Volvo XC40 2023: Ακριβώς λίγο πιο πράσινο – Auto Guide, Volvo XC40 χρησιμοποιείται: Αξιοπιστία για παρακολούθηση – Οδηγός αυτόματης

Χρησιμοποιήθηκε Volvo XC40: Αξιοπιστία για παρακολούθηση

Πέρα από τις επιδόσεις του, το Volvo XC40 2023 είναι ευχάριστο να οδηγεί, δείχνοντας μια ισορροπία που αξίζει να αναφερθεί και ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ άνεσης και ευκινησίας. Αληθινή στη φήμη της, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης, τα οποία ποτέ δεν βρήκαμε ενοχλητικά, παρεμπιπτόντως. Το σύστημα απεικόνισης 360 μοιρών εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη σε ορισμένες καταστάσεις για να διευκολυνθούν οι ελιγμοί.

Volvo XC40 2023: Λίγο πιο πράσινο

Η Volvo έκανε μια εξαιρετική απόφαση προσθέτοντας το πολυεθνικό τμήμα του XC40 στο εύρος της πριν από πέντε χρόνια στο εύρος της. Στο Κεμπέκ, ο ίδιος και το Compact XC60 έχουν ανταλλάξει τον καλύτερο τίτλο οχήματος της μάρκας τα τελευταία δύο χρόνια και μόνο το Audi Q3 είναι πιο δημοφιλές στην κατηγορία.

Το τελευταίο είναι η καλύτερη αγορά σύμφωνα με Ο Αυτοκίνητος Οδηγός, Ακριβώς μπροστά από το XC40, το οποίο εκμεταλλεύεται έναν ορισμένο αριθμό αλλαγών για το έτος μοντέλου 2023. Το βάζουμε σε μια δοκιμή στην αρχή του χειμώνα για να δούμε τι ξύλο θερμαίνει.

  • Διαβάστε επίσης: Volvo XC40 2023: Συνέχεια Evolution and Electification
  • Διαβάστε επίσης: χρησιμοποιείται Volvo XC40: Αξιοπιστία για παρακολούθηση

Μικροϋβρίδιο

Οι δύο εκδόσεις του τετραύλινδρου κινητήριου κινητήρα (T4 και T5) λαμβάνουν μια μπαταρία 48 -volt και έναν πολύ μικρό ηλεκτρικό κινητήρα 10 kW που σχηματίζει ένα ελαφρύ υβριδικό σύστημα (εξ ου και οι νέες ονομασίες B4 και B5)). Το πρώτο παραμένει μάλλον μέτριο με το 194 ίππους και το 221 lb-ft ζευγάρι, αλλά το δεύτερο είναι βέβαιο σε κάποιο ενθουσιασμό αναπτύσσοντας 247 ίππους και 258 lb-ft. Για τη μορφή του οχήματος, είναι τέλεια, όπως αποδεικνύεται από 0 έως 100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα (σύμφωνα με τη Volvo). Επιπλέον, η χωρητικότητα ρυμούλκησης υπερβαίνει τα 3.500 λίβρες.

Εάν το πλήρες γρανάζι λάμπει με την αποτελεσματικότητά του, διαπιστώσαμε ότι το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχύτητας μερικές φορές στερείται απαλότητας σε χαμηλή ταχύτητα και θέλει να πάει πολύ γρήγορα στην υψηλότερη σχέση, ζήτημα εξοικονόμησης βενζίνης. Από αυτή την άποψη, το XC40 B5 εμφανίζει μια επίσημη μέση κατανάλωση 9,2 l/100 km, μόλις τρία δέκατα λίτρο περισσότερο από το B4 … και δύο λιγότερο από το 2022, χωρίς ηλεκτροδότηση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, η οποία πραγματοποιήθηκε κυρίως στην πόλη και σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -10 και 0 μοίρες, το αποτέλεσμα που παρατηρήθηκε ήταν 9,9 l/100 km.

Ευχάριστη μικρή θέα

Πέρα από τις επιδόσεις του, το Volvo XC40 2023 είναι ευχάριστο να οδηγεί, δείχνοντας μια ισορροπία που αξίζει να αναφερθεί και ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ άνεσης και ευκινησίας. Αληθινή στη φήμη της, η εταιρεία έχει συμπεριλάβει πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης, τα οποία ποτέ δεν βρήκαμε ενοχλητικά, παρεμπιπτόντως. Το σύστημα απεικόνισης 360 μοιρών εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη σε ορισμένες καταστάσεις για να διευκολυνθούν οι ελιγμοί.

Τούτου λεχθέντος, η θέση οδήγησης δεν είναι τέλεια. Το κάθισμα είναι σταθερό (περισσότερο από ό, τι σε άλλα μοντέλα Volvo, σίγουρα), αλλά παραμένει άνετα σε μεγάλες αποστάσεις. Το κάθισμα δεν κατεβαίνει αρκετά, πράγμα που μας δίνει την εντύπωση ότι είμαστε σκαρφαλωμένοι από ό, τι πραγματικά καθισμένος στο XC40. Επιπλέον, ο χώρος για το δεξί πόδι είναι περιορισμένος, ενώ το πεντάλ φρένου στερείται ευελιξίας στην κανονική οδήγηση, αλλά είναι απόλυτα κατάλληλο για ξαφνική πέδηση.

Η οπίσθια και η πλευρική ορατότητα διακυβεύεται από τους μεγάλους πυλώνες της οροφής, ενώ η στενή απεικόνιση της κάμερας αντιστροφής δεν βοηθά. Bonis Points για την ρυθμιζόμενη κατώτατο σημείο που περιλαμβάνεται στο μοντέλο μας και για την ταχύτητα με την οποία ζεσταίνονται το τιμόνι και τα καθίσματα στις δύο σειρές.

Το Google κερδίζει

Το ζήτημα της διευκόλυνσης της ζωής εκείνων που χρησιμοποιούν συσκευές Android, το σύστημα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από την Google – το οποίο είχε ήδη συμπεριληφθεί ως στάνταρ στην επαναφόρτιση XC40 με 100% ηλεκτρική κινητήρα – επεκτείνεται σε όλες τις εκδόσεις του XC40 για το 2023. Οι Χάρτες Google γίνεται το προεπιλεγμένο σύστημα πλοήγησης ταυτόχρονα, ο Wizard Google είναι εκεί για φωνητικές εντολές και το Google Play Store σάς επιτρέπει να προσθέσετε νέες εφαρμογές. Οι απομακρυσμένες ενημερώσεις λογισμικού είναι επίσης δυνατές για να κάνετε συνεχείς βελτιώσεις.

Η σύγχρονη διεπαφή και η οθόνη που έχει προσανατολιστεί με οδηγό έχουν κάτι να ευχαριστήσουν. Ωστόσο, το σύστημα είναι περιστασιακά αργά για να αντιδράσει και να προκαλέσει απόσπαση της προσοχής πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ιδίως για να προσαρμόσει τη θέρμανση και τον εξαερισμό. Το απλοϊκό μενού στο σπίτι δεν χρησιμοποιείται για πολλά: είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές. Έχοντας μερικά ακόμη φυσικά κουμπιά στο κεντρικό μπλοκ, η κονσόλα και το τιμόνι δεν θα ήταν λάθος.

Κομψό και εκλεπτυσμένο

Κατά τη γνώμη μας, το Volvo XC40 2023 είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα πολυτελή υποσυνείδητα στην αγορά, τόσο από τη σιλουέτα της όσο και από τις λεπτομέρειες της, όπως οι πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της ημέρας και η οροφή αντίθεσης. Τα νέα χρώματα είναι διαθέσιμα, το Fjord Blue δεν είναι πλέον για αυτή τη σκανδιναβική χρησιμότητα.

Επί του σκάφους, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητα των υλικών και του φινιρίσματος. Μπορούμε να αναφέρουμε, για παράδειγμα, το μείγμα απομίμησης δέρματος και Σουηδίας που κάλυπτε τα καθίσματα του αντιγράφου μας. Τα ψηφιακά όργανα είναι ελκυστικά, αν και λίγο φτωχά σε πληροφορίες σε σύγκριση με τους Γερμανούς αντιπάλους. Η εργονομία και η αποθήκευση είναι ικανοποιητικά, είτε στην κονσόλα είτε στις πόρτες.

Οι πίσω κάτοικοι, αφού έχουν αποτρέψει την περιορισμένη γωνία ανοίγματος των θυρών, ανακαλύπτουν έναν ευρύχωρο πάγκο για την κατηγορία. Ο κορμός είναι σχετικά μεγάλος αλλά όχι πολύ φαρδύ, για έναν σχεδόν εντυπωσιακό όγκο 452 λίτρων. Μια καταπακτή στο κέντρο σάς επιτρέπει να εισάγετε μακρά αντικείμενα, όπως σκι (μέγιστο δύο ζευγών). Διαφορετικά, αναδιπλώνοντας τους φακέλους επίπεδες, λαμβάνουμε 1.628 λίτρα για φόρτωση, η οποία είναι πάνω από το μέσο όρο.

Ποια έκδοση θα επιλέξετε?

Το Volvo XC40 2023 πωλείται από 45.484 $, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μεταφοράς και προετοιμασίας. Είναι μια ανταγωνιστική τιμή, αλλά πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με τον κινητήρα B4. Το συμπλήρωμα των 3.500 $ για τον κινητήρα B5 αξίζει πραγματικά.

Διαφορετικά, είναι δυνατόν να αποκτήσετε ολόκληρο το μεγαλύτερο. Το τιμολόγιο ανέρχεται στη συνέχεια στα $ 52.684, το οποίο είναι μόνο 2.000 $ από ένα πιο ευρύχωρο και αρκετά καλά εξοπλισμένο XC60. Σκέψου το.

Τέλος, στην κορυφή της σκάλας, ένα XC40 B5 Ultimate με ημιαυτόματη οδήγηση, κάμερα 360 μοιρών, Harman Kardon Audio Channel και άλλα extras δεν έχει λιγότερα από $ 58.834, μια ειλικρινά υπερβολική τιμή που δεν μετράει κάποιες επιλογές μπορεί να είναι ακόμα Προστέθηκε, όπως 21 -ιντσών τροχών. Λεπτή παρηγοριά: Τα ποσοστά χρηματοδότησης και ενοικίασης είναι λίγο πιο επωφελείς αυτή τη στιγμή από ό, τι στον ανταγωνισμό.

Τέλος, το XC40 επαναφορτίζεται, με 402 ίππους και ικανό να οδηγήσει 359 χλμ. Χωρίς καύση βενζίνης, εμφανίζει ένα βασικό PDSF κάτω. Ένας άλλος σκεφτείτε το.

Χρησιμοποιήθηκε Volvo XC40: Αξιοπιστία για παρακολούθηση

Το Volvo XC40 προσχώρησε στο φάσμα των οχημάτων από τον σουηδό κατασκευαστή για το μοντέλο του 2019 και από τότε έχει θέρμανση του XC60 για τον τίτλο του Best Seller.

Είναι ένα ελκυστικό και ειλικρινά πειστικό προϊόν, ιδίως από την ασφάλειά του, την όμορφα επιπλωμένη καμπίνα του και την άνεση του ανώτερη από εκείνη ενός Audi Q3, για παράδειγμα, είτε από την άποψη των καθισμάτων είτε.

  • Διαβάστε επίσης: Volvo XC40 – Όταν ο Lightning βρίσκεται στο παιχνίδι
  • Διαβάστε επίσης: Volvo XC40 2019: Είναι το φθηνότερο μοντέλο της μάρκας ενδιαφέρον?

Ιδανικό για τους καταναλωτές που επιλέγουν ένα ολοκαίνουργιο αντίγραφο είναι μια ενοικίαση ή ακόμα και μια αγορά που ακολουθείται από μεταπώληση μετά από τέσσερα χρόνια, τη διάρκεια της εγγύησης Volvo στο όχημα και του ομίλου Motopropulseur.

Για τι? Επειδή η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία είναι πιο ενοχλητική αν βασιζόμαστε στην ιστορία της Volvo. Η μάρκα βρίσκεται κάθε χρόνο μεταξύ των χειρότερων σύμφωνα με την εταιρεία J.ρε. Εξουσία. Επιπλέον, οι δύο μεγάλοι αδελφοί του XC40, δηλαδή το XC60 και το XC90, είναι τακτικοί στην ταξινόμηση των λιγότερο αξιόπιστων μοντέλων Αναφορές καταναλωτών.

Με τη διαβούλευση του ιστότοπου του τελευταίου, ανακαλύπτουμε ένα ποσοστό ικανοποίησης των ιδιοκτητών 4 από τους 5 όσον αφορά το XC40, αλλά μόνο 3 από τα 5 για την αξιοπιστία. Δεν κάνει καλύτερα από τον μέσο όρο. Τα κύρια προβληματικά σημεία του είναι τα φρένα καθώς και τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά διαφορετικοί μηχανισμοί (πόρτες, κλειδαριές, ζώνες, καθίσματα, ηλιοροφή) υπόκεινται επίσης τακτικά σε καταγγελίες.

Εάν η αγορά ενός χρησιμοποιημένου Volvo XC40 σας ενδιαφέρει, πιθανότατα θα παραμείνει μέρος της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, αλλά μια παρατεταμένη εγγύηση θα ήταν σίγουρα να εξετάσετε. Επιπλέον, ευνοούν ένα πιστοποιημένο αντίγραφο, ανατρέξτε στις αναφορές επιθεώρησης και ιστορικού (Carfax) και, στη συνέχεια, ελέγξτε ότι διορθώνονται όλες οι υπενθυμίσεις ασφάλεια.

Δεν είναι πιο αξιόπιστη από το Lexus UX, για παράδειγμα, το XC40 κερδίζει υψηλότερη βαθμολογία σε αρκετές άλλες κατηγορίες και αξίζει να κατοικήσει.