100.000 σταθμοί φόρτισης στη Γαλλία: Ο στόχος έφτασε, η Γαλλία διασχίζει την πορεία 100.000 σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Η Γαλλία διασχίζει την πορεία των 100.000 σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Contents

Η δολοφονική έκρηξη της πλατφόρμας Piper Alpha αποκαλύπτει έναν συμπονετικό βιομήχανο. Ένας ρόλος σύνθεσης για το Armand Hammer.

Η Γαλλία έχει ξεπεράσει τα 100.000 τερματικά

Αυτή την Παρασκευή, 5 Μαΐου, η Γαλλία θα είχε επιτύχει το στόχο των 100.000 σημείων επαναφόρτισης ανοιχτά στο κοινό, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα σημείο επαναφόρτισης για 10 ηλεκτρικά οχήματα. Ένα πρώτο βήμα πριν φτάσετε στα 400.000 δημόσια σημεία επαναφόρτισης μέχρι το 2030.

Σταθμοί φόρτισης της Γαλλίας

100.000 σταθμοί φόρτισης στη Γαλλία: Έχει γίνει από την Παρασκευή 5 Μαΐου. Η Γαλλία έχει τώρα περίπου 150 σημεία επαναφόρτισης κατά μέσο όρο για 100.000 κατοίκους σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ακόμα κι αν ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί.

Θυμηθείτε ότι το τελευταίο βαρόμετρο, που ιδρύθηκε από τα δεδομένα Gireve, μετράει 99.404 τερματικά στη Γαλλία στις 30 Απριλίου. Αυτό το βαρόμετρο είναι κοινό για την Εθνική Ένωση για την Ανάπτυξη της Ηλεκτρικής Κινητικότητας (Avere-France) και το Υπουργείο Μεταβάσεων Ενέργειας.

1 δημόσιο σημείο φόρτισης για 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Αλλά γιατί 100.000 “τερματικά” στη Γαλλία ? Είναι τόσο σημαντικό ποσοστό ? Υπενθύμιση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε, το 2014 στα κράτη μέλη, η ανάπτυξη ενός σημείου επαναφόρτισης ανοιχτό στο κοινό για 10 ηλεκτρικά οχήματα. Για να επιτευχθεί αυτό, το κράτος και το σετ αυτοκινήτων, ως μέρος της στρατηγικής σύμβασης του τομέα αυτοκινήτων το 2018, στόχος 100.000 σημείων επαναφόρτισης για τα τέλη του 2022. Ο στόχος: να επαναφορτίσετε 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα. Έτσι ή καλά 1 σημείο φόρτωσης για 10 οχήματα. Έτσι, χρησιμοποιούμε λανθασμένα τον όρο “τερματικά”, αλλά μιλάμε καλά κάθε φορά των “σημείων” της επαναφόρτισης.

Αλλά σημειώνοντας ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί εγκαίρως, η κυβέρνηση αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2020 να προωθήσει το στόχο των 100.000 τερματικών έχω Τέλη του 2021. Είμαστε το 2023. “Σημειώστε ότι ο πολυετής ενεργειακός προγραμματισμός (PPE) είχε θέσει, στα τέλη του 2023, το επίτευγμα των 100.000 σημείων επαναφόρτισης”, σημείωσε το Avere-France.

Σταθμοί φόρτισης ή σημεία φόρτισης: για τι μιλάμε ?

Ένας σταθμός φόρτισης είναι μια συσκευή συνδεδεμένη με ένα ηλεκτρικό σημείο τροφοδοσίας. Μπορεί να περιλαμβάνει μία ή περισσότερες ηλεκτρικές χρεώσεις. Έτσι, το σημείο φόρτισης αντιπροσωπεύει τη διεπαφή που επιτρέπει την επαναφόρτιση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος επαναφορτιζόμενου οχήματος. Έχει τουλάχιστον μία βάση για μια υποδοχή ή/και καλώδιο που συνδέεται με έναν σύνδεσμο οχήματος, όπως είναι για γρήγορη επαναφόρτιση.

Επιτάχυνση του ρυθμού ηλεκτροδότησης

Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης προφανώς βοήθησε στην κινητοποίηση όλων των παραγόντων του οικοσυστήματος και των δημόσιων αρχών. Προηγουμένως, 4.000 σημεία χρέωσης εγκαταστάθηκαν κατά μέσο όρο ετησίως στη Γαλλία, σε σύγκριση με 20.000 εγκαταστάσεις το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία Avere-France.

Και η επιτάχυνση πραγματοποιήθηκε κυρίως τους τελευταίους μήνες. Πάνω από 25.000 σημεία φόρτισης εγκαταστάθηκαν το 2022. Και περισσότερα από 17.000 σημεία φόρτισης έχουν αναπτυχθεί και συνδέονται με το δημόσιο δίκτυο διανομής από τον Ιανουάριο του 2023. Ένα τελικό σχήμα που αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2022, σύμφωνα με το Avere-France.

Αυτή η ανάπτυξη ήταν ακόμη πιο έντονη για την πολύτιμη επαναφόρτιση με πολύ υψηλής ισχύος “με + 270 % αυτού του τύπου αναπτύξεις στις γρήγορες διαδρομές και τους αυτοκινητόδρομους σε ένα χρόνο”, σύμφωνα με την Avere-France. “14.500 τερματικά υψηλής ισχύος εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 7.000 σε εξαιρετικά υψηλής ισχύος (περισσότερο από 150 kW) για επαναφόρτιση σε λιγότερο από 20 λεπτά. Ο αριθμός αυτών των τερματικών υψηλής ισχύος, 150 kW και άλλων, έχει πολλαπλασιαστεί με δύο από την αρχή του έτους. Εκτός από την ταχεία επαναφόρτιση, υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 1.400.000 σημεία επαναφόρτισης σε όλη την επικράτεια, ενσωματώνοντας ιδιωτικούς τερματικούς σταθμούς σε εταιρείες και σε άτομα “, δήλωσε η κυβέρνηση.

Απαραίτητη χρηματοδότηση

Το κράτος υπενθύμισε ότι έχει χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση 2.500 σημείων επαναφόρτισης έως 100 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης, για να εξοπλίσει τις περιοχές εξυπηρέτησης των μεγάλων δρόμων. Και συνέβαλε στην ανάπτυξη σταθμών γρήγορης φόρτισης με 300 εκατομμύρια ευρώ μέσω της Γαλλίας 2030.

Επιπλέον, περισσότερα από 125.000 σημεία επαναφόρτισης (δημόσια και ιδιωτικά) χρηματοδοτήθηκαν πράγματι χάρη στο πρόγραμμα Advent, το οποίο δοκιμάστηκε από την Avere-France. Από το 2016, αυτό το πρόγραμμα σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει συνολικά 175.000 σημεία επαναφόρτισης μέχρι το τέλος του 2025.

Και μετά ?

Επόμενο βήμα: 400.000 σημεία φόρτισης ανοιχτά στο κοινό το 2030. Ένας στόχος που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Emmanuel Macron στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ένας αριθμός σύμφωνα με τις συστάσεις της Avere-France για την ανάπτυξη μεταξύ 330.000 και 480.000 σημείων επαναφόρτισης ανοιχτά στο κοινό για ελαφρά οχήματα μέχρι το 2030. Τα στοιχεία που ελήφθησαν από ένα περιοδικό που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2022 και τα οποία συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα διαφόρων μελετών για το θέμα.

“Το συμβολικό στάδιο των 100.000 δημόσιων τερματικών σταυρών διασχίζεται. Χάρη στην κινητοποίηση ολόκληρου του τομέα και στα μέτρα που έχουμε λάβει, η Γαλλία έχει πιάσει και έχει γίνει η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη για τον αριθμό των δημόσιων ορίων. Ο στόχος μου τώρα: Επιταχύνει αυτή τη δυναμική για να επιτύχει τη μετάβασή μας στο ηλεκτρικό και να κρατήσει τους κλιματολογικούς στόχους μας “, δήλωσε ο Agnès Pannier-Runacher, Υπουργός Μεταβάσεων Ενέργειας.

“Εργαζόμαστε σε ένα νέο” τερματικό σχέδιο “με τους ηθοποιούς της επαναφόρτισης και της ηλεκτρομαγνητικότητας για να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη τροχιά που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε αυτή την επιτάχυνση και να επιτύχουμε το στόχο των 400.000 τερματικών μέχρι το 2030, που ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. δήλωσε ο Clément Beaune, υπεύθυνος για τις μεταφορές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επισημοποιήσει σύντομα νέους στόχους για την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τους παίκτες κατά την επαναφόρτιση και την ηλεκτρομορφία για να ορίσουν έναν νέο χάρτη πορείας.

Γαλλία, η δεύτερη χώρα της ΕΕ για την επαναφόρτιση

Σύμφωνα με στοιχεία της Avere-France και του Υπουργείου Μεταβάσεων της Ενεργείας, η Γαλλία τοποθετείται έτσι με περισσότερους από 100.000 σταθμούς φόρτισης στη δεύτερη θέση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι καλύτερα εξοπλισμένα όσον αφορά τον αριθμό των σημείων επαναφόρτισης, πίσω από τις Κάτω Χώρες και μπροστά Γερμανία.

Επιπλέον, η Γαλλία θα ανταποκριθεί ήδη σε μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή ρύθμιση AFIR, για ρύθμιση εναλλακτικών καυσίμων. “Ο κανονισμός προβλέπει μια αναλογία τροφοδοσίας 1,3 kW που έχει εγκατασταθεί για κάθε ηλεκτρικό όχημα. Στη Γαλλία, είμαστε σε σχεδόν 4 kW ανά όχημα. Απαιτεί επίσης την εγκατάσταση, μέχρι το 2025, των σταθμών ταχείας φόρτισης τουλάχιστον 150 kW κάθε 60 χλμ. Κατά μήκος του Transeuropean Transport Network (RTE-T). Οι γαλλικοί αυτοκινητόδρομοι θα εκπληρώσουν αυτήν την υποχρέωση αυτό το καλοκαίρι “, δήλωσε ο Avere-France.

Βελτιώστε την εμπειρία του χρήστη

Καθώς οι διαχειριστές του πάρκου μας θυμίζουν συχνά: “Η εγκατάσταση τερματικών είναι καλή. Αλλά πρέπει ακόμα να εργαστούν ! “Έλλειψη διαφάνειας στις τιμές επαναφόρτισης, μη διαθεσιμότητα ενός τερματικού κ.λπ. : Πολλοί οδηγοί καταγγελίες που χρησιμοποιούν δημόσιους σταθμούς χρέωσης στη Γαλλία. Όπως ήδη σημειώθηκε από το Delta Consulting and Research Cabinet LCP (πρώην Delta-EE) το 2021. Έτσι, η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει και να αναπτύξει την ποιότητα των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης της μετριοπάθειας της τιμολόγησης), αλλά και την ηλεκτροκίνηση των εταιρικών στόλων και την επαναφόρτιση των οχημάτων βαρέων αγαθών σε δημόσιο χώρο και σε καταθέσεις.

“Πρέπει να διευκολύνουμε την περιαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για να καθησυχάσουμε τους αυτοκινητιστές και τους μελλοντικούς αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων. Η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποστήριξη και χωρίς να συνδυάζει το δημόσιο χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο και οι αυτοκινητόδρομοι. Παράλληλα, η ιδιωτική επαναφόρτιση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το αντίθετο: το 90 % των ξαναγεμίσεων γίνονται στο σπίτι ή στην επιχείρηση “, δήλωσε ο Clément Molizon, γενικός εκπρόσωπος της Avere-France. Τονίζοντας ότι τα εκατομμύρια σημεία επαναφόρτισης, όλες οι τοποθεσίες σε συνδυασμό (κατοικία, επιχειρήσεις, δημόσιο χώρο, κ.λπ.) ξεπέρασε το 2022.

Η Γαλλία διασχίζει την πορεία των 100.000 σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης επιταχύνθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, με ένα όλο και πιο πυκνό εδαφικό δίκτυο. Η συμβολική φιγούρα των 100.000 σημείων φόρτισης έφθασε την Παρασκευή 5 Μαΐου, κατευθυνθείτε για τον επόμενο στόχο: 400.000 τερματικά μέχρι το 2030.

03 Μαΐου, 2023 \ 06:00

Ενημερώθηκε 05 Μαΐου, 2023

Τα νέα μου προσαρμόσιμος

Απολαύστε βασικές πληροφορίες ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

Επιλέξτε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν:

Ετικέτα ετικέτα ποιότητα ετικέτα κύριο ετικέτα ετικέτα ετικέτα ακρίβεια ετικέτα ετικέτα ποιότητα ποιότητα ετικέτα ετικέτα κύρια ετικέτα ακρίβεια ετικέτα ετικέτα ποιότητα ετικέτα ετικέτα κύριο ετικέτα ετικέτα ετικέτα ετικέτα ακρίβεια ετικέτα ετικέτα ποιότητα ετικέτα ετικέτα κύρια ετικέτα ετικέτα ετικέτα

Διαχειριστείτε τα αγαπημένα μου θέματα επικυρώστε την επιλογή

Η Γαλλία διασχίζει την πορεία των 100.000 σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Με λίγους μήνες αργά, η Γαλλία κατέχει 100.000 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα ανοιχτά στο κοινό (σε καταστήματα, χώρους στάθμευσης και σε δρόμους) ή 148 κατά μέσο όρο για 100.000 κατοίκους. Αρχικά αναμενόμενο για το τέλος του 2022, το συμβολικό μπαρ μόλις περάσει την Παρασκευή 5 Μαΐου, σύμφωνα με δήλωση του Avere-France και του Υπουργείου Μεταβάσεων, με βάση τα δεδομένα που συνέταξε η πλατφόρμα διαλειτουργικότητας Girève. Με σύγκριση, η Γαλλία είχε 60.040 σημεία φόρτισης πριν από ένα χρόνο.

Αυτό το άρθρο προορίζεται για τους συνδρομητές μας το νέο εργοστάσιο

Υποστηρίξτε μια δημοσιογραφία εμπειρογνωμοσύνης.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ Ενδείξεις

πηγή

Πολυπροπυλένιο-05-1-52 φυσικά άκαμπτα κάστρα ΡΡ

Μεταβολή σε €/τόνο

Δείκτης τιμών παραγωγής γαλλικής βιομηχανίας για τη γαλλική αγορά – CPF 29.10 – Μηχανοκίνητα οχήματα

Βάση 100 το 2015

Πρωτοβάθμια κράματα αλουμινίου – Calypso – 67R και 67R1

Επιλεγμένος για σενα

[Γυναίκες της βιομηχανίας 2023] Marie Cieur, ένας εξαιρετικός διαπραγματευτής στην υπηρεσία κινητικότητας

Τα μοντέλα που είναι επιλέξιμα για το νέο μπόνους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος θα είναι γνωστά στα μέσα Δεκεμβρίου

E-3008, Νέο iPhone, Breton Bowls… Οι 5 εικόνες της εβδομάδας

ΣΤΟ Το ίδιο θέμα

 • Ειδικός σε σταθμούς ταχείας φόρτισης, τα ηλεκτροκίνητα εκκίνησης στην επίθεση στην Ευρώπη
 • Για να φτάσετε σε ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης το 2025, η Ευρώπη πρέπει να τα δημιουργήσει. 150.000 ετησίως
 • Γιατί να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο σε έναν αυτοκινητόδρομο θα κοστίσει τέσσερις φορές περισσότερο από ό, τι στο σπίτι

Θέματα συνεργάτης

Ενημερωτικό δελτίο Αυτόματη και κινητικότητα

Οι δημοσιογράφοι μας επιλέγουν για εσάς τα βασικά στοιχεία του τομέα σας.

Το αίτημα εγγραφής σας έχει ληφθεί υπόψη.

Το email σας επεξεργάζεται με τίτλο Τύπου, ο οποίος, σύμφωνα με τον τίτλο, ανήκει, σε μία από τις ακόλουθες εταιρείες. Διαβάστε περισσότερα

Το email σας επεξεργάζεται με τίτλο Τύπου, ο οποίος σύμφωνα με τον τίτλο ανήκει, σε μία από τις ακόλουθες εταιρείες: Nanterre B 403 080 823, IPD Nanterre 490 727 633, Info Info (GISI) Nanterre 442 233 417 417 417 417 417 417 417 417. Αυτή η εταιρεία ή όλες οι εταιρείες της InfoPro Digital Group μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να σας προσφέρουν για το λογαριασμό τους ή από τους πελάτες, τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες τους χρήσιμες για τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, να το αντιταχθείτε ή να μάθετε περισσότερα: Χάρτης προσωπικών δεδομένων.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το νέο εργοστάσιο

Γυναικεία γυναικεία τρόπαια – #Industrials23

28 Σεπτεμβρίου 2023 στο Παρίσι και στο διαδίκτυο

Επισημάνετε τις υποδειγματικές διαδρομές και τη σταδιοδρομία των γυναικών στη βιομηχανία

Διακυβέρνηση και HR

Πρόγραμμα και εγγραφή

26 Οκτωβρίου 2023 Belfort

Διαφοροποίηση & καινοτομία: Βεβαιωθείτε ότι η μόνιμη δραστηριότητα στην επικράτειά της

Πρόγραμμα και εγγραφή

E-learning sapin 2 νόμος

2-30 Νοέμβριος 2023 100% ψηφιακή, ζωντανή και επανάληψη

Συνειδητοποίηση του αγώνα κατά της διαφθοράς

Πρόγραμμα και εγγραφή

2023 εργοστάσια τρόπαια

8 Νοεμβρίου 2023 Παρίσι

Ανταμείβετε τους πιο αποτελεσματικούς γαλλικούς βιομηχανικούς χώρους

Βιομηχανική διαχείριση και παραγωγή

Πρόγραμμα και εγγραφή

Ο Podcasts

Το πρώτο διατλαντικό καλώδιο (1/2)

Το πρώτο διατλαντικό καλώδιο (1/2)

Μια ταλαντούχα και πλούσια απόσυρση σκοπεύει να ενώσει την Ευρώπη στην Αμερική μέσω υποβρύχιου καλωδίου. Για καλύτερα και για χειρότερα.

Ακούστε αυτό το επεισόδιο

Τέρατα και εταιρεία

Τέρατα και εταιρεία

Η δολοφονική έκρηξη της πλατφόρμας Piper Alpha αποκαλύπτει έναν συμπονετικό βιομήχανο. Ένας ρόλος σύνθεσης για το Armand Hammer.

Ακούστε αυτό το επεισόδιο

Γέφυρα του Λονδίνου, Τουριστικό αξιοθέατο. Στην Αριζόνα

Γέφυρα του Λονδίνου, Τουριστικό αξιοθέατο. Στην Αριζόνα

Από την αγγλική ομίχλη μέχρι τη ζέστη της Αριζόνα, υπάρχει μόνο ένα βήμα. Ή το στοίχημα ενός Αμερικανού βιομήχανου έτοιμο να κάνει οτιδήποτε για να προωθήσει την πόλη του.

Ακούστε αυτό το επεισόδιο

Αϊνστάιν ή η μετάβαση ενέργειας πριν από την ώρα

Αϊνστάιν ή η μετάβαση ενέργειας πριν από την ώρα

Einstein και Szilard, ένα δίδυμο διάσημων επιστημόνων που είναι έτοιμοι να φέρει επανάσταση. Η καθημερινή ζωή των νοικοκυρών.

Ακούστε αυτό το επεισόδιο

Τις υπηρεσίες του Το νέο εργοστάσιο

Βρείτε βιομηχανικές εταιρείες που προσλαμβάνουν ταλέντο

+ 550 προσφορές εργασίας

Προτεινόμενο απο

Πρόσβαση σε όλες τις προσφορές και εντοπίστε τις επιχειρηματικές σας ευκαιρίες

Αποκατάσταση της λιμνοθάλασσας Dzoumogne Lot 3: φράχτη.

+ 10.000 κριτικές ανά ημέρα

Προτεινόμενο απο

Αντικείμενα Το πιο ανάγνωση

 • Η Αμερικανική Εταιρεία Restalk επιλέγει τη Γαλλία για την εφαρμογή του φυτού της εκκλησίας από γεωργικά υπολείμματα
 • Hyundai, Toyota, Ford, Stellantis, Tesla, Renault … Οι κατασκευαστές βιάζονται στις μπαταρίες λιθίου-φωσφορικού (LFP)
 • Ανακαλύψτε την κατάταξή μας στις πρώτες 80 εταιρείες στον κόσμο στην αεροναυτική
 • [Τιμή μετεγκατάστασης] Η Kubota μεταφέρει τη συγκόλληση των ελκυστήρων της
 • Ποιος είναι ο Arverne, αυτή η ομάδα που εισέρχεται στη χρηματιστηριακή αγορά για να γίνει ο γαλλικός γίγαντας του γεωθερμικού και του λιθίου
 • [Entertect – Series] “Tapie”, η σειρά Fiction Netflix χάνει την (πραγματική) ζωή του Bernard Tapie

Υποστήριξη α Δημοσιογραφία εμπειρογνωμοσύνης ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ Τώρα στο νέο εργοστάσιο

Συμμετάσχετε στην κοινότητα επαγγελματιών του κλάδου και επωφεληθείτε από πληροφορίες και βασικά δεδομένα στον τομέα σας.

 • Ο λογαριασμός μου
 • Ερχομαι σε
 • Επικοινωνήστε μαζί μας
 • Νόμιμες ειδοποιήσεις και CGU
 • GDPR
 • Διαμόρφωση μπισκότων

Το εργοστάσιο.com, B2B Επαγγελματικός αρχηγός πληροφοριών, σας προσκαλεί να ακολουθήσετε οικονομικές και βιομηχανικές ειδήσεις από την αυτοκινητοβιομηχανία και τη νέα κινητικότητα, τον αεροναυτικό και το χώρο, τα τρόφιμα, την ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη, την υγεία, τα καλλυντικά και την πολυτέλεια, τις μεταφορές, το BTP, το BTP, την άμυνα, τα πλαστικά, τη μεταλλουργία, το RAW Υλικά και υλικά, καταναλωτικά αγαθά, ηλεκτρονικά, IT, τηλεπικοινωνίες, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ψηφιακές και νέες τεχνολογίες.