Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με “1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας” φτάνει στην Ευρώπη

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “1.000 χιλιομέτρων” φτάνει στην Ευρώπη “1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας”

Contents

Το Zeekr 001, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στιγμής, θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ευρώπη. Έξι μήνες μετά την κινεζική έξοδο αυτού του sedan, ο κατασκευαστής μόλις ανακοίνωσε την εργοστασιακή κυκλοφορία μιας πρώτης έκδοσης που προορίζεται να πωληθεί στις χώρες μας. Το Zeekr 001 δεν είναι ένα “πιο κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο” για να προσγειωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει ένα σημαντικό επιχείρημα. Ο κατασκευαστής του έχει κοινοποιήσει από την τυποποίηση αυτού του μοντέλου σε μια αυτονομία ρεκόρ 1032 χλμ. Επομένως, το ηλεκτρικό sedan που έσπασε φτάνει στις περιοχές μας. Αυτή η ευρωπαϊκή έκδοση έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο Ningbo και πρόκειται να παραδοθεί στη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες. Αλλά, επειδή υπάρχει ένα αλλά, η πραγματικότητα αυτού του Zeekr 001 θα μπορούσε να απέχει πολύ από την αρχική υπόσχεση. Σας εξηγούμε γιατί.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πρώτα κριτήρια για την επιλογή ηλεκτρο-αυτόματων. Προσδιορισμός του επιχειρήματος πώλησης για τους κατασκευαστές, το τελευταίο ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, την ποιότητα της μπαταρίας, τον χρόνο και τους κύκλους φόρτισης που πραγματοποιήθηκαν. Αλλά συγκεκριμένα, τι είναι ? Πλήρεις προβολείς στην αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μερικές καλές συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της.

Περίληψη :

Ποια είναι η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ?

Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αντιστοιχεί στον αριθμό των χιλιομέτρων που αυτό το όχημα μπορεί να ταξιδέψει σε ένα μόνο φορτίο. Εξαρτάται ουσιαστικά από την ικανότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου που υπάρχουν στα περισσότερα οχήματα. Εν ολίγοις, όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας αυτοκινήτων, τόσο μεγαλύτερη είναι η αυτονομία της ! Τα τρέχοντα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν αυτονομία μεταξύ 135 και 730 χλμ. Σε κύκλο WLTP, απόσταση 100 έως 600 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες. Στοιχεία, ας το πούμε, μάλλον καθησυχαστικά όταν γνωρίζετε ότι στα τέλη του 2018, το 80 % των Γάλλων έλαβε χώρα σε απόσταση 50 χλμ. Την ημέρα (Πηγή Ipsos). Όλο και περισσότερο, η ηλεκτρομορία προσαρμόζεται στις χρήσεις των αυτοκινητιστών για να απλοποιήσει τα ταξίδια τους.

Χαίρομαι που γνωρίζετε: Ποιος είναι ο κύκλος WLTP ?

Στην Ευρώπη, η χρήση του WLTP (παγκοσμίως εναρμονισμένη διαδικασία εναρμονισμένου (παγκοσμίως εναρμονισμένη (παγκοσμίως εναρμονισμένη) έγινε υποχρεωτική την 1η Ιανουαρίου 2019. Σταδιακά αντικαθιστά τον παλιό κύκλο ομολογίας NEDC (νέος ευρωπαϊκός κύκλος οδήγησης). Μετρά τα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπανσης με διοξείδιο του άνθρακα καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιούνται εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές ερωτευμένες με πραγματικές συνθήκες.

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Ποια μέθοδος υπολογισμού ?

Για να γνωρίζετε την αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος, χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι υπολογισμού. Το πρώτο, απλό, συνίσταται στη διαίρεση της χωρητικότητας της μπαταρίας (kWh) με τη μέση κατανάλωση του οχήματος (kWh/100 km) πολλαπλασιάζοντας τα πάντα κατά 100 ή: Αυτονομία = χωρητικότητα / κατανάλωση μπαταρίας x 100 Πάρτε το παράδειγμα ενός Kia Niro EV (Gen 2). Η κατανάλωση της μπαταρίας της είναι 64,8 kWh και η μέση κατανάλωσή της είναι 13,9 kWh / 100 km. Επομένως, η αυτονομία της είναι (64.8 / 13.9) x 100 = 467 χλμ. Η δεύτερη μέθοδος προέρχεται από δοκιμές WLTP. Αυτή η διαδικασία έγκρισης μετρά την κατανάλωση ενός οχήματος, τις ρυπογόνες εκπομπές της και την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κύκλος WLTP καλύπτει την κυκλοφορία σε αστικούς, εξω-αστικούς ή μικτές κύκλους. Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πραγματοποιούνται στο εργαστήριο σε παγκάκια με κυλίνδρους. Και για να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη, η μέθοδος WLTP λαμβάνει υπόψη τις διάφορες επιλογές που προσφέρονται από ορισμένα μοντέλα οχημάτων που μπορούν να τροποποιήσουν το βάρος και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Καλό να ξέρω :

Εκτός από τον δείκτη WLTP, η δοκιμή RDE (πραγματική εκπομπή οδήγησης, στα γαλλικά) 2 έγινε υποχρεωτική. Αυτό λαμβάνει υπόψη πολλαπλές καταστάσεις ικανές να συμβούν κατά τη διάρκεια των μηχανοκίνητων ταξιδιών σας: καιρός, γη, φορτίο που υποστηρίζεται από το αυτοκίνητο, στυλ οδήγησης, τύπος δρόμων που λαμβάνονται.

Ποια στοιχεία επηρεάζουν την αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος ?

  • Ταχύτητα: γρήγορη ή αργή
  • Το στυλ οδήγησης που υιοθετήθηκε: αθλητισμός, ευέλικτο, οικοσυμπονίτη
  • Η τοπογραφία των δρόμων που χρησιμοποιήθηκαν: κέντρο πόλης, επαρχιακοί δρόμοι, αυτοκινητόδρομοι, βουνοί δρόμοι. ;
  • Η χρήση επιλογών οχήματος: κλιματισμός, θέρμανση, υδραυλικό τιμόνι. ;
  • Το φορτίο που μεταφέρθηκε: αγαθά, βαλίτσες, αριθμός επιβατών. ;
  • Και η εξωτερική θερμοκρασία: πολύ ζεστές στιγμές τείνουν να μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ δύο φορτίων

Το ήξερες ? Ο δείκτης κατάστασης υγείας (SOH) σάς επιτρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση μιας μπαταρίας.

Το SOH είναι ένας βασικός δείκτης για την κατάσταση της μπαταρίας ενός χρησιμοποιούμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα, του επιπέδου επιδείνωσης του. Αυτονομία, δύναμη, χρόνος φόρτισης. Αυτό το ποσοστό σάς επιτρέπει να εκτιμήσετε την αξιοπιστία του κινητήρα και να το θέσετε σε προοπτική με την τιμή του οχήματος.

Οι νέες μπαταρίες εμφανίζουν 100 % SOH.

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τη μεγαλύτερη αυτονομία ?

Γενικά, τα SUV και τα ηλεκτρικά sedan είναι εξοπλισμένα με μια πιο ισχυρή μπαταρία και έχουν μεγαλύτερη αυτονομία. Είναι επίσης πιο ακριβά !

Τα αυτοκίνητα της πόλης φτάνουν στο κάτω μέρος της κατάταξης, αλλά τοποθετούνται στην τάξη των φθηνότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά . Για παράδειγμα, το Renault Zoé εμφανίζει μέγιστη αυτονομία 300 χλμ. Και το Dacia Spring, μια παράσταση 182 χλμ.

Ανακαλύψτε τα αποτελέσματα της μελέτης απόδοσης του ηλεκτρικού οχήματος που πραγματοποιήθηκε από το Argus τον Οκτώβριο του 2022.

Μοντέλο

Αυτονομία (km)

Κατανάλωση. (kwh/100 km)

Μπαταρία (kWh)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο “1.000 χιλιομέτρων” φτάνει στην Ευρώπη “1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας”

Zeekr-001

Ford Mustang 2024 V8

Έχει ενδιαφέρει για μήνες και τελικά θα φτάσει στην Ευρώπη, αλλά είμαστε πολύ μακριά από τα 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας που ανακοινώθηκε.

Το Zeekr 001, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στιγμής, θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ευρώπη. Έξι μήνες μετά την κινεζική έξοδο αυτού του sedan, ο κατασκευαστής μόλις ανακοίνωσε την εργοστασιακή κυκλοφορία μιας πρώτης έκδοσης που προορίζεται να πωληθεί στις χώρες μας. Το Zeekr 001 δεν είναι ένα “πιο κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο” για να προσγειωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει ένα σημαντικό επιχείρημα. Ο κατασκευαστής του έχει κοινοποιήσει από την τυποποίηση αυτού του μοντέλου σε μια αυτονομία ρεκόρ 1032 χλμ. Επομένως, το ηλεκτρικό sedan που έσπασε φτάνει στις περιοχές μας. Αυτή η ευρωπαϊκή έκδοση έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο Ningbo και πρόκειται να παραδοθεί στη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες. Αλλά, επειδή υπάρχει ένα αλλά, η πραγματικότητα αυτού του Zeekr 001 θα μπορούσε να απέχει πολύ από την αρχική υπόσχεση. Σας εξηγούμε γιατί.

Zeekr-001

Τα 1.000 χιλιόμετρα αυτοκινήτου αυτονομίας δεν υπάρχουν

Σε όσους ήλπιζαν για όλη την καρδιά της άφιξης του 001 να διασχίσουν τη Γαλλία χωρίς να πάρουμε το παραμικρό διάλειμμα χρέωσης, λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα μπορούσε να ντους το σάρκα τους. Ο Zeekr φαίνεται καλά καταδικασμένος για να απογοητεύσει, για διάφορους λόγους.

Το πρώτο οφείλεται στην έγκριση του ηλεκτρικού sedan του. Βεβαίως, το μοντέλο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, ένα τεράστιο μπλοκ των 140 kWh έχει πιστοποιηθεί ως ικανό να υπερβαίνει τα 1.000 χλμ. Δυστυχώς, αυτή είναι μια έγκριση CLTC, το κινεζικό ισοδύναμο του προτύπου WLTP μας. Αυτό θεωρείται πολύ γενναιόδωρο, πολύ περισσότερο από το ευρωπαϊκό πρότυπο μας ήδη έντονα επικριτικά. Επομένως, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι η πραγματικότητα των αριθμών δεν επιβεβαιώνει την επίσημη έκδοση. Φημολογείται από αυτή την έκδοση που πηγαίνει κατά μήκος της αυτονομίας, είναι δύσκολο να υπερβεί τα 900 χλμ.

Θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε την πραγματική αυτονομία αυτού του Zeekr 001, αλλά και πάλι, θα πρέπει να αλλάξουμε γνώμη. Η δεύτερη απογοήτευση προέρχεται από το γεγονός ότι προς το παρόν, η έκδοση 140 δεν φαίνεται προγραμματισμένη για την Ευρώπη. Ο ολλανδικός διαμορφωτής της μάρκας Geely αναφέρει τρία επίπεδα φινιρίσματος με πολύ πιο περιορισμένη αυτονομία:

  • Προνόμιο (All -Wheel Drive και Double Engine): 580 χιλιόμετρα αυτονομίας
  • Απόδοση (All -Wheel Drive και Double Engine): 590 χλμ. Αυτονομία
  • Μεγάλη αυτονομία (1 μηχανισμός πρόωσης): 620 χλμ. Αυτονομία

Επομένως, απέχουν πολύ από τα 1032 χλμ που ανακοινώθηκαν με υπερηφάνεια κατά τη διάρκεια της τυποποίησης του αυτοκινήτου, η οποία δεν πρέπει να καταδικάσει αυτό το Zeekr 001, ωστόσο. Με τις αυτόνομες πλησιέστερες σε αυτό που προσφέρει ένα μοντέλο Tesla για παράδειγμα, αλλά ένα σημαντικά πιο προσιτό ποσοστό (από 59.490 ευρώ), οι Κινέζοι θα μπορούσαν ακόμα να παίξουν κάποια κακά κόλπα στα σπάνια ηλεκτρικά σεμόνια στην αγορά.

Όχι πριν από το 2026 στη Γαλλία

Παραμένει να δούμε αν ο Geely, ο ιδιοκτήτης του Zeekr θα θέλει μια μέρα να εμπορευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά την μεγάλη του αυτονομία. Επιπλέον, ο κατασκευαστής δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί στις τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν για να προσαρμόσουν το όχημα στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και επίσης δεν δείχνουν εάν αυτές οι αλλαγές είχαν συνέπειες στην αυτονομία.

Zeekr 001

Το γεγονός παραμένει ότι το Zeekr 001 θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους στη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες. Στη συνέχεια, η κινεζική μάρκα σχεδιάζει να επεκτείνει το μάρκετινγκ στη Νορβηγία και τη Δανία, πριν αντιμετωπίσει τη Γερμανία … και τη Γαλλία. Με εμάς, αυτό το μάρκετινγκ δεν θα παρέμβει πριν από το 2026 και θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιαστεί από ένα άλλο μοντέλο, το Zeekr X, ένα συμπαγές SUV.

Κορυφαία 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Με περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο, αυτός ο τύπος αυτοκινήτου είναι όλο και πιο δημοφιλής. Υποδομή, σημερινά νοικοκυριά, κ.λπ., επηρεάζονται από την επέκταση των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα αυξηθούν μόνο στο μέλλον. Οι μπαταρίες θα βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και ο ηλεκτρικός μετρητής του σπιτιού σας θα γίνει πιο έξυπνη. Το σπίτι σας μπορεί να είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Θα εισέλθουμε σε μια συναρπαστική εποχή.

Εάν δεν έχετε ακόμα ηλεκτρικό όχημα, ήρθε η ώρα να φτάσετε εκεί. Για να επιλέξετε το ηλεκτρικό όχημά σας, πιθανότατα εξετάζετε το σχεδιασμό, τις λειτουργίες και ιδιαίτερα την αυτονομία οδήγησης. Είναι η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων που σας αποθαρρύνουν από την αγορά ενός ? Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό: έχουμε καταχωρίσει για εσάς τα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αυτονομία.

1. Tesla Model S – Πάνω από 500 χλμ. Αυτονομίας

Αυτονομία: 593 χλμ

Το μοντέλο Tesla S είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό μεγάλο sedan 5 -door, κατασκευασμένο από την Tesla Motors. Κατατάσσεται στην τρίτη θέση στα διαγράμματα ταχύτητας επιτάχυνσης για τα αυτοκίνητα σειράς και έχει υψηλότερη αυτονομία από όλα τα άλλα ηλεκτρικά οχήματα: 593 χλμ.

2. Tesla Model 3 – πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αυτονομία: 560 χλμ

Το μοντέλο Tesla 3 Long Range σάς επιτρέπει να ταξιδεύετε 560 χλμ. Χωρίς επαναφόρτιση της μπαταρίας. Έχει την ικανότητα να επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα και προσφέρει προηγμένες λειτουργίες.

3. Tesla Model X – Εύχωρα ηλεκτρικά αθλήματα

Αυτονομία: 470 χλμ

Το Tesla Model X είναι ένα μεσαίο πολυτελές crossover, εντελώς ηλεκτρικό. Είναι μοναδικό με τις πόρτες της πεταλούδας και την αυτονομία οδήγησης των 470 χλμ.

4. Jaguar I -Pace – Electric Crossover με κομψό σχέδιο

Αυτονομία: 470 χλμ

Το Jaguar I-Pace είναι ένα κομψό και πολύ αεροδυναμικό SUV crossover. Σας επιτρέπει να μεταβείτε από 0 έως 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και έχει εύρος οδήγησης 470 χλμ.

5. Audi e -Tron – Πρώτο Audi εντελώς ηλεκτρικό

Αυτονομία: 417 χλμ

Το Audi E-Tron είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό μοντέλο που παράγεται από την Audi. Αυτό το SUV συνδυάζει χώρο και άνεση σε ένα καινοτόμο σχεδιασμό και έχει αυτονομία 417 χλμ.

6. Hyundai Kona – Φτηνές ηλεκτρικό SUV

Αυτονομία: 400 χλμ

Το Kona είναι το Hyundai Sport SUV που σας επιτρέπει να μεταβείτε από 0 έως 100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία της είναι 400 χλμ.

7. Kia Niro – Οικογενειακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το πολυαναμενόμενο Niro, που παράγεται από την Kia, έχει ηλεκτρικό κινητήρα με εκτιμώμενη ισχύ στα 201 ίππους και προσφέρει μια σειρά από 380 χλμ.

8. EQC Mercedes – Compact Electric SUV Ιδανικό για οδικά ταξίδια

Αυτονομία: 355 χλμ

Το EQC Mercedes-Benz (N293) είναι ένα συμπαγές πολυτελές SUV πλήρως ηλεκτρικό με καθαρές γραμμές. Με την αυτονομία της 355 χλμ., Είναι το πρώτο μέλος της πλήρους ηλεκτρικής οικογένειας EQ υπογεγραμμένο Mercedes.

9. Nissan Leaf E+ – Τέλεια ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Αυτονομία: 355 χλμ

Το Nissan Leaf E+, που αναμένεται για το καλοκαίρι του 2019, είναι μια έκδοση του Leaf που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Η αυτονομία της πηγαίνει από 240 χλμ για τη βασική έκδοση στα 355 χλμ. Σε ένα φορτίο μπαταρίας.

10. Opel Ampera -e – Μικρό συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη αυτονομία

Αυτονομία: 345 χλμ

Το Ampera-e είναι το εντελώς ηλεκτρικό συμπαγές όχημα που παράγεται από το Opel. Η Ampera-e προσφέρει καινοτόμο τεχνολογία, που σχετίζεται με μια σειρά 345 χλμ.

Ο μέσος οδηγός γενικά ταξιδεύει λιγότερο από 50 χλμ. Την ημέρα, εξακολουθεί να επαναφορτίζεται η καλύτερη αυτονομία. Τα ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρουν τη χαμηλότερη αυτονομία δεν είναι επομένως η πρώτη επιλογή. Θέλετε να οδηγείτε σε όλη τη χαλάρωση, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε τακτικά για ένα σταθμό φόρτισης στο περιβάλλον.

Με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν την αυτονομία των βενζίνης και των ντίζελ, το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η αυτονομία όλων των ηλεκτρικών οχημάτων υπολογίζεται στο εργαστήριο. Διαπιστώσαμε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερη και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο καιρός, οι οδικές συνθήκες και η θερμοκρασία. Σε πολύ κρύο ή πολύ ζεστό καιρό, η χωρητικότητα της μπαταρίας επηρεάζεται από την πρόσθετη ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση ή κλιματισμό. Η οδήγηση με ανοιχτά παράθυρα, τα υποβιβασμένα ελαστικά και η μεταφορά βαρέων φορτίων επηρεάζει επίσης την αυτονομία οδήγησης.

Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα Tesla, μην ανησυχείτε: υπάρχουν πολλά άλλα ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρουν καλή αυτονομία σε χαμηλότερες τιμές.

Το μέλλον της επαναφόρτισης ξεκινά στο γραμματοκιβώτιό σας

Μείνετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στην αγορά και το Shell Refoads Solutions News.