Δοκιμή ID Volkswagen.5 (2022): Στην πρώτη γραμμή της μόδας?, Id Volkswagen.5: Όλα τα μοντέλα, οι τιμές και τα τεχνικά φύλλα

Id Volkswagen.5

ταυτότητα.5 Η απόδοση των 204 hp είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Παρέχει ροπή 310 nm, 0 έως 100 km/h μεταφέρεται σε 8,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι 160 km/h. Είναι γενικά αρκετό να μετακινηθεί αυτό το είδος οχήματος, του οποίου η σύνθεση είναι μάλλον καλή με τις 19 -ιντσών “Μικρές ζάντες”.

Δοκιμή ID Volkswagen.5 (2022): Στην πρώτη γραμμή της μόδας ?

Σε χαρτί, το αναγνωριστικό Volkswagen.5 Ελέγξτε όλα τα κουτιά του επιτυχημένου σύγχρονου αυτοκινήτου: SUV, coupe, ηλεκτρικό και τεχνολογικό. Αλλά τι γίνεται με την πραγματικότητα ?

Η οικογένεια ID αυξάνεται στο Volkswagen. Μετά το αναγνωριστικό.3, το αναγνωριστικό.4 και το αναγνωριστικό. Buzz, είναι η στροφή του ID.5 Για να ξεκινήσετε την εμπορική σας καριέρα. Αυτό που θα μπορούσε να οριστεί ως αναγνωριστικό.Το 4 Coupé είναι, πράγματι, μια πιο “δυναμική” παραλλαγή του ηλεκτρικού οικογενειακού SUV της μάρκας.

Ανάλογα με τη γωνία των φωτογραφιών, οι διαφορές μεταξύ της ταυτότητας.4 και το αναγνωριστικό.5 θα είναι περισσότερο ή λιγότερο επισημασμένη. Υπάρχουν μερικές αλλαγές όσον αφορά τη μάσκα, αλλά τίποτα που πραγματικά πηδάει έξω.

Η κύρια διαφορά βρίσκεται στο πίσω.4 Η πίσω πλευρά αλλάζει επίσης, με την ίδια υπογραφή φωτός, αλλά με την παρουσία ενός νέου στόχου στην βάση του πίσω παραθύρου.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, ID.5 μέτρα 4,60 μέτρων, δύο μικρά εκατοστά περισσότερο από το ταυτότητα.4. Με πλάτος 1,85 μέτρων (χωρίς τους καθρέφτες) και 1,61 μέτρα ύψος, το αναγνωριστικό.Το 5 είναι ένα όμορφο μωρό και δεν είναι οι 2,1 τόνοι της δοκιμαστικής εκδοχής pro -performance που θα μας αντιφάσκει.

Πρακτικά αμετάβλητη κατοικία

ταυτότητα.5 Παίξτε όμορφα στην αισθητική πλευρά με αυτό το προφίλ του Coupé, παραμένει ένα όχημα με οικογενειακές επαγγέλματα. Επομένως, η κατοικία είναι σημαντική και, καλή έκπληξη, παρά το αεροπλάνο στο περίπτερο, ο χώρος στο σκάφος παραμένει εξαιρετικός.

ταυτότητα.5 βασίζεται στην πλατφόρμα ταυτότητας.3, τεντωμένο πάνω από 30 εκατοστά, κυρίως στην οπίσθια προεξοχή, καθιστώντας έτσι δυνατή την απόκτηση χώρου για τα πίσω καθίσματα. Ο προστατευτικός οροφής παραμένει καλός και δύο ενήλικες 1,80 μέτρων θα αισθάνονται μάλλον άνετα.

Για τον κορμό, η Volkswagen ανακοινώνει μια χωρητικότητα που κυμαίνεται από 549 έως 1561 λίτρα με διπλό όροφο που έρχεται για να σχηματίσει μια επίπεδη επιφάνεια φορτίου όταν τα αρχεία είναι διπλωμένα κάτω. Αυτά είναι 6 λίτρα περισσότερο από το αναγνωριστικό.4 σε διαμόρφωση 5 θέσεις και 214 λίτρα λιγότερο όταν ο πάγκος διπλωμένος.

Τέλος, προχωρήστε μέσα ?

Αφού κάναμε το εξωτερικό απόθεμα και ελέγξτε την πρακτικότητα του βουνού μας, ας πάμε τώρα μέσα. Εάν οι ασκούμενοι των τελευταίων παραγωγών της μάρκας, και ειδικότερα το εύρος ID, μας άφησαν στην πείνα μας, είναι το ίδιο για το ID.5 που δεν είναι άλλο από ένα αντίγραφο/κολλημένο από το αναγνωριστικό.4. Οι λάτρεις του μινιμαλισμού θα είναι με τους αγγέλους, εκείνους που προτιμούν την εργονομία λίγο λιγότερο.

Ο πίνακας ελέγχου είναι καθαρό, λίγο πάρα πολύ ακόμη και για το γούστο μας, όλα τα χειριστήρια που ομαδοποιούνται μέσα στην οθόνη αφής των 12 ιντσών. Τα υλικά είναι καλής ποιότητας για τα επάνω μέρη, λίγο λιγότερο για τα κατώτερα μέρη με σκληρά πλαστικά. Συνολικά, το Skoda Enyaq έχει ένα ελαφρώς θερμότερο και λιγότερο αυστηρό εσωτερικό, με επίσης πιο προσεκτική δουλειά από την άποψη ορισμένων υλικών.

Η οθόνη αφής 12 -ιντσών έχει το Discover Pro Max, ένα αρκετά μπερδεμένο σύστημα, αν και τα γραφικά είναι αρκετά τακτοποιημένα. Χάσουμε αρκετά γρήγορα στο υπομενού, ειδικά όταν πρέπει να προσαρμόσουμε τον εξαερισμό. Υπάρχουν πολλά υπομένους, πάρα πολλά ακόμη, και για μία φορά, έχοντας φυσικές συντομεύσεις στον πίνακα ελέγχου θα επέτρεπε να έχει ένα πιο εργονομικό και λιγότερο περίπλοκο σύνολο για χρήση.

Η μικρή οθόνη 5.3 -ιντσών που βρίσκεται κάτω από τα μάτια του οδηγού είναι λίγο “χαμένη”. Αυτό σας επιτρέπει να εμφανίσετε τις οδηγίες, τα βοηθήματα οδήγησης, την ταχύτητα και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με την ηλεκτρική κινητήρια.

Από την άποψη των τεχνολογιών, από την άλλη πλευρά, δεν λείπει σχεδόν τίποτα. ταυτότητα.5 Apple CarPlay και Android Auto, Διατίθεται με ή χωρίς ασύρματο, δύο θύρες USB-C και ένα φορτιστή επαγωγής για το smartphone, ένα σύστημα πλοήγησης επί του σκάφους με έναν προγραμματιστή που επιτρέπει να λαμβάνει υπόψη τις απαραίτητες στάσεις για επαναφόρτιση, ενώ σηματοδοτεί τους διαθέσιμους τερματικούς σταθμούς Στο ταξίδι, η φωνητική εντολή με νέο προσωπικό βοηθό συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, τη δυνατότητα λήψης απομακρυσμένων ενημερώσεων (προγραμματισμένες κάθε 12 εβδομάδες) ή αρκετές τεχνολογίες επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων Car2x.

Θέλεις κι άλλο ? Τώρα ας προχωρήσουμε σε όσους σχετίζονται με τα βοηθήματα οδήγησης. Επομένως, βρίσκουμε προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο, αυτοματοποιημένη οδήγηση σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, ειδοποίηση σύγκρουσης, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης ή, και είναι μια καινοτομία, η πιθανότητα να αφήσουμε το αυτοκίνητο να διπλασιάσει σε έναν αυτοκινητόδρομο χάρη σε έναν απλό παλμό στο σήμα στροφής. Το τελευταίο, το οποίο δοκιμάσαμε, είναι πολύ gadget, αλλά σίγουρα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις που οδηγούν στην αυτονομία των αυτοκινήτων μας.

ταυτότητα.Το 5 έχει επίσης μια λειτουργία “απομνημόνευσης” για ελιγμούς και είναι σε θέση να θυμηθεί τους τελευταίους μετρητές που ταξίδεψαν πριν για να τους αντιστρέψουν, απλά πατώντας ένα κουμπί.

Μπαταρία, επαναφόρτιση και αυτονομία

Ας μιλήσουμε ελάχιστα ας μιλήσουμε για αριθμούς τώρα, και εκεί πάλι είναι ένα αντίγραφο/κολλημένο στο αναγνωριστικό.4. Η αυτονομία κάτω από τον κύκλο WLTP ανακοινώνεται στα 513 χλμ. Για το μοντέλο δοκιμής Pro Performance με την μπαταρία 77 kWh (η μόνη διαθέσιμη προς το παρόν) και ο κινητήρας των 204 HP. Μια άλλη έκδοση που ονομάζεται Pro της 174 hp, με την ίδια μπαταρία, είναι διαθέσιμη. Η σειρά φορούσε μια αθλητική παραλλαγή GTX 299 hp.

Σε αυτό το είδος δοκιμής με την ήδη καθιερωμένη πορεία και σφιχτό χρονοδιάγραμμα, δύσκολο να εκτιμηθεί η αυτονομία και η κατανάλωση. Σημειώσαμε κατά μέσο όρο περίπου 21 kWh/100 km κατά τη διάρκεια της πορείας μας, με μικτή χρήση που ταλαντεύεται μεταξύ αυτοκινητοδρόμων, τμημάτων και ορισμένων διασταυρώσεων χωριών. Λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωσή μας, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε να κάνουμε περίπου 350 χλμ. Με πολλά ηλεκτρόνια.

Όσον αφορά την επαναφόρτιση, δεν χρειαζόμασταν πραγματικά να επαναφορτίσουμε το ταξίδι μας. Απλώς κάναμε μια μικρή στάση σε σταθμό φόρτισης ιονότητας. Με μπαταρία 70 % κατά τη φόρτωση, η ισχύς φόρτισης δεν υπερβαίνει τα 70 kW, αλλά τίποτα μη φυσιολογικό, αφού η μπαταρία επωφελήθηκε από ένα ακόμα υψηλό φορτίο.

Η Volkswagen ανακοινώνει μια μέγιστη ισχύ φορτίου 135 kW, αρκετό για να ανεφοδιάσει σε περίπου 29 λεπτά σε ένα γρήγορο τερματικό σταθμό. Χρειάζονται 7:30 π.μ. σε τερματικό 11 kW και πάνω από 42 ώρες για να πάνε από 0 έως 100 % σε εγχώρια υποδοχή.

Στο δρόμο

Για τη δοκιμή μας, μπορέσαμε να αναλάβουμε αρχικά μια έκδοση GTX με την εναιώρημα DCC και τις ζάντες 21 -ιντσών. Πιο δυναμική από την άνετη, αυτή η έκδοση έχει ανασταλεί περιέργως, ακόμη και η ανάρτηση DCC και οι 15 διαφορετικές ρυθμίσεις της δεν κατάφεραν να μας αποπληρώσουν. Πολύ σταθερή σε λειτουργία αθλητισμού, ο πίσω άξονας τείνει να φτάσει στην παραμικρή αστάθεια, ενώ σε κατάσταση άνεσης, γίνεται σχεδόν καρικατούρα με ένα δυσάρεστο φαινόμενο άντλησης σε χαμηλή ταχύτητα.

Την επόμενη μέρα, η πρόσφυση μιας έκδοσης Pro Performance, χωρίς την ανάρτηση DCC και με τις ζάντες των 19 ιντσών, έχει διορθώσει σε μεγάλο βαθμό την πυροδότηση. Η Volkswagen μας επιβεβαίωσε ότι οι μηχανικοί δεν είχαν χρησιμοποιήσει το ίδιο λογισμικό μεταξύ ταυτότητας.4 και το αναγνωριστικό.5, χωρίς να μας δώσουμε περισσότερες ενδείξεις. Υπήρχε αναμφισβήτητα μια επιθυμία να γίνει η ταυτότητα.5 πιο δυναμική, και αυτό συμβαίνει σε σχέση με ένα αναγνωριστικό.4, αλλά γίνεται εις βάρος της άνεσης.

ταυτότητα.5 Η απόδοση των 204 hp είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Παρέχει ροπή 310 nm, 0 έως 100 km/h μεταφέρεται σε 8,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα είναι 160 km/h. Είναι γενικά αρκετό να μετακινηθεί αυτό το είδος οχήματος, του οποίου η σύνθεση είναι μάλλον καλή με τις 19 -ιντσών “Μικρές ζάντες”.

Τιμές και ανταγωνισμός

Στο Volkswagen, στο πλαίσιο της σειράς ID, δεν υπάρχουν πλέον τελειώματα, αλλά πακέτα εξοπλισμού: σχεδιασμός, ψυχαγωγία, άνεση, βοήθεια και αθλητισμός. Στη Γαλλία, η ταυτότητα.5 ξεκινά από 52.550 ευρώ (εξαιρουμένων μπόνους 2000 ευρώ), ή περίπου 10.000 ευρώ περισσότερο από ένα αναγνωριστικό.4 με ισοδύναμη κινητήρια ! Ένα χάσμα που δικαιολογείται, εν μέρει, με μια πληρέστερη τυποποιημένη δωρεά για την ταυτότητα.5. Βασικά, διαπιστώνουμε, για παράδειγμα, θερμαινόμενα καθίσματα, τον προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο, την πλοήγηση ή την κάμερα πίσω προβολής.

Από την πλευρά του ανταγωνισμού, υπάρχουν μερικά ήδη καλά θωρακισμένα μοντέλα, ειδικά εσωτερικά. Το Skoda Enyaq Coupé IV και άλλα Audi Q4 E-Tron Sportback μπορεί να είναι καλές εναλλακτικές λύσεις, ακόμη και αν ανταλλάσσουν ακριβότερα από τη Volkswagen.

Audi Q4 E-Tron Sportback
Skoda enyaq coupé IV Rs

Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ξεπεραστούν με το τρομερό Ford Mustang Mach-e, πιο δυναμικό αλλά όχι απαραίτητα λιγότερο άβολο. Στο επίπεδο εισόδου, το αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρία 76 kWh και κινητήρα 269 hp. Η Ford ισχυρίζεται 56.400 ευρώ για το μοντέλο της με το Dive -Wheel Drive ή 3.850 ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με το ID.5.

Ας μην ξεχνάμε επίσης το τώρα βασικό μοντέλο Tesla Y, πιο ακριβό (64.990 ευρώ), αλλά και πιο ισχυρό, πιο διαρκές με ένα μόνο φορτίο και πιο κατοικήσιμο. Χάρη στο άνοιγμα του GigaFactory του Βερολίνου, οι χρόνοι παράδοσης στην Ευρώπη έχουν σημαντικά συντομεύσεις. Τι δίνει κάποια κρύα ιδρώτα στο αναγνωριστικό.5, το οποίο παραμένει λιγότερο ακριβό από όλους τους ανταγωνιστές του.

Καλά σημεία Αρνητικά σημεία
Κατοικήσιμο Επιδεινωμένη άνεση με μεγάλες ζάντες
Δυναμισμός Σε μεγάλο βαθμό τέλεια εργονομία
Το “φθηνότερο” του τμήματος του Μερικά υλικά μεσαίου ποιότητας

Γκαλερί: δοκιμή ID Volkswagen.5 (2022)

Id Volkswagen.5 Pro απόδοση

Βομβάγκενος Ταυτότητα.5

Volkswagen ID.5

Μετά το αναγνωριστικό.3 και το αναγνωριστικό.4, η Volkswagen ολοκλήρωσε το 100% ηλεκτρικό εύρος της με το αναγνωριστικό.5. Αυτό το SUV προσφέρει τρεις διαφορετικές εκδόσεις με μεταβλητές αυτόνομες αυτόνομες, καθώς και σύγχρονη τεχνολογική δωρεά, όλα τυλιγμένα σε μια πολύ δημοφιλής εμφάνιση crossover. Τελευταία δοκιμή συντακτικής διάβασε τη δοκιμή μας για αυτό το μοντέλο

Η εμφάνιση και οι διαστάσεις του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.5

ταυτότητα.Το 5 δεν είναι πραγματικά ένα μοναδικό μοντέλο 100%, δεδομένου ότι δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο από ένα αναγνωριστικό.4 σώματα στο κουπέ. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται την πλατφόρμα τους, τους μηχανικούς τους και το εσωτερικό τους. Από το εξωτερικό, το αναγνωριστικό.Το 5 διακρίνεται από μια πολύ πιο έντονη πτώση οροφής και ένα στόμιο που βρίσκεται στην πίσω πόρτα. Για τα υπόλοιπα καταλαμβάνει το μέτωπο, τη γραμμή του σώματος ή τις μπροστινές και πίσω μπροστινές λωρίδες που εμφανίστηκαν στον τυποποιημένο αδελφό του. Σε σύγκριση με το τελευταίο, το πιο φευγαλέα μοντέλο γραμμής επιμηκύνεται μόνο κατά 2 εκατοστά (4,60 m) και μειώνει τα 2 εκατοστά (1,61 μ.).

Εμπνευσμένο από το αναγνωριστικό.3, οι κατοικήσιμοι καλωσορίζουν τους επιβάτες σε απογυμνωμένη και τεχνολογική ατμόσφαιρα. Μια οθόνη αφής 12 ιντσών, προσφέροντας την φωνητική εντολή (πρότυπο) με θέα στον πίνακα ελέγχου. Αποσπάστηκε από μια ενότητα 5.3 -ιντσών τοποθετημένη πίσω από το τιμόνι. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto είναι επίσης μέρος. Λίγες φυσικές εντολές τονίζουν την εντύπωση της νεωτερικότητας. Ο χώρος επί του σκάφους είναι παρόμοιος με αυτόν του ID.4. Μόνο μερικά εκατοστά έχουν περάσει από την οροφή που πέφτει εδώ χαμηλότερα.

Οχημα Μήκος Πλάτος Υψος Μεταξόνιο Στήθος
Volkswagen Id Vehicle.5 Μήκος 4,60 μ Πλάτος 1,85 μ Ύψος 1,61 μ 2,77 M μεταξόνιο Πλαίσιο 549 DM3

Ο πίνακας ελέγχου του Volkswagen ID.5 Ηλεκτρικό SUV είναι πανομοιότυπο με αυτό του ID.4

Volkswagen ID Electric SUV κινητήρες.5

Στον κατάλογο, τρεις κινητήρες: Pro με 174 HP. Pro Performance και 204 HP. GTX Strong από 299 ιπποειδή. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογίζετε σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kW. Οι δύο πρώτες εκδόσεις διαθέτουν 513 χλμ. Αυτονομίας όταν η τρίτη πτώση στα 489 χλμ. Το GTX είναι η μόνη παραλλαγή που πρέπει να παραδοθεί σε τέσσερις τροχούς. Οι λιγότερο ισχυροί ομολόγοι του είναι μόνο προωθήσεις.

Από την πλευρά επαναφόρτισης θα πρέπει να περιμένετε 42 ώρες χρησιμοποιώντας μια υποδοχή 1,8 kW. Ένας τερματικός σταθμός 11 kW επιταχύνει το ρυθμό και πέφτει την αναμονή στις 7:30 π.μ. Σε μια ενότητα 135 kW, 29 λεπτά είναι αρκετά για να επαναφορτιστούν από 5 έως 80%. Αυτή τη φορά αυξάνεται 36 λεπτά στο GTX.

VW ID Engines.5 Ενέργεια Εξουσία Χωρητικότητα μπαταρίας Αυτονομία Επαναφόρτιση 0 έως 100% (6,8 kW)) Επαναφόρτιση 5 έως 80% (τερματικός σταθμός 135 kW)
VW ID Engines.5 id VW.5 Pro Ηλεκτρική ενέργεια Ισχύς 174 hp 77 χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh Αυτονομία 513 χλμ Επαναφόρτιση 0 έως 100% (6,8 kW) 42 ώρες Επαναφόρτιση 5 έως 80% (135 kW Terminal) 29 λεπτά
VW ID Engines.5 id VW.5 Pro απόδοση Ηλεκτρική ενέργεια Ισχύς 204 hp 77 χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh Αυτονομία 513 χλμ Επαναφόρτιση 0 έως 100% (6,8 kW) 42 ώρες Επαναφόρτιση 5 έως 80% (135 kW Terminal) 29 λεπτά
VW ID Engines.5 id VW.5 GTX Ηλεκτρική ενέργεια Ισχύς 299 ch 77 χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh Αυτονομία 489 χλμ Επαναφόρτιση 0 έως 100% (6,8 kW) 42 ώρες Επαναφόρτιση 5 έως 80% (135 kW Terminal) 36 λεπτά

Το ηλεκτρικό SUV ID.5 ξεχωρίζει από τον αδελφό του ID.4 από μια φευγαλέα πτώση Pavilion

Ο κύριος εξοπλισμός του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.5

Από το Standard, On Pro και Pro Performance, το μοντέλο έχει φώτα LED, οθόνη αφής 12 ιντσών, ηλεκτρικές ρυθμίσεις καθρέφτες, Το ψηφιακό ακουστικό 5.3 -ιντσών, το φωνητικό έλεγχο, ο αυτόματος κλιματισμός, τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, το τιμόνι θέρμανσης, Η απομίμηση δερμάτινη ταπετσαρία, τα πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα, ο φωτισμός δωματίου (30 χρώματα) βοηθούν στον μπροστινό/πίσω χώρο στάθμευσης, στην κάμερα πίσω προβολής, στον βοηθό για να κρατήσει την τροχιά, τον προσαρμοστικό κρουαζιερόπλοιο, τον αυτόματο φωτισμό των φώτων, τους αισθητήρες βροχής, Επαναφόρτιση τηλεφώνου επαγωγής, πρόσβαση βασικής.

Τερματισμός Το GTX προσφέρει επίσης, τους προβολείς LED Matrix, τη λωρίδα φωτός μεταξύ των προβολέων στο μπροστινό, κόκκινη ραφή ή ακόμα και ηλεκτρικά πτυσσόμενα καθρέφτες.