Πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Citroen, πιστοποιημένα αυτοκίνητα με χαμηλά χιλιόμετρα |, Citroën | Όλα τα αυτοκίνητα από το 1950 | Auto Forever

Ερυθρό αυτοκίνητο

Σε αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα, το εμπορικό σήμα αναπτύσσει αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που θα κάνουν μια εντύπωση: Rosalie, Tranch πριν, 2 CVS, DS, Méhari, CX, BX … τόσα πολλά μοντέλα που μιλούν σε όλους και είναι εγγεγραμμένα στη βιομηχανία μας Κληρονομία. Η Madeleine de Proust για αρκετές γενιές, μερικά από αυτά τα πρώην μοντέλα των οποίων η παραγωγή έχει σταματήσει, πωλούνται σε τιμές χρυσού. Το 1955, η Citroën αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία, το DS, ένα συμπύκνωμα τεχνολογίας και σχεδιασμού. Το αληθινό φαινόμενο, απευθύνεται στους υψηλότερους οργανισμούς από τον στρατηγό De Gaulle, το καθιστά το επίσημο αυτοκίνητο της προεδρίας.

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο citroen

Η γαλλική μάρκα Chevrons ιδρύθηκε το 1919 από τον André Citroën. Η δημιουργικότητα, τολμηρή, πρωτοπορία, χαρακτηρίζει την εταιρεία που συνεχίστηκε εδώ και 100 χρόνια, για να καινοτομήσει, να εκπλήσσει και να αναπηδήσει πίσω. Το Citroën είναι η πηγή των εικονικών μοντέλων που έχουν επισημάνει τα μυαλά και η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να αποπλανούν με νέα αυτοκίνητα στην εποχή του χρόνου.

Citroën, μια εκατονταετηρίδα

Το 2019, η εταιρεία γιόρτασε τα 100 χρόνια της ύπαρξής της ! Μια υποδειγματική μακροζωία που εξηγείται σίγουρα από την τεχνολογική της τεχνογνωσία, αλλά και από την έντονη γεύση του André Citroën για διαφήμιση. Με μια ορισμένη αίσθηση επικοινωνίας, το εμπορικό σήμα κάνει επίσης τα παιχνίδια των παιδιών, τα πάνελ δείκτη εκείνη τη στιγμή, οργανώνει διασταυρώσεις στην Αφρική και την Ασία. Γνωρίζατε ότι από το 1925 έως το 1934, το όνομα της Citroën γράφτηκε με ελαφριά γράμματα στον Πύργο του Άιφελ Πύργος ?! Την ίδια ημερομηνία, η εταιρεία ήταν τότε ο πρώτος εθνικός κατασκευαστής και ο δεύτερος κόσμος. Παρά την επιτυχία αυτή, η μάρκα αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και ψηφίστηκε το 1935 υπό την αιγίδα του Michelin. Το 1975, η Peugeot αγόρασε την εταιρεία η οποία στη συνέχεια έγινε PSA Peugeot Citroën.

Citroën, εικονικά αυτοκίνητα

Σε αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα, το εμπορικό σήμα αναπτύσσει αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που θα κάνουν μια εντύπωση: Rosalie, Tranch πριν, 2 CVS, DS, Méhari, CX, BX … τόσα πολλά μοντέλα που μιλούν σε όλους και είναι εγγεγραμμένα στη βιομηχανία μας Κληρονομία. Η Madeleine de Proust για αρκετές γενιές, μερικά από αυτά τα πρώην μοντέλα των οποίων η παραγωγή έχει σταματήσει, πωλούνται σε τιμές χρυσού. Το 1955, η Citroën αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία, το DS, ένα συμπύκνωμα τεχνολογίας και σχεδιασμού. Το αληθινό φαινόμενο, απευθύνεται στους υψηλότερους οργανισμούς από τον στρατηγό De Gaulle, το καθιστά το επίσημο αυτοκίνητο της προεδρίας.

Citroën The Daring

Η μάρκα έχει διατηρήσει την τόλμη και την τεχνολογική τεχνογνωσία των αρχών της. Ο σχεδιασμός δεν λείπει από τη δημιουργικότητα (ο κάκτος για παράδειγμα) και η ευελιξία είναι πάντα εκεί. Στο αστικό περιβάλλον, τα οχήματα Citroën είναι ιδιαίτερα παρόντα χάρη σε πολλά συμπαγή μοντέλα.

Κάτοικοι της πόλης Citroën

Οι κάτοικοι της Citroën City έχουν μια παιχνιδιάρικη και φιλική εμφάνιση, αλλά πάνω απ ‘όλα είναι συμπαγή, ιδανικά για πάρκο στην πόλη σε όλη την απλότητα. Τα μοντέλα C1 και C3 έχουν εισβάλει σε συσσωματώσεις και απευθύνονται σε λίγα περιουσιακά στοιχεία και οικογένειες. Διατίθεται σε 3 ή 5 πόρτες, είναι ιδανικά για καθημερινές διαδρομές, αφού η Manerable και η πρόσβαση στον κορμό είναι απλή.

Οικογενειακά αυτοκίνητα Citroën

Minivan, compact, ludospaces, multispaces, combi… Η σειρά είναι ευρεία στο Citroën ! Είτε χρειάζεστε 5, 7 ή 9 θέσεις, υπάρχει αναγκαστικά ένα μοντέλο για εσάς. Το Citroën Berlingo, για παράδειγμα, είναι ένα πολύ αρθρωτό αυτοκίνητο, διαθέσιμο σε μήκος μεγέθους Μ (μήκος 4,40 μέτρων) και μήκος XL (4,75m)). Χαρακτηρίζεται από τις συρόμενες πόρτες του, την μεγάλη επιφάνεια του γυαλιού, τα ανασυρόμενα καθίσματα του, προσελκύει όλο και περισσότερο την πρακτικότητα και τη χωρητικότητα του φορτίου. Σε αυτή την κατηγορία, μπορούμε επίσης να αναφέρουμε το μοντέλο C4 Spacetourer, νέα έκδοση του παραδοσιακού C4 Picasso.

Το SUV Citroën

Για μια πιο σπορ επιλογή οχήματος, η Citroën προσφέρει σε αυτή την κατηγορία, τα μοντέλα Aircross C3 και C5 Aircross. Το C5 χαρακτηρίζεται από τις αναστολές του με προοδευτικές υδραυλικές στάσεις (όπως το C4 Cactus), τα προχωρημένα καθίσματα άνεσής του και τον τεράστιο όγκο του κορμού (580 λίτρα) χωρητικότητα. Ξεκίνησε στην αγορά στα τέλη του 2018, είναι σήμερα το τρίτο καλύτερο SUV στη Γαλλία, εγγύηση της αξιοπιστίας της.

Citroën sedans

Ο κάκτος C4 του Citroën, δεν στερείται ιδιαιτερότητας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του ! Έχει παίξει από τους αισθητικούς κώδικες ειδικά για τα sedans, για να επιβάλει την άτυπη προσωπικότητά της. Τα Airbumps που βρίσκονται στο κάτω μέρος των θυρών επιτρέπουν τη βέλτιστη προστασία σε ένα αστικό περιβάλλον, εκτός από την πρωτοτυπία και την τεχνολογία. Μια άλλη σημαντική πρόοδος, εναιωρήματα με προοδευτικές υδραυλικές στάσεις που καθιστούν δυνατή την απορρόφηση των παρατυπιών του δρόμου.

Πού να βρείτε ένα χρησιμοποιημένο citroën ?

Μέσα στο δίκτυο διάκρισης φυσικά ! Ηγέτης στη Γαλλία, προσφέρουμε επί του παρόντος περισσότερα από 150 μοντέλα οχημάτων μάρκας Citroën. Μηδενικό χιλιόμετρο ή πρόσφατα, τα οχήματά μας που προσφέρονται προς πώληση επαληθεύονται, είναι πιστοποιημένα και πληρωτέα σε αρκετές μηνιαίες πληρωμές. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν από τους συμβούλους μας ή να μεταβείτε σε ένα από τα 120 σημεία πώλησής μας.

Ερυθρός

Όλα τα μοντέλα του κατασκευαστή της Citroën

Το 1953 δημιουργήθηκε συμφωνία μεταξύ Citroën και Panhard για τη μερική συγχώνευση των δύο εμπορικών δικτύων τους. Η Citroën απέκτησε το 45% της εταιρείας Panhard & Levassor τον Απρίλιο του 1955. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών επικυρώθηκε το 1965. Ο Panhard σταμάτησε την παραγωγή αυτοκινήτων το 1967. Έτσι, η Citroën έκανε έναν από αυτούς τους ανταγωνιστές να εξαφανιστεί.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, η Citroën, υπό την καθοδήγηση του Pierre Bercot, επιδιώκει να κάνει εξωτερική ανάπτυξη παρά να αναπτύξει το δικό του εύρος. Η Citroën ανέλαβε το εργοστάσιο Nanterre Simca το 1961 για να παράγει ανταλλακτικά. Τον Ιούνιο του 1964, η Citroën υπέγραψε με την NSU συμφωνία τεχνικής συνεργασίας για τον Ρόταρυ του κινητήρα. Μια κοινή εταιρεία, το Comobil ιδρύθηκε στη Γενεύη. Μια δεύτερη κοινή εταιρεία, ο Comotor δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Μάιο του 1967 για την κατασκευή μηχανών περιστροφικής εμβολής. Το κέντρο μελέτης μάρκας Vélizy μπήκε σε δραστηριότητα το 1965. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα με διπλό Chevron λαμβάνει συμμετοχή πλειοψηφίας στην πρωτεύουσα του κατασκευαστή βαρέων αγαθών Berliet το 1967.

Αλλά αυτή η στρατηγική διαφοροποίησης οδηγεί σε οικονομικές απώλειες. Το γαλλικό κράτος χορηγεί βελτιωμένα δάνεια στο Citroën το 1966 και το 1968. Παρ ‘όλα αυτά, η Citroën συνεχίζει αυτή τη λογική αγοράζοντας το Maserati τον Μάρτιο του 1968. Την ίδια χρονιά, η ομάδα αναδιοργανώθηκε κάτω από μια νέα μητρική εταιρεία Citroën S.Ο οποίος προεδρεύει των δραστηριοτήτων των εμπορικών σημάτων Citroën, Panhard και Berliet.

Τον Σεπτέμβριο του 1968, ολοκληρώθηκε μια συμφωνία τεχνικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας με τον όμιλο FIAT. Ο όμιλος Citroën τοποθετήθηκε στη συνέχεια σε μια κοινή εταιρεία, το Pardevi ίδρυσε τον Δεκέμβριο του 1968 και των οποίων οι δύο μέτοχοι είναι Michelin για 51% και Fiat για 49%. Οι απώλειες συνεχίζουν να συσσωρεύονται παρά την έναρξη της GS που έφτασε πολύ αργά. Για να αποφευχθεί η συγχώνευση μεταξύ της Citroën και της Fiat, η Peugeot και η Renault συνεργάζονται με το Υπουργείο Βιομηχανίας. Τον Ιούνιο του 1973, ο Pardevi διαλύθηκε με αμοιβαία συμφωνία, η Michelin εξαργυρώνει τις μετοχές της Fiat. Από την περίοδο συνεργασίας μεταξύ Citroën και Fiat, το μόνο συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν το C35 Utility. Τα κοινά έργα πλατφόρμας για το Citroën CX και το Lancia Gamma δεν επιτυγχάνουν. Η Citroën διανέμει επίσης το εμπορικό σήμα Autobianchi στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Πορτογαλία μεταξύ 1969 και 1975.

Τον Ιούνιο του 1974, ο François Michelin συναντήθηκε με τον François Gauthier, τον πρόεδρο της Peugeot. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και με την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης, η Peugeot απέκτησε το 38% της Citroën τον Δεκέμβριο του 1974. Η Berliet πωλείται από την Citroën στην Renault. Το 1975, η Citroën έβαλε το Maserati να πτωχεύσει και να εγκαταλείψει το εμπορικό σήμα. Την ίδια χρονιά έφυγε από την αμερικανική αγορά όπου ήταν παρόν η μάρκα από το 1957.

Η Peugeot αύξησε τη συμμετοχή της στο 90% της πρωτεύουσας της Citroën τον Μάιο του 1976. Η Peugeot και η Citroën συγχωνεύονται. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου PSA αποτελείται από τις θυγατρικές της Citroën και των αυτοκινήτων Peugeot Automobiles.
Οι κοινές εταιρείες με NSU, Comobil και Comotor, διαλύθηκαν το 1977 με την εξαφάνιση της γερμανικής μάρκας.

Τον Δεκέμβριο του 1976 η Citroën υπέγραψε συμφωνία στη Ρουμανία για τη δημιουργία ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στο Craiova. Ξεκίνησε στα τέλη του 1981 και παρήγαγε Oltcit και το Twin La Citroën Axel.

Η Citroën κατάφερε να πουλήσει την πρώτη του παρτίδα αυτοκινήτου στην Κίνα το 1980. Τον Δεκέμβριο του 1989, επιτεύχθηκε συμφωνία με τις αρχές της χώρας για την παραγωγή του μελλοντικού Citroën ZX. Τον Μάιο του 1992, ιδρύθηκε μια κοινή εταιρεία με το Dongfeng. Η συνέλευση από τα εισαγόμενα μέρη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1992. Η παραγωγή με τοπικά εξαρτήματα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1995 στο εργοστάσιο Wuhan.

Το 1995 υπογράφηκε συμφωνία με τον κατασκευαστή Malaysus Proton για την παραγωγή ενός μοντέλου που προέρχεται από το Citroën Axe. Το Proton Tiara γίνεται στη Μαλαισία μεταξύ 1996 και 1999.

Στο πλαίσιο του ομίλου PSA, η Citroën επωφελείται από συμφωνίες συνεργασίας με άλλες ομάδες αυτοκινήτων όπως η Fiat, η Toyota και η Mitsubishi.

Η δεκαετία του 2000 χαρακτηρίστηκε από την ανάπτυξη της παραγωγής εκτός της Γαλλίας είτε για να φτάσουν σε νέες αγορές (Κίνα, Βραζιλία και Αργεντινή), είτε για να μειώσουν το κόστος με μετεγκατάσταση (Σλοβακία).

Το 2021, η Citroën αντιμετώπισε την ινδική αγορά παράγοντας ένα συγκεκριμένο C3 στο site.

Οι ηγέτες της Citroën από το 1919 έως το σήμερα

Ονομα Προέλευση Περίοδος
André Citroën Ιδρυτής 1919-1934
Michelin Stone 1935-1937
Pierre Boulanger Υπάλληλος Michelin από το 1922 1937-1950
Robert Puiseux Διευθυντής Michelin 1950-1958
Φραγκοστάφια Υπάλληλος της Citroën από το 1937 1958-1971
François Rollier 1971-1974
Γκέιρς Τέιλορ Υπάλληλος της Peugeot 1974-1979
Xavier Karcher Υπάλληλος του Peugeot από το 1956 1979-1997
Σάουτ Υπάλληλος της Citroën από το 1973 1997-2007
Βγιλς Μίτσιλ Υπάλληλος PSA από το 2002 2007-2008
Jean-Marc Gales Προσλήφθηκε το 2009 2009
Frédéric Banzet Υπάλληλος PSA από το 1982 2009-2014
Λίντα Τζάκσον Υπάλληλος της Citroën από το 2005 2014-2020
Vincent Cobée Προσλήφθηκε το 2020 2020-2023
Thierry Koskas Προσλήφθηκε το 2023 Από το 2023

Τα οχήματα

103 μοντέλα Citroën είναι διαθέσιμα από το 1950 μετρώντας τις παραλλαγές του σώματος.

Η πλειοψηφία των Citroën βρίσκονται στα τμήματα Α, Β και C (μίνι, μικρό και χαμηλότερο μέσο). Το κατώτερο τμήμα μέσου έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό πριν γίνει η καρδιά της προσφοράς της μάρκας. Η Citroën φτάνει αργά στα τμήματα των ανώτερων μέσων όρων και των μεσάζοντων (οικογένεια).

Παρά τη μακρά παράδοση των μεγάλων δρόμων, η Citroën δεν υπάρχει πλέον στο υψηλό τμήμα της Ευρώπης από την εξαφάνιση του C6 το 2012. Ο μόνος εκπρόσωπος της μάρκας σε αυτό το τμήμα είναι τώρα το κινεζικό C6 που ξεκίνησε το 2016 και παρήγαγε μερικές χιλιάδες αντίτυπα κάθε χρόνο.

Τέλος, η Citroën έκανε μια εισβολή στο τμήμα πολυτελείας στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με το SM Coupe.

Για σχεδόν 20 χρόνια, το εύρος χαρακτηρίζεται από μια τρύπα μεταξύ μικρών δίδυμων αυτοκινήτων (2CV και παραγώγων) και μεγάλων δρόμων (πρόσφυση στη συνέχεια DS). Η GS αντισταθμίζει αυτό το 1970. Μεταξύ των τέλους της δεκαετίας του 1980 και των αρχών της δεκαετίας του 1990, πολλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 2CV, εξαφανίστηκαν για να εξορθολογίσουν ένα εύρος που στη συνέχεια μειώθηκε μόνο σε τρία επιβατικά αυτοκίνητα (AX, BX και XM) συν τα βοηθητικά προγράμματα (C15, C25 και C35). Στη συνέχεια, ο αριθμός των μοντέλων υποστηρίζεται περαιτέρω από την εισαγωγή των minivans, που αντικαταστάθηκε από crossovers (SUV) κατά τη διάρκεια του 2010.