Σχετικά με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και την κυβέρνηση – Apple Assistance (FR), Πώς λειτουργεί το Fr -Alert, Service Survice Emergency Mobile

Πώς λειτουργεί το FR-Alert, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο κινητό

Το FR-Alert θα χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του πληθυσμού των φυσικών γεγονότων (πλημμύρα, καταιγίδα, φωτιά. ), οργανικά και χημικά ατυχήματα (ρύπανση, διαρροή αερίου, πυρηνικό περιστατικό. ), κινδύνους για την υγεία (επιδημία επιδημίας . ), τεχνολογικά και βιομηχανικά περιστατικά (σοβαρά ατυχήματα σε δίκτυα δρόμου, σιδηροδρομικών ή αεροπορικών, βιομηχανικού περιστατικού. ) ή σοβαρές εκδηλώσεις δημόσιας ασφάλειας, όπως τρομοκρατική επίθεση.

Σχετικά με τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και την κυβέρνηση στο iPhone

1. Οι ειδοποιήσεις κεχριμπάρι και δημόσια ασφάλεια δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες ή σε όλες τις περιοχές.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις κυβερνητικές ειδοποιήσεις

Από προεπιλογή, οι κυβερνητικές ειδοποιήσεις ενεργοποιούνται στη συσκευή σας 2 . Όταν λαμβάνετε αυτόν τον τύπο προειδοποίησης, εκδίδεται ένας συγκεκριμένος ήχος, παρόμοιος με αυτόν ενός συναγερμού. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις, προχωρήστε ως εξής:

  1. Ρυθμίσεις πρόσβασης> Ειδοποιήσεις.
  2. Μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Υπό κυβερνητικές ειδοποιήσεις, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις της επιλογής σας. 3

2. Οι κυβερνητικές ειδοποιήσεις υποστηρίζονται όταν χρησιμοποιείτε μια κάρτα SIM που παρέχεται από έναν συμβατό χειριστή. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας.

3. Σε ορισμένες χώρες και περιοχές, ενδέχεται να μην είστε σε θέση να απενεργοποιήσετε τις κυβερνητικές ειδοποιήσεις.

Επιλέγοντας να λαμβάνετε ειδοποιήσεις δοκιμών έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες

Όταν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ενός φορέα εκμετάλλευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω αμερικανικής κάρτας SIM ή σε λειτουργία περιαγωγής, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη. Όταν λαμβάνετε αυτόν τον τύπο ειδοποίησης, θα ακούσετε έναν ήχο παρόμοιο με έναν συναγερμό και η ειδοποίηση θα αναφέρει ότι πρόκειται για δοκιμή.

Οι κυβερνητικές ειδοποιήσεις δοκιμών είναι διαθέσιμες με τους φορείς εκμετάλλευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Πουέρτο Ρίκο. Η τοπική σας κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο και τη συχνότητα των ειδοποιήσεων δοκιμών. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας.

Κάτω από iOS 15.4 ή αργότερα

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις δοκιμής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει την τελευταία έκδοση του iOS (iOS 15.6 ή αργότερα).
  2. Ρυθμίσεις πρόσβασης> Ειδοποιήσεις.
  3. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Ειδοποιήσεων δοκιμής.

Κάτω από iOS 15.3 ή πρόσθια έκδοση

Για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις δοκιμής:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου και αγγίξτε το πληκτρολόγιο.
  2. Εισαγάγετε *5005 *25371# και αγγίξτε το κουμπί κλήσης . Εμφανίζεται ένα μήνυμα, υποδεικνύοντας ότι ενεργοποιούνται οι ειδοποιήσεις δοκιμής.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα των ειδοποιήσεων δοκιμής:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου και αγγίξτε το πληκτρολόγιο.
  2. Εισαγάγετε *5005 *25370# και αγγίξτε το κουμπί κλήσης . Εμφανίζεται ένα μήνυμα, υποδεικνύοντας ότι οι ειδοποιήσεις δοκιμής είναι απενεργοποιημένες.

Πώς λειτουργεί το FR-Alert, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο κινητό

Το σύστημα FR-Alert θα στείλει μια προειδοποίηση σε όλα τα smartphones σε μια δεδομένη περιοχή σε περίπτωση σημαντικότερου περιστατικού. © J. Barande, École Polytechnique, CC BY-SA 2.0

Η κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε το FR-Alert, ένα σύστημα πληροφόρησης έκτακτης ανάγκης για σημαντικά περιστατικά. Σε περίπτωση επίθεσης, ατυχήματος ή επικίνδυνου φαινομένου καιρού, το κράτος μπορεί να αποτρέψει τον τοπικό πληθυσμό στέλνοντας μια ειδοποίηση σε όλα τα smartphones σε μια δεδομένη περιοχή.

Θα σας ενδιαφέρει επίσης

[Στο βίντεο] Πώς να αντιμετωπίσετε τις φυσικές καταστροφές ? Κάθε χρόνο, πολλές φυσικές καταστροφές καταστρέφουν τις νότιες χώρες. Δυστυχώς, με το μικρό.

Η Γαλλία έχει τελικά μια ειδοποίηση και σύστημα πληροφόρησης για πληθυσμούς. Ήταν υποχρέωση για όλα τα κράτη της ΕΕ μετά την ευρωπαϊκή οδηγία της 11ης Δεκεμβρίου 2018. Αυτό έχει λειτουργήσει από τις 21 Ιουνίου 2022, την προθεσμία που ορίστηκε από την οδηγία.

Κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού περιστατικού, ο FR-Alert θα εμποδίσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε μια επικίνδυνη περιοχή μέσω Μια ειδοποίηση στο smartphone σας. Αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένο ήχο κλήσης και δόνηση δόνησης, ακόμη και αν η συσκευή βρίσκεται σε σιωπηλή λειτουργία. Η κοινοποίηση θα περιέχει τον τύπο του περιστατικού, την ακριβή θέση του και την προέλευση της ειδοποίησης. Θα αναφέρει επίσης τη στάση να υιοθετηθεί (παραμονή στο σπίτι ή εκκένωση), και ενδεχομένως ένας σύνδεσμος για περισσότερες πληροφορίες.

Ένα σύστημα που έχει ήδη ενσωματωθεί σε smartphones

Το FR-Alert θα χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του πληθυσμού των φυσικών γεγονότων (πλημμύρα, καταιγίδα, φωτιά. ), οργανικά και χημικά ατυχήματα (ρύπανση, διαρροή αερίου, πυρηνικό περιστατικό. ), κινδύνους για την υγεία (επιδημία επιδημίας . ), τεχνολογικά και βιομηχανικά περιστατικά (σοβαρά ατυχήματα σε δίκτυα δρόμου, σιδηροδρομικών ή αεροπορικών, βιομηχανικού περιστατικού. ) ή σοβαρές εκδηλώσεις δημόσιας ασφάλειας, όπως τρομοκρατική επίθεση.

Το σύστημα χρησιμοποιεί κυτταρική διάδοση ή Κυτταρική εκπομπή, που σας επιτρέπει να διανείμετε το μήνυμα ταυτόχρονα σε όλα τα smartphones κοντά στις επιλεγμένες κεραίες ρελέ. Ωστόσο, απαιτεί ένα κινητό 4G 4G ή 5G. Για άλλες συσκευές, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ” αργότερα »Μια γεωγραφημένη υπηρεσία SMS. Με αυτή τη δεύτερη λύση, η κεραία αναμετάδοσης στέλνει ένα SMS με κάθε συνδεδεμένη συσκευή, μια πολύ μεγαλύτερη λειτουργία. Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα λειτουργεί χωρίς να απαιτεί εγγραφή, χωρίς να εγκαταστήσει μια εφαρμογή εφαρμογής και είναι άμεσα λειτουργικό στις συσκευές Android Android . Ωστόσο, οι χρήστες iPhone θα πρέπει να επικυρώσουν μια ενημέρωση για την ενημέρωση των ρυθμίσεων του χειριστή.