Η Ford τελικά εξάγει το F150 Lightning, την ηλεκτρική του επιλογή, αλλά μόνο στη Νορβηγία προς το παρόν – ψηφιακή, ο Rivian μετατρέπεται στην επίθεση στην Ευρώπη με την ηλεκτρική pick -up – numerama

Ο Rivian μεταμορφώνεται για να επιτεθεί στην Ευρώπη με την ηλεκτρική παραλαβή της

Η Ford θα εξάγει το F150 Lightning, την ηλεκτρική της παραλαβή, στην Ευρώπη. Ειδικότερα στη Νορβηγία, όπου σχεδόν το 80 % των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν το 2022 στερούνται μηχανής καύσης. Το F150 Lightning θα είναι τόσο επιτυχημένο όσο το Mach-e ?

Η Ford εξάγει τελικά το F150 Lightning, την ηλεκτρική της παραλαβή, αλλά μόνο στη Νορβηγία προς το παρόν

Η Ford θα εξάγει το F150 Lightning, την ηλεκτρική της παραλαβή, στην Ευρώπη. Ειδικότερα στη Νορβηγία, όπου σχεδόν το 80 % των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν το 2022 στερούνται μηχανής καύσης. Το F150 Lightning θα είναι τόσο επιτυχημένο όσο το Mach-e ?

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Τον Οκτώβριο του 2022, η Ford France μας έκανε την καλή έκπληξη για να εμπιστευόμαστε τα κλειδιά για το F150 Lightning, το πιο κακό των ηλεκτρικών pick-ups. Εκείνη την εποχή, όταν η γραφή του Ψηφιακό είχε θέσει το ζήτημα ενός πιθανού μάρκετινγκ στην Ευρώπη, ακόμη και στη Γαλλία, οι αξιωματούχοι της μάρκας απάντησαν ότι αντανακλάται το ερώτημα.

Επτά μήνες αργότερα, η απάντηση έπεσε: Ναι. Ωστόσο, μην βιαστείτε στον αντιπρόσωπό σας, εκτός αν ζείτε στη Νορβηγία. Πράγματι, η Ford αποφάσισε να εξάγει πρώτα την αστραπή F150 στη γη του Minuit. Ο λόγος είναι απλός, είναι η χώρα όπου τα ηλεκτρικά οχήματα είναι βασιλιάδες και οχήματα θερμικής καύσης. Ένα παράδοξο για τον 12ο Παγκόσμιο Παραγωγό Πετρελαίου.

Αυτή η ηλεκτροκίνητη πολιτική κατέστησε ότι το 2022, το 79,3 % των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν ήταν χωρίς κινητήρα καύσης, σύμφωνα με έκθεση της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Οδικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, το Ford Mustang Mach-e ήταν, το 2021, το ηλεκτρικό όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις στη Νορβηγία και παραμένει στις 5 πρώτες πωλήσεις. Οι νορβηγικοί πελάτες αντιπροσωπεύουν το 22 % των ευρωπαϊκών πωλήσεων στο αμερικανικό SUV.

Πέρα από τις τοπικές συνθήκες που είναι ευνοϊκές για την ηλεκτρική ενέργεια, η Ford έχει συγκλονιστεί από αιτήματα των Νορβηγών για τους οποίους ο αστραπής F150 ανταποκρίνεται πλήρως σε “ψύχρα“, Η κουλτούρα της χαλάρωσης στην έρημο. Επιπλέον, ο Per Gunnar Berg, ο Γενικός Διευθυντής της Ford Νορβηγία, δήλωσε ότι στο “25 χρόνια στη Ford, δεν έχω δει ποτέ ένα τέτοιο πάθος και ένα τέτοιο αίτημα από τους οδηγούς για να αποκτήσω τον τροχό του αστραπή F-150 μας. Οι πελάτες χτύπησαν κυριολεκτικά στην πόρτα μου και μας παρακαλούσαν να εισαγάγουμε την ηλεκτρική παραλαβή στη Νορβηγία“”.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Παρόλο που η Ford αποφάσισε να εξάγει την ηλεκτρική παραλαβή της στη Νορβηγία, οι όγκοι-όχι που δεν θα πρέπει να περιορίζονται. Έτσι, θα προσφερθεί μόνο μία διαμόρφωση: το Latiat Edition Launch Edition (Double Electric Motor of 337 kW) με το Ford Cab Super Crew Cab και το Outdoor Anti -Matter Painting Blue. Όσον αφορά την τιμή, θα πρέπει να ξεκινήσει από € 102.000 με μπαταρία με χωρητικότητα 98 kWh. Τα πρώτα αντίγραφα αναμένονται το 2024.

Από την άλλη πλευρά, η Ford δεν έχει υποδείξει εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το F150 Lightning Dismbark του. Το επόμενο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας θα εξερευνήσει 2, μια ευρωπαϊκή έκδοση του Explorer με βάση την πλατφόρμα ID Volkswagen.3 και ID.4.

Επανεξίτηση σημειωματάριων εντολών

Αυτή η ευρωπαϊκή προσγείωση ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της Ford σχετικά με την επανέναρξη του βιβλίου παραγγελιών της μετά την ενίσχυση του εργαλείου παραγωγής του στο εργοστάσιο του Michigan (Κέντρο Red Electric Vehicle). Αυτό είναι ένα πρόβλημα μπαταρίας που ανακαλύφθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, το οποίο είχε αναγκάσει το εμπορικό σήμα με το Blue Oval να σταματήσει την κατασκευή της ηλεκτρικής παραλαβής της. Συνέχισε στις 13 Μαρτίου. Η Ford εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ανακοινώσει την πρόθεσή της να τριπλασιάσει την παραγωγή αστραπής και διπλάσια από εκείνη του Mach-e το 2023.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Ακολουθήστε όλα τα ψηφιακά νέα στο Google News

Ο Rivian μεταμορφώνεται για να επιτεθεί στην Ευρώπη με την ηλεκτρική παραλαβή της

Rivian R2 // Πηγή: MusclecarsandTrucks

Διανέμεται προς το παρόν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μάρκα Rivian μπορεί να προσγειωθεί στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έγιναν στις 15 Ιουνίου 2023 από την Claire McDonough, οικονομική διευθυντή της εταιρείας, το SUV θα πρέπει να διατίθεται στο εμπόριο μεταξύ 35.000 και 55.000 ευρώ. Το R2 θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2024. Το μάρκετινγκ στην ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να είναι αποτελεσματική μέχρι το 2026.

R2, άμεσος ανταγωνιστής του Volvo Ex90 ?

Με το μικρό crossover του, ο κατασκευαστής αναζητά έναν τρόπο να τοποθετηθεί σε αυτή τη νέα αγορά. Με μήκος 4,5 μέτρων, το R2 θα είναι σε άμεσο ανταγωνισμό με το Volvo EX90, BMW IX, Kia EV9, Tesla Model Y ή ακόμα και το Hyundai Ioniq 7. Το Rivian SUV πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τύπου φωσφορικού λιθίου, τεχνολογία που θα μειώσει το κόστος.

Πειράτηση του R2 // Πηγή: Carscoops

Με αυτό το νέο SUV, ο Rivian επιδιώκει να κάνει όγκο. Με την επερχόμενη άφιξη του Tesla Cybertruck, τα επιχειρήματα του Ford F-150 Lightning και του 100 % Electric Chevrolet Silverado Το R1T έχει ανταγωνισμό. Η ζήτηση για την παραλαβή της Ριβίας είναι σαφώς πτώση. Επομένως, το R2 μπορεί να είναι η λύση για να ξεκλειδώσετε ένα νέο τμήμα και να αυξήσετε τις πωλήσεις στο Rivian. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το στοίχημα της μάρκας.

Η επιτυχία των SUV στην Ευρώπη

Για να φτάσει σε χαμηλότερο επίπεδο τιμών, ο Rivian θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει παραχωρήσεις. Αυτό είναι καλό, οι ευρωπαϊκές προσδοκίες των καταναλωτών είναι λιγότερο υψηλές όσον αφορά την απόδοση σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το crossover θα πρέπει να διατηρεί ένα περιπετειώδες σχέδιο, τόσο αγαπητό της εταιρείας. Τα SUV ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα στην Ευρώπη για μερικά χρόνια.

Μεταξύ 2013 και 2020, το μερίδιο αγοράς SUV διπλασιάστηκε, από 19 έως 38 % για το παλιό περιέχει. Είναι ένας τύπος μοντέλου που ελέγχει πολλά κουτιά μεταξύ των ευρωπαίων καταναλωτών και η καμπύλη πωλήσεων δεν πρέπει να αντιστραφεί σύντομα. Ο Rivian το γνωρίζει και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Ακόμη και οι παραλαβές μάρκας θα μπορούσαν να προσγειωθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, σας χρειαζόμαστε. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά μας