Το υδρογόνο, αυτό το νέο καύσιμο αυτοκινήτου από το αυτοκίνητο, είναι αυτό, ένα αυτοκίνητο υδρογόνου? Νουμεράμα

Τι είναι ένα αυτοκίνητο υδρογόνου 

Contents

Η Airbus έχει αποκαλύψει τρεις έννοιες αεροσκαφών μηδενικών εκπομπών που λειτουργούν σε υδρογόνο. Το πρώτο αεροσκάφος θα μπορούσε να εισέλθει.

Υδρογόνο, αυτό το νέο καύσιμο αυτοκινήτων

Η Dacia μόλις ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Dakar το 2024, με προϊόν ηλεκτρονικού καυσίμου που βασίζεται σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα. Λίγο λίγο, το υδρογόνο κάνει χώρο για κατασκευαστές.

Μιλήσαμε μόνο γι ‘αυτόν για μοντέλα υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, το συνθετικό καύσιμο θα τροφοδοτήσει μια Dacia. Αυτό που θα τρέξει το Ντακάρ το 2025. Ενώ ο κατασκευαστής χαμηλού κόστους της Renault μόλις ανακοίνωσε την είσοδό του στο Rally Raid, ανακοίνωσε επίσης ότι το αυτοκίνητό του θα λειτουργήσει χάρη σε ένα ηλεκτρονικό καύσιμο.

Αυτό το συνθετικό καύσιμο θα δημιουργηθεί από την Aramco, με βάση το υδρογόνο και το διοξείδιο του άνθρακα, για ένα καύσιμο που συνδυάζει την απόδοση και χαμηλότερη επίδραση στο περιβάλλον. Από την κυψέλη καυσίμου, το υδρογόνο σταδιακά κάνει το δρόμο του στον κινητήρα θερμότητας.

Καύσιμο για θερμικό κινητήρα

Αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που διερευνήθηκε η Toyota. Πρωχείο υδρογόνου με το Mirai, που κυκλοφόρησε το 2015 και η οποία βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του, ο Ιάπωνας κατασκευαστής εξερευνά ένα διάλυμα κινητήρα θερμότητας υδρογόνου.

“Ήταν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που δοκιμάζουμε πρωτότυπα όπου αντικαθιστούμε σε έναν κινητήρα θερμότητας η βενζίνη ή το ντίζελ με υγρό υδρογόνο”, εξηγεί η BFM Business Frank Marotte, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota France.

Αυτή η τεχνολογία διαφέρει επομένως από εκείνη που χρησιμοποιείται μέχρι τότε από την Toyota στο Mirai, αυτή της κυψέλης καυσίμου. Σε αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία, το υδρογόνο προμηθεύει την κυψέλη καυσίμου όπου αντιδρά με οξυγόνο του αέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία ενός ηλεκτρικού κινητήρα. Στο αυτοκίνητο υδρογόνου με κινητήρα καυσίμου, το υδρογόνο χρησιμοποιείται ως καύσιμο, εγχύεται σε κυλίνδρους κινητήρα και αναμειγνύεται με αέρα. Αυτό το μείγμα παράγει μια ελεγχόμενη έκρηξη που δημιουργεί δύναμη για να προωθήσει το αυτοκίνητο. Αυτό απαιτεί επίσης μια δεξαμενή ικανή να επιβιβαστεί υδρογόνο και τροποποίηση της γραμμής εξάτμισης.

“Είναι η ίδια λειτουργία διαφορετικά με την ίδια αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου, η οποία έχει πολλά οφέλη και πάνω απ ‘όλα μπορεί να έχει δυνητικά αν φτάσετε στη σωστή τιμή, είναι να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ενδεχομένως ολόκληρο το Rolling Park”, συνεχίζει Frank Μαροβόλος.

Αυτό το τεχνολογικό συμφέροντα ειδικότερα στον ανταγωνισμό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Toyota με το μελλοντικό της πρωτότυπο για τις 24 ώρες του Le Mans, της Toyota GR H2 ή του Alpine. Η μάρκα Sport της Renault μελετά επίσης αυτό το κομμάτι για μελλοντικά μοντέλα ανταγωνισμού, ιδίως μέσω της προφανούς Concept Alpenglow.

Νέες γενιές κυψελών καυσίμου

Ωστόσο, η κυψέλη καυσίμου δεν είπε την τελευταία του λέξη. Ο άλλος πρωτοπόρος στο υδρογόνο, Hyundai, έχει προσφέρει ένα SUV υδρογόνου από το 2018, το NEXO. Μια τεχνική λύση που αναλήφθηκε επίσης από τη BMW, η οποία μόλις ξεκίνησε ένα στόλο μεγάλου υδρογόνου SUVS IX5 για να δοκιμάσει σε πραγματική κατάσταση τη νέα γενιά της μπαταρίας ή πέρυσι από τον Jaguar Land Rover, ο οποίος έχει επίσης δοκιμάσει ένα πρωτότυπο αμυντικού από το 2021 A κυψέλη καυσίμου και επομένως επίσης λειτουργεί σε υδρογόνο.

Οι Γάλλοι κατασκευαστές έχουν επίσης ξεκινήσει σε αυτήν την αγορά, κυρίως από το όχημα κοινής ωφέλειας. Ο όμιλος Stellantis έχει μάρκετινγκ για μερικούς μήνες στις γερμανικές και γαλλικές αγορές για μερικούς μήνες, τα βοηθητικά προγράμματα καυσίμων ελαφρών καυσίμων. Ο Citroën Jumpy, ο εμπειρογνώμονας Peugeot και ο Opel Vivaro επιλέχθηκαν ως πρότυπο για την εκκίνηση αυτής της τεχνολογίας στο Stellantis. Ο όμιλος Renault ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τη θυγατρική της Hyvia, η οποία εμπορεύεται τις εκδόσεις κυψελών καυσίμων διαφορετικών κύριων παραλλαγών.

«Συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να επιταχύνουμε την αποταμίευση και ιδιαίτερα τον τομέα των μεταφορών, συνοψίζει τη Christelle Werquin, γενικό εκπρόσωπο της Ένωσης Υδρογόνου της Γαλλίας, στην BFM Business. Οι τεχνολογίες είναι ώριμες και υπάρχει μια παγκόσμια δυναμική από την άποψη του υδρογόνου ως φορέα της αποκόλλησης στην κινητικότητα όπως σε άλλους τομείς “.

Τι είναι ένα αυτοκίνητο υδρογόνου ?

Τι διαφορές με τα οχήματα ηλεκτρικών μπαταριών ?

Χρόνος διαβασματός : 5 λεπτά

Hopium Hydrogen Car Concept // Πηγή: Hopium - Florian Saez

Χρόνος διαβασματός : 5 λεπτά

Το αυτοκίνητο υδρογόνου (H2) είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου. Μείωση του χρόνου φόρτισης, των κατασκευαστών αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των οχημάτων ?

Τα γρανάζια ενός οχήματος υδρογόνου παραμένουν συχνά ένα μυστήριο για τους απλούς ανθρώπους. Αναγνωρίσιμο με το όνομα FCEV, για ” Ηλεκτρικό όχημα καυσίμου », Τα αυτοκίνητα υδρογόνου αποτελούν μέρος της κατηγορίας ηλεκτρικών οχημάτων. Σε αντίθεση με το Bev, για ” Ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας “Το όχημα υδρογόνου είναι σε θέση να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται. Η έλξη του εξασφαλίζεται από ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και των αυτοκινήτων H2.

Πώς λειτουργούν τα αυτοκίνητα υδρογόνου ?

Για να απλοποιήσετε, είναι σαν το όχημα υδρογόνου να μεταφέρει ένα κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επί του σκάφους: η διάσημη κυψέλη καυσίμου. Το αέριο αποθηκεύεται υπό πίεση στις δεξαμενές οχήματος. Είναι αυτή η κυψέλη καυσίμου που μετατρέπει το πλήρες υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια. Σε επαφή με το οξυγόνο, το υδρογόνο αντιδρά και παράγει ηλεκτρική ενέργεια, θερμότητα και υδρατμούς (H2O). Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ” αντίστροφη ηλεκτρόλυση »».

Υδρογόνο-σχηματικό

Η παραγόμενη ενέργεια εκκενώνεται με τη μορφή ατμού και επομένως δεν κάνει ρυπογόνες εκπομπές. Η πλειοψηφία των οχημάτων υδρογόνου στην αγορά βασίζεται σήμερα σε αυτήν την αρχή. Η επαναφόρτιση πραγματοποιείται σε αφοσιωμένους σταθμούς, ωστόσο λίγοι μπορεί να είναι (υπάρχουν δώδεκα στη Γαλλία). Το υδρογόνο στη συνέχεια εγχέεται με τη μορφή αερίου πίεσης. Ο πολύ σύντομος χρόνος επαναφόρτισης είναι το κύριο πλεονέκτημα του FCEV σε σύγκριση με το BEV: μόλις πέντε λεπτά για το IX5 της BMW.

Η αυτονομία τους είναι παρόμοια, ακόμη και ανώτερη, αυτή των ηλεκτρικών οχημάτων εξοπλισμένα με ισχυρές μπαταρίες: μεταξύ 400 και 500 χλμ. Ένα καλό σημείο: Η αυτονομία των οχημάτων που λειτουργούν στο H2 δεν εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και επομένως δεν μειώνεται το χειμώνα. Μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων, βρίσκουμε σιωπή, οδήγηση και πρόσβαση σε περιοχές με περιορισμένη κυκλοφορία ορισμένων κέντρων της πόλης.

Το BMW IX5 υδρογόνο επαναφορτίζεται σε λίγα λεπτά // Πηγή: BMW

Ποια είναι τα μειονεκτήματά τους ?

Εάν τα αυτοκίνητα υδρογόνου αγωνίζονται να εκδημοκρατιστούν, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά μειονεκτήματα εμποδίζουν την υιοθέτησή τους για μεγάλη κλίμακα: περιορισμένη υποδομή, υψηλό κόστος, προσφορά, αποθήκευση, περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής κ.λπ. Είναι πολύ. Ακόμα κι αν το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν, είναι αρκετά σπάνιο στην καθαρή κατάσταση στη Γη.

Ένα άλλο σημείο αποκλεισμού: Η παραγωγή υδρογόνου είναι η πηγή μεγάλης ποσότητας εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Το πράσινο υδρογόνο δεν είναι ακόμα πολύ διαδεδομένο. Το θέμα δεν σχετίζεται με την πρόσφατη έλευση του πρωθυπουργού της Ινδίας στη Γαλλία, σύμφωνα με τις προκλήσεις. Η Narendra Me επιδιώκει να πλέξει νέες συνεργασίες μεταξύ Γαλλίας και Ινδίας, για να επιταχύνει την παραγωγή ουδέτερου υδρογόνου άνθρακα.

Οι διαρροές υδρογόνου αντιπροσωπεύουν επίσης τον κίνδυνο για το περιβάλλον. Οι εμπειρογνώμονες της IPCC έχουν δείξει ότι θα μπορούσαν ακόμη και να τονίσουν την αλλαγή του κλίματος. Ο Steven Hamburg, συν-συγγραφέας των τελευταίων εκθέσεων IPCC, ανέφερε στο Euractiv ότι ” Το υδρογόνο είναι ένα ισχυρό αέρια θερμοκηπίου όταν διαρρέει στην ατμόσφαιρα. Έχει σύντομη διάρκεια ζωής, αλλά, σε ίση μάζα, είναι 200 ​​φορές πιο επιβλαβές από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). »»

Ασφάλεια: Ένα άλλο πρόβλημα μεγέθους που προκύπτει από την αποθήκευση υδρογόνου. Η χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα του σημαίνει ότι χρειάζεται πολύς χώρος για να το αποθηκεύσετε. Αυτό το αέριο είναι επίσης γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο. Το 2019, ένας σταθμός αυτοκινήτων υδρογόνου είχε, για παράδειγμα, εξερράγη στη Νορβηγία, στη Sandvika. Τι προκαλεί πολλές ανησυχίες μεταξύ του πληθυσμού.

Ποια είναι η τιμή ενός λίτρο υδρογόνου ?

Η τιμή του υδρογόνου ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η μέθοδος παραγωγής, η κλίμακα παραγωγής, η “καθαρότητα” ή η γεωγραφική τοποθεσία. Όπως συμβαίνει με τα συμβατικά καύσιμα, η τιμή του υδρογόνου μπορεί να κυμαίνεται λόγω αλλαγών στην αγορά ή γεωπολιτικά γεγονότα. Γενικά, η παραγωγή αυτού του αερίου είναι ακριβότερη από αυτή των ορυκτών καυσίμων, όπως η βενζίνη ή το ντίζελ.

Το υδρογόνο είναι συχνά Μετρείται σε χιλιόγραμμα και όχι σε λίτρα, Επειδή αποθηκεύεται και διανέμεται σε αέρια μορφή, γεγονός που καθιστά τη μετατροπή μεταξύ των δύο δύσκολων μέτρων.

Σύμφωνα με τον Engie, ο τρέχων ρυθμός υδρογόνου είναι μεταξύ 10 και 15 ευρώ/kg. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι συχνά κοντά σε 6 λίτρα, διαρκεί μεταξύ 60 και 100 ευρώ. Προς το παρόν, το κόστος χρήσης ενός οχήματος υδρογόνου δεν είναι επομένως επωφελές σε σύγκριση με τα θερμικά οχήματα.

Το κόστος ανά λίτρο υδρογόνου μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την πυκνότητα αποθήκευσης και τις συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης. Οι τεχνολογίες παραγωγής και αποθήκευσης εξελίσσονται συνεχώς. Ο ανεφοδιασμός παραμένει επίσης δύσκολος, διότι ο αριθμός των σταθμών φόρτισης υδρογόνου στη Γαλλία εξακολουθεί να περιορίζεται σε μερικές δωδεκάδες. Η τιμή του λίτρα θα πρέπει να μειωθεί με την πάροδο των ετών, καθώς οι τεχνολογίες θα βελτιωθούν και θα αυξηθούν η ζήτηση.

Ένας σταθμός φόρτισης για οχήματα υδρογόνου στο Moutiers, Γαλλία

Είναι τα αυτοκίνητα υδρογόνου το μέλλον ?

Είναι μια πραγματική συζήτηση. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Μερικοί φαντάζονται ηλεκτρικά οχήματα για να κερδίσουν, άλλοι πιστεύουν ότι το υδρογόνο μπορεί να αναλάβει. Αυτό που φαίνεται προφανές είναι ότι τα αυτοκίνητα υδρογόνου πιθανότατα θα είναι μέρος της εξίσωσης. Δύσκολο να προβλεφθεί με βεβαιότητα εάν θα γίνουν η κυρίαρχη επιλογή.

Το κόστος των οχημάτων που λειτουργούν στο H2 είναι μέχρι σήμερα πολύ υψηλό για να μπορέσουν να φανταστούν τον εκδημοκρατισμό τους. Σύμφωνα με το H2 Mobile, τα δύο μοντέλα που προσφέρονται στη Γαλλία, δηλαδή το Toyota Mirai και το Hyundai Nexo, υπερβαίνουν τα € 70.000. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις σε αυτό το φαινόμενο. Πρώτον, οι κατασκευαστές έχουν επιλεγεί επί του παρόντος στην αγορά υψηλών και καλών μοντέλων. Επιπλέον, οι όγκοι παραγωγής είναι χαμηλοί.

Το 2023, τα ηλεκτρικά οχήματα αναγνωρίστηκαν. Επωφεληθούν από μια όλο και πιο ανεπτυγμένη υποδομή φόρτισης και βλέπουν το κόστος παραγωγής των μπαταριών. Οι κατασκευαστές προσπαθούν επίσης να βελτιώσουν την αυτονομία τους και να μειώσουν τους χρόνους φόρτισης. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι το μέλλον ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει μαζικά ηλεκτρικά οχήματα, αλλά όχι απαραίτητα οχήματα υδρογόνου. Ωστόσο, ορισμένοι συγκεκριμένοι τομείς θα μπορούσαν να αγαπούν το υδρογόνο: οχήματα χρησιμότητας ή φορτηγά.

Σε μια έκθεση με τίτλο ” Energy Outlook 2023 “, Ο γίγαντας του πετρελαίου BP πιστεύει ότι” Το υδρογόνο θα διαδραματίσει μόνο έναν ελάχιστο ρόλο στην αποταμίευση των ελαφρών οχημάτων »». Η βρετανική εταιρεία γράφει ότι το δυναμικό της αγοράς υδρογόνου είναι ” πρακτικά ανύπαρκτο για το 2050 »». Ωστόσο, η ομάδα υπόσχεται ένα ακτινοβόλο μέλλον για το υδρογόνο στους τομείς της αεροπορίας, της βιομηχανίας και των θαλάσσιων μεταφορών.

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Θέλετε να λάβετε το ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού Στο γραμματοκιβώτιό σας ?

Είναι βιώσιμα αυτοκίνητα υδρογόνου ?

Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνονται, μια άλλη τεχνολογία πρόκειται να αποβιβαστεί. Το υδρογόνο υπόσχεται επίσης μια εξευγενισμένη πηγή ενέργειας καθώς και μια ακόμη πιο επιτυχημένη εμπειρία. Καταστρέφουμε.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Όταν μιλάμε για το αυτοκίνητο υδρογόνου, αυτά είναι πραγματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου. Συγκεκριμένα, το όχημα τροφοδοτείται από έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες. Επομένως, η κύρια διαφορά έγκειται στη μέθοδο αποθήκευσης ενέργειας. Εάν τα συμβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα βασίζονται σε μπαταρίες, τα αυτοκίνητα υδρογόνου υπολογίζονται σε μια κυψέλη καυσίμου. Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση, ωστόσο, εκείνου του αυτοκινήτου θερμότητας, χρησιμοποιώντας το dihydrogen ως καύσιμο για την αντικατάσταση του ντίζελ ή της βενζίνης.

Τιμή εκτόξευσης € 72.000

Citroën Friend Tonic Best Price: 9.98 €

Οι σύνδεσμοι που παρουσιάστηκαν παραπάνω δεν μπορούν να λειτουργούν παρουσία ενός διαφημιστικού αποκλεισμού.

Citroën Friend Tonic Best Price: 9.98 €

Οι σύνδεσμοι που παρουσιάστηκαν παραπάνω δεν μπορούν να λειτουργούν παρουσία ενός διαφημιστικού αποκλεισμού.

Θερμικός κινητήρας με θερμότητα υδρογόνου

Πολλοί ενθουσιώδες ήδη λυπάται για τον κινητήρα θερμότητας μπροστά στην έκρηξη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για αυτούς, ο θόρυβος, οι δονήσεις και ο χαρακτήρας ειδικά για κάθε μοντέλο αντιπροσωπεύουν την ψυχή του θερμικού αυτοκινήτου. Θεωρητικά, θα είναι δυνατό να διατηρηθούν όλα αυτά με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί σε υδρογόνο.

Πολλοί κατασκευαστές, όπως η Toyota, η Yamaha, η Kawasaki Heavy Industries, η BMW ή η Ford ανακοινώνουν ότι εργάζονται σε θερμικούς κινητήρες υδρογόνου. Η ιδέα είναι να αντικατασταθεί το καύσιμο με διϋδρογόνο προσαρμόζοντας την στοιχειομετρική αναλογία (μίγμα αέρα/καυσίμου), τη δεξαμενή καθώς και ορισμένα συστατικά για τον περιορισμό της φθοράς του κινητήρα λόγω του μορίου Η2.

Το υδρογόνο, το μελλοντικό πράσινο κηροζίνη του αεροσκάφους Airbus Zeroe

Η Airbus έχει αποκαλύψει τρεις έννοιες αεροσκαφών μηδενικών εκπομπών που λειτουργούν σε υδρογόνο. Το πρώτο αεροσκάφος θα μπορούσε να εισέλθει.

Το υδρογόνο είναι εξαιρετικά εκρηκτικό και προσφέρει ένα ενεργειακό δυναμικό πολύ υψηλότερο από αυτό του ντίζελ ή της βενζίνης, μπορούμε να φανταστούμε έναν κινητήρα που καταναλώνει ελάχιστα και προσφέρει την ίδια δύναμη σε συγκρίσιμη συγκρίσιμη συγκρίσιμη ισχύ. Από την άλλη πλευρά, ο κινητήρας θα πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει μεγάλο όγκο αέρα, έτσι ώστε η καύση να είναι ιδανική και να απορρίπτει τα λιγότερα CO2 και τα λεπτά σωματίδια. Με τους δεσμευμένους κινητήρες από ένα turbo ή έναν συμπιεστή, η λύση είναι δυνατή. Παρ ‘όλα αυτά φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανό για τους “ατμοσφαιρικούς” κινητήρες που ονομάζονται “. Με αυτό το πνεύμα, θα ήταν ακόμη αξιόπιστο να φανταστούμε ένα κιτ μετατροπής για να προσαρμόσετε το όχημά σας στο υδρογόνο.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Προς το παρόν, η Toyota παρουσίασε το Yaris GR H2 και το Corolla Cross H2, το Concept Car χρησιμοποιώντας υδρογόνο ως καύσιμο και σκοπεύει να εμπορευτεί αυτή τη λύση. Από την πλευρά του, ο Kawasaki ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε μοτοσικλέτα με βάση τον κινητήρα του H2 SX με τον συμπιεσμένο κινητήρα.

Ειδήσεις: Αυτοκίνητο υδρογόνου
Toyota Yaris GR Sport H2: Μια αναπτυξιακή μηχανή καύσης υδρογόνου

Η Toyota παρουσιάζει το Yaris GR Sport H2, έναν μικρό αθλητή ανάπτυξης εξοπλισμένο με κινητήρα καύσης υδρογόνου. Θα μπορούσε να PR.

Η κυψέλη καυσίμου

Εάν οι απλές λέξεις “κυψέλη καυσίμου” μπορεί να φαίνονται φουτουριστικά ή ουτοπικά, η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα αρκετά παλιά. Ανακαλύφθηκε το 1839, η κυψέλη καυσίμου βασίζεται στην αρχή των οξυοειδών μορίων διυδρογόνου στα μόρια διοξυγόνου (2 ώρες2 + Ο2 → 2 h2O). Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει έτσι νερό, θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιείται για την παροχή του ηλεκτρικού κινητήρα. Εκτός από τους υδρατμούς, οι αβλαβείς, οι τοπικές εκπομπές είναι μηδενικές και επομένως είναι ένα επιχείρημα υπέρ αυτής της τεχνολογίας.

Πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου υδρογόνου

Χωρίς CO2 και εκπομπές ρύπων

Το αυτοκίνητο υδρογόνου που λειτουργεί ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι εκπομπές ρυπογόνων σε λειτουργία είναι μηδενικές. Μόνο οι υδρατμοί προκύπτουν από τη χημική αντίδραση. Χωρίς καύση στον κινητήρα, το αυτοκίνητο δεν απελευθερώνει λεπτά σωματίδια ή CO2, Με την εξαίρεση, προφανώς, τα σωματίδια και τα ελαστικά πέδησης.

Με τον ίδιο τρόπο, τα οχήματα υδρογόνου επωφελούνται από το πολύτιμο πράσινο cris’ir vignette που τους επιτρέπει να κυκλοφορούν στην ελευθερία στα ZFEs, συμπεριλαμβανομένων κατά τη διάρκεια της ρύπανσης κορυφές.

ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ Υβριδοποίηση, Ιδανική Λύση έναντι CO2 ?

Ακόμη και δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο ντίζελ, οι επιπτώσεις του δεν σταματούν ποτέ να αισθάνονται. Οι πολιτικοί επέλεξαν το.

Μεγάλη αυτονομία

Ένα από τα κύρια παράπονα κατά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μειωμένη αυτονομία του και ο χρόνος που αφιερώνεται στην επαναφόρτιση. Εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τις συνήθειες του για να μεταβείτε σε αυτήν την τεχνολογία, το υδρογόνο, ωστόσο, υπόσχεται έναν καλό συμβιβασμό.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Πράγματι, η Toyota Mirai (που ανακοινώθηκε για 650 χλμ. WLTP) κατέχει το ρεκόρ αυτονομίας με ταξίδι 1360 χλμ. Με ένα “Full”. Το Hopium Machina, ένα γαλλικό αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Automobile Fair του Παρισιού υπόσχεται πάνω από 1000 χλμ. Αυτονομίας.

Από την άλλη πλευρά, η πλήρωση της δεξαμενής υδρογόνου δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά και πραγματοποιείται στην αντλία. Αυτό φέρνει αυτήν την τεχνολογία πιο κοντά στις συνήθειες μας με θερμικά αυτοκίνητα.

Hyundai Nexo: 778 χλμ. Με ένα μόνο γεμάτο υδρογόνο

Μετά την ηλιακή ενέργεια της ηλιακής ώθησης, ο εξερευνητής Bertrand προσπάθησε υδρογόνο. Βρίσκεται στο Hyundai Nexo, ένα υδροηλεκτρικό όχημα.

Αποδοτικά αυτοκίνητα

Με κινητήρα ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες, τα αυτοκίνητα υδρογόνου προσφέρουν μια ποιότητα οδήγησης ισοδύναμη με εκείνη του μενταγιόν της μπαταρίας τους. Το στιγμιαίο ζευγάρι άξιο ενός φορτηγού καθιστά δυνατή την εύκολη ρυμουλκητική μάζα του οχήματος και να προσφέρει μία μόνο έγκριση. Ο Hopium Machina ισχυρίζεται ότι μια ομάδα μοτοσικλέτας 500 ίππων για να πυροβολήσει 0 έως 100 km/h σε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Το NAMX HUV έρχεται σύντομα ανακοινώνει παρόμοια απόδοση.

Χωρίς θόρυβο, χωρίς δόνηση και άοσμο, η οδήγηση ενός αυτοκινήτου κυψελών καυσίμου και του ηλεκτρικού κινητήρα σας επιτρέπει να εστιάσετε πραγματικά στα απαραίτητα: οδήγηση.

Ειδήσεις: Αυτοκίνητο υδρογόνου
Hopium Machina: Το μελλοντικό γαλλικό υδρογόνο sedan αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Κάνει περισσότερα από ένα όνειρα, αλλά η πρόκληση είναι τεράστια. Δεν πειράζει, Olivier Bompard, πιστεύει ότι είναι δύσκολο ως σίδερο: Hopium.

Βοήθεια αγοράς

Όπως και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το FCEV (ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου) είναι επιλέξιμα για το αυτοκόλλητο Crit’Air Green, το οποίο μπορεί να κάνει τους κατοίκους του χαμόγελου ZFE. Αλλά εκτός από αυτό, τα αυτοκίνητα μπαταριών είναι επίσης επιλέξιμα για κρατική βοήθεια κατά τη στιγμή της απόκτησης.

Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο υδρογόνου, μπορείτε να επωφεληθείτε από το οικολογικό μπόνους που προορίζεται για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό το μπόνους είναι μέγιστο κάτω από € 47.000 και πηγαίνει από € 5.000 έως 7.000 ανάλογα με το εισόδημα. Η προσφορά οχημάτων σε αυτή την τιμή είναι δυστυχώς άπαχο και το οικολογικό μπόνους είναι μόνο € 1.000 για οχήματα πάνω από 47.000 €. Σε αυτό το οικολογικό μπόνους μπορεί να προστεθεί ένα πιθανό μπόνους μετατροπής καθώς και διάφορα τοπικά βοηθήματα.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω
Έλλειψη καυσίμου: Ποια είναι τα βοηθήματα για να πάτε στο ηλεκτρικό ?

Η έλλειψη καυσίμου σέρνει και πολλοί οδηγοί που εξαρτώνται από το όχημά τους βρίσκονται τώρα σε unconfo.

Τα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου υδρογόνου

Μια πολύ κοκαλιάρικη προσφορά

Εάν η παροχή ηλεκτρικών οχημάτων στην μπαταρία συνεχίσει να αυξάνεται, αυτή του FCEV παραμένει πολύ λεπτό. Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο μια χούφτα μάρκες που αναπτύσσουν αυτήν την τεχνολογία. Στη Γαλλία, μπορούμε να αγοράσουμε μόνο δύο νέα μοντέλα: την Toyota Mirai, την αδελφή του Prius, και το Hyundai Nexo SUV. Από την πλευρά της τιμής, πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον € 72.250 για την Toyota και περίπου € 80.000 για το Hyundai SUV.
Άλλα μοντέλα πρόκειται να έρθουν, όπως NAMX HUV, Hopium Machina ή το μελλοντικό υδρογόνο BMW IX5.

Διαβάστε επίσης

BMW IX5 Υδρογόνο: Το ηλεκτρικό SUV που τροφοδοτείται από μια μπαταρία υδρογόνου εισέρχεται στην παραγωγή

Επιπλέον, συνέπεια ή αιτία της χαμηλής προσφοράς αυτοκινήτων, οι σταθμοί υδρογόνου απουσιάζουν σχεδόν από την επικράτεια. Υπάρχουν περίπου τριάντα στη Γαλλία, η οποία είναι σαφώς ανεπαρκής για να προσφέρει στους οδηγούς μια γαλήνια εμπειρία. Ένα κυβερνητικό σχέδιο ανάκαμψης παρέχει 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις μέχρι το 2030 για να ενεργοποιήσει αυτήν την τεχνολογία, αλλά οι σταθμοί είναι επί του παρόντος πολύ σπάνιο για να εξετάσουν τις διακοπές με ένα αυτοκίνητο FCEV.

Ειδήσεις: Αυτοκίνητο υδρογόνου
Hopium Machina: Ένα από τα πιο όμορφα sedans στο μέλλον είναι γαλλικά και λειτουργεί με υδρογόνο

Hopium, Γάλλος κατασκευαστής, αποκαλύπτει το Machina Alpha 0 και ανοίγει τα πρώτα 1000 προ -παραγγελίες. Το όχημα από αυτό το πρωτότυπο roul.

Όχι τόσο οικονομικό

Τα σπάνια μοντέλα που διατίθενται στην αγορά διαπραγματεύονται στις τιμές του χρυσού. Αλλά όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το πρόσθετο κόστος αγοράς μπορεί γρήγορα να επιστραφεί στη χρήση ? Θα μπορούσατε να πείτε ότι ναι, αλλά η παρατήρηση είναι πολύ πιο μικτή.

Λαμβάνοντας ένα αυτοκίνητο όπως το Hyundai Nexo, υπάρχει δεξαμενή 6,33 kg υδρογόνου. Για 1 kg υδρογόνου, πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 10 και 15 €, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα “πλήρες” σε περίπου 70 €. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο καταναλώνει περίπου 1 kg/100 km, φέρνοντας έτσι τα έξοδα σε περίπου 11 €/100 χλμ. Για σύγκριση, ένα Diesel SUV που καταναλώνει 5,5 l/100 km θα κοστίσει € 10,16 για να καλύψει την ίδια απόσταση (μέση τιμή για το ντίζελ B7: € 1,848). Για να εξοικονομήσετε χρήματα, θα είναι λοιπόν απαραίτητο να περιμένουμε την ανάπτυξη του τομέα για παραγωγή υδρογόνου για τον εκδημοκρατισμό και οι κατασκευαστές μπορούν να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.

Διαφήμιση, το περιεχόμενό σας συνεχίζεται παρακάτω

Πολύ χαμηλή απόδοση

Μία από τις κύριες δυσκολίες στον εκδημοκρατισμό του υδρογόνου συνδέεται με την παραγωγή και τη μεταφορά του. Για να ληφθεί υδρογόνο, υπάρχουν πολλές λύσεις. Οι δύο πρώτες συνίστανται στην απόκτηση διυδρογόνου είτε με αεριοποίηση των ορυκτών καυσίμων (άνθρακα) είτε με μεταρρύθμιση φυσικού αερίου (μεθάνιο), αλλά έχουν τα κύρια μειονεκτήματα των βαρέων εκπομπών θερμοκηπίου θερμοκηπίου. Το υδρογόνο από αυτές τις διεργασίες ονομάζεται “γκρίζο υδρογόνο”.

Η τρίτη λύση, η οποία συνήθως προβλέπεται, περνάει από ηλεκτρόλυση νερού. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία, χάρη σε ένα ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέπει να διαχωρίζονται 2 μόρια νερού για την απόκτηση διοξυγόνου και διϋδρογόνου (2 ώρες (2 ώρες2O → 2 h2 + Ο2Ουσία. Αυτή η ακριβότερη τεχνική έχει την αξία της παρουσίασης ενός πολύ πιο πλεονεκτικού αποτυπώματος άνθρακα, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρισμό αποταμιευμένου άνθρακα (πυρηνική ή ανανεώσιμη). Σε αντίθεση με το γκρίζο υδρογόνο, αυτό που λαμβάνεται με ηλεκτρόλυση ονομάζεται “πράσινο υδρογόνο”, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε πηγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ή “κίτρινο υδρογόνο” στην περίπτωση πυρηνικής παραγωγής.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική κατανάλωση ενός αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να ενδιαφέρεστε για ολόκληρη την αλυσίδα που ονομάζεται “power-to-h2-to-pown χρήση. Έτσι, η Ademe μιλάει για απόδοση περίπου 25 %, σε σύγκριση με 70 % για μια μπαταρία, λόγω των διαδοχικών μετασχηματισμών που προκαλούν απώλειες ενέργειας. Σε αυτό το διάγραμμα, 100 kWh ηλεκτρικής ενέργειας σας επιτρέπουν να κάνετε μόνο 25 kWh, όταν ένα αυτοκίνητο μπαταρίας μπορεί να κάνει ένα πλήρες (70 kWh) με την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

συμπέρασμα

Ακόμα πολύ ακριβό για να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε, τα αυτοκίνητα με κύτταρα καυσίμου είναι ανοιχτά ενάντια στον ανταγωνισμό σε καλύτερη ένοπλη μπαταρία, πιο προσιτές και πολύ πιο διαδεδομένες. Εάν τα πλεονεκτήματα είναι αναμφισβήτητα, είναι ακόμα απαραίτητο να επιλυθεί το ζήτημα της παραγωγής υδρογόνου. Εάν έχουμε ήδη επιλέξει ανάμεσα σε ένα γκρίζο υδρογόνο, ρυπογόνο αλλά προσιτό ή πράσινο (ή κίτρινο) υδρογόνο με την χαμηλότερη και πολύ πιο δαπανηρή απόδοση για την παραγωγή, θα είναι επίσης απαραίτητο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να ικανοποιήσει τις ανάγκες.

Εάν αυτό το σχήμα δεν φαίνεται να είναι βιώσιμο επί του παρόντος για έναν συγκεκριμένο πελάτη, ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι πιθανές τεχνολογικές προόδους που θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση. Επιπλέον, οι βιομήχανοι εξετάζουν το υδρογόνο περισσότερο για βαριά μεταφορά, όπως φορτηγά, τρένα και αεροπλάνα καθώς και για συγκεκριμένες εφαρμογές.