Galaxy Watch 4 Classic Test: Καλή επιλογή ή για αποφυγή?, Δοκιμή του Samsung Galaxy Watch 4 και 4 Classic: Το πρώτο από μια υποσχόμενη γραμμή – CNET France

Δοκιμή του Samsung Galaxy Watch 4 και 4 Classic: το πρώτο από μια υποσχόμενη γραμμή

Κοιτάξτε πώς συμπεριφέρεται η οθόνη σε άμεσο ηλιακό φως. Scott Stein/CNET

Samsung Galaxy Watch 4 Classic Test: Ένα σχεδόν τέλειο συνδεδεμένο ρολόι ?

Ήταν μετά την Apple, ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές συνδεδεμένων ρολογιών της αγοράς στην αγορά. Η Samsung ήταν μία από τις πρώτες που ξεκίνησαν την περιπέτεια του smartwatch και παρουσιάζω εδώ το Galaxy Watch 4 Classic, το οποίο είναι μια κάπως βελτιωμένη έκδοση του Watch 4, με ιδιαίτερα την προσθήκη ενός περιστρεφόμενου τηλεσκοπίου. Πρέπει να είναι πιο αριστοκρατικό και πιο πρακτικό, είναι η υπόσχεση του Κορεατικού Γίγαντα. Είναι πραγματικά μια καλή επιλογή για ένα συνδεδεμένο ρολόι ? Σας λέω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτή τη λεπτομερή γνώμη του Galaxy Watch 4 Classic, το οποίο θεωρώ πιο ενδιαφέρον από τις βασικές εκδόσεις με τηλεσκόπιο αφής. Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνει πολύ θετικές απόψεις από τους χρήστες (Διαβάστε εδώ), Είναι πολύ καλό σημάδι.

Galaxy Watch 4 Classic κριτικές και σημειώσεις !

Περίληψη

Αυτό είναι ένα πολύ καλό συνδεδεμένο ρολόι. Μου αρέσει πολύ η οθόνη, η διεπαφή της, η πολύ πρακτική περιστροφική στεφάνη και τα πολλά εγγενή χαρακτηριστικά ή στο κατάστημα παιχνιδιού. Μου αρέσει το σχέδιό του λίγο λιγότερο και ειδικά η αρκετά περιορισμένη αυτονομία του. Είναι ακόμα ένα από τα smartwatches της αγοράς.

Samsung Galaxy Watch4 Classic 4G 46 mm, μαύρο - έξυπνο συνδεδεμένο ρολόι, περιστρεφόμενη στεφάνη

 • Προκαλέστε τους φίλους ή την οικογένειά σας μέσω.
 • Αθλητισμός Ακολουθήστε – Ακολουθήστε τις δραστηριότητές σας και.
 • Αρτηριακή πίεση και ΗΚΓ – ο αισθητήρας.
 • Παρακολούθηση ύπνου – ανιχνεύει και αναλύει το δικό σας.
 • Αυθεντικό και εκλεπτυσμένο σχέδιο

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Διαστάσεις: 46 mm ή 42 mm
 • Βάρος: 33 g
 • Μέγεθος οθόνης: 1.4 ίντσες ή 1.2 ίντσες
 • Τεχνολογία οθόνης: OLED
 • Ορισμός: 450 x 450 εικονοστοιχεία
 • Χωρητικότητα αποθήκευσης: 1.5 GB
 • GPS: Ναι
 • Αισθητήρας καρδιακού ρυθμού: Ναι
 • 4G: Ναι
 • Αυτονομία: 36 ώρες

Galaxy Watch 4 Classic: Σχεδιασμός και ποιότητα κατασκευής

Galaxy Watch 4 Classic 2 Test Avis

Η Samsung διατηρεί μια πολύ κλασική εμφάνιση για αυτό το συνδεδεμένο ρολόι. Κερδίζει λίγο κομψότητα χάρη στο τηλεσκόπιο της, αλλά προσωπικά, δεν το βρίσκω πιο όμορφο από ένα Amazfit Gtr 3 Pro. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ σπορ και δεν έχει εξελιχθεί ή πολύ λίγα από την πρώτη έκδοση.

Έχουμε λοιπόν μια στρογγυλή κατοικία, με τα κέρατα αρκετά βασικά για να επισυνάψουμε το βραχιόλι και δύο μεγάλες πιο σκούρες χρονομετρητές τύπου Pusons. Ο σχεδιασμός είναι ωστόσο πολύ σοβαρός, με χαλύβδινο περίβλημα και προστασία από γυαλί Gorilla Glass DX, πολύ ισχυρή και πολύ δύσκολο να γρατσουνίσει.

Το βραχιόλι βρίσκεται σε φθορελιωτικό, πολύ άνετο. Δεν ιδρώνει, δεν κολλάει στο δέρμα και δεν πρέπει να προκαλέσει τον παραμικρό ερεθισμό. Λυπούμαστε που δεν βρίσκουμε δερμάτινο βραχιόλι στο κουτί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε απλά το αρχικό βραχιόλι για να προσφέρουμε μια πιο κομψή ματιά στο ρολόι μας.

Ακόμα κι αν δεν είμαι πραγματικά οπαδός του σχεδιασμού, πρέπει να παραδεχτώ ότι τα τελειώματα είναι πολύ τακτοποιημένα και το Matt που καλύπτει την υπόθεση είναι μάλλον ωραία, ειδικά στην χάλυβα έκδοση. Στο μαύρο μοντέλο, είναι λίγο λιγότερο ορατό. Θα έχετε την επιλογή μεταξύ μιας θήκης 46 mm, γενικά για τους άνδρες και μια περίπτωση 42 mm, μάλλον για κυρίες. Τούτου λεχθέντος, η έκδοση των 42 mm θα είναι συχνά πολύ πιο άνετη για να φορέσει για καλές καρπούς κύριοι.

Μια υπέροχη οθόνη

Galaxy Watch 4 Classic 2 Ecran

Samsung Galaxy Watch4 Classic 4G 46 mm, μαύρο - έξυπνο συνδεδεμένο ρολόι, περιστρεφόμενη στεφάνη

 • Προκαλέστε τους φίλους ή την οικογένειά σας μέσω.
 • Αθλητισμός Ακολουθήστε – Ακολουθήστε τις δραστηριότητές σας και.
 • Αρτηριακή πίεση και ΗΚΓ – ο αισθητήρας.
 • Παρακολούθηση ύπνου – ανιχνεύει και αναλύει το δικό σας.
 • Αυθεντικό και εκλεπτυσμένο σχέδιο

Η οθόνη ρολογιού των 46 mm είναι 1.4 ίντσες, αυτή είναι η έκδοση που δοκιμάσαμε. Προφανώς θα είναι λίγο μικρότερο στην θήκη των 42 mm. Τέλος πάντων, είναι μια υπέροχη οθόνη OLED, με πολύ καλό ορισμό και τέλεια αντίθεση. Οι μαύροι είναι πολύ μαύροι, οι λευκοί είναι πολύ λευκοί και όλα τα χρώματα είναι καλά σεβαστά.

Από την πλευρά της φωτεινότητας, υπάρχουν 10 επίπεδα, τα οποία επιτρέπουν μια αρκετά καλή προσαρμογή. Μπορούμε φυσικά να αφήσουμε τον αισθητήρα φωτεινότητας, ο οποίος διαχειρίζεται αυτόματα την οθόνη και το οποίο το κάνει πολύ καλά. Όλα είναι τέλεια σε αυτήν την πλευρά, σε πλήρη ήλιο η οθόνη παραμένει πολύ ευανάγνωστη και τη νύχτα δεν θα εκθαμβωθεί αν συμβουλευτείτε το ρολόι σας.

Η οθόνη ενεργοποιείται αυτόματα όταν κάνουμε μια κίνηση του καρπού για να διαβάσουμε την ώρα. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, αν το επιθυμείτε και να ξυπνήσετε την οθόνη πιέζοντας ένα κουμπί ή πατώντας το γυαλί. Μια πάντα λειτουργία είναι επίσης μέρος για όσους θέλουν την οθόνη να είναι πάντα ενεργοποιημένη.

Τέλος, το Temile ανταποκρίνεται στην τελειότητα. Αυτό συνέβη ήδη στα προηγούμενα ρολόγια της Samsung, εξακολουθεί να ανταποκρίνεται με το Galaxy Watch 4 Classic. Κάθε κτύπημα ή κύλιση στην οθόνη λαμβάνεται υπόψη, δεν υπάρχει η παραμικρή λανθάνουσα κατάσταση. Είναι τέλειο !

Μια αποτελεσματική διεπαφή

Galaxy Watch 4 Classic 2 Κριτικές

Η Samsung είπε ότι ο Aurevoir στη διεπαφή του Tizen OS House και υιοθετεί το Wear OS 3.0, με μια επικάλυψη Samsung OneUi που σας επιτρέπει να βρείτε μια αισθητική περισσότερο ή λιγότερο παρόμοια με αυτή του Tizen. Βασικά, βρίσκουμε την εργονομία του Tizen OS, αλλά με το Google Application Store επιπλέον. Έτσι θα μπορέσουμε να προσθέσουμε πολλές εφαρμογές που δεν ήταν προσβάσιμες στα προηγούμενα ρολόγια της Samsung.

Όσον αφορά τη χρήση, όλα είναι καλά διαχειριζόμενα. Το περιστρεφόμενο τηλεσκόπιο σας επιτρέπει να περπατάτε και να περιηγηθείτε εύκολα στο ρολόι, χωρίς να χρειάζεται να βάλετε τα δάχτυλά σας στην οθόνη. Είναι ακριβές και το μηχανικό αίσθημα του τηλεσκοπίου που εγκραδεύει φέρνει μια πολύ ωραία πλευρά στη χειραγώγηση. Θεωρώ επίσης τη χειρονομία πιο φυσική από ό, τι μετατοπίζεται από τα δάχτυλα από δεξιά προς τα αριστερά.

Έτσι, από την κύρια οθόνη, θα έχουμε εύκολα πρόσβαση σε όλα τα widgets μας, με τον αριθμό των βημάτων, τις προγραμματισμένες σωματικές δραστηριότητες, τον καρδιακό ρυθμό και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που θα περιορίσουμε. Επειδή η δύναμη του Galaxy Watch 4 Classic είναι ότι είναι πλήρως διαμορφωμένη. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε τις εφαρμογές που θέλετε και να τις τοποθετήσετε με τη σειρά που θέλετε.

Όταν γλιστράτε από πάνω προς τα κάτω, μειώνετε, λίγο σαν ένα κινητό Android. Μπορούμε στη συνέχεια να βάλουμε τον εαυτό μας σε σιωπηλή λειτουργία, να ρυθμίσουμε τη φωτεινότητα, να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία επιπέδου ή να αποκτήσουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Αυτά είναι αρκετά πολυάριθμα και επιτρέπουν μια ευρεία εξατομίκευση του ρολογιού μας.

Με την ολίσθηση από κάτω προς τα πάνω, βρίσκουμε το σύννεφο με όλες τις κάρτες για τις εφαρμογές μας. Υπάρχουν προτεραιότητα όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνότερα. Είναι γενικά το ίδιο σύστημα όπως στο Apple Watch.

Τα ίδια χαρακτηριστικά όπως σε ένα smartphone

Συνολικά, το Samsung Galaxy Watch 4 Classic είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συνδεδεμένα ρολόγια στην αγορά, ειδικά χάρη στο Google Wear OS. Γενικά, βρίσκουμε φυσικά όλες τις λειτουργίες ενός smartwatch, με τις ειδοποιήσεις του κινητού σας (που εμφανίζεται πολύ καλά), ο απολογισμός των βημάτων, η απόσταση που διανύθηκε, ο καρδιακός ρυθμός, ο έλεγχος του στρες και του ύπνου κ.λπ. . Υπάρχει επίσης BMI ενός χρήστη, ή η μάζα λίπους και μυών, τα οποία είναι μάλλον ακριβή.

Υπάρχει φυσικά ο καιρός, ένας καταγραφέας φωνής, η συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και μια ολόκληρη δέσμη λειτουργιών τώρα αρκετά κλασικά σε αυτό το είδος ρολογιού. Χάρη στο Wear OS, θα μπορείτε να προσθέσετε το Google Map, Spotify, Strava, Google Pay, Mini-Games, μια αριθμομηχανή, έναν μεταφραστή κ.λπ. Το κατάστημα εφαρμογών είναι εξαιρετικά πλήρες.

Ένα μικρόφωνο είναι παρόν για να καλέσετε απευθείας από το ρολόι ή για την υπαγόρευση φωνής για να απαντήσετε σε μηνύματα. Είναι αποτελεσματικό και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη χρήση του βοηθού Samsung Bixby ή για τον βοηθό Google.

Μια εξίσου πλήρης εφαρμογή

Samsung Galaxy Watch4 Classic 4G 46 mm, μαύρο - έξυπνο συνδεδεμένο ρολόι, περιστρεφόμενη στεφάνη

 • Προκαλέστε τους φίλους ή την οικογένειά σας μέσω.
 • Αθλητισμός Ακολουθήστε – Ακολουθήστε τις δραστηριότητές σας και.
 • Αρτηριακή πίεση και ΗΚΓ – ο αισθητήρας.
 • Παρακολούθηση ύπνου – ανιχνεύει και αναλύει το δικό σας.
 • Αυθεντικό και εκλεπτυσμένο σχέδιο

Δοκιμή του Samsung Galaxy Watch 4 και 4 Classic: το πρώτο από μια υποσχόμενη γραμμή

Δοκιμή του Samsung Galaxy Watch 4 και 4 Classic: το πρώτο από μια υποσχόμενη γραμμή

Θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να πούμε ότι το νέο Samsung Galaxy Watch 4 προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ενός ρολογιού Android. Δεν μπορούμε να το πούμε, αλλά το πλησιάζουμε. Αφού φορούσε το τελευταίο ρολόι της Samsung για δύο εβδομάδες, το εκτιμήσαμε περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι το πρώτο που εκτελεί ένα νέο νέο Google Wear OS (συν-σχεδιασμένη από τη Samsung και την Google). Θα λέγαμε ότι το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, αλλά ότι το παρόν είναι λίγο αβέβαιο.

Η Samsung κάνει εξαιρετικά ρολόγια. Εκεί Galaxy Watch 3 ήταν ένα επιτυχημένο μείγμα λειτουργιών γυμναστικής/υγείας και συνδεσιμότητας. Ωστόσο, το λειτουργικό σύστημα Tizen και το κατάστημα εφαρμογών Samsung παρέμειναν πάντα μακριά από το οικοσύστημα Android της Google. Το Galaxy Watch 4 έχει σε μεγάλο βαθμό το ίδιο σχέδιο και τα ίδια χαρακτηριστικά με το ρολόι του περασμένου έτους, αλλά με περισσότερες τεχνολογίες που σχετίζονται με την υγεία. Το λειτουργικό του σύστημα παραμένει η μεγάλη καινοτομία.

Το πέρασμα για να φορέσει το OS του Google, μια πλατφόρμα smartwatch που υπήρχε εδώ και χρόνια, σημαίνει ότι το ρολόι 4 λειτουργεί με εφαρμογές Google Play και μπορεί θεωρητικά να είναι πολύ πιο συνδεδεμένο με τα τηλέφωνα Android. Λέμε “θεωρητικά” γιατί, προς το παρόν, τα περισσότερα από τα βασικά στοιχεία του Galaxy Watch 4 εργάζονται με εφαρμογές Samsung, τα οποία απαιτούν λογαριασμό Samsung. Είναι μέρος του οικοσυστήματος Google, αλλά επίσης διακρίνεται.

Το Galaxy Watch 4 μπορεί να εκτελέσει το Google Fit και άλλες εφαρμογές γυμναστικής, αλλά η Samsung Health είναι ο μόνος τόπος όπου οι λειτουργίες υγείας, όπως το ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα) και ο νέος αισθητήρας βιοηλεκτρικής σύνθετης αντίστασης για το σώμα ανάλυσης, μπορούν να συγχρονιστούν. Ορισμένες λειτουργίες υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ΗΚΓ (και της αρτηριακής πίεσης σε ορισμένες χώρες), απαιτούν επίσης ένα τηλέφωνο Samsung να λειτουργεί.

Το Google Assistant, ίσως η πιο σημαντική λειτουργία Google που θέλετε να έχετε σε ένα smartwatch, απουσιάζει επίσης προς το παρόν. Το Bixby de Samsung προσφέρεται από προεπιλογή.

Όλα αυτά προστίθενται σε ένα ρολόι της Samsung που μοιάζει περισσότερο με ένα βήμα μετά το ρολόι 3 του περασμένου έτους από ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός. Ενώ η μετάβαση στο Wear OS είναι μια μεγάλη καινοτομία και θα μπορούσε να σημαίνει ότι αυτό το ρολόι τελικά αισθάνεται ως ενσωματωμένο σε Android τηλέφωνα ως Apple Watch είναι στο iPhone, Κάποιος έχει την εντύπωση ότι ο ντύσιμο του οικοσυστήματος της Samsung δεν ήταν εντελώς σχισμένο. Εάν εμπιστευόμαστε τον τρόπο με τον οποίο τα smartphones της Samsung Galaxy εκτελούν εφαρμογές Samsung ακριβώς δίπλα στις εφαρμογές Google, είναι απίθανο να αλλάξει μια μέρα. Και αυτό κάνει αυτή την πρώτη συνεργασία μεταξύ της Samsung και της Google λίγο δύσκολο να συστήσει, επειδή δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να φορέσει το μέλλον OS. Η έκδοση της Samsung είναι η καλύτερη ? Προς το παρόν, ναι, γιατί δεν βλέπουμε ένα ρολόι Android, όπως γίνεται και τόσο πλήρες όσο το ρολόι 4. Αλλά μην ξεχνάτε, για άλλη μια φορά, ότι είναι πραγματικά καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε με ένα smartphone της Samsung.

Google και Samsung: Και πάλι μαζί (μερικές φορές)

Το ρολόι Galaxy είναι αποκλειστικά κάτω από το Android, μια αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα ρολόγια Galaxy που θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με περιορισμένο τρόπο στο iPhone. Η εμπειρία Wear OS είναι πολύ παρόμοια με αυτή άλλων ρολογιών Android : ολισθαίνοντας προς τα κάτω για γρήγορη πρόσβαση σε παραμέτρους, μέχρι να βρουν όλες τις εφαρμογές, στα δεξιά για ειδοποιήσεις και προς τα αριστερά για “κεραμίδια”, τα οποία είναι widgets εφαρμογών.

Η εμπειρία των widgets είναι πανομοιότυπη με εκείνη των προηγούμενων ρολογιών Samsung : Είναι δυνατόν να περιηγηθείτε στους πίνακες ελέγχου γυμναστικής, να συμβουλευτείτε τον καιρό και να περιηγηθείτε σε μηνύματα κειμένου. Για εμάς, είναι πάνω από όλα να αποκτήσουν γρήγορα πρόσβαση σε λειτουργίες γυμναστικής. Μπορούμε να περιστρέψουμε το τηλεσκόπιο ή να σύρετε τα παραθυρόφυλλα μερικές φορές για να ξεκινήσετε μια προπόνηση ή να λάβετε μια ανάλυση σώματος, να ελέγξετε το οξυγόνο στο αίμα, να φτιάξετε ένα ECG.

Το Google Play είναι το μόνο κατάστημα εφαρμογών Από το Galaxy Watch 4, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε υπάρχουσες εφαρμογές Google όπως το Fit, το YouTube και τους χάρτες. Αλλά η υπόλοιπη διαδικασία διαμόρφωσης είναι πολύ Samsung. Χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή Wear Samsung για να συνδυάσετε το ρολόι και η Samsung Health ως εφαρμογή Υγείας Fitness/Reference.

Samsung-Galaxy-Watch-4-and-Watch-4-Classic-21

Το Galaxy Watch 4 (αριστερά) δίπλα στο Classic Watch 4 (δεξιά). Σημειώστε τα γυαλιά γύρω. Drew Evans/CNET

Σχεδιασμός: υπέροχα τελειώματα

Η Samsung έκανε πάντα ρολόγια ευχάριστα να φορέσει στον καρπό, και Το ελαφρύτερο ρολόι Galaxy 4 είναι πολύ άνετο. Δοκιμάσαμε το ρολόι Galaxy 44 44 mm (θήκη αλουμινίου) και το Galaxy Watch 4 Classic 46 mm (ανοξείδωτος χάλυβα). Το κλασικό προσθέτει το φυσικό περιστροφικό τηλεσκόπιο, όπως στο ρολόι 3 και στα προηγούμενα ρολόγια Samsung, ενώ το ρολόι 4 βασίζεται σε μια κορώνα αφής όπως το Active and Active 2 Galaxy Watch (με απτική επιστροφή για το “κλικ”).

Η γυαλική οθόνη Gorilla του κλασικού προστατεύει από σοκ, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να εκτελεστεί μερικές από τις αλληλεπιδράσεις που βασίζονται στη μετατόπιση λόγω του πλαισίου. Επιπλέον, είναι παχύτερο και ακριβότερο. Είμαστε σχισμένοι μεταξύ του κανονικού κλασικού και του ρολογιού 4. Ακουμπούμε για το βασικό ρολόι 4 επειδή κάνει τα ίδια πράγματα σε μια πιο προσιτή τιμή και είναι πάντα κομψό, Αλλά το πιο εκτεθειμένο γυαλί θα μπορούσε να καταλήξει σε περισσότερες μεταφορές με την πάροδο του χρόνου. Και το τηλεσκόπιο αφής είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από ένα φυσικό τηλεσκόπιο, ακόμη και αν είναι μια σε μεγάλο βαθμό άχρηστη δράση (μπορείτε να κάνετε όλες τις χειρονομίες που χρειάζεστε με βάρδιες και να πατήσετε στην οθόνη ή κάνοντας κλικ στα κουμπιά). Επιπλέον, εάν είστε κολυμβητής, αυτό το φυσικό τηλεσκόπιο κάνει το ρολόι ευκολότερο στη χρήση όταν είναι υγρό.

Δεν παρακολουθήσαμε το μικρότερο ρολόι 4, αλλά τα δύο μεγαλύτερα μεγέθη ήταν τέλεια στους καρπούς μας.

Γαλαξία-Watch-4-Outdoors

Κοιτάξτε πώς συμπεριφέρεται η οθόνη σε άμεσο ηλιακό φως. Scott Stein/CNET

Η οθόνη Super AMOLED είναι εξαιρετική, καθαρή και πολύχρωμη. Ταπετσαρίες που έχουν προφορτωθεί από τη Samsung είναι επίσης πολύ όμορφες. Το σύνολο των αισθητήρων που επανασχεδιάστηκε στο πίσω μέρος του ρολογιού 4 είναι επίσης πολύ κομψό. Το ρολόι φαίνεται επίσης λιγότερο ογκώδες από τα προηγούμενα.

Δύο πλευρικά κουμπιά δείχνουν Samsung Pay (ή Google Pay) όταν πατάτε εδώ και πολύ καιρό και η Samsung Bixby για τον βοηθό φωνής. Τα κουμπιά μπορούν να βιαστούν ή δύο φορές για άλλες λειτουργίες πλοήγησης (σπίτι/πλάτη), και κάποιες άλλες περιορισμένες ενέργειες μπορούν να τους ανατεθούν στην εφαρμογή Wear Samsung, που είναι απαραίτητα για να ζευγαρώσετε ρολόγια στο τηλέφωνό σας.

Γαλαξία-4-σώμα-ανάλυση

Ανάλυση σώματος: πολλά δεδομένα αλλά όχι πολύ μετά

Ο ολοκαίνουργιος αισθητήρας υγείας της Samsung στο ρολόι 4 είναι αυτός του Ηλεκτρική αντίσταση, μια τεχνολογία που βρέθηκε σε μερικούς ανθρώπους και η οποία εμφανίστηκε ακόμη και στα πρώτα φορέματα όπως το Jawbone Up 3. Ο αισθητήρας σύνθετης αντίστασης χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα για να εκτιμήσει την περιεκτικότητα σε νερό του σώματος, η οποία χρησιμοποιείται ειδικότερα για τον υπολογισμό του ποσοστού του σωματικού λίπους και της μάζας των σκελετικών μυών. Η εφαρμογή σας ζητά το καθημερινό σας βάρος, στη συνέχεια, μετά από μια σάρωση 15 δευτερολέπτων (η οποία πραγματοποιείται διατηρώντας τα δύο δάχτυλά σας στη μέση ενάντια στα κουμπιά του ρολογιού ενώ παραμένει ακίνητη), εμφανίζει το BMI, τη μυϊκή μάζα, το λίπος του σώματος και μάζα νερού.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευθούν. Τα δικά μας ήταν όλα κακά (στο κόκκινο τμήμα μιας κλίμακας που κυμαίνεται από πράσινο έως κόκκινο), με φιγούρες (όπως κιλό σωματικού λίπους, νερού σώματος ή σκελετικών μυών). Πόσο κακά ήταν αυτά τα στοιχεία ? Πρέπει να πανικοβιστήσουμε ? Η Samsung λαμβάνει τα δεδομένα και τα εισάγει στην εφαρμογή Samsung Health, στη συνέχεια δημιουργεί ένα γραφικό των αποτελεσμάτων με την πάροδο του χρόνου. Μπορούμε να δούμε την πρόοδό μας (ή την ακινησία μας), και … και μετά ? Η Samsung δεν μας βοηθά πραγματικά να ερμηνεύσουμε τι σημαίνει ή πόσο ανήσυχος πρέπει να είμαστε. Τι εκπαίδευση πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια ?

Οι νέοι αισθητήρες αντιπροσωπεύουν πάντα μια πρόκληση αυτού του τύπου. Μετά από όλα, τα μέτρα οξυγόνου στο αίμα (που δεν είναι ιατρικά ακριβή) ήταν όλη η οργή στην Apple, Samsung και Fitbit πέρυσι και διαπιστώσαμε ότι αρχίσαμε να αγνοούμε αυτά τα δεδομένα. Πέρυσι, η EDA του αισθητήρα Fitbit στο ρολόι Sense του έδειξε πιθανά σημάδια στρες κατά τη διάρκεια σαρώσεων ακριβούς επαλήθευσης, αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποιήσαμε πολύ και ποτέ δεν ήξερα τι να κάνουμε με αυτά τα αποτελέσματα όχι πια.

Galaxy-Watch-4-Sleep-SPO2

Οι μετρήσεις οξυγόνου στο αίμα γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας … δεν ξέρουμε τι να το σκεφτούμε (οι συνεχείς αναγνώσεις δεν είναι απαραίτητα ακριβείς ούτε). Scott Stein/CNET

Υγεία: Ένας κόσμος της Samsung για ένα τηλέφωνο Samsung

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε και που φορούν συνδεδεμένα ρολόγια τα χρησιμοποιούν για γυμναστήριο, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Η Samsung το γνωρίζει και τα ρολόγια της επικεντρώνονται στην ικανότητα και την υγεία. Αλλά όλα αυτά βασίζονται σε εφαρμογές Samsung.

Η Samsung Health δεν είναι καθόλου κακή. Στην πραγματικότητα, προσφέρει τόνους χαρακτηριστικών: παρακολούθηση του ύπνου και βαθμολογία ύπνου (που δεν είναι ιατρικά ακριβής, όπως όλες οι παρακολούθησης του ύπνου σε συνδεδεμένα ρολόγια, αλλά που μπορούν να κάνουν μια αξιοπρεπή εργασία κατά τη διάρκεια της νύχτας ανιχνεύοντας αν κοιμηθήκατε καλά). Τρέξιμο και ανάλυση φυλής. Οξυγόνο στο αίμα. Ακολούθησε φαγητό και νερό. Όχι, στόχοι δραστηριότητας. Προκλήσεις ανταλλαγής δραστηριοτήτων ομάδας. Αυτά τα νέα δεδομένα ανάλυσης σώματος.

Εκτιμήσαμε πραγματικά την παρακολούθηση του ύπνου του ρολογιού ( Τετριμμένος, Η βαθμολογία του ύπνου μας επέτρεψε να συνειδητοποιήσουμε τις κακές συνήθειες ύπνου μου και μας ενθάρρυνε να κοιμηθούμε νωρίτερα). Η αυτόματη παρακολούθηση της δραστηριότητας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια άμεση εμφάνιση καρδιακού ρυθμού στον πίνακα παρακολούθησης, είναι ιδανική για γρήγορα βήματα και αυθόρμητες εκπαιδευτικές συνεδρίες. Είναι ένα πραγματικά συμπαγές σετ.

Samsung-Galaxy-Watch-4-and-Watch-4-Classic-19

Αλλά η Google έχει τις δικές της εφαρμογές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης: Google Fit και το Πρόσφατα αποκτήθηκε Fitbit. Οι εφαρμογές Google Fit μπορούν να φορτωθούν στο ρολόι 4 για παράλληλη ακολουθία με την Samsung Health, αλλά Η Samsung αναμένει πάντα ότι τα δεδομένα σας θα περάσουν επίσης μέσω της Samsung Health. Το Fitbit δεν έχει ακόμη εφαρμογές Wear OS, αλλά θα πρέπει να τις έχει κατά τη διάρκεια του έτους … ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ότι οι πλήρεις ικανότητες παρακολούθησης Fitbit εργάζονται αμέσως σε αυτό το ρολόι.

Και υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: Πρέπει να συνδυάσετε αυτό το ρολόι με ένα τηλέφωνο Samsung για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες υγείας που έχουν πραγματική ιατρική εξουσιοδότηση. Για τι ? Δεν έχουμε ιδέα. Η ξεχωριστή εφαρμογή Samsung Health Monitor, η οποία συλλέγει δεδομένα από το ΗΚΓ και την αρτηριακή πίεση είναι διαθέσιμη μόνο στο Samsung Galaxy App Store αυτή τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι άλλα τηλέφωνα Android δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Είναι περίεργο, επειδή οι συσκευές μέτρησης του ECG όπως το Fitbit Sense απλά σε συνδυασμό με τις κανονικές εφαρμογές του Google Play.

Το ΗΚΓ είναι μια δοκιμή για την ανίχνευση καρδιακών αρρυθμιών, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στη σειρά Apple Watch 4 και επακόλουθη ή στην αίσθηση Fitbit. Δεν επιτρέπει την ανίχνευση καρδιακών προσβολών ή άλλων καρδιακών παθήσεων και δεν αντικαθιστά τη διαβούλευση με έναν καρδιολόγο. Εν τω μεταξύ, η Samsung προσφέρει μια συνάρτηση μέτρησης της αρτηριακής πίεσης που χρησιμοποιεί την οπτική οθόνη της καρδιακής συχνότητας για να αποκτήσει δηλώσεις, μόλις το ρολόι έχει βαθμονομηθεί χρησιμοποιώντας ένα φυσικό περιβραχιόνιο αρτηριακής πίεσης.

Γεια Bixby

Όπως έχουμε ήδη πει: Ο εξαιρετικός βοηθός φωνητικού Google δεν υπάρχει στο Galaxy Watch 4. Αντ ‘αυτού, είστε κολλημένοι με bixby. Ο Βοηθός Google θα πρέπει σίγουρα να φτάσει μια μέρα.

Γαλαξία-Watch-4-Bixby

Το Bixby λειτουργεί καλά για φωνητικές απαντήσεις. Scott Stein/CNET

Ο Bixby κάνει χρήσιμα πράγματα : Μπορεί να διαχειριστεί την υπαγόρευση φωνής αρκετά καλή για να απαντήσει στις ειδοποιήσεις στο Slack όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα στα μέσα της ημέρας. Μπορεί να ορίσει το χρονοδιακόπτη και να διαχειριστεί βασικές λειτουργίες. Αλλά δεν συνδέεται με το υπόλοιπο Google. Χωρίς βοηθό, αυτό το ρολόι δεν μοιάζει καθόλου με το Google.

Γαλαξίας-4-φορτιστής

Ο μαγνητικός φορτιστής του ρολογιού Galaxy 4. Θα το χρειαστείτε κάθε δύο ημέρες. Scott Stein/CNET

Διεπαφή υγρού και αυτονομία δύο ημερών (ή λιγότερο)

Το Galaxy Watch 4 είναι πολύ ρευστό Και φορτώστε τις εφαρμογές γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο ρολόι Android στις αναμνήσεις μας. Δεν είναι πάντα τόσο γρήγορα όσο το τελευταίο ρολόι της Apple, αλλά είναι πάντα τόσο ευχάριστο. Ο νέος επεξεργαστής smartwatch φαίνεται να είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το τι θα μπορούσαν να γίνουν άλλα ρολόγια Google από την άποψη της αντιδραστικότητας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας ? Όχι τόσο καλό, δυστυχώς. Ανταλλάξαμε το ρολόι 4 και το ρολόι 4 κλασικό στον καρπό μας, βάζοντας το ένα όταν ο άλλος ήταν σύντομος και κοιμόταν με το ρολόι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αυτονομία δεν ήταν ποτέ περισσότερο από δύο ημέρες. Και αυτό, με τον πάντα απενεργοποιημένο ρολόι ρολογιού. Όταν είναι ενεργοποιημένο, θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο περίπου μια μέρα πριν χρειαστείτε φορτίο. Και το μικρότερο ρολόι μπορεί να έχει ακόμη μικρότερη αυτονομία. Επιπλέον, εάν αγοράσετε ένα μοντέλο εξοπλισμένο με τεχνολογία LTE, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι ακόμη χαμηλότερη. Το ίδιο ισχύει και αν χρησιμοποιήσετε το ρολόι για εκπαιδευτικές συναντήσεις με GPS.

Το φορτίο είναι πολύ γρήγορο, ωστόσο: μισή ώρα περίπου μας επέτρεψε να φορτώσετε ξανά την μπαταρία αρκετά για να φορέσετε το υπόλοιπο της ημέρας, αν χρειαστεί.

Οι εντυπώσεις μας αυτή τη στιγμή: υποσχόμενες αλλά ελλιπείς

Εδώ είναι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται για το ρολόι 4: Αυτό είναι το πρώτο από ένα νέο φάσμα ρολογιών συμβατή με το λειτουργικό σύστημα Google Wear. Άλλοι μπορεί να μην έχουν το νέο λειτουργικό σύστημα πριν από το 2022: τα επόμενα ρολόγια ορυκτών, τα νέα μοντέλα Ticwatch του Mobvoi και το Wear OS Fitbit Watch υποσχέθηκαν.

Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή του peloton και το Galaxy Watch 4 έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά δεν είναι ακόμα ένα ενοποιημένο οστό που μας δίνει την εντύπωση ότι είμαστε σταθερά αγκυροβολημένοι σε ένα μόνο οικοσύστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό δεν συμβαίνει: αυτός είναι πάντα ο κόσμος του ρολογιού της Samsung, με ένα στρώμα Google.

Ίσως ήταν η ιδέα από την αρχή. Ίσως το ρολόι να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αλλά τα επόμενα ρολόγια Wear OS είναι παρόμοια, ή ακόμα καλύτερα ? Δεν μπορούμε να το πούμε. Το Galaxy Watch 4 της Samsung μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή και δεν φαίνεται τόσο τελειοποιημένη όσο το περιμέναμε.

Μπορεί να μην είναι το απόλυτο ρολόι Android, αλλά είναι το καλύτερο ρολόι Android στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Άρθρο CNET.COM προσαρμόστηκε από το CNET France

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή

 • Σημείωμα γραφής