Το Google Chrome θα έχει τώρα εβδομαδιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώστε το Google Chrome

Ενημέρωση Google Chrome

Όπως και με την εφαρμογή Omnimed Web, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή μας, το Google Chrome, ενημερώνεται τακτικά για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Γενικά, Το τελευταίο θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα με την εκτέλεση ενημερώσεων στο παρασκήνιο Ενώ περιηγείστε στον ιστό.

Το Google Chrome θα έχει τώρα εβδομαδιαίες ενημερώσεις ασφαλείας

Χρώμα 2023

Whatsapp

Η Google μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στο ρυθμό δημοσίευσης ενημερώσεων στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της. Για να παρέχει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της, το Chrome πρέπει να ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για να εφαρμόσει διορθώσεις ασφαλείας.

Δεν μπορούμε ποτέ να το πούμε αρκετά, η διατήρηση του προγράμματος περιήγησης ιστού σας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο. Η Google το γνωρίζει τέλεια και έχει ήδη τη συνήθεια να δημοσιεύει ενημερώσεις που ενσωματώνουν τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας μεταξύ δύο μεγάλων εκδόσεων του προγράμματος περιήγησής της. Η εταιρεία Mountain View προτίθεται να προχωρήσει περαιτέρω, επιτρέποντάς σας να λάβετε τις ενημερώσεις ασφαλείας Chrome ακόμα πιο γρήγορα. Μόλις ανακοίνωσε ότι από το Chrome 116 (η επόμενη μεγάλη ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης), θα δημοσιεύσει τώρα διορθώσεις ασφαλείας για τη σταθερή έκδοση του Chrome κάθε εβδομάδα.

Μειώστε τη διάρκεια ανάμεσα σε δύο διορθωτικά μπαλώματα για την ενίσχυση της ασφάλειας

Το Chrome βασίζεται στο έργο Chromium ανοιχτού κώδικα, στον πηγαίο κώδικα του προγράμματος περιήγησης, τις διορθώσεις ασφαλείας και πολλές αλλαγές που υποβάλλονται από την κοινότητα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Εάν αυτό είναι πολύ ευεργετικό για την γρήγορη ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης, η Google φοβάται ότι οι κακόβουλοι ηθοποιοί χρησιμοποιούν αυτά τα πολλά δεδομένα που είναι προσβάσιμα στο διαδίκτυο για να βρουν νέα σφάλματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να παγιδεύσουν τους χρήστες. Επειδή οι διορθώσεις που υποβάλλονται από την κοινότητα δεν εφαρμόζονται αμέσως στη σταθερή έκδοση του Chrome. Μετά τη δημοσίευσή τους στο δημόσιο αποθετήριο Chromium, ανοιχτή στο κοινό, δοκιμάζονται και επαληθεύονται από τις ομάδες Google. Υπάρχει επομένως μια ορισμένη καθυστέρηση μεταξύ της στιγμής που υπόκεινται οι διορθώσεις και η στιγμή που εφαρμόζονται και έτσι δημοσιεύονται στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η εταιρεία Mountain View επιθυμεί να τροποποιήσει τον ρυθμό δημοσίευσης των διορθώσεων ασφαλείας Chrome. Με τη δημοσίευση των τελευταίων διορθώσεων ασφαλείας του προγράμματος περιήγησής σας ταχύτερα, ο κίνδυνος να δει κανείς τις διορθώσεις που εκμεταλλεύονται για αλώβητα κατά των σταθερών εκδόσεων του Chrome που δεν έχουν ακόμη επωφεληθεί από τις διορθώσεις μειώνονται.

Η Google υπενθυμίζει ότι από το Chrome 77, που κυκλοφόρησε το 2020, έχει ήδη καταφέρει να μειώσει τη διάρκεια μεταξύ της στιγμής κατά την οποία μια λύση και υποβλήθηκε και τη στιγμή που εφαρμόζεται στο Chrome. Εάν πριν από το Chrome 77 αυτό το κενό ήταν περίπου 35 ημέρες, έχει μειωθεί από τότε σε δεκαπενθήμερο. Μέχρι τώρα αποφασίζει να δημοσιεύσει τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας του Chrome κάθε εβδομάδα, η Google ελπίζει να μειώσει αυτή τη διάρκεια σε 3,5 ημέρες. Τι ριζικά μειώνει τις πιθανότητες για τους χάκερ να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν μια επίθεση που εκμεταλλεύεται τα σφάλματα που διορθώθηκαν.

Για την ασφάλειά σας, παραμείνετε στην επιφυλακή για ειδοποιήσεις ενημέρωσης

Με ένα πιο σταθερό ποσοστό ενημέρωσης ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε πιο συχνά ειδοποιήσεις για τη λήψη και την εγκατάσταση ενημερώσεων για το Chrome.

Ενημέρωση ασφαλείας Chrome

Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, ενημερώστε το αμέσως κάθε φορά ! »» συμβουλεύει την Google στη σημείωση του ιστολογίου της.

Και για όσους φοβούνται να χάσουν το έργο τους σε εξέλιξη λόγω της ενημέρωσης, η εταιρεία Mountain View θέλει να είναι καθησυχαστική. Εξηγεί ότι η διαδικασία ενημέρωσης Chrome, αν και απαιτεί επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, διατηρεί όλες τις καρτέλες που ανοίγουν στην ίδια κατάσταση. Αυτά είναι πράγματι αυτόματα αποθηκευμένα σε κανονική πλοήγηση, πράγμα που δεν συμβαίνει, ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ιδιωτική πλοήγηση. Επιπλέον, θα είστε σε θέση να καθυστερήσετε την εφαρμογή μιας ενημέρωσης, η Google προσφέρει ένα κουμπί όχι τώρα για να σας επιτρέψει να εφαρμόσετε την ενημέρωση κατά την επόμενη έναρξη του Chrome.

Τέλος, η Google θυμίζει όλο το σκοπό χρήσιμο ότι αυτές οι αλλαγές ισχύουν μόνο για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και ότι “δεν ελέγχει το ποσοστό ενημέρωσης άλλων προγραμμάτων περιήγησης χρωμίου”.

Ενημέρωση Google Chrome

Όπως και με την εφαρμογή Omnimed Web, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή μας, το Google Chrome, ενημερώνεται τακτικά για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Γενικά, Το τελευταίο θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα με την εκτέλεση ενημερώσεων στο παρασκήνιο Ενώ περιηγείστε στον ιστό.

Αυτές οι νέες ενημερώσεις περιλαμβάνουν:

  • Νέα χαρακτηριστικά
  • Προστασία μπροστά από ιούς
  • Διορθώσεις
  • Γενικές βελτιώσεις

Ενημερώστε το Google Chrome με μη αυτόματο τρόπο

Για έναν ή άλλο λόγο, είναι μερικές φορές πιθανό ότι η αυτόματη ενημέρωση δεν λειτούργησε. Στη συνέχεια, θα είναι απαραίτητο να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα περιήγησης.

Για να κάνετε αυτή την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί που απεικονίζεται με 3 μικρά ορθογώνια που βρίσκονται στο επάνω δεξιά της οθόνης σας. Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, η επιλογή ” Ενημέρωση Google Chrome »Θα εμφανιστεί στο μενού μενού.
  • Απλώς επιλέξτε την εν λόγω επιλογή και ακολουθήστε τα βήματα που θα σας ζητήσουν να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν δεν θέλετε να το επανεκκινήσετε προς το παρόν, επιλέξτε την επιλογή ” Οχι τώρα »».