Η μεγαλύτερη καινοτομία της Apple φέτος? Μείωση των τιμών!, Γιατί να περιμένετε πριν αγοράσετε ένα νέο iPhone μόλις κυκλοφόρησε – Tech Advisor

Αγοράστε ένα νέο iPhone τώρα ή περιμένετε

Θέλετε απλώς ένα iPhone και δεν σας νοιάζει πραγματικά αν είναι το τελευταίο μοντέλο ? Γιατί λοιπόν να μην αγοράσετε τώρα ? Είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι όταν κυκλοφορούν.

Η μεγαλύτερη καινοτομία της Apple φέτος ? Μείωση των τιμών !

Οθόνη 2023 09 12 έως 20.22.20

Apple USB C

Η Apple είχε ένα βαρύ χέρι πέρυσι κατά την έναρξη της σειράς iPhone 14. Οι τιμές έχουν πράγματι υποστεί σημαντική αύξηση στην Ευρώπη, ο κατασκευαστής προτιμούσε να εξοικονομήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού-στο χρόνο, η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου έπαιξε επίσης έντονα ενάντια στο μειονέκτημα μας. Τι γίνεται με το iPhone και το Apple Watch RAW 2023 ?

Το 2022, η Apple δεν δίστασε να χτυπήσει σκληρά στο πορτοφόλι των ευρωπαίων καταναλωτών με υψηλές τιμές για το νέο iPhone της εποχής. Το 128 GB iPhone 14 διέσχισε έτσι το συμβολικό και οδυνηρό κατώφλι των € 1.000. Η συσκευή πωλήθηκε πράγματι για € 1.019, ή € 110 περισσότερο από το iPhone 13 (ή 12 % πιο ακριβό).

Calgon στις τιμές

Τι μπορώ να πω για το iPhone 14 Pro Max του 1 TB, που πωλούσε € 2,129, € 290 περισσότερο από το iPhone 13 Pro max της ίδιας χωρητικότητας (+ 15 %) ! Και δεν χρειάζεται να υπολογίζετε στην παραδοσιακή έκπτωση που χορηγήθηκε στα μοντέλα του περασμένου έτους: μεταξύ 2021 και 2022, το iPhone 13 δεν κινήθηκε με τιμές που ξεκίνησαν από € 909 … ένα σκληρό πλήγμα για τους προϋπολογισμούς, ειδικά αφού ο πληθωρισμός έγινε αισθητός Όλα τα καθημερινά προϊόντα, όχι μόνο τα smartphones.

Τιμή ερώτησης Apple 2

Τι γίνεται λοιπόν με το iPhone 15 που ξεκίνησε σήμερα ? Τα νέα είναι αρκετά καλά – τουλάχιστον, Ο πυρετός των τιμών δεν έχει καταλάβει την Apple φέτος ! Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus χάνουν πενήντα ευρώ σε σύγκριση με το iPhone 14 και το 14 Plus, σε όλες τις διαμορφώσεις. Συμβολικά, το iPhone 14 αρχίζει κάτω από το σήμα των 1.000 ευρώ, ακόμη και αν φλερτάρει με 969 ευρώ. Όσο για το εύρος pro, υπάρχει και το καλύτερο !

Το τιμολόγιο του iPhone 15 Pro πέφτει κατά εκατό ευρώ στα διάφορα επίπεδα αποθήκευσης. Και αυτό του iPhone 15 Pro Max ξεβιδώνει κατά 150 ευρώ, με ένα μοντέλο 256 GB που πωλείται στην ίδια τιμή με το 14 Pro Max … του 128 GB. Έτσι δεν βγαίνουμε τόσο άσχημα, ακόμη και αν προφανώς, αυτές οι τιμές είναι σαφώς προσανατολισμένες πολύ υψηλές. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το 15 pro max του 1 για να αποφεύγει στενά τη διέλευση πάνω από το όριο € 2.000 !

Τιμή Apple iPhone 15

Εάν η τιμή του iPhone 15 εκραγεί τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν και άλλες πιο προσιτές επιλογές από το Apple Store. Στο Amazon και σε άλλους online μεταπωλητές, το iPhone 14 από τα 128 GB ήταν γρήγορα αντικείμενο ενδιαφερόντων εκπτώσεων, μειώνοντας ακόμη και την τιμή των νέων μέχρι € 809 (-20 %). Δεν ήταν μέχρι και περισσότερο για το iPhone 14 Pro (128 GB), το οποίο εξακολουθούσε να μειώθηκε στα € 1.095 (-17 %). Για να αποθηκεύσετε, η υπομονή είναι εντάξει, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να πληρώσει !

iPhone 15 στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 969
iPhone 15 Pro στην καλύτερη τιμή βασική τιμή: € 1.229

Η Apple συνθλίβει τις τιμές στο Ultra 2

Από την πλευρά της Apple Watch, τα νέα είναι ακόμα καλύτερα με μειώσεις τιμών για όλα τα νέα μοντέλα ! Η σειρά 9 χάνει έτσι € 50, με τιμές που ξεκινούν από € 449 για το μοντέλο 41 mm σε Wi-Fi και € 569 για Wi-Fi + Cellular. Η έκδοση των 45 mm κοστίζει € 479 (Wi-Fi) ή € 599 (Wi-Fi + Cellular). Η Apple Watch έχει επίσης δει τη μείωση της τιμής του κατά € 20, είναι πάντα καλό να το πάρετε !

Τιμή ερώτησης Apple 3

Η πραγματικά καλή έκπληξη είναι για όλους όσους περίμεναν πριν αγοράσουν το Ultra -First Apple Watch με το όνομα. Βεβαίως, τα νέα χαρακτηριστικά της δεύτερης γενιάς είναι αρκετά μέτρια, αλλά όχι η μείωση των τιμών: Το νέο μοντέλο κοστίζει πράγματι € 899, είναι € 100 ή 10 % λιγότερο από πριν.

Και οι εκπτώσεις της Apple δεν σταματούν εκεί. Ο κατασκευαστής έχει περπατήσει τις ετικέτες του σήμερα το απόγευμα σε πολλά προϊόντα, όπως το AirPods Max τώρα στα € 579, ή 50 € λιγότερο ! Βεβαίως, η προσοχή συνιστά να περιμένετε τη δεύτερη γενιά του κράνους που δεν πρέπει να είναι μακρύ ..

Αγοράστε ένα νέο iPhone τώρα ή περιμένετε ?

Mathilde Vicente

Μία από τις ερωτήσεις που έθεσαν συχνότερα οι καταναλωτές είναι ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα iPhone.

Φυσικά, εάν το χρειάζεστε επειδή η τρέχουσα συσκευή σας είναι σπασμένη και δεν μπορείτε πλέον να κάνετε χωρίς αυτό, για παράδειγμα, τότε το κάνετε τώρα. Από την άλλη πλευρά, αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα iPhone λίγο πριν την κυκλοφορία του τελευταίου διαδόχου του, τότε το καλύτερο θα είναι να περιμένετε ξανά … σύμφωνα με εμάς !

Εάν αγοράσετε ένα νέο iPhone τώρα ?

Εκείνοι που ψάχνουν για μια νέα συσκευή αναρωτιούνται αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο iPhone. Οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν ή να μειωθούν με την απελευθέρωση ενός νέου μοντέλου στο πολύ στενό μέλλον ?

Για να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση: Μετά την κυκλοφορία του iPhone 14 το Σεπτέμβριο του 2022, η Apple ενημέρωσε ξανά το smartphone της το 2023 και το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Keynote Wonderlust της 12ης Σεπτεμβρίου 2023.

Έτσι, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο iPhone ? ναι και ΟΧΙ. Εάν είναι πάντα καλύτερο να περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει η τελευταία γενιά, επειδή η Apple τείνει να μειώσει την τιμή των παλαιών μοντέλων, οι μεταπωλητές δεν αρχίζουν να προσφέρουν τα τελευταία smartphones φθηνότερα από πολύ αργότερα.

Χωρίς να ξεχνάμε την προσέγγιση της περιόδου των μεγαλύτερων προωθήσεων του έτους, μεταξύ της Μαύρης Παρασκευής και των Χριστουγέννων.

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ, τότε επωφεληθείτε από τις όμορφες εκπτώσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών πωλήσεων, της πρωταρχικής ημέρας ή των γαλλικών ημερών, για παράδειγμα.

Πριν αποφασίσουμε, σας συμβουλεύουμε να αφιερώσετε χρόνο για να αξιολογήσετε όλους τους παράγοντες που έρχονται σε λειτουργία για την αγορά ενός νέου iPhone.

Πόσο συχνά κυκλοφορεί το Apple ένα νέο iPhone ?

Η γνώση των ημερομηνιών κυκλοφορίας του τελευταίου iPhone μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πρόκειται να είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση.

Η συνηθισμένη πρακτική της Apple είναι να οργανώσει ένα μόνο γεγονός εκτόξευσης ανά έτος, όπου η μάρκα παρουσίασε επίσης το iPhone SE 2022 τον Μάρτιο.

Το 2022, το iPhone παρουσιάστηκε στην εκδήλωση streaming της Καλιφόρνια στις 14 Σεπτεμβρίου. Φέτος 2023, ήταν το iPhone 15 που γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα iPhone ?

Σε κάθε αντικειμενικότητα, είναι ευκολότερο να εκτιμηθεί ο χειρότερος χρόνος για να αγοράσετε ένα νέο iPhone από το καλό.

Αυτές είναι αναμφισβήτητα μήνες και ημέρες που προηγούνται του Keynote του Σεπτεμβρίου. Συνιστάται να παρέχετε μια αγορά μετά τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, την περίοδο κατά την οποία οι τιμές του προηγούμενου iOS τείνουν να μειώνονται.

Η ασφαλέστερη περίοδος αγοράς δεν είναι απαραιτήτως κατά την εκτόξευση ενός νέου μοντέλου, εκτός αν θέλετε απολύτως να έχετε την τελευταία ενημέρωση. Επομένως, θα ήταν σκόπιμο να περιμένετε μέχρι έναν επιπλέον μήνα ή δύο, ο χρόνος που προσδιορίζεται η προσφορά με το αίτημα και τα προβλήματα που σχετίζονται με τα νέα τηλέφωνα εντοπίζονται και (ελπίζουμε) διορθωμένα.

Το καλύτερο θα έλεγε, το καλύτερο θα ήταν να το φροντίσουμε τους εννέα μήνες μετά την τελευταία εκτόξευση.

Αλλά αν θέλετε να αποθηκεύσετε, τότε σας συνιστούμε να περιμένετε και να κλείσετε την αγορά σας για αργότερα.

Εάν πραγματικά δεν ανησυχείτε για νέες τεχνικές δυνατότητες, τότε γιατί να μην απευθυνθείτε σε μια λιγότερο πρόσφατη συσκευή που η Apple έχει εγκαταλείψει, αλλά πάντα πωλείται σε Ecommercers ?

Οι τιμές του iPhone κάτω

Έτσι περιμένετε από την Apple να μειώσει την τιμή των συσκευών της που κυκλοφόρησε το 2022 και πριν, από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Έτσι, αν ψάχνετε πραγματικά για μια καλή συμφωνία, τότε φαίνεται πιο λογικό να στραφούν στο iPhone 14 ή στο πρόσθιο.

Πόσο οι τιμές πέφτουν όταν κυκλοφορήσει το νέο iPhone ?

Οι μεταπωλητές είχαν μειώσει το iPhone 13 στην έξοδο των 14, μερικοί ως αρτοποιός ή Amazon όπου είναι € 759, και όχι πλέον στα € 909. Είναι το ίδιο φέτος, βλέπουμε το iPhone 14 σε μια δελεαστική τιμή € 829 ή μια πτώση 19 % στο Amazon.

Για να ελπίζουμε να μειώσετε το νέο iPhone, θα πρέπει να παρακολουθείτε τους χώρους αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια της μαύρης Παρασκευής, στα τέλη Νοεμβρίου. Εκτός αυτού, οι προσφορές τείνουν να πραγματοποιούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, οπότε ετοιμαστείτε ανάντη. Λάβετε υπόψη σας ότι οι προσφορές, αν υπάρχει, γενικά αφορούν προηγούμενες συσκευές σε Amazon, FNAC, Boulanger, Cdiscount ή Rakuten.

Τι γίνεται με το παλιό iPhone ?

Θέλετε απλώς ένα iPhone και δεν σας νοιάζει πραγματικά αν είναι το τελευταίο μοντέλο ? Γιατί λοιπόν να μην αγοράσετε τώρα ? Είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι όταν κυκλοφορούν.

Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να περιμένετε, αυτός που η Apple εγκαταλείπει ορισμένα μοντέλα όπως συνέβη στο iPhone 12 Pro και Pro Max όταν το 13 εύρος τέθηκε προς πώληση.

Τίποτα δεν χάνεται εάν θέλετε μίνι ή επαγγελματικές εκδόσεις, αφού οι ιστότοποι διάσωσης μπορούν να τους προσφέρουν, καθώς και ακόμη και παλαιότερα iPhone.

Συμπέρασμα: Περιμένετε

Τώρα που κυκλοφόρησε το iPhone 15, υπάρχει ένα μοντέλο ανώτερης ποιότητας για την ίδια τιμή με το iPhone 14. Από την άλλη πλευρά, εν αναμονή λίγο, το κόστος του τελευταίου θα είναι πιθανό να μειωθεί.

Εάν δεν είστε αντίθετοι στην κατοχή ενός ελαφρώς λιγότερο πρόσφατου τηλεφώνου, τότε περιμένετε τουλάχιστον στη μαύρη Παρασκευή, οι προσφορές Swarm. Αλλά μην ξεχνάτε και το ανακατασκευασμένο !

Συνιστώμενα άρθρα:

  • Ποιο είναι το καλύτερο iPhone ?
  • Ποιο είναι το καλύτερο iPhone για τη φωτογραφία ?
  • Πού να αγοράσετε ένα ανακατασκευασμένο iPhone ?
  • Πώς να μεταπωλήσετε το παλιό του iPhone ?