Σφάλμα ινών πορτοκαλιού: Ελέγξτε την τροφοδοσία και τις συνδέσεις, 4 μήνες χωρίς σταθερό Διαδίκτυο: Πώς το πορτοκαλί με έκανε να σταθώ για τίποτα

4 μήνες χωρίς σταθερό διαδίκτυο: Πώς το πορτοκαλί με έκανε να κοιτάξω τίποτα

Το πλαίσιο Internet μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το οπτικό ινών χωρίς να περάσει από τη μικρή ενδιάμεση περίπτωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης έχει αναμφισβήτητα Σύνδεση με προσαρμογέα ινών. Αυτός ο προσαρμογέας είναι κανονικά σταθερά κολλημένος στο πορτοκαλί κιβώτιο Internet.

Ελέγξτε την τροφοδοσία ρεύματος και τις συνδέσεις του πλαισίου ινών του πορτοκαλί του livebox

LiveBox Orange Check Connections

Livebox Orange Livebox Κωδικός σφάλματος

Σφάλμα ισχύος livebox

Οι πελάτες με ένα πλαίσιο Optic Optic Internet πορτοκαλιού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης. Αυτά μπορούν να φτάσουν με την οπτική περίπτωση ή κατά τη διάρκεια άμεσης σύνδεσης. Υπάρχουν τότε διαφορετικοί τύποι ελέγχων που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για να διασφαλιστεί ότι το πλαίσιο Internet είναι καλά συνδεδεμένο, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε να ελέγξετε τη σύνδεση του LiveBox του οπτικού ορίου:

 • Υπάρχουν δύο τύποι διαμορφώσεων, με ή χωρίς οπτικές κατοικίες ινών.
 • Και στις δύο περιπτώσεις, συνιστάται να ελέγχετε όλες τις συνδέσεις σε περίπτωση προβλήματος.
 • Διαφορετικά, θα παραμείνει για να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών Πορτοκαλί.
 • Πώς να ελέγξετε σωστά τις συνδέσεις του πορτοκαλιού οπτικού πλαισίου ?
 • Ελέγξτε την εισαγωγή του προσαρμογέα ινών στο livebox
 • Ελέγξαμε τα καλώδια μου, αλλά η σύνδεσή μου εξακολουθεί να μην λειτουργεί: τι να κάνω ?

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας επαληθεύτηκε από έναν ειδικό συντακτικό κατά την ημερομηνία του 09/17/2020

Ανάλογα με την έκδοση του κουτιού Orange Internet που ανήκουν σε πελάτες, μπορεί να ζητήσει να ελέγξει εάν η τροφοδοσία ρεύματος και οι συνδέσεις κατοικιών ινών είναι σωστά ρυθμισμένες. Εδώ είναι πώς να κάνετε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πώς να ελέγξετε σωστά τις συνδέσεις του πορτοκαλιού οπτικού πλαισίου ?

Οι πελάτες που εγγραφούν σε ένα κουτί Optic Optic Internet πορτοκαλιού έχουν ένα Ενδιάμεση περίβλημα μεταξύ του κιβωτίου Internet και της οπτικής πρόσληψης τοίχου. Μια κακή σύνδεση αυτής της μικρής θήκης μπορεί να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία της σύνδεσης στο Διαδίκτυο ή ακόμα και την απουσία σύνδεσης.

 • Σε περίπτωση προβλήματος, ελέγξτε ότι το οπτικό καλώδιο (αργά λευκό καλώδιο) μεταξύ του περιβλήματος ινών και της οπτικής υποδοχής τοίχου βασίζεται καλά και στις δύο πλευρές. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να το ελέγξετε Το καλώδιο είναι καλά συνδεδεμένο με το ίδιο το περίβλημα των ινών. Ο πελάτης δεν πρέπει πράγματι να αποσυνδεθεί αυτό το καλώδιο από την οπτική πρίζα τοίχου.
 • Μόλις ολοκληρωθεί, ελέγξτε αυτό Τα φώτα για την τροφοδοσία ρεύματος και τις ίνες του πλαισίου Internet είναι καλά φωτισμένα. Αυτοί οι δύο οπαδοί βρίσκονται στο περίβλημα των ινών, μπροστά μπροστά. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να ελέγξετε την παροχή κατοικιών ινών και να αποκαλύψετε ότι το οπτικό καλώδιο είναι στη θέση του.
 • Μετά από αυτό, βεβαιωθείτε ότι αυτό Το καλώδιο Ethernet (καλώδιο RJ45) είναι σωστά συνδεδεμένο και στις δύο πλευρές. Μην διστάσετε να αποσυνδεθείτε και στη συνέχεια να επανασυνδεθείτε τα δύο άκρα για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι καλά.

Στο πλαίσιο Internet, το καλώδιο Ethernet πρέπει να είναι στη θύρα συνοδευόμενη από την ένδειξη “ινών”. Εάν το καλώδιο αποδειχθεί συνδεδεμένο, θα πρέπει να δείτε τους δύο σέλες ακριβώς πάνω από αυτό το λιμάνι.

 • Το κίτρινο φως και το πράσινο φως μαζί δείχνουν ότι η σύνδεση με τα οπτικά έργα ινών.
 • Εάν υπάρχει μόνο το πράσινο φως του φωτισμού, είναι ότι η σύνδεση δεν γίνεται. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη σύνδεση του πλαισίου Internet στο πλαίσιο ινών.
 • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει φως, συνιστάται να απορρίψετε τα καλώδια ή να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών Πορτοκαλί.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi

Διαβάστε επίσης αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi του πλαισίου Orange Internet του

Ελέγξτε την εισαγωγή του προσαρμογέα ινών στο livebox

Το πλαίσιο Internet μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το οπτικό ινών χωρίς να περάσει από τη μικρή ενδιάμεση περίπτωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης έχει αναμφισβήτητα Σύνδεση με προσαρμογέα ινών. Αυτός ο προσαρμογέας είναι κανονικά σταθερά κολλημένος στο πορτοκαλί κιβώτιο Internet.

Πρόβλημα Δ

Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελέγξετε τις συνδέσεις του Optic Optic Optic.

Σε περίπτωση προβλήματος, αυτό το οπτικό καλώδιο πρέπει επομένως να υπάρχει και στις δύο πλευρές, τόσο στον τοίχο οπτικό όσο και στον προσαρμογέα ινών. Συνιστάται επίσης να διασφαλιστεί ότι ο ίδιος ο προσαρμογέας ινών βρίσκεται στη θέση του, υπό την επιγραφή “ίνες” στο πίσω μέρος του livebox. Τέλος, ελέγξτε ότι όλα τα φώτα είναι καλά φωτισμένα.

Οπτικό καλώδιο: ένα πολύτιμο και εύθραυστο στοιχείο

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το οπτικό καλώδιο. Το τελευταίο είναι πράγματι πολύ εύθραυστο, αφού αποτελείται από ένα εύθραυστο υλικό. Επομένως, δεν θα πρέπει να το λυγίσει, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπασή του. Σε περίπτωση θραύσης, το σήμα Internet δεν θα εκδίδεται πλέον καθόλου.

Ελέγξαμε τα καλώδια μου, αλλά η σύνδεσή μου εξακολουθεί να μην λειτουργεί: τι να κάνω ?

Εάν όλα είναι καλά συνδεδεμένα, Παραμένει να ελέγξετε τα άλλα αλιεύματα του ίδιου του πλαισίου Internet. Είναι επίσης δυνατό να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε το τελευταίο για να το επαναφέρετε καλύτερα. Αυτό λύνει τα πιο συνηθισμένα μικρά προβλήματα.

Για να επανεκκινήσετε το πορτοκαλί κιβώτιο Internet, είναι δυνατές αρκετές λύσεις.

 • Πατήστε το κουμπί Επαναφορά στο πίσω μέρος του πλαισίου Internet (LiveBox Play).
 • Πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση/απενεργοποίησης του πλαισίου Internet. Στη θέση στάσης, αποκαλύπτει μια μικρή πορτοκαλί γραμμή. Ρυθμίστε δέκα δευτερόλεπτα και πατήστε το κουμπί για δεύτερη φορά για να κάνετε επανεκκίνηση του πλαισίου Internet (LiveBox 4).
 • Αποσυνδέστε την έξοδο του κλάδου του LiveBox Orange, περιμένετε 10 δευτερόλεπτα και επανασυνδέστε το πλαίσιο Internet.

Εάν η επανεκκίνηση του πλαισίου Internet και η επαλήθευση των συνδέσεων δεν δίνουν τίποτα, παραμένει μόνο Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών. Δεν συνιστάται να αλλάξετε το πλαίσιο Διαδικτύου μόνοι σας, καθώς θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα. Εάν το πλαίσιο Internet εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος, πρέπει να αποσταλεί στην Εξυπηρέτηση Πελατών Πορτοκαλί.

4 μήνες χωρίς σταθερό διαδίκτυο: Πώς το πορτοκαλί με έκανε να κοιτάξω τίποτα

Μετά τη μετακίνησή μου, συνδρομήθηκα μια συνδρομή ινών στο Orange. Εδώ είναι η ιστορία των 4 μηνών περιπέτειας.

Το Διαδίκτυο έχει γίνει μια από τις βασικές ανάγκες της καθημερινής μας ζωής, με τον ίδιο τρόπο όπως το νερό ή η ηλεκτρική ενέργεια. Και για τους πιο συνδεδεμένους από εμάς, η επιστροφή στο ADSL δεν είναι πλέον δυνατή ούτε. Είναι εν μέρει για το λόγο αυτό ότι η σύνδεση με το δίκτυο ινών ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια που είχα θέσει τον εαυτό μου το 2021 όταν έψαχνα για ένα νέο διαμέρισμα. Δεν πίστευα ότι θα με οδήγησε να ζήσω μια περιπέτεια με το Orange After -Sales Service.

Ινα

Αφού έλεγξα καλά ότι το διαμέρισμά μου ήταν επιλέξιμο για ίνες, λοιπόν σχεδίαζα τη μετακίνησή μου για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και κάλεσα την Orange στις 11 Ιανουαρίου για να μεταφέρω τη συνδρομή μου στη νέα μου στέγαση και να επωφεληθώ από αυτό για να ζητήσω πιθανή εμπορική χειρονομία μετά από 7 χρόνια αφοσίωσης στο σταθερό και σχεδόν εξίσου στο κινητό στο SOSH. Μια περίοδο κατά την οποία δεν είχα ποτέ τίποτα να κατηγορήσει είτε τον ISP είτε τον χειριστή, τόσο για την ποιότητα της υπηρεσίας όσο και για εκείνη της υπηρεσίας After -sales.

Πρώτη έκπληξη, συναντήθηκα ένα μάλλον δυσάρεστο και υπερήφανο άτομο που με εξήγησε γρήγορα με περιφρόνηση ότι ως πρώην πελάτης θα μπορούσα προφανώς να μην επωφεληθώ από τις προωθητικές προσφορές που εμφανίζονται στο Διαδίκτυο και σχεδίαζαν για νέους πελάτες. Είτε, δεν περίμενα τόσο πολύ, και μετά τη συζήτηση έχω έκπτωση 10 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο, είναι ήδη ένα πρώτο βήμα.

Για να επαληθεύσω την επιλεξιμότητά μου, δίνω όχι μόνο τη διεύθυνσή μου, αλλά και το αναγνωριστικό της οπτικής ινών που είναι ήδη στο σαλόνι μου (το οπτικό τελικό σημείο ή το PTO). Αρκεί να πούμε ότι είναι δύσκολο να γίνει πιο ακριβής. Ένα σημαντικό σημείο για τις υπόλοιπες περιπέτειες.

Όταν δίνω την ημερομηνία της κίνησης μου, σχεδόν καίγομαι να το κάνω μόνο μια εβδομάδα εκ των προτέρων. “” Χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες »». Εκείνη τη στιγμή, αυτό δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μένα, λέω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω χωρίς το Διαδίκτυο για μια εβδομάδα (αν είχα γνωρίσει …) και πιέζω τα δόντια μου όταν μου λέει ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία είναι Τέλος σε τρεις εβδομάδες. Αυτό είναι δικό μου λάθος, θα έπρεπε να το έκανα νωρίτερα, γι ‘αυτό δέχομαι τη μοίρα μου.

Το αποκορύφωμα της συζήτησης έφτασε τελικά όταν ο φορέας εκμετάλλευσης μου πρόσφερε μια πρόσθετη πτώση των τιμών αν δεν πήρα τον αποκωδικοποιητή τηλεόρασης της προσφοράς. Αυτό φαίνεται πολύ δελεαστικό για κάποιον σαν εμένα που είχε ήδη αποσυνδέσει τον αποκωδικοποιητή του, αλλά γνωρίζοντας ότι η πορτοκαλί προσφέρει από την καρδιά εκείνη την εποχή, του λέω ότι περιμένω ” τουλάχιστον “Η ταχύτητα που φθάνει τη σειρά του Gigabit και ότι ένα πακέτο με 400 ή 500 MB/s, ακόμη και σε αυτή την τιμή, δεν με ενδιαφέρει. Ακολουθεί μια συζήτηση Kafkai όπου εξηγεί με εχθρότητα ότι το πορτοκαλί δεν προσφέρει προσφορά gigabit, αλλά ότι είναι 500 MB/s ή 2 GB/s … ακόμη και αν η ροή περιορίζεται σε 1 GB/s ανά συσκευή.

Εν ολίγοις, πιέζω τα δόντια μου και τελικά τελείωσα την εγγραφή μου για μια προσφορά ινών livebox.

Η συνάντηση βαλς

Λίγες μέρες μετά τη μετακίνησή μου, λαμβάνω λοιπόν το νέο μου livebox και διαπιστώσω ότι ο αριθμός κτιρίου της διεύθυνσής μου δεν είναι ο σωστός. Έκπληκτος, επικοινωνώ με το Orange για να τους πω το σφάλμα, θυμάται την ακριβή μου διεύθυνση, καθώς και τον αριθμό της υποδοχής που βρίσκεται στο σαλόνι μου. Μου εξήγησα ότι αυτό δεν είναι πραγματικά ένα λάθος και ότι η διεύθυνση που υποδεικνύεται είναι αυτή του σημείου συγκέντρωσης (PM), γιατί ναι, στην κατοικία μου, το ντουλάπι σύνδεσης των 6 κτιρίων βρίσκεται στον ίδιο τόπο, σε ένα κτίριο Αυτό δεν είναι αυτό που ζω. Αλλά τελικά, αφού έδωσα τον αριθμό της σύνδεσής μου δύο φορές, τι μπορεί να πάει στραβά ?

Γι ‘αυτό περιμένω να έρθει ο τεχνικός και να με συνδέσει με την ίνα ” Μεταξύ 8 π.μ. και 11 π.μ »». Στις 11 π.μ., εκπλήσσομαι που δεν έχω νέα. Στις 1 μ.μ., εγκαταλείπω την ιδέα να τον δω να φτάνει. Ελέγχω όλη την ημέρα στην εφαρμογή Orange και Me αν μια ένδειξη εξηγεί αυτή την απουσία, αλλά ο χρόνος διορισμού δεν αλλάζει. Μόνο την επόμενη μέρα βλέπω την εξειδίκευση να τροποποιηθεί χωρίς περισσότερες ενδείξεις για την επόμενη εβδομάδα.

Μπορεί να συμβεί ένα ανθρώπινο ή ημερολογιακό πρόβλημα, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκω πολύ απογοητευτικό από την πλευρά του πρώτου φορέα εκμετάλλευσης στη Γαλλία στην υπηρεσία After -sales που θεωρείται ότι χάνει την επικοινωνία. Δεν πειράζει, οπότε περιμένω μια εβδομάδα για να δω το ραντεβού μου για άλλη μια φορά να ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και στη συνέχεια να αναβληθεί δύο εβδομάδες αργότερα. Ένας χορός που θα γίνει τότε η νέα μου ρουτίνα για 4 μήνες, δίνοντάς μου την εντύπωση ότι ζουν το μύθο του Σισύφου.

“Αυτό είναι λάθος του Free”

Προφανώς, από το δεύτερο ραντεβού ακυρώθηκε, ήρθα σε επαφή με την υπηρεσία μετά την πώληση που μου εξήγησε στη συνέχεια το πρόβλημα: ” Είναι λόγω δωρεάν »». Παρόλο που έχω εγγραφεί σε μια πορτοκαλί προσφορά, η Iliad FAI είναι στην πραγματικότητα ο φορέας εκμετάλλευσης του κτιρίου μου, αυτός που φρόντισε για τις ίνες στο σπίτι μου και είναι επομένως απαραίτητο να παρέχει δωρεάν πορτοκαλί σε πορτοκαλί οδικό δρόμο για να εξασκήσει σύνδεση. Θα είναι η δικαιολογία που θα μου δοθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο ειδικός σύμβουλος που μου αποδόθηκε ως προνομιακή επαφή για οποιαδήποτε ερώτηση που συνδέεται με την κίνηση μου ήταν υποδειγματικής ηρεμίας ενάντια στην ενόχλησή μου-πάντα πολύ ευγενικό Οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείτε είναι γενικά για τίποτα – και πάντα πολύ πλήρη στις απαντήσεις του στις συχνά πολύ τεχνικές μου ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έλαβα την ευκαιρία να ρωτήσω έναν φίλο, έναν τεχνικό σύνδεσης στο Orange, αν μπορούσε να κάνει κάτι για μένα. Θα έπρεπε να ήμουν επιφυλακτικός όταν εξήγησε να μην βρω τον αριθμό του PTO στα αρχεία του.

“Δεν είστε επιλέξιμοι …”

11 Μαΐου, 4 μήνες μετά από τη συνδρομή μου, μετά από μια ακόμη συνάντηση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, επομένως καλώ τον ίδιο τον Orange Advisor απογοητευμένο που με ζητά για τρίτη φορά τον αριθμό του PTO μου. Μέσα από το ακουστικό σκοπεύω να το επαναφέρω στο πληκτρολόγιό του πριν να πω στον εαυτό μου ότι … δεν είμαι επιλέξιμος για πορτοκαλί ίνες, αλλά ότι μπορούν να μου προσφέρουν μια προσφορά ADSL.

Σύμφωνα με την Orange, υποστηρίζοντας την αποκλειστικότητα του φορέα εκμετάλλευσης, μόνο δύο κτίρια θα ανοίξουν ήδη με ελεύθερο ανταγωνισμό για σύνδεση, συμπεριλαμβανομένου του εκεί όπου το σημείο συγκέντρωσης εμφανίστηκε αρχικά στη διεύθυνσή μου, πρόβλημα που είχα αναφέρει τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το ARCEP, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα για τον χειριστή του κτιρίου, είναι επομένως μια επιλογή πορτοκαλιού.

Έτσι λοιπόν, μόνο δέκα ημέρες αργότερα, κατέληξα με ένα λειτουργικό freebox στο σαλόνι μου και μια ορισμένη αποστροφή στο πορτοκαλί που θα μπορούσε να γνωρίζει από τις 11 Ιανουαρίου, όταν ανέφερα τον αριθμό του PTO μου, ότι δεν ήμουν επιλέξιμος για την προσφορά τους.

Μετά τη συγγραφέα στο κατάστημα

Μετά από όλες αυτές τις περιστροφές και στροφές, σκέφτηκα ότι η ιστορία έχει τελειώσει, μέχρι που έφερα πίσω το κλειδί μου 4G που δανείστηκε για την περίσταση στο κατάστημα και που ήταν ιδιαίτερα για μένα (που θα αποτελέσει αντικείμενο ενός άλλου άρθρου))). Και πάλι, η εμπειρία δεν ήταν μέχρι τις προσδοκίες μου, αφού ο άνθρωπος που με καλωσορίζει στην είσοδο του καταστήματος δεν μπορούσε να με βοηθήσει, επειδή η γραμμή είχε ήδη τερματιστεί. Γι ‘αυτό περίμενα 40 λεπτά, βλέποντας ανθρώπους που έφτασαν μετά από μένα να φροντίζω μπροστά μου, έτσι ώστε, στο τέλος, ο άνθρωπος που με έλαβε αρχικά επέστρεψε σε μένα και … ανακάμπτει το ψωλή σε αμφιβολία σε λίγα λεπτά.

Συνολικά, η Orange θα με έκανε να χάσω 4 μήνες και 40 λεπτά ..