Audi Active Activesphere: Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV που μετατρέπεται σε pick-up-digital, Audi Activesphere: Πρώτη επαφή με το coupé-suv-pickup

Audi Activesphere: Πρώτη επαφή με το Coupé-Suv-Pickup

Ακολουθήστε όλα τα ψηφιακά νέα στο Google News

Audi Activesphere: Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV που μετατρέπεται σε παραλαβή

Η Audi έχει αποκαλύψει την εκπληκτική ενεργό ιδέα του Concept-Car Concept, ένα ηλεκτρικό coupe all-terrain που μετατρέπεται σε παραλαβή κατόπιν ζήτησης. Εάν δεν θα εισέλθει στην παραγωγή όπως είναι, εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα γεμάτη υποσχέσεις.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Δεν χρειάζεται να ελπίζουμε να το διασχίσουμε στους δρόμους ή, αντίθετα, να προετοιμάσουμε τη λειτουργία του “αποπληθωρισμού SUV”, η Audi Active Audi Concept δεν θα εισέλθει στην παραγωγή όπως είναι. Ωστόσο, εκπαιδεύει την κατεύθυνση που ο κατασκευαστής σκοπεύει να δανειστεί στο μέλλον και εγκαινιάζει μερικές ενδιαφέρουσες υποσχέσεις.

Αυτή η ενεργή ιδέα είναι ένα SUV Coupé All-Terrain το οποίο μετατρέπεται σε παραλαβή κατόπιν ζήτησης. Είναι το τέταρτο όχημα στην περιοχή “σφαίρας”, που αποτελείται από αυτόνομους και πλήρως ηλεκτρικούς futotypes του κατασκευαστή.

Εκτός από την κομψή του γραμμή που αναπτύχθηκε στο Audi Design Studio στο Malibu και με βάση τις γραμμές ενός SUV μήκους 4,98 m, πλάτους 2,07 μ. Και ύψους 1,60 m, ενσωματώνει ένα άθροισμα τεχνολογιών που θα μπορούσαν τελικά με την ενεργό πίσω πόρτα που το μετατρέπει σε pick-up.

Πράγματι, το ActiveSphere έχει ένα μηχανοκίνητο διαμέρισμα που ξεδιπλώνεται από τα πίσω καθίσματα για να απομονώσει το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, το πίσω τηλεσκόπιο ολισθαίνει στην οροφή και η πίσω πόρτα εκτυλίσσεται οριζόντια για να ανοίξει το διαμέρισμα φόρτωσης, μετατρέποντας έτσι τον κορμό σε κάδο.

Στο σταυροδρόμι μεταξύ διαφόρων τύπων οχήματος, το Activesphere μπορεί να δει την εκκαθάριση του εδάφους του να πηγαίνει από 208 mm έως 248 mm χάρη σε ενεργό πνευματικό εναιώρημα. Η γωνία προσέγγισης του ενεργού Audi, σημαντική σε λειτουργία All-Terrain, είναι 18,9 ° και η γωνία εκκίνησης 28,1 °. Για σύγκριση, ένα Jeep Wrangler προσφέρει μια γωνία προσέγγισης περίπου 40 ° και μια γωνία εκκίνησης περίπου 36 °, αλλά ο ενεργός είναι περισσότερο δρόμος, κληρονόμος του Audi Allroad της δεκαετίας του 2000.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Η άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι βασίζεται στην αρχιτεκτονική Audi PPPE (Premium Platform Electric), ενσωματώνοντας ένα σύστημα φορτίου 800 V με μέγιστη αυτονομία που εκτιμάται σε περισσότερα από 600 χλμ. Από μια μπαταρία 100 kWh. Αυτό καθιστά δυνατή την παροχή δύο ηλεκτρικών κινητήρων-ενός για κάθε άξονα-που εξασφαλίζουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς και προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 436 ίππων (325 kW) και ροπή 720 nm. Μόνο 25 λεπτά θα ήταν απαραίτητα για να μεταφερθεί από 5 έως 80 % φορτίο.

Πέρα από τις δεξιότητές του, το Activephere βασίζεται σε ένα εσωτερικό αφιερωμένο στην αυτόνομη οδήγηση με ένα ταμπλό, πεντάλ και ένα τιμόνι που αποσύρεται κατόπιν ζήτησης και σε προσαρμοσμένο δρόμο. Εμφανίζονται εντολές μικτής πραγματικότητας και έτσι επιτρέπουν τον έλεγχο διαφορετικών λειτουργιών χωρίς φυσικό έλεγχο. Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας σάς επιτρέπουν να απεικονίσετε πρόσθετο εξατομικευμένο περιεχόμενο (γραμμή εντολών, ψυχαγωγία ή πολυμέσων), χωρίς να γεμίζετε την άποψη εκείνων που δεν φορούν το κράνος.

Το ActiveSphere δεν προορίζεται να παραχθεί. Αντίθετα, με τις έννοιες του ουρανοξύστες, του grandsre και του Urbansphere, να δείξουμε πώς η γερμανική μάρκα εξετάζει το μέλλον του αυτοκινήτου. Και φαίνεται μάλλον δροσερό και φουτουριστικό ..

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Ακολουθήστε όλα τα ψηφιακά νέα στο Google News

Audi Activesphere: Πρώτη επαφή με το Coupé-Suv-Pickup

Το τέταρτο μέρος της σειράς Concept-Cars της Audi “Sphere”, το ActiveSphere επιλέγει ένα σώμα στα μισά του καραμέλα και του ανυψωμένου sedan, το οποίο μπορεί επίσης να μετατραπεί σε pick-ups αφιερωμένες στον ελεύθερο χρόνο. Συνάντηση.

Zapping Auto Moto Moto Essay Alpine A110 MP-RC: Ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο σε καλές τιμές ?

Αρχικά, η Audi είχε προγραμματίσει τρία αυτοκίνητα που ανήκουν στην οικογένεια “σφαίρας”. Οι ηλεκτρικές μελέτες αποκαλύφθηκαν το 2021 με το καθένα τον χαρακτήρα και τη λειτουργία τους: το Skyspier Roadster για την οδήγηση του ανέμου στον άνεμο, το μεγάλο sedan που δίνει ενδείξεις στο μέλλον A8 και το Urbanspher minivan, που προορίζονται για την κινεζική αγορά. Τέλος, ο κατασκευαστής αποφάσισε να επεκτείνει την οικογένεια με ένα τέταρτο μέλος στο Crossroads.

Coupé, sedan ή pickup ?

Μισή κοπή τέσσερις ανυψωμένες πόρτες μισής βολής, το Audi Activephere δεν εισέρχεται σε κανένα πλαίσιο. Και ακόμη λιγότερο με την πίσω αρχιτεκτονική του, επιτρέποντας μια απλή πίεση ενός κουμπιού για να μετατρέψει το μοντέλο σε pick-up. Ένα εκπληκτικό moult που εξηγείται από τον τόπο γέννησής του. Το Audi Design Studio εδρεύει στο Malibu (Καλιφόρνια), ένα μέρος που επικεντρώνεται στον υπαίθριο άθλημα και τη φύση. Ο Charles Lefranc, ένας Γάλλος σχεδιαστής που συμμετείχε στο έργο, εξηγεί ότι η έμπνευση έρχεται ιδιαίτερα από τους Αμερικανούς που θέλουν να “πάρουν τα ποδήλατά τους και να ανεβαίνουν στα βουνά για να παίξουν αθλήματα και να περάσουν”.

Έτσι, η Audi έχει αναπτύξει ένα κινητό σύστημα παραλείψεων εξοπλισμένο με στερέωση σε ράγες για να κρεμάσει δύο ποδήλατα βουνών, ακινητοποιημένα χάρη στους ιμάντες. Ένας μικρός κατακόρυφος διαχωρισμός που υπερβαίνει ένα παράθυρο ξεδιπλώνεται πίσω από τα καθίσματα ταυτόχρονα με τον κάδο για να απομονώσει την καμπίνα. Το σχέδιο είναι κοντά στο πρωτότυπο που οδηγείται από τον Audi στο Dakar, το Rs Q E-Tron, ειδικά στον μπροστινό πίνακα. Βρίσκουμε επίσης τη φιλοσοφία της έννοιας Steppenwolf που παρουσιάστηκε το 2000 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού. Ένα είδος μεγάλου ανυψωμένου TT, 10 χρόνια μπροστά από τη μόδα των SUV.
Με μήκος 4,98 μ. Περιλαμβάνεται 2,97 μ. Μεταξόνιο, για πλάτος 2,07 μ. Και ύψους 1,60 m, η ενεργή ιδέα είναι κοντά σε ένα Audi A6. Το ύψος του σώματος είναι μεταβλητό χάρη σε μια πνευματική εναιώρημα με προσαρμοστικούς απορροφητές σοκ. Η τυπική εκκαθάριση εδάφους είναι 208 mm και ανεβαίνει 40 mm σε οδήγηση σε όλους. Αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται από καρφίτσες που ξεχωρίζουν ή κρύβονται στα πάνελ των rocker ή στις ασπίδες. Η μελέτη έχει μια πολύ έντονη βυθισμένη οροφή και μεγάλες ζάντες 22 ιντσών εξοπλισμένων με αεροδυναμικά “πτερύγια”. Είναι εξοπλισμένα με συγκεκριμένα ελαστικά όλων των ερεθημάτων το 285/50.

Μινιμαλιστική εσωτερική και εικονική πραγματικότητα

Οι πόρτες είναι με ανταγωνιστικό άνοιγμα και χωρίς κεντρικό ποσό. Ανοίγουν σε έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, “Cocoon Way”. Τέσσερα καθίσματα που καλύπτονται με κόκκινο ανακυκλωμένο ύφασμα τοποθετούνται επί του σκάφους, σε μια διαφάνεια που συνδέεται με την Κεντρική Κονσόλα. Ο πίνακας ελέγχου είναι αφαιρούμενο, εξαφανίζεται σε λίγα δευτερόλεπτα όταν εμπλέκεται ο αυτόνομος τρόπος οδήγησης. Αυτό απελευθερώνει τον μπροστινό χώρο, όπου τοποθετείται ένα παράθυρο στη θέση της μάσκας Single -Leframe. Έτσι, οι επιβάτες μπορούν να δουν το δρόμο από αυτό το πύργο ή από το κάτω μέρος των θυρών ή την ηλιοροφή. Η καμπίνα είναι επίσης πολύ μινιμαλιστική: χωρίς οθόνες, που θεωρούνται πολύ διαδεδομένες, αλλά μάλλον ευγενή υλικά όπως το ξύλο και η επαυξημένη εικονική πραγματικότητα εμφανίζεται χάρη στα ακουστικά VR. Για παράδειγμα, ο έλεγχος κλιματισμού, η ταχύτητα ή τα 3D τοπογραφικά δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε το All-Terrain είναι ορατά στην καμπίνα.

Με βάση τη νέα πλατφόρμα PPE που σχεδιάστηκε με την Porsche (η οποία θα εξοπλίσει το A6 E-Tron και το Q6 E-Tron από τα τέλη του 2023), το Audi Activephere είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα που παρέχει συνολικά 325 kW (442 HP ) και 720 ζευγάρι NM. 0 έως 100 km/h πυροβόλησε σε 4,9 s. Η μπαταρία 100 kWh θα προσφέρει μια σειρά από 600 χλμ. Σύμφωνα με την Audi. Χάρη στο σύστημα 800V (όπως το E-Tron GT), η ισχύς φόρτισης του μέγιστου 270 kW σας επιτρέπει να ανακτήσετε περισσότερα από 300 χλμ. Σε 10 λεπτά ή να μεταβείτε από 5 έως 80% μπαταρία σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Θα έρθει ή θα έρθει ?

Η ιδέα “δεν ανακοινώνει ένα συγκεκριμένο μοντέλο” παρά μια πιθανή αγορά στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα πρέπει να εμπνεύσει το εμπορικό σήμα έναντι της απλούστευσης του πίνακα ελέγχου. Θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του αυστριακού διαγωνισμού σκι του Kitzbühel, για να “Be in Your Habitat”, πριν εμφανιστεί σε άλλα γεγονότα κατά τη διάρκεια του έτους.
Φωτογραφίες: Δρ.
Διαβάστε επίσης στο Auto-Moto.com:
Audi UrbanSphere: Το minivan έστειλε μέχρι σήμερα από αυτό το αυτοκίνητο Concept
Audi GrandSre Concept: Πληροφορίες και φωτογραφίες του Showcar του Μονάχου
Audi Skysphere Concept: Πληροφορίες και επίσημες φωτογραφίες