Δοκιμή ροής πορτοκαλιού: ADSL ή ροές ινών του livebox σας, δοκιμή ροής πορτοκαλιού | Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Δοκιμή χρέωσης πορτοκαλιού: Πώς να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο (ADSL / Fiber)

Contents

Για να δοκιμάσετε τη ροή ADSL, VDSL ή ινών της γραμμής σας, ο προμηθευτής πορτοκαλί συνιστά τη χρήση της διαδικτυακής δοκιμής μας . Απλώς επιλέξτε έναν ιστότοπο που φιλοξενείται από έναν πορτοκαλί διακομιστή και στη συνέχεια επικυρώστε. Στο εξωτερικό, η ίδια διαδικασία στον ιστότοπο NPERF.com .

Δοκιμή ροής πορτοκαλιού: Δοκιμάστε την απόδοση των ινών και ADSL του livebox του

Δοκιμή χρέωσης: Τι πρέπει να γνωρίζετε στο Orange

Η δοκιμή ροής κουτιού Orange Internet μετράει τρεις τιμές ::

 • Η κατηφορική ροή.
 • Το ποσό της ταχύτητας.
 • Αφάνεια.

Η πραγματική ροή μιας σύνδεσης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με ::

 • Τεχνολογία πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
 • Χρησιμοποιώντας καλώδιο ή Wi-Fi.
 • Ποιο είναι το τεστ πορτοκαλί χρεωστικής ?
 • Πώς να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή ροής με ένα πορτοκαλί κιβώτιο Internet ?
 • Πώς να διαβάσετε τη δοκιμή ροής σας με το πορτοκαλί κουτί ?
 • Ποιες είναι οι ροές που είναι συνήθως διαθέσιμες με πλαίσια Διαδικτύου ?
 • Ποιες είναι οι πιθανές ροές με κουτιά ADSL, VDSL, ίνες και 4G ?
 • Ποιες είναι οι ροές που προσφέρει η Orange με το livebox του ?
 • Ποιες είναι οι μέσες ροές που παρατηρήθηκαν από τους συνδρομητές της Orange ?
 • Τι να κάνω σε περίπτωση κακής ταχύτητας με το πορτοκαλί κουτί μου ?
 • Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του πλαισίου Διαδικτύου
 • Επανεκκινήστε το livebox σας σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης
 • Κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Μπορώ να τερματίσω τη δωρεάν συνδρομή πορτοκαλιού μου ?

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας επαληθεύτηκε από έναν ειδικό συντακτικό κατά την ημερομηνία του 09/11/2021

Το Orange είναι ο κορυφαίος πάροχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη Γαλλία. Οφείλει την κυρίαρχη θέση της τόσο στην αρχαιότητά του όσο και στη φήμη της ποιότητας των προσφορών της και των υπηρεσιών της. Αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο συνδρομές στο Internet Box που λειτουργούν με ADSL, VDSL και οπτικές ίνες. Εκτός από αυτό, η Orange έχει επίσης συνδρομή 4G για άτομα που έχουν πρόσβαση μόνο σε κακή ποιότητα ADSL.

Η ποιότητα της υπηρεσίας ακριβώς, όσον αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορεί να μετράται πολύ απλά. Αρκεί να κάνετε μια δοκιμή ροής στο διαδίκτυο. Το Mapetitebox σας προσφέρει να πραγματοποιήσετε αυτό το τεστ εδώ, αλλά και να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να διαβάσετε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας δοκιμής.

Ποιο είναι το τεστ πορτοκαλί χρεωστικής ?

Η δοκιμή ροής πορτοκαλιού είναι μια γρήγορη και γρήγορη λειτουργία που σας επιτρέπει Μετρήστε τρεις τιμές: προς τα κάτω ταχύτητα (Κατεβάστε), το ποσό του ποσοστού (μεταφορτώσω) και λανθάνουσα κατάσταση, Ή πινγκόν. Εδώ είναι πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή ροής πορτοκαλιού και πώς να το διαβάσετε.

Δοκιμάστε τη ροή της σύνδεσης στο διαδίκτυο

Για να μάθετε την απόδοση του πορτοκαλί κουτί σας στο Διαδίκτυο συγκεκριμένα, πρέπει να κάνετε μια δοκιμή χρέωσης στο Διαδίκτυο.

Πώς να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή ροής με ένα πορτοκαλί κιβώτιο Internet ?

Για να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή πορτοκαλί ροής, απλά Κάντε κλικ στο “Εκκίνηση της δοκιμής”, στο δοκιμασία ταχύτητας παρακάτω. Ωστόσο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη η δοκιμή, ακολουθήστε μερικές συστάσεις.

 • Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι κανένα ενεργό στοιχείο στο φόντο χρησιμοποιεί τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες ροής, λήψης ή VOD μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και συνεπώς να παραμορφώσουν την ίδια τη δοκιμή.
 • Τότε πρέπει να κάνετε τη διαφορά μεταξύ α Σύνδεση καλωδίων και σύνδεση Wi-Fi. Το πρώτο θα είναι πάντα ταχύτερο και αποτελεσματικό. Επιπλέον, όλες οι συνδέσεις Wi-Fi δεν είναι ίσες. Τα πιο πρόσφατα πρότυπα (Wi-Fi 6) είναι πολύ πιο γρήγορα.

Δοκιμή ροής πορτοκαλιού

Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές για να εφαρμοστείτε για να εκτελέσετε τη δοκιμή ροής πορτοκαλιού σας υπό βέλτιστες συνθήκες.

 • Στην περίπτωση του Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια μεταξύ του πλαισίου Internet και του υπολογιστή που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή ροής.
 • Πιθανώς, Κλείστε τις περιττές καρτέλες του προγράμματος περιήγησής σας, Ακόμα κι αν ο αντίκτυπος του τελευταίου είναι πιο αμελητέος.

Πώς να διαβάσετε τη δοκιμή ροής σας με το πορτοκαλί κουτί ?

Στο τέλος της δοκιμής ροής, Εμφανίζονται αρκετές πληροφορίες ::

 • Η ροή υποδοχής υποδεικνύει την ταχύτητα σύνδεσης της σύνδεσης. Αυτές οι πληροφορίες εκφράζονται σε MB/S. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλό είναι?
 • Η αποστολή στην αποστολή εκφράζει την ταχύτητα απομάκρυνσης. Είναι γενικά χαμηλότερη από την ταχύτητα λήψης και εκφράζεται επίσης σε MB/S. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλό είναι?
 • λανθάνουσα κατάσταση, ή πινγκόν, είναι το Ώρα που κάνει πληροφορίες για να κάνετε ένα ταξίδι επιστροφής Μεταξύ του υπολογιστή και του διακομιστή για απάντηση. Εκφράζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο πιο καλό είναι.

Η απόσταση στην οποία ο διακομιστής δοκιμής βρίσκεται σε ισχυρή επίδραση στο αποτέλεσμα. Επίσης, χρησιμοποιείται ο πλησιέστερος διακομιστής. Ωστόσο, Σε ορισμένες χρήσεις, οι εξυπηρετητές που εξυπηρετούνται μπορεί να είναι πιο απομακρυσμένοι, που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στο πινγκόν Για παράδειγμα μεταξύ αυτής της δοκιμής και ενός online παιχνιδιού.

Ποιότητα ροής κινητής τηλεφωνίας

Διαβάστε επίσης κάντε μια δοκιμή ροής κινητής τηλεφωνίας με το smartphone σας

Ποιες είναι οι ροές που είναι συνήθως διαθέσιμες με πλαίσια Διαδικτύου ?

Οι συνθήκες δοκιμής δεν είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται. Ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο τρόπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με την εγγραφή εγγραφής, Μπορείτε να έχετε ADSL, VDSL ή οπτικές ίνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε ακόμη να επωφεληθούμε από μια συνδρομή 4G Box, η οποία επομένως εκμεταλλεύεται το δίκτυο δικτύου κινητής τηλεφωνίας του χειριστή. Ποιες είναι οι ροές που προσφέρει η Orange σύμφωνα με κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο ?

Ποιες είναι οι πιθανές ροές με κουτιά ADSL, VDSL, ίνες και 4G ?

Όσον αφορά τη ροή με μια προσφορά, Πρέπει να διακρίνουμε σαφώς την πραγματική ροή που παρατηρείται και η θεωρητική ροή. Το τελευταίο είναι η ροή που μπορεί να προσφέρει η λειτουργία σύνδεσης σε ιδανικές συνθήκες: σύντομη γραμμή, σε άριστη κατάσταση και χωρίς διαταραχή. Οι θεωρητικές ροές δεν είναι οι ίδιες για όλες τις προσφορές.

 • Στο ADSL (γραμμή άνω των 1 χλμ.), Ο μέγιστος ρυθμός ροής μιας σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι 15 MB/s για λήψη ή ακόμα και 20 MB/s στις καλύτερες συνθήκες και 2 MB/s σε recitzers. Ο πινγκόν είναι γενικά 50 έως 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 • Στο VDSL2 (γραμμές μικρότερες από 1 χλμ.), Ο θεωρητικός μέγιστος ρυθμός ροής είναι 100 MB/s στη λήψη με τις καλύτερες συνθήκες και 15 MB/s σε TU πινγκόν από 40 έως 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 • Με οπτικές ίνες, Οι θεωρητικές ροές είναι εξαιρετικά υψηλές, κυριολεκτικά γειτονικές η ταχύτητα του φωτός. Στη Γαλλία, οι περισσότερες προσφορές ανακοινώνουν 1 GB/S το πολύ, μερικές φορές έως 10 GB/S, για ένα πινγκόν Λιγότερο από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 • Το δίκτυο 4G Σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από μια σύνδεση μέχρι 300 MB/s για λήψη και 50 MB/s σε TU πινγκόν από 30 έως 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Σπάνια εφικτά θεωρητικά αποτελέσματα

Σημειώστε ότι οι θεωρητικές ροές που περιγράφονται παραπάνω είναι σπάνια εφικτές μόνο. Αυτή η δήλωση ισχύει ιδιαίτερα όσον αφορά το ADSL, το VDSL ή το 4G. Όσον αφορά τις οπτικές ίνες, δεν είναι ασυνήθιστο να βρούμε πλαίσια στο Διαδίκτυο που παρέχουν την ίδια ταχύτητα με αυτή που ανακοινώθηκε από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ποιες είναι οι ροές που προσφέρει η Orange με το livebox του ?

Οι ταχύτητες που είναι προσβάσιμες με πορτοκαλί εξαρτώνται πάνω απ ‘όλα από τη συνδρομή που έχει εγγραφεί από τον συνδρομητή, αλλά και από την διαθέσιμη τεχνολογία πρόσβασης. Στην περίπτωση ενός κιβωτίου ADSL, VDSL ή 4G Internet, η ροή περιορίζεται από την ίδια την τεχνολογία. Με οπτική ίνα, είναι ο χειριστής που περιορίζει τις ροές για να εξασφαλίσει σταθερή ρευστότητα στο δίκτυο.

Οι ροές που προσφέρει η Orange με τις συνδρομές του κουτιού Internet είναι οι εξής ::

 • Livebox και livebox up adsl : έως 15 MB/s για λήψη και 1 MB/s στη συγκέντρωση
 • Livebox και livebox up vdsl2 : έως και 50 MB/s για λήψη στις γραμμές μικρότερες από 1 χλμ. Και 8 MB/s στο Gatter
 • Livebox ίνες : σύνδεση έως 400 MB/s για λήψη όπως σε remitzers
 • LiveBox Up Fiber : έως 2 GB/s για λήψη, αλλά όχι περισσότερο από 1 GB/s ανά συσκευή και 600 MB/s σε recitzers
 • Κουτί 4G : έως και 150 mb/s για λήψη.

Η Orange ανακοινώνει οποιοδήποτε πινγκόν Στις προσφορές του. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε το πινγκόν Ένα μέσο που παρατηρείται για κάθε τεχνολογία, ο χειριστής δεν έχει πραγματικά επιρροή σε αυτό το στοιχείο που μπορεί να ποικίλει για πολλούς λόγους, όπως η απόσταση από το διακομιστή ή την αποκοπή της γραμμής.

4G Box ως έσχατη λύση

Διαβάστε επίσης τα καλύτερα κουτιά 4G Internet της αποκρυπτογραφημένης στιγμής

Ποιες είναι οι μέσες ροές που παρατηρήθηκαν από τους συνδρομητές της Orange ?

Όλοι οι τύποι συνδέσεων σε συνδυασμό, Το Orange είναι ο ταχύτερος πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου στην αγορά Με 100 MB/s, μπροστά από το ελεύθερο (93,45 MB/s), Bouygues Telecom (88,33 MB/s) και SFR (86,07 MB/s). Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα αναμειγνύουν τα τέλη του ADSL, VDSL και οπτικών ινών. Είναι πιο ενδιαφέρον να εξετάσουμε όλες τις ξεχωριστές επιδόσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Σε υψηλή ταχύτητα (ADSL και VDSL λιγότερο από 30 MB/s)) ::

 • 7.65 MB/s της χρεωστικής λήψης (Κατεβάστε)
 • 0,54 MB/s σε téléversation (μεταφορτώσω)
 • 53.97 χιλιοστά του δευτερολέπτου του πινγκόν.

Σε πολύ υψηλή ταχύτητα (VDSL> 30 MB/s και οπτικές ίνες) ::

 • 177.63 MB/s της προς τα κάτω ροής
 • 121.57 MB/s της χρεωστικής μείωσης
 • 15.08 χιλιοστά του δευτερολέπτου του πινγκόν.

Με οπτικές ίνες (FTTH, end -to -end ίνα) ::

 • 364.75 MB/s σε μέση φθίνουσα ροή
 • 247.24 ΜΒ/s;
 • 11.26 χιλιοστά του δευτερολέπτου του πινγκόν.

Με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G ::

 • 57 MB/s της μέσης φθίνουσας ροής
 • 13 MB/s της μέσης χρεωστικής ποσότητας
 • 45.23 χιλιοστά του δευτερολέπτου του πινγκόν ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ.

Τα στοιχεία για το συμφραζόμενο

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι μόνο μέσοι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να λάβουμε υπόψη ορισμένες πληροφορίες, όπως το γεγονός ότι οι ροές που προσφέρει η Orange προσφέρουν ποικίλλουν από μια συνδρομή στην άλλη. Το πορτοκαλί είναι επίσης το μόνο ISP που υπάρχει σε πολλές αγροτικές περιοχές όπου το ADSL δεν υπερβαίνει τα 2 MB/S. Αυτά είναι επίσης στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τι να κάνω σε περίπτωση κακής ταχύτητας με το πορτοκαλί κουτί μου ?

Παρά τις υποσχέσεις, Οι πραγματικοί ρυθμοί ροής μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο κάτω από τις υποσχέσεις των παρόχων πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Αυτές οι διαφορές μπορούν να προκληθούν από πολλά στοιχεία. Για παράδειγμα, μια δοκιμή ροής WiFi μπορεί να υποδεικνύει μόνο 200 ή 300 MB/s ροής, όταν μια σύνδεση καλωδίου θα είναι περίπου 1 GB/S. Το κουτί μπορεί επίσης να είναι κακώς συνδεδεμένο ή η κατανομή μπορεί να είναι σύντομη. Ακολουθούν ορισμένες προφυλάξεις για να βελτιώσετε τις ροές του κουτιού σας στο Διαδίκτυο.

Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του πλαισίου Διαδικτύου

Ένα από τα πρώτα αντανακλαστικά που έχει όταν εκδηλώνεται ένα πρόβλημα σύνδεσης, είναι Ελέγξτε ότι το πλαίσιο Internet λειτουργεί σωστά. Εάν εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος ή εάν μια υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη, πρέπει να ανατρέξετε στον χειριστή για περισσότερες πληροφορίες. Εάν όλα φαίνεται να λειτουργούν, πρέπει να:

 • Ελέγξτε τη σύνδεση καλωδίου που συνδέει το πλαίσιο Internet στον υπολογιστή
 • Ελέγξτε τη σύνδεση καλωδίου που συνδέει το πλαίσιο Internet με την υποδοχή οπτικών ινών ή ADSL
 • Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Internet δεν είναι συνδεδεμένο σε πολλαπλάσιο.

Εάν όλα είναι συνδεδεμένα όπως πρέπει, ο συνδρομητής μπορεί να προσπαθήσει να επανεκκινήσει τον εξοπλισμό του.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi

Διαβάστε επίσης πώς να αλλάξετε τον κώδικα Wi-Fi του Orange Internet Box ?

Επανεκκινήστε το livebox σας σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης

Η επανεκκίνηση του πλαισίου σας και / ή του αποκωδικοποιητή σας επιτρέπει Ρυθμίστε τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών αποτυχιών. Αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι γρήγορη επειδή δεν διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά. Είναι απλό και δεν απαιτεί επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών του χειριστή.

Επανεκκινήστε το livebox του

Σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης, είναι σκόπιμο να επανεκκινήσετε το πορτοκαλί κουτί σας στο Διαδίκτυο.

Για να επανεκκινήσετε αποτελεσματικά τον πορτοκαλί εξοπλισμό του, είναι απαραίτητο ::

 • Απενεργοποιήστε ή αποσυνδέστε τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασής σας
 • Απενεργοποιήστε ή αποσυνδέστε το κουτί σας στο διαδίκτυο
 • Περιμένετε περίπου 10 δευτερόλεπτα
 • Ενεργοποιήστε ή επανασυνδέστε το πλαίσιο σας στο Διαδίκτυο
 • Ενεργοποιήστε ή επανασυνδέστε τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασής σας.

Στη συνέχεια χρειάζονται λίγα λεπτά στον εξοπλισμό για να είναι απόλυτα λειτουργικό. Μόλις ξαναρχίσει οτιδήποτε, είναι δυνατόν να δοκιμάσετε ξανά τη ροή σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Θα ήταν καλύτερα πραγματοποιήστε διάφορες δοκιμές Για να είστε σίγουροι για την πραγματική ποιότητα της σύνδεσής του.

Συμβουλές από το δικό μουΜικρόΚουτί

Εάν η επανεκκίνηση του πλαισίου Internet δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα, είναι πάντα δυνατό να επαναφέρετε το τελευταίο. Υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό, αλλά ο ευκολότερος τρόπος είναι να πατήσετε το κουμπί για μερικά δευτερόλεπτα επαναφορά Βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού. Μπορεί να είναι απαραίτητο ένα pin ή ένα στυλό για να φτάσετε στο κουμπί.

Κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Μπορώ να τερματίσω τη δωρεάν συνδρομή πορτοκαλιού μου ?

Εάν ένας συνδρομητής δεν είναι ικανοποιημένος με την υπηρεσία που προσφέρει ο πάροχος πρόσβασης στο Διαδίκτυο, Είναι ελεύθερος να τερματίσει τη συνδρομή του ανά πάσα στιγμή, Ακόμα κι αν εξακολουθεί να ασχολείται με τον χειριστή του. Ωστόσο, ο τερματισμός έχει ως αποτέλεσμα το κόστος που είναι υψηλότερο εάν τερματίσετε πριν από το τέλος της συνδρομής του. Με το Orange, τα τέλη τερματισμού είναι € 49 + οι επόμενες μηνιαίες πληρωμές της περιόδου δέσμευσης.

Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, ο συνδρομητής μπορεί να τερματίσει τη συνδρομή του χωρίς κόστος ::

 • Εάν ο φορέας εκμετάλλευσης αποτύχει να παράσχει σωστά την υπηρεσία
 • Εάν ο φορέας εκμετάλλευσης αλλάξει τους όρους της σύμβασης ·
 • Σε περίπτωση ανεργίας του συνδρομητή ·
 • Εάν ο συνδρομητής είναι σε υπερβολική βάση
 • σε περίπτωση νοσηλείας
 • Σε περίπτωση μετακίνησης στο εξωτερικό
 • Οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος που προβλέπεται από το συμβόλαιο συνδρομής.

Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών Orange σε περίπτωση προβλήματος σύνδεσης

Σε περίπτωση που οι απλούστερες λειτουργίες δεν επιτρέπουν ξανά τη λειτουργία της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, επικοινωνήστε με την Orange Service Service Service. Γι ‘αυτό, ο συνδρομητής έχει αρκετές λύσεις. Εάν μπορεί να συμβουλευτεί τις FAQ online, μπορεί επίσης να ζητήσει βοήθεια από έναν online σύμβουλο, μέσω της γάτας που είναι προσβάσιμη από την περιοχή του πελάτη. Είναι επίσης δυνατή η έρευνα λύσεων σε φόρουμ. Οι σύμβουλοι των χειριστών είναι μερικές φορές ενεργοί σε αυτά. Τέλος, για άμεση σύνδεση με έναν σύμβουλο πορτοκαλιού, είναι απαραίτητο Καλέστε 3900.

Δοκιμή χρέωσης πορτοκαλιού: Πώς να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο (ADSL / Fiber)

Έχετε ένα πορτοκαλί livebox και διαπιστώνετε ότι η σύνδεσή σας δεν είναι βελτιστοποιημένη ? Είναι αλήθεια ότι η επιλεξιμότητα σε καλή ταχύτητα VDSL ή οπτικές ίνες εξαρτάται από την τοποθεσία σας. Αυτό μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με το δίκτυό σας, τον προμηθευτή, τον διακομιστή ή ακόμα και τη συσκευή σας (η ροή δεν είναι πανομοιότυπη από το smartphone, τον υπολογιστή σας ή άλλη τεχνολογία). Είναι ακόμα πιο ευχάριστο να πλεύσεις γρήγορα, να έχεις καλή ταχύτητα λήψης και μικρή καθυστέρηση. Να είστε σίγουροι, εξηγούμε εδώ πώς να εκτελέσετε ένα Δοκιμή ροής πορτοκαλιού και βελτιώστε τη σύνδεσή σας. Το πακέτο 4G ή 5G θα εκτιμήσει.

Πορτοκαλί ίνες

Πώς να εκτελέσετε τη δοκιμή ροής πορτοκαλιού ?

Πριν δοκιμάσετε τη γραμμή σας

Για να επαληθεύσετε ότι η γραμμή σας δεν είναι συμφόρηση, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές πριν μετρήσετε τη ροή από τον χειριστή πορτοκαλιού σας:

 • Συνδέστε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet για να βελτιστοποιήσετε το σήμα
 • Απενεργοποιήστε τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασής σας για να λάβετε ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα, επειδή χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης
 • Αποσυνδέστε όλα τα smartphones σας από το δίκτυο WiFi και κλείστε όλες τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας για να εστιάσετε σωστά τη σύνδεση στη δοκιμή

Χάρη σε όλα αυτά, θα πρέπει να λάβετε ένα μη διαθέσιμο αποτέλεσμα της ταχύτητας σύνδεσης σας, καθώς και μια ελαχιστοποιημένη λανθάνουσα κατάσταση. Η ροή μετράται στο Mbps (Megabit ανά δευτερόλεπτο). Υπενθύμιση, 1 Mbps σημαίνει 1 εκατομμύριο bits ανά δευτερόλεπτο.

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων: η ανερχόμενη και φθίνουσα ταχύτητα

Είτε για οπτική ίνες ινών είτε για δοκιμή ταχύτητας ADSL, η διαδικασία είναι η ίδια. Είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε την ανερχόμενη ταχύτητα και την καθοδική ταχύτητα:

 • Ο Κατεβάστε (απόγονος) είναι το πιο σημαντικό. Αυτό είναι αυτό που θα υποδεικνύει την ταχύτητα λήψης του δικτύου σας στη συσκευή σας
 • Ο μεταφορτώσω (Ascendant) εκτελεί το αντίθετο μονοπάτι. Σας δίνει μια ιδέα για την ταχύτητα μετάδοσης των φακέλων, των φωτογραφιών, των συνημμένων ή άλλων, προς τα έξω.

Για να δοκιμάσετε τη ροή ADSL, VDSL ή ινών της γραμμής σας, ο προμηθευτής πορτοκαλί συνιστά τη χρήση της διαδικτυακής δοκιμής μας . Απλώς επιλέξτε έναν ιστότοπο που φιλοξενείται από έναν πορτοκαλί διακομιστή και στη συνέχεια επικυρώστε. Στο εξωτερικό, η ίδια διαδικασία στον ιστότοπο NPERF.com .

Τι απόδοση πρέπει να περιμένετε από το πορτοκαλί κουτί σας ?

Στην τεχνολογία ADSL, το LiveBox δεν έχει σημασία. Μπορείτε να ελπίζετε για μια διαφορετική φθίνουσα ταχύτητα Μεταξύ 1 και 15 MB/s και μια ανοδική ταχύτητα λιγότερο από 1 mb/s . Εάν εγγραφείτε σε μια προσφορά ADSL, η Orange θα σας παρέχει ένα livebox 4.

Με την τεχνολογία ινών, μπορείτε να φτάσετε ταχύτητες ευρέως ξεπερνώντας το ADSL και το VDSL. Το πορτοκαλί προσφέρει ροή ινών που μπορεί να φτάσει μέχρι έως 2 GB/S σε φθίνουσα ταχύτητα και έως 600 MB/S σε ανοδική ροή. Σημειώστε ότι αυτή η ταχύτητα σύνδεσης θα είναι διαθέσιμη εάν εγγραφείτε στο LiveBox Up Fiber ή LiveBox Max Fiber Προσφορά. Σε περίπτωση που εγγραφείτε στην προσφορά Basic Fiber LiveBox, το LiveBox 5 θα μεταβεί 300 MB/s Μεταφόρτωση και λήψη. Θα βρείτε έναν συνοπτικό πίνακα των διαφόρων ροών παρακάτω.

Προσφορά Πτωχά Ανερχόμενη ροή Υλικό Τιμή
ADSL Μεταξύ 1 και 15 MB/s Λιγότερο από 1MB/S Livebox 4 22,99 €/μήνα για 12 μήνες
τότε € 41,99/μήνα.
Livebox ίνες Έως 500 MB/S 300 MB/s Livebox 5 29,99 €/μήνα για 12 μήνες
τότε € 49,99/μήνα.
LiveBox Up Fiber Έως 300 MB/S Έως 300 MB/S Livebox 6 34,99 €/μήνα για 12 μήνες
τότε € 54,99/μήνα.

Μερικές συμβουλές για την αύξηση της ταχύτητας του Διαδικτύου σας

 • Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το livebox σας στη μέση του σπιτιού σας (ανοιχτή τοποθεσία)
 • Ελέγξτε την επιλεξιμότητα των ινών σας σύμφωνα με την τοποθεσία σας για να υποβάλετε ένα αίτημα
 • Επιλέξτε τη ζώνη συχνοτήτων WiFi 5 GHz.

Θα πρέπει τώρα να είστε σε θέση να βελτιώσετε τη χρέωση στο διαδίκτυο και να σταματήσετε να βάζετε το τεστ 4G σας με σκληρή δοκιμή.

Ποια είναι η ροή των πορτοκαλί ινών ?

Οι ίνες επωφελούνται από πολλές βελτιώσεις σήμερα. Πριν από το 1 GBITS/S, η Orange έχει διπλασιάσει την απόδοσή του και σήμερα η ίνα του μπορεί να ανέβει μέχρι 2 GBITS/S. Αυτή η ροή είναι διαθέσιμη με το livebox 6 και μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό με προσφορές livebox ή το Open Up Pack.

Ποια είναι η σωστή ροή για τις ίνες ?

Εάν βρίσκεστε σε ίνες και είστε περίπου 100 MB/PS, είναι ακριβώς πάνω από το γαλλικό μέσο όρο. Φυσικά, αυτά τα στοιχεία δεν είναι χαραγμένα σε μάρμαρο στο βαθμό ή η πρόσβαση στις ίνες είναι εκδημοκρατισμένο. Εξαρτάται επίσης από τη γεωγραφική σας τοποθεσία και τη συνδρομή σας στο Διαδίκτυο.

Έχω πορτοκαλί ίνες, αλλά η ροή μου είναι αργή: γιατί ?

Εάν η Orange έχει εγκαταστήσει την ίνα σε εσάς, αλλά η δοκιμή ροής δεν είναι ικανοποιητική, αυτό μπορεί να εξηγηθεί με διάφορους τρόπους. Ο εξοπλισμός σας ενδέχεται να μην είναι κατάλληλος. Ελέγξτε επίσης τις συνδέσεις, ο αριθμός των ατόμων που συνδέονται με το ίδιο πλαίσιο ή εάν η κάρτα δικτύου του υπολογιστή σας έχει όρια.