
Porsche Taycan Turbo S 17.1 kWh / 100 km 4.5 €
Citroën Berlingo Electric 17.9 kWh / 100 km 4.6 €
Mercedes Eqe 14.2 kWh / 100 km 3,7 €
Toyota BZ4X 14.2 kWh / 100 km 3,7 €

Βλέπουμε λοιπόν ότι μέσα στο ίδιο εμπορικό σήμα, η απόδοση εξαρτάται από το μοντέλο και τις διαστάσεις του. Ένα μεγάλο μοντέλο επίσης πολύ σπορ όπως το Audi SQ8 E-Tron κοστίζει περίπου 2 φορές περισσότερο στα 100 χλμ. Από το Dacia Spring, το οποίο παραμένει σχετικά λογικό. Από την άλλη πλευρά, ένα Tesla Model X που αποκτά καλύτερη αθλητική απόδοση από αυτή ακόμη και το Audi SQ8 E-Tron είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, διαβάστε: Renault Scénic Electric: 620 χλμ. Αυτονομία που έγινε στη Γαλλία για να νικήσει το μοντέλο Tesla Y

Η κατανόηση της κατανάλωσης ενέργειας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του και τη μείωση του κόστους. Ωστόσο, μια άλλη εξίσου σημαντική πτυχή είναι ο χρόνος που απαιτείται για την επαναφόρτιση του οχήματός σας. Αυτό μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το μοντέλο αυτοκινήτου και τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείται. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο κατανόησης του χρόνου επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δείτε την αφοσιωμένη σελίδα μας. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο φόρτισης και πώς μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε για καθημερινή χρήση σας.

Σαράντα -έτος -παθιασμένος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενδιαφέρομαι για τη μετάβαση στην ενέργεια και την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Είμαι πραγματικός ενθουσιώδης ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπερασπιστής περιβάλλοντος.

Συνεχίστε να ακολουθείτε τα τελευταία μας νέα προσθέτοντας το Google News !

Ποια είναι η κατανάλωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου επαναφόρτισης ?

Σε λογική μετάβασης ενέργειας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ίσως το όχημα για το μέλλον. Ανακαλύψτε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας επαναφόρτισης και μάθετε να μειώνετε το κόστος.

Η κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου συνοπτικά:

 • Η κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της επαναφόρτισης του είναι περίπου 15 kWh ανά 100 χλμ. Στο σπίτι, κοστίζει γενικά μεταξύ 8 και 11 ευρώ ανά επαναφόρτιση.
 • Επαναφορτίστε το ηλεκτρικό όχημά σας στο σπίτι είναι πολύ πιο πλεονεκτικός ότι σε ένα δημόσιο τερματικό.
 • Για Μειώστε το κόστος χρήσης Από το αυτοκίνητό σας, συγκρίνετε τους προμηθευτές για να βρείτε το πιο κατάλληλο για τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και να ακολουθήσετε την κατανάλωσή σας !

Ποια είναι η μέση κατανάλωση επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Μέση κατανάλωση και κόστος επαναφόρτισης στο σπίτι

Τα πιο διαδεδομένα και οικονομικά μέσα για την επαναφόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το Επαναφόρτιση στο σπίτι, που επομένως φουσκώνει την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας ή της διαμέρισης σας.

Με τυπική συνδρομή σε έναν προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος Όπως το EDF, το Engie ή το Totalenergies, το αυτοκίνητο επαναφορτίζεται σε έναν αργό κύκλο, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει 10 έως 30 ώρες. Είναι συνηθισμένο να το επαναφορτίσουμε μόνο μέχρι το 80 % της χωρητικότητάς του Μόνο, προκειμένου να διατηρηθεί η αυτονομία της με την πάροδο του χρόνου.

Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε έναν ταχύτερο κύκλο φόρτωσης. Το τελευταίο εκτελείται μέσω ενός Ενισχυμένη λήψη, όπως ένα “wallbox”, η εγκατάσταση του οποίου πραγματοποιείται από έναν ηλεκτρολόγο. Θα είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο φορτίο και θα μειώσει το χρόνο κατά το ήμισυ (10 ώρες αντί για 20, για παράδειγμα).

Καταγράψτε την κατανάλωση ενέργειας

Χάρη στην εφαρμογή Hello Watt, ανατρέξτε στα δεδομένα των καταναλωτών σας για να μάθετε πού να αρχίσετε να μειώνετε τους λογαριασμούς σας !

Για τον προσδιορισμό της μέσης κατανάλωσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που επαναφορτίζεται στο σπίτι καθώς και το κόστος του, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορα κριτήρια:

 • εκεί κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όχημα κάθε 100 χλμ. Εδώ, θεωρούμε τρεις τύπους κατανάλωσης: χαμηλά (12 kWh/100 km), μέσος όρος (15 kWh/100 km) και ανυψώθηκαν (20 kWh/100 km)
 • εκεί Μέση χωρητικότητα μπαταρίας, Εκτιμάται εδώ στα 60 kWh
 • Ο Τιμή ανά kWh, Που καταβάλλεται για αυτό το παράδειγμα 0,147 ευρώ (OFF -PIRE HOURS στην μπλε τιμή του EDF).

Ηλεκτρική κατανάλωση αυτοκινήτων

Το KWH καταναλώθηκε για επαναφόρτιση

Τιμή επαναφόρτισης

kWh καταναλώθηκε έτος -round

Πηγή: EDF Price Grid και Hello Watt Εκτιμήσεις, Σεπτέμβριος 2023

Η τιμή μιας επαναφόρτισης είναι η ίδια για τα τρία μοντέλα από τα αυτοκίνητα από τότε Η μπαταρία τους έχει την ίδια χωρητικότητα 60 kWh. Απλά, αυτό που καταναλώνει περισσότερο θα έχει μια λιγότερο καλή αυτονομία και θα πρέπει να επαναφορτιστεί πιο συχνά. Επομένως, το ετήσιο κόστος του θα είναι υψηλότερο και θα αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας του ατόμου που το επαναφορτίζει.

Μέσο κόστος επαναφόρτισης δημόσιου τερματικού

Η κατανάλωση επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η ίδια στο σπίτι με ένα δημόσιο τερματικό, απλώς και μόνο επειδή η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν αλλάζει και ότι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που πρέπει να επαναφορτιστεί είναι ταυτόσημη είναι ταυτόσημη.

Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας επαναφόρτισης δεν είναι το ίδιο σε ένα δημόσιο τερματικό όπως στο σπίτι. Σε δημόσιους τερματικούς σταθμούς, η τιμολόγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί Τρεις διαφορετικοί τρόποι ::

 • Χρέωση ανά kWh : Η τιμή εκτιμάται κατά μέσο όρο στα € 0,50
 • Χρέωση ανά λεπτό ή ώρα : Για πλήρη και γρήγορη επαναφόρτιση, ο μέσος χρόνος που δαπανάται στο τερματικό είναι 3 ώρες και η τιμή των € 0,30 ανά λεπτό
 • Τιμολόγηση πακέτου : σταθερή τιμή για επαναφόρτιση από τις 8 μ.μ. έως τις 8 π.μ. Ισοδυναμεί με κατά μέσο όρο 10 ευρώ

Ανάλογα με τους τρεις τύπους, λαμβάνονται οι ακόλουθες τιμές:

Ηλεκτρική κατανάλωση αυτοκινήτων

Το KWH καταναλώθηκε για επαναφόρτιση

Τιμή χρέωσης με τιμολόγηση ανά kWh

Τιμή χρέωσης με τιμολόγηση ανά ώρα (Quick Terminal)

Τιμή χρέωσης με τιμολόγηση στο πακέτο

Μεταξύ 400 και 2.160 €

Μεταξύ 500 και 2.700 €

Μεταξύ 670 και 3.620 €

Πηγή: Εκτιμήσεις Hello Watt

Τα περισσότερα δημόσια τερματικά προσφέρουν κανονική, γρήγορη ή πολύ γρήγορη επαναφόρτιση. Ορισμένες ταχύτητες φόρτωσης είναι συμβατές μόνο με ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, όπως Μοντέλα Tesla ή η Renault Zoe, Οι περισσότεροι εκτιμώνται από τους χρήστες.

Το ετήσιο κόστος που παρουσιάστηκε παραπάνω είναι ενδεικτικό: πολύ λίγα άτομα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο επαναφορτίζουν αποκλειστικά σε δημόσιο τερματικό σταθμό. Πράγματι, κοντά Το 90 % των κατόχων ηλεκτρικού οχήματος επαναφορτίστε το στο σπίτι.

Στη Γαλλία, υπάρχουν Δωρεάν δημόσιοι σταθμοί φόρτισης, που συχνά πληρώνει μόνο χώρο στάθμευσης. Συχνά βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε δημόσιους χώρους στάθμευσης. Ωστόσο, καθώς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι δημοφιλές, αυτοί γίνονται όλο και πιο σπάνια.

Πώς να υπολογίσετε την κατανάλωση επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Υπολογίστε την κατανάλωση σε kwh

Τα δεδομένα που παρουσιάζονται παραπάνω είναι μέσοι όροι. Τα δεδομένα του ηλεκτρικού οχήματος μπορεί επομένως να είναι πολύ διαφορετικά.

Για να υπολογίσετε το Κατανάλωση επαναφόρτισης του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου, Θα πρέπει να γνωρίζετε το χωρητικότητα της μπαταρίας του σε kwh μοναδικώς. Εάν είναι 70 kWh, αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που το επαναφορτίζετε εντελώς, καταναλώνετε 70 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν δεν το κάνετε επαναφορτίστε αυτό στο 80 %, Όπως συνιστάται, απλά πρέπει Πολλαπλασιάστε την χωρητικότητα της μπαταρίας σε kWh κατά 0,8.

Εάν θέλετε να μάθετε τον αριθμό KWH που καταναλώνεται από το έτος του αυτοκινήτου σας -Round, Θα πρέπει να γνωρίζετε το κατανάλωση οχημάτων κατά 100 χλμ. Φέτα Και ο αριθμός των χιλιομέτρων ταξίδεψε με ετησίως. Ο υπολογισμός θα είναι ο εξής:

[Κατανάλωση KWH / 100 km x αριθμός χιλιομέτρων που ταξίδευαν ανά έτος / 100 χλμ

Ποια είναι η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ?

Υπολογίστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μειώστε τον λογαριασμό σας για ενέργεια !

Υπολογισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ευρώ

Για να μάθετε το Κόστος σε ευρώ της κατανάλωσης του ηλεκτρικού σας οχήματος, Ο υπολογισμός θα είναι διαφορετικός εάν το επαναφορτίσετε χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο ή σπίτι τερματικό, με την υποδοχή Wallbox για παράδειγμα.

Στο σπίτι, απλά πρέπει να κάνετε τον ακόλουθο υπολογισμό:

[Κατανάλωση σε kwh x kwh τιμή που καταβάλλεται στον προμηθευτή]

Εάν έχετε εγγραφεί σε μια συνδρομή, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής τιμής πλήρους / κοίλη ώρα, η τιμή που θα πληρώσετε στον προμηθευτή σας στο KWH θα διαφοροποιηθεί σύμφωνα με την χρονική θέση που επαναφορτίζετε το όχημά σας. Σκεφτείτε να διερευνήσετε διαβουλεύσεις του μηνιαίου λογαριασμού ενέργειας ή του δικτύου τιμολόγησης του παρόχου.

Κανονικά, το κόστος ανά μήνα που συνδέεται με τις επαναφορές του οχήματός σας δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό της ηλεκτρικής θέρμανσης σας, ειδικά εάν είστε εξοπλισμένοι με χαμηλής κατανάλωσης καλοριτίνων.

Εάν επιλέξετε την επιλογή που προσφέρεται από σταθμοί φόρτισης, Ο υπολογισμός θα είναι πιο περίπλοκος, διότι εξαρτάται από αρκετές παραμέτρους:

 • ο χειριστής για παράδειγμα)
 • η συνδρομή : Θα πληρώσετε φθηνότερα εάν έχετε εγγραφεί από ό, τι εάν είστε απλός περιστασιακός χρήστης
 • Λειτουργία επαναφόρτισης : Οι τιμές ταχείας επαναφόρτισης είναι πιο ακριβά από εκείνες των τυποποιημένων ξαναγεμίσεων
 • το κόστος σύνδεσης : Περιλαμβάνει συχνά μια ώρα επαναφόρτισης
 • Λειτουργία χρέωσης : Θα δημιουργήσει διαφορετικό κόστος (κόστος της λεπτού / επιπλέον ώρας, του πακέτου ή του KWH)

Έτσι, για να αποκτήσετε το κόστος επαναφόρτισης από το ηλεκτρικό όχημά σας, ο πιο κλασικός υπολογισμός θα είναι το εξής:

[(Αριθμός ωρών – 1) x κόστος μιας ώρας + κόστος σύνδεσης]

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια συσκευή πολύ ενέργειας. Υπάρχουν τρόποι μείωσης της κατανάλωσης και της τιμής της χρήσης της.

Επενδύστε σε ένα αποτελεσματικό, ενεργειακό μοντέλο και προσαρμόστε τη συμπεριφορά σας

Όπως μια ηλεκτρική πλάκα, ένα ψυγείο, ένας υπολογιστής ή ένα πλυντήριο πιάτων, αν επιλέξετε να τοποθετήσετε την αρχική σας επένδυση σε ένα αποτελεσματικό και ενεργειακό μοντέλο οχημάτων, Θα ανταμειφθείτε για διάρκεια. Η είσοδος -Εντάς το διάσημο εμπορικό σήμα Tesla, το Μοντέλο Tesla 3 σε ένα σχετικά χαμηλή κατανάλωση (μεταξύ 14 και 16 kWh/100 km), α υψηλότερη αυτονομία από τον μέσο όρο (περίπου 500 χιλιόμετρα) και ένα μπαταρία με χωρητικότητα 55 kWh. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Σε Υιοθετώντας μια οικολογική οδήγηση, Μπορείτε επίσης να κάνετε το όχημά σας να χρησιμοποιήσει το χρόνο για να το χρησιμοποιήσετε πριν την επαναφόρτιση.

Ο γαλλικός λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας

Το Hello Watt επιστρέφει σε 10 χρόνια αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία.

Επωφεληθείτε από τους δωρεάν δημόσιους σταθμούς φόρτισης

Στη Γαλλία, η επαναφόρτιση του οχήματός σας σε ένα δημόσιο τερματικό έχει πολύ υψηλό κόστος, εκτός από το πότε είναι Ελεύθερος. Μην διστάσετε να τα εντοπίσετε έτσι ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και οικονομίες.

Επαναφορτίστε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι με τις ώρες

Όπως δείχνουν οι μέσοι όροι, Η επαναφόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου στο σπίτι είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από τη χρήση ενός δημόσιου τερματικού σταθμού. Ευνοούν αυτό το σημαίνει να κάνετε τη χρήση του οχήματός σας όσο το δυνατόν πιο πλεονεκτική.

Επιπλέον, εάν έχετε εγγραφεί σε μια προαιρετική προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας, πιθανότατα θα επωφεληθείτε από την στροφή σε ένα Ώρες εγγραφής / OFF –. Αυτή η επιλογή τιμής προσφέρει ένα Τιμή ανά κιλοβατώρα πολύ πιο συμφέρουσα τη νύχτα, Και ένα ηλεκτρικό όχημα γενικά δεν χρειάζεται να επαναφορτιστεί περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Εκτός από τις κλασικές ώρες εκτός λειτουργίας, υπάρχουν Προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ! Αυτό είναι η περίπτωση του EDF Auto Electric Green, Elec ‘Car Engie ή Super Hollow ώρες των Totalnergies !

Για να βρείτε μια προσφορά αφιερωμένη στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσαρμοσμένη στο προφίλ σας, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο απόχρησιμοποίησε ένα ενεργειακός συγκριτής . Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τον προμηθευτή σας, την τιμή και τις συνθήκες σας.

Συχνές ερωτήσεις: Οι ερωτήσεις σας σχετικά με την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τι κριτήρια επηρεάζουν την κατανάλωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Η κατανάλωση και η τιμή μιας επαναφόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτώνται από διάφορα κριτήρια:

 • Ο μοντέλο οχημάτων Ηλεκτρική, η δύναμή της και η αυτονομία της σε km
 • εκεί κατανάλωση αυτοκινήτου, Μετρείται σε kwh / 100 km. Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν τον αριθμό των μονάδων μπαταρίας που χάνονται κάθε 100 χλμ. Σήμερα, τα ηλεκτρικά οχήματα καταναλώνουν κατά μέσο όρο μεταξύ 15 και 20 kWh / 100 km
 • εκεί χωρητικότητα μπαταρίας, εκφράζεται σε kWh
 • ΜΕΓΑΛΟ’χρήση που είναι κατασκευασμένο από αυτό (πόλη, εθνική, αυτοκινητόδρομος κ.λπ.Ουσία
 • Ο Τιμή ανά kWh : Θα είναι διαφορετικό ανάλογα με το πού επαναφορτίζεται το αυτοκίνητο (στο σπίτι ή στο δημόσιο τερματικό), στο χρονικό διάστημα (ώρες πλήρους ωρών ή εκτός λειτουργίας) ή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώς να επαναφορτίσω το ηλεκτρικό μου αυτοκίνητο ?

Υπάρχουν δύο θέσεις για να επαναφορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο:

 • Σπίτι, Στην υποδοχή τύπου Wallbox για παράδειγμα: η τιμή είναι πιο ενδιαφέρουσα, ειδικά σε ώρες εκτός λειτουργίας
 • σε ένα δημόσιο τερματικό, Στο δρόμο, σε χώρους στάθμευσης και σε εμπορικά κέντρα, για παράδειγμα. Ακόμα κι αν γίνονται όλο και πιο σπάνιοι, γνωρίζουν ότι υπάρχουν δωρεάν στη Γαλλία στη Γαλλία.

Πώς να βελτιστοποιήσετε την τιμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Προκειμένου το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο να σας κοστίσει λιγότερο, υπάρχουν οικολογικές περιοχές. Εύνοια Ξαναγεμίστε το σπίτι σας και όχι σε ένα δημόσιο τερματικό. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο τερματικό, εντοπίστε αυτά που είναι δωρεάν.

Κατά προτίμηση επιλέξτε ένα Η ηλεκτρική ενέργεια προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Ή τουλάχιστον προσφέροντας την επιλογή τιμής εκτός λειτουργίας. Τέλος, μπορείτε επίσης Ακολουθήστε την κατανάλωσή σας σε πραγματικό χρόνο με ένα εργαλείο όπως το Γεια σας εφαρμογή Watt, συνδεδεμένη με τον μετρητή σύνδεσης. Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει επίσης να βρείτε λύσεις για να μειώσετε την κατανάλωση της θέρμανσης για παράδειγμα.