Ξεχάστε το 8K, αυτό το 110 -Inch 16K TV 16K χρησιμοποιεί 132 εκατομμύρια εικονοστοιχεία, το μέλλον της τηλεόρασης είναι εκεί: Ανακαλύψτε την οθόνη BOE 16K, 16 φορές καθαρότερο από 4K

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι εκεί: Ανακαλύψτε την οθόνη 16K της BOE, 16 φορές καθαρότερο από 4K

Επί πλέον, Η αναφορά αντίθεσης οθόνης είναι 1.200: 1, Αυτό αντιστοιχεί στο πρότυπο για έναν πίνακα IPS, αλλά οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες για μια οθόνη OLED. Η συχνότητα ανανέωσης περιορίζεται επίσης στα 60 Hz, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για βιντεοπαιχνίδια.

Ξεχάστε 8K, αυτή η τηλεόραση 110 -Inch 16K χρησιμοποιεί 132 εκατομμύρια εικονοστοιχεία

Οι υπηρεσίες ροής και οι κατασκευαστές τηλεόρασης προχωρούν αργά σε ένα μέλλον 8K, αλλά η κινεζική εταιρεία Boe που ειδικεύεται στις οθόνες μόλις παρουσίασε μια τηλεόραση 16K, με τουλάχιστον 132 εκατομμύρια εικονοστοιχεία.

Boe TV 16K

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης της Εταιρείας για την Πληροφόρηση (SID) 2023, η οποία πραγματοποιείται επί του παρόντος στο Λος Άντζελες, η κινεζική BOE μόλις παρουσίασε Μια οθόνη LCD 110 ιντσών 16K. Επομένως, η πλάκα προσφέρει ένα Ορισμός 15.360 x 8.640 pixels, συνολικά 132.710.400 εικονοστοιχεία (160 εικονοστοιχεία ανά ίντσα). Είναι επομένως πολύ περισσότερο από τα 33,2 εκατομμύρια εικονοστοιχεία των 8K και 16 φορές περισσότερο από τα 8,3 εκατομμύρια εικονοστοιχεία από τα 4K.

Σύμφωνα με τους επισκέπτες της εκπομπής που μοιράστηκαν τα νέα για τα κοινωνικά δίκτυα, είναι αδύνατο να διακρίνουμε εικονοστοιχεία με γυμνό μάτι, ακόμη και πλησιάζοντας μερικά εκατοστά από την τηλεόραση. Ωστόσο, παρά ένα τέτοιο τεχνολογικό κατόρθωμα, Το υπόλοιπο τεχνικό φύλλο πιθανότατα θα αποθαρρύνει περισσότερους από έναν από τη λήψη της βύθισης.

Ποια τεχνικά χαρακτηριστικά για αυτήν την τηλεόραση 16K ?

Ορισμένες πτυχές του τεχνικού φύλλου της τηλεόρασης είναι τουλάχιστον απογοητευτικές. Προσφορές οθόνης Boe 16K μέγιστη φωτεινότητα μόνο 400 nits. Γνωρίζουμε πολλές τηλεοράσεις LCD που υπερβαίνουν σήμερα τα 2.000 nits, συμπεριλαμβανομένου του Samsung QN95B Neo Qled, το οποίο φτάνει στα 2900 nits. Εάν τα εικονοστοιχεία είναι πολύ πιο πολυάριθμα στην οθόνη BOE, αυτά είναι πολύ λιγότερο φωτεινά.

Είμαστε επίσης δικαίωμα σε μια αναφορά του αντίθεση 1.200: 1, Ποιο είναι το πρότυπο για έναν πίνακα IPS, αλλά περιμέναμε μια οθόνη OLED μάλλον. Η συχνότητα αναψυκτικής δεν ανέρχεται σε όσο 60 Hz, Που δεν κάνει την οθόνη κατάλληλη για τυχερά παιχνίδια.

εκτός, Καμία κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει επί του παρόντος τον ορισμό 16K. Αυτό που έρχεται πιο κοντά είναι το AMD Radeon Pro W7900, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο είναι το πρώτο του είδους που φροντίζει το DisplayPort 2.1, ένα νέο πρότυπο που καθιστά δυνατή την επίτευξη ενός ορισμού 16K, αλλά που έχει υποβιβαστεί σε “μόνο” 12K από την AMD, πιθανώς για λόγους απόδοσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η BOE προφανώς δεν σκοπεύει να επιβάλει μια τέτοια τηλεόραση μεταξύ των καταναλωτών, αφού ένας τέτοιος ορισμός δεν ενδιαφέρεται για άτομα προς το παρόν. Προς το παρόν, αυτό είναι απλά ένα τεχνολογικό κατόρθωμα που δείχνει τι είναι ικανή η βιομηχανία και η οποία θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους διαφημιζόμενους σε γιγαντιαίες οθόνες. Ήδη το 2019, η Sony παρουσίασε μια τηλεόραση 16K περισσότερο από ένα λεωφορείο.

  • Μοιραστείτε μετοχή ->
  • Tweeter
  • Μερίδιο
  • Αποστολή σε έναν φίλο

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι εκεί: Ανακαλύψτε την οθόνη 16K της BOE, 16 φορές καθαρότερο από 4K

Η BOE δημιουργεί την έκπληξη με μια οθόνη LCD 110 -Inch LCD, προσφέροντας ανάλυση 15.360 x 8.640 εικονοστοιχεία. Παρά τα απογοητευτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό το τεχνολογικό κατόρθωμα προκαλεί το ενδιαφέρον της βιομηχανίας για μελλοντικές αναπτύξεις.

16K Boe TV

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Εταιρείας για την Πληροφόρηση (SID) 2023, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στο Λος Άντζελες, η κινεζική εταιρεία Boe έχει αποκαλύψει Μια οθόνη LCD 16K 110 ίντσες. Αυτή η εντυπωσιακή πλάκα προσφέρει μια ανάλυση 15,360 x 8,640 εικονοστοιχεία, συνολικός 132 710 400 εικονοστοιχεία (160 εικονοστοιχεία ανά ίντσα). Η ανάλυση αυτή υπερβαίνει σημαντικά τα 33,2 εκατομμύρια εικονοστοιχεία σε 8Κ και είναι 16 φορές υψηλότερη από 8,3 εκατομμύρια εικονοστοιχεία 4K. Για την καταγραφή, η Sony είχε ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του ίδιου είδους το 2019, ήδη.

Η BOE φέρει επανάσταση στην τηλεοπτική βιομηχανία με οθόνη LCD 110 -INCH LCD

Σύμφωνα με τους επισκέπτες της επίδειξης, οι οποίοι μοιράστηκαν αυτήν την ανακοίνωση για τα κοινωνικά δίκτυα, τα εικονοστοιχεία σε αυτήν την οθόνη δεν διακρίνονται με το γυμνό μάτι – ακόμη και πλησιάζοντας μερικά εκατοστά από την τηλεόραση.

Παρά αυτό το τεχνολογικό κατόρθωμα, άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αποθαρρύνουν πολλούς δυνητικούς αγοραστές. Πράγματι, ορισμένες πτυχές του τεχνικού φύλλου αυτής της τηλεόρασης 16K είναι απογοητευτικές: η οθόνη προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα μόνο 400 nits, Ενώ πολλές τρέχουσες τηλεοράσεις LCD υπερβαίνουν τα 2000 NITs στο PIC (Samsung QN95B Neo Qled σε 2900 NITS, TV QLED SAMSUNG QE75QN900 σε 4000 NITS).

Επί πλέον, Η αναφορά αντίθεσης οθόνης είναι 1.200: 1, Αυτό αντιστοιχεί στο πρότυπο για έναν πίνακα IPS, αλλά οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες για μια οθόνη OLED. Η συχνότητα ανανέωσης περιορίζεται επίσης στα 60 Hz, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για βιντεοπαιχνίδια.

Φυσικά, σε αυτό το στάδιο, Χωρίς κάρτα γραφικών Διατίθεται επί του παρόντος δεν υποστηρίζει ανάλυση 16K. Η κάρτα AMD Radeon Pro W7900, η ​​πλησιέστερη σε αυτή τη φροντίδα, είναι η πρώτη στην κατηγορία της για να υποστηρίξει το πρότυπο DisplayPort 2.1, το οποίο επιτρέπει την επίτευξη ανάλυσης 16K. Ωστόσο, Η AMD μείωσε αυτό το ψήφισμα σε 12K, Πιθανώς για λόγους απόδοσης.

Η Boe προφανώς δεν σκοπεύει να εμπορευθεί Αυτή η τηλεόραση με τους καταναλωτές, επειδή ένα τέτοιο ψήφισμα δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος για οικιακή χρήση. Είναι επομένως ένα καθαρό τεχνολογικό κατόρθωμα, μόνο για να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός.

�� Χρησιμοποιείτε το Google News ? Προσθέστε τον οδηγό Tom στο Google News να μην χάσετε σημαντικά νέα από τον ιστότοπό μας.