Τι 802.11αξ? Νέα γενιά Wi-Fi? Cisco, WiFi 6 (802.11 AX) – Οφέλη του προτύπου WiFi AX | λερών

WiFi 6 – Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του προτύπου WiFi AX

Όχι, αυτό είναι το ίδιο πράγμα. Η Wi-Fi Alliance ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αγκυροβολήσει τον όρο “Wi-Fi 6” για να μιλήσει για το πρότυπο IEEE 802.11αξ. Δείχνει ότι αυτή είναι η έκτη γενιά Wi-Fi. Το Publiculate ήταν ότι η απλούστευση του μηνύματος μάρκετινγκ θα μπορούσε να βοηθήσει το Wi-Fi να είναι καλύτερα τοποθετημένο σε σύγκριση με τα πρότυπα της Ένωσης Project Project Project της τρίτης γενιάς (3GPP) που χρησιμοποιείται σε κυψελοειδή δίκτυα (όπως 5G ασύρματη τεχνολογία).

Τι είναι το 802.11αξ?

Το πρότυπο Wi-Fi 802.11ax de Nouvelle Generation, που ονομάζεται επίσης Wi-Fi 6, είναι το τελευταίο στάδιο του ταξιδιού στη χώρα της συνεχούς καινοτομίας. Το πρότυπο βασίζεται στις δυνάμεις του προτύπου 802.11AC, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ευελιξία και επεκτασιμότητα, η οποία επιτρέπει στα νέα και υπάρχοντα δίκτυα να επωφεληθούν από την αυξημένη ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά για να ανταποκριθούν στις εφαρμογές νέας γενιάς. Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) πρότεινε πρότυπο 802.11ax για να συνδυάσετε την ελευθερία και την υψηλή ταχύτητα του ασύρματου Ethernet Gigabit με αξιοπιστία και προβλεψιμότητα που βρέθηκαν στο εξουσιοδοτημένο ραδιοφωνικό δίκτυο.

Επικοινωνήστε με τον Cisco

Καλέστε την υπηρεσία πωλήσεων:

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Standard 802.11αξ?

Το πρότυπο 802.Επιτρέπει στις εταιρείες και τους παρόχους υπηρεσιών να υποστηρίζουν νέες και αναδυόμενες εφαρμογές στην ίδια υποδομή ασύρματου LAN (WLAN), προσφέροντας παράλληλα υψηλότερο επίπεδο υπηρεσίας σε παλαιότερες εφαρμογές. Αυτό το σενάριο ανοίγει το δρόμο για νέα μοντέλα λειτουργίας και αυξημένη υιοθέτηση του Wi-Fi.

Το πρότυπο 802.Το 11ax διαφέρει από το Wi-Fi 6?

Όχι, αυτό είναι το ίδιο πράγμα. Η Wi-Fi Alliance ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αγκυροβολήσει τον όρο “Wi-Fi 6” για να μιλήσει για το πρότυπο IEEE 802.11αξ. Δείχνει ότι αυτή είναι η έκτη γενιά Wi-Fi. Το Publiculate ήταν ότι η απλούστευση του μηνύματος μάρκετινγκ θα μπορούσε να βοηθήσει το Wi-Fi να είναι καλύτερα τοποθετημένο σε σύγκριση με τα πρότυπα της Ένωσης Project Project Project της τρίτης γενιάς (3GPP) που χρησιμοποιείται σε κυψελοειδή δίκτυα (όπως 5G ασύρματη τεχνολογία).

Όταν το πρότυπο 802.Θα επικυρωθεί?

Το IEEE σχεδιάζει να επικυρώσει την τροποποίηση των 802.11ax το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η Wi-Fi Alliance έχει θέσει το ίδιο ημερολόγιο για πιστοποίηση 802.11αξ. Η τελευταία επίσημη εκτίμηση για την επικύρωση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο IEEE 802 στο πλαίσιο της στήλης “Revcom & Standards Board Final ή Continuous Process Beptroval”.

WiFi 6 – Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του προτύπου WiFi AX

Όλο και περισσότερες συσκευές και κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει το πραγματικό πρότυπο WiFi 802.11ax για να προσφέρετε πλοήγηση που είναι τόσο ευέλικτη όσο και ευχάριστη. Παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά του WiFi 6 – και φυσικά επίσης τα πλεονεκτήματά του.

Τι είναι το WiFi 6 ?

Το πρόσφατο πρότυπο WiFi 802.11ax – ή WiFi 6 σε συντομογραφία – Παρέχει βελτιώσεις όσον αφορά την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Ειδικά σε περιοχές όπου το φορτίο του δικτύου είναι υψηλό, αυτό το πρότυπο νέας γενιάς υπόσχεται ταχύτερα wifi για ένα μεγαλύτερος αριθμός συσκευών που συνδέονται ταυτόχρονα. Η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα πηγαίνει στα 9,6 Gbps – με μειωμένη λανθάνουσα κατάσταση.

Das WiFi-6-Icon von Devolo στο Grün

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του WiFi 5 ?

Το πέρασμα του WiFi 5 (802.11AC) στο WiFi 6 (802.11ax) αυξάνει την ταχύτητα ιστιοπλοΐας στον ιστό. Ενώ το παλιό πρότυπο AC φτάνει γρήγορα στα όριά του όταν χρησιμοποιείται με αρκετούς πελάτες, το WiFi 6 είναι πολλά πιο ευνοϊκή για πολλαπλές και πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, η νέα φόρμα είναι ασφαλέστερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Το ήξερες ? Με το WiFi 6 Magic 2, μεταδίδετε τη δύναμη του νέου προτύπου WiFi AX σε όλο το σπίτι.

Η εισερχόμενη απόδοση στον αυτοκινητόδρομο δεδομένων – με το OFDMA

Οι σταθεροί και οι φορητοί υπολογιστές χρειάζονται υψηλή ταχύτητα λήψης. Τα smartphones, τα δισκία και οι έξυπνες τηλεοράσεις απαιτούν σταθερή σύνδεση για streaming. Και έπειτα υπάρχουν οικιακές συσκευές που στέλνουν μόνιμα μικρά πακέτα δεδομένων. Τα κανάλια WiFi είναι ένα σπάνιο εμπόρευμα αυτές τις μέρες – και πρέπει να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά. Προηγούμενες τεχνολογίες WiFi μεταδίδουν ένα προς ένα αυτά τα πακέτα δεδομένων διαφορετικών μεγεθών.

Αυτό δεν συμβαίνει με το WiFi 6: Το τρέχον πρότυπο WiFi 802.Το 11 AX επικεντρώνεται πλήρως στην αποτελεσματικότητα – και, χάρη στοOFDMA (Διεύθυνση ορθογώνιας συχνότητας πολλαπλών πρόσβασης), Συνδυάζει όσο το δυνατόν περισσότερα πακέτα στέλνοντας. Το αποτέλεσμα: Η Videoconference δεν σταματά λόγω ταυτόχρονων λήψεων. Και τα μηνύματα WhatsApp αποστέλλονται ενώ παρακολουθείτε το Netflix.

Άλλα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του WiFi 6

Εικονογράφηση, Die Die Versorgung Mehrerer Endgeräte Mit Schnellem Wlan Darstellt

Παραστάσεις και πολλαπλές εργασίες

Το WiFi 6 χρησιμοποιεί συχνότητες στο κυμαίνεται 2,4 και 5 gigahertz, ΕΝΑ Momo Multilizers βελτιωμένη και υψηλότερη πυκνότητα διαμόρφωσης ανά πακέτο δεδομένων (QAM-1024). Η ζώνη των 5 GHz μεταδίδεται τώρα με ένα 160 megahertz πλάτος καναλιού.

Σαφώς, αυτό σημαίνει ότι το WiFi σας είναι πιο ευέλικτο και γρηγορότερο, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα αρκετές εφαρμογές δεδομένων γκουρμέ, όπως το videoconference, σε υψηλή ποιότητα.

Εικονογράφηση Eine, Die Das WiFi-6-TARGE TARTION TAMK TIME ANHAND MEHRERER SMARTPHONES MIT Unterschiedlichem Akkustand Darstellt

Ενεργητική απόδοση

Το WiFi 6 επιτρέπει πιο έξυπνη διαχείριση των ροών δεδομένων – και χάρη TWT (χρόνος αφύπνισης στόχου), Μειώνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας των συνδεδεμένων συσκευών. Μεταβαίνουν σε κατάσταση αναμονής όταν δεν επικοινωνούν με το WiFi.

Επομένως, δεν θα χρειαστεί πλέον να επαναφορτίσετε το Μπαταρία του smartphone σας τόσο συχνά. Και ακόμη και οι εγχώριες συσκευές IDO, οι οποίες συχνά δεν χρειάζονται μακρά σύνδεση WiFi, λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο.

Εικονογράφηση Eine, die das wifi-6-feature BSS-χρωματίζοντας anhand farblicher kreise darstellt

σύγκρουση

Σε περιβάλλοντα WiFi με συμφόρηση, όπως κτίρια κατοικιών, κουτιά στο διαδίκτυο και σημεία πρόσβασης μπορούν να βαρεθούν ο ένας τον άλλον. Τα σήματα που επικαλύπτουν την επιβράδυνση της κυκλοφορίας δεδομένων και παρεμβαίνουν στο WiFi.

Χρησιμοποιεί το WiFi 6 BSS χρωματισμός και έτσι αποφύγετε συγκρούσεις με γειτονικά δίκτυα. Οι επιβραδύνειες και οι αποτυχίες σύνδεσης είναι πολύ λιγότερο συχνές.

Εικονογράφηση Eine, Die den στο WiFi 6 Genutzten Sicherheitsstandard WPA3 Symbolisch Darstellt

Ασφάλεια δεδομένων

Το WiFi χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ασφαλείας WPA3 Για να κρυπτογραφήσετε την ασύρματη σύνδεση.

Αυτό το πρότυπο κρυπτογράφησης καθιστά τις επιθέσεις που στοχεύουν στους χαμηλούς κωδικούς πρόσβασης σχεδόν αδύνατο και προστατεύει τις συσκευές δικτύου από εξωτερικές επιθέσεις.

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν WiFi 6 ?

Πολλές συσκευές δικτύου υποστηρίζουν το WiFi 6, συμπεριλαμβανομένου Apple Smartphones από τα τηλέφωνα iPhone 11 και Samsung από το Galaxy S10. Μάρκες όπως η Huawei, η OnePlus, η Motorola και άλλοι έχουν ήδη εγκαταστήσει το πρότυπο AX.

Εκεί PlayStation 5 είναι η πρώτη κονσόλα παιχνιδιών που προσφέρει WiFi 6. Η Intel χρησιμοποιεί αυτό το πρότυπο από την ένατη γενιά επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές. Πολλοί κατασκευαστές φημισμένων φορητών υπολογιστών, όπως η ASUS, η Dell και η HP, προσφέρουν τώρα υποστήριξη από το WiFi 6. Τέλος, οι περισσότεροι σταθεροί και φορητοί υπολογιστές μπορούν να είναι εύκολα Εξοπλισμένο με το πρότυπο WiFi AX.

Eine HANS Hält ein weißes smartphone, auf dem ein grünes wifi-6-icon abgebildest ist

WiFi 6 και retrocompatibility

Χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές δικτύου που μεταδίδουν δεδομένα μέσω WiFi 4 ή WiFi 5 ? Δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι προσφέρει το WiFi 6 Μια μεγάλη (ρετρό) συμβατότητα. Έτσι μπορείτε να αναβαθμίσετε το WiFi σας τώρα και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα smartphones, τις κονσόλες και τις συσκευές σας IDO χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν θα επωφεληθείτε από την υψηλή ταχύτητα του WiFi 6 για τη μεταφορά δεδομένων, αλλά ακόμη και οι παλαιότερες συσκευές θα επωφεληθούν από νέα χαρακτηριστικά όπως το TWT (χρόνος αφύπνισης στόχου) και WPA3. Αυτό σημαίνει ότι το WiFi 6 θα κάνει το εγχώριο δίκτυό σας πιο αποτελεσματικό, πιο ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλέστερο.

Ιστορία των προτύπων WiFi από WiFi 1 έως WiFi 6

Τα πλεονεκτήματα του WiFi 6 με μια ματιά

  • Υψηλότερη ταχύτητα WiFi, έως 9,6 Gbps
  • Ένα σταθερό δίκτυο, ακόμη και με πολλές ενεργές συσκευές ταυτόχρονα
  • Υψηλότερη απόδοση χάρη στο OFDMA, MU-MIMO, κ.λπ.
  • Μια επιμήκυνση της ζωής των μπαταριών των συσκευών δικτύου
  • Ενισχυμένη ασφάλεια χάρη στο πρότυπο κρυπτογράφησης WPA3

Νέο: Ο πρώτος προσαρμογέας CPL με WiFi 6

  • 50 % απόδοση WiFi εκτός από οποιονδήποτε άλλο προσαρμογέα WiFi 5 CPL : έως 1.800 Mbps ! Η νέα τεχνολογία WiFi 6 Magic 2 παρέχει στις κινητές σας συσκευές με ένα ιδιαίτερα ισχυρό σήμα WiFi.
  • Εξαιρετικά ισχυρό για πολλούς χρήστες : Wifi για όλους, ταυτόχρονα και σε όλο το σπίτι – χάρη στην αποτελεσματική χρήση του φάσματος συχνοτήτων.
  • Ευέλικτη χρήση καναλιών και αυξημένη απόδοση χάρη στοOfdma.
  • Μια καλή σύνδεση μόνιμα – χάρη στις λειτουργίες Η δίκαιη ταχύτητα, το AP-Steering, η γρήγορη περιαγωγή και το τιμόνι συγκροτήματος.
  • Ένα σύνολο προσαρμογέων για την ανάπτυξη του δικτύου Magic Powerline με Δύο προσαρμογείς (Ethernet και WiFi).