Οικολογικό μπόνους για μια ευκαιρία, χρησιμοποίησε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Όλες οι βοήθειας για αγορά 2023

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Όλες οι βοήθειας για αγορά 2023

Υπενθύμιση, είναι απαραίτητο να είναι επιλέξιμο για το ασφάλιστρο μετατροπής, να καταστρέψει ένα ντίζελ που καταχωρήθηκε πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 ή μια βενζίνη που καταχωρήθηκε πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006. Πρέπει επίσης να το είχε για τουλάχιστον ένα χρόνο, ότι είναι εγγεγραμμένο στη Γαλλία, δεν έχει υποσχεθεί και δεν θεωρείται ότι είναι κατεστραμμένο όχημα (ή να είναι ασφαλισμένο για τουλάχιστον ένα έτος κατά την ημερομηνία καταστροφής ή κατά την ημερομηνία απόκτησης το νέο όχημα).

Οικολογικό μπόνους για μια ευκαιρία

Online γκρίζα κάρτα

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, για να διαθέσετε αμέσως ένα όχημα, σκοπεύετε να αγοράσετε ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Μπορείτε να επωφεληθείτε από Οικολογικό μπόνους για μια ευκαιρία ? Υπό ποιες συνθήκες ?

Οικολογικό μπόνους σε χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά οχήματα

Υπολογισμός του οικολογικού μπόνους για μια ευκαιρία

Πώς να αποκτήσετε το οικολογικό μπόνους για ένα μεταχειρισμένο όχημα ?

Οικολογικό μπόνους σε χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά οχήματα

Πρώτα προοριζόμενα για αυτοκίνητα και φορτηγά που αγόρασαν νέα, συμπεριλαμβανομένου του μέρους μιας μακροχρόνιας ενοικίασης, το οικολογικό μπόνους επεκτάθηκε σε χρησιμοποιημένα οχήματα μετά από ανακοίνωση της κυβέρνησης του Οκτωβρίου 2020. Για τα μεταχειρισμένα οχήματα, αυτή η βοήθεια αφορά τα οχήματα με ρυθμό εκπομπής 0 γραμμάρια CO2, Δηλαδή τα ηλεκτρικά οχήματα και εκείνους που κυλούν στο υδρογόνο, το τελευταίο είναι πολύ λίγο παρόν στους δρόμους μας. Το χρησιμοποιημένο όχημα πρέπει επίσης να εκπληρώσει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. να είσαι Αυτοκίνητο pinster ή φορτηγό,
  2. με Μια πρώτη εγγραφή χρονολογείται πίσω τουλάχιστον 2 χρόνια Κατά τη στιγμή της τιμολόγησης ή της πληρωμής του πρώτου ενοικίου σε περίπτωση μακροχρόνιας ενοικίασης του χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού οχήματος,
  3. Έχετε μια τελική γκρίζα κάρτα Στη Γαλλία (Εγγραφή στη Γαλλία σε μια τελική σειρά),
  4. είναι διατηρούσε τουλάχιστον 2 χρόνια από τον αγοραστή ή τον ενοικιαστή σε περίπτωση μίσθωσης,
  5. Δεν ανήκουν σε μέλος του ίδιου φορολογικού νοικοκυριού με τον αγοραστή.

Επιπλέον, ο αγοραστής πρέπει να είναι σημαντικός και έγχυση φόρου στη Γαλλία. Από την άλλη πλευρά, γίνεται η πληρωμή του μπόνους Χωρίς κατάσταση πόρων.

Ξεκινήστε την προσέγγισή μου

Διατύπωση απλοποιημένος αποϋλλακοποιημένος

Γρήγορη θεραπεία σε 24h*

Αίτημα, ακολουθήστε -up και
υποστήριξη Σε σύνδεση

Υπολογισμός του οικολογικού μπόνους για μια ευκαιρία

Ποιο είναι το ποσό του οικολογικού μπόνους για τα άτομα ?

Το ποσό του μπόνους για άτομα που αγοράζουν ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό όχημα ανέρχεται σε 1.000 €. Από την άλλη πλευρά, για ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή για ένα νέο ηλεκτρικό φορτηγό, το ποσό του μπόνους πηγαίνει από 2.000 έως 7000 €.

Το οικολογικό μπόνους μπορεί να συνδυαστεί με το μπόνους μετατροπής, υπό συνθήκες, σε αντάλλαγμα για την κατάργηση ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου ή ενός παλιού φορτηγού.

Τι οικολογικό μπόνους για ένα αυτοκίνητο ή ένα εταιρικό ηλεκτρικό βοηθητικό πρόγραμμα ?

Επιχειρήσεις Αγορά ενός οχήματος δεύτερο χέρι ηλεκτρικός δεν μπορεί να επωφεληθεί από το οικολογικό μπόνους. Όπως τα άτομα, μπορούν, από την άλλη πλευρά, να αγγίξουν ένα μπόνους για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ένα ηλεκτρικό βοηθητικό πρόγραμμα που αγόρασε νέα ή ενοικιαζόμενη για πολύ καιρό. Από την άλλη πλευρά, από την 1η Ιανουαρίου 2023, τα αυτοκίνητα ή τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά φορτηγά δεν θα είναι πλέον επιλέξιμα για το οικολογικό μπόνους. Το 2022, αυτά τα υβριδικά οχήματα ήταν επιλέξιμα, εάν αγοράστηκαν ή νοικιάστηκαν νέα για λιγότερο από 50.000 € και είχε αυτονομία μεγαλύτερη από 50 χλμ.

Για τα άτομα, όπως οι επαγγελματίες, το ποσό του οικολογικού μπόνους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% του κόστους απόκτησης TTC του οχήματος.

Πώς να αποκτήσετε το οικολογικό μπόνους για ένα μεταχειρισμένο όχημα ?

Σε περίπτωση αγοράς του χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού οχήματος από έναν έμπορο, μπορεί να κάνει την πρόοδο του οικολογικού μπόνους. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό του μπόνους αφαιρείται από το κόστος απόκτησης, συμπεριλαμβανομένου του φόρου του οχήματος. Ελλείψει προκαταβολής, ο αγοραστής πρέπει να υποβάλει αίτηση για μπόνους Μέσα σε 6 μήνες από την τιμολόγηση στον ιστότοπο PrimeAconversion.γούβ. Η διαχείριση του αιτήματος και της πληρωμής πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Υπηρεσίας και Πληρωμών (ASP).

Έχετε αγοράσει ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό όχημα επιλέξιμο ή όχι από το οικολογικό μπόνους ? Θυμηθείτε να βάλετε την γκρίζα κάρτα στο όνομά σας μέσα σε 30 ημέρες.

Ξεκινήστε την προσέγγισή μου

Συχνές ερωτήσεις

Αγοράζω ένα δεύτερο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που έχει εγγραφεί για 2 χρόνια. Επομένως, δεν μπορώ να επωφεληθώ από το οικολογικό μπόνους 2022-2023. Αλλά είναι δυνατόν να αντιληφθούμε ένα ασφάλιστρο για μετατροπή ? Τι μπόνους για την αγορά ενός μεταχειρισμένου βενζινοκίνητου αυτοκινήτου ?

Μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα μπόνους μετατροπής για ένα θερμικό αυτοκίνητο Crit’Air 1, εάν το φορολογικό σας εισόδημα αναφοράς δεν υπερβαίνει τις 13.€ 489 ανά μετοχή (αξία 2022) και αν σπάσετε ένα αυτοκίνητο με πρώτη εγγραφή πριν από τον Ιανουάριο του 2006 για έναν τύπο βενζινοκινητήρα ή με πρώτη εγγραφή πριν από τον Ιανουάριο του 2011 για έναν τύπο πετρελαιοκινητήρα.

Τι οικολογικό μπόνους για ένα χρησιμοποιημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αγοράστηκε στη Γερμανία ? Λειτουργεί το οικολογικό μπόνους με μια ευκαιρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό ?

Δεν υπάρχει οικολογικό μπόνους, σε περίπτωση αγοράς ενός χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία. Πράγματι, το αγορασμένο όχημα πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στη Γαλλία.

Πώς να επωφεληθείτε από το οικολογικό μπόνους το 2023, για ένα ηλεκτρικό χρησιμοποιημένο μοντέλο ?

Βοήθεια του 1.000 € θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται το 2023 σε άτομα που αποκτούν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή φορτηγό. Οι όροι επιλεξιμότητας που αναφέρονται παραπάνω θα παραμείνουν αμετάβλητες και εάν ο επαγγελματίας πωλητής δεν κάνει την πρόοδο του κόστους, το αίτημα για βοήθεια μετά την αγορά πρέπει να κατατεθεί στο διαδίκτυο από τον αγοραστή εντός 6 μηνών.

Το οικολογικό μπόνους μπορεί να πληρωθεί για ένα μεταχειρισμένο όχημα, εάν πρόκειται για 100% ηλεκτρικό όχημα (Crit’Air 0).²

✅ Σε περίπτωση γρατσουνιών αυτοκινήτου ή παλιού φορτηγού, το οικολογικό μπόνους για την περίσταση συνδυάζεται με το μπόνους μετατροπής (αρκετές προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν).

❌ Η πληρωμή του οικολογικού μπόνους δεν είναι αυτόματη. Εκτός από την προκαταβολή από τον επαγγελματία πωλητή, πρέπει να υποβάλετε ένα ηλεκτρονικό αίτημα εντός 6 μηνών.

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Όλες οι βοήθειας για αγορά 2023

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να επωφελούνται από ένα μεγάλο οικολογικό μπόνους, εάν αγοράζονται νέα. Αλλά στην περίπτωση μιας μεταχειρισμένης αγοράς ? Δεν έχουμε πλέον δικαίωμα σε τίποτα ? Ή υπάρχουν επίσης βοήθεια ? Το Caradisiac απαντά στην ερώτηση, με τα στοιχεία του 2023, επειδή έχει εξελιχθεί κάπως.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Για όσους ενδιαφέρονται λίγο για το αυτοκίνητο, είναι πολύ η ευαισθητοποίηση του κοινού ότι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα (VE) επωφελούνται από την αγορά ενός σημαντικού οικολογικού μπόνους. Αυτή τη στιγμή είναι € 5.000 για όσους κοστίζουν λιγότερο από 47.000 €. Έχει εξαφανιστεί για μοντέλα που κοστίζουν μέχρι € 60.000, αλλά αυξάνονται ωστόσο κατά € 2.000 ή € 7.000 για τα πιο μέτρια νοικοκυριά (φορολογικά έσοδα αναφοράς κάτω από € 14.089).

Όμως, και οι δυνητικοί αγοραστές το γνωρίζουν λιγότερο, υπάρχουν επίσης βοηθήματα για να αγοράσουν ένα VE, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται.

Ένα οικολογικό μπόνους

Πρώτα απ ‘όλα υπάρχει επίσης ένα οικολογικό μπόνους, Όπως και με τα νέα αυτοκίνητα. Το ποσό του είναι 1.000 €, και εκχωρείται χωρίς κατάσταση εισοδήματος. Για να επωφεληθείτε από αυτό, πρέπει ακόμα να αγοράσετε (επιβατικό αυτοκίνητο ή φορτηγό μικρότερο από 3,5 τόνους) πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Ενημερωτικό δελτίο

  • να διατηρείται (είτε αγοράζεται είτε ενοικιαζόταν) για περίοδο τουλάχιστον 2 ετών.
  • να έχει εγγραφεί στη Γαλλία για τουλάχιστον δύο χρόνια κατά την ημερομηνία τιμολόγησης του οχήματος ή την πληρωμή του πρώτου ενοικίου.
  • να εγγραφείτε στη Γαλλία σε μια τελική σειρά.
  • Δεν ανήκουν σε μέλος του ίδιου φορολογικού νοικοκυριού.
  • Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική ενέργεια, υδρογόνο ή συνδυασμό των δύο ως αποκλειστική πηγή ενέργειας (προφανώς).

Επομένως, δεν υπάρχει πλέον κατώφλι εκπομπών CO2 (είχε οριστεί σε 20 γραμμάρια/χλμ.

Αυτό το οικολογικό μπόνους για μια δεύτερη αγορά είναι, όπως και για το νέο, περιορίζεται σε μια πληρωμή κάθε τρία χρόνια για ένα φυσικό άτομο.

Ένα μπόνους για πιθανή μετατροπή

Και υπάρχει φυσικά πάντα το ασφάλιστρο για μετατροπή, σωρευτικό για το μπόνους, το οποίο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση ενός παλιού οχήματος και που είναι υπόκειται σε πόρους.

Το ποσό του είναι Εκτός από τα € 2.500 και € 6.000 (Μιλάμε για μια αγορά VE, για θερμικές περιπτώσεις, τα ποσά είναι διαφορετικά).

Υπενθύμιση, είναι απαραίτητο να είναι επιλέξιμο για το ασφάλιστρο μετατροπής, να καταστρέψει ένα ντίζελ που καταχωρήθηκε πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 ή μια βενζίνη που καταχωρήθηκε πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006. Πρέπει επίσης να το είχε για τουλάχιστον ένα χρόνο, ότι είναι εγγεγραμμένο στη Γαλλία, δεν έχει υποσχεθεί και δεν θεωρείται ότι είναι κατεστραμμένο όχημα (ή να είναι ασφαλισμένο για τουλάχιστον ένα έτος κατά την ημερομηνία καταστροφής ή κατά την ημερομηνία απόκτησης το νέο όχημα).

Και πρέπει να αποκτήσουμε ένα νέο αυτοκίνητο ή, ως εκ τούτου οι δύο) που κοστίζουν λιγότερο από € 47.000 συμπεριλαμβανομένου του φόρου.

Πρέπει να διατηρείται τουλάχιστον ένα χρόνο και να ταξιδεύει τουλάχιστον 6.000 χλμ.

Στη συνέχεια, εάν το φορολογικό σας εισόδημα ανά μετοχή (RFR/μέρος) είναι μικρότερο από € 22.993, η βοήθεια θα είναι 2.500 € για την αγορά ενός VE.

Η ενίσχυση σε € 6.000 (που περιορίζεται στο 80 % της τιμής του οχήματος) εάν το RFR/μέρος σας είναι μικρότερο ή ίσο με € 6.358 ή εάν το φορολογικό σας εισόδημα ανά μετοχή είναι μικρότερο ή ίσο με 14.089 ευρώ αλλά ότι το σπίτι/ Η απόσταση εργασίας είναι μεγαλύτερη από 30 χλμ., ή εάν η ετήσια απόσταση σε χιλιόμετρα που πραγματοποιήθηκε για εργασία με το προσωπικό του όχημα υπερβαίνει τα 12.000 χλμ.

Εάν το RFR/μέρος σας είναι μεγαλύτερο από € 22.993, δεν θα επωφεληθείτε πλέον από το ασφάλιστρο μετατροπής.

Καλό να γνωρίζουμε: ένα φυσικό άτομο δεν μπορεί πλέον να επωφεληθεί από το μπόνους μετατροπής μόνο μία φορά στη ζωή του ως αυτοκινητιστής.

Για κατοίκους ή εργαζόμενους στο ZFE-M

Τέλος, για το “Lucky” που ζουν σε ZFE-M (ζώνη εκπομπής χαμηλής κινητικότητας) ή του οποίου ο χώρος εργασίας βρίσκεται σε ZFE-M, Το μπόνους μετατροπής αυξάνεται κατά 1.000 €. Επιπλέον, εάν μια τοπική αρχή ή μια ομάδα τοπικής αρχής που βρίσκεται στο ίδιο ZFE-M, προσφέρει επίσης βοήθεια αγοράς, Αυτή η αύξηση των € 1.000 αυξάνεται κατά ισοδύναμο ποσό χρησιμοποιώντας την κοινότητα, μέχρι όριο 2.000 €.

Παράδειγμα : Εάν ζείτε σε ένα ZFE-M με τοπική αρχή που προσφέρει βοήθεια € 500 στην αγορά ενός νέου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, θα λάβετε € 1.000 σε αύξηση, συν € 500 από την κοινότητα, συν € 500 μπόνους στο αύξηση, ή € 2.000 συνολικά.

Εάν η κοινότητα προβλέπει βοήθεια € 4.000, θα λάβετε € 1.000 + € 4.000 + € 2.000, ή € 7.000 συνολικά.

Φυσικά, το συνολικό σωρευτικό ποσό της βοήθειας (Bonus + Bonus + ZFE-M αύξηση) δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή που καταβάλλεται για το όχημα που αγοράστηκε.

Thanks! You've already liked this
No comments