Η Citroën αυξάνει δραστικά την αυτονομία της ηλεκτρικής της E-C4 χάρη σε αυτή τη νέα καθαρότερη μπαταρία, Citroën C4 Electric: Τέλος, η σωστή αυτονομία!

Citroën C4 Electric: Τέλος σωστή αυτονομία χάρη σε μια νέα μπαταρία

Ανάλογα με τα μοντέλα, το εύρος μπορεί έτσι να φτάσει τα 421 χλμ., Έναντι 360 χλμ. Με την μπαταρία των 50 kWh. Επομένως, η αυτονομία γίνεται σωστή για ένα συμπαγές, ένας τύπος οχήματος που προορίζεται περισσότερο να είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο σπίτι, με οικογενειακή χρήση.

Η Citroën αυξάνει δραστικά την αυτονομία της ηλεκτρικής E-C4 χάρη σε αυτή τη νέα καθαρότερη μπαταρία

Το Electric Citroën ë-C4 προσφέρει μια εντελώς νέα πιο ισχυρή έκδοση και εκμεταλλευόμενη μια αύξηση. Μια παραλλαγή που εκμεταλλεύεται μια μπαταρία με αναθεωρημένη χημεία και εξακολουθεί να είναι επιλέξιμη για το οικολογικό μπόνους. Περιουσιακά στοιχεία που δεν πρέπει να του επιτρέψουν να επισκιάσει το μοντέλο Tesla 3.

Εάν όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να μεταβούν στο ηλεκτρικό από το 2035, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, όλοι δεν είναι πραγματικά ίσοι στην ερώτηση. Μερικοί είναι πράγματι μια ορισμένη καθυστέρηση σε σύγκριση με άλλους, όπως η Citroën για παράδειγμα. Βεβαίως, η εταιρεία εμπορεύεται τον φίλο της, ο οποίος συναντήθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στη θέση της και την προσιτή τιμή της, καθώς και το ë-c4 και το ë-Berlingo και το ë-Spacetourer της. Αλλά είναι ακόμα λίγο φως.

Μια νέα έκδοση

Ένα ηλεκτρικό C3 έχει επίσης αποκαλυφθεί, αλλά θα κυκλοφορήσει πρώτα μόνο στην Ινδία. Αρκεί να πούμε ότι η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει λίγη δουλειά για να ταιριάζει με μερικούς από τους αντιπάλους της όπως η Volkswagen, η οποία έχει ήδη ένα ευρύ φάσμα, του ID.4 στην ταυτότητα.7 μέσω της ταυτότητας. Βόμβος. Αλλά πριν ξεκινήσει νέα μοντέλα, ο κατασκευαστής της Chevron θέλει ήδη να βελτιώσει την τρέχουσα προσφορά του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το ë-C4 προσφέρει μερικές μικρές εξελίξεις.

Στο δελτίο Τύπου του, ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι το Compact και η έκδοση X που ξεκίνησε το 2022 εμπλουτίζουν το φάσμα ενός νέου κινητήρα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο πρωτοφανές ως αυτό, επειδή ήδη εξοπλίζει το Peugeot E-208 και το DS 3 E-Tense, το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε τον τροχό λίγους μήνες νωρίτερα. Πράγματι, το ανυψωμένο συμπαγές βλέπει την αύξηση της ισχύος της, προκειμένου να Μεταβείτε σε 156 άλογα, Ενώ το ζευγάρι 260 nm bouge.

Η Citroën καθορίζει ότι δεν είναι πλέον σύγχρονος κινητήρας με μόνιμους μαγνήτες αλλάΥβριδική σύγχρονη τεχνολογία (HSM). Σημειώστε ότι η έκδοση 136 ίππων προσφέρεται πάντα στον κατάλογο και ότι διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά όπως πριν. Αλλά αυτό δεν είναι όλα, επειδή το ë-C4 αναλαμβάνει επίσης τη νέα μπαταρία των συμπαγών της ομάδας Stellantis, με χωρητικότητα 54 kWh, έναντι 50 kWh μέχρι τότε.

Αυτό επιτρέπει στο Compact να εμφανίζει ένα Η αυτονομία αυξήθηκε κατά 17 %, από 360 σε 420 χιλιόμετρα Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει επίσης ότι έχει αλλάξει τη χημεία της μπαταρίας του NMC, η οποία δεν αποτελείται πλέον από 60% νικέλιο, 20% μαγγάνιο και 20% κοβάλτιο (622). Ο λόγος εξελίσσεται για να πάει 80% νικέλιο, 10% μαγγάνιο και 10% κοβάλτιο (811), Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην πυκνότητα, τη μακροζωία και την ηθική όψη, με λιγότερο κοβάλτιο.

Μια ανοδική τιμή

Επομένως, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο πριν ο Stellantis εξοπλίσει τα αυτοκίνητα μπαταριών LFP (λιθίου – σίδηρο – φωσφορικού), λιγότερο δαπανηρό να παραχθούν και να επιτρέψουν την αγορά της τιμής. Ο χρόνος φόρτισης παραμένει αμετάβλητος, δεδομένου ότι είναι πάντα απαραίτητο να μετρήσετε Τριάντα λεπτά σε τερματικό 100 kW Να πάει από 10 έως 80 %.

Εάν το Citroën ë-C4 κάνει μια πραγματική προσπάθεια για την αυτονομία, δεν είναι ακόμα έτοιμο να ανταγωνιστεί τα 510 χιλιόμετρα WLTP του μοντέλου 3 Tesla. Και όμως, το αμερικανικό sedan είναι φθηνότερο … γιατί αυτή η νέα πιο ισχυρή έκδοση του γαλλικού συμπαγούς δεν είναι προσβάσιμο μόνο στο φινίρισμα Shine, Ένα από τα πιο πολυτελή πριν από το πακέτο λάμψης. Το υπόλοιπο της σειράς εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα 136 ίππων και την μπαταρία 50 kWh.

Πρέπει λοιπόν να μετράτε 44.600 ευρώ για τα ë-C4 και 45.300 ευρώ για την έκδοση x, Έναντι 41.990 ευρώ για την πρόωση Tesla Model 3. Σε κάθε περίπτωση, το Tricolor Compact εξακολουθεί να είναι επιλέξιμο για το οικολογικό μπόνους των 5.000 ευρώ που προορίζεται για αυτοκίνητα κάτω των 47.000 ευρώ. Σε αυτό το επίπεδο φινιρίσματος, παραδίδεται ως στάνταρ με την οθόνη αφής 10 ιντσών συμβατή με την Apple CarPlay και το Android Auto, την κάμερα πίσω προβολής καθώς και το σύστημα παρακολούθησης των νεκρών γωνιών και την οθόνη υψηλής προβολής.

Στις αρχές Απριλίου, η Citroën αποφάσισε να κάνει μια απότομη πτώση της τιμής στο συμπαγές της, η οποία είχε χάσει όχι λιγότερο από 4.700 ευρώ για να ανταγωνιστεί τον Tesla. Οι πελάτες που έχουν επιλέξει την επιλογή ενοικίασης με την επιλογή αγοράς μπορούν να επωφεληθούν από μηνιαίες πληρωμές σε μόλις 199 ευρώ το μήνα. Μια στρατηγική που έρχεται σε αντίθεση με εκείνη της Renault, η οποία έχει αυξήσει την τιμή του Electric της E-Tech Megane.

Θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα ενθουσιωδών ? Η διαφωνία μας σας καλωσορίζει, είναι ένας τόπος αμοιβαίας βοήθειας και πάθους γύρω από την τεχνολογία.

Citroën C4 Electric: Τέλος σωστή αυτονομία χάρη σε μια νέα μπαταρία

Η Citroën ολοκληρώνει την προμήθεια ηλεκτρικών C4s. Θυμηθείτε ότι το Compact της εταιρείας Chevrons προσφέρει τώρα δύο αμάξωμα, το κλασικό 5 -door και ένα sedan κορμού, που ονομάζεται C4 X.

Και η ηλεκτρική απόκλιση ë-C4 αφήνει τώρα την επιλογή μεταξύ δύο τεχνικών επιλογών. Εκτός από τον κινητήρα των 100 kW που σχετίζεται με μια μπαταρία 50 kWh, υπάρχει τώρα ένα πιο ισχυρό μπλοκ και μεγαλύτερη μπαταρία.

Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, επειδή ήδη κατασκευάστηκε σε άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούν τη βάση E-CMP, συμπεριλαμβανομένου του DS 3 Crossback και Peugeot E-208. Η Citroën επέλεξε να κάνει τα δύο τεχνικά φύλλα να συγκατοικούν για λίγο, διατηρώντας το νέο δίδυμο κινητήρα/κουτί για το High Shine Finish.

Είναι επομένως δυνατό με αυτό να έχει κινητήρα 115 kW αντί 100 kW, ή 156 hp αντί για 136 hp. Από την πλευρά της μπαταρίας, πηγαίνουμε από 50 έως 54 kWh σε ακατέργαστη χωρητικότητα. Χάρη σε αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία και λειτουργήστε στην πτώση της κατανάλωσης, η αυτονομία που εγκρίθηκε στον κύκλο WLTP εξελίσσεται σημαντικά.

Ανάλογα με τα μοντέλα, το εύρος μπορεί έτσι να φτάσει τα 421 χλμ., Έναντι 360 χλμ. Με την μπαταρία των 50 kWh. Επομένως, η αυτονομία γίνεται σωστή για ένα συμπαγές, ένας τύπος οχήματος που προορίζεται περισσότερο να είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο σπίτι, με οικογενειακή χρήση.

Τίποτα δεν αλλάζει στην πλευρά επαναφόρτισης. Με εναλλασσόμενο ρεύμα, υπάρχει σε σειρά φορτιστή μιας φάσης 7,4 kW. Μια επιλογή τριών φάσης 11 kW προσφέρεται ως επιλογή. Για ταχείες συνεχείς επαναφόρτιση ρεύματος, το μέγιστο παραμένει περιορισμένο σε 100 kW.

Στο φινίρισμα Shine, αυτό το σετ κινητήρα/μπαταρία κοστίζει 44.600 € με το ë-C4. Η διαφορά τιμής με το μπλοκ 136 hp, που είναι ακόμα διαθέσιμη με λάμψη, είναι 1.000 €. Για το x, η τιμή είναι 45.300 €.