Audi Q6 E-Tron (2024): Εδώ είναι τα έντερα του Grand SUV Electric, Audi Q6 E-Tron: Πριν από την ώρα, δεν είναι χρόνος | Αυτοκινητοβιομηχανία

Audi Q6 E-Tron: Πριν από την ώρα, δεν είναι ώρα

Ο πίνακας ελέγχου είναι εντελώς πρωτοφανής και βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική. Εάν το τιμόνι θυμάται το Q4, όλα τα άλλα πρέπει να ανακαλυφθούν. Όπως η τεράστια ψηφιακή πλάκα 14,5 για την ψυχαγωγία και η μεγάλη οθόνη 11,9 ιντσών στη σειρά που χρησιμοποιείται ως όργανα. Και μετά.. Μια οθόνη 10,9 -ιντσών για τον επιβάτη, η οποία θα είναι ωστόσο μια επιλογή. Η τεχνολογία θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του e-tron Q6 με τη δυνατότητα να επιλέξει το παρμπρίζ της επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο θα πρέπει να εκδημοκρατιστούν τα επόμενα χρόνια σε μελλοντικά μοντέλα.

Audi Q6 E-Tron (2024): Εδώ είναι τα έντερα του μεγάλου ηλεκτρικού SUV

Ένα εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας και ένα επίπεδο τιμόνι: Καλώς ήλθατε στο Audi Q6 E-Tron

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο με δαχτυλίδια είναι έτοιμο. Παραμένει μόνο για να αφαιρέσετε το ελαφρύ εξωτερικό καμουφλάζ. Εν τω μεταξύ, εδώ είναι ο χώρος διαβίωσης.

Φανταστείτε λίγο: Σας δίνουμε το φρεσκοκομμένο σπίτι σας, αλλά αποφασίζουμε να αφήσουμε μια τεράστια μουσαμά έξω, για να σας αφήσουμε λίγο μια γεύση για έκπληξη για να σας κάνει να ανακαλύψετε μόνο το εσωτερικό. Αυτή είναι η στρατηγική που επέλεξε η Audi, η οποία συνεχίζει να καμουφλάζ Το Q6 e-tron του που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε πριν από λίγους μήνες. Δεν υπάρχει πλέον πολύ να κρυφτεί, αλλά ακόμη και στο Motor Show του Μονάχου πολύ κοντά στο Fief, ο Audi συνεχίζει να “κρύβει” το SUV του. Ο κατασκευαστής μας επιτρέπει ακόμα να εισάγουμε το διοικητικό συμβούλιο και να δούμε το έργο που έγινε στον πίνακα ελέγχου και στον χώρο διαβίωσης, ο οποίος, αν καταλαμβάνει ορισμένους κωδικούς του Q4 E-Tron, διαφέρει σε πολλά σημεία.

Μια οθόνη για τον επιβάτη

Προαιρετικό στο l

Εάν η Mercedes μετατραπεί σε συμπαγή ηλεκτρικά με την ιδέα CLA, η Audi στοιχηματίζει επί του παρόντος σε μεγαλύτερα και υψηλά μοντέλα. Το Q6 E-Tron θα είναι η δεύτερη επίθεση μετά το Q4 E-Tron. Βασίζεται στη νέα κοινή πλατφόρμα PPE με την Porsche, που θα χρησιμοποιηθεί ιδίως για το ηλεκτρικό macan, που πωλείται παράλληλα με το θερμικό μοντέλο. Στο Audi, το Q6 e-Tron δεν παίρνει τη θέση οποιουδήποτε μοντέλου, αφού το όνομα “Q6” δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ο πίνακας ελέγχου είναι εντελώς πρωτοφανής και βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική. Εάν το τιμόνι θυμάται το Q4, όλα τα άλλα πρέπει να ανακαλυφθούν. Όπως η τεράστια ψηφιακή πλάκα 14,5 για την ψυχαγωγία και η μεγάλη οθόνη 11,9 ιντσών στη σειρά που χρησιμοποιείται ως όργανα. Και μετά.. Μια οθόνη 10,9 -ιντσών για τον επιβάτη, η οποία θα είναι ωστόσο μια επιλογή. Η τεχνολογία θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του e-tron Q6 με τη δυνατότητα να επιλέξει το παρμπρίζ της επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο θα πρέπει να εκδημοκρατιστούν τα επόμενα χρόνια σε μελλοντικά μοντέλα.

Διαφορετικά, η Audi εξακολουθεί να παραμένει διακριτική στο τεχνικό φύλλο, αλλά εξακολουθεί να ανακοινώνει όγκο κορμού άνω των 520 λίτρων σε κανονικές διαμορφώσεις, μη καθισμένα καθίσματα.

Audi Q6 E-Tron: Ο πίνακας ελέγχου καινοτομεί

Audi Q6 E-Tron: Το στυλ είναι γνωστό, αλλά το εμπορικό σήμα επιμένει στην καμουφλάζ

Audi Q6 E-Tron: Εργαστείτε στο l

Audi Q6 E-Tron: Σχεδόν 100 kWh μπαταρίας και μια αυτονομία που τελικά αναπτύσσεται σε σύγκριση με το Q8 E-Tron

Audi Q6 E-Tron: Δεν θα αποτύχουμε να μετρήσουμε το

Το διάσημο παρμπρίζ της πραγματικότητας

Audi Q6 E-Tron: Θα ξεκινήσει το 2024

Συγκρίνετε πραγματικές αυτόνομες αυτόνομες ηλεκτρικές αυτοκινήτων σύμφωνα με το πρότυπο των τυποποιημένων μετρήσεων. Χωρητικότητα μπαταρίας, κατανάλωση, αυτονομία, σας λέμε τα πάντα !

Audi Q6 E-Tron: Πριν από την ώρα, δεν είναι ώρα

IAA Munich – Show χωρίς να αποκαλύψει, αλλά αποκαλύπτοντας λίγο, όπως είναι η στρατηγική της μάρκας με το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV που υποσχέθηκε για το 2024.

Καταλαμβάνοντας ένα εκφοβόμενο αξιόπιστο κάθισμα από το Dieselgate,

Από τον Jacques Chevalier

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μια μικρή περιοδεία και στη συνέχεια φύγει. Ενώ σε έκδοση με μια ετικέτα καμουφλάζ, έχει ήδη ταξιδέψει στον καμβά από το καλοκαίρι, το επόμενο Q6, το οποίο αντικαθιστά οποιοδήποτε υπάρχον μοντέλο, έχει περάσει μόνο στο Μόναχο Iaa. Μόνο το αφεντικό της μάρκας, Gernot Döllner, είχε χρόνο να κάνει την ομιλία του μπροστά από τον Τύπο πριν το αυτοκίνητο επέστρεψε για δημόσιες ημέρες. Όχι αλλά … σε περίπτωση που ένας θορυβώδης ήθελε να υπογράψει μια φόρμα παραγγελίας !

Στην πραγματικότητα, αυτό το Q6 E-Tron, πολύ υποσχόμενο, ακόμη και αν αφθονεί τις γραμμές του σπιτιού χωρίς να ενοχλεί τίποτα, χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) για να μοιραστεί … με την Porsche. Όμως, καθώς το μέλλον Macan είναι ακόμα μυστικό, ο Audi έπρεπε να επαναπροσδιορίσει αυτό που παρουσιάζει ως πρωτότυπο. Στην πραγματικότητα, είναι πράγματι ένα τελικό αυτοκίνητο και το σασί του εκτέθηκε ακόμη και στην IAA για μια μέρα, αποκαλύπτοντας έναν κινητήρα άξονα και μια μπαταρία που ανακοινώθηκε στα 100 kWh για εξουσίες που κολλάνε από 375 σε 510 ch.

250 χλμ. Σε 10 λεπτά

Μια αρχιτεκτονική 800 V στην οποία η Porsche θα σας επιτρέψει να συγκεντρώσετε Watts στο τερματικό, μέχρι 270 αν είναι επαρκής. Αυτό υπόσχεται σχεδόν φλας επαναφορτίζεται, δεδομένου ότι θα ήταν δυνατό να ανακτήσει 250 χλμ. Αυτονομίας σε 10 λεπτά, ο χώρος μιας τεχνικής στάσης για τους επιβάτες. Αλλά αν η τεχνική ονοματολογία φύγει τώρα λίγο χλιαρό σε σύγκριση με τη θερμική, η μεγαλύτερη καινοτομία αυτού του e-tron μήκους 4,75 m, στα μισά του δρόμου από το Q4 και το Q8, είναι μέσα.

Νέο στυλ για l

Ο Audi αντανακλούσε γενικά την παρουσίαση του εσωτερικού του, αλλά αντισταθμίζει μια εξαιρετικά μεγάλη και καμπύλη οθόνη 26 ίντσες συν ένα άλλο μικρότερο (10,9 ίντσες) για τον επιβάτη που μπορεί να δει τα προγράμματά του χωρίς να αποσπούν τον πιλότο. Στη μεγάλη οθόνη, το τμήμα αφιερωμένο στα όργανα μετρά 11,9 ίντσες και γείτονα με τα 14,5 -ιντσών αφής πολυμέσων. Τα κουμπιά αναβάλλονται στο τιμόνι, στην κονσόλα και στις πόρτες για να καθαρίσουν τον πίνακα ελέγχου. Επομένως, η Audi θα πρέπει να προσφέρει ένα πραγματικό ηλεκτρικό end στο γένος SUV, λίγους μήνες μπροστά από το Porsche Macan. Όμορφη μονομαχία κύρους σε προοπτική.

Κάθε Παρασκευή, λάβετε τα καλύτερα νέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (δοκιμές, στρατηγική κατασκευαστών, εκδηλώσεις. ) και να λάβετε στην προεπισκόπηση τα αποκλειστικά του σημείου.

Το συντακτικό προσωπικό σας συμβουλεύει

Το 2025, το Audi Q6 E-Tron θα έχει ένα υπέροχο εσωτερικό χώρο που ποτέ δεν θα θελήσετε να φύγετε ξανά

Η Audi μόλις παρουσίασε το εσωτερικό του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Audi Q6 E-Tron και είμαστε αρκετά παραπλανητικοί, πρέπει να το παραδεχτούμε.

Το εσωτερικό του επόμενου Audi Q6 Etron 2025 θα είναι το τέλειο quilibre μεταξύ βιώσιμων matrian notch και σχεδιασμού

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρώτο για το Audi. Μέχρι το 2025, η γερμανική μάρκα, όπως πολλοί άλλοι κατασκευαστές, υπόσχεται να εμπορευτεί το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η γερμανική μάρκα μόλις παρουσίασε το εσωτερικό του επόμενου μοντέλου σε ένα δελτίο τύπου και για να σας πει ότι αυτό το όχημα απεικονίζει σαφώς το λαμπρό μέλλον ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι χτισμένη στα τέσσερα δαχτυλίδια. Χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, δυναμικότητες, Ανακαλύψτε το Audi Q6 E-Tron 2025.

Για το Q6, η Audi επιλέγει μια εντελώς νέα προσέγγιση: να σκεφτεί το όχημα από μέσα στο εξωτερικό. Κατά την έναρξη του IAA 2023 Munich Show, η μάρκα έχει ανυψώσει το πέπλο στο E-Tron Q6 και πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό του σχεδιασμό. Το σώμα του οχήματος ήταν καλυμμένο με βαφή καμουφλάζ για να εκτρέψει την προσοχή των συμμετεχόντων σε αυτό που περνά μέσα από το αυτοκίνητο. Ανοίγοντας τις πόρτες του SUV, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σύγχρονο πίνακα ελέγχου που συνδυάζει βιώσιμα υλικά και διάφορους συνδετήρες.