IP μου – Εμφάνιση της δημόσιας διεύθυνσης IP μου, πώς να γνωρίζω τη διεύθυνση IP σας

Πώς να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP σας

Contents

Γι ‘αυτό εμφανίστηκαν οι διευθύνσεις IPv6. Αυτή είναι η τελευταία γενιά της διεύθυνσης IP, που δημιουργήθηκε για να διακοσμήσει την έλλειψη διευθύνσεων IPv4. Έρχονται με τη μορφή 8 δεκαεξαδικών ομάδων, διασκορπισμένες με το σημάδι “:” και υποτίθεται ότι είναι απεριόριστα. Παράδειγμα: 2001: DB8: 0: 1234: 0: 567: 8: 1.

Ποια είναι η διεύθυνση IP μου ?

Επωφεληθείτε από την πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες NORDVPN χωρίς κανένα κίνδυνο. Εάν δεν είστε 100 %ικανοποιημένοι, πείτε μας εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς και θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Κατανοήστε τη διεύθυνση IP και τον ρόλο της στο Διαδίκτυο

Μια διεύθυνση IP (πρωτόκολλο Internet) είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί σε κάθε συσκευή που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το Διαδίκτυο: Υπολογιστής, Τηλέφωνο, Συνδεδεμένο Αντικείμενο. Έχει δύο κύριες λειτουργίες:

  • Προσδιορίστε ένα δίκτυο ή έναν κεντρικό υπολογιστή
  • Γνωρίστε μια τοποθεσία

Αρχικά, οι διευθύνσεις IP κωδικοποιήθηκαν σε 32 bits (πρωτόκολλο IPv4). Ανατέθηκαν από την Iana (Αρχή Αριθμών Διαδικτύου), το σώμα που είναι υπεύθυνο για αυτήν την απόδοση. Αυτό έγινε ειδικότερα μέσω περιφερειακών συμφωνιών και των διαφόρων τοπικών παρόχων πρόσβασης (ειδικότερα τηλεφίας κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου).

Ωστόσο, αντιμετωπίζεται με την έλλειψη διευθύνσεων IP που είναι διαθέσιμες λόγω της εμφάνισης του Διαδικτύου των πραγμάτων, αναπτύσσεται ένα νέο πρότυπο σε 128 bits που δημιουργήθηκαν το 1995: το πρότυπο IPv6.

Όταν βρίσκεστε στο Διαδίκτυο και περιηγείστε σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης χωρίς VPN, αυτές οι πληροφορίες (η διεύθυνση IP σας) εντοπίζονται συστηματικά και καταγράφονται στα αρχεία καταγραφής ή “αρχεία καταγραφής δραστηριότητας” του απομακρυσμένου διακομιστή. Ωστόσο, μόνο μια απόφαση δικαστηρίου επιτρέπει να επανασυναρμολογήσει μια διεύθυνση IP στον φυσικό ιδιοκτήτη της.

Τοπική IP και δημόσια IP

Πρέπει να διακρίνετε μεταξύ ενός τοπικού IP (που απονέμεται από το δίκτυο ή το “κουτί” του διαδικτύου στον υπολογιστή σας) και το δημόσιο IP του ίδιου του κουτιού. Είναι αυτό που πρέπει να είναι γνωστό και το οποίο συνδέεται με το “παγκόσμιο” δίκτυο και το οποίο καθιστά δυνατή την αναγνώριση της τοποθεσίας του Ακόμα και ο ιδιοκτήτης του. Ακόμα κι αν δεν είναι ονομαστικό όπως είναι, ο πάροχος πρόσβασης είναι πράγματι ικανός – κατόπιν αιτήματος – να βρει τον ιδιοκτήτη του.Ως εκ τούτου, η εμμηνόρροια συστήματα ανώνυμου όπως τα VPNs και τα πληρεξούσια που λειτουργούν με πολύ απλό τρόπο. Δεν είναι η προκατάληψη (και επομένως η IP τους) ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο Διαδικτύου.

IP και τοποθεσία

Καλώδια δικτύου

Όσον αφορά την τοποθεσία, εάν δεν είναι πάντα αξιόπιστο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, ιδίως σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, τοποθεσίες μέσων ενημέρωσης ή ιστότοπους που ειδικεύονται στη διάδοση περιεχομένου βίντεο που επιθυμούν να καθορίσουν τα δικαιώματα διάχυσης σύμφωνα με τις χώρες. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση για τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, στη Γαλλία και το εξωτερικό. Τεράστιες βάσεις δεδομένων IP όπως “maxmind” (https: // www.Μέγιστος.com/fr/geoip-demo) επιτρέψτε για παράδειγμα να ενεργοποιήσετε αυτόν τον τύπο φιλτραρίσματος.

Σταθερή ή μεταβλητή IP ?

Ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών (Δίκτυο ή Διαχειριστής τηλεφωνίας), το IP σας μπορεί να διορθωθεί ή να μεταβληθεί. Να γνωρίζετε πώς να είναι πάντα το ίδιο ή να αλλάζετε τακτικά (συχνά κάθε 24 ώρες). Στο Orange, για παράδειγμα, το IP σε άτομα είναι γενική μεταβλητή και σταθερή για επαγγελματίες. Για να το κάνετε “σταθερό” και να εγκαταστήσετε για παράδειγμα έναν διακομιστή στο Dominicial, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τύπου “Dyn DNS”. (http: // dyn.com/ dns/)

DNS για απλοποίηση πλοήγησης

Στο Διαδίκτυο, αυτά είναι ονόματα τομέα χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ των επισκεπτών και των διευθύνσεων IP των διακομιστών. Είναι ευκολότερο να θυμόμαστε http: // www.Google.fr αυτό 77.95.65.121 !

Πώς να το ξέρετε ?

Όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας (ο πελάτης) συνδέεται με έναν ιστότοπο (ο διακομιστής), η διεύθυνση IP μεταδίδεται με σαφήνεια και είναι επομένως δυνατό να το εμφανιστεί. Όπως συμβαίνει με το https: // mon-ip.IO

Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας ?
Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, ειδικά έναντι του Hadopi ?

Η δημόσια διεύθυνση IP σας καθορίζεται από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Ανάλογα με το ISP σας, αυτό μπορεί να διορθωθεί ή μεταβλητή. Εάν η μεταβλητή αλλάζει κατά μέσο όρο κάθε μέρα όταν όταν αποσυνδέετε το μόντεμ σας. Εάν είναι σταθερό, δεν θα μπορείτε να το αλλάξετε.Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ή ένα πληρεξούσιο Για να τροποποιήσετε τη δημόσια διεύθυνση IP σας και να μην είστε πλέον εντυπωσιακοί στο Διαδίκτυο. Αλλά η κοινή χρήση και η λήψη αρχείων που περιέχουν πνευματικά δικαιώματα δεν θα παραμείνουν παράνομες. Επιπλέον, οι περισσότεροι προμηθευτές VPN αποκλείουν σήμερα αυτόν τον τύπο χρήσης υπό τις γενικές συνθήκες πωλήσεών τους. Ωστόσο, το ενδιαφέρον ενός VPN παραμένει ολόκληρο. Ειδικά για να αποφευχθεί η ανίχνευση διαφήμισης.

Πρέπει να προστατεύσουμε ή να κρύψουμε τη διεύθυνση IP σας ?

Ένας κάπως ειδικός ιστότοπος εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Ακούγοντας όλα τα εργαλεία λήψης αρχείων “.Torrent “Εμφανίζει δημόσια όλα τα αρχεία που έχουν ληφθεί για μια δεδομένη διεύθυνση IP. (http: // knowhatyoudownload.com/en/peer/).
Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν δεν έχετε τίποτα να κατηγορήσετε τον εαυτό σας, αλλά η προφανής επίδειξη της προσωπικής φύσης της διεύθυνσης IP γίνεται !

φά.Έχω.Q.

Πώς να βρω τη διεύθυνση IP μου ?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε τη διεύθυνση IP σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο όπως το MON-IP.Αυτός ο ιστότοπος θα σας παρέχει τη διεύθυνση IP σας, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να βρείτε τη διεύθυνση IP σας συνδέοντας στον δρομολογητή σας ή με τη διαβούλευση των ρυθμίσεων σύνδεσης του υπολογιστή σας.

Ποια είναι η διεύθυνση IP ?

Η διεύθυνση IP είναι μια σειρά αριθμών που προσδιορίζουν τον υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο. Εκχωρείται από τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο όταν συνδέεστε στο δίκτυο. Οι διευθύνσεις IP μπορούν να είναι στατικές (δεν αλλάζουν) ή δυναμικές (αλλάζουν κάθε φορά που συνδέεστε).

Πώς να εντοπίσετε μια διεύθυνση IP γεωγραφικά ?

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που θα εμφανίζουν μια διεύθυνση IP σε μια κάρτα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους χρησιμοποιούν υπηρεσίες GeoCoding που παρέχονται από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Αυτές οι υπηρεσίες χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων που συνδυάζουν διευθύνσεις IP με γεωγραφικές τοποθεσίες.

Που μπορεί να εντοπίσει μια διεύθυνση IP ?

Οι διευθύνσεις IP μπορούν να εντοπιστούν από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οργανισμούς ασφαλείας. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν διευθύνσεις IP για να ακολουθήσουν τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο, να εμποδίσουν το ανεπιθύμητο περιεχόμενο και να καταπολεμήσουν τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Πώς να γνωρίζετε ποιος ανήκει σε μια διεύθυνση IP ?

Οι διευθύνσεις IP δεν σχετίζονται γενικά με ένα όνομα ή μια φυσική διεύθυνση. Ωστόσο, οι οργανισμοί που αποδίδουν διευθύνσεις IP μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους ιδιοκτήτες διευθύνσεων IP εάν απαιτούνται από νομική αρχή.

Πρέπει να αλλάξετε ή να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας ?
Δοκιμάστε την εφαρμογή NORDVPN χωρίς κίνδυνο για 30 ημέρες

Επωφεληθείτε από την πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες NORDVPN χωρίς κανένα κίνδυνο. Εάν δεν είστε 100 %ικανοποιημένοι, πείτε μας εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς και θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Πώς να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP σας

Γνωρίστε τη διεύθυνση-IP

Η διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (ή η διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet), πιο γνωστή ως “διεύθυνση IP” ή απλά “IP”, αντιστοιχεί σε έναν αριθμό αναγνώρισης, ο οποίος αποδίδεται σε οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη σε δίκτυο υπολογιστών ή στο Διαδίκτυο. Είναι με τη μορφή μιας σειράς αριθμών και καθιστά δυνατή την ταυτοποίηση των δισεκατομμυρίων ηλεκτρονικών συσκευών, υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό. Με τον ίδιο τρόπο όπως οι αριθμοί τηλεφώνου, οι διευθύνσεις IP είναι απαραίτητες για την αποστολή και λήψη δεδομένων online, εξασφαλίζοντας την παράδοση πληροφοριών από έναν αποστολέα σε παραλήπτη. Επομένως, είναι δυνατόν να προσδιοριστούν οι συσκευές στο Διαδίκτυο που στέλνουν και λαμβάνουν πληροφορίες και τη φύση αυτών.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν ένας χρήστης περιηγεί σε έναν ιστότοπο, πρέπει να γνωρίζει τη διεύθυνση IP του χρήστη του Διαδικτύου για να του στείλει μια απάντηση. Εάν οι ασθενείς που έχουν προσθέσει πρόσβαση στη διεύθυνση IP σας, αυτό μπορεί να είναι συνώνυμο της κλοπής δεδομένων (τραπεζικές πληροφορίες, αναγνωριστικά κ.λπ.), ή ακόμα και στην αναπαραγωγή της διεύθυνσης IP σας για λήψη παράνομου περιεχομένου. Για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο με ασφάλεια, είναι δυνατόν να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας χάρη στη χρήση ενός VPN, το οποίο έρχεται να εφαρμόσει προηγμένη κρυπτογράφηση για να εξασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα των δεδομένων.

Διαφορετικοί τύποι διεύθυνσης IP

Δημόσια διεύθυνση IP και τοπική διεύθυνση IP (ή ιδιωτική IP)

Η δημόσια διεύθυνση IP ορίζει τον αριθμό αναγνώρισης που έχει εκχωρηθεί σε ένα σπίτι. Αυτή είναι η διεύθυνση IP που συνδέεται με τον δρομολογητή ή ονομάζεται “πλαίσιο”. Έτσι, ο πάροχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISP) διαθέτει μια αναγνώριση σε κάθε σπίτι μέσω αυτού. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν τη δημόσια διεύθυνση IP για να προσδιορίσουν τους επισκέπτες τους, να τους προσφέρουν υπηρεσίες ή να εφαρμόσουν περιορισμούς.

Από την πλευρά της, η τοπική ή ιδιωτική διεύθυνση IP χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό συσκευών εντός εγχώριου ή επιχειρηματικού δικτύου. Αυτή η διεύθυνση IP είναι μοναδική και αποδίδεται στον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας, από τον εξοπλισμό που εξασφαλίζει τη σύνδεση ενός τοπικού δικτύου στο Διαδίκτυο. Η τοπική διεύθυνση IP είναι διαφορετική από τη δημόσια διεύθυνση IP, αντιπροσωπεύει τη συσκευή που χρησιμοποιείτε στο δίκτυό σας.

Δυναμική διεύθυνση IP και σταθερή διεύθυνση IP

Δυναμικές ή σταθερές διευθύνσεις IP αφορούν δημόσια διεύθυνση IP και χρησιμοποιούνται για την τρέχουσα πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Μια δυναμική διεύθυνση IP καθορίζεται τυχαία από τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο (FAI) όταν ένας χρήστης περιηγεί στον ιστό. Αυτό το βραβείο διαγράφεται μετά από κάθε συνεδρία ή ανανεώνεται τακτικά και αυτόματα.

Αντίθετα, μια σταθερή ή στατική διεύθυνση IP σημαίνει ότι ο αριθμός αναγνώρισης σας είναι πάντα ο ίδιος με κάθε συνδέσεις σας στο Διαδίκτυο. Αυτός ο αριθμός έχει επίσης καθιερωθεί από τον ISP σας, μόνιμα. Οι σταθερές διευθύνσεις IP παρέχονται συχνά μέσω συνδρομής με πληρωμή από παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Διεύθυνση IPv4 και διεύθυνση IPv6

Υπάρχουν διευθύνσεις IPv4 και διευθύνσεις IPv6. Η διεύθυνση IPv4 είναι η πρώτη έκδοση του πρωτοκόλλου Internet, που δημιουργήθηκε το 1983. Αυτός είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος τύπος διεύθυνσης IP. Έχει τη μορφή μιας σειράς τεσσάρων αριθμών μεταξύ 0 και 255, διασκορπισμένη με σημεία. Παράδειγμα: 172.16.254.1. Αλλά αντιμετωπίζει την ανάπτυξη των χρηστών του Διαδικτύου και τον εκθετικό αριθμό συνδεδεμένων συσκευών, το πρότυπο IPv4 είναι όλο και πιο περιορισμένο.

Γι ‘αυτό εμφανίστηκαν οι διευθύνσεις IPv6. Αυτή είναι η τελευταία γενιά της διεύθυνσης IP, που δημιουργήθηκε για να διακοσμήσει την έλλειψη διευθύνσεων IPv4. Έρχονται με τη μορφή 8 δεκαεξαδικών ομάδων, διασκορπισμένες με το σημάδι “:” και υποτίθεται ότι είναι απεριόριστα. Παράδειγμα: 2001: DB8: 0: 1234: 0: 567: 8: 1.

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP σας ?

Υπάρχουν 2 μέθοδοι για να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP σας:

Βρείτε τη διεύθυνση IP σας σε Windows, Mac, Android και iOS

Εδώ είναι η διαδικασία για να βρείτε τη διεύθυνση IP σας:

  • Στα παράθυρα: Κάντε κλικ στο μενού Για να ξεκινήσετε >Ρυθμίσεις >Δίκτυο & Διαδίκτυο > Επιλέξτε Ασύρματος Ή Ethernet (ανάλογα με τον τύπο σύνδεσής σας). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες υλικού, Στη συνέχεια, κάτω από “ιδιότητες”, η διεύθυνση IP σας εμφανίζεται μπροστά από την αναφορά Διεύθυνση IPv4.
  • Στο Mac: κάντε κλικ στο Επιλογές συστήματος >Δίκτυο > Επιλέξτε τη σύνδεση δικτύου που σας ενδιαφέρει> κάτω από “κατάσταση”, εμφανίζεται η διεύθυνση IP σας.
  • Στο Android:Ρυθμίσεις >Συνδέσεις >Ασύρματος > Κάντε κλικ στο γνωστό δίκτυο του δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, Scrolle με την αναφορά Κατεύθυνση IP.
  • Στο iOS:Ρυθμίσεις >Ασύρματος > Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο μπροστά από το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, Scrolle με την αναφορά Κατεύθυνση IP.

Βρείτε τη διεύθυνση IP σας μέσω ηλεκτρονικού εργαλείου

Πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία σας προσφέρουν να προσδιορίσετε τη διεύθυνση IP σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τον ιστότοπο Find-IP.Πληροφορίες, η οποία παρέχει δωρεάν αυτήν την υπηρεσία. Απλά πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπο για να δείτε τη διεύθυνση IP σας να εμφανίζεται αυτόματα δίπλα στην αναφορά Το IP μου.