Conso Test – 1000 χιλιόμετρα στην Porsche Taycan Sport Turismo (2023), κατανάλωση, άνεση, πόσο κοστίζει?, Porsche Taycan GTS Sport Turismo: Η καλύτερη ηλεκτρική Porsche.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo: Η καλύτερη ηλεκτρική Porsche

Καλά νέα, το Taycan Sport Turismo διατηρεί τους αισθησιακούς γοφούς του sedan, με μοσχεύματα μια κουκούλα που τροποποιεί μοναδικά τη σιλουέτα. Το κεφάλαιο αποπλάνησης είναι άθικτο και οι πρακτικές πτυχές κερδίζουν από αυτό. Ο κορμός με ένα αρκετά στενό άνοιγμα δίνει τη θέση του σε ένα Πίσω πόρτα, πολύ ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στο κράτος. Ο όγκος του κορμού δεν είναι εξαιρετικός, με 446 lites κάτω από το ράφι, αλλά οι διπλωμένες πλάτες σχηματίζουν ένα επίπεδο πάτωμα, ιδανικό για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Το πολύ, μπορούν να φιλοξενηθούν 1.200 lites αποσκευών και υπάρχει πάντα ένας δεύτερος – μικρός κορμός στο μπροστινό μέρος των 84 λίτρων για την αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης. Εν ολίγοις, το πρόσθετο κόστος των 960 € σε σύγκριση με το sedan δικαιολογείται εύκολα από το όφελος από την άποψη των πρακτικών πτυχών, καθώς και από το αποφασιστικά διαφορετικό στυλ.

Conso Test – 1000 χιλιόμετρα στην Porsche Taycan Sport Turismo (2023), κατανάλωση, άνεση, πόσο κοστίζει ?

Εάν η ηλεκτρική ενέργεια δεν έχει ακόμη πείσει όλους, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να προσφέρουν μοντέλα που προσκαλούν ταξίδια. Αυτή είναι η περίπτωση της Porsche με το Taycan Sport Turismo, ένα σπορ κυνηγετικό διάλειμμα. Ακριβώς, αποφασίσαμε να ελέγξουμε τις ιδιότητες του δρόμου: την κατεύθυνση του Άμστερνταμ με μια έκδοση εισόδου, επικεντρωμένη στην αυτονομία.

Δεν είστε έτοιμοι για ηλεκτρική ενέργεια ? Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί, σε κάθε περίπτωση, αν παραμείνουμε στην κορυφή του καλαθιού των 100% ηλεκτρικών μοντέλων που προσφέρονται. Για να προσπαθήσουμε να πείσουμε (και πάνω απ ‘όλα), αποφασίσαμε να φύγουμε για το Άμστερνταμ, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ηλεκτρικών οχημάτων, στο Porsche Taycan Sport Turismo στη βασική έκδοση. Περισσότερο οικογενειακό χρόνο από το sedan Taycan, με περισσότερη τάξη και παρουσία από την έκδοση Pseudo-Barouder Cross Turismo, το Turismo Sport θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος συμβιβασμός στην περιοχή. Ακόμη περισσότερο στην απλούστερη έκδοση (με όλα τα ίδια η μπαταρία Performance Plus): Έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα εγκατεστημένο στον πίσω άξονα που αναπτύσσει 380 ίππους, ακόμα και 476 ίππους στον έλεγχο εκτόξευσης. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινήσετε τους 2,2 τόνους του αυτοκινήτου από 0 έως 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Τίποτα δεν είναι εξαιρετικό, αλλά επαρκές για να μειωθεί τα περισσότερα από τα άλλα διαλείμματα που βλέπουμε στο δρόμο.

Είναι μόνο μερικά δέκατα των δευτερολέπτων πιο αργά από την έκδοση sedan, αλλά με το πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να πάρει όλη την οικογένεια στις διακοπές. Είναι στην πραγματικότητα η πιο “πράσινη” εναλλακτική λύση σε ένα Panamera Sport Tursimo. Εκτός από το ότι σε ισοδύναμη τιμή και παρόμοια κινητήρια μηχανή, το Taycan είναι φθηνότερο των 10.Ευρώ. Και πρέπει να αναγνωριστεί ότι το ηλεκτρικό ταξίδι προσφέρει ένα όμορφο πλεονέκτημα: ηρεμία και ηρεμία, για να μην αναφέρουμε τις όλο και πιο έντονες υπενθυμίσεις από ό, τι για ένα θερμικό μοντέλο με ισοδύναμη ισχύ (μέχρι μια συγκεκριμένη ταχύτητα σε κάθε περίπτωση). Αρκετά ομιλητή: Αναχώρηση για το Άμστερνταμ.

Porsche Taycan Sport Tursimo

Τεράστιο πλεονέκτημα σε σύγκριση με την έκδοση sedan, ο κορμός αυτού του αθλητισμού Turismo. Ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματική όσον αφορά την αεροδυναμική, αλλά πολύ πιο πρακτική για οικογενειακές διακοπές.

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Προβλέψτε την αγορά και τη μεταπώληση.

Είναι δυνατόν να γνωρίζετε τη μεταπώληση ή την αξία ανάκτησης του οχήματός σας χάρη στην βαθμολογία Turbo Car της Porsche Taycan, την εναλλακτική λύση στην ακτή Argus.

Γλυκά πρώτα χιλιόμετρα

Αυτό που εννοούμε με “απαλά” σημαίνει “στις κυκλοφοριακές συμφόρηση”. Αναχώρηση από το Παρίσι στις 5 μ.μ ! Αλλά δεν είναι τόσο κακό. Εδώ είναι μια καλή κατάσταση για το ηλεκτρικό μας διάλειμμα, το οποίο μας προσφέρει αξιοσημείωτη άνεση δεδομένης της μάλλον σπορ ιδιοσυγκρασίας του. Η εντελώς δερμάτινη ταπετσαρία καλύπτει τα μπροστινά καθίσματα. Το σύνολο βοηθάται καλά από μια πνευματική εναιώρημα με μεταβλητό ύψος που περιλαμβάνει το PASM. Με λίγα λόγια, δύσκολο να μην είσαι καλός.

Ειδικά επειδή αυτή η μικρή φάση “καλών κυκλοφοριακών συμφόρησης” έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι της κατανάλωσης που παραμένει εύκολα κάτω από τα 18,5 kWh/100 χιλιόμετρα, ακόμη και με τον εξαερισμό ξεκίνησε. Οι επιταχύνσεις είναι πολύ μαλακές και το φρενάρισμα είναι πολύ συχνές. Έτσι, ξοδεύουμε πολύ λίγη ενέργεια για να θέσουμε το αυτοκίνητο σε κίνηση και ανακάμπτουμε από κάθε επιβράδυνση και πέδηση. Μόνο μειονέκτημα αυτού του μικρού χρονοβόρου: Το βασικό σύστημα ήχου δεν είναι σαφώς μέχρι τη θέση ενός taycan. Όχι ότι αυτό είναι δυσάρεστο, αλλά το κύρος μιας Porsche μας ωθεί να περιμένουμε περισσότερα, για τέτοιου είδους λεπτομέρεια. Είναι λίγο το ίδιο για την εργονομία της τσέπης κενού κάτω από το υποβραχιόν. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά παραμένει μερικές μικρές μαύρες κουκίδες.

Porsche Taycan Sport Tursimo

Πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό το περιβάλλον, αλλά καταλήγουμε να κάνουμε μια γεύση. Όλα είναι καλά τελειωμένα και καλά παρουσιάζονται.

TGV 4 ή 5 θέσεις

Δεν είναι μπλε, αλλά είναι ένα καλό GT υπογεγραμμένο Porsche. Θα καταλάβει ποιος μπορεί. Και αυτό είναι καλό, επειδή το Taycan, ειδικά σε αυτήν την έκδοση Turismo Sport, δεν είναι πραγματικός αθλητής, αλλά μάλιστα ένα GT. Οικογένεια Μεγάλος Τουρισμός, με 5 θέσεις για το δοκιμαστικό μας μοντέλο, ακόμη και αν πρόκειται για επιλογή στα 480 ευρώ. Αυτό επομένως σας επιτρέπει να πάτε μακριά με αρκετούς, χωρίς να φοβάστε ότι οι πίσω επιβάτες θα είναι πολύ σφιχτοί. Σημειώστε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία να απολαύσετε τον τόπο που θα υπήρχε σε ένα minivan, αλλά τίποτα ανησυχητικό σε σχέση με το πρότυπο του αυτοκινήτου και ειδικά στη φιλοσοφία του. Έτσι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τον αυτοκινητόδρομο με το πρώτο βήμα. Μια περιοχή αυτοκινητοδρόμου !

Αναπόφευκτα, είμαστε στο ηλεκτρικό, και δεν είναι το σάντουιτς που μας σταματά, αλλά τα προμήθειες. για το αυτοκίνητο ! Μετά από περίπου 250 χιλιόμετρα από το Παρίσι με ρυθμιστικό ρυθμό, αποφασίζουμε να οργανώσουμε μια πρώτη στάση για να βάλουμε την ενέργεια πίσω στις μπαταρίες. Εμφανίζεται η κατανάλωση ? Ένα εντυπωσιακό 20,7 kWh/100 χιλιόμετρα. Αυτό μας φέρνει στο τερματικό σε περίπου 29%: μετά τη σύνδεση με το φουσκωμένο τερματικό, το αυτοκίνητο συλλέγει γρήγορα 100, στη συνέχεια 140 και ακόμη και 205 kW. Αποτέλεσμα ? Το φορτίο του 29 έως 94% απαιτεί πραγματικά 34 λεπτά. Δεν είναι κακό, χωρίς προθέρμανση μπαταρίας. Όχι κακός !

Η Porsche Taycan Cross Turismo, το Super Versatile Supercar – Turbo Test της 11/12/2022

Porsche Taycan Sport Tursimo

Από 446 λίτρα, ο κορμός αυτού του φορτηγού ηλεκτρικού σταθμού μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερα από 1.200 λίτρα σε διαμόρφωση δύο θέσεων.

Το παιχνίδι της κατανάλωσης

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το νέο νεύρο του πολέμου, ειδικά στα πιο πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν είναι πλέον συνολική αυτονομία, αλλά κατανάλωση και επαναφόρτιση ισχύος. Καταλάβετε ότι ακόμη και 600 χιλιόμετρα αυτονομίας δεν θα ήταν αρκετό, αν η ικανότητα επαναφόρτισης δεν ήταν μέχρι την εργασία. Εδώ, ακόμη και με σταθερό ρυθμό, η κατανάλωση δεν υπερβαίνει ποτέ τα 27,8 kWh/100 χιλιόμετρα ! Και πιστέψτε μας, είναι καλό ! Με ένα τόσο αποτελεσματικό και επιβλητικό αυτοκίνητο, δύσκολο να γίνει καλύτερα. Ειδικά με μέση ταχύτητα μέσης κίνησης τόσο υψηλή. Ακόμα και ένα Tesla με ισοδύναμους αγώνες εξουσίας για να ακολουθήσουν το ποσοστό για να διατηρήσουν την ίδια αυτονομία.

Και αναπόφευκτα, πέρα ​​από τον αριθμό της κρίσης που απαιτεί, όπως σε μια θερμική κατανάλωση, καθορίζει επίσης την τιμή. Για να είμαστε σαφείς, χρειαζόμασταν δύο διαλείμματα φόρτωσης 25 ή 30%, μέχρι 90 ή 95%. Ερώτηση περιθωρίου, απλώς για να προχωρήσουμε με γαλήνια. Αυτό μας κοστίζει περίπου 60 ευρώ, εξαιρουμένων των διόδια φυσικά. Δεν είναι κακό δεδομένου του ρυθμού που επιβλήθηκε στο ταξίδι μας. Προφανώς, αυτό ανεβαίνει ελαφρώς πιο κοντά στα 30,0 kWh/100 χιλιόμετρα σε ένα μικρό δρόμο με πιο σπορ οδήγηση. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και τον συγχωρούμε, δεδομένης της σχεδόν χειρουργικής αθλητικών υπηρεσιών του για ένα τέτοιο επιβλητικό φορτάμαξ. Αυτό θα κάνει καλύτερα ?

Porsche Taycan Sport Tursimo

Για επαναφόρτιση, το Taycan βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 800 βολτ που του επιτρέπει να συλλέγει περισσότερα από 250 kW για πολύ καιρό. Αποτέλεσμα ? Πηγαίνει γρήγορα !

Τιμές και ανταγωνισμός

Προτείνεται από 97.040 ευρώ, το Porsche Taycan Sport Turismo είναι επομένως φθηνότερο των 10.000 ευρώ που το Porsche Panamera Sport Turismo. Το γεγονός παραμένει ότι δεν είναι πλέον πραγματικά ανταγωνιστής. Θα υπάρχει μόνο το μοντέλο Tesla ως ο μόνος πραγματικός τρομακτικός αντίπαλος στο Taycan Sport Turismo. Αλλά και πάλι, η Στουτγάρδη διατηρεί ένα πλεονέκτημα: αυτό της προσφοράς μιας έκδοσης κορμού. Η αμερικανική εταιρεία θα διατηρήσει το πλεονέκτημα της απόδοσης, αφού το μοντέλο S παίζει περισσότερο από 1.000 άλογα κοστίζουν περίπου 6.000 ευρώ περισσότερο από το δοκιμαστικό μας μοντέλο με όλες αυτές τις επιλογές. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να επιλέξετε ρεαλισμό. ή αναλογία τιμών/απόδοσης. Ευτυχώς, η Porsche εξακολουθεί να έχει το stuttgart οικόσημο στην κουκούλα του για να κάνει τη διαφορά με μερικούς παθιασμένους πελάτες.

Porsche Taycan Sport Tursimo

Ακόμη και με τις μεγάλες ζάντες του, το Taycan Sport Turismo εντυπωσιάζει με τον λόγο δυναμισμού/άνεσης του.

Τεχνικός τίτλος

Μοντέλο δοκιμής: Porsche Taycan Sport Tursimo

Διαστάσεις l x w x h 4.963 / 1.966 / 2.144 m
Μίνι / μέγιστο όγκο του κορμού 446/1212 λίτρα + 84 λίτρα στο μπροστινό
Μεταξόνιο 2,90 μέτρα
Εκφορτωμένο βάρος 2.235 kg
Μετατόπιση κινητήρα θερμότητας Ηλεκτρικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 2 αναφορές σε λειτουργία αθλητισμού και αθλητισμού+
Ηλεκτρικός κινητήρας Σύγχρονη μόνιμη διέγερση
Συνολική δύναμη 476 άλογα σε λειτουργία Boost
Χωρητικότητα μπαταρίας 83,7 kWh χρήσιμο
  • – Εύλογη κατανάλωση
  • – Ισορροπία και ευκινησία, διατηρημένη άνεση
  • – Δύναμη επαναφόρτισης
  • – Η Porsche Driving Pleasure, ακόμα και η ηλεκτρική
  • – Υψηλή τιμή μετά τις επιλογές
  • – Λίγο απλά πρότυπο δωρεά δεδομένης της τιμής
  • – Καθίσματα ελαφρώς πολύ απότομα για ταξίδια αυτοκινητόδρομου

Το Taycan Sport Turismo, ακόμη και στη βασική του έκδοση με μόνο δύο -wheel drive, αποδεικνύει ότι η Porsche είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές όταν πρόκειται για ευελιξία. Δώστε ευχαρίστηση, παραμείνετε πρακτικοί, χωρίς να γίνετε άβολα … και με μια ματιά που είναι πρακτικά ομόφωνη. Στη συνέχεια, πρέπει να γίνει δεκτό ότι το ηλεκτρικό έχει τη θέση του στους δρόμους μας και μπορεί να αποστάξει μια ελάχιστη ευχαρίστηση, το γεγονός παραμένει ότι οι καλύτερες τεχνολογίες και οι λιγότερο περιοριστικές είναι οι πιο ακριβές.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo: Η καλύτερη ηλεκτρική Porsche

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πρώτου suiv, του Cayenne, Porsche για άλλη μια φορά έκανε τους καθαριστές να φωνάζουν το 2019 με το Taycan, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Λίγο πάνω από δύο χρόνια μετά την έναρξη του μάρκετινγκ, το στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί: Για το οικονομικό έτος 2021, Αυτό το sedan που τρέχει σε ηλεκτρόνια έχει αναρριχηθεί στο τρίτο βήμα του βάθρου πωλήσεων της μάρκας, Με 41.296 μονάδες που πωλούνται. Τα δύο SUV Cayenne και Macan εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό στην πλειοψηφία, αλλά έχει το νεύρο να είναι μπροστά από την Αυτού Μεγαλειότητα το 911. Συστηματικά ανταπόκριση, με ένα άγγιγμα σαδισμού, ότι είχε περισσότερη διασκέδαση οδηγώντας το taycan από το τελευταίο 911 Τύπου 992. Παραλείποντας προσεκτικά το συγκεκριμένο ότι εάν το 911 Carrera 4S είναι πράγματι πάρα πολύ και απολυμανθεί, το 911 Carrera S φαίνεται πολύ πιο παιχνιδιάρικο, ενώ το 911 turbo S μπορεί να πλαισιώνει μια συγκίνηση του διαβόλου του διαβόλου του διαβόλου του διαβόλου του διαβόλου του διαβόλου.

Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι με το Taycan, η Porsche κατάφερε να προσφέρει μια πραγματική Porsche. Απλά ηλεκτρικός. Μόλις αναληφθεί αυτή η πρόκληση, το μόνο που παρέμεινε ήταν να εφαρμοστεί οι συνταγές του Σώματος από την άποψη της εμπορικής πολιτικής. Ο κατασκευαστής από το Zuffenhausen έχει συνήθεια Η μείωση των μοντέλων του σε ένα άπειρο παραλλαγές και το Taycan δεν αποτελεί εξαίρεση. Γεννήθηκε ως sedan, πρώτα εξελίχθηκε σε ένα ανυψωμένο φορτηγό σταθμού με περιπετειώδη εμφάνιση, το Cross Turismo. Τώρα, αυτό το τελευταίο μοντέλο σκοντάφτει τα πλαστικά του ξυλοπόδα.

Ένα χαρακτηριστικό του σταθμού για το Porsche Taycan Sport Turismo

Καλά νέα, το Taycan Sport Turismo διατηρεί τους αισθησιακούς γοφούς του sedan, με μοσχεύματα μια κουκούλα που τροποποιεί μοναδικά τη σιλουέτα. Το κεφάλαιο αποπλάνησης είναι άθικτο και οι πρακτικές πτυχές κερδίζουν από αυτό. Ο κορμός με ένα αρκετά στενό άνοιγμα δίνει τη θέση του σε ένα Πίσω πόρτα, πολύ ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στο κράτος. Ο όγκος του κορμού δεν είναι εξαιρετικός, με 446 lites κάτω από το ράφι, αλλά οι διπλωμένες πλάτες σχηματίζουν ένα επίπεδο πάτωμα, ιδανικό για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Το πολύ, μπορούν να φιλοξενηθούν 1.200 lites αποσκευών και υπάρχει πάντα ένας δεύτερος – μικρός κορμός στο μπροστινό μέρος των 84 λίτρων για την αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης. Εν ολίγοις, το πρόσθετο κόστος των 960 € σε σύγκριση με το sedan δικαιολογείται εύκολα από το όφελος από την άποψη των πρακτικών πτυχών, καθώς και από το αποφασιστικά διαφορετικό στυλ.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πρώτου suiv, του Cayenne, Porsche για άλλη μια φορά έκανε τους καθαριστές να φωνάζουν το 2019 με το Taycan, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Λίγο πάνω από δύο χρόνια μετά την έναρξη του μάρκετινγκ, το στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί: Για το οικονομικό έτος 2021, Αυτό το sedan που τρέχει σε ηλεκτρόνια έχει αναρριχηθεί στο τρίτο βήμα του βάθρου πωλήσεων της μάρκας, Με 41.296 μονάδες που πωλούνται. Τα δύο SUV Cayenne και Macan εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό στην πλειοψηφία, αλλά έχει το νεύρο να είναι μπροστά από την Αυτού Μεγαλειότητα το 911. Αυτές οι γραμμές ανταποκρίνονται συστηματικά, με ένα άγγιγμα σαδισμού, ότι είχε περισσότερη διασκέδαση να οδηγεί το Taycan από το τελευταίο 911 Τύπου 992. Παραλείποντας προσεκτικά ότι εάν το 911 Carrera 4S είναι πράγματι πάρα πολύ και απολυμανθεί, το 911 Carrera S φαίνεται πολύ πιο παιχνιδιάρικο, ενώ το 911 turbo S μπορεί να πλαισιώνει μια διάβολη θρίλις.

Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι με το Taycan, η Porsche κατάφερε να προσφέρει μια πραγματική Porsche. Απλά ηλεκτρικός. Μόλις αναληφθεί αυτή η πρόκληση, το μόνο που παρέμεινε ήταν να εφαρμοστεί οι συνταγές του Σώματος από την άποψη της εμπορικής πολιτικής. Ο κατασκευαστής από το Zuffenhausen έχει συνήθεια Η μείωση των μοντέλων του σε ένα άπειρο παραλλαγές και το Taycan δεν αποτελεί εξαίρεση. Γεννήθηκε ως sedan, πρώτα εξελίχθηκε σε ένα ανυψωμένο φορτηγό σταθμού με περιπετειώδη εμφάνιση, το Cross Turismo. Τώρα, αυτό το τελευταίο μοντέλο σκοντάφτει τα πλαστικά του ξυλοπόδα.

Ένα χαρακτηριστικό του σταθμού για το Porsche Taycan Sport Turismo

Καλά νέα, το Taycan Sport Turismo διατηρεί τους αισθησιακούς γοφούς του sedan, με μοσχεύματα μια κουκούλα που τροποποιεί μοναδικά τη σιλουέτα. Το κεφάλαιο αποπλάνησης είναι άθικτο και οι πρακτικές πτυχές κερδίζουν από αυτό. Ο κορμός με ένα αρκετά στενό άνοιγμα δίνει τη θέση του σε ένα Πίσω πόρτα, πολύ ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στο κράτος. Ο όγκος του κορμού δεν είναι εξαιρετικός, με 446 lites κάτω από το ράφι, αλλά οι διπλωμένες πλάτες σχηματίζουν ένα επίπεδο πάτωμα, ιδανικό για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Το πολύ, μπορούν να φιλοξενηθούν 1.200 lites αποσκευών και υπάρχει πάντα ένας δεύτερος – μικρός κορμός στο μπροστινό μέρος των 84 λίτρων για την αποθήκευση των καλωδίων φόρτισης. Εν ολίγοις, το πρόσθετο κόστος των 960 € σε σύγκριση με το sedan δικαιολογείται εύκολα από το όφελος από την άποψη των πρακτικών πτυχών, καθώς και από το αποφασιστικά διαφορετικό στυλ.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo Credit: Porsche

Η Porsche επίσης B3. Παραδοσιακά, αυτή η ονομασία αναφέρεται σε μοντέλα εντός του εύρους που υπογραμμίζουν την ευχαρίστηση της οδήγησης. Αυτό το taycan gts προωθεί ένα Ισχύς 517 hp, Αυξήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε 598 hp με το overboost, το οποίο ενεργοποιείται ταυτόχρονα με το σύστημα ελέγχου εκτόξευσης για βελτιστοποίηση των γρήγορων εκκινήσεων. Αυτό το τοποθετεί μεταξύ του Taycan 4s (490 hp και 571 hp με overboost) και Taycan Turbo (625 hp και 680 hp με overboost). Αυτά τα στοιχεία φαίνονται πιο κοντά στα 4 και όμως, τεχνικά, είναι πράγματι με το turbo ότι η εγγύτητα είναι η μεγαλύτερη. Πράγματι, το GTS μοιράζεται τους κινητήρες του με το τελευταίο, ενώ το 4S διαθέτει οπίσθιο κινητήρα με μικρότερο ρότορα (130 mm έναντι 210 mm). Αυτό έχει συνέπεια στη ροπή: 300 nm στο μπροστινό μέρος και 550 nm στο πίσω.

Η Porsche Taycan GTS μόλις πιο αργή από το Taycan Turbo

Επομένως, σε χαρτί, το Taycan GTS είναι παρόμοιο με ένα Taycan Turbo, του οποίου η ηλεκτρονική φλάντζα χρησιμοποιείται απλώς για να δικαιολογήσει τη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο μοντέλων. Στην πραγματικότητα, η πολύ υψηλότερη ροπή του GTS δίνει μια ποτέ μεγαλύτερη σφριγηλότητα από εκείνη των 4s, τελικά Cutte Turbo. Το 0 έως 100 km / h σε 3.7 δευτερόλεπτα (3.2 δευτερόλεπτα για το turbo, 4.0 δευτερόλεπτα για τα 4s) προτείνει την απόδοση αυτού του αθλητικού σταθμού. Η συντριβή του πεντάλ στο πάτωμα αμέσως κολλάει την πλάτη σας στο κάθισμα, Και ο ελαφρύς οδικός δρόμος μετατρέπεται σε rollercoaster. Η απόδοση του Taycan 4S είναι εξαιρετική, αυτή του turbo, φανταστική. Με το GTS, πλοηγούμε στο εξαιρετικό, το οποίο ήδη δεν είναι τόσο κακό.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo Credit: Porsche

Αυτό που κάνει το ενδιαφέρον του Taycan GTS, είναι πρώτα απ ‘ Συγκεκριμένες ρυθμίσεις πλαισίου. Η Porsche δυστυχώς δεν εισέρχεται στις λεπτομέρειες των τροποποιήσεων που έγιναν σε σύγκριση με το Taycan Turbo, ικανοποιώντας τον εαυτό του με το να δείχνει μια αναστολή αέρα (με τρεις θαλάμους) με αναθεωρημένες ρυθμίσεις και ένα πιο ζωντανό σύστημα διεύθυνσης τεσσάρων τροχών (προαιρετικά). Το αποτέλεσμα κάνει αυτό το καλύτερο της έκδοσης της σειράς. Πάντα σε σιδηροτροχιά ανεξάρτητα από την ταχύτητα, αυτό το Taycan GTS αντλεί άψογες τροχιές χάρη στο ακριβές και ενημερωτικό διεύθυνσης. Πάνω απ ‘όλα, οι αντιδράσεις του πλαισίου εμφανίζονται πιο προοδευτικές στο όριο, παρά τις ζάντες των 21 ιντσών που ταιριάζουν στο μοντέλο δοκιμής μας. Γρήγορη, ευχάριστη και καθησυχαστική, αυτή η ηλεκτρική Porsche δίνει στον οδηγό της την ελευθερία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της στο όριο. Σαφώς, το GTS είναι ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ της απόδοσης και της προοδευτικής. Η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις της οδήγησης, οι οποίοι μπορεί να βρουν το Turbo και το Turbo S.

Σε αυτή την ανακατασκευή αθλητισμού, το Taycan GTS προσθέτει εκπληκτική άνεση για ένα τόσο χαμηλό αυτοκίνητο και εξοπλισμένο με ελαστικά χαμηλής ανθεκτικής. Εδώ είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που δεν είναι μη βιώσιμο σε καθημερινή βάση και το οποίο γνωρίζει ακόμη και πώς να είναι ευπροσάρμοστο. Χάρη σε αυτό 93.4 kWh μπαταρία (Συμπεριλαμβανομένων 83.7 kWh χρήσιμο) και μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800 βολτ, το Taycan μπορεί να εξετάσει μεγάλες εκδρομές. Στον αυτοκινητόδρομο, η μέση κατανάλωση είναι περίπου 24 kWh/100 km, i.μι. έχω Αυτοματοποιημένη 350 χλμ. Σε 130 χλμ./ . Στην πόλη και στο δρόμο, μπορούμε να υπερβούμε τα 400 χλμ. Η οδήγηση: 20 kWh/100 είναι μια ρεαλιστική κατανάλωση. Και η επαναφόρτωση είναι γρήγορη, goong από 10% σε 80% σε 25 λεπτά. Εν ολίγοις, αυτό το Taycan Sport Turismo είναι, κατά τη γνώμη μας, το καλύτερο ηλεκτρικό Porsche, το οποίο δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Προφανώς, αυτό έχει υψηλή τιμή: € 136,619 εξαιρουμένων των επιλογών. Και κανείς δεν θα τολμούσε να αγοράσει μια Porsche χωρίς επιλογή, καθώς οι δυνατότητες προσαρμογής είναι ατελείωτες.