Σχεδιάστε μια διαδρομή: Οι 3 πρώτες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας! – Capcar, τα κομμάτια μου, η εφαρμογή που καταγράφει τα δρομολόγια GPS σας προσφέρει μια πλήρη επισκευή γραφικών

Τα κομμάτια μου, η εφαρμογή που καταγράφει τις διαδρομές GPS σας είναι διαθέσιμη μια πλήρη επισκευή γραφικών

Αυτό είναι όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη διαδρομή. Αλλά πρέπει να γίνει με το χέρι, δεν υπάρχει αυτόματη εκτίμηση όπως στο Strava.

Σχεδιάστε μια διαδρομή: Οι 3 πρώτες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας !

Παλαιότερα, για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, έπρεπε να σχολιάσετε μια κάρτα και να σημειώσετε όλους τους δρόμους για να πάρετε χαρτί. Σήμερα, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να σχεδιάζετε μια διαδρομή εύκολα και πρακτικά. Εδώ είναι εκείνοι που έλαβαν την προσοχή μας !

Σχεδιάστε μια διαδρομή: Οι κορυφαίες 3 κινητές εφαρμογές!

 • Irum, η προσαρμοστική διαδρομή
 • TravelMap, The Online Travel Journal
 • Triplt, η διαδρομή επαγγελματικών ταξιδιών

Irum, η προσαρμοστική διαδρομή

Η εφαρμογή UNOUT προσφέρει για να προγραμματίσετε διαδρομές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε σύντομες ή μεγάλες διαδρομές σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
Αυτή η εφαρμογή σας συμβουλεύει να βελτιστοποιήσετε το μάθημά σας. Σας καθοδηγεί να είστε σε θέση να συγκεντρώσετε τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση. Επομένως, σας ενθαρρύνει να επιλέξετε μια τέτοια δραστηριότητα μια τέτοια ημέρα για να μειώσετε τον χρόνο του δρόμου μεταξύ κάθε τόπου.

Το Plus: Iroutes σας λέει για τον καιρό (θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση, ταχύτητα ανέμου και σοβαρές ειδοποιήσεις καιρού) και ώρες της ημέρας και της νύχτας. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να αλλάξετε το ταξίδι σας εάν ο χρόνος δεν αντιστοιχεί στις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στην δωρεάν έκδοση, αλλά υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση πληρωμής !

 • Για μια έκδοση “Pro”, θα σας κοστίσει 4,49 €/μήνα. Χάρη σε αυτήν τη συνδρομή μπορείτε να σχεδιάσετε περισσότερα από 150 θέσεις στο ταξίδι σας.
 • Η έκδοση “premium” είναι 16,99 € για μια ακριβή αγορά. Με αυτήν την έκδοση μπορείτε να δημιουργήσετε διαδρομές επιλέγοντας 25 θέσεις.

TravelMap, The Online Travel Journal

Το TravelMap σας επιτρέπει να παρέχετε όλα τα ταξίδια σας εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε το προγραμματισμένο ταξίδι σας. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, έχετε μια διαδραστική κάρτα που σας δείχνει τα μέρη που έχετε ήδη και τα μέρη που σκοπεύετε να επισκεφθείτε αργότερα.

Το Plus: Η διαδρομή σας έχει τη μορφή ταξιδιωτικού περιοδικού. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες του εαυτού σας και των τουριστών που επισκέπτεστε. Αυτές οι φωτογραφίες θα εμφανιστούν στη συνέχεια στην κάρτα στο ακριβές μέρος όπου τις πήρατε. Είναι ένα είδος ψηφιακού βιβλίου !

Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση, αλλά με την πληρωμένη έκδοση έχετε πολύ περισσότερες επιλογές για να τροφοδοτήσετε το ημερολόγιό σας.

 • Η έκδοση “premium” στα 30 €/έτος σας επιτρέπει να κατεβάσετε 3000 φωτογραφίες και να αποκτήσετε πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία στο ταξίδι σας.
 • Στην έκδοση “Premium Plus” σε 90 €/έτος, έχετε μια κάρτα από όλα τα ταξίδια σας, μπορείτε να ειδοποιήσετε τους φίλους σας με τα ταξίδια σας και να προσαρμόσετε αισθητικά το ημερολόγιό σας.

Triplt, η διαδρομή επαγγελματικών ταξιδιών

Το Tripit είναι N ° 1 στην αγορά για τη διαχείριση κινητών και οργάνωση υπηρεσιών επαγγελματικών ταξιδιών. Με αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα εκ των προτέρων και να έχετε πρόσβαση στην κάρτα οδών ανά πάσα στιγμή για να ακολουθήσετε τα ταξίδια σας. Το Tripit είναι μια γνωστή εφαρμογή για να έχετε τη δυνατότητα να ταξινομήσετε όλα όσα πρέπει να θυμάστε στο ταξίδι σας και ειδικότερα το επαγγελματικό σας ταξίδι: κρατήσεις, ραντεβού ..

Το Plus: Η εφαρμογή Tripit Mobile οργανώνει τη διαδρομή σας προς εσάς σύμφωνα με τις κρατήσεις που στέλνετε στην ακόλουθη διεύθυνση: Σχέδια@Tripit.com. Μπορείτε να στείλετε τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις επιφυλάξεις ταξί και την εφαρμογή υπολογίζει και οργανώνει τα πάντα για εσάς.

Για άτομα που συνεχίζουν να ταξιδεύουν για δουλειά, μια σχεδόν αυτόνομη έκδοση της οργάνωσης των ταξιδιών σας υπάρχει για € 48.99/έτος.

Τα κομμάτια μου, η εφαρμογή που καταγράφει τις διαδρομές GPS σας είναι διαθέσιμη μια πλήρη επισκευή γραφικών

Σήμερα, η εφαρμογή Τα ίχνη μου (Τα ταξίδια μου) λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση.

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα εργαλείο που θα σας προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης και κοινής χρήσης των διαδρομών σας χάρη στον δέκτη GPS που είναι ενσωματωμένη στη συσκευή σας Android.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή έχει την ικανότητα να καταγράφει την πορεία σας, αλλά όχι ότι, δεδομένου ότι μπορεί επίσης να μεταγράψει την ταχύτητα, την απόσταση που ταξιδεύει και το υψόμετρο κατά τη διάρκεια των αγορών σας, των ταξιδιών ποδηλάτων, των πεζοποριών ή οποιασδήποτε άλλης υπαίθριας δραστηριότητας. Η χρήση είναι πολύ απλή, μπορείτε να συμβουλευτείτε τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή και να ζήσετε από την εφαρμογή και έτσι να προσθέσετε σημεία αναφοράς στα μαθήματά σας και ακόμη και να ενημερωθείτε από φωνητικές διαφημίσεις σύμφωνα με την πρόοδό σας.

Η εφαρμογή My Tracks (τα μαθήματά μου) σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις διαδικτυακές διαδρομές GPS και στατιστικά σας:

 • μέσω του Google+, του Facebook ή του Twitter
 • μέσω των χάρτες Google, των πινάκων σύντηξης Google ή των εγγράφων Google
 • με τη μορφή αρχείου GPX, KML, CSV ή TCX

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στην τελευταία ενημέρωση:

 • Παύση και επανάληψη της εγγραφής
 • Νέο IU για έλεγχο εγγραφής
 • Ενημέρωση γραφικού στοιχείου αρχικής οθόνης
 • Ενημέρωση του κώδικα εγγραφής για μαθήματα και υπολογισμός στατιστικών στοιχείων στις διαδρομές

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη στο Play Store:

Τα κομμάτια μου είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα.
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση.

Έχει αλλάξει καλά από το Android 1.5 cupcake. ; Ουσία

Θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα ενθουσιωδών ? Η διαφωνία μας σας καλωσορίζει, είναι ένας τόπος αμοιβαίας βοήθειας και πάθους γύρω από την τεχνολογία.

8 Εφαρμογές για να σχεδιάσετε μια διαδρομή για το ρολόι GPS του

Ακόμα περισσότερο περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα: YouTube για βίντεο, Facebook για ανταλλαγές, Instagram για τρέχουσες δοκιμές και Twitter για νέα μάρκα. Εγγραφείτε.

Είστε ελεύθεροι να κάνετε κλικ εδώ για να παραγγείλετε τον σύντροφό μου I Run ανεξάρτητα από το τι θέλετε να παραγγείλετε. Δεν θα σας κοστίσει περισσότερο, παραδίδεται σε 24 ώρες και είναι ένας καλός τρόπος Υποστήριξη του ιστολογίου.

Παλαιότερα αποκλειστικά για τα High -End Outdoor GPS ρολόγια, η παρακολούθηση της διαδρομής έχει ευρέως εκδημοκρατιστεί.

Τόσο το καλύτερο, γιατί προσωπικά είναι η λειτουργικότητα που δεν μπορούσα να κάνω χωρίς. Είναι σούπερ πρακτικό, είτε πρόκειται για να τρέχει είτε να ποδηλατεί, σε διακοπές ή γύρω από το σπίτι. Ξαφνικά, αυτό θα ήταν το πρώτο κριτήριο επιλογής για την αγορά του επόμενου ρολογιού GPS μου.

Επιπλέον, πρόσφατα, τα χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί. Η θερμότητα, για παράδειγμα, διευκολύνει την ανίχνευση μιας ευκολότερης διαδρομής. Και τότε υπάρχει και η αυτόματη δημιουργία διαδρομής. Μπορώ να σας πω ότι το χρησιμοποιώ πολύ για μερικούς μήνες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διστάσετε μεταξύ της χαρτογραφίας και της παρακολούθησης της διαδρομής. Για την πλειοψηφία των αθλητών, η παρακολούθηση μιας απλής διαδρομής είναι αρκετή για να τρέξει, πεζοπορία ή ρολό. Σε κάθε περίπτωση, σας επιτρέπει να βρείτε το δρόμο σας και να φτάσετε με ασφάλεια.

Περιεχόμενο άρθρου Κρύβω

Ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί με το ρολόι GPS μου ?

Μόλις μιλάμε για ηλεκτρονικά, προκύπτει το ζήτημα της συμβατότητας.

Για να ξεκινήσετε, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δημιουργίας διαδρομής που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή της μάρκας του ρολογιού GPS σας. Αχ ναι, αλλά η πλειοψηφία των εμπορικών σημάτων δεν έχει τίποτα να εντοπίσει διαδρομές. Ακόμα και μεγάλες μάρκες όπως το θρίλερ.

Υπάρχει μόνο Garmin, Suunto και Sigma που έχουν αναπτύξει έναν σχεδιαστή διαδρομής.

Ευτυχώς, όλες οι μάρκες χρησιμοποιούν μια τυπική μορφή αρχείου. Μπορεί να έχετε ακούσει για αρχεία GPX. Αυτή είναι η επέκταση των αρχείων που περιέχουν ίχνη GPS. Και αυτά τα αρχεία, μπορείτε να τα κατεβάσετε, να τα ανταλλάξετε και να τα εισαγάγετε στο ρολόι GPS σας, ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα του και ανεξάρτητα από την προέλευση του αρχείου. Τέλος, το ρολόι GPS πρέπει να είναι ακόμα συμβατό με την παρακολούθηση της διαδρομής ..

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή για την κατάρτιση διαδρομών GPX ?

Μεταξύ εφαρμογών και ιστότοπων, υπάρχουν πλήρεις. Αλλά πραγματικά γεμάτο.

Εκτός αυτού, μπορείτε να αφήσετε σε ένα σχόλιο το όνομα της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να μου επιτρέψει να ανακαλύψω άλλους που μπορεί να είναι έγκυροι. Θα με ενδιέφερε επίσης να μάθω αν προτιμάτε τη διεπαφή ενός ιστότοπου ή την πρακτική πλευρά μιας εφαρμογής smartphone.

Υπάρχουν ακόμα απλούστερες λύσεις από άλλες. Για παράδειγμα, θα αποφύγω λύσεις που συνίστανται στην κατάρτιση της διαδρομής σε έναν ιστότοπο, στη συνέχεια, μεταφέροντας το αρχείο σε άλλο για να το μετατρέψετε στη σωστή μορφή (αυτή είναι για παράδειγμα η λύση που πρέπει να εφαρμοστεί για τη χρήση του Google Map για την εντοπισμό της διαδρομής σας). Εάν διασκεδάσετε, θα βρείτε μαθήματα με το Google. Αλλά για σήμερα, θα προτιμώ να ψάξω για απλές λύσεις, επειδή δεν έχουμε ούτε εσείς ούτε εγώ, θέλουμε να περάσουμε 45 λεπτά προετοιμάζοντας για την απελευθέρωσή του την επόμενη μέρα (όταν δεν προετοιμάζει την έξοδο από 10 λεπτά).

Έτσι θα συγκρίνω μόνο μερικά. Αλλά να είστε σίγουροι, δεν τους επέλεξα τυχαία.

Σύγκριση εφαρμογών διαδρομής GPX

Ξεκίνησα διακρίνοντας τις online εκδόσεις μέσω ενός ιστότοπου και των προσβάσιμων μέσω μιας εφαρμογής. Κάθε έκδοση έχει το πλεονέκτημά της. Ο ιστότοπος έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης οθόνης ενός υπολογιστή, ο οποίος σας επιτρέπει να εμφανίσετε ένα μεγαλύτερο μέρος της κάρτας. Είναι πιο πρακτικό να μελετήσουμε λεπτομερώς τα σημεία διέλευσης μιας διαδρομής. Η εφαρμογή έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας, δηλαδή ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δρομολόγιο με ένα snatch οπουδήποτε και στη συνέχεια να το συγχρονίσετε στο Bluetooth στο ρολόι GPS σας.

Η αρχή του Heatmap (κάρτα θερμότητας) είναι η απεικόνιση της συχνότητας των δρόμων και των μονοπατιών. Όσο μεγαλύτερη ή σκοτεινή είναι η γραμμή, τόσο περισσότερο δανείζεται το τμήμα. Αυτή είναι οι 3 χρήστες:

 • Σας επιτρέπει να επιλέξετε τις ωραιότερες διαδρομές. Βασικά, όσο περισσότερο γίνεται μια διαδρομή από δρομείς ή ποδηλάτες, τόσο περισσότερο μοιάζει με αυτό το δρομολόγιο είναι ωραίο.
 • Μπορούμε ακόμη να ανακαλύψουμε μονοπάτια που δεν υπάρχουν στον χάρτη. Είναι ιδιαίτερα έγκυρο σε μονοπάτια και ορεινή ποδηλασία. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει τρόπος στον χάρτη, αν υπάρχει θερμότητα, είναι ότι οι άνθρωποι περνούν εκεί. Έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε.
 • Το τελευταίο πλεονέκτημα είναι να επιβεβαιώσουμε ότι “πηγαίνει”. Υπάρχει γέφυρα για να μεταβείτε στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου ή του ποταμού ? Δεν διαφυγίζει ? Εάν υπάρχει μια ζέστη, είναι επειδή περνάει, επειδή οι άνθρωποι έχουν ήδη βρεθεί εκεί.

Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα αυτόματης δημιουργίας διαδρομής. Η βάση είναι να καθορίσετε την απόσταση και να αφήσετε την εφαρμογή να δημιουργήσει μια διαδρομή. Στη συνέχεια, υπάρχει η πιθανότητα να καθορίσει επίσης το κέρδος ανύψωσης. Όπως καλύπτονται, αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων καταχωρημένων δραστηριοτήτων (HeatMaps What). Έτσι, όσο περισσότερο ένας χρήστης είναι μια εφαρμογή, τόσο περισσότερο έχει ενοποιημένες χαρτοφυλακές θερμότητας. Η διαφορά, στο τέλος, θα βρεθεί στην ποιότητα της διαδρομής που θα έχει δημιουργηθεί, για παράδειγμα, αποφεύγοντας τους δρόμους που δεν έχουν παραβιαστεί με ποδήλατο ή αντίθετα χρησιμοποιώντας το πιο όμορφο μονοπάτι.

Υπάρχουν ακόμα λίγες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να μοιραστείτε μια διαδρομή σε κάποιον άλλο απευθείας από την εφαρμογή. Τις περισσότερες φορές, πρέπει να περάσετε από την εξαγωγή ενός αρχείου GPX, να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια να το εισαγάγετε.

Τέλος, το τελευταίο κριτήριο που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι αυτό των ελεύθερων και πληρωμένων χαρακτηριστικών.

Στύλος

Το Strava είναι σίγουρα η πιο γνωστή εφαρμογή των συνδεδεμένων αθλητών. Αλλά τόσο πολύ για να το ανακοινωθεί αμέσως: Όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία δρομολογίου περιλαμβάνονται στην πληρωμένη έκδοση.

Η χειροκίνητη δημιουργία προέρχεται από τον ιστότοπο. Ορατούμε την κάρτα, στην οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή όχι την κάρτα θερμότητας (τόσο παχύτερη και σκούρα μπλε γραμμή, τόσο περισσότερο δανείζεται το τμήμα της διαδρομής).

Για μια εξαμηνιαία δημιουργία (σημειώνουμε μερικά σημεία διέλευσης και αφήστε το Strava να τα συνδέσει), μπορούμε να καθορίσουμε κάποιες προϋποθέσεις για τη δημιουργία της διαδρομής:

 • Το άθλημα για το οποίο προορίζεται αυτή η διαδρομή (επιτρέπει στο Strava να χρησιμοποιεί τον επαρκή θερμότητα)
 • Εάν προτιμούμε να ακολουθήσουμε τις πιο δημοφιλείς ή άμεσες διαδρομές
 • Περιορίστε ή μεγιστοποιήστε την ανύψωση (χρήσιμη επιλογή για προσανατολισμό της δημιουργίας σε διαδρομή μονοπατιών)
 • Ευνοούν την άσφαλτο ή τα μονοπάτια (μια άλλη επιλογή για να προσανατολιστείτε τις διαδρομές μονοπατιών)

Σε μια κεφαλή στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται η απόσταση, το D+ και το D- της υπό κατασκευή της διαδρομής. Το Strava υπολογίζει επίσης τον εκτιμώμενο χρόνο για να γίνει αυτή η διαδρομή. Βασίζεται στην απόδοσή σας από τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Ακριβώς παρακάτω, μπορείτε επίσης να δείτε τη λεπτομέρεια της διανομής σύμφωνα με τους διάφορους τύπους επικάλυψης και να εμφανίσετε το προφίλ ανύψωσης της διαδρομής.

Από την εφαρμογή Strava στο smartphone, μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια διαδρομή επισημαίνοντας διαφορετικά σημεία διέλευσης.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι η αυτόματη δημιουργία. Δεν επιλέγουμε κανένα σημείο διέλευσης, μόνο το σημείο εκκίνησης. Η ιδέα με την εφαρμογή είναι να δημιουργήσει μια διαδρομή την τελευταία στιγμή, σε λίγα δεκάδες δευτερόλεπτα, αφήνοντας τη Στράβα να δημιουργήσει ολόκληρη τη διαδρομή, εκμεταλλευόμενοι την κινητικότητα του smartphone. Το όριο είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο μπούκλες.

Ενεργούμε σε διαφορετικά κριτήρια για αυτή τη δημιουργία αυτόματης διαδρομής:

 • Το σημείο εκκίνησης: τρέχουσα θέση ή επιθυμητή θέση στον χάρτη
 • άθλημα
 • απόσταση
 • Προφίλ υψομέτρου: μάλλον επίπεδη, μάλλον λοφώδη ή αδιάφορη
 • Επιφάνεια: πίσσα, γη ή αδιάφορη

Από αυτό, το Strava θα δημιουργήσει 3 διαδρομές, οι οποίες θα πληρούν αυτά τα κριτήρια περίπου. Εάν αυτό δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να ξαναρχίσετε μια δημιουργία 3 νέων διαδρομών.

Πριν αποφασίσουμε, μπορούμε να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες κάθε διαδρομής: απόσταση, ανύψωση, προφίλ πτώσης, εκτιμώμενη διάρκεια, επιφανειακό χάρτη, τμήματα στο μάθημα.

Ο Στράβα άνοιξε μια άμεση πύλη στο Garmin. Δηλαδή ότι μια διαδρομή που σχεδιάζεται στο Strava θα συγχρονιστεί αυτόματα στο Garmin Connect, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από την εξαγωγή/εισαγωγή αρχείου GPX.

Garmin Connect

Από τον ιστότοπο Garmin Connect, μπορείτε να εντοπίσετε ελεύθερα οποιοδήποτε είδος μαθήματος. Μπορούμε να εμφανίσουμε διαφορετικά κεφάλαια καρτών, με καμπύλες επιπέδων ή δορυφορικές προβολές.

Μπορείτε να εντοπίσετε τη διαδρομή χειροκίνητα, επιλέγοντας την επιλογή ελεύθερης λήψης. Ή αφήστε το Garmin Connect να βρει μια διαδρομή μεταξύ 2 σημείων διέλευσης μετά από τους δρόμους και τα μονοπάτια. Στην τελευταία περίπτωση, θα χρησιμοποιήσει την κάρτα θερμότητας (ο Garmin το αποκαλεί «δρομολόγηση δημοτικότητας»), ακόμη και αν δεν είναι ορατή στην οθόνη.

Και για να διευκολυνθεί η ανίχνευση, υπάρχει ένα κουμπί για να δημιουργηθεί αυτόματα η επιστροφή, είτε με την ανάληψη της διαδρομής για να πάει, είτε κλείνοντας το βρόχο μέχρι την αναχώρηση.

Μπορούμε να προσθέσουμε σημεία ενδιαφέροντος οπουδήποτε στη διαδρομή, με καλά είκοσι διαφορετικά εικονίδια.

Σε ένα ένθετο στα αριστερά, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο την απόσταση, το d+ και το d- της διαδρομής, αλλά όχι το προφίλ υψομέτρου.

Μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό, αλλά από την εφαρμογή Garmin Connect Mobile στο smartphone, έχουμε περισσότερες δυνατότητες.

Βρίσκουμε το εξατομικευμένο εργαλείο δημιουργίας διαδρομής. Είναι ακόμη πιο πλήρες από αυτό του ιστότοπου, καθώς εκτός από τον τύπο της κάρτας, μπορούμε να επιλέξουμε αυτή τη φορά να εμφανίσουμε κάρτες θερμότητας. Θεωρώ ότι είναι λιγότερο οπτικό από αυτό του Suunto. Εμφανίζει ένα στρώμα με περισσότερο ή λιγότερο σκούρες μωβ γραμμές, αλλά του οποίου το πάχος είναι ακόμα εντάξει. Αλλά παραμένει μια ενδιαφέρουσα βοήθεια για να επιλέξετε τις καλύτερες διαδρομές.

Μπορούμε να προσθέσουμε σημεία διαδρομής στην πορεία. Και για να διευκολυνθεί η ανίχνευση, υπάρχει ένα κουμπί για να δημιουργηθεί αυτόματα η επιστροφή, είτε με την ανάληψη της διαδρομής για να πάει, είτε κλείνοντας το βρόχο μέχρι την αναχώρηση.

Αν θέλουμε τις λεπτομέρειες, μπορούμε να εμφανίσουμε την απόσταση, το D+, το D- και το προφίλ υψομέτρου με τα ελάχιστα και τα μέγιστα υψόμετρα.

Αυτό είναι όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη διαδρομή. Αλλά πρέπει να γίνει με το χέρι, δεν υπάρχει αυτόματη εκτίμηση όπως στο Strava.

Εάν βιαζόμαστε, τότε μπορούμε να αφήσουμε το Garmin Connect να φροντίσει τα πάντα δημιουργώντας αυτόματα.

Υπάρχουν μόνο 2 κριτήρια για τον προσδιορισμό:

 • η απόσταση
 • Η κατεύθυνση (βόρεια, νότια, ανατολικά, δυτικά), επιτρέπει στον βρόχο να είναι προσανατολισμένο προς τον τόπο όπου θα ήταν το καλύτερο να πάει

Δεν μπορούμε να θέσουμε μια σταγόνα. Ούτε μπορούμε να φιλτράρουμε διαδρομές διαδρομών. Αλλά αν γνωρίζετε το περιβάλλον, μπορείτε να επηρεάσετε την παρουσία ή όχι την ανύψωση προσανατολίζοντας τον δημιουργό της διαδρομής προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, παραμένει μόνο να κάνετε κλικ στο χάρτη για να ορίσετε το σημείο εκκίνησης και η διαδρομή δημιουργείται σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να προσθέσετε σημεία προτού αποθηκεύσετε.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα ρολόγια GARMIN GPS που ξεκινούν μια χαρτογραφία μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδρομή από μόνη της, χωρίς τη βοήθεια του Garmin Connect. Αυτή είναι η δημιουργία μιας διαδρομής βρόχου.

Garmin Εξερευνήστε

Αυτή είναι μια άλλη εφαρμογή του Garmin (εκτός από το Connect) εξειδικευμένο στη δημιουργία και τη διαχείριση των διαδρομών και των σημείων διαδρομής. Όταν βγήκε, σκέφτηκα ότι θα γίνει ένα είδος εξειδικευμένης παράλληλης εφαρμογής για υπαίθρια χρήση ρολογιών Garmin GPS.

Υπάρχουν κάρτες εκτός σύνδεσης, μοντέλο ψηφιακού πεδίου (με δεδομένα υψομέτρου) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουν το υψόμετρο σε ένα σημείο για να δημιουργήσουν μια χειροκίνητη βαθμονόμηση ενός βαρομετρικού υψομετρητή.

Και τότε νομίζω ότι ο Garmin εγκατέλειψε την ιδέα και επαναπροσδιορίστηκε στο Connect.

Και έπειτα έχω 2 κριτικές για την εξερεύνηση:

 • Μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνο διαδρομές ανά σημείο, τα χαρακτηριστικά δεν ακολουθούν το σχήμα των δρόμων και των μονοπατιών
 • Εξερευνήστε τις διαδρομές δεν μεταφέρονται για σύνδεση και αντίστροφα

Εφαρμογή suunto

Η Suunto έχει μεταφέρει τις εξαιρετικές του κάρτες θερμότητας στην εφαρμογή smartphone. Είναι ακριβώς αυτό για κάποιες χρήσεις, ήταν πολύ πρακτικό να χρησιμοποιήσετε τη μεγάλη οθόνη ενός υπολογιστή.

Μπορούμε να εμφανίσουμε διάφορα κεφάλαια καρτών, είτε την κάρτα ανακούφισης είτε τη δορυφορική προβολή, ή την κάρτα θερμότητας της δραστηριότητας στόχου. Και εκεί, υπάρχει μια επιλογή:

 • τρέξιμο
 • μονοπάτι
 • ποδηλασία
 • ποδηλασία βουνού
 • Σκι και κυλίνδρους σκι
 • ορειβασία
 • κάθοδος σκι
 • πεζοπορία
 • κολύμπι (ναι, για δωρεάν νερό)
 • Όλες οι δραστηριότητες ramen
 • αφρός κυμάτων
 • γκολφ

Εάν ποτέ δεν σας αρέσει η ημιαυτόματη δημιουργία (μερικές φορές δεν είναι πολύ σχετική, για μια διαδρομή περιήγησης σκι για παράδειγμα), τότε μπορείτε να μεταβείτε σε δωρεάν σχέδιο και να δημιουργήσετε όλα τα τμήματα με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι επίσης όπου η εφαρμογή πρέπει να αναγκαστεί να χρησιμοποιεί πλακόστρωτους δρόμους για τη δημιουργία μιας διαδρομής ποδηλάτου.

Ένα πανό στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζει την απόσταση, την ανύψωση και την εκτιμώμενη διάρκεια του χρόνου ταξιδιού.

Η δημιουργία ενός σημείου ενδιαφέροντος στη διαδρομή είναι πολύ απλή, αρκεί να κάνουμε μακρά υποστήριξη στον χάρτη.

Είδος

Το Komoot ορίζεται ως το πιο ισχυρό εργαλείο στον κόσμο για να δημιουργήσει υπαίθρια δρομολόγια ποδηλάτου, ορεινής ποδηλασίας και πεζοπορίας. Είναι βέβαιο ότι το Komoot προσφέρει τις πλουσιότερες κάρτες. Η βάση χρηστών του είναι πολύ προσανατολισμένο ποδήλατο και ποδήλατο βουνού. Από τα 8 εκατομμύρια χρήστες, το 50% είναι ποδηλάτες, οι μισοί από τους οποίους ασκούν ορεινή ποδηλασία. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πεζοπορία ή μονοπάτι.

Στη λειτουργία λειτουργίας του, το Komoot θεωρείται μάλλον να δημιουργήσει διαδρομές μεταξύ ενός σημείου Α και ενός σημείου Β, σε περιαγωγή ή σε αντάλλαγμα. Χρειάζεται λίγη παραμόρφωση για να δημιουργήσετε μπούκλες.

Κατά την εγγραφή προσφέρεται μια περιοχή καρτών, περίπου το μέγεθος ενός τμήματος. Για να μπορέσετε να εντοπίσετε τη διαδρομή σας, το σημείο εκκίνησης πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή. Εάν θέλετε να εντοπίσετε μια διαδρομή αλλού, τότε θα πρέπει να αγοράσετε την αντίστοιχη ζώνη καρτών. Μια περιοχή κοστίζει 3 €, ενώ η κάρτα ολόκληρης της Γαλλίας κοστίζει 30 €. Τέλος, τεχνικά, μπορείτε να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας σε μια περιοχή που δεν έχετε αγοράσει, αλλά δεν θα μπορείτε να την μεταφέρετε στο ρολόι GPS σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών παιχνιδιών καρτών (Komoot, OpenStreetMap, OpencyClemap, Google Roads) και δορυφορικής προβολής. Αυτό που είναι ωραίο είναι ότι η χαρτογραφία είναι εμπλουτισμένη με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως: για παράδειγμα:

 • φυσικά μέρη
 • ουσιώδεις τοποθεσίες
 • πάρκα
 • σιντριβάνια
 • δημόσιες τουαλέτες
 • ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης ποδηλάτων (δεν ήξερα καν ότι υπήρχε)
 • καταφύγια

Τα ενδιαφέροντα μπορούν να δημιουργηθούν από τους χρήστες της εφαρμογής Komoot. Ως εκ τούτου, μερικές φορές βρίσκουμε αποσπάσματα με τίτλο «Όμορφο κομμάτι», πιθανώς ενημερωμένο από έναν ποδηλάτη βουνού.

Τα μονοπάτια που μπορούν να δανειστούν από το ποδήλατο βουνού είναι αναγνωρίσιμα από τον χάρτη από την πλευρά τους, το οποίο πηγαίνει από S0 (εύκολο) έως S5 (δύσκολο).

Ορίζουμε το σημείο εκκίνησης είτε από την τρέχουσα θέση σας είτε με μια διεύθυνση, ή με δεξί κλικ στο χάρτη.

Στη συνέχεια, χτίζουμε τη διαδρομή προσθέτοντας τα σημεία διέλευσης ένα μετά το άλλο. Ή επισημαίνουμε την αναχώρηση και την άφιξη, τότε προσθέτουμε ενδιάμεσα σημεία διέλευσης. Είναι επίσης πολύ εύκολο να τροποποιήσετε οποιοδήποτε μέρος της διαδρομής, τότε αρκεί να σύρετε και να ρίξετε για να ρυθμίσετε τη διαδρομή. Μπορούμε να προσθέσουμε σημεία διέλευσης όσο θέλουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Komot τείνει να δημιουργεί εμπρός και πίσω και όχι μπούκλες. Έτσι, αν ορίσετε ένα σημείο εκκίνησης και ένα μακρινό σημείο, θα σας κάνει να επιστρέψετε στην ίδια διαδρομή με το πρώτο σκέλος. Πρέπει να τοποθετήσετε 3 σημεία τριγώνου, έτσι ώστε ο Komoot να καταβάλει την προσπάθεια να δημιουργήσει ένα βρόχο.

Από εκεί, το Komoot αντλεί βαριά πυροβολικό ως προς τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν τη διαδρομή.

Το προφίλ υψομέτρου εμφανίζει μια κλίση των χρωμάτων ως συνάρτηση της κλίσης: σκούρο κόκκινο για μερίδες σε περισσότερο από 15%, πορτοκαλί μεταξύ 10 και 15, κλπ.

Το επίπεδο λεπτομέρειας για τις επικαλύψεις είναι εντυπωσιακό: ασφάλτου, μη διαδρομής, διαδρομή γης, αλπικά μονοπάτια κ.λπ. Και όσον αφορά την κλίση, κάθε τμήμα απεικονίζεται από γκρι ή καφέ τμήματα.

Με αυτά τα εργαλεία, είναι δυνατόν να βελτιστοποιήσετε τις διαδρομές σας αποφεύγοντας, για παράδειγμα, πολύ απότομες διαδρομές ή μερίδες οδού άσφαλτο. Ή το αντίθετο.

Τελευταία ωραία λεπτομέρεια, μπορείτε να μοιραστείτε το δρομολόγιό σας με φίλους που χρησιμοποιούν το komoot. Δροσερός.

Ο Komoot άνοιξε άμεσες γέφυρες σε Garmin, Polar, Wahoo και Suunto. Δηλαδή ότι μια διαδρομή που σχεδιάζεται στο Komoot θα συγχρονιστεί αυτόματα σε Garmin Connect, Polar Flow, Suunto App και Wahoo, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από την εξαγωγή/εισαγωγή αρχείου GPX.

Στην εφαρμογή, βρίσκουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, την ίδια ποιότητα χαρτογράφησης, τόσα πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τα ίδια εργαλεία για να σχεδιάσουμε τη διαδρομή και τον ίδιο πλούτο πληροφοριών.

Λωρίδα

Σε σύγκριση με τις άλλες 7 εφαρμογές δημιουργίας διαδρομών αυτής της σύγκρισης, Plotaroute, αυτό είναι … πώς να το πω ? Είναι σαν να συγκρίνετε 7 πίνακες ελέγχου αυτοκινήτων και 1 αεροπλάνο.

Στη διεπαφή του ιστότοπου Plotaroute, υπάρχει στην αριστερή γραμμή εργαλείων που περιλαμβάνει όχι λιγότερα από … 20 εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας διαδρομής ! Είναι τόσο εντυπωσιακό που θα αξίζει να σας κάνω ένα πλήρες σεμινάριο.

Ξεκινάμε με την κορυφαία γραμμή εργαλείων:

 • Επιλογή της μεθόδου εντοπισμού: Εγχειρίδιο (ευθεία γραμμή από το ένα σημείο στο άλλο), στους δρόμους (CAR), στα μονοπάτια που είναι εφικτό με ποδήλατο, στα μονοπάτια που είναι εφικτό με τα πόδια
 • Επιλογή της κάρτας: Από το OpenStreetMap έως τον World Topo Map μέσω δορυφορικής προβολής, υπάρχουν 9 (συμπεριλαμβανομένου 1 πληρωμένου: χάρτης Google Street)
 • Επιλογή ενός στρώματος (που πρέπει να τοποθετηθεί στον χάρτη, προσθήκη πληροφοριών): 5 Συνολικά, όλες οι διαδρομές κύκλου στην πυκνότητα της κυκλοφορίας

Τότε αυτά είναι τα διαθέσιμα εργαλεία για τη δημιουργία μιας διαδρομής:

 • Προσθέστε σχολιασμό στην κάρτα
 • Πίσω στην αρχή, ελαχιστοποιώντας την απόσταση
 • Πίσω στην ίδια διαδρομή με την εξωτερική
 • Πίσω περνώντας από ένα σημείο
 • σύρετε και πτώση
 • Εντοπίστε ένα τμήμα της διαδρομής
 • Κόψτε την εκκίνηση ή το τέλος ενός αγώνα
 • αντιστρέψτε την κατεύθυνση της διαδρομής
 • Κάνετε περισσότερους γύρους (για παράδειγμα, κάνετε 3 γύρους στη διαδρομή)
 • Δημιουργήστε ένα βρόχο στη διαδρομή (για παράδειγμα, κάνετε 3 γύρους σε ένα βρόχο στη μέση της διαδρομής)
 • Διαγράψτε ένα τμήμα της διαδρομής
 • Μετακινήστε το σημείο εκκίνησης/άφιξης ενός βρόχου
 • Σχεδιάστε μια παράκαμψη οπουδήποτε στη διαδρομή
 • Διαγράψτε τα περιττά σημεία
 • Μετρήστε ένα τμήμα της διαδρομής
 • Σχεδιάστε μια ακτίνα γύρω από ένα σημείο
 • Κόψτε μια διαδρομή σε διάφορες διαδρομές
 • Συνδυάστε διάφορες διαδρομές

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαδρομή από τα σημεία που περνούν. Μπορούμε να παρέμβουμε τη σειρά διέλευσης σημείων. Μόλις τραβήξετε μια πολύ περίπλοκη διαδρομή, υπάρχει ένα εργαλείο για να μετακινήσετε ένα σημείο κατά μήκος της διαδρομής, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι λίγο θρησκευτικό πριν κάνετε τη δραστηριότητα.

Εάν φοβάστε ότι όλα αυτά είναι λίγο πολύ περίπλοκα για εσάς, τότε μπορείτε επίσης να την αφήσετε να κάνει μια διαδρομή αυτόματα. Αυτό είναι το τελευταίο εργαλείο για τη γραμμή εργαλείων. Κοστίζει πιστώσεις.

Για 1 πίστωση, μπορείτε να ορίσετε:

 • Δραστηριότητα: Περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία
 • Απόσταση: από 2 έως 200 χιλιόμετρα
 • Τύπος: βρόχος ή ταξίδι μετ ‘επιστροφής
 • με ή χωρίς ενδιάμεσο σημείο διέλευσης

Για 2 μονάδες, έχουμε περισσότερες επιλογές:

 • Δρόμοι για αποφυγή
 • Με ή χωρίς ανύψωση (μόνο με ποδήλατο, δεν καταλαβαίνω γιατί)

Και με τη σωστή γραμμή εργαλείων (hey ναι, το 3ο), μπορούμε: μπορούμε:

 • Ορίστε τη μέση ταχύτητα για κάθε μία από τις δραστηριότητες, με αυτόματη λήψη ανύψωσης
 • Εμφάνιση του προφίλ υψομέτρου
 • Εμφάνιση της λίστας πληροφοριών πλοήγησης (βασικά, κάθε φορά υπάρχει μια ειδοποίηση για τη στροφή με τη σειρά)
 • Μοιραστείτε τη διαδρομή (στείλτε τον σύνδεσμο)
 • Κατεβάστε τη διαδρομή (GPX, KML, FIT, TCX)

Θα επιστρέψω στη δυνατότητα να σχεδιάσω ακτίνα γύρω από ένα σημείο. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν 2 επιλογές, μπορούμε είτε να σχεδιάσουμε έναν κύκλο καθώς το κοράκι πετά είτε μια ισοχρονική μορφή (δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τους δρόμους και τα μονοπάτια για να περιηγηθείτε στην καθορισμένη απόσταση).

Για παράδειγμα, στο σημείο μου Β, παρακολούθησα μια ισοχρονική μορφή 1 χλμ. Και βλέπετε ότι παίρνοντας τα μονοπάτια που υπάρχουν σε αυτή την ορεινή περιοχή, δεν είναι πλέον ένας κύκλος ακτίνας 1 χλμ.

Με την πληρωμένη έκδοση, μπορούμε ακόμη και να σχεδιάσουμε ISOS σε διάρκεια. Για παράδειγμα, πόσο μακριά μπορούμε να πάμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, τρέχοντας 1 ώρα με ρυθμό 6: 00/km. Τεράστιος !

Το κερασάκι στο κέικ, με την πληρωμένη έκδοση, είναι ο αυτόματος συγχρονισμός των διαδρομών plotaroute στο Garmin Connect.

Ανοιξε

OpenRunner, είναι ένα απλό εργαλείο για χρήση. Το κύριο ενδιαφέρον είναι η ποικιλία και η ποιότητα των κεφαλαίων καρτών. Για παράδειγμα, οι κάρτες IGN μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων 25 (η σειρά 1/25.000 Καρτών IGN για πεζοπορία). Σας επιτρέπει να εντοπίσετε αμέσως το GR.

Μπορούμε να κάνουμε μια διάταξη με το χέρι, ορίζοντας όλα τα σημεία ή ημιαυτόματα και αφήνοντας το OpenRunner να αναζητήσει τα μονοπάτια για να ενταχθούν στα σημεία. Για αυτόν τον τελευταίο τρόπο να γίνει, είναι απαραίτητο να καθοριστεί η δραστηριότητα που στοχεύει, μεταξύ:

 • Περπατήστε
 • ποδήλατο δρόμου
 • χαλίκι
 • αυτοκίνητο (ναι …)

Και σας διαβεβαιώνω ότι στην ορεινή περιοχή, οι προκύπτουσες διαδρομές μπορεί να είναι ριζικά διαφορετικές.

Στην εφαρμογή smartphone, η κάρτα OpenStreetMap είναι δωρεάν, αλλά οι άλλοι πληρώνονται. Και η δημιουργία δρομολογίου απαιτεί επίσης την πληρωμένη έκδοση.

Mapyrun

Η διεπαφή του Mapmyrun είναι μάλλον απλή. Αυτό που είναι διασκεδαστικό είναι ότι τα τμήματα της διαδρομής διαδρομής αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με αυτό που το εντοπίσατε ακολουθώντας τους δρόμους (μπλε) ή με χειροκίνητο (κόκκινο).

Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μικρό άντρα στην κάρτα για να μεταβείτε απευθείας στο Street View.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το γραφικό υψόμετρο, με την αναπαράσταση των πλαγιών σε διαφορετικά χρώματα, σε μωβ και κίτρινες αποχρώσεις.

Για να πάτε γρηγορότερα, μπορείτε να υπολογίζετε στη μεγαλοφυία για να δημιουργήσετε αυτόματα μια διαδρομή. Το μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γρήγορα είναι ότι το σημείο εκκίνησης είναι είτε η τρέχουσα θέση μας, είτε μια διεύθυνση. Δεν μπορείτε να επισημάνετε ένα μέρος στο χάρτη. Μπορείτε να επιλέξετε την κατεύθυνση εκκίνησης και ακόμη και την κατεύθυνση της περιστροφής (χρονοδιάγραμμα ή αντίθετο, μπορεί να είναι χρήσιμο σε μια μεγάλη εκδρομή με ποδήλατο για να τελειώσετε με τον άνεμο στο πίσω μέρος). Τότε απλά επιλέγουμε την απόσταση και απλά ξεκινάμε τη δημιουργία του μαθήματος.

Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, αυτή είναι η χειρότερη μηχανή αυτόματης δημιουργίας. Μερικές φορές δημιουργεί μια διαδρομή 19 χιλιομέτρων όταν τον ρώτησα 8 (δεν είναι ακόμα το ίδιο) και επιπλέον δεν κάνει πάντα όμορφες μπούκλες, μερικές φορές παίζει 1 ή 2 σημεία στροφής.

Στην εφαρμογή Mapmyrun για το smartphone, ο ιχνηλάτης Genius περιλαμβάνεται στην πληρωμένη έκδοση (με δοκιμαστική έκδοση 14 ημερών).

64 σχόλια

Γεια Jérôme, Σας ευχαριστώ για το άρθρο.
Δεν ήξερα platoroute! Μιλάτε για τη δημιουργία ενός σεμιναρίου και σας ενθαρρύνω.
Από την πλευρά μου, χρησιμοποιώ κυρίως την εφαρμογή Suunto που ανταποκρίνεται στο 95% για την ανάγκη μου και με ένα συγχρονισμό ρολογιών είναι γρήγορο και αποτελεσματικό.
Χρησιμοποιώ επίσης το OpenRunner ως βάση δεδομένων για να τραβήξω νέες διαδρομές.
Το Strava φαίνεται να προσφέρει κάτι πλήρες, αλλά δεν είμαι πριμοδότηση.
Έχω+

Γεια σας, δεν έχω δει στην εφαρμογή Suunto πώς μπορούμε να μεταφέρουμε τις διαδρομές στο ρολόι. Όσο το κάνω με το Movescount, τόσο πολύ με την εφαρμογή, δεν βρήκα αυτή τη δυνατότητα. Ενδιαφέρομαι αν ξέρετε πώς να το κάνετε

Είναι δυνατόν, ή όχι, ανάλογα με το μοντέλο ρολογιών που έχετε … Βασικά αυτή η λειτουργικότητα δεν είναι δυνατή με τα “παλιά” μοντέλα (για παράδειγμα η σειρά Ambit 3) … το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο της εφαρμογής λέει ότι είναι πολύ λακωνικά (και χωρίς συγγνώμη)