Helios: Το ψηφιακό και αφοσιωμένο Eco -banque – Προκλήσεις, Helios: All About the Start -up – Προκλήσεις

Ηλίου Τράπεζα

Contents

Άπειρη ανακύκλωση

Helios: Το ψηφιακό και αφοσιωμένο Eco-Ban

Το Helios είναι το πρώτο ψηφιακό Eco-Banner που κατευθύνει χρήματα από τους χρήστες του σε φιλικά προς το περιβάλλον επενδυτικά έργα. Αυτή η εκκίνηση είναι μέρος της επιλογής “100 νεοσύστατες επιχειρήσεις όπου επενδύουν το 2023” από Προκλήσεις.

Εγγραφείτε σε εκείνους που έβαλαν τα χρήματά τους στην υπηρεσία ενός βιώσιμου μέλλοντος

Εγγραφείτε σε εκείνους που έβαλαν τα χρήματά τους στην υπηρεσία ενός βιώσιμου μέλλοντος

Κεφάλαιο επιδιώχθηκε: 25 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με μια έκθεση της Oxfam, το αποτύπωμα άνθρακα των έξι κύριων γαλλικών τραπεζών (BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale, BPCE, La Banque Postale, Crédit Mutuel), που προκύπτουν από τις χρηματοδοτικές τους δραστηριότητες, αντιπροσωπεύει, σωρευτικά, σχεδόν οκτώ φορές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τη Γαλλία. Μετά την ευαισθητοποίηση και την αγανάκτηση ενάντια στη ρύπανση που δημιουργείται από αυτά τα χρήματα, Maeva Courtois, Ένας μηχανικός 30 ετών που εργάστηκε στη χρηματοδότηση (Oddo, Exane) και ο φίλος της Τζούλια Μέντανα, 29 ετών, η HEC πέρασε από το BCG, τότε το ταμείο Alven, ίδρυσε την εκκίνηση του το 2020 για να ξεκινήσει μια εναλλακτική τραπεζική προσφορά, όπου τα χρήματα των πελατών δεν θα χρηματοδοτούσαν εταιρείες που επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. Σε λίγους μήνες, συγκέντρωσαν κεφάλαια και προτάθηκαν από τα τέλη του 2021 ο τρεχούμενος λογαριασμός και η κάρτα Helios Bank, που σχετίζεται με μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια ποια έργα και ποιες εταιρείες χρηματοδοτούνται. “5.000 ευρώ που κατατέθηκαν σε έναν τρεχούμενο λογαριασμό, είναι το ισοδύναμο των 3,5 τόνων του CO² ετησίως. Στο Hélios, σύμφωνα με την έκθεση αντίκτυπου μας, πέφτουμε στα 700 κιλά ετησίως. Και χωρίς να κάνει τίποτα άλλο από την αλλαγή της τράπεζας. Είναι ευκολότερο από το να σταματάς να τρώμε κρέας ή να μειώνει το αεροπλάνο !”Κάνει το Maeva Courtois. Αυτή η υπηρεσία, που τιμολογείται από 3 έως 6 ευρώ το μήνα, το οποίο προσφέρει έναν τρεχούμενο λογαριασμό, έναν κοινό λογαριασμό, έναν νεαρό λογαριασμό και ένα μη αμειβόμενο βιβλίο αποταμίευσης, έχει ήδη προσελκύσει 15.000 πελάτες. Αφού έφερε 11 εκατομμύρια ευρώ από το 2020, το πράσινο Neo-Banque που απασχολεί 25 άτομα επιδιώκει τώρα νέα κεφάλαια για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την προσφορά της (η ασφάλιση ζωής θα πρέπει σύντομα να προστεθεί) και να αναπτυχθεί στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ισπανία το επόμενο έτος.

  • Stoïk: Ασφάλιση που καλύπτει και προστατεύει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
  • 2Briqueenbrique: Ο συγκριτής των οικολογικών υλικών
  • Carbon Blue: Μετασχηματίστε τα πλαστικά απόβλητα σε έπιπλα

Έλλιος

Το Helios είναι το πρώτο ψηφιακό Eco-Banner που κατευθύνει χρήματα από τους χρήστες του σε φιλικά προς το περιβάλλον επενδυτικά έργα.

Έλλιος

Η Mission Company δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τους Maeva Courtois και Julia Ménayas, ο Helios είναι ένα νέο μοντέλο οικολογικής τραπεζικής.

Ο Helios είναι ο μοναδικός τραπεζικός παίκτης που εγγυάται ότι ούτε ένα ευρώ των πελατών του δεν θα χρηματοδοτήσει βιομηχανίες ρύπανσης όπως το πετρέλαιο ή ο άνθρακας. Αντίθετα, οι χιλιάδες πελάτες μας υποστηρίζουν ενεργά την οικολογική μετάβαση με τα χρήματα των λογαριασμών τους. Helios, είναι επίσης εγγύηση της διαφάνειας: σε αντίθεση με τις συμβατικές τράπεζες, ο προορισμός χρηματοδότησης είναι εντελώς δημόσιος.

Επομένως, ο στόχος μας είναι να διεξάγουμε την οικολογική επανάσταση των τραπεζικών υπηρεσιών στη Γαλλία και στην Ευρώπη με τρεις βασικές αρχές: χρηματοδότηση μόνο εταιρειών που εργάζονται υπέρ της οικολογικής και ενωμένης μετάβασης, για να εκπαιδεύσουμε το ευρύ κοινό στο αποτύπωμα άνθρακα των τραπεζών και να ενθαρρύνουμε τις τράπεζες Για να σταματήσετε τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων.

Σήμερα, ο Helios έχει ήδη επενδύσει 6 εκατομμύρια € υπέρ της οικολογικής μετάβασης και αποφεύγεται 60.000 τόνοι του CO2 μέσω της χρηματοδότησης πολλών έργων.

Επιταχύνετε την οικολογική μετάβαση χωρίς να αλλάξετε τις τραπεζικές σας συνήθειες.

Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μας οπουδήποτε και πότε επιθυμείτε, από το smartphone σας, το tablet σας ή από το χώρο του υπολογιστή σας.

Τρεχούμενος λογαριασμός

Το καλύτερο των καθημερινών τραπεζικών υπηρεσιών

κάθε μήνα
χωρίς δέσμευση

Νέος λογαριασμός

Ο λογαριασμός υψηλής τιμής των μεγάλων κλιματικών αγώνων

κάθε μήνα
χωρίς δέσμευση

ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Μην πάτε μόνος για να καταπολεμήσετε τις ρυπογόνες βιομηχανίες

κάθε μήνα
χωρίς δέσμευση

Μελλοντικός λογαριασμός

Ευθυγραμμίστε τις αποταμιεύσεις σας με τις αξίες σας

Περιλαμβάνεται με λογαριασμό Helios

Ασφάλεια ζωής

Ηθική ασφάλιση ζωής για να επιταχύνει τη μετάβαση

Όλοι οι καταναλωτές!

Δεκάδες δεοντολογικά εμπορικά σήματα εντός της κάρτας

Ο Ηλός δηλώνει
Γενική κινητοποίηση για το κλίμα !

Όλοι έχουμε τα μέσα για να ενεργήσουμε κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Χάρη στους οικολογικούς λογαριασμούς μας, συμμετέχετε στη χρηματοδότηση ενός βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον μέλλοντος.

102 905

Οι τόνοι του Co₂ αποφεύχθηκαν

6m €

επενδύθηκε στη μετάβαση

Τελειωμένη ρύπανση χωρίς τη γνώση σας

Ποιο είναι το σημείο της ποδηλασίας ή της διακοπής του κρέατος εάν τα χρήματά σας μολύνουν πάντα περισσότερο από εσάς ? Να είστε έξυπνοι μπροστά στην αλλαγή του κλίματος: Βάλτε τα χρήματά σας στη σωστή θέση.

Προσομοιώστε το αποτύπωμα των χρημάτων σας

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο Helios είναι η μικρή χειρονομία που έχει μεγάλο αντίκτυπο . Με το να γίνετε αφοσιωμένος πελάτης, κάνετε ήδη τη διαφορά.

Πως δουλεύει

Η υπόσχεση μας ? Κάντε αντίκτυπο χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα. Διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας όπως με τα καλύτερα Neobancs στην αγορά.

Ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά

97,4% ικανοποίηση πελατών για την ομάδα των αφοσιωμένων συμβούλων: Είναι πιο αποτελεσματική και πιο φιλική από το chatgpt !

Μιλήστε με έναν πραγματικό σύμβουλο

Στο Helios, ούτε ένα euro finans ρύθμισης βιομηχανιών

Η υπόσχεση είναι καλή, η δράση είναι καλύτερη. Ανακαλύψτε τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν χάρη στους αφοσιωμένους πελάτες που μας εντάχθηκαν.

Ανακαλύψτε άλλα έργα

Άπειρη ανακύκλωση

500.000 τόνοι ανακυκλωμένου κατοικίδιου

Ανακαίνιση του μετρό της Μασσαλίας

900.000 μεταφέρθηκε η Μασσαλία ετησίως

Εναλλακτική λύση στις ζωικές πρωτεΐνες

1 νέα τρόφιμα πρωτεΐνης τροφίμων

Ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Νέα Καληδονία

1.700 νοικοκυριά που παρέχονται στην ηλιακή ενέργεια

Εργοστάσιο επεξεργασίας στο Montpellier

70.000 m3 επαναχρησιμοποιούμενου νερού

Οι λογαριασμοί σας διατηρούνται καλά

Η πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και στις ευαίσθητες λειτουργίες (αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας, μεταβιβάσεων, κώδικα PIN) βασίζεται σε διπλό επίπεδο ασφάλειας: επαληθεύοντας την ταυτότητά σας από το SMS και την επικύρωση των εργασιών με τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας του smartphone σας.

Εξασφάλιση επιχειρήσεων

Όλες οι λειτουργίες που εκτελείτε είναι κρυπτογραφημένες και οι πληρωμές σας στο Διαδίκτυο επωφελούνται από το 3-D Secure/επαληθεύτηκαν με πρωτόκολλο Visa για να περιορίσουν την απάτη.

Προστασία των κεφαλαίων

Τα κεφάλαια λογαριασμού Helios προστατεύονται από το ταμείο εγγύησης κατάθεσης για € 100.000 σε περίπτωση πτώχευσης, όπως σε μια συμβατική τράπεζα.

Σεβασμός για την ιδιωτική ζωή

Η συλλογή, η αποθήκευση και η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται μόνο προς το συμφέρον σας. Τα στοιχεία σας δεν θα πωληθούν ποτέ.

Οι πελάτες μας, αυτοί οι ήρωες

Είναι ήδη χιλιάδες για να ενωθούν μαζί μας, είναι περήφανοι για αυτό και το λένε.

“Όλα είναι διαφανή, ξέρω πού πηγαίνουν τα χρήματά μου”

Yann, πελάτης Helios από το 2020

“Απάντησα όλες τις ερωτήσεις μου όσον αφορά τις αξίες”

Maé, πελάτης Helios από το 2020

“Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μειώσω τον αντίκτυπό μου στην καθημερινή ζωή”

Sébastien, πελάτης Helios από το 2022

“Είναι σε αρμονία με τις αξίες μου”

Jonathan, πελάτης Helios από το 2022

IPhone mockupp

Κατεβάστε την εφαρμογή και συμμετάσχετε σε όσους έχουν δεσμευτεί στον πλανήτη

Έχετε ερωτήσεις ? Έχουμε τις απαντήσεις

Γιατί ο Helios είναι η καλύτερη τραπεζική εναλλακτική λύση για τον πλανήτη ?

Το Helios είναι η τέλεια συμμαχία μεταξύ υπηρεσιών υψηλής απόδοσης για τη διαχείριση των καθημερινών σας χρημάτων και τη δυνατότητα να επιτευχθεί μεγάλος αντίκτυπος: 6 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη δανειστεί σε εταιρείες που εργάζονται για το κοινό αγαθό χωρίς να επιδεινώσουν την κλιματική κρίση, είναι όμορφη !

Πώς να κάνετε αντίκτυπο με τον Helios χωρίς να ξοδέψετε 1 ευρώ ?

Βάζοντας τα χρήματά σας σε λογαριασμό Helios (τρεχούμενος λογαριασμός, κοινό λογαριασμό ή λογαριασμός αποταμίευσης), συμβάλλετε στην προβολή των παραδοσιακών τραπεζών, επειδή αυτές οι καταθέσεις μας επιτρέπουν να χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις ή έργα που επιταχύνουν την οικολογική μετάβαση. Μαγική και χρήσιμη !

Υπάρχουν προϋποθέσεις για να ανοίξετε λογαριασμό στο Helios ?

Χαιρετίζουμε όλα τα μεγάλα άτομα, που ζουν στην ηπειρωτική Γαλλία, χωρίς καμία προϋπόθεση εισοδήματος ή πλούτου, εξοπλισμένα με ένα επιλέξιμο έγγραφο ταυτότητας (περίπου 50 χώρες γίνονται αποδεκτές). Μόνο μία επιπλέον προϋπόθεση: θέλοντας να αλλάξετε τον κόσμο με την αλλαγή των τραπεζών !

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού δεν ήταν ποτέ ευκολότερο

Εγγραφή σε 8 λεπτά

Ανοίξτε τον λογαριασμό σας απευθείας στην εφαρμογή μας για κινητά

επιβεβαίωσε την ταυτότητά σου

Φωτογραφήστε ένα έγκυρο ευρωπαϊκό έγγραφο ταυτότητας

Ο λογαριασμός σας επικυρώνεται

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως την πλευρά σας και την εικονική κάρτα σας.

Λαμβάνετε δωρεάν την κάρτα σας

Η ξύλινη ή ανακυκλωμένη ξύλινη κάρτα σας θα φτάσει στο σπίτι εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Εγγραφή σε 8 λεπτά

Ανοίξτε τον λογαριασμό σας απευθείας στην εφαρμογή μας για κινητά

επιβεβαίωσε την ταυτότητά σου

Φωτογραφήστε ένα έγκυρο ευρωπαϊκό έγγραφο ταυτότητας

Ο λογαριασμός σας επικυρώνεται

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως την πλευρά σας και την εικονική κάρτα σας.

Λαμβάνετε δωρεάν την κάρτα σας

Η ξύλινη ή ανακυκλωμένη ξύλινη κάρτα σας θα φτάσει στο σπίτι εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Μαζί, DePollu την τράπεζα

Το Helios είναι ένα νέο δεσμευμένο και διαφανές τραπεζικό μοντέλο, το οποίο κατευθύνει τα χρήματα των πελατών του σε επενδυτικά έργα περιβαλλοντικών επενδύσεων. Ο Helios προσφέρει διάφορα προϊόντα (τον βιώσιμο τρεχούμενο λογαριασμό, τον νεαρό λογαριασμό, τον κοινό λογαριασμό και τον μελλοντικό λογαριασμό για αποθήκευση), μια διεθνή κάρτα πληρωμής, όλες τις καθημερινές τραπεζικές υπηρεσίες και έναν αφοσιωμένο σύμβουλο, όλα διαθέσιμα από μια περιοχή πελάτη στο smartphone και ON υπολογιστή.

Ακολουθήστε πίσω από τις σκηνές
Συν-κατασκευές έργων

  • Οροι και Προϋποθέσεις
  • Πολιτική απορρήτου
  • Νόμιμα έγγραφα
  • Πνευματικά δικαιώματα 2023 Helios. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται