Το Google Chrome για το Android θα σας επιτρέψει τελικά να λαμβάνετε στιγμιότυπα οθόνης σε ιδιωτική λειτουργία πλοήγησης, Chrome: Google γενικεύει το βιομετρικό κλείδωμα της λειτουργίας ιδιωτικής πλοήγησης, όταν στο Safari? | ευσέβεια

Chrome: Το Google γενικεύει το βιομετρικό κλείδωμα της λειτουργίας ιδιωτικής πλοήγησης, όταν στο Safari

Αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει σύντομα να τελειώσει επειδή αυτό το χαρακτηριστικό προστέθηκε στο Chrome Canary, η έκδοση για τους προγραμματιστές Chrome. Έτσι, στον κατάλογο των τροποποιήσεων Chrome που χρησιμοποιεί το νέο API που εισήχθη στο Android 13, βρίσκουμε το “setRecentsCreenShotabledablet” που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε στιγμιότυπα οθόνης σύμφωνα με το πλαίσιο.

Το Google Chrome για το Android θα σας επιτρέψει τελικά να λαμβάνετε στιγμιότυπα οθόνης σε ιδιωτική λειτουργία πλοήγησης

Isabelle Dumonteil

Η κοινή χρήση καυτών πληροφοριών ή εικόνας συχνά περνάει από ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αλλά μέχρι στιγμής οι χρήστες Chrome στο Android σε ιδιωτική λειτουργία πλοήγησης δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Google Chrome Android

Η λειτουργία “ιδιωτικής πλοήγησης”, ακόμη και αν δεν είναι τόσο ιδιωτική όσο σύμφωνα με τους πρώην υπαλλήλους της Google επιτρέπει θεωρητικά να μην αφήσει κανένα ίχνος στο ιστορικό πλοήγησης, να αποφεύγουν τα cookies και την καταγραφή πληροφοριών που έχουν εισαχθεί σε φόρμες. Σε έναν υπολογιστή, οι περιορισμοί σταμάτησαν εκεί. Ωστόσο, στο Android, κάνοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης δεν ήταν δυνατό. Παίρνετε είτε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει οθόνη, είτε μια κενή οθόνη.

Αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει σύντομα να τελειώσει επειδή αυτό το χαρακτηριστικό προστέθηκε στο Chrome Canary, η έκδοση για τους προγραμματιστές Chrome. Έτσι, στον κατάλογο των τροποποιήσεων Chrome που χρησιμοποιεί το νέο API που εισήχθη στο Android 13, βρίσκουμε το “setRecentsCreenShotabledablet” που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε στιγμιότυπα οθόνης σύμφωνα με το πλαίσιο.

Χωρίς ημερομηνία για την επίσημη άφιξη στιγμιότυπων οθόνης σε ιδιωτική λειτουργία

Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία προς το παρόν για την προεπιλεγμένη εισαγωγή ή ενεργοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού στο Chrome στο Android, αλλά δεν αποκλείεται ότι αναμένεται να περιμένει το Android 14 για αυτό.

Αλλά αν αυτό το χαρακτηριστικό σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το δοκιμάσετε εγκαθιστώντας το Google Chrome Canary στο τηλέφωνό σας Android από το Google Play Store. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πληκτρολογήστε το Chrome: // Flags στη γραμμή διευθύνσεων για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργικότητα που εξακολουθεί να δοκιμάζει και να αναζητήσει την επιλογή “βελτιωμένους screenshots Incognito”. Ενεργοποιήστε αυτήν τη σημαία, επανεκκινήστε το Google Chrome και απολαύστε τα στιγμιότυπα οθόνης σε λειτουργία Incognito.

Υπάρχει στο ίδιο πνεύμα ένα άλλο ακόμα κρυμμένο χαρακτηριστικό του Google Chrome, διαβάζοντας σε κομψή λειτουργία για εμφάνιση στο πρόγραμμα περιήγησής σας το καθαρό κείμενο όλων.

Θυμηθείτε ότι το Google Chrome απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό από τους χάκερς και ότι η τακτική ενημερώσεις είναι απαραίτητη εάν θέλετε να απαλλαγείτε από κακόβουλο λογισμικό και άλλες ύποπτες επεκτάσεις.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.

Chrome: Το Google γενικεύει το βιομετρικό κλείδωμα της λειτουργίας ιδιωτικής πλοήγησης, όταν στο Safari ?

Ως προσέγγιση της Ημέρας Προστασίας Δεδομένων 1, η οποία θα πραγματοποιηθεί πολύ επίσημα στις 28 Ιανουαρίου, η Google γενικεύει μια επιλογή εμπιστευτικότητας στο Chrome on Mobile on Mobile. Οι χρήστες Android Smartphones θα είναι τελικά σε θέση να προστατεύσουν τη συνεδρία Incognito (Mode Private Navigation) με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Η καινοτομία αναπτύσσεται στο σύστημα Google (δεν το έχουμε ακόμα στο Pixel 6).

Αυτή η λειτουργία υπήρχε στην έκδοση iOS του Chrome από το 2021. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Ιδιωτικότητα και ασφάλεια > Κλειδώστε τις καρτέλες ιδιωτικής πλοήγησης όταν κλείνετε το chrome. Μόλις φεύγετε από το Chrome και στη συνέχεια ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης, θα είναι απαραίτητο ταυτότητας με αναγνωριστικό προσώπου ή αναγνωριστικό αφής για την εμφάνιση των ιδιωτικών καρτελών. Πρακτική για να είστε σίγουροι ότι η επαίσχυντη έρευνα σας δεν ανακαλύπτεται από τους αγαπημένους σας. Το Firefox Focus, το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla που επικεντρώνεται στην ιδιωτική ζωή, έχει παρόμοια λειτουργία.

Η Apple μπορεί τελικά να προσφέρει μια ίδια επιλογή στο Safari. Από το iOS 16 και το MacOS Ventura, είναι πολύ πιθανό να προστατευθείτε με το ID/Touch ID τα άλμπουμ “Masked” και “πρόσφατα διαγράφηκαν” από την εφαρμογή φωτογραφιών, κάτι που η Google και άλλοι κατασκευαστές Android έχουν ήδη επιτρέψει για λίγο με τη δική τους γκαλερί εικόνων.

  1. Μην προφανώς συγχέετε με την Παγκόσμια Ημέρα Safeguard, 31 Μαρτίου. ↩︎