Ηλεκτρικά ποδήλατα: Ο Cowboy υπόσχεται μια “μαγική” ενημέρωση για τη βελτίωση της απόδοσης, Cowboy Classic Test: Let Essence du Vélo Connected – Numerama

Cowboy Classic Test: Connected Bike Basline

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να φαίνεται αβλαβές, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας κυρίως σε επίπεδο έδαφος. Δεν συμβαίνει και θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μελλοντικά σχέδια της μάρκας. Πράγματι, αυτό Προσαρμοστικός εμφανίζεται ως το ελλείποντα μέρος του παζλ για την ανάπτυξη νέων πιο απαιτητικών VAEs από την άποψη της εξουσίας, χωρίς κατ ‘ανάγκη να κάνει τα πάντα στον κινητήρα του κινητήρα. Ο Cowboy θα μπορούσε, για παράδειγμα, να εξετάσει την κατασκευή ποδηλάτου φορτίου, χωρίς να αλλάξει το DNA του. Ερωτηθείς για αυτό το σημείο, οι μπότες της μάρκας σε επαφή χωρίς να αρνούνται τη φήμη: “Είμαστε ένα σημάδι αστικής κινητικότητας και μελετάμε όλες τις λύσεις που μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία μας”, Συνοψίζει.

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Ο Cowboy υπόσχεται μια “μαγική” ενημέρωση για τη βελτίωση της απόδοσης

Νέος καουμπόη 2023

Το 2023, η κύρια καινοτομία των ηλεκτρικών ποδηλάτων Cowboy θα είναι λογισμικό, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στο δρόμο.

Ο Cowboy, ο Βέλγος κατασκευαστής ηλεκτρικών και συνδεδεμένων ποδηλάτων, εντοπίζει τη διαδρομή του. Το έτος 2022 είδε την άφιξη δύο νέων μοντέλων, το C4 και το C4 ST. Το 2023, η κύρια καινοτομία των συνδεδεμένων ποδηλάτων της μάρκας δεν θα είναι ορατή με γυμνό μάτι. Αγγίζει το λογισμικό και θα τροποποιήσει βαθιά τη συμπεριφορά του πιστού σας καταστράφη. Τα ποδήλατα Cowboy θα επωφεληθούν από μια κρίσιμη ενημέρωση που θα τους προωθήσει με “προσαρμοστική ισχύ”. Αυτό το χαρακτηριστικό, που αναπτύσσεται για πάνω από ένα χρόνο στο Cowboy, στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης των κεκλιμένων ποδηλάτων.

Ο Tanguy Goretti, ένας από τους ιδρυτές της μάρκας, εξηγεί ότι η ιδέα αυτής της λειτουργίας γεννήθηκε από ένα σχόλιο σχετικά με τα ποδήλατα της μάρκας: ” Τα ποδήλατα καουμπόη είναι πολύ καλά, αλλά όχι για το Σαν Φρανσίσκο »». Η τοπογραφία της πόλης και οι πολλοί λόφοι της δεν θα επέτρεπαν στο βελγικό συνδεδεμένο ποδήλατο να εκφραστεί στην πόλη του κόλπου όπως και στις υπόλοιπες πόλεις. Οι μηχανικοί του Cowboy θα είχαν ξεκινήσει να λύσουν αυτό το πρόβλημα και να φέρουν μια λύση που θα έκανε τα ποδήλατά τους πιο αποτελεσματικά σε αυτά τα απαιτητικά εδάφη και, γενικά, πιο ευέλικτα. Τόσο για το ανέκδοτο.

Ίδιος κινητήρας, νέες ρυθμίσεις

Νέος καουμπόη 2023

Η λύση που φαντάζεται ο Cowboy είναι το“Προσαρμοστική δύναμη” ή προσαρμοστική δύναμη. Με άλλα λόγια, τροποποιήστε τη συμπεριφορά του κινητήρα για να γίνει πιο αποτελεσματική όταν το απαιτεί το έδαφος. Ήταν ήδη μια από τις αρχικές υποσχέσεις του Cowboy που βασίστηκε από την πρώτη έκδοση του VAE σε έναν αισθητήρα ισχύος και σε έναν σπιτικό αλγόριθμο για να παραδώσει τη σωστή δύναμη και να κάνει χωρίς ταχύτητες. Παρ ‘όλα αυτά, είναι σαφές ότι αυτό το σύστημα δεν ήταν ιδανικό για την αντιμετώπιση των πλαγιών, για τον βασικό λόγο που δεν μπορούσε να τους προβλέψει.

Σε αυτό το σημείο είναι η νέα προσαρμοστική δύναμη του ποδηλάτου. Μόλις ενημερωθεί, ο καουμπόη θα είναι σε θέση να λάβει υπόψη τις φυσικές αντιστάσεις που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του. Η τάση του εδάφους, η έννοια και η δύναμη του ανέμου, το βάρος στο πίσω. Από τώρα και στο εξής, το σύστημα VAE δεν θα είναι πλέον ικανοποιημένος για να αναλύσει την ταχύτητα και τη συχνότητα του πεντάλ για να κρίνει την απαραίτητη βοήθεια. Αυτά τα δεδομένα θα ληφθούν υπόψη, φυσικά, αλλά θα ολοκληρωθούν από αυτά που παρέχονται από το γυροσκόπιο για παράδειγμα. Στο τέλος, είναι η συνταγή για τον αλγόριθμο που είναι βαθιά τροποποιημένη και η συμπεριφορά του ποδηλάτου ανάλογα.

Η προσαρμοστική ισχύς θα προορίζεται για 4 και 4ο καουμπόηδες. Όλα τα νέα ποδήλατα που πωλούνται θα έχουν πρόσβαση. Όσο για όσους κυκλοφορούν για ένα χρόνο τώρα, θα πρέπει απλώς να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής smartphone. Γιατί τα ποδήλατα των προηγούμενων γενεών δεν είναι επιλέξιμα για αυτή τη νέα ρύθμιση ? Ο Cowboy εξηγεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα εξοπλισμού ουσιαστικά, τους σκεύη, εξαρτήματα Δεν βρίσκεστε στο επίπεδο της τελευταίας γενιάς.

Περισσότερη δύναμη, λιγότερη αυτονομία ?

Η αύξηση της μέγιστης ισχύος στις πιο απαιτητικές φάσεις δεν είναι επικίνδυνη για την αυτονομία του Cowboy ? Σε αυτή την ερώτηση, ο Tangui Goretti απαντά απλώς: “Για να αντισταθμίσουμε αυτήν την πρόσθετη ανάγκη για εξουσία, έχουμε μειώσει τη χρήση του κινητήρα, όπου είναι το λιγότερο χρήσιμο”. Έτσι, υπό συμβατικές συνθήκες (ίσως όχι στο Σαν Φρανσίσκο), η “εξοικονόμηση” της μπαταρίας που έγινε στις αποβάθρες θα επέτρεπε να αντισταθμίσει την πρόσθετη αύξηση της άνοδας. Τέλος, θα είναι δυνατό να τροποποιηθεί, μέσω της εφαρμογής, η συμπεριφορά τουΠροσαρμοστικός Και να φέρει μια μικρή φινέτσα και εξατομίκευση στη συμπεριφορά του VAE. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα είναι δυνατόν να ακολουθήσετε το ειδικό μενού της εφαρμογής, τα στατιστικά στοιχεία της χρήσης αυτής της “ώθησης” για να το καταλάβετε καλύτερα.

Νέες προοπτικές για τον καουμπόη

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να φαίνεται αβλαβές, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας κυρίως σε επίπεδο έδαφος. Δεν συμβαίνει και θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μελλοντικά σχέδια της μάρκας. Πράγματι, αυτό Προσαρμοστικός εμφανίζεται ως το ελλείποντα μέρος του παζλ για την ανάπτυξη νέων πιο απαιτητικών VAEs από την άποψη της εξουσίας, χωρίς κατ ‘ανάγκη να κάνει τα πάντα στον κινητήρα του κινητήρα. Ο Cowboy θα μπορούσε, για παράδειγμα, να εξετάσει την κατασκευή ποδηλάτου φορτίου, χωρίς να αλλάξει το DNA του. Ερωτηθείς για αυτό το σημείο, οι μπότες της μάρκας σε επαφή χωρίς να αρνούνται τη φήμη: “Είμαστε ένα σημάδι αστικής κινητικότητας και μελετάμε όλες τις λύσεις που μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία μας”, Συνοψίζει.

Στο Cowboy, το 2023, η πρόοδος θα είναι ουσιαστικά λογισμικό. Παρ ‘όλα αυτά, ο κατασκευαστής σκοπεύει να προσθέσει μια μικρή καινοτομία στον κατάλογό του και εγκαινιάζει την άφιξη τριών νέων χρωμάτων, πηλού, σύκα και λεβάντας. Όσο για τους ιδιοκτήτες προηγούμενων εκδόσεων, δεν θα παραμεληθούν. Ο Βέλγος κατασκευαστής προβλέπει την ανάπτυξη τριών σημαντικών ενημερώσεων το έτος, οι οποίες θα αφορούν ολόκληρο το στόλο.

Με L ‘Προσαρμοστικός, Ο Cowboy επιμένει στο μονοπάτι που είχε αρχίσει αρχικά, δηλαδή να αναπτύξει ένα ποδήλατο πάνω στο οποίο το μέρος ” λογισμικό “Θα ήταν τουλάχιστον εξίσου σημαντικό με τη μηχανική όψη. Αφιερώνοντας μια σημαντική ενημέρωση σε δύο από τα ποδήλατά του στο λογισμικό, ο κατασκευαστής παραμένει πιστός στην γραμμή οδήγησης, που πλησιάζει το Vae σαν να ήταν smartphone στους τροχούς.

Cowboy Classic Test: Connected Bike Basline

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Ξεκίνησε το 2017, η μάρκα Cowboy είναι τώρα μέρος του πολύ κλειστού κύκλου των νεοσύστατων επιχειρήσεων που διαρκούν και η 4η γενιά του συνδεδεμένου ποδηλάτου τους αποδεικνύει ότι η επιθυμία να κάνει καλά είναι πάντα στο επίκεντρο της διαδικασίας.

Από την πρώτη έκδοση του ποδηλάτου του, ο Cowboy ήθελε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε άλλα VAE. Ένα άγριο, μινιμαλιστικό στυλ, μια μετάδοση από ζώνη και ένα μικρό κακό αγόρι όταν ο διαγωνισμός ορκίστηκε από το ολλανδικό ποδήλατο με μεγάλη μπαταρία, έναν κινητήρα στο πεντάλ, ένα ράφι αποσκευών στο πίσω μέρος και ένα καλάθι στο παρελθόν.

Έξι χρόνια αργότερα, είναι σαφές ότι αυτή η προκατάληψη έχει εξομοιωθεί και ότι αυτό που έκανε το μυαλό του Cowboy είναι τώρα λίγο από όλους τους κατασκευαστές, είτε νέοι έρχονται ως Tenways είτε έχουν ήδη εγκατασταθεί ως Cannondale, Trek και άλλες προέλευσης. Ενώ η βελγική εκκίνηση μπορεί να προσφέρει για να συνεχίσει να ξεχωρίζει ? Αυτό θα δούμε με το Cowboy Classic, Ex C4, ο Cowboy έχει αλλάξει τα ονόματα των ποδηλάτων του στις αρχές Ιουλίου 2023.

Cowboy4-Fiche-Production-Numerama

Στο site του Cowboy εμφανίζει με υπερηφάνεια το χρόνο και τα μακαρόνια Red Dot που ανταμείβουν το σχεδιασμό του VAE τους. Σε αυτή την τέταρτη γενιά, μεταφέρθηκε πολύ ιδιαίτερη φροντίδα στο θάλαμο του ποδηλάτου. Έξοδος από το συμβατικό ζευγάρι στενής warpole που αντικαταστάθηκε από ένα μόνο κομμάτι που τους δίνει μια σχεδόν φουτουριστική εμφάνιση. Το αντίστοιχο είναι ότι γίνεται αδύνατο να αντικατασταθεί η κλίση ή η κρεμάστρα για να το προσαρμόσουμε στο μέγεθός μας. Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα.

Για τα υπόλοιπα, τα χαρακτηριστικά που είναι ειδικά για το εμπορικό σήμα είναι εκεί: τα ενσωματωμένα φώτα (στο μπροστινό πλαίσιο, στην μπαταρία στο πίσω μέρος), η αφαιρούμενη μπαταρία 360 WH που εξακολουθεί να τοποθετείται πίσω από τον κάθετο σωλήνα της σέλας, 47 mm ελαστικά, Μεταφορά και κινητήρα ζώνης – Το Cowboy Classic παραμένει καουμπόη. Ή μάλλον δύο (ή τρεις) καουμπόι.

Δύο στελέχη, τρεις ατμόσφαιρες

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Επειδή η κύρια καινοτομία αυτής της τέταρτης γενιάς καουμπόη είναι η απόκλιση σε δύο τύπους πλαισίων. Εκτός από το πρότυπο κλειστό πλαίσιο, είναι διαθέσιμο ένα μοντέλο ανοιχτού πλαισίου που ονομάζεται Cowboy Cruiser St (ST για “βήμα μέσα”). Πρακτικό για άτομα που δεν τείνουν να προχωρήσουν στο βουνό τους για να το χρησιμοποιήσουν. Τα δύο μοντέλα εμφανίζονται στην ίδια τιμή (2990 ευρώ) και, αποδεικνύουν ότι το πνεύμα Bad Boy έχει ζήσει λίγο, η έκδοση ST είναι διαθέσιμη σε 5 λαμπερά χρώματα όταν η τυπική έκδοση είναι ικανοποιημένη με 2 λίγο λυπηρό (μαύρο και άμμο Ουσία. Ένα τρίτο μηχάνημα, που ονομάζεται Cruiser, συνδυάζει τις δύο προσεγγίσεις: κλειστό πλαίσιο, αλλά η σωστή θέση και η άνετη σέλα.

Από την πλευρά των αξεσουάρ, ο διαμορφωτής δεν κάνει τη διαφορά και προσφέρει τα ίδια προϊόντα ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πλαίσιο. Εάν τα προαιρετικά αξεσουάρ είναι αρκετά πολυάριθμα, η τυπική δωρεά περιορίζεται μόνο στον φρουρό λάσπης, πολύ επιτυχημένη οπτικά, λίγο λιγότερο λειτουργικά. Θα επιστρέψουμε.

Το smartphone στην καρδιά της κλασικής εμπειρίας του Cowboy

Ο κόσμος του VAE χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες: οι VAEs που είναι πάνω από όλα τα ποδήλατα, χρησιμοποιήσιμα ως τέτοια και για τα οποία η διαθεσιμότητα μιας εφαρμογής έχει ελάχιστη ή καθόλου αντίκτυπο στη χρήση, εάν αυτό το n ‘έχει πρόσβαση σε ορισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά και το VAES που τοποθετούν την εν λόγω εφαρμογή στο επίκεντρο της εμπειρίας του χρήστη. Το Cowboy Classic, όπως οι προκατόχοι του, είναι μέρος αυτής της τελευταίας κατηγορίας.

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Κατανοήστε ότι η χρήση της εφαρμογής Cowboy (iOS, Android) είναι ουσιώδης για την κανονική χρήση του μηχανήματος. Συγκεκριμένα, αυτή είναι η εφαρμογή και το smartphone στο οποίο είναι εγκατεστημένο, που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το ποδήλατο (μόνιμα γεωγραφικά) μέσω της σύνδεσης Bluetooth. Αυτή είναι η εφαρμογή που επιτρέπει επίσης να είναι καθησυχασμένη όταν φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά είναι επίσης η εφαρμογή που επιτρέπει την πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά όπως ο φωτισμός των φώτων ή η αλλαγή του τρόπου βοήθειας του κινητήρα.

Η εφαρμογή Cowboy στην τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί τώρα τους Χάρτες Google για πλοήγηση και προσφέρει όλες τις συνήθεις μετρήσεις εκτός από ένα κοινωνικό στρώμα Strava με βαθμολογίες, ομάδες και τρόπαια. Έχετε καταλάβει ότι το smartphone είναι η μόνη διασύνδεση με το ηλεκτρονικό τμήμα του ποδηλάτου: Δεν υπάρχει κουμπί, δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο στο τιμόνι ή στο πλαίσιο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πιλοτήριο είναι διακοσμημένο με συμβατό με συνημμένο quadlock ( Ξεχωριστά, φυσικά) και, πάνω απ ‘όλα, ένας φορτιστής επαγωγής που είναι τόσο πρακτικός όσο είναι απαραίτητο.

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Έτσι, αναζητώντας λίγο, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλασικό Cowboy χωρίς smartphone αποσυνδέοντας και στη συνέχεια επανασυνδέοντας την μπαταρία με κάθε χρήση, αλλά με αυτόν τον τρόπο έχουν πρόσβαση σε απολύτως καμία βασική λειτουργικότητα (όπως ο φωτισμός των φώτων, για παράδειγμα). Είναι σαφώς μια υποβαθμισμένη λειτουργία και καθόλου η χρήση που η βελγική εκκίνηση θέλει να κάνετε το προϊόν του και μας κάνει να το καταλάβουμε αυτό. Το ποδήλατο είναι εδώ ένα εξάρτημα με ένα smartphone.

Για περαιτέρω

Cowboy, το ποδήλατο Tesla ?

Μόλις ξεκίνησε, ο Cowboy είναι ένα ευχάριστο Vae για χρήση, όχι σπορ για μια δεκάρα παρά την ονομαστική και επιθετική εμφάνισή του και την παρουσία του Little Kick “Cowboy Signature που συνοδεύει το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο του πεντάλ. Στην αρχή -up, το ποδήλατο δίνει την εντύπωση ότι σπεύδουν στα φορείο, αλλά δεν διαρκεί περισσότερο από το πρώτο μέτρο. Κατά τη χρήση, ο κινητήρας των 250W και 45 nm ροπής είναι μαλακός και ευχάριστος στη χρήση, όχι πολύ νευρικός αλλά παρούσας στις υπενθυμίσεις, συνοδεύει ήσυχα την ανάβαση στο ρυθμιστικό 25 km/h (και ακόμη και λίγο πέρα), με Ένας καθησυχαστικός θόρυβος που δίνει στα ταξίδια μια διακριτικά φουτουριστική πλευρά αρκετά συναρπαστική.

Οι διαθέσιμες μέθοδοι βοήθειας είναι 2 σε αριθμό, μπορούμε να αισθανόμαστε ότι ο Cowboy ήθελε να απλοποιήσει τη χρήση του ποδηλάτου του όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχει επομένως μια λειτουργία ECO (που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ) και, από τον Μάιο του 2023, μια προσαρμοστική λειτουργία που ορθά ονομάζεται “Adaptive Power”. Αυτή η λειτουργία προσαρμόζει μόνιμα την ισχύ που εκδίδεται από τον κινητήρα σύμφωνα με πολλά κριτήρια (έδαφος, ρυθμός, ροπή, κλπ.). Κατά τη χρήση, λειτουργεί πολύ (πολύ) καλά και η εργασία που κάνει ο Cowboy σε αλγόριθμους που επιτρέπουν την προσαρμοστική δύναμη να λειτουργήσει είναι εντυπωσιακή.

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Η χρήση απλοποιείται στο μέγιστο, ο ποδηλάτης φροντίζει τίποτα, όλα γίνονται έτσι ώστε το ταξίδι να είναι το μεγαλύτερο λείος δυνατόν. Έχοντας βοήθεια που ποικίλλει μόνιμα έχει θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία, καθώς η μπαταρία θα ζητηθεί λιγότερο από ό, τι με μια σταθερή λειτουργία βοήθειας. Από την πλευρά της αυτονομίας, ο κατασκευαστής ανακοινώνει ένα πιρούνι μεταξύ 40 και 80 χλμ., Όπως πάντα εξαρτάται από το προφίλ του ποδηλάτη και της τοπογραφίας. Θα μπορούσε να είναι άψογο για τον καουμπόη αν ο σχεδιασμός δεν έδειξε τα όριά του υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πράγματι, μόλις χαλάσει ο καιρός, οι οπτικά πολύ επιτυχημένοι λάσπες κάνουν ένα έργο περιορισμού της λάσπης που θα περιγραφεί ως ανεκδοτικό. Στο ίδιο πνεύμα, πολύ όμορφες ολοκληρωμένες πυρκαγιές, επιπλέον, χρησιμεύουν μόνο για να το δούμε και σε καμία περίπτωση δεν αντικαταστήστε μια ειδική λύση φωτισμού. Για να λάβετε υπόψη εάν σκοπεύετε να κυλήσετε τακτικά στη βροχή ή/και τη νύχτα.

Σε αυτή τη χρήση, ότι θα θεωρήσουμε ως αφελείς, παραδεχόμενες υπηρεσίες που συνηθίζουμε να βρίσκουμε σε μάρκες ηλεκτρονικών προϊόντων premium. Πράγματι, εκτός από την ασφάλιση κατά της πτήσης που τιμολογείται € 120 ετησίως, ο Cowboy προσφέρει την υπηρεσία Cowboy Care (€ 240 ετησίως), μια υπηρεσία συντήρησης της ζήτησης που προσφέρει την παρέμβαση ενός εγχώριου τεχνικού για όλα όσα σχετίζονται με το ποδήλατο ( από το ελαστικό εξαιρετικό για να αντικατασταθεί η φθορά (φρένα) ή ηλεκτρονικά (πυρκαγιές κ.λπ.Ουσία. Επομένως, η φιλοσοφία που αποσκοπεί στον περιορισμό των ανησυχιών του ποδηλάτου ποδηλάτου στο χέρι βρίσκεται επίσης για συντήρηση.

Cowboy Classic // Πηγή: Thomas Ancelle for Numerama

Καλό σημείο: Η μάρκα θα πωληθεί τώρα σε καταστήματα εξειδικευμένα στο VAE, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δυνατό να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα χωρίς να περάσετε από το δίκτυο πρεσβευτών μέχρι στιγμής μόνο τρόπο δοκιμής πριν από την αγορά. Και που θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα εργαστήρια των εν λόγω καταστημάτων θα μπορούσαν να καταφέρουν να διατηρήσουν τα ποδήλατα της μάρκας.

Αλλά τότε σε ποιον είναι το Cowboy Classic (ες) ?

Μια περιοδεία Cowboy Classic δίνει την αίσθηση ότι όλα έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε ο ποδηλάτης, ότι θα προτιμούμε να πληρούν τις προϋποθέσεις εδώ ως χρήστης, πρέπει να ανησυχείτε για οτιδήποτε. Για τους οπαδούς της μικρής βασίλισσας που συνηθίζουν να έχουν πλήρη έλεγχο της μηχανής τους, είναι σύγχυση, αλλά όχι απαραίτητα δυσάρεστο. Για άτομα που δεν είναι συνηθισμένα στην ποδηλασία και ακόμη λιγότερο στο VAE, είναι ιδανικό. Το ποδήλατο σκέφτεται για εσάς και ποτέ δεν θα σας βάλει σε δυσκολία, τα χιλιόμετρα συνδέονται και τα παραμένει η εφίδρωση που περιέχεται, συμπεριλαμβανομένων των πιο ύπουλη αναρρίχηση που μπορούν να προσφέρουν μεγάλες πόλεις.

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, το Cowboy Classic δεν είναι Vae φως. Σε σχεδόν 19 κιλά, και με μια μονο-ταχύτητα μετάδοση, μην περιμένετε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς βοήθεια.

Επομένως, ο καουμπόη απευθύνεται σε αστικούς ποδηλάτες, συνδεδεμένους αλλά με μια τρελή επιθυμία να φροντίσει τίποτα, τόσο στη σέλα όσο και κάποτε κατέβηκε. Όλοι συνοδεύονται από μια συγκεκριμένη αγοραστική δύναμη, διότι στα € 2990 χωρίς αξεσουάρ (εξαιρουμένου της φρουράς λάσπης) και χωρίς τις υπηρεσίες όπως η ασφάλιση και η φροντίδα του καουμπόη, η προσθήκη μπορεί γρήγορα να φτάσει τα € 3500. Αυτό είναι το τίμημα για να πληρώσετε για ένα συνεχώς αυξανόμενο σχεδιασμό και ολοκλήρωση, αλλά και, σε κάποιο βαθμό, για την ειρήνη του νου.

Ένας νέος τρόπος κυλίνδρου

Συνδεδεμένο με εσάς και κάθε διαδρομή που παίρνετε.

Cowboy στην υπηρεσία σας

Ένα ολόκληρο δίκτυο τεχνικών που έχετε στη διάθεσή σας στο δρόμο ή μέσω της εφαρμογής Cowboy.