Volvo και Polestar: “Είμαστε εμείς και είναι αυτοί” Dixit Yves Pasquier-Desvignes, το Restyled Polestar 2 φτάνει: Θα έχουμε τελικά δικαίωμα στη Γαλλία?

Το Restyled Polestar 2 φτάνει: Θα έχουμε τελικά δικαίωμα στη Γαλλία

Polestar και Γαλλία, είναι μια ιστορία, ας πούμε, περίπλοκο. Από το 2019, μια σύγκρουση τον αντιτάχθηκε στη Citroën, ο κατασκευαστής Tricolor κατηγορώντας το σουηδικό εμπορικό σήμα το λογότυπό του που θυμάται πάρα πολύ σύμφωνα με τα chevrons της. Αλλά, αυτό είναι, και οι δύο κατάφεραν να βρουν συμφωνία στο τέλος του περασμένου έτους. Έτσι, φυσικά, επειδή το πρώην αθλητικό τμήμα της Volvo μόλις παρουσίασε μια αναθεωρημένη και διορθωμένη έκδοση του Sedan 2, λέμε ότι το τελευταίο θα μπορούσε να (τελικά !) Προσγειώνεται πάνω από την επικράτειά μας. Αρκετές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυμμένου στο δελτίο τύπου από το Restyled Polestar 2 που μόλις αποκάλυψε, υποδηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Volvo και Polestar: “Είμαστε εμείς και είναι αυτοί” Dixit Yves Pasquier-Desvignes

Volvo και Polestar:

Ενώ η μάρκα Polestar θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει στη Γαλλία, ο Yves Pasquier-Desvignes, πρόεδρος της Volvo Cars France, αναγνωρίζει ότι αυτό θα δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση ανταγωνισμού. Κατά την κατανόηση των στρατηγικών κινήτρων της ομάδας Geely.

Το νομικό πρόβλημα μεταξύ του Polestar στο Citroën που βρήκε μια διέξοδο, ο τρόπος είναι τώρα ελεύθερος για την εισαγωγή της μάρκας Sino-Suédoise στη Γαλλία. Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, επειδή η διοίκηση της ομάδας πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα έλλειψης που παρεμποδίζουν την παραγωγή. Αλλά αυτό είναι μόνο ζήτημα μήνα.

Το Polestar μπορεί να κάνει τη Volvo να υποφέρει

Yves pasquier-desvignes, Πρόεδρος της Volvo Cars France, αναμένει αυτή η νέα πρωτοφανής κατάσταση για το εμπορικό σήμα της και αναγνωρίζει ότι θα υπάρξει άμεσος ανταγωνισμός: “” Ανάλογα με τα μοντέλα και τα επίπεδα εύρους, Ο Polestar θα εισέλθει στον γύρο των ανταγωνιστών μας που είναι ήδη Audi, BMW, Mercedes-Benz ή Porsche με το καγιέν. Ο ανταγωνισμός που ενισχύεται γενικά, διότι θα είναι επίσης απαραίτητο να μετρήσετε με το Lotus »». Στα μάτια του, είναι “” Ένας ανταγωνιστής που μπορεί να κάνει τη Volvo να υποφέρει, ναι »». Αυτό ισχύει ήδη στην Ισπανία, για παράδειγμα, όπου ο Polestar, σε σκηνοθεσία Stéphane le Guével, πέτυχε και την εκτόξευσή του και μόλις άνοιξε ένα νέο εκθεσιακό χώρο στη Μαδρίτη μετά τη Βαρκελώνη. Παραχωρήσεις σχεδιασμένες ως συνδεδεμένες γκαλερί τέχνης, και ονομάζεται “χώροι polestar”.

Οι αντιπρόσωποι της Volvo θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή του Polestar στη Γαλλία

3, 2, 1… Επιτυχής εκτόξευση για Polestar

Το 2022, χάρη σε ένα τελευταίο τέταρτο πολύ καλής ποιότητας, Η Polestar ξεπέρασε τον αρχικό του στόχο των 50 000 εκπτώσεις, που μεταφέρεται από την επιτυχία του μοντέλου Polestar 2. Το 2023, οι πίνακες μάρκας αύξησαν 60 % Για να φτάσετε στην πορεία των 80.000 πωλήσεων επωφελούνται από SUV Polestar 3, ιδιαίτερα καλά γεννημένος, Ως ξάδερφος του… Volvo Ex90 ! Το βραχυπρόθεσμο σχέδιο προϊόντων είναι πυκνό και συνεκτικό, με Ένα SUV polestar coupe 4 σε αρμονία με τις εποχές Και η μελλοντική ναυαρχίδα Πολικός αστέρας 5 Σε “λειτουργία πυραύλων” με διπλό κινητήρα για συνολικά 884 hp και 900 nm. Αρκετά για να κυνηγήσετε στα πολύ ψηλά εδάφη. Στην Ευρώπη, ο Polestar λειτουργεί ήδη σε πολλές χώρες : Στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία και Σουηδία).

Το Restyled Polestar 2 φτάνει: Θα έχουμε τελικά δικαίωμα στη Γαλλία ?

Επειδή είναι το τέλος των ιστοριών με την Citroën, μπορεί να είναι ότι το αναθεωρημένο και διορθωμένο Polestar 2 κάνει την είσοδό του στην επικράτειά μας.

Zapping Auto Moto Moto Essay Alpine A110 MP-RC: Ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο σε καλές τιμές ?

Polestar και Γαλλία, είναι μια ιστορία, ας πούμε, περίπλοκο. Από το 2019, μια σύγκρουση τον αντιτάχθηκε στη Citroën, ο κατασκευαστής Tricolor κατηγορώντας το σουηδικό εμπορικό σήμα το λογότυπό του που θυμάται πάρα πολύ σύμφωνα με τα chevrons της. Αλλά, αυτό είναι, και οι δύο κατάφεραν να βρουν συμφωνία στο τέλος του περασμένου έτους. Έτσι, φυσικά, επειδή το πρώην αθλητικό τμήμα της Volvo μόλις παρουσίασε μια αναθεωρημένη και διορθωμένη έκδοση του Sedan 2, λέμε ότι το τελευταίο θα μπορούσε να (τελικά !) Προσγειώνεται πάνω από την επικράτειά μας. Αρκετές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κρυμμένου στο δελτίο τύπου από το Restyled Polestar 2 που μόλις αποκάλυψε, υποδηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Λόγοι να το πιστέψουμε

Λοιπόν, λογικά, υπάρχει το γεγονός ότι η διαμάχη έχει τελειώσει, είπαμε, αλλά αυτό δεν είναι όλα. Δεδομένου ότι είχε εξερράγη, οι τοποθεσίες Polestar ήταν απλά απρόσιτες από τη Γαλλία. Λέμε καλά “ήταν” επειδή μπορούμε τώρα να έχουμε πρόσβαση ξανά στον ιστότοπο του προϊόντος, αλλά και αυτό που είναι αφιερωμένο στον Τύπο. Αναγκαστικά σημαίνει ότι έχει περάσει η διαφωνία. Τέλος, η τελευταία λεπτομέρεια, καθορίζεται στο δελτίο τύπου που αναφέρθηκε παραπάνω ότι “το μοντέλο Poestar Year 2024 είναι διαθέσιμο για παραγγελία τώρα στο Polestar.com στις ευρωπαϊκές αγορές και ότι θα ακολουθήσουν άλλες αγορές “. Ένας αστερίσκος σας επιτρέπει να γνωρίζετε τις ενδιαφερόμενες χώρες: Ιταλία και Ιρλανδία. Αλλά δεν αποκλείεται ότι η Γαλλία θα ανησυχεί στο μέλλον. Μετά από όλα, ο Polestar εξακολουθεί να επεκτείνεται, η απόδειξη.

Μια σχεδόν αιχμηρή εμφάνιση

Αλλά ας έρθουμε στο sedan “2” που εξακολουθεί να είναι το κύριο θέμα της εν λόγω δημοσίευσης. Τι αλλάζει ? Σχεδιασμός, όχι πραγματικά. Οι ίδιες υπογραφές φωτός, οι ίδιες ασπίδες στο μπροστινό και το πίσω. Φαντάζουμε ότι μπορούμε να πούμε εξίσου για την καμπίνα, αφού ο κατασκευαστής δεν έχει ακόμη ενοχλήσει να μοιραστεί την παραμικρή εικόνα.

Έως 635 χλμ. Αυτονομίας

Στην πραγματικότητα, οι εξελίξεις είναι ουσιαστικά τεχνικές. Το Polestar 2 θέλει να είναι πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό και με καλύτερη αυτονομία. Μια άλλη σημαντική εξέλιξη, τα μοντέλα των δύο τροχών είναι τώρα προωθήματα. Αυτά είναι εξοπλισμένα με έναν κινητήρα 200 kW ή 220 kW (περίπου 271 hp και 300 hp) και ροπή 490 nm (έναντι 330 nm προηγουμένως). Τα λιγότερο ισχυρά οφέλη από μια μπαταρία 69 kWh (χωρίς εξέλιξη), το δεύτερο των 82 kWh (5 kWh περισσότερο). Και στις δύο περιπτώσεις, η αυτονομία αυξάνεται: 518 χλμ. Για την έκδοση 200 kW και εντελώς 635 χλμ. Για τα 220 kW.
Όσον αφορά την πλήρη παραλλαγή, επωφελείται από δύο κινητήρες που παρέχουν συνολικά 310 kW (Little-Prère 421 hp) και ροπή 740 nm (10 kW και 80 nm περισσότερο). Η παράσταση είναι προφανώς εξαιρετική. Μετρήστε μόνο 4,5 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσετε την άσκηση από 0 έως 100 km/h με το 4 -wheel drive έναντι 6,4 s και 6,2 s για το πρώτο . Ένα πακέτο απόδοσης σάς επιτρέπει να φέρετε την ισχύ σε 350 kW (475 hp) στην τελευταία. Μαζί του, ο χρόνος μειώνεται στα 4,2 δευτερόλεπτα. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιείται η μεγάλη μπαταρία 82 kWh. Θα μπορούσαν να ταξιδεύουν και τα 592 χλμ σε ένα μόνο φορτίο. Μέγιστη ταχύτητα φόρτωσης 135 kW για την έκδοση 2 -wheel drive 69 kWh και 205 kW για άλλους. Ελκυστικά χαρακτηριστικά αλλά που έχουν τιμή: μεταξύ € 50.190 και € 64.690 στη Γερμανία. Εάν ο Polestar θέλει να προκαλέσει λάθος στο Tesla Model 3 στην αγορά μας (αν έρθει φυσικά !), θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις τιμές λίγο προς τα κάτω.
Διαβάστε επίσης στο Auto-Moto.com:
POLESTAR 3 (2023): Ο αντίπαλος του Tesla Model X σύντομα στη Γαλλία
Volvo Ex90 (2023): Όταν το XC90 μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σε ηλεκτρικό
POLESTAR 6: Το τυποποιημένο Cup-Cabriolet