Πώς να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών με ένα πακέτο B & You, επικοινωνήστε με το B και εσείς: δωρεάν αριθμός, επαφές εξυπηρέτησης πελατών και παράπονα

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών B και την παραγγελία YouService

Η άλλη συχνά προνομιούχος μέθοδος είναι να καλέσετε το 1064. Συνθέτοντας αυτό το ζήτημα από ένα smartphone, προσφέρεται μια οπτική διεπαφή στον καλούντα. Είναι τότε αρκετό για να επιλέξει την ενότητα που αντιστοιχεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Αυτό μπορεί να σας καθοδηγήσει σε ένα φύλλο υπεράσπισης που παρέχει λύση στο πρόβλημα. Εάν δεν επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο, το άτομο θα έρθει σε επαφή με έναν σύμβουλο.

Πώς να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών με ένα πακέτο B & You

Ένα πρόβλημα με το δικό σας B & You Package ? Όλοι μπορούν να χάσουν το smartphone τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην ενεργοποίηση της γραμμής σας ή κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής πακέτου.

Η εξυπηρέτηση πελατών Bouygues είναι εκεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις περιπτώσεις (και πολλές άλλες). Εδώ είναι πώς να επικοινωνήσετε μαζί του.

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών Bouygues Telecom μέσω του ιστότοπου

Ο ευκολότερος τρόπος επικοινωνίας με την Υπηρεσία Βοήθειας Bouygues περνάει από τον ιστότοπο του χειριστή.

Μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο και συνδεθείτε στο λογαριασμό που σχετίζεται με το πακέτο B & You. Στη συνέχεια, θα βρείτε μια ενότητα που ονομάζεται “βοήθεια”. Αυτή η ενότητα υπάρχει επίσης στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας του χειριστή.

Ορισμένες ερωτήσεις μπορεί να βρουν τις απαντήσεις τους σε ένα chatbot. Αυτή είναι η περίπτωση της ενεργοποίησης μιας κάρτας SIM: το λογισμικό μπορεί έτσι να σας παρέχει τους χρόνους ενεργοποίησης της γραμμής σας. Αλλά πιο συχνά, αυτή η υπηρεσία θα σας βάλει σε σχέση με ένα πολύ πραγματικό ανθρώπινο ον.

Εάν έχετε τερματίσει το πακέτο τηλεπικοινωνιών Bouygues, γνωρίζετε ότι θα διατηρήσετε την πρόσβασή σας στην περιοχή του πελάτη για ένα χρόνο μετά τον τερματισμό. Εν τω μεταξύ, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών μέσω του ιστότοπου.

Ζητήστε να ανακληθείτε από την Bouygues Telecom Service Service

Πάντα μέσω του ιστότοπου τηλεπικοινωνιών Bouygues, μπορείτε επίσης να ζητήσετε να ανακληθείτε. Ένα μπλοκ στην αρχική σελίδα θα σας επιτρέψει να αφήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτή η υπηρεσία ανάκλησης είναι δωρεάν.

Συνθέστε το 1064

Η άλλη συχνά προνομιούχος μέθοδος είναι να καλέσετε το 1064. Συνθέτοντας αυτό το ζήτημα από ένα smartphone, προσφέρεται μια οπτική διεπαφή στον καλούντα. Είναι τότε αρκετό για να επιλέξει την ενότητα που αντιστοιχεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Αυτό μπορεί να σας καθοδηγήσει σε ένα φύλλο υπεράσπισης που παρέχει λύση στο πρόβλημα. Εάν δεν επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο, το άτομο θα έρθει σε επαφή με έναν σύμβουλο.

Αυτός ο αριθμός μπορεί να καλείται από σταθερή θέση ή κινητό. Από την άλλη πλευρά, ισχύει μόνο στη Γαλλία: από το εξωτερικό, θα χρειαστεί να συνθέσετε το +33 660 614 614. Σημειώστε ότι αυτή η υπηρεσία είναι πληρωτέα: θα αφαιρεθεί από το πακέτο B & You από τη Mainland France και χρεώνεται με το ρυθμό της τιμής περιαγωγή δεδομένων από το εξωτερικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα με μια σειρά σε εξέλιξη, μπορείτε επίσης να καλέσετε 09 81 66 26 66. Μπορεί επίσης να έχετε συναντήσει το 3100, αλλά ο αριθμός αυτός είναι πρώτα απ ‘όλα μια υπηρεσία πωλήσεων αφιερωμένη στις εταιρείες.

Το φόρουμ τηλεπικοινωνιών Bouygues στο La Récousse

Ένας τρίτος τρόπος να έρθει σε επαφή με έναν σύμβουλο είναι να χρησιμοποιήσει το φόρουμ.

Η Bouygues έχει στην πραγματικότητα ένα φόρουμ αφιερωμένο στη βοήθεια των διαφόρων προσφορών του (κινητό, διαδίκτυο κ.λπ.Ουσία. Σε τμήματα όπως “η προσφορά μου” ή “Mobile Network” για παράδειγμα, ολόκληρη η κοινότητα μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που ρωτάς τον εαυτό σου. Σημειώστε ότι οι σύμβουλοι των χειριστών είναι επίσης παρόντες. Παρεμβαίνουν ειδικά όταν άλλοι χρήστες του Διαδικτύου δεν μπορούσαν να σας βοηθήσουν.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα σχέδια B & You:

Το Clubic σας υποστηρίζει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών σας B & You:

  • Πώς να τερματίσετε το πακέτο κινητής τηλεφωνίας B & You ?
  • Πώς να ενεργοποιήσετε την κάρτα SIM B & You ?
  • Πώς να ανακτήσετε τον κωδικό σας Rio B & You ?
  • Πώς να μεταφέρετε ένα πακέτο αίσθησης σε ένα B & You Package ?
  • Πώς να συνδεθείτε στην περιοχή πελατών σας B & You και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας ?
  • Πώς να διαμορφώσετε τον τηλεφωνητή με ένα πακέτο B & You ?
  • Πώς να διαμορφώσετε το APN B & You στο smartphone σας ?
  • Πώς να ξεκλειδώσετε ένα smartphone στο B & You ?
  • Πώς να ενεργοποιήσετε τις κλήσεις WiFi με ένα πακέτο B & You ?
  • Πώς να ενεργοποιήσετε τη μεταφορά κλήσεων με πακέτο B & You ?

Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών B και την παραγγελία εξυπηρέτησης

Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας για να καλέσετε για δωρεάν B και την εξυπηρέτηση πελατών με τον αριθμό τηλεφώνου που δεν έχει μετοκεπιστεί. Αυτές οι πληροφορίες βρέθηκαν στον ιστότοπο, το CGV της εταιρείας ή παρέχονται από την κοινότητα Nonsurtax.COM: Πείτε μας μέσω του παρακάτω συστήματος ψηφοφορίας εάν ο αριθμός λειτουργούσε έτσι ώστε να διορθώσουμε εάν είναι απαραίτητο !

Δωρεάν αριθμός
Τηλεφωνικό μενού
Μέσα επαφής
Διαφορές και παράπονα
Συχνές ερωτήσεις
Τερματίστε το Β και εσείς
Προσιτότητα

Μια σημαντική ερώτηση ή παράπονο?

Μια σημαντική ερώτηση ή παράπονο?

Καλέστε το Β και εσείς και αποθηκεύστε

Μια σημαντική ερώτηση ή παράπονο? Καλέστε το Β και εσείς και αποθηκεύστε

Αριθμός μη εξυπηρέτησης:

Αυτός ο αριθμός τηλεφώνου που δεν έχει μετοκεταστεί να καλέσει το Β και είστε απαλλαγμένοι από σταθερό και κινητό και προσβάσιμο από το εξωτερικό

Πώς ήταν η κλήση ?

Οι απόψεις των χρηστών του Διαδικτύου: 72.1 στα 100 με βάση 466 ψήφους

Μενού Τηλέφωνο Β και εσείς

Πριν μιλήσετε με έναν σύμβουλο B και εσείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μενού φωνής, εξοικονομήστε χρόνο ανακαλύπτοντας το παρακάτω:

Τύπος 1 Εάν η κλήση σας αφορά την παραγγελία σας για κινητά
• Για να ενεργοποιήσετε τον τύπο 1 της γραμμής κινητής τηλεφωνίας σας
• Για οποιονδήποτε άλλο τύπο αίτησης 2
Τύπος 2 Εάν η κλήση σας αφορά την παραγγελία σας bbox που τοποθετείται στον ιστό

Όλα τα μέσα για να επικοινωνήσετε με το B και εσάς

Β και έχετε μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου. Έχει κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ . Ανάλογα με την κατάστασή σας, μια γραμμή μπορεί να είναι πιο κατάλληλη από την άλλη. Για να σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε με το B και εσείς, εδώ είναι ένας συνοπτικός πίνακας διαφορετικών καναλιών για να προσεγγίσετε την εξυπηρέτηση πελατών:

Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε στο Β και εσείς
✈ Καλέστε το Β και εσείς από το εξωτερικό +33981662666

Άλλα μέσα αντικαταστάσεις Το τηλεφωνικό μπλοκ ————->

Διαφωνία ή παράπονο:
Υπηρεσία καταναλωτών Β και εσείς και διαμεσολαβητής

Σε περίπτωση προβλήματος Β και εσείς πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών B και εσείς στον αριθμό τηλεφώνου 098166266666