Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4×4 Nissan δεν είναι νεκρό, Nissan X-Trail E-Power-First Impressions-News-UFC-que Choisir

E-power της Nissan X-Trail

Το μεταξόνιο παραμένει πανομοιότυπο με αυτό του παλιού (2,70 μ.). Σχετικά σύντομο, αλλά ο πίσω χώρος είναι πολύ σωστός, υπό την προϋπόθεση ότι το συρόμενο κάθισμα είναι πίσω στο μέγιστο. Εκεί, οι κάτοικοι έχουν ένα γιγαντιαίο χώρο στα πόδια. Αλλά η τρίτη σειρά, όπως συχνά σε αυτά τα ενδιάμεσα οικογενειακά πρότυπα SUV, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να βοηθήσουν για σύντομες διαδρομές. Και κατά προτίμηση με τα παιδιά, ο τόπος των ποδιών είναι σαφώς στενά και ο φρουρός στην περιορισμένη οροφή, παρά την αρκετά ευθεία περικοπή του περίπτερο.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4×4 Nissan δεν είναι νεκρό

Από το τέλος της καριέρας της περιπολίας στις περιοχές μας, θα είχαμε σχεδόν ξεχάσει ότι η Nissan ήταν ένας από τους σπάνιους κατασκευαστές που μπορούν να καυχηθούν για μια πραγματική κουλτούρα όλων των ερεθημάτων. Το X-Trail εμφανίστηκε πριν από 20 χρόνια, συνέβαλε επίσης στον εκδημοκρατισμό του. Σήμερα, η τέταρτη γενιά καλλιεργεί το φύλο, αλλά φιλοξενείται σε ένα περίπλοκο και σε μεγάλο βαθμό θανάτωση υβριδικής σάλτσας. Εάν πρέπει να πάτε εκεί για να τελευταία, γιατί όχι.

Από την προηγούμενη γενιά, το X-Trail είναι τεχνικά μια επιμήκη έκδοση του Nissan Qashqai με ένα μεγάλο κορμό και που μπορεί να λάβει 7 θέσεις. Εν ολίγοις, η οικογενειακή έκδοση του ιαπωνικού συμπαγούς crossover. Το τέταρτο X-Trail του ονόματος, το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη του 2022, κληρονομεί την ίδια πλατφόρμα CMF-C με τον μικρό αδερφό του και τους γαλλικούς ξαδέλφους της συμμαχίας, Renault Austral και χώρο 6ης γενιάς. Εκτός από τους κινητήρες, δεδομένου ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, όλοι εργάζονται τώρα στο πλευρό τους για υβριδική μηχανική. Η κινητήρια μηχανή ηλεκτρονικής ισχύος που βρίσκεται κάτω από την κουκούλα του X-Trail, ο μόνος κινητήρας που προσφέρεται, είναι επομένως μια καθαρά δημιουργία Nissan.

Εάν το X-Trail μοιράζεται τα περισσότερα από τα εξαρτήματά του με το Qashqai, αυτό δεν είναι πολύ. Όχι από το εξωτερικό τουλάχιστον, διότι σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το σχέδιο έχει εξελιχθεί σημαντικά για να διακρίνει σαφώς τα δύο μοντέλα και να τοποθετήσει το X-Trail μια σαφή εγκοπή παραπάνω στην ιεραρχία της Nissan. Τα περιγράμματα έχουν γίνει πολύ πιο μαζικά και γωνιακά, η σχεδόν κάθετη μάσκα επιβάλλει και η εμφάνιση του πραγματικού SUV είναι πολύ πιο υποτιθέμενη από ό, τι με το πολύ συναινετικό Qashqai ! Το βλέμμα παίζει για το ανάστημα, και οι μετρήσεις: μήκος 4,68 m (4 cm περισσότερο από το προηγούμενο), εξετάζει το Qashqai των 26 cm. Το X-Trail τοποθετείται έτσι στα μισά του δρόμου μεταξύ ενός Peugeot 5008 και ενός Kia Sorento.

Life On Board: σχεδόν premium ?

Η νόσος με το Qashqai είναι πιο προφανής με τη διευθέτηση του: το επάνω μέρος του πίνακα ελέγχου είναι αυστηρά ταυτόσημα με μερικές λεπτομέρειες. Η διάταξη της κεντρικής σήραγγας, υψηλότερη, και μερικές λεπτομέρειες υποδεικνύουν ωστόσο ότι η θεραπεία του διαμερίσματος επιβατών ήταν λίγο πιο προηγμένη. Υπάρχει για παράδειγμα ένα παχύ διπλό τζάμι, και συγκροτήματα καλύτερης ποιότητας. Η δοκιμαστική έκδοση Tekna+, η ακριβή περιοχή αιχμής, παρουσιάζει το αυτοκίνητο στο καλύτερο φως: εκτεταμένο δέρμα, καπιτονέ καθίσματα και διακοσμητικά μοτίβα αφήνουν μια πραγματική εντύπωση της πολυτελή, ειδικά αν θυμάστε τα έπιπλα και χωρίς γοητεία του προηγούμενου X-Trail. Το ίδιο πράγμα για την τεχνολογία -σκάφους, αυτή τη φορά μοιράστηκε με το Qashqai. Χωρίς σπατάλες ή επεμβατικές οθόνες, αλλά η διεπαφή μέσων είναι ξεκάθαρη και εύκολη στη χρήση.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4x4 Nissan δεν είναι νεκρό

Τα ψηφιακά όργανα είναι στάνταρ και η μεγάλη κεντρική οθόνη 12,3 “εμφανίζεται από το 2ο επίπεδο εξοπλισμού. Πιο σημαντικό: Το Finish and Presentation έκανε ένα σοβαρό άλμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με το προηγούμενο X-Trail.

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε τη μεταπώληση ή την τιμή ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία Turbo Car της Nissan X-Trail, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Το μεταξόνιο παραμένει πανομοιότυπο με αυτό του παλιού (2,70 μ.). Σχετικά σύντομο, αλλά ο πίσω χώρος είναι πολύ σωστός, υπό την προϋπόθεση ότι το συρόμενο κάθισμα είναι πίσω στο μέγιστο. Εκεί, οι κάτοικοι έχουν ένα γιγαντιαίο χώρο στα πόδια. Αλλά η τρίτη σειρά, όπως συχνά σε αυτά τα ενδιάμεσα οικογενειακά πρότυπα SUV, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να βοηθήσουν για σύντομες διαδρομές. Και κατά προτίμηση με τα παιδιά, ο τόπος των ποδιών είναι σαφώς στενά και ο φρουρός στην περιορισμένη οροφή, παρά την αρκετά ευθεία περικοπή του περίπτερο.

Από την πλευρά του θώρακα, η έκδοση 7 θέσεων αφαιρεί εκατό λίτρα χωρητικότητας σε σύγκριση με ένα κλασικό 5-θέσεις X-Trail και επομένως είναι ικανοποιημένη με έναν αρκετά μέτριο όγκο λόγω του μεγέθους των καθισμάτων που ενισχύουν σοβαρά το δάπεδο: στο 485 l, είναι κάτω από το μέσο όρο. Είναι ήδη πιο σωστό σε 5 μέρη, όπου έχουμε 575 L. Δεν είναι εξαιρετική, αλλά τουλάχιστον, η modularity είναι αρκετά καλά μελετημένη: το κάθισμα της σειράς 2 διαφάνειες σε δύο μέρη, το αρχείο πέφτει πίσω σε τρία μέρη και μπορεί να υποκύψει στο φθόνο.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4x4 Nissan δεν είναι νεκρό

3η θέση, μειωμένη 3η θέση θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει, αλλά έχει την αξία των υφιστάμενων. Σε 7 μέρη, το X-Trail επιβάλλει τη μονάδα 4 τροχών και τα αιτήματα 2.Συμπλήρωμα 300 €.

All-terrain εργοστάσιο αερίου

Με τον κίνδυνο να απογοητεύσουν τους μεγάλους κυλίνδρους ή τους οπαδούς της ροπής ενός καλού παλιού ντίζελ, το εύρος X-Trail πηγαίνει στο απλούστερο και περιορίζεται σε μία μόνο κινητήρα: στην περίπτωση αυτή, το πολύ μοναδικό υβριδικό σύστημα E-Power που εισάγεται Qashqai και μόνο παρόντες στο Nissan. Ως υπενθύμιση, το θερμικό τμήμα εξασφαλίζεται εδώ με μια μικρή βενζίνη 3 κυλίνδρων 1,5 L turbo (158 hp) που ενεργεί ως γεννήτρια για την παροχή μιας μικρής μπαταρίας 1,7 kWh (καθαρή) ή για την οδήγηση του ηλεκτρικού κινητήρα που βρίσκεται απευθείας στον μπροστινό άξονα.

Επομένως, ο 3κύλινδρος δεν βρίσκεται ποτέ σε άμεση επαφή με τη μετάδοση, σε αντίθεση με το σύστημα Honda Civic και HR-V (το πιο πλησιέστερο ισοδύναμο) όπου οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το δρόμο ή την επιτάχυνση. Η συνολική ισχύς του συστήματος φτάνει έτσι 204 hp, 14 hp περισσότερο από το Qashai, το οποίο λαμβάνει λιγότερο ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Στο μοντέλο δοκιμής E-4ORCE με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα, η συνδυασμένη ισχύς μεταφέρεται σε 213 hp και στη συνέχεια έχουμε μια “πραγματική” μονάδα 4 τροχών. Λίγο ξεχωριστό, επειδή στερείται άξονα μετάδοσης.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4x4 Nissan δεν είναι νεκρό

Η άνετη άνεση, η σταθερή και εκπληκτική συμπεριφορά καθιστούν ένα ευχάριστο SUV δρόμου. Εξωτερική πίσσα, η κίνηση 4 τροχών προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αποτελεσματικότητα. Αλλά πολύ βαρύ για να συντρίψει, και οι προεξοχές είναι λίγο ογκώδη.

Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο παρουσιάζει επομένως μια απαλότητα περπατήματος παρόμοια με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς αναφορές για να περάσουν. Ως εκ τούτου, ένα μάλλον ιδιαίτερο συναίσθημα: Όπως και στο Qashqai, η λειτουργία του 3 -πύργου είναι διακοσμημένη με τις φάσεις οδήγησης. Βασικά, οι παραλλαγές του ήχου και της διατροφής δεν αντιστοιχούν σε αυτό που ζητείται από τον επιταχυντή. Έτσι, με μέτριο ρυθμό, εξελίσσουμε εναλλασσόμενοι όλων των ηλεκτρικών και ακριβών αφύπνισης της θερμικής, η οποία διατηρείται για λίγα λεπτά με σταθερή διατροφή. αποσταθεροποιώντας στην αρχή, αλλά συνηθίζουμε σε αυτό. Με υψηλή ταχύτητα, ο κινητήρας προφανώς λειτουργεί συνεχώς και ανεβαίνει ψηλά στους γύρους στο πάτωμα στο πάτωμα. Το σύστημα υπενθυμίζει αόριστα τη λειτουργία ενός κιβωτίου CVT, λιγότερο καρικατούρα και πολύ πιο διακριτικό ! Εδώ είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του X-Trail, τόσο στο ακουστικό όσο και στο δονητικό επίπεδο: αν και μοιράζεται ένα σχέδιο παρόμοιο με το Qashqai, το έργο της μόνωσης είναι πιο προχωρημένο (το παχύτερο τζάμι αναφέρεται πιο νωρίς, αλλά και επιπλέον χαλιά και μόνωση).

Στην πράξη, το ενδιαφέρον του E-4orce σε σχέση με μια απλή έλξη X-Traction είναι μάλλον σε κάθε χημίνη ή όταν οι συνθήκες γίνονται λεπτές. Οι τρόποι οδήγησης που είναι αφιερωμένοι στη λάσπη ή στην άμμο προσφέρονται καλά και η εκκαθάριση του εδάφους (20 cm) καθιστά δυνατή την απομάκρυνση από ασφάλειες ή από το κάτω μέρος χωρίς να είναι γελοίο. Επαρκή χειμερινά ούλα, μπορούμε επομένως να παρέχουμε σταθμούς σε ξέγνοιαστο. Τα όρια των ισχυρισμών όλων των εορτασμών θα είναι κυρίως η επιβλητική του προεξοχή. και το βάρος του, το οποίο συνορεύει με τους 2 τόνους σε 7 θέσεις και 4 -wheel drive.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4x4 Nissan δεν είναι νεκρό

Το υβριδικό σύστημα E-Power προωθεί κυρίως την απαλότητα του περπατήματος και της αξιοσημείωτης ηχομόνωσης. Από την πλευρά της κατανάλωσης, ο ισολογισμός είναι λιγότερο λαμπρός εάν περνάτε το χρόνο σας στον αυτοκινητόδρομο. 8 l/100 km σημειώθηκε: τίποτα εξαιρετικό.

Chronos ή κατανάλωση, πρέπει να επιλέξετε

Σε σύγκριση με το προηγούμενο X-Trail, το Upmarket παρατηρείται από τους πρώτους γύρους σε κακή επίστρωση. Από την άποψη της άνεσης, όπου το παλιό ήταν στην πραγματικότητα ένα εκτεταμένο Qashai, ο νεοφερμένος είναι μια σαφής εγκοπή παραπάνω: Το X-Trail έχει γίνει ένας ευχάριστος μακροπρόθεσμος ταξιδιώτης, εκμεταλλευόμενοι μια υποτιμημένη και καθησυχαστική σταθερότητα. Δεν είναι δυναμική για μια δεκάρα, από την άλλη πλευρά: η διοίκηση φαίνεται πολύ ελαφριά, και η σημαντική μάζα γίνεται γρήγορα αισθητή σε έναν δρόμο εκκαθάρισης.

Το X-Trail ευτυχώς δεν είναι τίποτα από ένα μη κινητικό juggernaut. Εάν είναι απαραίτητο, ακόμη και φορτωμένο, οι υπενθυμίσεις είναι μάλλον έντονες (υπάρχουν 330 nm σχεδόν άμεσα) και οι επιταχύνσεις επαρκεί σε μεγάλο βαθμό για την οικογενειακή του επαφή: 7,2 δευτερόλεπτα από 0 έως 100 km/h. Από την άλλη πλευρά, τα ισχυρά επαναλαμβανόμενα αιτήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αντλία. Αν παραμείνουμε στον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και σε νόμιμες ταχύτητες. Ένα ύψος, για ένα SUV που προορίζεται να αλυσοδεθεί τα χιλιόμετρα ! Η ίδια παρατήρηση όπως και με το Qashqai: Ποια είναι η απουσία μηχανικής μετάδοσης καθιστά δυνατή τη διαγραφή από τις απώλειες απόδοσης που συνδέονται με αυτήν την ειδική αρχιτεκτονική.

Essay-Nissan X-Trail E-Power (2023): Το πραγματικό 4x4 Nissan δεν είναι νεκρό

Το X-Trail είναι μόνο 4 cm περισσότερο από το προηγούμενο (4,68 m), αλλά πολύ πιο μαζικό οπτικά: από τώρα και στο εξής, δεν περνάει πλέον για ένα εκτεταμένο Qashqai. Οι τιμές επιπέδων, το Upmarket Hurts: Ξεκινά σε περισσότερα από 42.000 € !

Χωρίς να είναι μια διψασμένη αντλία λαδιού, το X-Trail δεν παρουσιάζει τίποτα θαυματουργό σε αυτή την περίπτωση: υπάρχουν 8 l/100 km, που είναι περισσότερο ή λιγότερο αυτό που θα απαιτούσε μια σύγχρονη βενζίνη με μικρο-υβριδισμό στην ίδια περίπτωση του σχήματος. Και με σταθεροποιημένη ταχύτητα σε γρήγορο κομμάτι, ένα ντίζελ θα είναι πάντα καλύτερο. Ευτυχώς, ο ισολογισμός είναι πιο κολακευτικός στην περιαστική ή οδική διαδρομή, σίγουρα το πιο ευνοϊκό έδαφος για αυτό το υβριδικό (και τα περισσότερα από τα κλασικά υβρίδια αλλού): διατηρούμε εύκολα περίπου 6,5 l/100 km, χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη. Περιέργως, σημειώσαμε μια μέση κατανάλωση ισοδύναμη με εκείνη του Qashqai με τον ίδιο κινητήρα, όσο ελαφρύτερο και λιγότερο ισχυρό. Αυτό το αποτέλεσμα συνδέεται αναμφισβήτητα με την υψηλότερη ισχύ της ανάκαμψης στο φρενάρισμα του X-Trail.

Τιμές και ανταγωνισμός: Δεν δίνεται, αλλά πλήρης εξοπλισμός

Σε απλή πρόσφυση και 5 θέσεις, το Nissan X-Trail βρίσκει έναν αρκετά ευρύ ανταγωνισμό μπροστά του: Peugeot 5008, Toyota Rav4 ή Skoda Kodiaq ειδικότερα. Ξεκινά σε υψηλές τιμές για την κατηγορία: 42.€ 700 για την είσοδο -επιπλέον acenta, μάλλον καλά εξοπλισμένο που είπε (προσαρμοστική ρυθμιστική αρχή, αντιστρέφοντας την κάμερα με ραντάρ AV / AR, χέρια -χωρίς πρόσβαση / έναρξη, Carplay / Android Auto Média Interface). Οι διαμορφώσεις υψηλών επιπέδων φτάνουν σχεδόν τα επίπεδα premium ! Υπάρχουν 55.€ 100 για τη δοκιμαστική μας έκδοση, είναι αλήθεια χωρίς άμεσους αντιπάλους. Σημειώστε ότι μόνο 4 -Wheel Drive διατίθενται σε 7 μέρη.

Το Hyundai Santa Fe Hybrid 7 -Seater και το Kia Sorento προσφέρουν όλα -Wheel Drive μόνο στο PHEV, και το Kodiaq δεν έχει μορφή υβριδισμού. Το ακριβότερο Volkswagen Tiguan Allspace περιορίζεται σε μικρο-υβριδισμό. Για να έχει ένα κλασικό υβριδικό εφοδιασμένο με 7 θέσεις και 4 -Wheel Drive, ο μόνος ανταγωνιστής του διαθέσιμος μέχρι σήμερα στη Γαλλία θα ήταν επομένως η Toyota Highlander. Πολύ μεγαλύτερο (4,96 μ.) Και πιο ακριβό (από 66.600 €). Εν αναμονή του Renault Espace 6, τώρα 100 % SUV, που αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Nissan X-Trail (2023)

Nissan X-Trail E-Power Tekna+ E-4orce σε λίγες μορφές
Τιμές από 42.700 ευρώ (μοντέλο δοκιμάστηκε: 56.000 €)
Εξουσία 213 CH
0 έως 100 km/h 7.2 s
Ανακοινώθηκε μικτή κατανάλωση (WLTP) 6.7 l / 100 km (ανυψωμένο: 7.5 l / 100 km)
Στήθος 575 L (7 μέρη: 485 L)
Πλήρες τεχνικό φύλλο – Nissan x -Trail
 • – Κυλιόμενη άνεση
 • – Ηχομονωτικός
 • – Μοντέρνα
 • – Αποτελεσματική μονάδα 4 -wheel
 • – Μηχανική έγκριση ..
 • – Κοιλιακή κατανάλωση
 • – Υψηλές τιμές, ειδικά σε 4WD
 • – 7 θέσεις μόνο σε 4WD
 • – … Εκτός από την υψηλή επιτάχυνση: άπιαστο φαινόμενο διαφυγής

Άνετο, σοβαρά κατασκευασμένο και σιωπηλό, το X-Trail παρουσιάζεται ως ένας εντελώς γαλήνια οικογενειακός ταξιδιώτης. Εάν η χρήση προσφερθεί σε αυτό, το υβριδικό καταφέρνει να συμβιβάσει την έγκριση υψηλού επιπέδου και την ενδιαφέρουσα κατανάλωση. Αλλά με μεταβλητή γεωμετρία ! Το εύρος που μειώνεται στην κινητήρια μηχανή E-Power θα διστάσει τους μεγάλους κυλίνδρους. Και τα ποσοστά, τα οποία έχουν περάσει ένα μάθημα.

E-power της Nissan X-Trail

Το Nissan X-Trail, το τέταρτο του ονόματος, αυξάνεται από μια εγκοπή όσον αφορά τα τελειώματα και την ευχαρίστηση. Καινοτομεί με έναν συγκεκριμένο υβριδικό κινητήρα πολύ ευχάριστο για οδήγηση. Πολύ άσχημα η τιμή του SUV over και ότι η εργονομία του είναι τέλειες.

Εικόνα

Σχεδιασμένο στην ίδια πλατφόρμα με το τελευταίο Qashqai και χρησιμοποιώντας την ίδια μηχανική, το νέο οικογενειακό SUV (ή μάλλον οικογενειακό crossover) της Nissan, το X-Trail, φοράει πιο δυναμικό στυλ. Αλλά είναι επίσης μέσα ότι οι αλλαγές είναι αξιοσημείωτες με ένα επίπεδο σύγχρονου εξοπλισμού και ένα πολύ καλό φινίρισμα.

Ποιότητα ζωής στο πλοίο

Την ποιότητα κατασκευής του

Εάν με την εγκατάσταση του νέου X-Trail, αμέσως αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο που σημειώθηκε από την άποψη της κατασκευής, εμείς η απογοήτευση λίγο όταν βάζουμε επαφή. Το ακουστικό οργάνου είναι πράγματι λίγο φορτωμένο, ειδικά όταν εμφανίζουμε τις τιμές κατανάλωσης. Ομοίως, η γενική εργονομία είναι αρκετά περίπλοκη, ειδικά στην κεντρική οθόνη όπου η διαχείριση διαφορετικών λειτουργιών απαιτεί πολλά συνηθισμένα. Και αν θέλετε να καλέσετε τη φωνητική εντολή για να απλοποιήσετε την εργασία, χάνεται επειδή δεν είναι πάντα πολύ σχετική και έλλειψη ρευστότητας. Για πλοήγηση, πρέπει να δηλώσετε αρκετές παραγγελίες πριν μπορέσετε να υπαγορεύσετε τη διεύθυνσή σας, όχι πάντα καλά κατανοητό. Και αν δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή λέξη, είναι αδύνατο να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα. Επομένως, ο χειρισμός δεν είναι πολύ γρήγορος και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

μεγάλο

Η ατμόσφαιρα στο πλοίο είναι πολύ ευχάριστη και οι κάτοικοι θα έχουν όλο τον απαραίτητο χώρο. Με τα 7 μέρη και τον συρόμενο πάγκο του, το X-Trail που έχουμε οδηγήσει σε πολύ καλή modularity. Είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο, καθώς οι διαφορετικοί χειρισμοί για την τροποποίηση της διαμόρφωσης του διαμερίσματος επιβατών είναι αρκετά εύκολο να επιτευχθούν, αβίαστα.

μεγάλο

Στο πίσω μέρος, οι επιβάτες έχουν ένα αρκετά γενναιόδωρο μέρος και εκτιμήσαμε το μεγάλο άνοιγμα των θυρών, σχεδόν 90 °, γεγονός που καθιστά δυνατή την είσοδο χωρίς συμβάν. Ακόμη και οι κάτοικοι της τρίτης σειράς θα είναι αρκετά καλά, επειδή ακόμη και αν η πρόσβαση είναι λίγο πιο λεπτή, ο κατανεμημένος τόπος είναι ειλικρινής για να φιλοξενήσει δύο άτομα κάτω από 1,70 μ. Λογικά, σε αυτή τη διαμόρφωση 7 -θέσεων (διαθέσιμη μόνο στην έκδοση 4 -wheel drive και τιμολογείται € 900), ο όγκος του κορμού μειώνεται ως θλίψη. Δεν υπάρχει πλέον ερώτηση για τη νίκη των αποσκευών. Διαφορετικά, το 5-seater X-Trail προσφέρει 575 λίτρα και την έκδοση 7 θέσεων 485 λίτρα. Στη συνέχεια, όλα τα καθίσματα διπλωμένα, ο όγκος πηγαίνει στα 1.298 λίτρα.

Σε διαμόρφωση 7 -θέσεων, ο όγκος του κορμού μειώνεται πολύ

Οδήγηση

Ο μόνος κινητήρας που προτείνεται στο X-Trail είναι ένα ηλεκτρικό βενζίνη. Ονομάζεται E-Power, αυτός ο μηχανισμός είναι ιδιαίτερος προς την κατεύθυνση ότι ο κινητήρας θερμότητας, ένα 3κύλινδρο μπλοκ, δεν χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των τροχών, αλλά μόνο για την παραγωγή ρεύματος που προορίζεται να προμηθεύσει τον ηλεκτρικό κινητήρα ή τους ηλεκτρικούς κινητήρες για το 4 τροχό Έκδοση οδήγησης E-4ORCE. Στο τέλος ο οδηγός έχει 204 hp ή 213 hp για τη δεύτερη έκδοση που πήραμε στο χέρι.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά περίεργο, προς τη σωστή κατεύθυνση της λέξης. Ο ηλεκτρικός κινητήρας που προκαλεί τους τροχούς, ο κινητήρας θερμότητας λειτουργεί σε σχεδόν σταθερή ταχύτητα ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος. Κατά συνέπεια, η σιωπή στο σκάφος είναι σχεδόν πανομοιότυπη με ένα ηλεκτρικό μοντέλο 100 %. Μόνο το κρύο αρχίζει να προδίδει την παρουσία ενός θερμικού μπλοκ που είναι τότε λίγο θορυβώδες. Ditto κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς επιτάχυνσης, για να υπερβεί τον αυτοκινητόδρομο για παράδειγμα, όπου ο θόρυβος είναι επίσης πολύ παρών. Αλλά στην πόλη ή σε ένα δρόμο με ήσυχη οδήγηση, είναι μια πραγματική ευχαρίστηση στην οδήγηση. Το σύνολο προσφέρει αποδεκτή επιτάχυνση, χωρίς να είναι αστραπή πολέμου. Δεν υπάρχει λοιπόν πρόβλημα να οδηγήσετε με την οικογένειά σας σε όλες τις πιθανές διαμορφώσεις.

Ο κινητήρας θερμότητας λειτουργεί ως τρέχουσα γεννήτρια

Όσον αφορά την ενεργειακή του απόδοση, θα είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί, δεδομένου ότι, σε ένα ταξίδι 150 χλμ. Συνδυάζοντας όλους τους τύπους δρόμων (City, Urban Fast και Highway Tracks), η μέση κατανάλωση εμφανίστηκε στα 7,8 l/100 km, η οποία είναι κατά μέσο όρο των σημερινών οχημάτων στο τμήμα, ακόμη και χωρίς υβριδοποίηση.

Ευχάριστο να οδηγείτε, το X-Trail είναι επίσης να ζήσετε χάρη στις πολύ ευέλικτες αναστολές που διαχειρίζονται τέλεια όλη την παρατυπία του δρόμου. Αλλά σε πολύ τυλιγμένους δρόμους, το crossover τείνει να πάρει πολύ ρολό, με κίνδυνο να διαταράξει τους πιο ευαίσθητους επιβάτες. Στη συνέχεια, θα είναι απαραίτητο να μεταβείτε στη λειτουργία αθλητισμού για να έχετε λίγο περισσότερη σταθερότητα. Ίδια κριτική για τη διοίκηση που είναι επίσης υπερβολικά υποβοηθούμενη και σχεδόν σε όλες τις ταχύτητες. Ακόμα κι αν ήταν λίγο δαγκώματα στο δρόμο, δεν είναι ακόμα η πανάκεια και δεν προσφέρει καλό συναίσθημα στον οδηγό. Χάρη σε αυτό, το X-Trail είναι ωστόσο αρκετά βολικό στην πόλη παρά το επιβλητικό πρότυπο του.

Σημειώστε ότι η Nissan ομαδοποιεί το X-Trail για πρώτη φορά με μια νέα συσκευή που ονομάζεται E-Pedal Step. Μόλις ενεργοποιηθεί μέσω ενός αφοσιωμένου κουμπιού, αυτό το σύστημα θα επιβραδύνει το όχημα χωρίς να χρειάζεται να αγγίξει το πεντάλ φρένου, αλλά απλά ανυψώνοντας το πόδι του πεντάλ Accelerator. Ένα ενδιαφέρον και πρακτικό σύστημα που χρησιμοποιείται, ειδικά στην πόλη.

Ασφάλεια

Το X-Trail φρενάρεται αυτόματα ακόμη και προς το

Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη Nissan, το X-Trail επωφελείται από όλες τις νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό όσον αφορά την ενεργό και παθητική ασφάλεια. Μπορούμε για παράδειγμα να αναφέρουμε τον προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας με το σύστημα υποστήριξης στην ουρά, την ανάγνωση των πάνελ σήματος ή της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης, αποτελεσματικό και πριν στο πίσω μέρος.

Επιπλέον, το νέο X-Trail είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, ικανό να ενεργεί στην κατεύθυνση, προκειμένου να αποφευχθεί μια απροσδόκητη αλλαγή της διαδρομής εάν υπάρχει όχημα στη γωνιακή περιοχή νεκρή. Επίσης, με έναν κεντρικό αερόσακο, μεταξύ των δύο μπροστινών επιβατών, το Nissan X-Trail έλαβε τη μέγιστη σημείωση στις δοκιμές σύγκρουσης EuronCap με 5 αστέρια.

Το Nissan X-Trail συνολικά

Το νέο X-Trail δεν δίνεται ειλικρινά. Με τιμή που ξεκινά από € 42.700 στην έκδοση E-Power των 204 HP, η Nissan κάνει έναν τεράστιο καλό τρόπο σε σύγκριση με την παλιά έκδοση που διατίθεται σε λιγότερο από € 30.000 το 2017 ! Και για την έκδοση 4 τροχών E-4ORCE 213 hp, θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 45.000 €. Τα δύο επιπλέον, πολύ πρακτικά μέρη, θα απαιτήσουν περισσότερα € 900. Από την πλευρά του ανταγωνισμού, είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετήσετε ένα όχημα προσώπου. Εάν το Peugeot 5008 φαίνεται ο καλύτερος στόχος με τα 7 μέρη του, το τελευταίο δεν διαθέτει ισοδύναμο υβριδικό κινητήρα. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα Kia Sorento ή ένα Hyundai Santa-Fe, διαθέσιμο σε υβριδικές εκδόσεις, αλλά αυτές είναι μεγαλύτερες, οπότε δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμες. Όμως, οπουδήποτε, το Nissan X-Trail είναι γενικά το πιο ακριβό και δεν είναι ενδιαφέρον όσον αφορά τις τιμές σε σύγκριση με άλλα μοντέλα από ό, τι στην έκδοση υψηλής τεχνολογίας.

 • “Ηλεκτρικός τύπος” έγκριση οδήγησης
 • Τελειώνει
 • Κατοικήσιμο
 • Μοντέρνα
 • Πρόσβαση στο πλοίο
 • 7 Πιθανές θέσεις
 • Κατανάλωση
 • Τελειώδης παγκόσμια εργονομία
 • Πολύ μαλακά εναιωρήματα
 • Μικρή ενημερωτική κατεύθυνση
 • Τιμές