Τράπεζα Κόστος 2023: Η φθηνότερη τράπεζα, σύμφωνα με το προφίλ σας., Φτηνότερη τράπεζα: Συγκρίνετε τα τραπεζικά τέλη σε μερικά κλικ

Βρείτε τη φθηνότερη τράπεζα

2% με την τυπική κάρτα MasterCard

Τράπεζα Κόστος 2023: Η φθηνότερη τράπεζα, σύμφωνα με το προφίλ σας

Το Capital αποκαλύπτει τα τραπεζικά τέλη του 2023, σε συνεργασία με το Pan -Spa Comparator. Τα πλέγματα τιμών με περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις έχουν τεμαχιστεί για 7 προφίλ πελατών.

Από τον Alexandre Loukil δημοσιογράφους, ασφάλιση και ενέργεια
Δημοσιεύτηκε στις 03/14/2023 στις 4:22 μ.μ

Ο Bruno Le Maire το είχε ανακοινώσει περήφανα τον Σεπτέμβριο του 2022: Μια “ασπίδα” σε τραπεζικές χρεώσεις θα εφαρμοστεί το 2023 από τις γαλλικές τράπεζες. Ενώ έχουν επιτύχει 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε σωρευτικά κέρδη, οι έξι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην αγορά έχουν δεσμευτεί να περιέχουν την αύξηση των τιμολογίων τους σε 2% για το τρέχον έτος. Ένα επίπεδο πολύ κάτω από 6% πληθωρισμό που μετρήθηκε τον Ιανουάριο από το Insee. Η ταχυδρομική τράπεζα και το BNP έχουν καταψυχθεί τα πλέγματα τους, ενώ οι αμοιβαίοι όπως το Crédit Agricole ή το Crédit Mutuel έχουν αναλάβει να σέβονται το ανώτατο όριο που διαγράφηκε από τη Γαλλική Ομοσπονδία Τραπεζών (FBF).

Σύμφωνα με τον Πανόβανικό Συγκριτή, η υπόσχεσή τους έχει γενικά πραγματοποιηθεί. Η μέση αύξηση ήταν μόλις 0,3% την 1η Ιανουαρίου 2023. Οι Γάλλοι θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 220,6 ευρώ σε έξοδα φέτος, ιδιαίτερα χάρη στη γέννηση του ομίλου SG που επέτρεψε να σχεδιάσει αυτό το ποσό προς τα κάτω. Προερχόμενος από τη συγχώνευση μεταξύ της Société Générale και της βόρειας πίστης, αυτός ο νέος παίκτης στην αγορά επιτρέπει στους πρώην πελάτες του Crédit du Nord να επωφεληθούν από την πτώση των τραπεζικών εξοπλισμού τους.

Η σύγκριση των τραπεζών των τραπεζών 2023

Ωστόσο, θα δείτε αυτή τη μετριοπάθεια στο τιμολόγιό σας ? Για να μάθετε, η Capital έχει δημιουργήσει τον παραδοσιακό κατάλογο των τραπεζικών τιμών. Για αυτήν την έκδοση 2023, φυλλάδια πάνω από 100 εγκαταστάσεις έχουν τεμαχιστεί χάρη στον Πανορβικό Συγκριτή, την 1η Φεβρουαρίου 2023. Αυτή η προσομοίωση μειώνεται σύμφωνα με 7 προφίλ. Για καθένα από αυτά, συγκρίναμε τις τιμές à la carte και τις φθηνότερες συσκευασίες. Το πιο ενδιαφέρον τραπεζικό ποσοστό των δύο έχει επιλεγεί και αν είναι το πακέτο, το όνομά του αναφέρεται στον πίνακα.

Πρώτη διδασκαλία: Η πλειοψηφία των προφίλ μας υφίσταται μέση αύξηση των τιμών που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο 2%. Και πρώτα απ ‘όλα οι νέοι, που σημειώνουν πληθωρισμό 7% ! Οι διαχειριστές επιχειρήσεων στεγάζονται επίσης με αύξηση 4% σε σχέση με ένα χρόνο. Ακολουθήστε τους συνταξιούχους (+2,6%) και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη (+2,1%).

Οι ηλεκτρονικές τράπεζες είναι οι φθηνότερες στην αγορά

Όπως κάθε χρόνο, οι ηλεκτρονικές τράπεζες συντρίβουν τον διαγωνισμό. Η Boursorama (θυγατρική του Société Générale Group) και η Fortuneo (Crédit Mutuel Arkéa) εκτελούνται κατά νου και επιτρέπουν σχεδόν σε όλα τα προφίλ μας να επωφεληθούν από τραπεζικές υπηρεσίες για λιγότερο από 20 ευρώ το χρόνο το χρόνο. Πίσω, η Bforbank, η θυγατρική της Crédit Agricole, ενοποιεί την πιο προσιτή θέση της ως τρίτη εγκατάσταση.

Παραδοσιακή πλευρά της τράπεζας, διακρίνονται τρεις εθνικοί ηθοποιοί. Ταχυδρομική τράπεζα, συνεργατική πίστωση και, σε μικρότερο βαθμό, LCL. Αντιστρόφως, η CIC (θυγατρική της Crédit Mutuel), αλλά πάνω απ ‘όλα η BNP Paribas και η SG υποβιβάζονται τακτικά στο τέλος του peloton.

Τέλος, στο αμοιβαίο τμήμα, το Crédit Agricole εμφανίζεται σαφώς ως μοντέλο στο θέμα, καταφέρνοντας να τοποθετήσει τα περισσότερα από τα περιφερειακά του κεφάλαια κάτω από τα μέσα τιμολόγια, και αυτό, όλα τα προφίλ μας. Οι ανταγωνιστές του από την ομάδα BPCE (Banque Populaire-Caisse d’épargne) και το Crédit Mutuel δεν επιτυγχάνουν.

Οι τράπεζες θα επιλέξουν σύμφωνα με το προφίλ σας

Μπορείτε να συμβουλευτείτε την πλήρη ταξινόμηση των φθηνότερων τραπεζών για 7 προφίλ στους παρακάτω συνδέσμους:

Μεθοδολογική ακρίβεια

*Για τους 7 τύπους πελατών μας – Young, υπάλληλος, “Medium” εκτελεστικό, ανώτερο εκτελεστικό, έμπορο, διευθυντής επιχειρήσεων, συνταξιούχος -, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον Πανορβανικό Συγκρότημα Ένα προφίλ κατανάλωσης καθημερινών τραπεζικών υπηρεσιών (Τύπος τραπεζικής κάρτας που χρησιμοποιείται, Μεταφορές, περιστατικό πληρωμής, απόσυρση στο εξωτερικό). Για αυτήν την έκδοση 2023, οι προσομοιώσεις μας έχουν βελτιωθεί. Οι υπαίθριες τιμές έχουν πλέον εγκατασταθεί σε διάστημα 365 ημερών, έναντι 360 ημερών για την προηγούμενη λίστα μας.

Βρείτε τη φθηνότερη τράπεζα

μορφή

χέρι

ρολόι

Μέσος χρόνος: 2 λεπτά

Η φθηνότερη τράπεζα

Οι Γάλλοι πληρώνουν κατά μέσο όρο 194 ευρώ σε τραπεζικές χρεώσεις (Πηγή: Μελέτη Panorabanques, Ιανουάριος 2018). Αλλά αυτός ο μέσος όρος κρύβει μεγάλες διαφορές μεταξύ των φθηνότερων και των πιο ακριβών τραπεζών. Για μερικούς, ο λογαριασμός μπορεί να εκραγεί στο τέλος του μήνα.
Οι αμοιβές για τις εκτοπισμένες αποσύρσεις, τον Agios, τις προμήθειες παρέμβασης, το ενημερωτικό δελτίο για τον μη εξουσιοδοτημένο οφειλέτη: οι τραπεζίτες έχουν τη δική τους γλώσσα και οι γραμμές του σκοτεινού κόστους πολλαπλασιάζονται στον λογαριασμό σας στον τραπεζικό λογαριασμό. Αξιολόγηση, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί το φθηνότερη τράπεζα.
Με την Υπηρεσία Σύγκριψης Τραπεζών Panorabanc Online, ανακαλύψτε την ταξινόμησή σας για τις φθηνότερες τράπεζες και επιτύχετε μέχρι 300 ευρώ.

Πώς να βρείτε τη φθηνότερη τράπεζα ?

Μπορείτε να συγκρίνετε τις προσφορές των τραπεζών με έναν συγκριτή ως πανοραμπανκές για να βρείτε την τράπεζα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ποια είναι η φθηνότερη ηλεκτρονική τράπεζα ?

Το Boursorama Banque και το Fortuneo προσφέρουν πολύ οικονομικές προσφορές: Δωρεάν τραπεζική κάρτα, χωρίς έξοδα διατήρησης λογαριασμού ή έξοδα για πληρωμές στο εξωτερικό.

Πώς να πληρώσετε λιγότερα τραπεζικά τέλη ?

Για να μειώσετε τις τραπεζικές σας χρεώσεις, μπορείτε να αλλάξετε την τράπεζα. Οι ηλεκτρονικές τράπεζες είναι γενικά 3 έως 5 φορές φθηνότερες από τις παραδοσιακές τράπεζες.

Συγκρίνουμε 180 τράπεζες

Κάντε την εξατομικευμένη σύγκρισή σας σε μόλις 2 λεπτά.

Ο καλύτερος συγκριτής τραπεζών μας

Η φθηνότερη ηλεκτρονική τράπεζα το 2022

Η επιλογή μιας ηλεκτρονικής τράπεζας είναι συνήθως μια καλή επιλογή για εξοικονόμηση κόστους των τραπεζών. Η τραπεζική κάρτα είναι συχνά δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία φορά το μήνα, όπως στην Orange Bank ή στο Fortuneo.

Οι ηλεκτρονικές τράπεζες είναι από τις φθηνότερες τράπεζες στη Γαλλία. Είναι πολύ εύκολο να έχετε μια δωρεάν τραπεζική κάρτα και να μην πληρώσετε έξοδα συγκράτησης λογαριασμού. Οι πελάτες του Boursorama Banque κατέβαλαν κατά μέσο όρο € 7,73 σε τραπεζικές χρεώσεις το 2022. Πολύ χαμηλές αμοιβές τραπεζών με γενικά δωρεάν για τα τέλη στο εξωτερικό.

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε τραπεζικές χρεώσεις, μεταβείτε στο Boursorama Banque ή Fortuneo είναι η καλύτερη λύση.

Κάρτα καλωσορίσματος

Κάρτα που υπόκειται σε χρήση ανά μήνα

Διαφορετικά, χρεώνεται 5 €

Δωρεάν με την κάρτα καλωσορίσματος Visa, το Ultim Visa και το Visa Ultim Metal

1 δωρεάν απόσυρση ανά μήνα και 1,69% με την κάρτα Welcoma Visa

Δωρεάν με την κάρτα Visa Ultim Metal

Κάρτα FOSFO

Κάρτα που υπόκειται σε χρήση ανά μήνα

Διαφορετικά, χρεώνεται 3 €

Πρότυπη κάρτα

Κάρτα που υπόκειται σε χρήση ανά μήνα

Διαφορετικά, χρεώνεται 2 €

2% με την τυπική κάρτα MasterCard

Δωρεάν με την κάρτα Premium MasterCard

2% με την τυπική κάρτα MasterCard

Δωρεάν με την κάρτα Premium MasterCard

Γεια σας

Δωρεάν με τη Visa Hello Prime Card

Κλασική κάρτα Visa

Η κάρτα υπόκειται σε τρεις χρήσεις ανά τρίμηνο

Διαφορετικά, χρεώνεται 6 €

Κλασική κάρτα Visa

2% με την κάρτα Visa της προσφοράς Pratiq

Δωρεάν με την κάρτα Visa της προσφοράς UNIQ+

2% με την κάρτα Visa της προσφοράς Pratiq

Δωρεάν με την κάρτα Visa της προσφοράς UNIQ+

Εμφάνιση όλων των τραπεζών

Κύριος κινητός

Το ήξερες ?

Οι Γάλλοι πληρώνουν κατά μέσο όρο
194 ευρώ σε τραπεζικά τέλη
(Πηγή: Μελέτη Panorabanques, Ιανουάριος 2018).

Αλλά αυτός ο μέσος όρος κρύβει μεγάλες διαφορές μεταξύ των φθηνότερων και των πιο ακριβών τραπεζών.

Για μερικούς, ο λογαριασμός μπορεί να εκραγεί στο τέλος του μήνα.

Ποια τράπεζα είναι η φθηνότερη ?

Οι ηλεκτρονικές τράπεζες κοστίζουν μεταξύ 3 και 5 φορές φθηνότερα από τις παραδοσιακές τράπεζες. Χωρίς προμήθειες συμμετοχής λογαριασμού ή παρέμβασης. Πάνω απ ‘όλα, η τραπεζική σας κάρτα είναι 100% δωρεάν ! Αντίθετα, το τιμολόγιο συμβατικών τραπεζών κατά μέσο όρο 18,50 ευρώ ετησίως μόνο για λογαριασμούς.

Αλλά μια φθηνή ηλεκτρονική τράπεζα δεν είναι η ιδανική επιλογή για όλους. Εάν επιθυμείτε να ανταλλάξετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν προσωπικό σύμβουλο ή να μεταβείτε σε έναν οργανισμό για να υποβάλετε έλεγχο ή να μεταβιβάσετε μια μεταφορά, οι συμβατικές τράπεζες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.
Για το ερώτημα ποια τράπεζα είναι η φθηνότερη, υπάρχει ένα άπειρο απαντήσεων. Πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες Βρείτε την καλύτερη τράπεζα Είτε πρόκειται για μια ηλεκτρονική τράπεζα είτε για μια τράπεζα με οργανισμούς.

Εάν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό έξω από τη ζώνη του ευρώ, είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κόστος που τα τιμολόγια της τράπεζάς σας για αναλήψεις και πληρωμές στο εξωτερικό. Και πάλι, οι ηλεκτρονικές τράπεζες διακρίνονται από τις συμβατικές τράπεζες. Οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό προορίζονται για αυτές τις εγκαταστάσεις το θέμα μιας έντονης μάχης για τον φθηνότερο τίτλο της τράπεζας.

Φθηνότερες τράπεζες για επιχειρήσεις στο εξωτερικό Σταθερά έξοδα για αποσύρσεις στο εξωτερικό Αναλογικό κόστος για τις αποσύρσεις στο εξωτερικό
Banque Populaire Rives de Paris 3,15 € 2,92%
Bforbank 0 € 1,95%
BNP Paribas 3 € 2,90%
Ισορροπία 0 € 1,94%
Caisse d’epargne île de france 3,20% 2,80%
Τείχος 3 € 2,90%
Crédit Agricole île de France 3 € 0%
Βορρά 4.10 € 3,10%
Crédit Mutuel île de France 3,30 € 2,50%
Τζάκειο 0 € 1,94%
Γεια σας! 0 € 2%
HSBC 3,05 € 2,90%
Η ταχυδρομική τράπεζα 3,30 € 2,30%
Online ατζέντα (BNP Paribas) 3 € 2,90%
LCL 3 € 2,85%
Μονοεξέχρος 0 € 2%
Πορτοκαλί τράπεζα 0 € 2%
Societe Generale 3 € 2,70%

Αλλά είναι δυνατόν να εκτελέσετε τις δραστηριότητές σας στο εξωτερικό με ακόμη χαμηλότερο κόστος, στρέφοντας για παράδειγμα σε κινητές τράπεζες, όπως το Revolut ή το N26. Θα καταλάβετε: Βρείτε μια φτηνή τράπεζα πηγαίνει πάνω απ ‘όλα μια καλή κατανόηση των τραπεζικών σας αναγκών και των συνηθειών σας.

Προσφορές ομάδας

Οι κλασικές τράπεζες προσφέρουν ως επί το πλείστον προσφορές υπηρεσιών ομάδας – ή πακέτο – οι οποίες συγκεντρώνουν αρκετές τραπεζικές υπηρεσίες με πλεονεκτικό επιτόκιο.
Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες εάν τα περιεχόμενα του πακέτου αντιστοιχούν στις τραπεζικές σας ανάγκες. Έτσι, ορισμένες τράπεζες προσφέρουν υπηρεσίες των οποίων η τιμή της μονάδας είναι πολύ υψηλή, αλλά είναι ενδιαφέρουσα όταν επιλέγετε ένα πακέτο.
Προσέξτε, ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο αυτών των τύπων είναι κατάλληλο για τις τραπεζικές σας ανάγκες. Ακόμα κι αν σημαίνει εύρεση του φθηνότερη τράπεζα, όσο σας ταιριάζει ! Ορισμένες τράπεζες προχωρούν περαιτέρω και σας επιτρέπουν να συνθέσετε το δικό σας πακέτο. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση του LCL με τη φόρμα LCL à la carte.

Η γεωγραφική σας τοποθεσία

Η φθηνότερη τράπεζα δεν θα είναι απαραίτητα η ίδια ανάλογα με την περιοχή στην οποία είστε. Οι αμοιβαίες ομάδες όπως το Caisse d’Epargne, το Banque Populaire, το Crédit Agricole ή το Crédit Mutuel χωρίζονται έτσι σε αρκετές περιφερειακές οντότητες. Παρόλο που οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι ίδιες από μια περιοχή στην άλλη, κάθε ταμείο είναι ελεύθερο να ορίσει τις δικές του τιμές.
Ενα παράδειγμα ? Εδώ είναι η τιμή της προσφοράς Bouquet Liberté στα διάφορα περιφερειακά κεφάλαια του Caisse d’Epargne, από τα φθηνότερα έως τα πιο ακριβά.

Liberty Bouquet τιμές με μια άμεση χρεωστική κάρτα Visa (ετήσια συνδρομή) Liberty Bouquet τιμές με μια πρώτη κάρτα Visa με άμεση χρέωση (ετήσια συνδρομή)
Γέφυρα 94,80 € 166,80 €
Caisse d’Epargne Loire-Center 102,60 € 172,80 €
Caisse d’Epargne Loire-Drome-Ardèche 102,60 € 177,60 €
Caisse d’epargne bourgogne franche-comté 103,20 € 182,40 €
Caisse d’epargne Bretagne – πληρώνει de loire 103,80 € 180,00 €
Caisse d’epargne auvergne και limousin 104,40 € 180,00 €
Epargne rhône-alpes 104,40 € 178,80 €
Caisse d’epargne Provence-Alpes-Corse 105,00 € 177,60 €
Caisse d’Epargne Grand Est Europe 105,60 € 180,00 €
Caisse d’epargne aquitaine poitou-charentes 106,80 € 176,40 €
Caisse d’epargne Normandie 106,80 € 178,80 €
Midi-Pyrénées Savings Caisse 108,00 € 184,80 €
Caisse d’epargne hauts de france 108,00 € 180,00 €
Caisse d’epargne côte d’Azur 111,60 € 190,80 €
Caisse d’epargne languedoc roussillon 114,00 € 175,20 €

Η ηλικία σου

Τέλος, η τράπεζα με το χαμηλότερο κόστος δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο ανάλογα με την ηλικία σας. Πολλές τράπεζες προσφέρουν πράγματι ειδικές τιμές για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Μερικοί αφιερώνουν ακόμη και συγκεκριμένες προσφορές σε αυτούς. Τα περιφερειακά κεφάλαια της Crédit Agricole, για παράδειγμα, επιτρέπουν στους νέους κάτω από 18 έως 25 να επιλέξουν μια κάρτα πληρωμής Mozaïc, με πολύ πιο ελκυστικές τιμές από μια συμβατική τραπεζική κάρτα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Panorabanques ζητούν την ημερομηνία γέννησής σας όταν κάνετε μια σύγκριση τραπεζών.

Για το παιδί σας, μπορείτε να βρείτε μια δωρεάν μικρή τραπεζική κάρτα σε μερικές online ή neobank τράπεζες.
Οι πρώτες προσφορές ξεκινούν γενικά σε 12 χρόνια και επιτρέπουν στα παιδιά σας να έχουν συστηματική κάρτα εξουσιοδότησης. Οι πληρωμές και οι αποσύρσεις στο εξωτερικό είναι επίσης δωρεάν στο Boursorama Banque et Vybe. Μια καλή επιλογή εάν το παιδί σας πηγαίνει σε σχολικό ταξίδι στο εξωτερικό ή σε γλωσσική παραμονή.

Συνοπτικά, το φθηνότερη τράπεζα Γιατί λοιπόν δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο όπως για τους κατώτερους σας ή αντίθετα, για τους πρεσβυτέρους σας. Ως εκ τούτου, η σημασία μιας εξατομικευμένης τραπεζικής σύγκρισης για να αποκτήσετε τη δική σας λίστα με τις φθηνότερες τράπεζες.

Οι τραπεζικές σας συνήθειες

Εκεί φθηνότερη τράπεζα Γιατί δεν θα είστε οι ίδιοι με τη φθηνότερη τράπεζα για τους γείτονες, την οικογένεια ή τους συναδέλφους του γραφείου σας. Όλα εξαρτώνται από το προφίλ σας, τις υπηρεσίες που θέλετε να επωφεληθείτε και τις τραπεζικές σας συνήθειες.
Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Έχετε δύσκολους σκοπούς του μήνα και ο λογαριασμός σας καταδύεται τακτικά στο κόκκινο ? Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης υπερανάληψης, γνωρίζετε ότι οι τράπεζες σας χρεώνουν διάφορα έξοδα συμβάντων: προμήθειες παρέμβασης, Agios, επιστολή πληροφοριών για οφειλέτη ..
Από τη μια τράπεζα στην άλλη, αυτά τα έξοδα μπορεί να διαφέρουν από απλό έως τριπλό. Οι προμήθειες πληροφοριών, για παράδειγμα, καλύπτονται στα 8 ευρώ ανά περιστατικό. Η πλειοψηφία των τραπεζικών εγκαταστάσεων ευθυγραμμίζεται τώρα με αυτήν την τιμή, αλλά ορισμένοι καλοί μαθητές αποτελούν εξαίρεση. Εάν συχνά αποκαλύπτεστε, μεταβείτε σε μία από αυτές τις τράπεζες ως προτεραιότητα:

Φθηνότερες τράπεζες για προμήθειες παρέμβασης 2021
Crédit Mutuel Maine-Anjou Basse-Normandie 7,70 €
Η ταχυδρομική τράπεζα 6,90 €
Συνεταιρισμός Crédit 4 €
Ισορροπία 0 €
Γεια σας! 0 €
Bforbank 0 €
Πορτοκαλί τράπεζα 0 €
Τζάκειο 0 €
Thanks! You've already liked this
No comments