Το iPhone 14 Pro 7 μήνες αργότερα: Πάντα στην κορυφή – CNET France, δοκιμή του iPhone 14 Pro, το smartphone του τέλειου συμβιβασμού είναι ακόμα πιο ελκυστική … παρά την τιμή που πονάει

IPhone 14 Pro Test, το τέλειο συμβιβασμό smartphone είναι ακόμα πιο ελκυστικό … παρά την τιμή που πονάει

Contents

Στη συσκευασία, δεν υπάρχει τίποτα πολύ περίεργο αν δεν είναι αυτό το πολύ μικρό κουτί που δεν ενσωματώνει ούτε φορτιστή USB ούτε ακουστικά. Βρίσκουμε το smartphone καθώς και ένα USB-C σε καλώδιο αστραπής. Και φέτος, δεν θα έχουμε καν δικαίωμα σε ενσύρματα ακουστικά. Από την πλευρά των διαθέσιμων εκδόσεων, το iPhone 14 Pro προσφέρεται σε έκδοση 128 GB, 256 GB, 512 GB και 1 έως. Περιττό να θυμόμαστε ότι η έκδοση 1 TB δεν είναι η φθηνότερη – θα συμβουλεύουμε περισσότερα την έκδοση 256 GB που προσφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης και χώρου τιμών.

Το iPhone 14 Pro 7 μήνες αργότερα: Πάντα στην κορυφή

Το iPhone 14 Pro 7 μήνες αργότερα: Πάντα στην κορυφή

Είμαστε στα μισά της ημερομηνίας κατά την οποία η Apple ανακοινώνει γενικά νέα μοντέλα iPhone. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, λάβαμε το iPhone 14 Pro Και 14 Pro Max. Τα μοντέλα High -End της Apple εισήγαγαν το πολυαναμενόμενο δυναμικό νησί, τις ανανεωμένες κάμερες, τον επεξεργαστή A16 Bionic και ένα νέο σκούρο μοβ χρώμα. Η Apple έχει τραβήξει, για πρώτη φορά εδώ.

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από την κυκλοφορία τους πριν από επτά μήνες. Τα περισσότερα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του iOS 16 που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο εισήχθησαν τελικά. Η Google και η Samsung ξεκίνησαν επίσης τους αντιπάλους τους από το τηλέφωνο 14 Pro: το Pixel 7 Pro και το Galaxy S23 Ultra. Και το iPhone 14 και 14 Plus έλαβε ένα νέο κίτρινο φινίρισμα.

iOS 16 στο iPhone 14 Pro

Το iOS 16 είναι η κύρια τροποποίηση που έγινε στο iPhone 14 Pro από την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο. Η ενημέρωση λογισμικού εκτιμάται ιδιαίτερα σε αυτό το μοντέλο χάρη στη ρευστότητα με την οποία τα χαρακτηριστικά είναι αρθρωτά, όπως η πάντα φωτισμένη οθόνη, η οθόνη κλειδώματος και Δυναμικό νησί.

Βρήκαμε πάντα χρήσιμο το Dynamic Island και η προσθήκη των σημερινών δραστηριοτήτων το καθιστά πιο διαισθητικό και χρήσιμο. Είναι ένα γραφικό στοιχείο που εμφανίζει την τρέχουσα δραστηριότητα μιας εφαρμογής στην οθόνη κλειδώματος, τη μόνιμη οθόνη και το δυναμικό νησί. Το Dynamic Island είναι σαν μια συντόμευση στην κορυφή της οθόνης, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα του iPhone.

Κατά τη διάρκεια των επτά μηνών χρήσης μας, συνέβη ότι τα 14 Pro Freeze μας για ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Μια επίσκεψη στα φόρουμ συζήτησης της ιστοσελίδας της Apple μας δίδαξε ότι δεν ήμασταν μόνοι να γνωρίζουμε αυτό το σφάλμα. Γενικά, απλώς επανεκκινήστε το τηλέφωνο, ώστε όλα να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Σημειώστε ότι το πρόβλημα δεν ήταν συχνό και ότι φαίνεται να έχει επιλυθεί.

Η φωτογραφία του iPhone 14 Pro

Πέρα«IOS 16, Βρίσκεται επίσης στο iPhone 14 Pro ότι η Apple αναπτύσσει την αντοχή της στην κάμερα. Συνολικά, οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές, ακόμη και εξαιρετικές. Το 14 Pro τείνει να ωθήσει τις σκιές και τα κυριότερα σημεία πολύ μακριά, που δίνει σε ορισμένες φωτογραφίες μια επίπεδη εμφάνιση. Συχνά αγγίζουμε τις φωτογραφίες αφού τις πάρουμε. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες με το iPhone 14 Pro.

Το βίντεο ήταν πάντα ένα πεδίο όπου το iPhone είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Αλλά με το Ultra Galaxy S23, φαίνεται ότι η Samsung τελικά έφτασε αργά. Ωστόσο, το iPhone 14 Pro παραμένει η αγαπημένη μας συσκευή για τη δημιουργία μέσων.

Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο iPhone θα κάνει βελτιώσεις στην εφαρμογή κάμερας. Είναι γεμάτο εργαλεία και χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία πρέπει να γνωρίζουν πού να γλιστρήσουν για να τα βρουν. Άλλοι είναι θαμμένοι στο μενού Λαβύρινθο.

Αυτονομία του iPhone 14 Pro και του συμπεράσματος

Η αυτονομία του iPhone 14 Pro είναι καλή, αλλά είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του iPhone 13 Pro. Το ίδιο ισχύει και για το iPhone 14 Pro Max, του οποίου η μεγαλύτερη μπαταρία σας επιτρέπει να κρατάτε μια μέρα με ένα μόνο φορτίο, ακόμη και σε περίπτωση εντατικής χρήσης.

Στο τέλος της μέρας, Το iPhone 14 Pro είναι το καλύτερο της Apple. Εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα, εξακολουθεί να είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά ξέρετε ότι τοiPhone 15 πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Εικόνα σε ένα: John Kim/CNET

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή

 • Σημείωμα γραφής

IPhone 14 Pro Test, το τέλειο συμβιβασμό smartphone είναι ακόμα πιο ελκυστικό … παρά την τιμή που πονάει

Το iPhone 14 Pro εμφανίζει με υπερηφάνεια το δυναμικό του νησί στην πάντα φωτισμένη οθόνη του

Το iPhone 14 Plus. Τόσο μεγάλο όσο το iPhone 14 Pro Max

Αυτή η γενιά του iPhone Pro δεν κάνει λέξεις. Εξελίσσεται όπου είναι απαραίτητο και με ένα συγκεκριμένο πανοπλία. Ισχυρό, εργονομικό, ανθεκτικό και αυτόνομο, με ένα διαμέρισμα φωτογραφιών που κάνει ένα ωραίο άλμα προς τα εμπρός, αναθεωρεί τα πάντα … συμπεριλαμβανομένης της τιμής του.

Η γνώμη του 01NET.com

Apple iPhone 14 Pro

 • + Σχεδιασμός, πάντα και ξανά
 • + Η πάντα οθόνη, το δυναμικό νησί και … το δυναμικό νησί
 • + Το A16 Bionic φέρνει περισσότερο από την εξουσία
 • + Ένας αισθητήρας 48 MPIX που δεν τολμούμε πλέον
 • + Η τερατώδη αυτονομία που εξακολουθεί να προχωράει
 • – Η τιμή, όλο και πιο υψηλή
 • – Η πάντα οθόνη που θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να “ελέγξουμε” καλύτερα
 • – Ο τηλεφακός που στερείται ισχύος

Σημείωμα γραφής

Σημείωση που δημοσιεύθηκε στις 09/26/2022

Τεχνικό δελτίο

Apple iPhone 14 Pro

Σύστημα iOS 16
Επεξεργαστής Apple A16 Bionic
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.1 “
Ανάλυση της οθόνης 460 PPI

Δείτε το πλήρες αρχείο

Πριν από λίγες μέρες, το iPhone 14 Pro Max προσγειώθηκε με fanfare και ευγενικά επαναπροσδιόρισε το πολύ υψηλό τέλος των smartphones της Apple, με την γιγαντιαία οθόνη 6,7 -ιντσών, Πάντα ανοιχτό, Το δυναμικό νησί του, που βρέθηκε καλά, ο νέος αισθητήρας φωτογραφιών 48 Mpixel, και η αυτονομία που καθιέρωσε ένα νέο ρεκόρ. Είναι η σειρά του μικρού αδελφού του να περάσει στα χέρια μας.

Καλά νέα, το iPhone 14 Pro με την οθόνη 6,1 ιντσών είναι πάντα τοποθετημένη ως ο ιδανικός υποψήφιος για όσους θέλουν το καλύτερο χωρίς να χρειάζεται να μεγεθύνουν την τσέπη ή την τσάντα τους. Είναι πάντα το iPhone του τέλειου συμβιβασμού μεταξύ μεγάλης οθόνης και αποδεκτού μεγέθους !

Με την οθόνη 6,1 ιντσών, l

Τις τεχνικές προδιαγραφές του

iPhone 14 Pro 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 1.329

Το ίδιο κομψό και αποδεδειγμένο σχέδιο

Συνεχίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά ο σχεδιασμός που εισήχθη με το iPhone 12, το 14 Pro είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει μεγάλη άνεση χειρισμού και εργονομία προσαρμοσμένα σε όλους, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν τερματοφύλακα χεριών.
Οι κατακόρυφες φέτες εγγυώνται μια ειλικρινή εισροή, ο ανοξείδωτος χάλυβα δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και τέλειου φινιρίσματος, δεν υπάρχει τίποτα που να διαμαρτύρεται. Οι δύο πλευρές είναι κατασκευασμένες από γυαλί, ευχάριστες στην αφή. Το μέτωπο εξακολουθεί να καλύπτεται με κεραμική ασπίδα, ένα γυαλί που αναπτύχθηκε ειδικά από την Apple, ενώ η πλάτη δίνεται εξαιρετικά ανθεκτική. Σε κάθε περίπτωση, επιτρέπει την ασύρματη επαναφόρτιση χάρη σε φορτιστή QI ή σύνδεσμο Magsafe.

Εάν προτιμάτε την ενσύρματη επαναφόρτιση, θα βρείτε, στον ίδιο τόπο-και ίσως για τελευταία φορά-τη θύρα Lightning. Το iPhone παραδίδεται με ένα USB-C σε καλώδιο αστραπής, αλλά ο φορτιστής είναι πάντα αρχαία ιστορία, όπως γνωρίζετε. Στη Γαλλία, και στην πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κάρτα SIM (5G) δικαιούται πάντοτε ένα αφαιρούμενο λίκνο. Ακόμα κι αν θα μπορούσε επίσης να αλλάξει σύντομα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα esim τώρα αν το επιθυμείτε.

Μια πάντα έτοιμη οθόνη και ένα νησί ομορφιάς ..

Ακόμη και σχεδιασμός. Ένα πίσω μέρος που φαίνεται αμετάβλητο με τις τρεις κάμερες του, ακόμη και αν είναι μια ψευδή εντύπωση, θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα. Στο μπροστινό μέρος, μόλις φωτίσουμε την οθόνη, βλέπουμε αμέσως ότι οι μηχανικοί της Apple εκμεταλλεύτηκαν το παρελθόν έτος για να προετοιμάσουν δύο μικρά πράγματα.

Πρώτα απ ‘όλα, η μισή εγκοπή έβαλε έτσι τα πανιά. Μέσα από ένα είδος τεχνολογικών πλακών τεκτονική, η χερσόνησος έχει αποσπαστεί από την άνω άκρη του iPhone και τώρα παίρνει τη μορφή ενός νησιού, ακόμα και α Δυναμικό νησί – Ας ευχαριστήσουμε στη μηχανική μάρκετινγκ της Apple. Αλλά πάνω απ ‘όλα, αυτό το δυναμικό νησί είναι ένα είδος τζούντο υψηλής τεχνολογίας, που συνίσταται στη μετατροπή ενός τεχνικού, εργονομικού και αισθητικού περιορισμού – την πραγματική κάμερα βάθους και τους αισθητήρες στο μπροστινό μέρος – σε ένα χώρο που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής … αλλά για τους σωστούς λόγους.

Το δυναμικό νησί, του

Διότι, αν δεν έχει ακόμη δώσει το πλήρες δυναμικό του, το Δυναμικό νησί ήδη φέρνει τόσο περισσότερη ρευστότητα σε καθημερινή βάση και επίσης μια μορφή γαλήνης. Έχουμε μπροστά μας τις σημαντικές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, είτε πρόκειται για σχέδια, για μια διαδρομή GPS, μια αντίστροφη μέτρηση για το μαγείρεμα ζυμαρικά, είτε το αγαπημένο σας κομμάτι από το οποίο προέρχεστε από την αρχή της ανάγνωσης πριν επιστρέψετε σε αυτό του συναρπαστικού άρθρου. Αυτές οι εφαρμογές και πολλοί άλλοι μπορούν να φωλιάζουν στο δυναμικό νησί, έως και δύο. Στη συνέχεια, είναι δυνατόν να αγγίξετε την κάψουλα τους για να τα ανοίξετε σε πλήρη οθόνη ή να κρατήσετε το δάχτυλό σας πατώντας για να δείτε μια πιο συμπαγή έκδοση της διεπαφής τους, λίγο σαν ένα μίνι αναγνώστης.

Θα πρέπει να δούμε πού οι προγραμματιστές φορούν αυτό το νησί, αλλά με την πρώτη ματιά είναι μια καλή προσθήκη στην εργονομία του iOS, η οποία εξελίσσεται συνεχώς ..

Και, η δεύτερη καινοτομία, η άφιξη μιας οθόνης πάντα, πάντα φωτισμένη, στο iPhone 14 Pro είναι μια καλή εικόνα του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται το λειτουργικό σύστημα της Apple με τον εξοπλισμό.

Πέρυσι, η Apple εισήγαγε μια οθόνη προώθησης, το όνομά της για πλάκες ικανές να μεταβάλλουν το ρυθμό αναψυκτικής τους. Έτσι, το iPhone 13 Pro είδε την οθόνη τους να ταλαντεύεται μεταξύ 10 και 120 Hz ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου που εμφανίζεται – ένας καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε την μπαταρία και να προσφέρουν την μεγαλύτερη ρευστότητα οθόνης. Φέτος, το iPhone 14 Pro προσφέρει την ίδια λειτουργία. Αλλά, για να παραμείνει μόνιμα η οθόνη τους, είναι επίσης σε θέση να μειώσουν τη συχνότητα ανανέωσης και θεωρητικά σε 500 CD/M2 έως 1 Hz/M2 τη φωτεινότητα τους. Εάν η υπόσχεση διατηρείται και διατηρείται καλά, η προσέγγιση του Πάντα ανοιχτό Σύμφωνα με την Apple είναι αρκετά διαφορετική από αυτή των ανταγωνιστών της. Έτσι, αντί να παρουσιάσουν μια επιλογή συγκεκριμένων πληροφοριών, όπως ο χρόνος, ή ορισμένες ειδοποιήσεις, οι ομάδες Tim Cook έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν την οθόνη σχεδόν στην πολιτεία … υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές, αλλά ο χρόνος παραμένει εμφανιζόμενος, το ταπετσαρία επίσης, καθώς και τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, κ.λπ.

μεγάλο

Είναι αρκετά αποσταθεροποιητικό, στην πραγματικότητα. Εάν πάντα το χρόνο στο βλέμμα είναι μια καλή ιδέα, είμαστε πιο προσεκτικοί για τα υπόλοιπα. Αναρωτιέται κανείς αν η Apple δεν μπορούσε να παράσχει κάποιες πρόσθετες ρυθμίσεις, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει να δει. Διότι, προς το παρόν, η οθόνη είτε είναι πάντα φωτισμένη είτε, όπως και πριν, σβήστηκε. Η Apple μπορεί σαφώς να κάνει καλύτερα για τοΠάντα ανοιχτό… Επειδή για τα υπόλοιπα, η πλάκα Super Retina XDR (2.556 × 1.179 εικονοστοιχεία) διατηρήθηκε για το iPhone 14 Pro είναι απλά εξαιρετικό.

Το iPhone 14 Pro έχουν μια πλάκα Super Retina XDR (OLED - 120 Hz)

Το 01LAB παρατήρησε έτσι μια μέση φωτεινότητα 1.064 CD/M2, με κορυφές φωτός HDR από… 1608 CD/M2. Είναι 22 % καλύτερο από το μέσο όρο των smartphones premium που δοκιμάστηκαν από εμάς τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Είναι επίσης καλύτερο από αυτό που έκανε το iPhone 13 Pro πέρυσι, κάτι που δεν ήταν καθόλου κακό. Δεν θα ασχοληθούμε με την αντίθεση, η οποία, η οποία υποχρεώνει το Dalle Oled, δίνεται άπειρη.

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, η Apple βάζει μπροστά στα μάτια μας μια από τις πιο δίκαιες πλάκες που προέρχονται από την άποψη της επιστροφής των χρωμάτων. Εμφανίζει ένα Delta E 2000 (RGB) 1,65, ακόμα καλύτερα από το δέλτα του 1,71 πέρυσι για το iPhone 13 Pro. Γνωρίζοντας ότι το Delta E 2000 DCI P3 μετρήθηκε σε 2,86, το οποίο είναι απλά εξαιρετικό.

Επομένως, η οθόνη του iPhone 14 Pro δεν έχει μόνο την άφιξη μιας λειτουργίας Πάντα ανοιχτό Τελειές και μια εργονομική εφεύρεση που θα μπορούσε να επιστραφεί στην τάξη του τέχνασμα – αν ο μικρός κόσμος του Android δεν έσπευσε να το αντιγράψει … όχι, το iPhone 14 Pro προσφέρει μία από τις καλύτερες πλάκες smartphone High -end των τελευταίων λίγων μήνες. Αυτό είναι όλο.

Για

A16 Bionic: Όλα είναι στο Bionic ..

Και αυτό το μικρό θαύμα οθόνης είναι εν μέρει δυνατή χάρη σε έναν νέο ελεγκτή οθόνης στο νέο σπιτικό τσιπ που αποκαλύπτεται παράλληλα με το iPhone. Πράγματι, όπως κάθε χρόνο, η Apple συνόδευε την εισαγωγή των νέων smartphones της με την ανακοίνωση ενός νέου τσιπ: το A16 Bionic. Σε αντίθεση με τη συνήθεια, ωστόσο, αυτό το SOC προορίζεται για τα μόνα δύο μοντέλα Pro.

Αυτό είναι το πρώτο τσιπ πυρίτιο της Apple που είναι χαραγμένο σε 4 nm, το οποίο προφανώς επιτρέπει κάποιες βελτιστοποιήσεις, κέρδη απόδοσης και πάνω απ ‘όλα να ξεκινήσουν λιγότερο από 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ στο καλούπι. Παρ ‘όλα αυτά, η Apple διατηρεί την ίδια δομή όπως και για το προηγούμενο Bionic A1x, δηλαδή έξι πυρήνες CPU, δύο υψηλής απόδοσης (όνομα κώδικα Everest, στα 3,46 GHz) και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης (όνομα κώδικα Sawtooth, στα 2,02 GHz)). Οι τελευταίοι είναι ακόμα όλο και πιο αποτελεσματικοί και είναι σε θέση να συνεργαστούν με τις κύριες καρδιές.
Το τμήμα GPU εξακολουθεί να βασίζεται σε πέντε καρδιές, οι οποίες έχουν το κύριο πλεονέκτημα της πρόσβασης σε ένα εύρος ζώνης μνήμης 50% ευρύτερη μνήμη. Τέλος, ο νευρωνικός κινητήρας εξακολουθεί να έχει 16 καρδιές και δίνεται 7% ταχύτερη, κάτι που είναι καλά νέα, επειδή είναι υπεύθυνο για ένα όλο και πιο σημαντικό μέρος των νέων λειτουργιών του iOS 16. Συγκεκριμένα όλα αυτά που επηρεάζουν τη φωτογραφία, τη διαχείριση των μοσχευμάτων, το βάθος του πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της υπέρθεσης αρκετών βολών σε ένα για να αποφευχθούν οι υπερβολικά αποκλεισμένες περιοχές. Μπορεί επίσης να υπολογίζει στον νέο επεξεργαστή εικόνων (ISP) ότι η Apple έχει γλιστρήσει μέσα στο iPhone 14 Pro.

Το iPhone 14 pro κερδίζει ισχύ ελαφρά χάρη στο

Τέλος πάντων, ας πάμε σύντομα στο καθαρό μέρος της απόδοσης. Για τι ? Επειδή εδώ και πολύ καιρό, το iPhone έχει προσφέρει την απαραίτητη ισχύ για τις πιο συνηθισμένες χρήσεις και ακόμη και για τις απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές που διατίθενται στο App Store. Για να μην αναφέρουμε τα παιχνίδια. Ο έλεγχος που διατηρεί το Apple στο οικοσύστημα της επιτρέπει να αποφεύγει τις αποτυχίες. Και εφ ‘όσον, για παράδειγμα, η ανίχνευση ακτίνων δεν θα προσγειωθεί σε κινητά λαμβάνοντας τις βαριές διαστάσεις του από γραφικούς ψύλλους, δεν θα συμμετέχει απαραίτητα στον αγώνα για εξουσία.

Ο νέος νευρωνικός κινητήρας, του

Τέλος πάντων, με ένα εργαλείο όπως το Geekbench 5, βλέπουμε ότι το iPhone 14 Pro είναι μεταξύ 9,5 και 11% πιο αποτελεσματικό από τον γέροντα του. Για ένα γενέθλιο άλμα, είναι εντελώς αξιότιμο. Ειδικά από τη στιγμή που στρέφετε στο Geekbench ML, το οποίο εκτιμά την απόδοση του επεξεργαστή, της GPU και του νευρικού κινητήρα για υπολογισμούς που συνδέονται με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, βλέπουμε μεγαλύτερη πρόοδο. Όταν ζητάμε το τμήμα GPU, υπάρχει αύξηση σχεδόν 13% και όταν είναι ο νευρωνικός κινητήρας που είναι υπεύθυνος για τους υπολογισμούς, είναι σχεδόν 18,5% καλύτερο από ό, τι σημειώνουμε μεταξύ των δύο τελευταίων γενεών του iPhone.

Συνεπώς, η Apple συνεχίζει να σκάβει το αυλάκι της τεχνητής νοημοσύνης που εκτελείται στη συσκευή για να εμπλουτίσει την καθημερινή μας εμπειρία. Και ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξέλιξης είναι προφανώς η φωτογραφία ..

μεγάλο

Η φωτογραφία, ένα γιγαντιαίο βήμα, αλλά ακόμα στο δρόμο

Όπως κάθε χρόνο, σας προετοιμάζουμε μια δοκιμή αφιερωμένη στο τμήμα της φωτογραφίας του iPhone Pro. Ωστόσο, σας δίνουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες θα εμβαθύνουμε στη συνέχεια.

Τα πρώτα καλά νέα αυτής της έκδοσης του 2022 είναι ότι η Apple δεν δημιουργεί διάκριση μεταξύ των δύο μοντέλων υψηλής ποιότητας. Και οι δύο ξεκινούν τις ίδιες τρεις οπίσθιες ενότητες φωτογραφιών – και ακόμη και ένα truedepth στο μπροστινό. Που θα σας επιτρέψει να φτιάξετε εγωιστές με τους φίλους ή την οικογένειά σας γρηγορότερα και με λιγότερο θολές λήψεις.

Αλλά ας ενδιαφέρονται κυρίως για τις τρεις πίσω ενότητες. Επειδή αυτό είναι το μεγάλο πράγμα για την καινοτομία. Η Apple συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικά γωνία, μεγάλη γωνία και τηλεφακό. Αλλά, πολλά πράγματα αλλάζουν. Καταγράψτε γρήγορα το υλικό νέες λειτουργίες. Πρώτα απ ‘όλα, αν η εξαιρετικά μεγάλη γωνία διατηρεί ένα εστιακό μήκος ισοδύναμο με 13 mm, ένας νέος αισθητήρας 12 MPIX συνδέεται με αυτό, σχεδόν διπλάσιο από αυτό του iPhone 13 Pro. Σημαίνει ότι θα συλλάβει περισσότερο φως και γνωρίζουμε ότι εδώ παίζουν πολλοί. Αλλά είναι η μεγάλη γωνία, η κύρια ενότητα, η οποία πέφτει φέτος. Αντίο ο αισθητήρας 12 MPIX που υπάρχει από το iPhone X: Η Apple έχει επιλέξει έναν αισθητήρα 48 MPIX σε συνδυασμό με οπτική 24 mm, έναντι 26 προηγουμένως. Θα είναι δυνατό να πυροβολήσετε σε 48 MPIX σε μορφή Proraw ή να υπολογίζετε στο quad-pixel για να αποκτήσετε πιο λεπτομερείς λήψεις, με περισσότερη κατάδυση και καλύτερη απόδοση, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Η εξαιρετικά γωνιά του iPhone 14 Pro προσφέρει ένα φωτεινό ισοδύναμο 13 mm φέτοςΗ μεγάλη γωνία, ισοδύναμο 24 mm - ειδικά ωφελείται από έναν νέο αισθητήρα 48 MpixelΧάρη στον αισθητήρα 48 Mpixel, το iPhone 14 Pro έχει τέταρτο εστιακό μήκος, ισοδύναμο 48 mm Το τηλεφακό Telephoto, ισοδύναμο με 77 mm, δεν κινείται και πάντα στερείται λίγο ζουμ

Η άφιξη αυτού του αισθητήρα 48 MPIX επιτρέπει επίσης στην Apple να κάνει ένα μικρό χτύπημα του χεριού και να προσφέρει τέσσερα επίπεδα ζουμ με λιανική πώληση 12 MPIX στο κέντρο του αισθητήρα. Έτσι, εκτός από τη μεγέθυνση x0.5 (13 mm/ultra μεγάλης γωνία), x1 (24 mm/grand angre) και x3 (77 mm/τηλεφακό), υπάρχει ένα x2 (48 mm), κομμένο για πορτρέτα !

Αυτά είναι ακόμη πιο καλά νέα που στα μάτια μας ο τηλεφακός, που παρουσιάζεται ως η ιδανική ενότητα για πορτρέτα, δεν είναι πειστική. Αυτό το 77 mm είναι πάντα λίγο από την κουραστική πάπια της πρότασης της Apple Photo Proposition. Όχι στα πλάνα που παράγει, αλλά μάλιστα στο επίκεντρο του, το οποίο δεν προσφέρει επαρκή δύναμη ζουμ για να είναι πραγματικά χρήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Όντως, εκτός από όλες αυτές τις υλικές προόδους, η Apple εισήγαγε επίσης έναν φωτονικό κινητήρα, ο οποίος ανοίγει ακόμη περισσότερο την πόρτα στην υπολογιστική φωτογραφία. Αυτή η προσέγγιση λογισμικού, η οποία διαχειρίζεται τις τεχνολογίες ως Βαθιά σύντηξη, Με βάση την απόδοση του ISP και του νευρικού κινητήρα για τη θεραπεία των πυροβολισμών πριν από τη συμπίεση.

Τα χρώματα είναι πάντα πολύ ωραία αποκατασταθείσα, όπως και τα

Τι δίνει σε καθημερινή βάση ? Σε πλήρες φως, κυρίως στη μονάδα 48 MPIX, αλλά και σε άλλους, υπάρχει μια καλύτερη κατάδυση, περισσότερος ορισμός και λιγότερο από αυτά τα επίπεδη “ακουαρέλα” που μας κάνουν να πιέζουμε υψηλές κραυγές για αρκετές γενιές iPhone.
Οι υφές των επιφανειών είναι επίσης καλύτερες, όλα δεν είναι πλέον ομαλά και ενωμένα, βλέπουμε καλύτερα τους κόκκους του ξύλου, τα μικροσκοπικά κύτταρα μιας μουσαλίνης, τις μικρές λεπτές γραμμές και τις πλευρές ενός φύλλου. Οι επιφάνειες είναι πιο ειλικρινά οριοθετημένες, διατηρώντας παράλληλα όμορφες αντιθέσεις και μια όμορφη ομοιογενής, ποιοτική έκθεση σε όλες τις ενότητες φωτογραφιών. Τα χρώματα είναι επίσης καλά, ακόμα κι αν βρήκαμε, ειδικά στο τέλος της ημέρας, μια μικρή τάση να τραβήξει προς το χρυσό κίτρινο στην απόδοση των φώτων.

Μια τάση που βλέπουμε επίσης, ειδικά με τον κύριο αισθητήρα, για νυχτερινές φωτογραφίες. Με τον νέο αισθητήρα 48 Mpixel, η Apple καταφέρνει να εντοπίσει περιοχές που παραμένουν στο σκοτάδι με το iPhone 13 Pro, αλλά το φως είναι λίγο κιτρινωπό. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να παράγουμε καληνύχτα, τα οποία καταφέρνουν να φτιάξουν καλά τα φώτα της πόλης, ενώ αποκαλύπτουν μερικά αστέρια στον ουρανό.

Για τα πορτρέτα, θα εκτιμήσουμε επίσης ότι ο κύριος αισθητήρας (είτε σε 24 mm είτε σε 48) καθιστά δυνατή την απόκτηση ακρίβειας στην απόδοση των μαλλιών, οι κλειδαριές δεν είναι πλέον ενωμένες κύματα, αλλά διογκώνονται με λεπτομέρειες, επαναστατικά μαλλιά. Τα πορτρέτα κερδίζουν ζωντανά.

Η μονάδα κάμερας iPhone 14 Pro βελτιώνεται και κυρίως επωφελείται από μια αυτόματη εστίαση

Το iPhone επιστρέφει στην κορυφή ? Θα θέλαμε να πούμε ναι, αλλά αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Ναι, η πρόοδος αυτής της γενιάς Pro 2022 είναι σημαντική και πραγματικά αξιοσημείωτη. Παρ ‘όλα αυτά, το iPhone 14 Pro – όπως το Pro Max – δεν μπορεί ακόμα να καλύψει τη σημαντική πρόοδο που έλαβε οι Κινέζοι ηθοποιοί όπως η Huawei, η Honor και ακόμη και μερικές φορές η Xiaomi. Η Apple διατηρεί ακόμα το χέρι σε ορισμένες περιοχές. Είναι πολύ πάντα, στα μάτια μας, ο βασιλιάς της αυτόματης εστίασης. Που σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες γρήγορα και με τα λιγότερο αόριστα θέματα ή αποτυχημένο πλαίσιο. Είναι επίσης πάντα πολύ ισχυρό σε βίντεο, όπου η σταθεροποίηση είναι πάντα εξαιρετικά καλή. Επιπλέον, ο τρόπος δράσης είναι πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση και θα κάνει τη ζωή των γονέων που τρέχουν δίπλα στο μικρό παιδί τους για να αποθανατίσουν τα πρώτα σχεδόν αυτόνομα εγκεφαλικά επεισόδια πεντάλ … προφανώς φαντάζουμε κάποιες άλλες περιπτώσεις όπου θα είναι χρήσιμη αυτή η λειτουργία.

Τελικά, αν όλα δεν υπάρχουν ακόμα, το iPhone 14 Pro είναι σαφώς, στα μάτια μας, το καλύτερο στη φωτογραφία. Που είναι προφανές, αλλά είναι και ο καρπός της εργασίας και των βημάτων μπροστά. Που δεν συμβαίνει κάθε χρόνο. Ελπίζουμε ότι ήταν μόνο η αρχή και ότι η Apple θα συνεχίσει να αναπτύσσει σοβαρά τη φωτογραφία της, είτε σε υλικό είτε σε λογισμικό.

Εξαιρετική αυτονομία

Είναι κατανοητό, στην οικογένεια του iPhone Pro, το πιο διαρκές είναι πάντα το μοντέλο Pro Max. Όπως, ακόμη και με μια μεγαλύτερη οθόνη, η διαφορά μπαταρίας (περίπου 1.100 mAh) σας επιτρέπει να διαρκεί περισσότερο ..

μεγάλο μεγάλο

Σε αυτή την περίπτωση, το iPhone 14 Pro επιτυγχάνει να διατηρήσει τις 7:28 μ.μ., σε εξέλιξη των δέκα λεπτών, κατά τη διάρκεια της δοκιμής ευέλικτης αυτονομίας μας, η οποία προσομοιώνει μια σταθερή ακολουθία καθημερινών χρήσεων. Για το τμήμα ροής βίντεο, οι παραστάσεις είναι λίγο λιγότερο καλές, αλλά παραμένουν εξαιρετικές και επάνω 17 λεπτά. Θα μπορούσε κανείς να δείξει το δάχτυλο ότι η πρόοδος δεν είναι τρελή ενόψει του κέρδους της χωρητικότητας της μπαταρίας, αλλά ας μην είναι θλίψη. Θα μετανιώσουμε απλώς το γεγονός ότι το iPhone 14 Pro δεν ενσωματώνει τα κορυφαία 10 multi -fed smartphones, τα οποία εντούτοις κυριαρχείται (μακράν) από τον Big Brother του. Στη ροή βίντεο, οι καλές του επιδόσεις τον τοποθετούν όλο το ίδιο έκτο στη γενική ταξινόμησή μας, πίσω, το Asus Rog Phone 3, το Galaxy A42 και το Galaxy Fold (σε διπλωμένη λειτουργία). Τα πρώτα δύο δεν είναι διαφορετικά από το iPhone 13 Pro Max, ακολουθούμενο από το 14 Pro Max.

Το Dynamic Island χρησιμοποιείται για την εμφάνιση ενός πολύ ποικίλου ποσού

Στην πραγματικότητα, αν δεν κάνετε μια πολύ εντατική χρήση του smartphone σας, ειδικά GPS εάν πηγαίνετε σε διακοπές ή εργάζεστε ως ταξί ή VTC, όπως μερικοί από τους αναγνώστες μας, δεν πρέπει να έχετε καμία ανησυχία για να κρατήσετε όλη την ημέρα με το iPhone σας 14 Επαγγελματικός. Με την αύξηση του ποδιού σας στη διαβούλευση βίντεο και τα κοινωνικά δίκτυα, θα μπορούσατε ενδεχομένως να διαρκέσετε δύο ημέρες μακριά από ένα αλιευμάτων, αλλά θα πρέπει ωστόσο να είστε λιγότερο άνετοι από ό, τι με το iPhone 14 Pro Max σε αυτήν την άσκηση.

Τεχνικό δελτίο

Apple iPhone 14 Pro

Σύστημα iOS 16
Επεξεργαστής Apple A16 Bionic
Μέγεθος (διαγώνιος) 6.1 “
Ανάλυση της οθόνης 460 PPI

Δείτε το πλήρες αρχείο

 • + Σχεδιασμός, πάντα και ξανά
 • + Η πάντα οθόνη, το δυναμικό νησί και … το δυναμικό νησί
 • + Το A16 Bionic φέρνει περισσότερο από την εξουσία
 • + Ένας αισθητήρας 48 MPIX που δεν τολμούμε πλέον
 • + Η τερατώδη αυτονομία που εξακολουθεί να προχωράει
 • – Η τιμή, όλο και πιο υψηλή
 • – Η πάντα οθόνη που θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να “ελέγξουμε” καλύτερα
 • – Ο τηλεφακός που στερείται ισχύος

Η ετυμηγορία της δοκιμής

Apple iPhone 14 Pro

Το iPhone 14 Pro είναι μια μεγάλη επιτυχία. Αυτό το smartphone διατηρεί την αριστεία, με διαρκή και ευχάριστο σχεδιασμό, και εξακολουθεί να ενισχύεται με μια οθόνη Πάντα ανοιχτό τέλειο, σίγουρα, αλλά κινούμενο από την εργονομική νοημοσύνη ενός Δυναμικό νησί δυνητικός. Φέρνει επίσης περισσότερη δύναμη, στοχεύοντας όπου οι ανάγκες είναι πιο πιεστικές … όλα αυτά, προσφέροντας μια αυτονομία που μεγαλώνει, από εντυπωσιακό έως … πιο εντυπωσιακό. Το γεγονός παραμένει ότι στη Γαλλία, για την ίδια χωρητικότητα αποθήκευσης (128, 256, 512 GB και 1 TB), η Apple αναθεώρησε τις τιμές της μέχρι 170 έως 240 ευρώ. Το οδυνηρό είναι πραγματικά, ακόμα κι αν το iPhone 14 Pro κάνει τα πάντα για να το ξεχάσει.

Σημείωση
Γραφή

Apple iPhone 14 Pro και 14 Pro Max Test, απαραίτητα το καλύτερο μέχρι σήμερα

Διατίθεται για σχεδόν δύο εβδομάδες, εδώ είναι τελικά η δοκιμή μας για το τελευταίο iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max που ξεκίνησε από την Apple.

Apple iPhone 14 Pro

Η πανδημία δεν είναι πλέον και με καλές παλιές συνήθειες έχουν αναλάβει ως το πρόσωπο -προς -face παρουσίαση του νέου iPhone. Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Cupertino στις 7 Σεπτεμβρίου ότι μήλο επισημοποίησε το τελευταίο iPhone 14 του. Όσο για μερικά χρόνια, μπορούμε να διαιρέσουμε το iPhone 14 Σε δύο σειρές, το iPhone 14 με το iPhone 14 Plus και τοiPhone 14 Pro Με L ‘iPhone 14 Pro Max. Και ναι, φέτος, τελείωσε το iPhone Mini – έχουν αντικατασταθεί από το iPhone 14 Plus, το οποίο επιβεβαίωσε μια τάση από την έναρξη πιο συμπαγή μοντέλα. Οι τελευταίοι δεν πωλούν. Το iPhone 13 Mini παραμένει προς πώληση, πιθανώς μέχρι τα αποθέματα.

Εν ολίγοις, αυτό δεν είναι το θέμα σήμερα από τότε που εστιάζουμε στοiPhone 14 Pro και την έκδοση του Μέγιστη, ο τυπικός φορέας της εταιρείας Φουρκέτο. Και δεν αποτελεί έκπληξη iPhone 14 Pro Προφανώς φέρει το μερίδιό της σε νέα χαρακτηριστικά, αλλά και πάλι, αντιμετωπίζονται με τα πάντα στο πιο τεχνικόφιλλο ως το νέο μπλοκ φωτογραφιών και ειδικά η γροθιά στην οθόνη που ονομάζεται Δυναμικό νησί. Το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max προσφέρουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός της οθόνης και της μπαταρίας.

Αυτή τη φορά, πήραμε λίγο περισσότερο χρόνο για να δοκιμάσουμε αυτά τα νέα iPhone 14 Pro και ξαφνικά, έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες που παίζουμε με αυτό και εδώ είναι η γνώμη μας για το νέο iPhone 14 Pro.

Apple iPhone 14 Pro

Το Qelle είναι το τεχνικό φύλλο του iPhone 14 Pro ?

Όσον αφορά το τεχνικό φύλλο, η προσφορά iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max:

– Φωτονικός κινητήρας
– Σαρωτής
– Φωτογραφικές μορφές
– Βαθιά σύντηξη
– Flash True Tone
– Έξυπνο HDR 4
– Λειτουργία πορτρέτου
– Νυχτερινή λειτουργία
– Mode Panorama (63 MP)
– Μορφή jpeg και heif
– Apple Proraw (12MP και 48MP)
– Εξαιρετική λήψη βίντεο μέχρι 60fps
– Η Apple μεταφέρει έως και 4K στα 30fps
– Φωτογραφία 8MP κατά τη διάρκεια της εγγραφής 4K
– Οπτική σταθεροποίηση
– Επιβραδύνετε μέχρι και 240fps σε 1080p
– Λειτουργία δράσης
– Apple Prores

– Φωτονικός κινητήρας
– Σαρωτής
– Φωτογραφικές μορφές
– Βαθιά σύντηξη
– Flash True Tone
– Έξυπνο HDR 4
– Λειτουργία πορτρέτου
– Νυχτερινή λειτουργία
– Mode Panorama (63 MP)
– Μορφή jpeg και heif
– Apple Proraw (12MP και 48MP)
– Εξαιρετική λήψη βίντεο μέχρι 60fps
– Η Apple μεταφέρει έως και 4K στα 30fps
– Φωτογραφία 8MP κατά τη διάρκεια της εγγραφής 4K
– Οπτική σταθεροποίηση
– Επιβραδύνετε μέχρι και 240fps σε 1080p
– Λειτουργία δράσης
– Apple Prores

Στη συσκευασία, δεν υπάρχει τίποτα πολύ περίεργο αν δεν είναι αυτό το πολύ μικρό κουτί που δεν ενσωματώνει ούτε φορτιστή USB ούτε ακουστικά. Βρίσκουμε το smartphone καθώς και ένα USB-C σε καλώδιο αστραπής. Και φέτος, δεν θα έχουμε καν δικαίωμα σε ενσύρματα ακουστικά. Από την πλευρά των διαθέσιμων εκδόσεων, το iPhone 14 Pro προσφέρεται σε έκδοση 128 GB, 256 GB, 512 GB και 1 έως. Περιττό να θυμόμαστε ότι η έκδοση 1 TB δεν είναι η φθηνότερη – θα συμβουλεύουμε περισσότερα την έκδοση 256 GB που προσφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης και χώρου τιμών.

Το iPhone 14 Pro 128 GB προσφέρεται από € 1.326.00. Θα έχουμε επίσης κατανοήσει, τον πληθωρισμό και την έλλειψη εξαρτημάτων, είναι 170 ευρώ περισσότερο από το iPhone 13 Pro σε έκδοση 128 GB στην επίσημη τιμή.

iPhone 14 Pro 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 1.329
iPhone 14 Pro Max 128 GB στην καλύτερη τιμή Βασική τιμή: € 1.479

Ποιος είναι ο σχεδιασμός του iPhone 14 Pro ?

Όταν ανακαλύπτουμε τοiPhone 14 Pro Για πρώτη φορά και αν δεν δίνουμε προσοχή στο μπλοκ φωτογραφιών ή στο δυναμικό νησί, αισθάνεται σαν να έχεις ένα iPhone 13 Pro στο χέρι. Εάν η Apple έχει αλλάξει τα χρώματα, υπάρχει ένα εξαιρετικό φινίρισμα που αναγκάζει πάντα το σεβασμό. Όσον αφορά το μέγεθος, το iPhone 14 Pro είναι παρόμοιο με το iPhone 13 Pro, ακόμη και αν τα βάρη προδίδουν ένα μικρό υπέρβαρο που κάνει το iPhone 14 Pro Max είναι πάντα βαρύ σε μια τσέπη παντελονιού. Δεν το είχαμε δει αρχικά, αλλά η Apple μετακόμισε την περιοχή ασύρματου φορτίου. Ξαφνικά, όλα τα αξεσουάρ του περασμένου έτους αντισταθμίζονται ελαφρώς προς τα κάτω. Οι περισσότεροι μανιακοί θα ενημερώσουν τα αξεσουάρ τους και θα εξακολουθούν να περνούν αναγκαστικά από την ταμειακή μηχανή.

Apple iPhone 14 Pro

Φέτος, η Apple έχει διατηρήσει το ίδιο σχέδιο για το μπλοκ φωτογραφιών της, αλλά προσφέροντας έναν νέο μεγαλύτερο αισθητήρα, σε μέγεθος και ανάλυση, οι στόχοι είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι. Σε ένα iPhone 14 Pro, οι στόχοι είναι κάπως δυσανάλογοι. Σε κάθε περίπτωση, βρίσκουμε αυτό το σχέδιο εμπνευσμένο από τα φώτα iPhone 5, ένα παγωμένο γυαλί πίσω (λαμπερό στο iPhone 14) του πιο όμορφου αποτελέσματος και ένα χρωμιωμένο μεταλλικό περίγραμμα (αλουμίνιο βουρτσισμένο στο iPhone 14). Η συσχέτιση των δύο είναι πολύ επιτυχημένη, ειδικά στην έκδοση Sidereal Black και στην έντονη μοβ έκδοση. Στην πρώτη, το Black είναι πιο έντονο ενώ στο δεύτερο, το Purple προσφέρει παραλλαγές στις αποχρώσεις ανάλογα με τις πηγές των φώτων. Αγαπάμε.

Με βάρος 206g και τον όγκο του, καταλήγουμε σε ένα δίκαιο αποτύπωμα που επιτρέπει μια εξαιρετική πρόσφυση του iPhone 14 Pro. Αυτό είναι αυτό που προτιμούμε. Από την άλλη πλευρά, με το μέγεθός του και βάρος 240 g, το iPhone 14 Pro Max παραμένει ένα βαρύ smartphone, ειδικά όταν γνωρίζετε ότι το iPad Mini είναι μόνο 293 g. Πράγματι, με όμως μόνο 16G περισσότερο από το iPhone 12 Pro Max και 2 g περισσότερο από το iPhone 13 Pro Max, αισθανόμαστε μια πραγματική διαφορά στο χέρι και ειδικά σε μια τσέπη παντελόνι. Έτσι, αν αυτό είναι όπου το smartphone σας βρίσκεται τις περισσότερες φορές, μπορούμε μόνο να σας συμβουλεύουμε να το πάρετε στο χέρι πριν περάσετε το μάθημα.

Apple iPhone 14 Pro

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα μπλοκ φωτογραφιών που αποτελείται από τρεις κάμερες. Και όπως είπαμε παραπάνω, θα παρατηρήσουμε ιδιαίτερα εντυπωσιακούς στόχους αγαθών στο νέο iPhone 14 Pro. Εκτός αυτού, απλά συγκρίνετε το iPhone 14 Pro στο iPhone 13 Pro για να δείτε τη διαφορά όσον αφορά τους στόχους ! Στο μπροστινό μέρος, δεν έχει περάσει απαρατήρητο, το iPhone 14 Pro δεν προσφέρει πλέον εγκοπές, αλλά μια γροθιά στην οθόνη με χάπια. Εκτός αυτού, δεν το περιμέναμε, αλλά η Apple βαπτίστηκε αυτό το δυναμικό νησί Hallmark και είναι σαφές ότι η Apple συνεχίζει να κάνει το μήλο, δηλαδή μια μαθησιακή ενσωμάτωση της γροθιάς στο iOS 16, έτσι ώστε να ξεχνάμε τη γροθιά. Τώρα, αν το παρατηρήσουμε αρκετά τις πρώτες μέρες, το Dynamic Island είναι διακριτικό σε καθημερινή βάση και μόνο σε ορισμένες εφαρμογές παρατηρούμε την παρουσία του. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα το Spotify ή την επικύρωση του FaceId.

Ως υπενθύμιση, αν η Apple δεν προσφέρει μια απλή στρογγυλή γροθιά, αλλά μια γροθιά με χάπι, όπως συνέβαινε ήδη στα smartphones της Huawei ή πιο πρόσφατα το Honor Magic 4 Pro (βλ. , πάντα ως πρακτικό και γρήγορο σε σύγκριση με έναν απλό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, φυσική ή κάτω από την οθόνη.

Τι να πω για την οθόνη ήχου και την ποιότητα του iPhone 14 Pro (εκτός από το ότι είναι εξαιρετικό) ?

Προφανώς βρίσκουμε μια οθόνη OLED που έχει αποτελέσει πρότυπο στην Apple για μερικά χρόνια. Αλλά φέτος, η Apple προσφέρει μια ακόμη πιο φωτεινή οθόνη και είναι εντυπωσιακή. Σε ισχυρή κατάσταση φωτός, το iPhone 14 Pro δεν θα λείπει. Προφανώς βρίσκουμε το Super Reti XDR, ένα προστατευτικό στρώμα στην κεραμική ασπίδα, ακόμα αυτή τη μορφή 19,5: 9, True Tone Technology, απτική επιστροφή και ειδικά τεχνολογία προώθησης με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz που έχει πάρει τόσο πολύ χρόνο σε smartphones της Apple και η οποία είναι πλέον υποχρέωση σε ένα smartphone premium.

Apple iPhone 14 Pro

Αν βάλουμε την οθόνη ακόμη και εκτός από το Big Novelty από το iPhone X, είναι ότι η Apple αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει την εγκοπή για μια γροθιά. Πέρυσι, η εγκοπή του iPhone 13 Pro ήταν ήδη μικρότερη, αλλά σε χρήση, δεν ήταν απαραίτητα δει. Φέτος, αυτό είναι μια γροθιά, όπως είχαμε ήδη δει σε smartphones Android στο Huawei ή Honor. Αυτή η μορφή χάπι δεν είναι ασήμαντη και είναι δικαιολογημένη επειδή η γροθιά όχι μόνο ενσωματώνει την κάμερα πριν από το iPhone 14 Pro αλλά και την 3D αναγνώριση προσώπου, Face ID.

Η Apple θα μπορούσε να σταματήσει εκεί με μόνο μια γροθιά αντί για την εγκοπή, αλλά ήταν άσχημα γνωρίζοντας την Apple που ήθελε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της Android. Λοιπόν, εδώ είναι Δυναμικό νησί, Μια τεχνολογία που ενσωματώνει τη γροθιά στο iOS, ώστε να ξεχνάμε ότι είναι μια γροθιά και επομένως ένα υλικό όριο. Και για μια φορά, η Apple χτυπά πολύ σκληρά. Εάν σε καθημερινή βάση δεν φέρει κατ ‘ανάγκη πολλά, η ολοκλήρωση είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αναφορά με ενσωμάτωση σε όλα τα μελλοντικά smartphones Android σε ένα περισσότερο ή λιγότερο στενό μέλλον. Είναι διακριτικό, όχι απαραίτητα εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά αγαπάμε.

Apple iPhone 14 Pro

Από την πλευρά του ήχου, υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη από το Dolby Vision και το Dolby Atmos. Δεδομένου ότι αυτό συνέβαινε με τους προκατόχους του, το iPhone 14 Pro προσφέρει εξαιρετικά ηχεία με ποιοτικό ήχο, ισχυρό και με αρκετό βάθος για να κάνει χωρίς τα ακουστικά του, ακόμη και σε ένα περιβάλλον όχι απαραίτητα ήρεμο. Θα σημειώσουμε επίσης εξαιρετική στερεοφωνική διαχείριση, τόσο σε λειτουργία πορτρέτου όσο και σε λειτουργία τοπίου. Έτσι ναι, θα είναι πάντα καλύτερο με ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία, αλλά το στερεοφωνικό αποτέλεσμα υπάρχει σε αυτά τα ηχεία, ιδανικό για σύντομο περιεχόμενο που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε τώρα. Και τέλος, χωρίς έκπληξη, δεν υπάρχει θύρα ήχου 3,5 mm.

iOS 16, απόδοση και αυτονομία του iPhone 14 Pro

Όσον αφορά το iOS 16, σας ανακατευθύνουμε στο αρχείο μας εδώ που παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης iOS. Τα χρόνια περάσουν και φαίνονται όμοια, η Apple είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σχετικά με τη δύναμη των SoCs, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι η Qualcomm σταδιακά παραλείπει και έτσι μειώνει το κενό. Το νέο Apple A16 Bionic SoC είναι προφανώς ένα αγωνιστικό θηρίο και επιβεβαιώνει την Apple ως έναν από τους ηγέτες στην αγορά SOC.

Τώρα, για να είμαι ειλικρινής, έχουμε τόσο μεγάλη δύναμη που η μετάβαση στο A16 δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η μετάβαση στην γενιά A15 πέρυσι. Το duo iPhone/iOS λειτουργεί πάντα υπέροχα και όλα ήταν πάντα σούπερ ρευστό σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που ξεκίνησε. Από την άλλη πλευρά, φέτος, θα σημειωθεί ότι το iPhone 14 Pro είναι τα μόνα smartphones που θα προσφέρει το τελευταίο Apple Silicon Soc διαθέσιμο.

Apple iPhone 14 Pro

Το iPhone 13 Pro επέτρεψε στο iPhone να επανασυνδεθεί με απαράμιλλη αντοχή. Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει φέτος με το νέο iPhone 14 Pro και είναι ακόμη πιο αληθινό με το iPhone 14 Pro Max που είναι ένα θηρίο αντοχής. Γι ‘αυτό, σας ανακατευθύνουμε στις δοκιμές μας 01LAB Για να σας δώσω μια ιδέα για την αυτονομία που προσφέρει το iPhone 14 Pro Max. Το iPhone 14 Pro δεν πρέπει να ξεπεράσει και δεν είναι τόσο διαρκής όσο ο μεγάλος αδελφός του, αλλά ως προκάτοχός του, θα προσφέρει μεταξύ 7 ωρών και 8 ωρών χρόνου οθόνης χωρίς να αναβοσβήνει.

Όπως είπαμε παραπάνω, βγείτε από το φορτιστή στο κουτί, αλλά προφανώς, το iPhone 14 Pro παραμένει συμβατό με τη γρήγορη ενσύρματη φόρτιση σε 20W (50% σε 30 λεπτά). Προστέθηκε σε αυτό είναι το Quick-Wire Reload έως και 15W μέσω Magsafe και 7,5W με συμβατικό φορτιστή. Ναι, ξέρουμε, τα smartphones Android κάνουν πολύ καλύτερα φέτος με ενσύρματα και ασύρματα επαναπληρώματα ακόμη και μέχρι 200W, σαφώς δεν παίζουμε στην ίδια αυλή.

Είναι το iPhone 14 Pro καλό στη φωτογραφία και το βίντεο ?

Τα μπλοκ φωτογραφιών του iPhone 14 Pro είναι τα ίδια. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε το διάσημο τρίο με μια κύρια μεγάλη γωνία, μια εξαιρετικά γωνιά, ένα τηλεφακό καθώς και έναν σαρωτή Lidar. Εάν οι τελευταίες δύο δεν αλλάζουν προσφέροντας πάντα αισθητήρες 12 MP, η κύρια κάμερα είναι η μεγάλη καινοτομία για την Apple από τότε που βρίσκουμε έναν αισθητήρα 48 MP και με την τεχνολογία του “pixel bining” που συγχωνεύει 4 εικονοστοιχεία σε ένα για περισσότερες πληροφορίες , η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη στιγμή των υπολογιστών με τη βοήθεια υπολογιστών.

Σε αυτόν τον νέο αισθητήρα 48 MP, υπάρχει φακός υψηλής γωνίας 24 χιλιοστών με άνοιγμα F/1.78, το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο από το iPhone 13 Pro, αλλά αντισταθμίζεται από αυτόν τον νέο αισθητήρα, μεγαλύτερο και επομένως πιο αποτελεσματικό σε κατάσταση χαμηλού φωτισμού. Βρίσκουμε επίσης με αυτόν τον κύριο αισθητήρα μια μηχανική σταθεροποίηση. Και ήδη, ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου αισθητήρα είναι ότι βρίσκουμε ένα πραγματικό ζουμ X2. Πράγματι, το iPhone 14 Pro θα “κοπεί” στον αισθητήρα 48 MP για να έχει μια φωτογραφία μεγέθυνσης σε x2 έως 12 mp. Πρακτικός.

Από την πλευρά του Ultra Grand Angle, αν βρούμε ανάλυση 12 MP, είναι ένας ολοκαίνουργιος αισθητήρας σύμφωνα με την Apple. Είναι μεγαλύτερο και έτσι επιτρέπει πιο κολλημένες φωτογραφίες και μια πιο αποτελεσματική λειτουργία μακροεντολής. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει εξέλιξη στο πλάι του τηλεφώνου X3, αφού βρίσκουμε τον ίδιο αισθητήρα 12 MP και τον ίδιο φακό 77mm όπως στο iPhone 13 Pro.

Apple iPhone 14 Pro

Αλλά αυτό δεν είναι όλα, τα νέα στη φωτογραφία και το βίντεο δεν είναι μόνο υλικό. Εάν βρούμε τις έξυπνες τεχνολογίες HDR και Deep Fusion, η Apple προσφέρει στα έντερα του A16 Bionic The Photonic Engine, ένας κινητήρας που υποτίθεται ότι βελτιώνει την τεχνολογία Deep Fusion που εισήχθη πέρυσι, αλλά πάνω απ ‘όλα βοηθά το iPhone 14 Pro στις φωτογραφίες σε συνθήκες συνθήκες φωτός. Με τον νέο αισθητήρα 48 MP, βρούμε προφανώς τη διαχείριση της μορφής Apple Proraw, σε 12 ή 48 MP. Προφανώς βρίσκουμε τα φωτογραφικά στυλ και ως υπενθύμιση, αυτά δεν είναι απλά φίλτρα, αλλά μάλλον είδη συνταγών που δίνουν ένα στυλ σε μια φωτογραφία, αλλά σε αντίθεση με ένα φίλτρο, το στυλ προσαρμόζεται επίσης στη φωτογραφία, είναι αρκετά λεπτό αλλά για το πιο απαιτητικό, φέρνει επιπλέον έλεγχο.

Και αν όχι, το iPhone 14 Pro τραβήξτε όμορφες φωτογραφίες ? Δεν εκπλήσσει και σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού, το iPhone 14 Pro είναι απλά εξαιρετικό. Εάν δεν είχαμε καμία αμφιβολία με τον κύριο αισθητήρα, είμαστε πραγματικά ευτυχείς να δούμε την πρόοδο του Ultra Grand Angle. Οι φωτογραφίες είναι λεπτομερείς και piqued. Η Apple εξακολουθεί να προσπαθεί να προσφέρει πιστά χρώματα και μακριά από την υπερβολική ελεγχόμενη πλευρά μερικών από τους ανταγωνιστές της. Ξαφνικά, τα τρία εστιακά μήκη προσφέρουν έτσι καλή ευελιξία και πάνω απ ‘όλα, εκτιμήσαμε την επιστροφή του ζουμ X2 που προσφέρει μια εντυπωσιακή ποιότητα όταν είναι κάπως μια κύλιση 12 MP στον αισθητήρα. Δεν αποτελεί έκπληξη επίσης όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές, αφού το iPhone 14 Pro προσφέρει πάντα λεπτομερείς και σαφείς φωτογραφίες με πολύ ομαλή διαχείριση του ψηφιακού θορύβου.

Καλύτερα από τα λόγια, εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μιλήσουν περισσότερο ::

Από την πλευρά Selfie, βρίσκουμε τον ίδιο αισθητήρα 12 MP που εξοπλίζει το iPhone 13 Pro. Από την άλλη πλευρά, ο φακός είναι πιο φωτεινό στο iPhone 14 Pro. Αλλά αυτό δεν είναι όλο. Η Apple δεν το ανέφερε απαραιτήτως, αλλά η μπροστινή κάμερα προσφέρει οπτική σταθεροποίηση, η οποία είναι αρκετά σπάνια για μια μπροστινή κάμερα. Προφανώς, η Apple συνεχίζει να χρησιμοποιεί τεχνολογία προσώπου για τη βελτίωση της λειτουργίας πορτρέτου. Για βίντεο selfie, είναι πάντα 4k / 30 fps και αργή κίνηση σε 1080p στα 120 fps.

Apple iPhone 14 Pro

Και για το βίντεο, θα είμαστε απλοί, το iPhone 14 Pro είναι απλά, μέχρι σήμερα, τα καλύτερα smartphones στο βίντεο. Και δεν μιλάμε καν για τη λειτουργία δράσης που φέρνει τη μικρή καινοτομία της φέτος. Σε κανονική λειτουργία, η σταθεροποίηση είναι ήδη εξαιρετική για ένα smartphone και δεν χρονολογείται από σήμερα. Για μερικά χρόνια, το iPhone κάνει υπέροχα καλά και δεν είναι για τίποτα που κάποιοι το έχουν χρησιμοποιήσει ως συσκευή αναφοράς. Αλλά φέτος, φτάνουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνει εντυπωσιακό.

Σε αυτό προστίθεται ο τρόπος δράσης που επιτρέπει να προσφέρει σταθεροποίηση ισοδύναμη με ό, τι προσφέρει το GoPro ή το DJI. Έτσι ναι, είμαστε ακόμα λίγο περισσότερο στα εστιακά μήκη, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Λυπούμαστε απλώς ότι αυτός ο τρόπος δράσης περιορίζεται στον ορισμό 2.7K. Θα θέλαμε πραγματικά να έχουμε 4K. Και αν όχι, προφανώς βρίσκουμε την παρουσία της τεχνολογίας Dolby Vision, του κινηματικού τρόπου που είναι ακόμα πιο αξιόπιστη φέτος και η λειτουργία Video Proces για τους πιο απαιτητικούς.

Πού να αγοράσετε iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ?

Με εμπόριο από το τέλος του 2022, το iPhone 14 Pro είναι διαθέσιμο στο Amazon στο καλύτερο: € 1.079.00.