Ποια είναι η τιμή ενός αυτοκινήτου υδρογόνου?, Το αυτοκίνητο υδρογόνου στη Γαλλία το 2023: Μοντέλα, Τιμές, Πλεονεκτήματα

Αυτοκίνητο υδρογόνου: Με νερό στον κόσμο ����

Contents

Για να επαναφορτίσετε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου, πρέπει να ξεχάσετε ότι είναι ηλεκτρικό. Σε αυτό το σημείο, μοιάζει πράγματι θερμικά και υβρίδια. Για τι ? Απλά επειδή δεν επαναφορτίζεται με καλώδιο, αλλά προμηθεύει, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Λοιπόν, βρείτε έναν σταθμό υδρογόνου. Σε λίγα λεπτά μόνο το αυτοκίνητο υδρογόνου σας χρεώνεται με μπλοκ, έτοιμο να απομακρυνθεί από υδρατμούς. Δεν είναι όμορφο ? Σε κάθε περίπτωση, είναι πράσινο(Gique).

Ποια είναι η τιμή ενός αυτοκινήτου υδρογόνου ?

Ποια είναι η τιμή ενός αυτοκινήτου υδρογόνου;

Λαμβάνοντας υπόψη μια αρκετά περιορισμένη προσφορά και όγκους παραγωγής, τα αυτοκίνητα υδρογόνου είναι πλέον πολύ πιο ακριβά από τη βενζίνη, το ντίζελ και ακόμη και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Σας εξηγούμε γιατί.

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο κυψέλης καυσίμου ? Περιμένετε να βάλετε το χέρι σας στην τσέπη σας επειδή οι τιμές είναι ακόμα αρκετά υψηλές. Στη Γαλλία, προσφέρονται μόνο δύο μοντέλα αυτοκινήτων υδρογόνου στην αγορά: το Toyota Mirai στο τμήμα sedan και το Hyundai Nexo σε αυτό των SUVs. Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή πώλησης υπερβαίνει τα € 70.000.

Μοντέλο Τιμή
Toyota Mirai 71.500 €
Hyundai Nexo 80.400 €

Να σημειωθεί : Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν το οικολογικό μπόνους που χορηγείται για την αγορά αυτοκινήτου υδρογόνου.

Γιατί τα αυτοκίνητα υδρογόνου είναι τόσο ακριβά ?

Αρκετοί παράγοντες εξηγούν την υψηλή τιμή των αυτοκινήτων υδρογόνου. Εκτός από τη σπανιότητα της προσφοράς, οι κατασκευαστές έχουν επιλέξει να εμπορευθούν τόσο τα μοντέλα υψηλής και καλά εξοπλισμένης. Αντίθετα, απευθύνονται σε επαγγελματικές χρήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι τόσο προσβάσιμα όσο τα μοντέλα τοποθετημένα σε τμήματα “ευρύτερου κοινού”.

Η άλλη εξήγηση προέρχεται από τους όγκους παραγωγής. Στη βιομηχανία, η αρχή είναι απλή: όσο περισσότερο παράγουμε σε ποσότητα, τόσο περισσότερο κόστος καταφέρνουμε να μειώσουμε το κόστος. Κεντρική συνιστώσα των αυτοκινήτων υδρογόνου, τα κύτταρα καυσίμου δεν είναι ακόμη μεγάλα -κλιμάκια βιομηχανοποιημένα (βρίσκεται σε εξέλιξη). Παράγεται σε μικρές σειρές, ζυγίζουν σε μεγάλο βαθμό στην τιμή των αυτοκινήτων υδρογόνου. Υπάρχει η εκβιομηχάνιση των ίδιων των οχημάτων από μόνα τους. Σήμερα, η παραγωγή των δύο κύριων κατασκευαστών, η Hyundai και η Toyota, περιορίζονται μόνο σε μερικές χιλιάδες μονάδες ετησίως, όπου άλλες τεχνολογίες παράγονται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα κάθε χρόνο.

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου παράγονται σε μικρές ποσότητες, δικαιολογώντας μια πολύ υψηλή τιμή.

Η τιμή των αυτοκινήτων υδρογόνου θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια ?

Όπως οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα κύτταρα καυσίμου καλούνται να γίνουν όλο και πιο προσιτές. Αυτό θα περιλαμβάνει μαζική εκβιομηχάνιση και αναμφισβήτητα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2025-2030 πριν δει την άφιξη αυτοκινήτων υδρογόνου που φτάνουν με πολύ πιο λογικό κόστος.

Είναι πλέον δύσκολο να γίνουν προβολές στις επερχόμενες τιμές των αυτοκινήτων υδρογόνου, επειδή εξαρτάται επίσης από τη βούληση των κατασκευαστών για την επιτάχυνση της παραγωγής σε μεγάλες σειρές μοντέλων τους. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι η τιμή των αυτοκινήτων υδρογόνου θα μειωθεί κάτω από 40.000 € το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Μια τιμή που θα παραμείνει υψηλή, αλλά που θα σας επιτρέψει ήδη να φτάσετε σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτοκίνητο υδρογόνου: Με νερό στον κόσμο ����

Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας μετασχηματίζεται, με στόχο την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα μέχρι το 2050. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο στόχος, οι χρήσεις μας μετασχηματίζονται και η νέα κινητικότητα ανθίζει: ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλιακό αυτοκίνητο, αυτοκίνητο υδρογόνου … είναι στο τελευταίο ότι θα παραμείνουμε, επειδή αντιπροσωπεύει μία από τις πιθανές περιπέτειες αυτοκινήτων μας. Για να επενδύσουμε στο μέλλον, ας ρίξουμε τον εαυτό μας με νερό με σχεδόν 0 αυτοκίνητα εκπομπών που εκπέμπουν νερό … υδρογόνο αυτοκίνητα. Plouf ��

Επαναφόρτιση υδρογόνου

 1. Αυτοκίνητο υδρογόνου: Λειτουργία
 2. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αυτοκινήτου υδρογόνου
 3. Πώς να επαναφορτίσετε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου ?
 4. Ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτοκινήτου υδρογόνου: Ποιες διαφορές ?
 5. Τιμή αυτοκινήτου υδρογόνου
 6. Πώς κατασκευάζεται το υδρογόνο για τα αυτοκίνητα ?
 7. Αυτοκίνητο υδρογόνου: Ποια μοντέλα στη Γαλλία ?
 8. Ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 9. Συχνές ερωτήσεις για οχήματα υδρογόνου

1. Πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο υδρογόνου ?

Οι μηχανικοί του φαίνονται πολύπλοκες στην αρχή. Ωστόσο, είναι πολύ απλό. Τα κύλινδρο οχήματος υδρογόνου χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μια κυψέλη καυσίμου (καύσιμο είναι εδώ, υδρογόνο εδώ). Ο κινητήρας υδρογόνου ωθείται από μια μπαταρία (ηλεκτρικός) ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τέλος, το αυτοκίνητο εκπέμπει υδρατμούς. Για τι ? Απλά επειδή το νερό (H₂O) είναι ένα μείγμα υδρογόνου (Η) και οξυγόνου (O) ατόμων. Η NASA χρησιμοποιεί υδρογόνο σε υγρή μορφή και μπαταρίες για δεκαετίες για τους πυραύλους του. Ωστόσο, δεν ήταν μέχρι το 2015 και η έναρξη του Toyota Mirai για το ευρύ κοινό να έχει πρόσβαση στα οχήματα υδρογόνου.

2. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αυτοκινήτου υδρογόνου

Πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου υδρογόνου

 • Προσφέρει μαλακή κινητικότητα: Δεν εκπομπή CO2, αυτό θέλουμε
 • Η αυτονομία ενός οχήματος υδρογόνου είναι τόσο μεγάλη όσο επαναφορτίζεται γρήγορα
 • Χωρίς οπτική ρύπανση ή ηχορύπανση: Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι σιωπηλό

Μειονεκτήματα του οχήματος υδρογόνου

 • Θα κοιμηθεί με την εμφάνιση νέων μοντέλων στην αγορά. Αλλά το τρέχον εισιτήριο εισόδου για την απόκτηση ενός υδρογόνου παραμένει υψηλό
 • Μια χαμηλή προσφορά σταθμών υδρογόνου, με παρουσία σε μεγάλες πόλεις σε περίπου πενήντα σταθμούς
 • Το υδρογόνο είναι ένα αέριο που απαιτεί μέγιστη ασφάλεια λόγω της υψηλής ευφυΐας του

3. Πώς να επαναφορτίσετε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου ?

Για να επαναφορτίσετε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου, πρέπει να ξεχάσετε ότι είναι ηλεκτρικό. Σε αυτό το σημείο, μοιάζει πράγματι θερμικά και υβρίδια. Για τι ? Απλά επειδή δεν επαναφορτίζεται με καλώδιο, αλλά προμηθεύει, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Λοιπόν, βρείτε έναν σταθμό υδρογόνου. Σε λίγα λεπτά μόνο το αυτοκίνητο υδρογόνου σας χρεώνεται με μπλοκ, έτοιμο να απομακρυνθεί από υδρατμούς. Δεν είναι όμορφο ? Σε κάθε περίπτωση, είναι πράσινο(Gique).

4. Ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτοκινήτου υδρογόνου: Ποιες διαφορές ?

Τεχνικά, ένα αυτοκίνητο υδρογόνου είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο .. Αλλά θα μιλήσουμε εδώ για τις διαφορές μεταξύ ενός αυτοκινήτου υδρογόνου και ενός “κλασικού” ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

 • Αυτονομία: Το πλεονέκτημα πηγαίνει στο αυτοκίνητο υδρογόνου, του οποίου η αυτονομία είναι πολύ υψηλότερη
 • Αποτύπωμα άνθρακα: Το αυτοκίνητο υδρογόνου δεν εκπέμπει άνθρακα αλλά η κατασκευή του στο είδος. Ωστόσο, το γραφείο της Deloitte εκτιμά ότι οι εκπομπές άνθρακα από το αυτοκίνητο υδρογόνου είναι χαμηλότερες από αυτές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και σημαντικά χαμηλότερες από αυτές των θερμικών και υβριδικών οχημάτων
 • Ενέργεια: Ένα όχημα υδρογόνου αντλεί την ενέργεια του από το υδρογόνο, ενώ το ηλεκτρικό αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν κινητήρα
 • Επαναφόρτιση: Είναι ημέρα και νύχτα, αφού το ηλεκτρικό αυτοκίνητο επαναφορτίζεται στην υποδοχή σε λίγες ώρες, ενώ ένα γεμάτο υδρογόνο απαιτεί μόνο λίγα λεπτά
 • Τιμή: Το πλεονέκτημα πηγαίνει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, λόγω της πολύ πιο διαφορετικής προσφοράς του, ειδικότερα. Υπάρχουν επίσης πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε λιγότερο από € 20.000 στον φθηνότερο οδηγό ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας !

5. Τιμή αυτοκινήτου υδρογόνου ?

Βρίσκετε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά ? Περιμένετε μέχρι να δείτε τις τιμές του οχήματος με τον κινητήρα νερού ! Σαφώς, υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα με το πρώτο Tesla: είναι απρόσιτο για πολλούς αυτοκινητιστές. Εκεί φθηνότερο αυτοκίνητο υδρογόνου Κόστος 71.EUR 500 στη Γαλλία (Toyota Mirai, Βραβείο Κατάλογος 2023). Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να μειωθεί εάν η υιοθεσία συνεχιστεί. Για παράδειγμα, το NAMX HUV ανακοινώνεται στα 65.EUR 000 (κυκλοφόρησε το 2025), για εξαιρετική αυτονομία 800 χλμ.

6. Πώς κατασκευάζεται το υδρογόνο για τα αυτοκίνητα ?

ΜΕΓΑΛΟ’Το υδρογόνο (Η) είναι το πιο άφθονο χημικό στο σύμπαν. Στη γη, είναι όμως σπάνιο (0,22 %). Επιπλέον, δεν υπάρχει σχεδόν στην καθαρή του μορφή. Τις περισσότερες φορές, το υδρογόνο σχετίζεται με οξυγόνο για να σχηματίσει αυτό το νερό απαραίτητο για τη ζωή. Βρίσκεται επίσης στα ζωντανά πράγματα (ναι, το 63 % των ατόμων μας είναι υδρογόνο !) και στο φυσικό αέριο.

Πρέπει επομένως φτιάχνω καύσιμα. Πώς να κάνετε υδρογόνο αυτοκινήτου ? Διαχωρίζοντας τα άτομα μίας Η που έχουν υδρογόνο. Προφανώς, αυτό Η λειτουργία καταναλώνει ενέργεια. Εξ ου και το σημαντικό κόστος του πλήρους υδρογόνου !

Επί του παρόντος, η κατασκευή υδρογόνου γίνεται κυρίως από Φυσικό αέριο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η τεχνική εκπέμπει σχεδόν τόσα πολλά CO2 που ένα αυτοκίνητο που θα καταναλώνει απευθείας από το LPG. Τεχνική από ηλεκτρόλυση, Όσο η ηλεκτρική ενέργεια είναι πράσινης προέλευσης, θα επέτρεπε την παραγωγή οικολογικού υδρογόνου. Ωστόσο, οι αποδόσεις παραμένουν χαμηλές το 2023, έτσι ώστε να είναι άγνωστο αν αυτή η επιλογή θα κρατήσει το δρόμο από οικονομική άποψη σε σύγκριση με την άμεση χρήση του ρεύματος που παράγεται σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

7. Αυτοκίνητο υδρογόνου: Ποια μοντέλα στη Γαλλία ?

���� Hopium Machina Vision: Το πρώτο γαλλικό υδρογόνο αυτοκίνητο

Το πρώτο γαλλικό αυτοκίνητο υδρογόνου έκανε τόσο μεγάλο θόρυβο στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο είναι σιωπηλός στο δρόμο. Αυτό το sedan ήδη “ζυγίζει”, χωρίς να αναφέρει τις μετρήσεις του: μήκος 4,9 μέτρων και 1,4 μέτρα ύψος καθώς και δεξαμενή 10 κιλών υδρογόνου. Το όραμα Hopium Machina έχει κάτω από την κουκούλα για να φέρει επανάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου, όπως και ο ιδρυτής του, Olivier Lombard. Το παρελθόν του ως πιλότος του αγώνα τον οδήγησε να είναι ένας δοκιμαστικός πιλότος του πρωτοτύπου Mission H24 για “το 24H του Le Mans of the Future”. Ο σκοπός ? Ότι ένα αυτοκίνητο υδρογόνου τρέχει στις 24 ώρες το 2025. Όσον αφορά την απόδοση, Το Hopium Machina Vision ανεβαίνει απευθείας στους γύρους: κινητήρας υδρογόνου του 500 άλογα, αυτονομία 1000 χιλιομέτρων και επαναφόρτιση σε 3 λεπτά. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

���� Hyundai Nexo: Το πρώτο SUV υδρογόνου

���� Toyota Mirai: Το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου

Δεν είναι περίεργο το “mirai” σημαίνει “μέλλον” στα Ιαπωνικά .. Η Toyota ήταν πρωτοποριακή με το Mirai, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε το 2015 στην Ευρώπη. Από το 2021, έχουμε το δικαίωμα στη δεύτερη γενιά του οχήματος υδρογόνου, το Toyota Mirai II. Αυτό είναι το μοντέλο που μας ενδιαφέρει. Από την πλευρά της απόδοσης, το νέο Toyota Mirai επαναφορτίζεται σε 5 λεπτά και διαθέτει 3 δεξαμενές υδρογόνου για ανακοινωθείσα αυτονομία 650 χλμ. Στην πραγματικότητα, η Toyota Mirai II έσπασε δύο αρχεία αυτονομίας ενός αυτοκινήτου υδρογόνου:

 • Ιούνιος 2021: 1000 χιλιόμετρα καταναλώνοντας 5,51 κιλά υδρογόνου (μόνο ένα πλήρες). Ρυθμίστε στη Γαλλία ����.
 • Αύγουστος 2021: 1360 χιλιόμετρα καταναλώνοντας 5,65 κιλά υδρογόνου (μόνο ένα πλήρες). Εγγραφή που δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια ����.

Η Toyota θεωρεί το υδρογόνο ως αποτελεσματικό καύσιμο για το μέλλον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να λύνουμε τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά προβλήματα χάρη στη μαζική παραγωγή οχημάτων ηλεκτρικής μπαταρίας. Είναι πολύ αποτελεσματικά, μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, να ανεφοδιάζουν γρήγορα και να εκπέμπουν μόνο νερό. Έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Yoshikazu Tanaka – Mirai Chief Engineer

���� NAMX HUV: 800 χλμ. Αυτονομία

���� BMW IX5 υδρογόνο: Premium ανά ώρα h

Ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το ήξερες ? Στο Sixt, προσφέρουμε ενοικιάσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μια μέρα, ίσως, θα βρείτε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου εκεί … Εν τω μεταξύ, εδώ είναι ο οδηγός μας που καταρτίζεται η αυτονομία, η διάρκεια και ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Sixt. Γνωρίζουμε επίσης ότι προσφέρουμε ..

 • Ενοικίαση ηλεκτρικής ενέργειας: Μπορείτε να είστε “όχημα βαρέων προϊόντων” που εκπέμπει ένα featherweight του CO2 … επωφεληθείτε από την ενοικίαση ηλεκτρικής χρησιμότητας με το Sixt.
 • Ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου: Περπατήστε στα έξυπνα ποδήλατα στους δρόμους του Παρισιού με την ενοικίαση ηλεκτρικών ποδηλάτων.
 • Electric Trottine ενοικίαση: Βρείτε τους ηλεκτρικούς Trotters του συνεργάτη μας Lyon Lyon στο Μπορντό, τη Λυών και το Παρίσι.
 • Ηλεκτρικό πρόγραμμα οδήγησης VTC: Η υπηρεσία οδήγησης VTC, Sixt Ride, έχει μια κατηγορία “πράσινου” για να σας οδηγήσει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η άκρη Sixt: Τα λέμε στο Sixt.FR και στην εφαρμογή Sixt για να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μας. Με την κράτηση του πρώτου αγώνα Sixt Ride στην εφαρμογή, θα επωφεληθείτε από τη μείωση των € 15.

Συχνές ερωτήσεις για οχήματα υδρογόνου

Ποια είναι η τιμή ενός υδρογόνου ?

Το 2023, η τιμή ανά κιλό υδρογόνου κυμαίνεται από 18 έως 18 ανά κιλό. Αυτή η σημαντική διακύμανση δικαιολογείται από τη χαμηλή διαθεσιμότητά της. Αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού δεν παίζει υπέρ των ανταγωνιστικών τιμών. Ένας πλήρης εκπρόσωπος των 5 έως 7 kg, η τιμή του πλήρους υδρογόνου είναι 60 έως 100 ευρώ.

Ποιο είναι το μέλλον του αυτοκινήτου υδρογόνου ?

Δύσκολο να πω. Το 2023, το αυτοκίνητο υδρογόνου παραμένει άβολα. Η υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει μειώσει τις τιμές, ο κινητήρας υδρογόνου είναι αναπηρία από την τιμή του πλήρους και των χαμηλών όγκων παραγωγής του. Σε περίπτωση ώθησης των δημόσιων αρχών υπέρ του “κινητήρα νερού”, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Ποια είναι η αυτονομία ενός αυτοκινήτου υδρογόνου ?

Η αυτονομία των οχημάτων υδρογόνου είναι, για ένα πρότυπο μοντέλο, περίπου 650 χλμ. Το machina (Γαλλικό αυτοκίνητο υδρογόνου) θα πρέπει να προσφέρει ακτίνα δράσης 1.000 χλμ. Όταν θα κυκλοφορήσει το 2025.

Ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου ?

Εκεί Toyota Mirai ήταν το πρώτο δημόσιο όχημα υδρογόνου. Έχει ήδη πωληθεί από το 2015. Ωστόσο, το πρώτο πρωτότυπο κυψέλης καυσίμου δημιουργήθηκε το 1966. Ήταν γενικός κινητήρας που ήταν πίσω από το Chevrolet Electrovan, Ένα είδος μίνι λεωφορείου για τον κινητήρα νερού.

Θέλετε να εμβαθύνετε το θέμα ? Εδώ είναι κάτι για να ηλεκτροποιήσετε τις αναγνώσεις σας ��✅

 • Νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 2022-2023
 • Οι κορυφαίες 10 εναλλακτικές λύσεις στο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο
 • Ηλιακό αυτοκίνητο: Η σεληνιακή επιτυχία του έτους φωτός
 • Πώς να επιλέξετε το ηλεκτρικό σας σκούτερ
 • Σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης: Η επανάσταση φόρτισης OKE
 • Οδικό ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: εγχειρίδιο
 • Εκδρομή αυτοκινήτου: Τι νέο υπάρχει το 2023-2024 ?

[Το άρθρο ενημερώθηκε στις 18 Απριλίου 2023]