Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN? Απλός οδηγός για αρχάριους, πώς λειτουργεί ένα VPN?

Πώς λειτουργεί ένα VPN

Εάν χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο και σοβαρό VPN, η διεύθυνση IP σας και τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα εντοπιστούν. Αυτό γίνεται δυνατή χάρη στην εφαρμογή της κρυπτογράφησης στρατιωτικής ποιότητας (AES-256 bits), μια πολιτική μη διαχείρισης των ημερολογίων, καθώς και τη χρήση ασφαλών πρωτοκόλλων. Τούτου λεχθέντος, να γνωρίζετε ότι ορισμένοι ιστότοποι είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση των υπηρεσιών ροής που δεν θέλουν μια τέτοια εφαρμογή να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα τους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ? Απλός οδηγός για αρχάριους

Τα VPN εκραγούν κυριολεκτικά το 2023 και η ανάπτυξή τους δεν είναι έτοιμη να σταματήσει. Εάν, όπως πάντα περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου, σχεδιάζετε επίσης να περάσετε το μάθημα, θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Πρέπει ακόμα να τονίσουμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ επιτυχημένοι είναι η ευκολία χρήσης τους. Ακόμα κι αν είστε αρχάριος με πολύ λίγες γνώσεις στον υπολογιστή, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να ακολουθήσετε αυτόν τον πολύ απλό οδηγό. Πάμε !

3000 διακομιστές

94 καλυμμένη χώρα

30 μέρες ικανοποιημένος ή επιστροφή χρημάτων

5 ταυτόχρονες συνδέσεις

Η γνώμη μας: Ένα από τα καλύτερα VPNs στην αγορά !

9000 διακομιστές

91 καλυμμένη χώρα

45 ημέρες ικανοποιημένος ή επιστροφή χρημάτων

7 ταυτόχρονες συνδέσεις

Η γνώμη μας: Ένα εξαιρετικό VPN με πολύ μεγάλο δίκτυο

5500 διακομιστές

60 καλυμμένη χώρα

30 μέρες ικανοποιημένος ή επιστροφή χρημάτων

6 ταυτόχρονες συνδέσεις

Η γνώμη μας: Ένα πολύ καλό VPN για ασφάλεια και ανωνυμία

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ? Βασικά βήματα

Θα αποσυνδέσουμε αυτόν τον οδηγό σε 5 πολύ σύντομα τμήματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε τη λήψη και την εγκατάσταση, την αναγνώριση, την επιλογή του διακομιστή, τις ρυθμίσεις και την επαλήθευση της λειτουργίας. Σε 3 λεπτά, θα ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή VPN.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το

Το πρώτο βήμα σε αυτόν τον οδηγό είναι να σας εξηγήσω πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το VPN σας. Δεν πρόκειται να σταθούμε σε αυτό το σημείο για πολύ καιρό, διότι θα αφιερώσουμε ένα πλήρες άρθρο που εξηγεί τον τρόπο εγκατάστασης ενός VPN σε όλες τις συσκευές (Mac, Windows, iOS, Android, PlayStation, SmartTV, Router, …).

Σε κάθε ειλικρίνεια, η λήψη και η εγκατάσταση δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστερες. Εάν βρίσκεστε σε υπολογιστή, μεταβείτε στον ιστότοπο του προμηθευτή και κατεβάστε την εφαρμογή που αντιστοιχεί στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον οδηγό. Η διαδικασία είναι ακόμη πιο απλή εάν βρίσκεστε σε κινητό ή tablet. Σε μια τέτοια περίπτωση, απλά μεταβείτε στο Apple Store ή στο Google Play Store και να κατεβάσετε το VPN σας όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Δεν καθορίζουμε εδώ ότι πρέπει, εκ των προτέρων, να εγγραφείτε σε μια προσφορά από έναν προμηθευτή VPN. Σας συνιστούμε να κοιτάξετε στο δικό μας Κατάταξη των 5 καλύτερων VPN εδώ.

Αναγνωρίζω

Το VPN σας είναι τώρα εγκατεστημένο στη συσκευή σας. Αλλά τότε πώς να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ?

Είναι απλά απαραίτητο να ταυτοποιήσετε με τα αναγνωριστικά σύνδεσής σας που εισήχθησαν όταν εγγραφείτε στην προσφορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει λοιπόν να τοποθετήσετε τη διεύθυνση αναγνωριστικού/email σας καθώς και τον κωδικό πρόσβασής σας. Άλλοι προμηθευτές, όπως το ExpressVPN, προσφέρουν 2 επιλογές. Αυτό που μόλις είδαμε και τη δυνατότητα εισόδου σε έναν κωδικό αναγνώρισης. Μπορείτε να το βρείτε στο email επικύρωσης του λογαριασμού σας ή απευθείας συνδέοντας την περιοχή του πελάτη σας από τον λογαριασμό τους.

Σε σπάνιες εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να προσδιορίσετε τον εαυτό σας για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το VPN σας. Είναι η περίπτωση Δωρεάν VPN, Windscriber, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή του (εντός ορίου 2GB) χωρίς να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας.

Επιλέξτε έναν διακομιστή για σύνδεση

Τώρα είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας με την εφαρμογή ανοιχτή στη συσκευή σας. Αλλά πώς να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον διακομιστή VPN σας ? Είναι πολύ απλό.

Ανεξάρτητα από τον προμηθευτή που χρησιμοποιείτε (στο παρακάτω παράδειγμα, ExpressVPN), θα έχετε έναν κατάλογο χωρών και διακομιστών, στους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε έναν διακομιστή. Συνδέοντας σε αυτόν τον διακομιστή, θα μετατρέψετε τα δεδομένα σας και θα αλλάξετε αυτόματα τη διεύθυνση IP. Όλα γίνονται χωρίς να το συνειδητοποιείτε και διαρκεί 3 έως 5s το πολύ.

Μόλις επιλέξετε ο διακομιστής σας, πατήστε το κουμπί που σας επιτρέπει να συνδεθείτε, και αυτό είναι, προστατεύετε !

Εφαρμογή ExpressVPN MACOS

Κάντε ρυθμίσεις (ή όχι)

Επιλέγοντας ένα ασφάλιστρο και ποιοτικό VPN, θα έχετε κανονικά όλες τις βασικές ρυθμίσεις για την ασφάλειά σας που ενεργοποιούνται. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο διακόπτης σκοτώματος. Ο τελευταίος πρέπει να ενεργοποιηθεί επιτακτικά επειδή είναι αυτός που θα μειώσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε περίπτωση προβλήματος.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, σας συμβουλεύουμε να αφήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Στα καλύτερα VPN, υπάρχει μια “αυτόματη” λειτουργία που σας επιτρέπει να βρείτε το πρωτόκολλο που ταιριάζει καλύτερα στο δίκτυό σας. Μην αρχίσετε να αγγίζετε αυτές τις ρυθμίσεις μόνο όταν αρχίζετε να ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Για αρχάριους, είναι πραγματικά άχρηστο. Η χειροκίνητη αλλαγή του πρωτοκόλλου μπορεί να είναι χρήσιμη, για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε συγκεκριμένα δίκτυα, σε πολύ λογοκρισμένες χώρες, όπως η Κίνα, για παράδειγμα.

Για να το πούμε απλά: Επομένως, δεν έχετε καμία προσαρμογή για να κάνετε. Όλα είναι το κλειδί στο χέρι, εγκαταστήστε το εικονικό ιδιωτικό σας δίκτυο και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε !

Ελέγξτε ότι λειτουργεί σωστά

Τώρα που ενεργοποιείται το VPN σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Για αυτό, υπάρχουν πολλοί πολύ χρήσιμοι ιστότοποι που υπάρχουν ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επαλήθευσης που προσφέρει η ExpressVPN σε αυτή τη διεύθυνση: https: // www.ExpressVPN.com/fr/what-is-my-ip

Βεβαιωθείτε ότι το IP εμφανίζεται είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχατε πριν συνδεθείτε στο VPN. Για να το κάνετε αυτό, απλά κάντε τη δοκιμή/μετά τη δοκιμή και κοιτάξτε αν αλλάζει καλά. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές DNS ή WebRTC. Εάν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, είστε ασφαλείς και το VPN σας προστατεύει αποτελεσματικά.

Βλέπετε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης ότι το IP θα μας τοποθετήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες (ενώ βρισκόμαστε στο Παρίσι). Τα πάντα λοιπόν λειτουργούσαν καλά !

Δοκιμή IP

Ποιες είναι οι απλούστερες VPNs για χρήση ?

Και εκεί ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ! Θα σας παρουσιάσουμε τώρα πολύ γρήγορα μερικά από τα πιο εύκολα να χρησιμοποιήσετε VPNs για να καθησυχάσετε τον πιο απρόθυμο από εσάς.

ExpressVPN

SOBER και αποτελεσματικό, το ExpressVPN είναι το VPN το οποίο, κατά την άποψή μας, προσφέρει τη μεγαλύτερη ευκολία χρήσης. Αυτό πηγαίνει από τη στιγμή που θα εγγραφείτε στην προσφορά του μέχρι τη σύνδεση με έναν διακομιστή. Η εφαρμογή μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη στην αγορά, αλλά είναι το ελαφρύτερο για χρήση. Επίσης, όπως ίσως έχετε διαβάσει κατά τη γνώμη μας για το ExpressVPN, ο προμηθευτής VPN είναι ο καλύτερος όσον αφορά την ταχύτητα και την ασφάλεια.

Εάν δεν είναι το φθηνότερο, είναι επειδή πληρώνετε για την απόδοση πολύ πάνω από τους ανταγωνιστές. Αυτή τη στιγμή, θα είστε σε θέση να επωφεληθείτε από τη μείωση κατά 49% στη συνδρομή του 1 έτους. Είναι απολύτως χωρίς κίνδυνο χάρη στην ικανοποιημένη ή επιστροφή της περιόδου των 30 ημερών.

Cyberghost

Χάρη στις πολύ όμορφες εφαρμογές του για Mac, Android, iOS και Windows, τέλεια μεταφρασμένα στα γαλλικά, το CyberGhost είναι επίσης ένα πολύ απλό VPN. Εάν φοβάστε να μην καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, γι ‘αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δεν είναι για τίποτα ότι είναι ένας από τους Καλύτερο VPN για PC Windows το 2023.

Καλύτερα, προσφέρει υποστήριξη πελατών στα γαλλικά, προσβάσιμα 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της και κάντε κλικ στη γάτα online. Κάποιος θα σας απαντήσει στη συνέχεια στις ερωτήσεις κάτω από τις μόλις δεύτερες ερωτήσεις.

Όπως το ExpressVPN, προσφέρει μια ικανοποιημένη ή επιστροφή περιόδου. Εδώ είναι 45 ημέρες. Σε περίπτωση που δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονικό σας ιδιωτικό δίκτυο, μπορείτε επομένως να επιστρέψετε πάντα.

Βόρειος

Τέλος, το τρίτο πολύ απλό στη χρήση εφαρμογής που μπορούμε να σας συμβουλεύουμε είναι το NORDVPN.

Αυτός ο παγκοσμίου φήμης προμηθευτής προσφέρει πολύ καλές λύσεις για όλες τις συσκευές σας και όλα τα βήματα, από την εγκατάσταση, για χρήση, είναι απλά ως γεια. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να το χρησιμοποιήσετε, όλα είναι πολύ σαφή. Η μόνη μικρή αδυναμία για την οποία μπορούμε να τον κατηγορήσουμε είναι η μη μεταφορά των εφαρμογών του στα γαλλικά. Παρ ‘όλα αυτά, θεωρούμε πολύ ευχάριστο στη χρήση, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι προβληματικό για άτομα που δεν μιλούν για αγγλικά.

Εάν διστάσετε, γνωρίζετε ότι μπορείτε να δοκιμάσετε το NordVPN χωρίς κίνδυνο χάρη στις 30 ημέρες ικανοποιημένους ή επιστράφηκαν. Για να εγγραφείτε, είναι εδώ:

Πιο συχνές ερωτήσεις

Θα καλύψουμε τώρα μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ζητούνται τακτικά για τη χρήση των VPN σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με uTorrent ?

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αναζητούν ένα VPN για uTorrent και downloads. Και πάλι, τίποτα το ιδιαίτερο για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με uTorrent. Απλά ενεργοποιήστε το πριν ανοίξετε τον πελάτη σας BitTorrent και βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης Kill είναι ενεργοποιημένος. Προσέξτε να επιλέξετε ένα VPN που αποδέχεται τη λήψη του p2p torrents.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε smartphone ή tablet ?

Adin για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε smartphone ή tablet, πρέπει να μεταβείτε στο Apple Store ή στο Google Play Store για να κατεβάσετε την εφαρμογή του προμηθευτή σας. Προσδιορίστε τον εαυτό σας, συνδεθείτε σε έναν διακομιστή, και αυτό είναι, προστατεύετε !

Μπορούμε να σας ακολουθήσουμε εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN ?

Εάν χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο και σοβαρό VPN, η διεύθυνση IP σας και τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα εντοπιστούν. Αυτό γίνεται δυνατή χάρη στην εφαρμογή της κρυπτογράφησης στρατιωτικής ποιότητας (AES-256 bits), μια πολιτική μη διαχείρισης των ημερολογίων, καθώς και τη χρήση ασφαλών πρωτοκόλλων. Τούτου λεχθέντος, να γνωρίζετε ότι ορισμένοι ιστότοποι είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αυτό είναι για παράδειγμα η περίπτωση των υπηρεσιών ροής που δεν θέλουν μια τέτοια εφαρμογή να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα τους.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα που συνδέονται με τη χρήση ενός VPN ?

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι ανεξάρτητα από το VPN που θα χρησιμοποιήσετε (αυτό είναι ακόμη και για το καλύτερο), η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο θα μειωθεί. Για τι ? Απλά λόγω της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από όλους τους προμηθευτές.

Τώρα επιλέγοντας μία από τις συνιστώμενες υπηρεσίες στο άρθρο μας, δεν θα πρέπει να υποβληθείτε σε μεγάλες σταγόνες ταχύτητας. Το άλλο μειονέκτημα είναι ότι ορισμένες τοποθεσίες θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN και μπορεί να σας απαγορεύσει την πρόσβαση. Και πάλι, αυτός ο περιορισμός μπορεί να ακυρωθεί σχεδόν επιλέγοντας ένα VPN όπως αυτό που προσφέρει η ExpressVPN, το CyberGhost ή το NordVPN.

Πώς λειτουργεί ένα VPN ?

Σήμερα έχει γίνει εύκολο για κάθε χρήστη του Διαδικτύου να χρησιμοποιήσει ένα VPN. Εάν είναι εύκολο να το καταλάβετε Τι είναι το VPN, Όλοι δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί. Θα σας φωτίσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Αυτό επιτρέπει σε ένα VPN ?

Πρώτα απ ‘όλα, προτού να εξηγήσετε τη λειτουργία ενός VPN, είναι σημαντικό να κάνετε απολογισμό της χρησιμότητάς του. Αυτές οι υπηρεσίες σας επιτρέπουν στην πραγματικότητα πολλά πράγματα και θα απαριθμήσουμε όλα όσα σας προσφέρονται από εικονικά ιδιωτικά δίκτυα.

Όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο, είστε αναγνωρίσιμοι από τη διεύθυνση IP σας. Χάρη στο τελευταίο, είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σε εσάς. Είναι ένα είδος φυσικής διεύθυνσής σας λίγο σαν τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Χάρη σε ένα VPN: Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκρύψετε αυτήν τη διεύθυνση.

Με την περιήγηση στο Διαδίκτυο, οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε μπορούν στη συνέχεια να γνωρίζουν τη διεύθυνση IP σας εύκολα. Παίρνουν μια περισσότερο ή λιγότερο ακριβή τοποθεσία εύκολα στη διαδικασία. Οι αρχές μπορούν επίσης σε περίπτωση προβλήματος, ζητήστε από τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο που το άτομο κρύβεται πίσω από μια διεύθυνση IP.

Η διεύθυνση IP σας για να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν είναι πραγματικά ανώνυμος στο Διαδίκτυο. Χάρη σε ένα VPN μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Έτσι, οι υπηρεσίες και οι ιστότοποι δεν μπορούν πλέον να γνωρίζουν από ποια επικράτεια συνδέετε και ακόμη και ποιος πραγματικά είστε. Στη συνέχεια γίνεστε ανώνυμοι.

Αυτό δεν είναι όλα, ένα VPN crypt όλα τα δεδομένα που κυκλοφορούν μεταξύ σας και του διακομιστή ιστού. Ως αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εκεί και να την ανακτήσουν για κακόβουλους σκοπούς. Αυτός είναι ο κίνδυνος σε ορισμένα δημόσια δίκτυα WiFi ειδικότερα. Η εξασφάλιση της σύνδεσής της μέσω αυτών των υπηρεσιών είναι επομένως δυνατή.

Η παράκαμψη των γεωγραφικών αποκλεισμών είναι επίσης μια πιθανή χρήση των VPNs. Στο Netflix, είναι αδύνατο να αποκτήσετε πρόσβαση σε ξένους καταλόγους από τη Γαλλία. Ωστόσο, οι τελευταίες έχουν μερικές φορές πολλές περισσότερες ταινίες και σειρές που δεν είναι διαθέσιμες στη Γαλλία.

Χάρη σε ένα VPN, είναι δυνατόν να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή που βρίσκεται για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια να επωφεληθείτε από τον αμερικανικό κατάλογο. Η Netflix θα πιστέψει πράγματι ότι συνδέεστε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ως εκ τούτου, ένα VPN έχει πολλά συμφέροντα και μπορεί να αντιστοιχεί σε διάφορες χρήσεις. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία του, είναι σημαντικό να έχουμε ένα όραμα για όλες τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτό.

Cyberghost VPN

  • 9415
  • 91
  • 7 ταυτόχρονες συνδέσεις
  • Δωρεάν δοκιμή 45 ημέρες
  • Χωρίς αρχείο καταγραφής δεδομένων