Elektroroller und -motorräder Super Soco | Super Soco Schweiz, Super Soco CT-3: Τι γνωρίζουμε • Go2roues

Super Soco CT-3: Τι γνωρίζουμε

Στο τιμόνι όπως στην οθόνη ON -board, βρίσκουμε επίσης ΕΛΕΓΧΟΣ CRUISE και συνδεσιμότητα, όπως ηλεκτρικά σκούτερ NIU. Στο αριστερό Commodo, μπορείτε να δείτε ένα κουμπί του οποίου το εικονίδιο είναι κάμερα. Το Super Soco CT-3 είναι εξοπλισμένο ως στάνταρ με κάμερα, ένα dashcam ?

Vollkommen Elektrisch

Elektroroller und -motorräder Super Soco | Super Soco Schweiz

Entscheiden sie sich für die nächste generation des umweltfreundlichen pendelns.

Vollkommen Elektrisch

Entscheiden sie sich für die nächste generation des umweltfreundlichen pendelns.

Elektroroller und -motorräder Super Soco | Super Soco Schweiz

Neuigkeiten Super Soco

Hol Dir Deine Sommer Vibes!

Um dir den einstieg ins neue schul- und studienjahr zu προς το üssen haben wir uns etwas ganz ausgedacht für dich. Wir Haben Ausgesuchte Modelle Von Vmoto und Super Supersoco Für Dich Bereit.

Vmoto & Super Soco

Die neue gemeinsame produktlinie von super soco und vmoto soco wird bei unserem ausgewählten händlernetz erhältlich sein.

Neue kollaboration!

Als champions στο ihren jeweiligen bereichen sind vmotosoco und νεαρά αγόρια die perfekten partner. Möchten Sie Teil Dieser Legendären Zusammenarbeit? Ergreifen sie ihre τύχη unden sie einer der wenigen, die ein Ειδική έκδοση Motorrad von Vmotosoco und bsc νεαρά αγόρια Besitzen!

Super Soco CT-3: Τι γνωρίζουμε

Super Soco CT-3 στο κεντρικό του δεκανίκι με κράνος τοποθετημένο στη σέλα και τον οδηγό του να στέκεται πίσω

Έως τις 21 Νοεμβρίου 2022 – Το EICMA 2022 μόλις έγινε και η ομάδα VMOTO δεν το έκανε Δεν δόθηκαν νέα του Super Soco CT-3. Δεν παρουσιάστηκαν στο κοινό κανένα μοντέλο προ-σειράς ή ακόμα και πρωτότυπο. Αυτό το ηλεκτρικό maxiscooter δεν θα δει ποτέ το φως της ημέρας σε αυτό το εμπορικό σήμα, αλλά θα κυκλοφορήσει με το σήμα Sarkcyber, με το Sarkcyber HC10. Το Super Soco έχει αποκαλύψει νέες φωτογραφίες του CT-3. Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε Το τεχνικό του φύλλο Και έχετε πολλές πληροφορίες για το σχεδιασμό και την ικανότητά του. Αλλά προς το παρόν, Χωρίς τιμή ούτε η ημερομηνία διαθεσιμότητας μεταδόθηκαν από το εμπορικό σήμα. Σχετικά με τιμή, Θα μπορούσε να είναι μεταξύ αυτού που ζητήθηκε για το Super Soco CPX με δύο μπαταρίες: € 5.590 και εκείνη της BMW C-Evo, όταν ήταν ακόμα διαθέσιμο: € 15.700. Θα σημειώσουμε επίσης την τιμή του BMW CE 04: 12,150 €. Να είσαι ανταγωνιστικός Λόγω των πληροφοριών που έχουμε σήμερα, το Super Soco CT-3 πρέπει να είναι κάτω από το συμβολικό μπαρ των 10.000 €. Αλλά όλα μπορούν ακόμα να αλλάξουν !

Super Soco CT-3 Τεχνικό φύλλο

  • Η μέγιστη ταχύτητά του θα ήταν 125 km/h.
  • Ο κεντρικός κινητήρας του θα παραδώσει 18 kW και έχει ροπή 71 nm.
  • Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 72V / 100 AH, ή 7.2 kWh.
  • Η μέγιστη αυτονομία που ανακοινώθηκε θα ήταν 170 έως 180 χιλιόμετρα.
  • Ο χρόνος φόρτισης από 0 έως 100% θα ήταν 3 ώρες.
  • Το Super Soco CT-3 θα ήταν εξοπλισμένο με ABS.
  • Η οθόνη ON -board θα ήταν στην πραγματικότητα 7 ίντσες και θα ήταν εξοπλισμένη με αναγνώριση προσώπου, κάμερα οπίσθιας προβολής.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 – Το Super Soco CT-3 μόλις αποκαλύφθηκε. Θα είναι ηλεκτρικό maxiscooter. Προς το παρόν, έχει μεταδοθεί μόνο ένα σύντομο βίντεο. Κανένα από τα επίσημα χαρακτηριστικά δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε οποιαδήποτε τιμή. Επίσης, δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία διαθεσιμότητάς του ή αν θα είναι διαθέσιμη μια μέρα στη Γαλλία. Παρά τα πάντα, το βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Super Soco είναι πολύ ενδιαφέρον: Είναι πλούσια σε πληροφορίες.

Super Soco CT-3 γκρι στο δεκανίκι του

Το Super Soco CT-3, πιθανώς ισοδύναμο 125 cm3…

…Δείτε περισσότερα. Μέχρι στιγμής, αυτός ο κατασκευαστής μας έχει συνηθίσει σε δύο “μετατοπίσεις”: το 50 και το 125. Λόγω του μεγέθους του, το Super Soco CT-3 δεν θα είναι ισοδύναμο 50 cc. Τουλάχιστον, αν φτάσει μια μέρα στη Γαλλία, Θα πρέπει να είναι ισοδύναμο 125 cc. Η άδεια Β με 7 ώρες εκπαίδευση για να οδηγήσει ένα σκούτερ ή μια μοτοσικλέτα “125” παρέχει σημαντικούς πελάτες στους διάφορους κατασκευαστές. Το Super Soco το γνωρίζει αυτό, οπότε είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι παρά την κατασκευή του T-Max ή Forza, το Super Soco CT-3 περιορίζεται σε 125.

Super Soco CT-3

Μια οθόνη καταγραφής που μας διδάσκει πολύ

Σε αυτό το βίντεο, μπορούμε να δούμε το όχημα στην οθόνη. Πλήρως ψηφιακός, Χρώμα, φαίνεται να μετράει κάτι σαν 7 ίντσες διαγώνιο, δείτε περισσότερα. Αυτό εμφανίζει το χρόνο, την άμεση ταχύτητα, την επιλεγμένη λειτουργία, ένα χιλιομετρητή, ένα μερικό ταξίδι και την “οργή”: την απόσταση που μπορεί να ταξιδέψει με ό, τι απομένει από αυτονομία. Όπου τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα, είναι παρουσία Δύο δείκτες στάθμης φόρτισης μπαταρίας. Το Super Soco CT-3 λαμβάνει επομένως δύο μπαταρίες. Γιατί δύο ? Για να τα αφαιρούν ? Πού βρίσκονται ? Το μέλλον θα πει.

Βρείτε κάτω από το βίντεο Super Soco CT-3

Super Soco CT-3: Μια άμεση ταχύτητα αποφοίτησε έως και 180 χλμ

Το σκούτερ παρουσιάστηκε στη στάση και στο πλάι του δεκανίκι, η ψηφιακή βελόνα στην οθόνη Super Soco CT-3 υποδεικνύει “0”. Σωστά, πολύ μικρό, Βλέπουμε “180”. Αυτό επιβεβαιώνει – δεν το αμφιβάλλουμε – η δύναμη που θα προσφέρεται από αυτό το μελλοντικό ηλεκτρικό maxiscooter.

Κλείσιμο σε επίπεδο πλευράς του Super Soco CT-3

Κάποιο εξοπλισμό για τη διευκόλυνση της οδήγησης

Στο τιμόνι όπως στην οθόνη ON -board, βρίσκουμε επίσης ΕΛΕΓΧΟΣ CRUISE και συνδεσιμότητα, όπως ηλεκτρικά σκούτερ NIU. Στο αριστερό Commodo, μπορείτε να δείτε ένα κουμπί του οποίου το εικονίδιο είναι κάμερα. Το Super Soco CT-3 είναι εξοπλισμένο ως στάνταρ με κάμερα, ένα dashcam ?

Η πολύ μεγάλη σέλα του Super Soco CT-3

Ο πιο προσεκτικός από εμάς θα έχει παρατηρήσει ότι με ορισμένες πτυχές, ο συνολικός σχεδιασμός του Super Soco CT-3 υπενθυμίζει εκείνη της Honda Forza και της BMW CE 04. Το κάθισμα CT-3 μας κάνει να σκεφτούμε τη σέλα του Yamaha Xmax. Είναι το ίδιο σχήμα. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε, αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα Φαίνεται ευρύτερο. Για τον επιβάτη, το βίντεο αποκαλύπτει μακρές και σταθερές λαβές υποστήριξης.

Η σέλα, από πάνω, Super Soco CT-3

Κεντρικός ηλεκτρικός κινητήρας

Εκτός από το να γνωρίζει μια μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό του, ο κινητήρας του Super Soco CT-3 δεν θα εγκατασταθεί σε πίσω τροχό. Πρέπει να είναι κεντρικό, με μετάδοση πιθανώς πραγματοποιήθηκε από μια ζώνη. Μέσω πολλών σχεδίων, το βίντεο φαίνεται να επιμένει σε ένα σημείο: αυτός ο στρόβιλος που στροφές θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι ο κινητήρας θα ήταν αναγκασμένος αέρας. Αυτό επομένως σημαίνει ότι η ισχύς που προσφέρει απαιτεί ψύξη για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Αδυναμικά, το μάρκετινγκ υποχρεώνει, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει απλώς την “εξουσία” που παραδίδεται από το τελευταίο ..

Λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα

Το Super Soco CT-3 θα μπορούσε να προσφερθεί σε 4 χρώματα

Το βίντεο παρουσιάζει 4 διαφορετικές παραλλαγές: Το Super Soco CT-3 εμφανίζεται σε λευκό, μπλε, γκρι και μαύρο. Τέλος, ανάμεσα σε χίλιες μικρές λεπτομέρειες, σχεδιασμένες και τοποθετημένες έτσι, η φούσκα θα προστατεύσει μόνο την οθόνη στο σκάφος. Η πίσω απόσβεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω Δύο αμορτισέρ αερίου. Υπάρχει ένα κεντρικό δεκανίκι και πλευρικό. Όλα τα φώτα πιθανότατα θα είναι Οδοντοστοιχία. Τα εμπρός και τα πίσω φρένα βρίσκονται στο δίσκο. Αδύνατο να ανακοινώσετε εάν Κοιλιακούς θα είναι παρόντες ή όχι. Οι τροχοί θα μπορούσαν να μετρήσουν τουλάχιστον 14 ίντσες, σίγουρα περισσότερα.

Τι θα γίνει το CT-3 ? Μόλις ο κατασκευαστής μας μας λέει περισσότερα, θα σας κρατήσουμε αναρτημένους !

Ενώ περιμένετε το CT-3, ανακαλύψτε την αναφορά του ηλεκτρικού σκούτερ Maxi

Ροζ κινητικότητα ροζ μύγα

Ροζ κινητικότητα ροζ μύγα

Η μάρκα ροζ κινητικότητας, γνωστή ειδικότερα για αυτά τα ηλεκτρικά σκούτερ με vintage εμφάνιση, προσφέρει το πρώτο μέγιστο ισοδύναμο σκούτερ 125: The Pink Fly. Είναι ένας ισχυρός δύο τροχοί, καλά τελειωμένοι, πρακτικοί και άνετοι. Οι φωτογραφίες παρουσίασης είναι πιθανό να περιέχουν προαιρετικά στοιχεία.