Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 1.200 χλμ. Αυτονομία σε 10 λεπτά, η επαναστατική μπαταρία υπογεγραμμένη Toyota, η μπαταρία χωρίς λιθίου, μια επανάσταση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο? Νουμεράμα

Μπαταρία λιθίου, μια επανάσταση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου δεν είναι απαλλαγμένες από ελαττώματα. Μεταξύ των αρνητικών σημείων αυτής της τεχνολογίας, υπάρχει η ενεργειακή τους πυκνότητα και το βάρος τους.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 1.200 χλμ. Αυτονομία σε 10 λεπτά, η επαναστατική μπαταρία υπογεγραμμένη Toyota

Ηλεκτρική στρατηγική Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία μπαταριών που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην ηλεκτρική αγορά. Η Toyota εργάστηκε ήδη σε έργα με στόχο την εισαγωγή αυτοκινήτων με συμπαγείς μπαταρίες μέχρι το 2025, Αλλά το έργο του είναι τελικά πιο προηγμένο από το αναμενόμενο.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι είχε απλοποιήσει την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιήθηκε σε αυτές τις μπαταρίες, υποδηλώνοντας σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία. Ο στόχος της Toyota είναι φιλόδοξος: το ήμισυ του μεγέθους, της τιμής και του βάρους των μπαταριών τα επόμενα χρόνια.

Η Toyota θέλει να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο ανεξάρτητα από ποτέ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Toyota, ο κατασκευαστής έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη βιωσιμότητα των μπαταριών του. Η εταιρεία ισχυρίζεται τώρα ότι είναι σε θέση να παράγει μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που προσφέρει μια σειρά από 1.200 χλμ., Η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς χρόνους, Η Toyota σχεδιάζει να αρχίσει να κατασκευάζει μπαταρίες σε μια στερεά κατάσταση για ηλεκτρικά οχήματα στο τέλος της δεκαετίας. Αυτός ο τύπος μπαταριών αναμένεται με ανυπομονησία λόγω των δυνατοτήτων τους για τη μείωση των χρόνων φόρτισης, την αυξημένη χωρητικότητα και την εξασθένηση του κινδύνου πυρκαγιάς που σχετίζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου με παραδοσιακό υγρό ηλεκτρολύτη. Πράγματι, αυτά θερμαίνονται πολύ λιγότερο κατά τη διάρκεια της επαναφόρτισης, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των οδηγών.

Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, η Toyota παραμένει προσεκτική για να πει το μέλλον του στον ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να κατασκευάσει 3 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2030, μόνο το ήμισυ των οποίων με συμπαγείς μπαταρίες. Ο Keiji Kaita, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota για την ουδετερότητα του άνθρακα, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν τώρα σίγουρη για Η μάζα παράγει αυτές τις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2027 ή το 2028. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε λίγα χρόνια πριν τα δούμε να φτάσουν στα οχήματά μας.

Φαντάζουμε ότι άλλοι κατασκευαστές μπαταριών όπως η CATL, η LG Energy και ακόμη και η BYD θα αντιδράσουν γρήγορα στις ειδήσεις αποκαλύπτοντας τις δικές τους τεχνολογίες στερεών μπαταριών.

  • Μοιραστείτε μετοχή ->
  • Tweeter
  • Μερίδιο
  • Αποστολή σε έναν φίλο

Μπαταρία λιθίου, μια επανάσταση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?

Η νέα μπαταρία νάτριο CATL // Πηγή: CATL

Οι υπεριώδεις μπαταρίες ιόντων λιθίου θα μπορούσαν σταδιακά να διπλασιαστούν από την εμφάνιση μπαταριών νατρίου. Φθηνότερο, καθαρότερο, αυτές οι νέες μπαταρίες θα είναι το μέλλον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Είτε πρόκειται για τηλέφωνα είτε για ηλεκτρικά οχήματα, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι οι πιο δημοφιλείς στην αγορά. Η κατασκευή του σε βιομηχανικές ποσότητες και με σχετικά φθηνό κόστος παραγωγής επιτρέπει να είναι πολύ δημοφιλής με τα εμπορικά σήματα, ειδικά στον ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον τομέα των αυτοκινήτων. Αλλά αυτή η παραγωγή με μειωμένο κόστος δεν είναι χωρίς συνέπεια σε οικολογικό επίπεδο.

Η απότομη αύξηση των τιμών του λιθίου το 2022 ώθησε επίσης τους κύριους κατασκευαστές μπαταρίας, όπως το BYD ή το CATL, για να επιταχύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης άλλων εναλλακτικών λύσεων όπως οι μπαταρίες ιόντων νατρίου. Η CATL παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες σχετικά με αυτό το θέμα στο The Shanghai Show στις 16 Απριλίου.

Lithium, ένα υλικό στο επίκεντρο των ανησυχιών

Κάθε μπαταρία περιέχει αρκετά κιλά λιθίου, που παράγεται κυρίως στην Αυστραλία και τη Χιλή, δύο χώρες που βρίσκονται μακριά από τις χώρες παραγωγής μπαταριών. Μια οικολογική επίδραση όσον αφορά τη μεταφορά υλικών, αλλά και από την άποψη των ορυχείων λιθίου. Το τελευταίο απαιτεί μεγάλη ποσότητα νερού, μέχρι 2 εκατομμύρια λίτρα νερού για έναν τόνο λιθίου. Και όπως πολλά ορυκτά καύσιμα, το ζήτημα της εξάντλησης των πόρων του λιθίου θα φτάσει τελικά.

Η έρημο Atacama στη Χιλή κρύβει μεγάλες ποσότητες λιθίου // πηγή: ESA / Flickr

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, οι μηχανικοί εργάστηκαν πολύ και ήταν σε θέση να αναπτύξουν μια μπαταρία νατρίου. Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για πολλά σημεία, τόσο για την οικολογική όσο και για την οικονομική πτυχή, ιδιαίτερα χάρη στις τεχνολογικές προόδους.

Πρώτα απ ‘όλα, το νάτριο είναι ένα στοιχείο που είναι ακόμα πιο παρόν στον πλανήτη: σχεδόν 500 φορές λιγότερο σπάνιο από το λίθιο, ενώ τα δύο στοιχεία είναι σχετικά κοντά στο χημικό επίπεδο. Με μια πιο σημαντική παρουσία στον πλανήτη μας και τη δυνατότητα δημιουργίας μπαταριών, χωρίς την ανάγκη για λίθιο, κοβάλτιο, νικέλιο, γραφίτη ή άλλα υλικά με αντίκτυπο στο περιβάλλον, το νάτριο εμφανίζεται ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο οικολογικό επίπεδο.

Νάτριο, φθηνότερη εναλλακτική λύση ..

Οικονομικά, οι μπαταρίες ιόντων νατρίου είναι επίσης οι μεγάλοι νικητές. Με τα χρόνια, η τιμή του λιθίου έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, από 18 έως 70 ευρώ ανά κιλό. Υψηλότερο κόστος από αυτό του νατρίου, η ζήτηση για το οποίο είναι λιγότερο ισχυρή. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μειωθεί το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων για να επωφεληθούν οι καταναλωτές από αυτούς.

Ο γίγαντας του τομέα, CATL, ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι θα εκβιομηχάνουμε μπαταρίες ιόντων νατρίου κατά τη διάρκεια του έτους 2023. Όντας ένας από τους κύριους κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι πολλά ηλεκτρικά οχήματα από το εργοστάσιο το 2024 θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με μπαταρία ιόντων νατρίου. Η CATL επιβεβαίωσε επίσης στις 16 Απριλίου ότι ορισμένα οχήματα του κατασκευαστή Chery θα είναι εξοπλισμένα με αυτές τις διάσημες μπαταρίες, ένα θέμα που περιγράφεται λεπτομερώς από τους συναδέλφους μας από το Frandroid στις 17 Απριλίου.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το Twitter.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το Twitter με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: σας επιτρέπουν να προβάλετε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Ένα άλλο λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα αυτών των μπαταριών βασίζεται στην απόδοση χαμηλής θερμοκρασίας τους. Όπου άλλες χημικές ουσίες μπαταριών χάνουν ένα καλό μέρος της χωρητικότητάς τους από τις χειμερινές θερμοκρασίες, οι μπαταρίες ιόντων νατρίου κάνουν καλύτερα. Θα επαναφορτίσουν επίσης γρηγορότερα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά, είναι βαρύτερα και λιγότερο αποτελεσματικά

Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου δεν είναι απαλλαγμένες από ελαττώματα. Μεταξύ των αρνητικών σημείων αυτής της τεχνολογίας, υπάρχει η ενεργειακή τους πυκνότητα και το βάρος τους.

Όσον αφορά το επίπεδο απόδοσης, οι μηχανικοί έχουν σημειώσει πρόοδο στον τομέα, όπως συμβαίνει με τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα τελευταία χρόνια, οι μπαταρίες ιόντων νατρίου έχουν θεωρηθεί πολύ αδύναμες για να μπορούν να εγκατασταθούν σε ηλεκτρικό όχημα. Η ενεργειακή πυκνότητα τους είναι σήμερα αρκετά παρόμοια με αυτή των μπαταριών του λιθίου-φωσφορικού (LFP) του 2014, στοχεύουν ως εκ τούτου, είναι κυρίως σε μη ηχητικά οχήματα. Η CATL ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει τα 200 WH/kg. Αλλά τα πιο ενδιαφέροντα ίσως ψέματα σε άλλα διαλύματα που αποτελούνται από την ανάμειξη ιόντων νατρίου και ιόντων λιθίου για να αυξήσουν την απόδοση, να προσφέρουν μπαταρίες με 500 χλμ. Αυτονομίας.

Όσον αφορά το βάρος, όλα είναι πρώτα απ ‘όλα ένα ζήτημα της χημείας: Το νάτριο είναι ένα στοιχείο μεταξύ 3 και 4 φορές βαρύτερο από το λίθιο. Γνωρίζοντας ότι το βάρος μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εύκολα περίπου 300 kg ανάλογα με τον αριθμό των κυττάρων -σκάφους, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν ορισμένο περιορισμό για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε τεχνικό επίπεδο.

Ήδη καθαρότερο από ένα θερμικό αυτοκίνητο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορούσε να τελειοποιήσει την εικόνα του πράσινου αυτοκινήτου με τη χρήση μιας πιο υγιεινής εναλλακτικής λύσης για το περιβάλλον, αλλά και λιγότερο δαπανηρή για τους κατασκευαστές και επομένως για τους μελλοντικούς αγοραστές ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Νέα τεχνολογία μπαταριών που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένας τομέας Boom, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται τα κλειδιά για την κατανόησή του. Εγγραφείτε στο Watt Else, το δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Numerama, 100 % ξύλινο εγγύηση για την κινητικότητα του αύριο.

Ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού

Θέλετε να λάβετε το ενημερωτικό δελτίο Watt αλλού Στο γραμματοκιβώτιό σας ?

Εδώ είναι η νέα επαναστατική μπαταρία Peugeot, Citroën, Fiat, Opel και Jeep Electric Cars

Ο όμιλος Stellantis (Peugeot, Fiat, Opel, Jeep, Citroën, DS, κλπ.) συνδέεται με την TotalNergies προκειμένου να αναπτυχθεί μια καινοτόμος τεχνολογία, καθιστώντας δυνατή την προσφορά αυξανόμενης αυτονομίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με αυτήν. Αυτά θα είναι επίσης φθηνότερα, ενώ αυτή η λύση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη σταθερή αποθήκευση ενέργειας.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να πωληθεί καλύτερα και καλύτερα, μέχρι να υπερβεί το ντίζελ στην Ευρώπη, πολλοί επικριτές εξακολουθούν να αντιτίθενται στα επιχειρήματά τους εκεί. Ξεκινώντας από την αυτονομία, η οποία παραμένει, είναι αλήθεια, ένα θέμα ανησυχίας για τους αυτοκινητιστές. Ωστόσο, γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι δεν είναι χρήσιμο ότι είναι πολύ σημαντικό, το αντίθετο.

Μια σημαντική καινοτομία

Πράγματι, ο οποίος λέει μεγάλη αυτονομία λέει μεγάλη μπαταρία, τουλάχιστον προς το παρόν. Και όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος, τόσο υψηλότερο είναι το βάρος, το οποίο επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση που είναι πιθανό να φλεγμονώσει. Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές και κατασκευαστές εξοπλισμού εργάζονται για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων όπως οι στερεές μπαταρίες, Αυτά δεν θα δουν το φως της ημέρας πριν από το τέλος της δεκαετίας. Εν τω μεταξύ, τα εμπορικά σήματα επιλέγουν να δημιουργήσουν μικρότερα πακέτα, όπως το Ford, αλλά με μια εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα φόρτισης.

Αλλά άλλοι αναζητούν λύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν βραχύτερα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα της ομάδας Stellantis, η οποία προβλέπει ότι όλα τα εμπορικά σήματα του γίνονται ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Εάν η Γαλλο-Ιταλική ομάδα ενδιαφέρεται επίσης για συνθετικά καύσιμα, η ανάπτυξη λύσεων για τα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών (εξάτμιση) βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της προς το παρόν.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η επιχείρηση μόλις ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με την SAFT, θυγατρική της Totalnergies που ειδικεύονται στην ανάπτυξη προηγμένων μπαταριών. Οι δύο εταιρείες αποκαλύπτουν σήμερα το καρπό της έρευνάς τους, η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερα χρόνια Σε συνεργασία με τρία εργαστήρια CNRS. Ένα τεράστιο έργο που απαιτούσε τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση από την κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα καλείται ΙΒΗΣ, ποιος δεν είναι άλλος από το ακρωνύμιο του Έξυπνο ενσωματωμένο σύστημα μπαταρίας (Ολοκληρωμένο έξυπνο σύστημα μπαταριών). Προς το παρόν, παίρνει τη μορφή ενός σταθερού διαδηλωτή, αλλά τελικά αυτή η τεχνολογία θα ενσωματωθεί σε μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εμπορικών σημάτων της ομάδας, από το Peugeot στο Fiat μέσω του Jeep και της Citroën.

Ελαφρύτερα και φθηνότερα αυτοκίνητα

Αλλά συγκεκριμένα, αυτό που αποτελείται αυτό το ερευνητικό έργο ? Το τελευταίο παίρνει τη μορφή μιας τεχνολογίας προσαρμόσιμη σε όλους τους τύπους μπαταριών, είτε πρόκειται για τεχνολογία LFP (λιθίου – σιδήρου – φωσφορικού) είτε για τεχνολογία NMC (νικέλιο – μαγγάνιο – κοβαλτίου)). Αυτό Αντικαθιστά τον μοναδικό φορτιστή και τον μόνο μετατροπέα με ηλεκτρονικές κάρτες αναρρίχηση πιο κοντά στα κύτταρα ιόντων λιθίου. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα εναλλασσόμενο ρεύμα που ο κινητήρας δημιουργείται απευθείας από τις μπαταρίες.

Αυτή η συσκευή επιτρέπει μειώστε σημαντικά το βάρος της μπαταρίας και το μέγεθός της. Που είναι επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής και καθιστά δυνατή τη μείωση της τιμής των αυτοκινήτων για τους πελάτες. Επιπλέον, αυτό το σύστημα αυξάνει την αυτονομία κατά περίπου 12 % και προσφέρει περισσότερη ισχύ για την ίδια ποσότητα ενέργειας. Επιπλέον, το τελευταίο είναι πιο αξιόπιστο και καθιστά δυνατή την αύξηση της διάρκειας ζωής των κυττάρων.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Τέλος, θα επέτρεπε επίσης Ανεβείτε στη δύναμη που μπορεί να εξαργυρωθεί από την μπαταρία Κατά τη διάρκεια της χρέωσης σύμφωνα με τις πληροφορίες AFP, μεταδόθηκαν από τον ιστότοπο Γνώση των ενεργειών. Ένα πρώτο πρωτότυπο πρέπει να εγκατασταθεί και να δοκιμαστεί σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ομάδα μέχρι το επόμενο έτος, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη την ημερομηνία κατά την οποία θα δημιουργηθεί αυτή η συσκευή σε σειριακό μοντέλο.

Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη σταθερή αποθήκευση ενέργειας, προσφέροντας μειωμένη λαβή εδάφους καθώς και ευκολότερη συντήρηση. Μια ουσιαστική καινοτομία, ενώ οι ανάγκες σε αυτόν τον τομέα αυξάνονται, καθώς αυτή η λύση καθιστά δυνατή την εξαρτώμενη από το ηλεκτρικό δίκτυο, που βρίσκεται επί του παρόντος υπό τάση. Συγκεκριμένα, η ενέργεια συσσωρεύεται όταν χρησιμοποιείται λιγότερο και στη συνέχεια επαναχρησιμοποιείται όταν ζητείται περισσότερο. Επιπλέον, εξοικονομεί χρήματα, αποθηκεύοντας ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας και τη χρήση τους σε πλήρεις ώρες.

Χρησιμοποιείτε το Google News (Νέα στη Γαλλία) ? Μπορείτε να ακολουθήσετε τα αγαπημένα σας μέσα. Ακολουθηστε Frandroid στο Google News (και Numerama).