Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα επιλέξει σε λιγότερο από 30.000 ευρώ?, Κορυφαία 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην καλύτερη αξία για τα χρήματα

Ποια είναι η καλύτερη αξία αυτοκινήτου ηλεκτρικού ρεύματος για χρήματα

Contents

Οι επιλογές μας συμπαγών σε λιγότερο από 30.000 ευρώ:

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα επιλέξει σε λιγότερο από 30.000 ευρώ ?

Citroën DS 3

Ένα ηλεκτρικό όχημα σε λιγότερο από 30.000 ευρώ είναι δυνατό, ειδικά χάρη στο οικολογικό μπόνους. Σας βοηθάμε να ταξινομήσετε και να επιλέξετε το καλύτερο προσιτό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Μετάβαση ενέργειας από την αγορά αυτοκινήτων, τιμή καυσίμου που εκρήγνυται ή απλή επιθυμία να οδηγήσει σε ξεκούραστη σιωπή … οι λόγοι για τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πολυάριθμοι. Σήμερα, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών δεν είναι μόνο υπερτιμημένα μοντέλα. Πολλοί κατασκευαστές έχουν διαθέσει στο εμπόριο πιο προσιτά οχήματα τους τελευταίους μήνες, που πωλούνται για λιγότερο από 30.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό, μεγαλύτερο από 26.789 ευρώ που δαπανώνται κατά μέσο όρο για την αγορά νέου οχήματος (πηγή: The Argus), αλλά που εξακολουθεί να αποτελεί το επίπεδο εισόδου στο ηλεκτρικό.

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε στον προβληματισμό σας, βασίσαμε σε όλες τις δοκιμές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν στο 01NET.com για να επιλέξετε τα πιο ελκυστικά μοντέλα σε λιγότερο από 30.000 ευρώ.

Κάτω από τα 30.000 ευρώ, η επιλογή είναι περιορισμένη

Προφανώς, ο στόχος μας δεν είναι να αναφέρουμε όλα τα μοντέλα που μπορούν να αγοραστούν μέσω αυτού του ποσού. Η επιλογή μας επικεντρώνεται στα δύο ή τρία πιο ενδιαφέροντα μοντέλα για κάθε κατηγορία, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα της πόλης, συμπαγή ή ακόμα και SUVs.

Η άλλη προκατάληψη αυτής της σύγκρισης είναι να συμπεριλάβει άμεσα το οικολογικό μπόνους στην τελική τιμή του οχήματος. Πράγματι, αν αποφασίσουμε να κάνουμε χωρίς αυτή την ώθηση 6.000 ευρώ που προσφέρει το κράτος, η επιλογή μειώνεται σημαντικά και δεν είναι πλέον δυνατό να βρεθεί κάτι διαφορετικό από ένα αυτοκίνητο της πόλης. Τέλος, για όλους τους χρήσιμους σκοπούς, σημειώστε ότι το οικολογικό μπόνους για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι η μόνη βοήθεια που μπορεί να επιτευχθεί κατά την αγορά ενός “VE”. Πράγματι, εκτός από το ασφάλιστρο μετατροπής για το rebus ενός παλιού αυτοκινήτου (2.000 ευρώ), αρκετές πόλεις ή περιοχές προσφέρουν πρόσθετη βοήθεια σωρευτική με εθνικά μπόνους. Κατά συνέπεια, οι τιμές που διατηρήσαμε στην επιλογή μας είναι ενδεικτικές τιμές και αναμφισβήτητα θα είναι δυνατόν να επιτύχουμε καλύτερα, είτε από μια τοπική κοινότητα είτε από τη διαπραγμάτευση άμεσα με τον αντιπρόσωπό σας.

Μικρά αυτοκίνητα της πόλης, μια προεπιλεγμένη επιλογή ?

Για να μειωθεί η τιμή ενός αυτοκινήτου, η απλούστερη λύση είναι η μείωση των απαιτήσεών της … και το μέγεθος του οχήματος. Η παροιμία είναι εξίσου αληθινή στο ηλεκτρικό, όπου οι μικροί κατοίκοι της πόλης είναι επίσης μηδενικά αυτοκίνητα εκπομπών. Ωστόσο, ο αριθμός των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της πόλης δεν είναι εξαιρετικός, το σφάλμα εν μέρει στον όμιλο Volkswagen που αποφάσισε ότι δεν ήθελε πλέον να επενδύσει σε ένα τμήμα όπου τα περιθώρια ήταν τελικά αρκετά χαμηλά. Έξοδος λοιπόν το εξαιρετικό Seat Mi Electric, το Skoda Citigo IV ή το VW e-up, οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί από την πώληση. Ευτυχώς, μια προσφορά επιμένει και δεν είναι χωρίς ενδιαφέρον.

Οι επιλογές των κατοίκων της πόλης σε λιγότερο από 30.000 ευρώ:

Dacia Spring (12.400 ευρώ)

Μικρό, με ένα αρκετά και περιορισμένο σχεδιασμό στην απόδοση, το Dacia Spring είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κάνει το πλήθος όνειρο. Και όμως η τιμή του πρέπει να ενθαρρύνει τον προβληματισμό. Για λίγο πάνω από 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του οικολογικού μπόνους), το αυτοκίνητο της πόλης της μάρκας χαμηλού κόστους στη Renault εκπληρώνει το ρόλο του πολύ καλά: αυτό ενός επιπλέον αυτοκινήτου ή δεύτερου οχήματος του σπιτιού. Εφόσον έχετε μόνο αστική χρήση του οχήματός σας, η άνοιξη μπορεί επίσης να κάνει το τέχνασμα. Δεν είναι αστραπή (44 hp), όχι ένα θηρίο αυτονομίας (περίπου 250 χλμ.), Αλλά γεμίζει τις πλειοψηφίες των ημερήσιων αναγκών για μια αρκετά χαμηλή τιμή. Μικρό μπόνους: Ο συμπαγής σχεδιασμός SUV προσφέρει μια εκπληκτική θέση οδήγησης για ένα αυτοκίνητο της πόλης.

Δυνατό σημείο : η τιμή

Αδυναμία : Ποιότητα κατασκευής και περιορισμένη ευελιξία

Σχέση ποιότητας και τιμής : 8/10

Citroën Friend (6,990 ευρώ)

Είναι ένα μικρό UFO σε τέσσερις τροχούς, αλλά πρέπει -να έχετε στους γαλλικούς δρόμους. Magré άτυπος στυλ και περιορισμένες παραστάσεις του, ο φίλος της Citroën έχει καθιερωθεί ως μια νέα αστική φιγούρα. Πωλείται στο FNAC, διαθέσιμο με συνδρομή στην τιμή ενός τηλεφωνικού πακέτου ή στο LLD, το Caitadin με Chevrons είναι ικανοποιημένη με κινητήρα 6 kW και μίνι μπαταρία 5,5 kWh (70 χλμ. Αυτονομία). Μπόνους: Μπορεί να οδηγηθεί χωρίς άδεια δεδομένου ότι θεωρείται ελαφρύ τετρακυκλικό.

Δυνατό σημείο : Το στυλ του χωρίζει

Αδυναμία : Η απόδοσή του

Σχέση ποιότητας και τιμής : 7/10

Renault Twingo ZE (20.450 ευρώ)

Το Twingo είναι ένας κάτοικος της πόλης. Μικρό, ελαφρύ και πολύ εύκολο στον ελιγμό, έπρεπε να διατηρήσει τα ίδια χαρακτηριστικά στην 100% ηλεκτρική έκδοση του. Η Renault πέτυχε στο στοίχημά της και προσφέρει ένα ισορροπημένο αυτοκίνητο της πόλης με μπαταρία 22 kWh (μόλις 200 χλμ. Αυτονομία) και κινητήρα 82 hp (60 kW). Δεν χρειάζεται να ελπίζουμε για τρελές επιταχύνσεις παρά το βάρος που περιέχεται στο μηχάνημα. Από την άλλη πλευρά, οι πλευρικές αισθήσεις κατά την οδήγηση, το twingo ze είναι ένα μικρό “kart” με την καλύτερη ακτίνα στροφής στον τομέα, γεγονός που την καθιστά μια απόλαυση να οδηγεί, με την προϋπόθεση, ωστόσο, να μην μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο. Μόνο μειονέκτημα: Η βασική έκδοση είναι αρκετά κοτόπουλα στον εξοπλισμό και η πολιτική επιλογής Renault αυξάνει την τιμή του Twingo με υψηλή ταχύτητα.

Δυνατό σημείο : αναλογία ισχύος/αυτονομίας

Αδυναμία : Μια ακόμα υψηλή τιμή

Σχέση ποιότητας και τιμής : 7/10

Συμπαγή και sedans: Σας ευχαριστώ το οικολογικό μπόνους !

Εάν η προσφορά υπάρχει στα αυτοκίνητα της πόλης, είναι πολύ πιο σπάνιο στην ανώτερη κατηγορία. Πράγματι, στην οικογένεια συμπαγών και sedans, μπορείτε να ξεχάσετε τα δευτερόλεπτα εάν ο προϋπολογισμός σας δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Όσον αφορά τα συμπαγή, μόνο ένα μοντέλο εμφανίζεται σε λιγότερο από 30.000 ευρώ, εξαιρουμένων των οικολογικών μπόνους. Θα καταλάβετε, έτσι ώστε αυτό το τμήμα να υπάρχει στη σύγκρισή μας, η ώθηση του κράτους πρέπει να διαρκέσει. Εν τω μεταξύ, σας επιτρέπει να πάρετε τα χέρια τους σε μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Essentials E-208 και Mégane. Παρ ‘όλα αυτά, τα κορυφαία μας 3 δεν υπόκεινται σε στοιχεία πωλήσεων.

Οι επιλογές μας συμπαγών σε λιγότερο από 30.000 ευρώ:

MG4: Η βασίλισσα του λόγου ποιότητας/τιμών (από 22,990 ευρώ)

Το Compact της MG είναι αναμφισβήτητα το μοντέλο που μπορεί να επιβάλει σε πολλές συγκρίσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η πολύ επιθετική τιμή του, από 22.990 ευρώ για την πιο προσιτή έκδοση, είναι ξεκάθαρη στην αγορά. Σε αυτή τη διαμόρφωση, είναι το μόνο αυτοκίνητο στην επιλογή μας που δεν χρειάζεται το οικολογικό μπόνους για να εμφανιστεί σε λιγότερο από 30.000 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η ώθηση του κράτους ωφελεί χαρούμενα τα δύο υψηλά, άνετα και πολυτελή τελειώματα. Αυτά αν εμφανίζονται αντίστοιχα στα 32.990 και 34.990. Αλλά τι προσφέρει το MG4 για αυτήν την τιμή. Απλά ένα από τα καλύτερα οχήματα που έχουν εξοπλιστεί στην κατηγορία με κινητήρα 204 hp, πάνω από 450 χλμ. Αυτονομία με την μπαταρία 64 kWh και τον πιο πλήρη εξοπλισμό που αξίζει ορισμένα οχήματα που πωλούνται δύο φορές πιο ακριβά.

Όσον αφορά την έκδοση εισόδου, το πρότυπο MG4, είναι ικανοποιημένο με έναν λιγότερο φιλόδοξο κινητήρα και μπαταρία (170 hp και 51 kWh), αλλά σε αυτό το επίπεδο τιμών, είναι απλά χωρίς ισοδύναμο.

Δυνατό σημείο: η τιμή

Αδυναμία: σε αυτήν την τιμή ? κανένας

Σχέση ποιότητας και τιμής: 9/10

Peugeot E-208 (26.000 ευρώ) ή Opel Corsa E (25.900 ευρώ)

Από τη μία πλευρά, η βασίλισσα των πωλήσεων αυτοκινήτων (όλες οι κατηγορίες σε συνδυασμό), στη Γαλλία, από την άλλη το τεχνικό ισοδύναμο της λίγο λιγότερο αισθητικά επιτυχημένο. Πράγματι, κάτω από τα αντίστοιχα φορέματα τους, το Peugeot E-208 και το Opel Corsa E μοιράζονται την ίδια τεχνική πλατφόρμα και ελάχιστα ή πέφτουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Η Γάλλος μπορεί να καυχηθεί για ένα πιο σπάνιο σχεδιασμό και μια πολύ σύγχρονη καμπίνα με βάση την τεχνολογία i-cockpit, αλλά αυτά τα coquetries μεταφράζονται σε μια τιμή ελαφρώς υψηλότερη από την ομόλογή της στην ομάδα Stellantis. Οποιοσδήποτε, η προτίμησή μας είναι ακόμα για το συμπαγές υπογεγραμμένο λιοντάρι το οποίο δεν έχει μόνο πολύ στυλ, αλλά και το οποίο μπορεί επίσης να καυχηθεί για μια συνεχή βελτίωση με την πάροδο του χρόνου. Πράγματι, στα τέλη του 2021, οι ουσιαστικές αλλαγές είχαν καταστήσει δυνατή τη βελτίωση της αυτονομίας των 340 έως 362 χλμ. Είναι ήδη φημολογείται ότι η επόμενη έκδοση του Electric Compact θα είναι η διδασκαλία των 400 χλμ. Με ένα μόνο φορτίο.

Peugeot E208

Δυνατό σημείο : Σχεδιασμός και καμπίνα

Αδυναμία: υψηλή τιμή

Σχέση ποιότητας και τιμής: 8/10

Opel Corsa E

Δυνατό σημείο: Φθηνότερο από το E-208 για ισοδύναμη απόδοση

Αδυναμία: Σχεδιασμός και καμπίνα

Σχέση ποιότητας και τιμής: 7/10

Renault Zoé (26.700 ευρώ)

Συμβουλευτείτε ένα Renault Zoé στο τέλος της καριέρας του σε βάρος ενός Renault Mégane E-Tech Electric ? Εάν το φθηνότερο από το megane (29.200 ευρώ), το EV40, είναι σχεδόν σε τιμή ενός κατάλληλα προικισμένου zoé, είναι χάρη σε όποιον συμβιβασμό φαίνεται δύσκολο να δεχτεί. Πράγματι, το τελευταίο συμπαγές της Renault δεν έχει γρήγορη χρέωση και η ισχύς φόρτισης περιορίζεται σε 7,4 kWh. Σε σύγκριση, το Zoé ενημερώθηκε το 2019 είναι σίγουρα λιγότερο dapper, λιγότερο ευρύχωρο και λιγότερο τεχνολογικά προηγμένο, αλλά έχει ανώτερη αυτονομία και μπορεί εύκολα να φορτωθεί. Σας παραχωρούμε, το 2022, η επιλογή μιας Ζωής δεν είναι τίποτα σέξι, αλλά ο πρωτοπόρος των γαλλικών ηλεκτρικών παραμένει μια λογική και ισορροπημένη επιλογή.

Δυνατό σημείο: αναλογία ισχύος/αυτονομίας

Αδυναμία: Παλαιότερη εικόνα

Σχέση ποιότητας και τιμής: 7/10

Τιμητική αναφορά: Εάν η επιλογή μας θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερα από τρία μοντέλα, το Fiat 500, το ID VW.3, αλλά κυρίως το Renault Mégane E-Tech EV40 θα εμφανιστεί σίγουρα στο αρχείο. Το τελευταίο θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερο από μια αναφορά εάν χρησιμοποιήθηκε μόνο σε ένα αστικό περιβάλλον και φορτώθηκε μόνο στο σπίτι.

SUV: Οι ευρωπαϊκές μάρκες απουσιάζουν από τον ανταγωνισμό

Εάν τα ηλεκτρικά sedans σε λιγότερο από 30.000 ευρώ δεν υπάρχουν, τα SUV στην ίδια τιμή είναι σχεδόν σπάνια πουλιά. Ένα επιφανές γεγονός ότι αυτή η εκπληκτική κατάσταση: δεν υπάρχει ευρωπαϊκό ηλεκτρικό SUV που πωλείται για λιγότερο από 30.000 ευρώ. Οι Γάλλοι κατασκευαστές δεν έχουν ακόμη επενδύσει αυτήν την αγορά. Όσο για τους Γερμανούς, στοχεύουν πιο πλούσιους ιδιοκτήτες με μοντέλα premium. Μια στρατηγική για την οποία η Volvo, η Tesla και η Ford εγκατέλειψαν επίσης μια λεωφόρο σε ασιατικούς κατασκευαστές.

Hyundai Kona (30.400 ευρώ)

Βεβαίως, πωλείται μερικές εκατοντάδες ευρώ ακριβότερα από το συμβολικό μπαρ των 30.000 ευρώ, αλλά κάτι μας λέει ότι αν επισκεφθείτε τον αντιπρόσωπο σας Hyundai, θα είναι σε θέση να καταβάλει την απαραίτητη προσπάθεια για το Kona να είναι μέρος της επιλογής μας.

Στην έκδοση εισόδου του, το κορεατικό συμπαγές SUV έχει μια μικρή μπαταρία 39 kWh. Αυτό είναι σίγουρα πολύ μειωμένο για να εξετάσουμε ένα μακρύ ταξίδι, αλλά για όλα τα άλλα, το Kona έχει ένα κύριο περιουσιακό στοιχείο: είναι ένα από τα οχήματα που θεραπεύει την κατανάλωσή του περισσότερο. Αυτό ταλαντεύεται μεταξύ 12 kWh/100km και 14 kWh/100 χλμ. Εφόσον ο οδηγός παραμένει μακριά από τον αυτοκινητόδρομο. Για τα υπόλοιπα, διαθέτει εξοπλισμό ποιότητας και πολύ υψηλότερο επίπεδο τερματισμού από ό, τι ορισμένα ευρωπαϊκά SUV που πωλούνται πιο ακριβά. Κατά συνέπεια, είναι η πρώτη μας λογική επιλογή στην κατηγορία Electric SUV.

Δυνατό σημείο: η κατανάλωση

Αδυναμία: Το πιο ακριβό όχημα της επιλογής μας

Σχέση ποιότητας και τιμής: 8/10

MG ZS EV (26.990 ευρώ)

Με τη συνταγή του που προσφέρει οχήματα πολύ καλά εξοπλισμένα σε ιδιαίτερα επιθετικές τιμές, οι Κινέζοι SAIC Motors, ιδιοκτήτης της μάρκας MG, έχουν στο τμήμα των ηλεκτρικών SUV με τα ίδια επιχειρήματα όπως στα Compacts. Το μοντέλο της ναυαρχίδας, το ZS EV είναι η ενσάρκωση των αρχών που επέτρεψαν στο εμπορικό σήμα να κάνει μια αξιοσημείωτη επιστροφή στην ευρωπαϊκή σκηνή το 2020. Με ένα τακτοποιημένο εσωτερικό, πολλά βοηθήματα οδήγησης και περισσότερο από ειλικρινείς επιδόσεις, το ZS EV παρουσιάζεται ως το φθηνότερο ηλεκτρικό SUV στην αγορά (η άνοιξη Dacia έχει μόνο εμφάνιση και δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε αυτό το τμήμα).

Δυνατό σημείο : η τιμή

Αδυναμία: οποιοδήποτε σχέδιο

Σχέση ποιότητας και τιμής: 8/10

Ειδική αναφορά: Ο ξάδερφος του Hyundai Kona στην κορεατική ομάδα δεν είναι άλλος από το Kia E-Niro. Χτισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το αγαπημένο μας ηλεκτρικό SUV, φτάνει πίσω μόνο λόγω ενός πιο ντροπαλού σχεδιασμού και περισσότερου εξοπλισμού κοτόπουλου. Από την άλλη πλευρά, είναι ελαφρώς φθηνότερο και επομένως μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση.

Ηλεκτρικά διαλείμματα: Η έλλειψη

Δύσκολο να γίνει η κατηγορία πιο μικρή από αυτή των ηλεκτρικών διαλείμματα, καθώς υπάρχουν μόνο δύο μοντέλα στην αγορά. Το ένα κοστίζει 26.990 ευρώ, τα άλλα 100.000 ευρώ περισσότερα. Επομένως, δεν είναι το Porsche Taycan Sport Turismo που θα ενσωματώσει την επιλογή μας, αλλά το πιο μέτριο MG5.

Οι ηλεκτρικές επιλογές SUV μας σε λιγότερο από 30.000 ευρώ:

MG5 (26,990 ευρώ)

Ο Saic Motors δεν έβλεπε πολύ μακριά για να φανταστεί το ηλεκτρικό του διάλειμμα. Πήρε το τεχνικό μέρος του SUV του, το ZS EV για να το προσαρμόσει σε ένα διάλειμμα. Το τεχνικό φύλλο και η τιμή είναι σχεδόν αντιγραφή/επικόλληση κινεζικό ηλεκτρικό SUV, αλλά το MG5 έχει το δικό του πλεονέκτημα: αεροδυναμική που του επιτρέπει να μειώσει την κατανάλωσή του. Πιο ευρύχωρο από το ZS EV, έχει επίσης μεγαλύτερη αυτονομία (έως και 400 χλμ. Σε βέλτιστες συνθήκες). Μικρό μπόνους: Έχει μια λειτουργία V2L για να χρησιμοποιήσει τη μπαταρία του οχήματος για να φορτώσει τα δικά σας gadgets, είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για ηλεκτρικό ποδήλατο.

Δυνατό σημείο : η τιμή

Αδυναμία : σχέδιο

Σχέση ποιότητας και τιμής : 8/10

Βασικές ερωτήσεις πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο:

Ποιο είναι το καλύτερο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Η επιλογή, ακόμη και κάτω από 30.000 ευρώ, δεν είναι τόσο πλούσια όσο είναι θερμική, αλλά είναι ποικίλη και θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την επιλογή για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα SUV ή ακόμα και ένα διάλειμμα.

Ποιο είναι το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Προς το παρόν, κανένας κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν κατάφερε να ξεχωρίσει για την αξιοπιστία των μοντέλων του. Γενικά, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν λιγότερα μηχανικά μέρη και υπόκεινται λιγότερο σε καταστροφές. Αντίθετα, εξαρτώνται περισσότερο από το σύστημα λογισμικού τους.

Ποια είναι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε λιγότερο από 30.000 ευρώ ?

Η αυτονομία ποικίλλει ανάλογα με τα μοντέλα και επομένως τις τιμές. Για 30.000 ευρώ, ένας απαιτητικός καταναλωτής θα πρέπει να ελπίζει για τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα αυτονομίας. Αλλά θα πρέπει επίσης να δώσει προσοχή στην ταχύτητα φόρτισης που είναι ένα σχεδόν σημαντικό στοιχείο ως μπαταρία.

Ποια είναι η καλύτερη αξία αυτοκινήτου ηλεκτρικού ρεύματος για χρήματα ?

Ψάχνετε για την καλύτερη αξία αυτοκινήτου ηλεκτρικού ρεύματος για χρήματα ? Αυτά τα κορυφαία 10 καλύτερα μοντέλα θα σας βοηθήσουν να βρείτε το σπάνιο μαργαριτάρι.

Καλύτερη αξία αυτοκινήτου ηλεκτρικού ρεύματος για χρήματα

Για να δείτε αυτόν τον οδηγό στο βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί

Μάθετε τι σημείο φόρτισης Είναι φτιαγμένο για σενα

Εκτιμήστε την μελλοντική εξοικονόμηση ενέργειας
Κάντε κλικ εδώ για να εμφανίσετε τη σύνοψη

Βρείτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με καλή αξία για τα χρήματα: είναι δυνατόν

 • Σας εισαγάγει στα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εμφανίζουν την καλύτερη αξία για τα χρήματα (κατά τη γνώμη μου),
 • Και θα κάνω ακόμη περισσότερα από αυτό. Θα σας πω επίσης για τη βοήθεια της βοήθειας για να πληρώσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ακόμη και φθηνότερα.

Θα δείτε, στο τέλος θα έχετε ήδη μια πιο ακριβή ιδέα για το μοντέλο στο οποίο γυρίζετε. Το τελευταίο βήμα θα είναι να βρείτε τον σταθμό φόρτισης για το υπέροχο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Ας ξεκινήσουμε αμέσως τα 10 κορυφαία επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αμέσως.

Τα κορυφαία 10 από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αξίας για χρήματα

Θα έχετε παρατηρήσει, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά. Επομένως, δεν είναι απαραίτητα εύκολο να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ..

Σας έκανα μια επιλογή από τα 10 αυτοκίνητα που, κατά τη γνώμη μου, είναι η πιο ελκυστική τιμή αξίας.

 • MG MG4,
 • Το Renault Zoé,
 • Fiat 500E,
 • Το φύλλο Nissan,
 • Volkswagen ID4,
 • Το Peugeot E208,
 • Το kia e-noro,
 • Το μοντέλο Tesla 3,
 • Hyundai Ioniq 6,
 • Και η άνοιξη της Dacia.

Θα σας πω για κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα λεπτομερώς για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που έγινε για εσάς.

1. MG MG4: Η καλύτερη τιμή αναφοράς τιμών

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο MG4 MG4

Το MG είναι ένα εμπορικό σήμα που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στη Γαλλία. Αλλά έχει επανεμφανιστεί από τότε αγοράστηκε από SAIC Motors. Η κινεζική κοινωνία ήταν πράγματι σε θέση να βάλει το εμπορικό σήμα πίσω στη σκηνή με το MG4.

Με Αρκετά απίστευτες υπηρεσίες Και Μια ελκυστική τιμή, Αυτό είναι ίσως το καλύτερο τώρα τώρα.

Ναι, ελέγχει όλα τα κουτιά. Είναι όμορφη, επαναφορτίζεται γρήγορα, έχει καλή αυτονομία και είναι Πολύ ευχάριστο στην οδήγηση.

Εν ολίγοις, υπάρχουν λίγα αδύναμα σημεία (ή ακόμα και κανένα) που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εκτίμησή του. Και όλα αυτά για λιγότερο από 30.000 ευρώ, λέμε ναι.

Σας αφήνω να δείτε αυτή τη μικρή ζωγραφική με τα χαρακτηριστικά του για να σας πείσω.

Συγκεκριμένα, το MG4 σαφώς δεν εμφανίζεται μπροστά σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι αυτό το εξαιρετικά βαθμολογημένο sedan μπορεί να έχει λίγο πρόβλημα να γλιστρήσει στην πόλη.

Έτσι, αν ψάχνετε για ένα πιο συμπαγές μοντέλο, πιθανότατα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε άλλο αυτοκίνητο.

Γιατί όχι το Renault Zoé ?

2. Renault Zoe: Το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο της πόλης

Renault Zoe Electric Car

Έχετε πιθανώς ακούσει για το Renault Zoé. Αυτό το μικρό αυτοκίνητο της πόλης για το διαμάντι είναι απλά Ένα από τα καλύτερα μοντέλα που πωλούν στη Γαλλία.

Και, όταν βλέπετε την τιμή και τα χαρακτηριστικά του, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο. Τη στιγμή Συμπαγής και βολικός, Αντιστοιχεί τέλεια για καθημερινή χρήση για μικρά ταξίδια στην πόλη.

Λοιπόν, από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι, επίπεδο σχεδιασμού, μπορούμε πιθανώς να τον κατηγορήσουμε για μια παράξενη πλευρά. Αλλά για την τιμή, είναι εντελώς συγγνωστή.

Για να το πούμε απλά, αν ψάχνετε για ένα μοντέλο για να πάει στη δουλειά, το Renault Zoé θα είναι περισσότερο από αρκετό.

Θα βρείτε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτόν τον πίνακα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Renault Zoe είναι μάλλον ενδιαφέρουσα επίπεδο αξίας. Αλλά δεν είναι το μόνο. Στο ίδιο είδος και λίγο φθηνότερο, υπάρχει επίσης το Fiat 500E.

3. Fiat 500E: Τα αυτοκίνητα της πόλης ξοδεύουν παντού

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fiat 500

Στο στυλ της πόλης που έχει γοητεία, το Fiat 500 βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Αν ψάχνετε ένα εύχρηστο αυτοκίνητο Για να γλιστρήσετε στην πόλη, αυτό το μικρό ιταλικό γίνεται για εσάς.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτήν Επανεξέταση του Vintage Design Εμπνευσμένο από το Fiat 500 του παρελθόντος θα σας κάνει να σπάσετε. Και αν αφήσετε τον εαυτό σας να γοητεύσει, θα το δείτε αυτό μια φορά πίσω από το τιμόνι είναι Ευχάριστο να χειριστείτε.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν η ποιότητα του σχεδιασμού και του εξοπλισμού του είναι αναμφισβήτητο, η αυτονομία του είναι πολύ περιορισμένη.

Συγκεκριμένα, αυτό είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για να περπατήσετε γύρω από την πόλη με στυλ. Σας αφήνω να πάρετε την ιδέα σας για τα χαρακτηριστικά του με αυτόν τον πίνακα.

Ένα κομμάτι του ίδιου είδους, έχετε επίσης το Renault Twingo E-Tech που μου αρέσει. Από την άλλη πλευρά, το βρίσκω λίγο λιγότερο όμορφο.

Ψάχνετε για ένα ελαφρώς πιο ευρύχωρο και αποτελεσματικό αυτοκίνητο, αλλά το οποίο παραμένει προσβάσιμο ? Έτσι, το φύλλο Nissan θα σας ενδιαφέρει.

4. Nissan Leaf: Το ασφαλές στοίχημα

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan Leaf

Η Nissan ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που ξεκίνησαν ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα Με την πρώτη έκδοση του φύλλου του. Φυσικά, έχει αλλάξει λίγο σήμερα για να προσαρμοστεί.

Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο εξακολουθεί να συνδυάζει πολλά θετικά σημεία.

Τόσο ευρύχωρο όσο και άνετο, προσφέρει ενδιαφέρουσα αυτονομία, όλα σε μια τιμή περισσότερο από προσβάσιμη. Μπορούμε ακόμα να τον κατηγορήσουμε Αρκετό χρόνο φόρτισης για την προτεινόμενη αυτονομία.

Αλλά θα δείτε σε αυτόν τον πίνακα ότι, γενικά, υπερασπίζεται τον εαυτό της πολύ άσχημα.

Λοιπόν, το βλέπετε, το φύλλο Nissan είναι αρκετά ελκυστικό για ενδιάμεσα οικογενειακά ταξίδια. Έτσι είναι ένας καλός συμβιβασμός όταν ψάχνετε για ένα προσιτό και χρήσιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά είναι αλήθεια ότι ο σχεδιασμός είναι λίγο.

Γι ‘αυτό, αν δώσετε κάποια σημασία για την αισθητική του οχήματός σας, το Volkswagen ID4 πιθανότατα θα ήθελε περισσότερο.

5. Volkswagen ID4: Η συμμαχία της άνεσης και της απόδοσης

Volkswagen ID.4 Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αν ψάχνετε για ένα ευρύχωρο, άνετο, κομψό και αποτελεσματικό αυτοκίνητο, τότε το Volkswagen ID4 θα σας ευχαριστήσει αναγκαστικά.

Αυτό το μοντέλο της γερμανικής μάρκας συγκεντρώνει πράγματι πολύ από τις ιδιότητες που αναμένονται από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, είναι Μεγάλη αυτονομία Σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε για οικογενειακά ταξίδια χωρίς καμία ανησυχία. Και ποιος λέει ότι το οικογενειακό αυτοκίνητο δεν σημαίνει απαραίτητα σχέδιο σχεδίου. Ναι, η έκδοση GTX ID4 μπορεί να πάει από ταχύτητα 0 έως 100 km/h σε 6 δευτερόλεπτα.

Βασικά, αν ψάχνετε για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και διασκεδαστικό για να οδηγήσετε, αυτό το μοντέλο γίνεται για εσάς.

Σας αφήνω να κρίνετε μόνοι σας, ρίχνοντας μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα.

Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι το μικρό σημείο που το κάνει να τσιμπηθεί είναι η τιμή … αλλά hey, με τέτοιες παραστάσεις παραμένει μια καλή συμφωνία.

Μετά, αν ψάχνετε για ένα αυτοκίνητο του ίδιου στυλ, αλλά λίγο φθηνότερο, το ID3 μπορεί επίσης να κάνει το τέχνασμα.

Διαφορετικά, στο ίδιο είδος και στο ίδιο εύρος τιμών, έχετε επίσης το Peugeot E-208.

6. Peugeot E-208: Το αυτοκίνητο του έτους 2020 (και αξίζει τον κόπο το 2023)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Peugeot E-208

Οι γαλλικές μάρκες αυτοκινήτων κάνουν αρκετό επίπεδο τιμών. Η απόδειξη αυτού είναι το E-208.

Ναι, αυτό το αυτοκίνητο Lion Brand City ήταν εκλεγμένο αυτοκίνητο του έτους 2020. Δηλαδή πόσο είναι μια αναφορά στο περιβάλλον.

Εάν μπείτε στον πειρασμό, θα το δείτε αυτόΠροσφέρει όλη την άνεση που αναμένεται από αυτό το είδος οχήματος. Ξαφνικά οδηγεί πολύ εύκολα.

Και, λίγο περισσότερο, οι αθλητικές καμπύλες της πιθανότατα δεν θα σας αφήσουν μη ευαίσθητα αν σας αρέσουν τα όμορφα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, θα τον κατηγορήσω Μια αυτονομία εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη και ένα Η κατανάλωση εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή Σε σύγκριση με ορισμένα μοντέλα.

Θα μπορούσε επομένως να είναι τέλειο για τη δημιουργία μεγάλων διαδρομών. Αλλά δυστυχώς, πρέπει να επαναφορτιστεί πολύ συχνά για να το επιτύχει.

Αλλά από την άποψη των υπόλοιπων, δεν χρειάζεται να ντρέπεται για την απόδοσή της όπως μπορείτε να δείτε.

Το E-208 δεν διαθέτει αυτονομία στις προτιμήσεις σας ? Θέλετε ένα πιο ευρύχωρο μοντέλο ? Μην μετακινείτε πια, έχω αυτό που χρειάζεστε. Το e-no της Kia σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

7. Tesla Model 3: Το πιο πολυτελές και αποτελεσματικό

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model 3

Όταν μιλάμε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι δύσκολο να μην πλησιάσουμε τον Tesla. Η μάρκα αυτοκινήτου του αμερικανικού δισεκατομμυριούχου Elon Musk είναι προφανώς μέρος των αναφορών στο θέμα.

Έτσι έπρεπε να συμπεριλάβω το μοντέλο 3 σε αυτό το κορυφαίο 10. Ναι, αυτό ευπροσάρμοστο sedan με κομψό σχέδιο είναι από τα καλύτερα σε επαναφορτιζόμενο όχημα.

Αυτό που πραγματικά εκτιμώ με αυτό το μοντέλο είναι αυτό Μεγάλη αυτονομία και το δικό του ευρύχωρο στήθος. Και ο πιο αθλητικός από εσάς θα εκτιμήσει αναμφισβήτητα τη δύναμη του κινητήρα. Αυτό το μοντέλο σας επιτρέπει να πάτε από 0 έως 100 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Βασικά, το μοντέλο Tesla 3 είναι το τέλειο μείγμα μεταξύ πολυτέλειας, άνεσης και απόδοσης.

Έβαλα τα κύρια χαρακτηριστικά του στον πίνακα ακριβώς παρακάτω. Θα σας επιτρέψει να δείτε τι αξίζει.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι ακόμα εντυπωσιακό. Αλλά είναι στα πρότυπα Tesla.

Εκτός αυτού, εάν τα μοντέλα της μάρκας σας ενδιαφέρουν, σας συμβουλεύω να ρίξετε μια ματιά στο μοντέλο Tesla-y. Θα μπορούσε να σας ευχαριστήσει αν ψάχνετε για ένα ελαφρώς πιο οικογενειακό μοντέλο.

8. Kia e-noro: Οικογενειακό SUV

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο kia e-noro

Ψάχνετε για ένα οικογενειακό μοντέλο για να πάτε σε ένα ταξίδι ? Έτσι το e-no είναι ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πρέπει να γνωρίζετε.

Αυτό Οικογενειακό SUV Προσφέρετε υπηρεσίες που δεν θα αποτύχουν να σας αποπλανήσουν. Αυτό που μου αρέσει, πάνω απ ‘όλα είναι ότι είναι Ευρύχωρο και αρκετά ευχάριστο για οδήγηση. Αλλά αυτό που κάνει τη δύναμή του είναι η αυτονομία της που μπορεί να υπερβαίνει τα 500 χλμ.

Και όπως πάντα, αυτό που μας αρέσει στο Kia είναι ότι είμαστε σίγουροι ότι είναι ποιότητα. Ναι, αυτός είναι ένας από τους μοναδικούς κατασκευαστές στο Εγγυήστε τα αυτοκίνητά σας 7 χρόνια. Έτσι a priori, είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε.

Αν έπρεπε να κάνω κάποια σχόλια, σίγουρα θα τον κατηγορούσα μέσος σχεδιασμός και ένα Αρκετός χρόνος επαναφόρτισης.

Αλλά, στο σύνολό του, είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο SUV σε μια εντελώς προσβάσιμη τιμή. Μπορείτε επίσης να το δείτε ακριβώς παρακάτω.

Αυτό το μοντέλο σας ενδιαφέρει ? Έτσι για μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερο, έχετε το Hyundai Ioniq 6 που δεν είναι κακό.

9. Hyundai Ioniq 6 Electric: Ο ταξιδιώτης

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο hyundai ioniq 6

Στην τάξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πωλούν καλά, μπορούμε χωρίς κανένα δισταγμό.

Και για καλό λόγο, αυτό το όχημα δεν δείχνει πρότυπα άλλων μοντέλων της κορεατικής μάρκας.

Προσφέρει Όλος ο εξοπλισμός και η απόδοση που μπορούμε να περιμένουμε από ένα μοντέρνο αυτοκίνητο.

Φορτώνεται πολύ γρήγορα, καταναλώνει ελάχιστα και μπορεί Ρίξτε μέχρι 600 χλμ με επαναφόρτιση. Έτσι είναι ένα αυτοκίνητο που αντιστοιχεί πραγματικά στα μεγάλα ταξίδια. Ωστόσο, οι πίσω επιβάτες μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική γνώμη λόγω της Έλλειψη άνεσης των καθισμάτων.

Βλέπετε ότι η απόδοση που προσφέρει το Ioniq 6 εξακολουθεί να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Λοιπόν, όμως, είναι αλήθεια ότι σε περισσότερα από 50.000 ευρώ δεν είναι απαραίτητα ένα μοντέλο προσβάσιμο σε όλους ..

Έτσι για αυστηρότερους προϋπολογισμούς, υπάρχει η άνοιξη της Dacia.

10. Dacia Spring: το φθηνότερο

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Dacia Spring

Η Dacia είναι μια νέα μάρκα που έχει κερδίσει χάρη στα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους της. Αληθινή στις αρχές της, η θυγατρική της Renault προσφέρει επομένως ένα πραγματικά φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Προφανώς, σε τέτοιες τιμές, δεν πρέπει να περιμένετε εξαιρετική απόδοση. Αυτή έχει μικρή αυτονομία, είναι Δεν είναι πολύ όμορφο και είναι αρκετά βαρύ. Αλλά, στην πραγματική ζωή, για ένα επίπεδο εισόδου, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα και δεν είναι ήδη κακό.

Βασικά, σε μόλις πάνω από 20.000 ευρώ, είναι Ιδανικό για να μεταβείτε στο ηλεκτρικό χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Λοιπόν, ακόμη και αν τα αυτοκίνητα που σας παρουσίασα εμφανίζουν την καλύτερη δυνατή αξία για τα χρήματα, είναι αρκετά ακριβά.

Έτσι είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας κάνει να διστάσετε να πάρετε τη βουτιά … ευτυχώς, υπάρχουν βοηθήματα που μπορούν να μειώσουν τη σημείωση.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Μπορείτε να μειώσετε την τιμή αγοράς

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση έχει στοιχηματίσει στα ηλεκτρικά οχήματα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Για να μας ενθαρρύνουμε να εξοπλίσουμε τον εαυτό μας, το κράτος έχει θέσει βοήθεια στη θέση του.

Και μεταξύ των κύριων, υπάρχουν 2 που πρέπει να γνωρίζετε απολύτως:

 • Το οικολογικό μπόνους : Αυτό το μπόνους καταβάλλεται σε άτομα που εξοπλίζουν με ηλεκτρικό όχημα. Το ποσό του μπορεί να φτάσει το 27 % της τιμής του οχήματος εντός του ορίου των 7.000 ευρώ.
 • Το μπόνους μετατροπής : Σας επιτρέπει να λαμβάνετε έως και 2.500 ευρώ όταν ανταλλάσσετε το παλιό σας θερμικό όχημα για ηλεκτρικό. Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτό το ασφάλιστρο μπορεί να φτάσει τα € 6.000.

Μπορείτε επίσης να δείτε το πλάι του τοπική βοήθεια. Μερικοί δήμοι ή περιοχές προσφέρουν βοήθεια για να μεταβείτε στο ηλεκτρικό. Για να μάθετε τι γίνεται στο σπίτι, μπορείτε να πάτε για μια βόλτα εδώ.

Και τα καλά νέα σε όλα αυτά είναι αυτό Αυτά τα βοηθήματα είναι σωρευτικά. Έτσι μπορείτε να μειώσετε την τιμή του οχήματός σας.

Λοιπόν, αυτό είναι καλό, αλλά αν οδηγείτε πολύ, η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να σας προκαλέσει. Να είστε σίγουροι, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να απολαύσετε ηλεκτρικό ακόμη και όταν οδηγείτε πολύ.

Το υβριδικό αυτοκίνητο: μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καλά, αλλά η αυτονομία τους είναι περιορισμένη. Έτσι είναι αλήθεια ότι όταν οδηγείτε πολύ, σταματήστε κάθε φορά την ώρα για επαναφόρτιση, είναι αδύνατο ..

Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων. Ναι, υπάρχει συμβιβασμός, είναι το υβριδικό αυτοκίνητο.

Η λειτουργία του επαναφορτιζόμενου υβριδικού αυτοκινήτου ? Αυτός ο τύπος οχήματος είναι Μεσαίο ηλεκτρικό, μεσαίο. Αυτό σημαίνει ότι στην πόλη είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας που γυρίζει και στο δρόμο είναι ο κινητήρας θερμότητας. Έτσι, μπορείτε ακόμα να εξοικονομήσετε χρήματα.

Λοιπόν, εκεί πηγαίνετε, έχετε τώρα μια ωραία εικόνα των διαφόρων δυνατοτήτων που έχετε στη διάθεσή σας για να πάτε στο ηλεκτρικό. Έτσι, φυσικά, αυτό το Top 10 δεν αναφέρει όλα τα μοντέλα που υπάρχουν.

Έτσι, αν έχετε βρει ένα μοντέλο που δεν υπάρχει εκεί, μην διστάσετε να μου πείτε στα σχόλια. Ρωτήστε με τις ερωτήσεις σας και θα σας απαντήσω.

Εν τω μεταξύ, σας προτείνω να συνοψίσετε όλα όσα είπαμε.

Τα κορυφαία 10 από τα καλύτερα αυτοκίνητα ηλεκτρικής ενέργειας για τα χρήματα: Συνοψίζουμε

Θα καταλάβετε, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αναγκαστικά ένα που αντιστοιχεί στα γούστα σας και στις ανάγκες σας κάπου.

Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Επομένως, είναι σημαντικό να πετύχουμε την καλύτερη ποιότητα τιμής για τα χρήματα.

Σας έδωσα λοιπόν μια μικρή ανασκόπηση όλων των μοντέλων που είδαμε ακριβώς παρακάτω. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει αυτό τουλάχιστον θα σας βοηθήσει να κάνετε την επιλογή σας.

Και μην ξεχνάτε, υπάρχουν βοηθήματα. Το οικολογικό μπόνους και το μπόνους μετατροπής μπορούν να σας επιτρέψουν να μειώσετε τη σημείωση.

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καλύτερη αναφορά αυτονομίας στην κορυφή 10 ?

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καλύτερη έκθεση αυτονομίας στην πρώτη θέση;

Συχνά, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε υψηλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να επωφεληθείτε από την αξιοπρεπή αυτονομία. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα που είναι κατάλληλα για το μπόνους € 5.000 εξακολουθούν να προσφέρουν παραλία από 440 έως 550 χλμ. WLTP σε ένα μόνο φορτίο. Έτσι, μπορούν να εκπληρώσουν απόλυτα το ρόλο του κύριου αυτοκινήτου της οικογένειας, χωρίς να απαιτούν υπερβολικό προϋπολογισμό.

Τον περασμένο Ιανουάριο σας παρουσιάσαμε στα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι επιλέξιμα για το μπόνους του 2023, ικανό να ταξιδέψει πάνω από 470 χλμ. Με ένα μόνο φορτίο, αμέσως μετά τις αλλαγές στους κανόνες του οικολογικού μπόνους. Για να ενημερώσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτήν την κατάταξη, αυτή τη φορά διατηρήσαμε τα δέκα καλύτερα μοντέλα, ταξινομημένα σύμφωνα με την αυτονομία WLTP, από το μικρότερο (440 χλμ.) Έως το μεγαλύτερο (550 χλμ.). Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι αυτή η κατάταξη δεν λαμβάνει υπόψη την τιμή, με εξαίρεση το χαμηλότερο όριο € 47.000. Κατά συνέπεια, υπολογίσαμε επίσης τη σχέση μεταξύ της τιμής και της αυτονομίας κάθε μοντέλου που παρουσιάστηκε. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το τέλος του άρθρου.

Το MG ZS EV μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 440 χλμ

Superst-Mg-ZS-EV-32

Το MG ZS EV Electric SUV, από την κινεζική ομάδα SAIC Motor, εισήχθη στη γαλλική αγορά το 2020. Από τα τέλη του 2021, υπήρξε μια εξ ολοκλήρου ανακουφισμένη έκδοση, προσφέροντας επίσης υψηλότερη χωρητικότητα μπαταρίας. Έτσι, εκτός από την έκδοση 51 kWh με κινητήρα 175 hp, προστέθηκε μια έκδοση 72 kWh με κινητήρα 155 hp. Αυτή η εκτεταμένη έκδοση αυτονομίας και η μειωμένη ισχύ του κινητήρα προσφέρει πολύ καλύτερη αυτονομία, πηγαίνοντας από 320 χλμ. Από την άποψη της τιμής, το ZS EV διατίθεται από € 33.990 για την έκδοση με τη μικρότερη μπαταρία και από € 37.990 για την έκδοση που μας ενδιαφέρει εδώ, με το Finish Finish. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να διαβάσετε την καθημερινή εμπειρία ενός χρήστη, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη μαρτυρία του Thomas, ο οποίος, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα σε μια βιασύνη για να πάτε στο ηλεκτρικό, είναι ικανοποιημένη αφού έκανε πολλά μεγάλα ταξίδια πίσω από το τιμόνι του mg zs ev. Μπορείτε επίσης να βρείτε άλλες μαρτυρίες αφιερωμένες σε αυτό το μοντέλο ή σε άλλους στο φόρουμ μας ή στον καθαρό ιστότοπο αυτοκινήτων, στο όχημα γνώμης τμήματος.

01

Το MG4 μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 450 χλμ

MG4-001

Στο MG, βρίσκουμε το διάσημο MG4, ένα ηλεκτρικό συμπαγές που έχει κλονίσει τον ανταγωνισμό και συνεχίζει να το κάνει. Κατάφερε ακόμη και να υπερβεί το Renault Megane όσον αφορά τις εγγραφές, τουλάχιστον για τον Μάιο του 2023. Με τιμή εκκίνησης € 29.990, έχει κάτι να πείσει. Για όσους χρειάζονται αυτονομία, η έκδοση με μπαταρία 64 kWh προσφέρει μια σειρά 450 χλμ. Η τιμή αυτής της έκδοσης αρχίζει στα € 33.990 για το τυπικό φινίρισμα και φθάνει 35.990 ευρώ για το πολυτελές φινίρισμα. Σε αυτή την τιμή, παίρνετε ένα δυναμικό αυτοκίνητο, άνετο σε καθημερινή βάση, με επιλογές όπως αντλία θερμότητας, τιμόνι θέρμανσης, κάμερα 360 °, δερμάτινη ταπετσαρία απομίμησης, θερμαινόμενα καθίσματα για μπροστινούς επιβάτες και ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τον οδηγό , καθώς και ένας φορτιστής τηλεφώνου με επαγωγή. Συνοπτικά, είναι ένα ευπροσάρμοστο και αποτελεσματικό αυτοκίνητο που μπορεί να εκπληρώσει απόλυτα το ρόλο του κύριου οικιακού οχήματος. Φυσικά, δεν είναι τέλειο και θα επισημάνουμε ορισμένες αδυναμίες σε ένα επόμενο ειδικό άρθρο. Ωστόσο, αυτό είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο σε αυτήν την κατάταξη, το οποίο σας επιτρέπει να συγχωρήσετε κάποιες ατέλειες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία, προσφέροντας μια σειρά από 500 χλμ., Θα πρέπει να είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι 2023, το οποίο πιθανότατα θα του επιτρέψει να φτάσει στο βάθρο αυτής της κατάταξης.

Α2)

Το μοντέλο Tesla μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 455 χλμ

Avant-rouge tesla-model

Το πρώτο Tesla αυτής της κατάταξης είναι το Model Y, το οποίο προσφέρει μια σειρά 455 χλμ. Είναι το μοντέλο πρόωσης, το οποίο πωλείται στα € 45.990 και του οποίου η παραγωγή πραγματοποιείται στην Κίνα, στο Gigafactory της Σαγκάης. Ωστόσο, οι ολοένα και πιο επίμονες φήμες δείχνουν ότι η παραγωγή της θα μπορούσε σύντομα να μετακινηθεί στο GigaFactory στο Βερολίνο. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αυτό θα επιτρέψει στο μοντέλο να συνεχίσει να επωφελείται από το οικολογικό μπόνους. Πράγματι, είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι το τελευταίο είναι πιθανό να εξαφανιστεί από το 2024 για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Όντως, το μοντέλο μπορεί ήδη να καυχηθεί ότι βρίσκεται στην κορυφή πολλών βαθμολογιών, συμπεριλαμβανομένης της πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2023, είτε στη Γαλλία είτε στη Ευρώπη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ακόμη και το καλύτερο όχημα, όλοι οι κινητήρες σε συνδυασμό. Είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα, ειδικά από τότε που έκλεψε την παράσταση από τη μικρή αδελφή του, το Tesla Model 3. Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτό το SUV διορθώνει το κύριο ελάττωμα του sedan, προσφέροντας μια μεγάλη πόρτα και μια ανυψωμένη κάθαρση εδάφους. Χάνει τον δυναμισμό και την αποτελεσματικότητα, αλλά κερδίζει πρακτικότητα, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από τις οικογένειες. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το μοντέλο, το δοκιμάσαμε πρόσφατα και μια μαρτυρία είναι επίσης αφιερωμένη σε αυτό.

Δερμάτινη πόρτα για το Tesla

Το Kia Niro EV μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 460 χλμ

Δοκίμιο-kia-niro-ev-subpertest-01

Ξεκίνησε στη γαλλική αγορά στα τέλη του 2018, η Kia Niro Electric είναι πλέον διαθέσιμη από το 2022 σε μια εντελώς αναθεωρημένη έκδοση, επωφελείται επίσης από μια ελαφριά επέκταση. Συνολικά, ο τύπος παρέμεινε αμετάβλητος, εκτός από την εξαφάνιση της μικρής μπαταρίας και της μικρής έκδοσης κινητήρα στον κατάλογο. Έτσι, βρίσκουμε τώρα τον κινητήρα των 204 HP και την μπαταρία 64,8 kWh που προσφέρει μια σειρά έως 460 χλμ. Όσον αφορά την τιμή, η βασική έκδοση, που ονομάζεται Motion, προσφέρεται από € 45.640. Εάν βρείτε αυτό το μοντέλο πολύ μεγάλο, θα μπορούσατε να παρασυρθείτε από τον ξάδερφό του, το Hyundai Kona, το οποίο είναι μικρότερο και ελαφρύτερο. Επιπλέον, προσφέρει λογικά την αυτονομία μεγαλύτερη από χαμηλότερη τιμή. Θα το μιλήσουμε λίγο περισσότερο.

01

Η επαναφόρτιση Volvo XC40 μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 467 χλμ

308529_REAR-WHEL_DRIVE_MORE_RANGE_AND_FASTER_CHARGING_FLULE_ELCTIC_VOLVO

Από την κυκλοφορία του το 2020, η επαναφόρτιση Volvo XC40, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας της μάρκας, έχει υποβληθεί σε μερικές μικρές τροποποιήσεις. Στις αρχές του 2023, πήγε από μια πριν από τη μετάδοση σε πρόωση. Εκείνη την εποχή, αυτό το Sino-Swedish SUV ήταν ακόμη και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ήταν κατάλληλο για το μπόνους που προσφέρει την καλύτερη αυτονομία στην αγορά ή 573 χλμ. Ωστόσο, η άφιξη του Volvo EX30 άλλαξε την κατάσταση. Έτσι, το XC40 εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο από € 46,990 σε βασικό φινίρισμα, αλλά είναι τώρα εξοπλισμένο με τη “μικρή” μπαταρία 69 kWh. Κατά συνέπεια, η αυτονομία της μειώθηκε στα 467 χλμ. Μεταξύ του εξοπλισμού που περιλαμβάνεται σε αυτό το βασικό φινίρισμα, υπάρχει αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, ειδοποίηση διασταύρωσης γραμμής, αναστροφή ραντάρ, cruise control και 9 -σεζόν ζάντες με ελαστικά 4 -σεζόν. Αν και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για μερικούς, η απουσία προσαρμοστικού ρυθμιστή και μπροστινών αισθητήρων μπορεί να είναι απαγορευτική για τους άλλους. Συνήθως αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες σε υψηλότερα επίπεδα φινιρίσματος, με μερικές εξαιρέσεις.

Α2)

Το Renault Megane μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 470 χλμ

Test-Megane-e-Tech-Electric-01

Το Renault Megane καταλαμβάνει πραγματικά μια θέση σε αυτή την κατάταξη, αλλά είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί στην επιλεγμένη έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο αφιερωμένο στους επαγγελματίες της Renault για να βρείτε το Megane στο Evolution EV Finish. Αυτή είναι η μόνη έκδοση που προσφέρει τον κινητήρα 130 hp, που σχετίζεται με μια μεγάλη μπαταρία 60 kWh. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά δυνατή την απόκτηση εύρους 470 χλμ., Το υψηλότερο σε ολόκληρο το εύρος. Έτσι, ευνοώντας αυτήν την έκδοση, θυσιάζουμε την απόδοση υπέρ της μεγαλύτερης αυτονομίας. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, παραμένουν στο προσκήνιο με την παρουσία Google Automotive και αποτελεσματικά βοηθήματα οδήγησης, όπως ο προσαρμοστικός ρυθμιστής και η διατήρηση του τρόπου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έκδοση του Megane, Evolution ER, μπορεί να παραγγελθεί από ένα άτομο άμεσα σε παραχώρηση και δεν είναι απαραίτητο να είσαι επαγγελματίας. Η τιμή της ανέρχεται σε 43.000 ευρώ. Επιπλέον, εάν επιλέξετε τον κινητήρα των 220 hp, το τελείωμα του υπολοίπου θα σας εξοικονομήσει € 1.000, αλλά θα χάσετε ανεξάρτητο και εξοπλισμό σε σύγκριση με την έκδοση Evolution. Είναι επομένως ένα ζήτημα επιλογής !

01

Το Volvo EX30 μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 480 χλμ

Volvo-Ex30-Presse-8

Εδώ είναι το ολοκαίνουργιο Volvo EX30, το οποίο σπάει με τις συνήθειες της μάρκας προσφέροντας ένα μικρό SUV, μικρότερο από ένα MG4, αντί για το συνηθισμένο SUV με υπερβολικές διαστάσεις. Από την άποψη του σχεδιασμού, εμπνέεται από το στυλ και τους κωδικούς του Big Brother του, The Ex90. Η αισθητική είναι κολακευτική, αποδεικνύοντας τη φιλοδοξία της Volvo να δημιουργήσει ένα SUV premium διατηρώντας παράλληλα μια λογική τιμή. Πράγματι, η τιμή εκκίνησης είναι πολύ ανταγωνιστική, από € 37.500. Για να αποκτήσετε την καλύτερη αυτονομία στην περιοχή, είναι δυνατόν να επιλέξετε την επιλογή Extended Range, με επιπλέον € 4.200. Έτσι, η συνολική τιμή ανέρχεται σε € 41.700 και η αυτονομία πηγαίνει από 344 χλμ. Σε 480 χλμ. Αυτή η βελτίωση συνοδεύεται επίσης από καλύτερες επιδόσεις, με χρόνο επιτάχυνσης από 0 έως 100 km/h μειωμένο από 5,7 s σε 5,3 s. Είναι ακόμη δυνατό να ρυμουλκήσετε μέχρι 1.400 κιλά, έναντι 1.000 κιλά για το βασικό μοντέλο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν ο εξοπλισμός φινιρίσματος καταχώρησης φαίνεται ανεπαρκής, είναι δυνατόν να επιλέξετε το ενδιάμεσο φινίρισμα, ενώ επωφελείται από το μπόνους. Το Finish Plus προσφέρεται σε € 45.000 και περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ένα σύστημα ήχου Harman Kardon και διατηρώντας το κομμάτι. Από την άλλη πλευρά, για το Ultra Finish, θα είναι απαραίτητο να διαπραγματευτεί έκπτωση € 950 προκειμένου να παραμείνει κάτω από 47.000 €. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Volvo EX30 γίνεται στην Κίνα και δεν μπορεί πλέον να είναι επιλέξιμο για το μπόνους από το 2024.

Α2)

Η Hyundai Kona μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 484 χλμ

Hyundai-Kona-Electrique-EV-2023-2

Σε μια προηγούμενη συζήτηση, αναφέραμε τον ξάδερφο του Kia Niro EV, το οποίο είναι το Hyundai Kona. Παρόλο που είναι μικρότερο, έχει κερδίσει βάρος κατά τη διάρκεια της αναστροφής του, αλλά προσφέρει υψηλότερη αυτονομία που εκτιμάται στα 490 χλμ. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP για το Kona 2023. Είναι πιθανό ότι φτάνει ή υπερβαίνει την απόδοση της παλιάς έκδοσης, η οποία ανακοινώθηκε με μια σειρά 484 χλμ. Όσον αφορά τον κινητήρα, η ισχύς αυξήθηκε ελαφρώς για να φτάσει τα 218 hp, σε σύγκριση με τα 204 hp της προηγούμενης έκδοσης. Αυτό το νέο Kona θα πρέπει να είναι διαθέσιμο από αντιπροσωπείες στην αρχή του σχολικού έτους του 2023, αλλά οι τιμές δεν είναι ακόμη γνωστές. Εάν το παλιό μοντέλο προσφέρθηκε περίπου 42.000 ευρώ για την έκδοση 64 kWh, είναι δυστυχώς πιθανό ότι το νέο μοντέλο θα βιώσει μια σαφή αύξηση των τιμών. Μπορούμε επομένως να εξετάσουμε ένα εύρος ξεκινώντας από 45.000 €.

01

Το μοντέλο Tesla μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 491 χλμ

3-avant-rouge

Το Tesla Model 3, με το εύρος των 491 χλμ. Σε ζάντες 19 ιντσών και τιμή € 41.990, αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική επιλογή αν δεν διαταραχθεί από το επιβλητικό μέγεθος του. Εάν επιλέγετε τις ζάντες των 18 -ιντσών που περιλαμβάνονται ως στάνταρ, η Tesla εκτιμά την αυτονομία της στα 510 χλμ. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στην έγκριση WLTP που πραγματοποιήθηκε με τις ζάντες των 19 ιντσών, οπότε δεν υπάρχει επίσημη αξία για μικρότερες ζάντες. Σε όλες τις περιπτώσεις, η αυτονομία είναι άνετη, ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο, χάρη σε μια εξαιρετική αεροδυναμική που καθιστά δυνατή τον έλεγχο της κατανάλωσης. Επιπλέον, είναι το πιο αποτελεσματικό στην κατηγορία της, φτάνοντας τα 0 έως 100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα. Από το τέλος του δεύτερου τριμήνου 2023, η Tesla έχει επίσης προσφέρει μια έκδοση του μοντέλου 3 προώθησης με την υψηλή μπαταρία αυτονομίας, προσφέροντας μια σειρά 620 χλμ., Το καλύτερο σκορ στην περιοχή. Αν και συνήθως προοριζόταν για επαγγελματίες, μερικά τυχερά άτομα ήταν σε θέση να επωφεληθούν από αυτό. Με τιμή εμφάνισης € 45.990, αυτό είναι ανεπίσημα το μοντέλο που είναι επιλέξιμο για το μπόνους με την καλύτερη αυτονομία και την καλύτερη αξία για τα χρήματα. Τουλάχιστον, μέχρι την άφιξη του νέου μοντέλου 3 ή του MG4 σε μεγάλη μπαταρία.

Κόκκινο νάιλον κλειδί για το Tesla

Το Cupra Born μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 550 χιλιομέτρων

Cupra-born_01_hq

Το Cupra Born, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το ID Volkswagen.3, εκμεταλλεύεται τα κύρια χαρακτηριστικά του, προσφέροντας ταυτόχρονα βελτιωμένο φινίρισμα σε πιο ανταγωνιστική τιμή. Αν και αρχικά προσφέρθηκε σε μερικές εκδόσεις όταν ξεκίνησε, η σειρά έχει επεκταθεί από τότε. Πράγματι, το ισπανικό Compact προσέφερε για πρώτη φορά μια παραλλαγή VZ 230 hp για αυξημένη ισχύ, στη συνέχεια, από τα τέλη του 2022, αύξησε επίσης την αυτονομία της. Η έκδοση VZ XL είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 77 kW, τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που διατίθεται στην πλατφόρμα MEB. Χάρη σε αυτήν την μπαταρία, ο Born ενώνει τη λέσχη ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υπερβαίνουν τα 500 χιλιόμετρα αυτονομίας. Εκτός από το μοντέλο Tesla που συζητήσαμε προηγουμένως, το Cupra Born είναι απλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι επιλέξιμο για το μπόνους που προσφέρει τη μεγαλύτερη αυτονομία, ικανή να ταξιδέψει 550 χλμ. Με τιμή € 46.500, αυτά τα 550 χλμ.

Α2)

Ποιο είναι το μοντέλο που προσφέρει τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ τιμής και αυτονομίας ?

Είναι σημαντικό να έχετε καλή αυτονομία, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να μην πληρώσετε υπερβολική τιμή. Ως εκ τούτου, υπολογίσαμε τη σχέση μεταξύ της τιμής και της αυτονομίας κάθε αυτοκινήτου σε αυτή την κατάταξη, η οποία επιτρέπει σε ορισμένα μοντέλα να τοποθετηθούν σε προοπτική. Για παράδειγμα, ορισμένοι μπορεί να πουν ότι το Renault Megane είναι πολύ ακριβό για την κατηγορία του. Ωστόσο, δεν είναι αυτή που προσφέρει την ελάχιστη αυτονομία. Στην πραγματικότητα, και αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικό, το μοντέλο Tesla είναι το λιγότερο αποτελεσματικό στον κατάλογο όσον αφορά την αξία για τα χρήματα. Αυτό υπογραμμίζει ότι η επιτυχία των πωλήσεων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατοικία της, ένα από τα κύρια περιουσιακά της στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, και αυτό δεν θα εκπλήξει κανέναν, είναι το MG4 που κατατάσσεται στο προβάδισμα. Για να σας δώσει μια ιδέα, προσφέρει καλύτερη απόδοση από την Dacia Spring, της οποίας η αξία για τα χρήματα είναι 91,3. Θα βρείτε όλα τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα.

Τιμή (€) Αυτονομία (km) Τιμή/αυτονομία
MG4 33 990 450 75,5
Γεννημένος Cupra 46.500 550 84.5
Μοντέλο Tesla 3 41 990 491 85.5
Mg zs ev 37 990 440 86.3
Volvo EX30 41.700 480 86.9
Hyundai Kona 42,450 484 87.7
Renault Megane 43.000 470 91,5
Kia niro ev 45,640 460 99.2
Volvo XC40 46 990 467 100.6
Μοντέλο Tesla y 45 990 455 101.1

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη μπορεί να αλλάξει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Οι μάρκες τείνουν να προσαρμόζουν συχνά τις τιμές τους, οι οποίες διαταράσσουν την καθιερωμένη σειρά. Εάν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές, μην διστάσετε να το αναφέρετε στα σχόλια. Σας ευχαριστούμε !

Λέξεις -κλειδιά: αυτονομία, τιμή, κορυφαία 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μοιραστείτε τα κοινωνικά δίκτυα