Διάφοροι τύποι θυρών και καλωδίων USB που πρέπει να γνωρίζετε, ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καλωδίων USB?

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καλωδίων USB

“Αληθινή εξομοίωση USB για διακόπτες KVM”

Διαφορετικοί τύποι θυρών και καλωδίων USB που πρέπει να γνωρίζετε

Η θύρα USB (Universal Serial Bus) απλοποιεί τις συνδέσεις μεταξύ συσκευών και του σταθερού ή φορητού υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές διαθέτουν θύρα USB στην οποία συνδέονται τα καλώδια USB. Ωστόσο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο καλώδιο είναι στο οποίο θύρες επειδή υπάρχουν τόνοι διαφορετικών τύπων καλωδίων USB. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τους διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν στην αγορά.

Περιεχόμενο

Μέρος 1. Τύποι συνδετήρων USB

Οι περισσότεροι υπολογιστές και άλλες συσκευές είναι εξοπλισμένες με πολλές θύρες USB. Επιπλέον, με κακή επιλογή, μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα θύρας USB που δεν λειτουργεί. Για να αποφευχθεί αυτό, αυτές οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θύρες USB θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα.

1. USB-A

Αυτός ο σύνδεσμος USB είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος και είναι συνήθως στο ένα άκρο των περισσότερων καλωδίων USB που συνηθίζετε να βλέπετε. Πρόκειται για μια επίπεδη και ορθογώνια διεπαφή που διατηρεί τη σύνδεση με το σωστό μέρος, έτσι ώστε να είναι εύκολο να συνδεθεί και να αποσυνδέσει. Επιπλέον, αυτή η υποδοχή USB παρέχει κατάντη σύνδεση, λειτουργώντας αποκλειστικά σε ελεγκτές ξενιστών και συγκεντρωτές.

Ο τύπος Α διαθέτει τόσο αρσενικούς όσο και θηλυκούς συνδετήρες που ονομάζονται Connector και Port αντίστοιχα. Τα καλώδια Α είναι χρήσιμα για τη σύνδεση συσκευών USB για τη μεταφορά δεδομένων από το σύστημα του υπολογιστή σας. Απλά ενσωματώστε το USB Type-A απευθείας στη συσκευή σας USB και πραγματοποιήστε την αποστολή μεταφοράς σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο σύνδεσης στις συσκευές του υπολογιστή σας και τα περιφερειακά, κονσόλες παιχνιδιών, δέκτες βίντεο, παίκτες ροής, παίκτες Blu-ray, μεταξύ άλλων παρόμοιων συσκευών. Ο τύπος Α χρησιμοποιείται για τη σύνδεση συσκευών στον υπολογιστή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση δύο υπολογιστών. Η σύνδεση δύο υπολογιστών είναι ισοδύναμη με σοβαρές ζημιές και για τα δύο.

USB A

2. USB-B

Ο τύπος Β χρησιμοποιείται συνήθως για τη σύνδεση συσκευών USB για τη μεταφορά δεδομένων από μεγάλες συσκευές υπολογιστών, όπως ένας υπολογιστής σε εκτυπωτές, ένα παλιό εξωτερικό σκληρό δίσκο 3,5 ιντσών στον υπολογιστή για κοινή χρήση δεδομένων και πολλά άλλα. Η εμφάνισή του είναι τετράγωνο με ένα ελαφρώς προεξέχον ανώτερο τμήμα και στις δύο γωνίες. Τύποι καλωδίων τύπου B USB Συνδεθείτε στην υποδοχή τύπου Β στις μεγαλύτερες συσκευές υπολογιστών όπως ο εκτυπωτής. Σημειώστε επίσης ότι η λήψη B είναι ένας ανάντη σύνδεσμος, γι ‘αυτό είναι κυρίως κατάλληλη για περιφερειακά.

Έχει τέσσερις επαφές, δύο από τις οποίες τοποθετούνται μέσα στο πάνω μέρος και δύο άλλα μέσα στο κάτω μέρος για προσκόλληση και σύνδεση. Θα συνειδητοποιήσετε ότι οι συνδετήρες τύπου Β στο USB 1.1 και 2.0 μοιάζει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενιαία υποδοχή USB Type B για να εξυπηρετήσετε δύο εκδόσεις USB, επειδή ταιριάζει καλά στις εκδόσεις USB 1.1 και 2.0. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τους συνδέσμους USB 3.0 Τύπος Β επειδή έχουν διαφορετικό σχήμα, έχουν πέντε επιπλέον καρφίτσες και χρησιμοποιούνται με ταχύτερο ρυθμό μεταφοράς.

USB B

3. Μίνι-USB

Το μίνι σημαίνει μικρό και όπως υποδηλώνει το όνομά του, το μίνι USB σε καλώδιο USB είναι κατάλληλο για μικρότερα εξαρτήματα όπως τα κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, με την εμφάνιση μικρότερων τηλεφώνων, τα τηλέφωνα πηγαίνουν στο Micro USB ενώ το Mini κινείται αργά σε άλλες συσκευές όπως κάμερες, MP3 Player, κλπ.

Το καλώδιο μίνι USB διαθέτει δύο πλευρές. Το ένα άκρο του καλωδίου είναι ένας τυπικός συγκεντρωτής USB με επίπεδες κεφαλές που ταιριάζουν στον υπολογιστή σας, ενώ το άλλο άκρο είναι ένας πολύ μικρότερος συγκεντρωτής κυρίως κατάλληλος για μικρές συσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο ή η ψηφιακή κάμερα. Το Mini USB παρουσιάζεται επίσης σε δύο μορφές. Οι μίνι έως 5 καρφίτσες είναι πιο δημοφιλείς από το μίνι ομόλογό του με 4 καρφίτσες.

USB MINI-B (5 PIN)

Το Mini 5 ακίδων είναι ένας τύπος που αναγνωρίζεται ιδιαίτερα από τους κατασκευαστές USB-IFI. Πράγματι, από προεπιλογή, ένα μίνι USB καλωδίων καλωδίων 5 καρφίτσες. Οι μίνι έως 5 καρφίτσες έχουν 5 υπερτιθέμενες επίπεδες συνδέσμους μέσα στη θύρα, οι οποίες βοηθούν επίσης την προσκόλληση. Χρησιμοποιείται κυρίως σε παλιά τηλέφωνα BlackBerry, κάμερες, συνηθισμένα τηλέφωνα για τη μεταφορά δεδομένων και τη φόρτωση του εξοπλισμού.

USB MINI-B (4 PIN)

Αντί οι 5 κανονικές ακίδες, αυτό το μίνι USB είναι πολύ μικρότερο με την ενσωμάτωση μόνο 4 ακίδων. Το σχήμα Pentad με τέσσερις επίπεδες συνδέσμους μέσα στη θύρα επιτρέπει επίσης τη σταθερή σύνδεση και τη μεταφορά δεδομένων.

Mini USB

4. Μικρο-USB

Οι τύποι των καλωδίων Micro USB σε USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερες συσκευές, όπως οι τελευταίες κινητές συσκευές και η φόρτωση υποστηρίξεων καθώς και η μεταφορά δεδομένων με τύπο USB. Προσφέρει επίσης μια σωματικά μικρότερη σύνδεση από το MINI-B. Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, ο ρυθμός μεταφοράς είναι μια καλή ταχύτητα μέχρι 480 Mbps. Το micro USB είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους. Micro-A USB και Micro-B USB. Υποδοχή USB 3.Το 0 Micro-A μοιάζει με δύο ορθογώνιες υποδοχές που συγχωνεύθηκαν σε ένα μόνο.

Αυτά τα φύλλα είναι συμβατά με τα δοχεία USB 3.0 micro – ab. Υποδοχές USB 2.0 micro-a Αν και ορθογώνια, είναι πολύ μικρά.

Από την άλλη πλευρά, οι σύνδεσμοι USB 3.0 Το Micro-B μοιάζει με τους ομολόγους τους Micro-A αντίστοιχα. Είναι επίσης συμβατά με τα δοχεία USB 3.0 Micro – B και Micro AB δοχεία. Ομοίως, υποδοχές USB 2.0 Micro-B είναι μικροσκοπικά και ορθογώνια, αλλά έχουν τις δύο γωνίες τους σε μία από τις bevelled πλευρές.

Μικρο-θύρα USB

5. USB-C

Αυτός ο σύνδεσμος είναι αρκετά διαφορετικός από άλλους τύπους USB. Το USB είναι εντελώς αναστρέψιμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά σε οποιαδήποτε πλευρά και ότι θα συνδεθεί εύκολα. Μπορεί να μεταφέρει σήματα USB 3.1, 3.0, 2.0 και USB 1.1 και γενικά συσχετίζεται με τύπους USB A, B και Micro -B. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι ένας μοναδικός τυποποιημένος σύνδεσμος που απαιτεί μόνο ένα καλώδιο για όλες σχεδόν τις εργασίες . Μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε εξωτερικό αναγνώστη στον υπολογιστή σας, να φορτώσετε την κινητή συσκευή σας ή ακόμα και να συνδέσετε ένα καλώδιο Thunderbolt σε καλώδιο USB χωρίς πρόσθετους συνδετήρες.

Όσον αφορά την ταχύτητα, είναι εξαιρετική με τις υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Για παράδειγμα, προδιαγραφές USB 3.1 Δώστε μια αρκετά υψηλή τροφοδοσία έως και 100 watts έως 20 V/5 A. Ωστόσο, η συσκευή σας έχει πολλά να κάνει με την τιμή εξόδου. Σημεία όπως η έκδοση USB, το καλώδιο που χρησιμοποιείται και το τερματικό έχουν πολύ βάρος.

Το USB Type C υποστηρίζει μια ποικιλία πρωτοκόλλων επειδή χρησιμοποιεί εναλλακτικές λειτουργίες. Χάρη σε αυτήν την ικανότητα, μπορείτε να την ενσωματώσετε στην έξοδο καλωδίων HDMI σε USB, DisplayPort, VGA, μεταξύ άλλων τύπων συνδέσεων, όλα από μία μόνο θύρα.

Τύπος θύρας USB C

Ο τύπος C USB είναι η μελλοντική τάση, ίσως αναρωτηθείτε αν το smartphone πρόκειται να αγοράσετε υποστηρίγματα USB-C. Ακολουθούν μερικά τρέχοντα smartphones που χρησιμοποιούν τον τύπο C USB:

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καλωδίων USB ?

Εξηγεί το Black Box

Η συντομογραφία “USB” σημαίνει “Universal Serial Bus”. Αυτή η διεπαφή σχεδιάστηκε για να επιτρέπει συνδέσεις μεταξύ πολλών συσκευών χάρη στον ίδιο τύπο υποδοχής και καλωδίου. Ο πρωταρχικός του στόχος ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών. Σήμερα, τα καλώδια USB σας επιτρέπουν να ανταλλάξετε δεδομένα αλλά και να παρέχετε συσκευές. Το USB είναι το αγαπημένο καλώδιο πολλών διασυνδέσεων ήχου, φορητών υπολογιστών, smartphones και tablet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων και το ελάχιστο φορτίο των παλαιών εκδόσεων, αλλά και την παροχή τροφοδοσίας έως 100 W.

Επομένως, είναι καλύτερο να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των υποδοχών και του ίδιου του καλωδίου πριν από την επιλογή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το USB-C εξαρτάται από την τεχνολογία που είναι συγκεκριμένη για το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή. Εάν η συσκευή δεν υποστηρίζει τη μετάδοση της/εικόνας της από τη θύρα USB-C, η σύνδεση μιας υποδοχής USB-C σε έναν προσαρμογέα HDMI θα είναι άχρηστη. Ομοίως, εάν η συσκευή δεν υποστηρίζει το USB 3.1 από 2η γενιά και ταχύτητα έως 10 GB/s, είναι άχρηστο να συνδέσετε ένα καλώδιο αυτού του τύπου. Οι περισσότερες διαθέσιμες συσκευές στην αγορά είναι ήδη συμβατές με αυτά τα στοιχεία. Η τεχνολογία εξελίσσεται. Οι δυνατότητες που προσφέρονται από τις διάφορες συσκευές θα βελτιωθούν επίσης. Οι τελευταίες αλλαγές και βελτιώσεις στην τεχνολογία USB σας προσφέρουν περισσότερες επιλογές. Εάν καταλαβαίνετε τα πλεονεκτήματα κάθε τοποθέτησης και καλωδίου, θα μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πρότυπα USB

Τα χαρακτηριστικά USB καθορίζουν την ταχύτητα και τη λειτουργία του καλωδίου.

USB 2.0

Ήταν το 2002 ότι USB 2.0 (υψηλής ταχύτητας) έχει διατεθεί στο εμπόριο. Αυτή η έκδοση είναι retrocompatible με το USB 1.1. Αυξάνει την ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ της συσκευής και του υπολογιστή από 12 MB/s σε 480 MB/s, 40 φορές υψηλότερη από το USB 1.1. Το όνομα της θύρας περιλαμβάνει την αναφορά “Enhanced”, “Enhanced Host” ή “Universal Host”.

USB 3.1 Gen 1 (ονομάζεται επίσης USB 3.0)

USB 3.Το 0 (Superspeed) (2008) βελτιώνει την απόδοση USB 2.0. USB 3.Το 0 μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 4,8 GB/s, 10 φορές ταχύτερη από το USB 2.0. USB 3.0 Προσθέστε ένα ενεργό φυσικό λεωφορείο παράλληλα με το λεωφορείο 2.0 υπάρχον. USB 3.Το 0 είναι προς τα πίσω με το USB 2.0. Το όνομα της θύρας υποδεικνύει USB 3.0.

USB 3.1 Γένεση 2

USB 3.1 (Superspeed+) προσφέρει εύρος ζώνης 10 GB/S, αποτελεσματική ταχύτητα 3,4 GB/s και δίαιτα 900 m. Σε αντίθεση με το USB 2.0, Έκδοση 3.1 Το Gen 2 λειτουργεί σε πλήρη διπλό. Πρότυπο USB 3.1 Το Gen 2 είναι retrocompatible με τα μοντέλα 3.1 Γένεση 1 (ή 3.0) και USB 2.0.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι εξαρτημάτων USB ?

Τύπος USB

 • Βρίσκονται γενικά στην πλευρά του κεντρικού υπολογιστή (PC, πληκτρολόγιο, διακομιστής, διανομέας, καλώδια και μικρές συσκευές)
 • Ορθογώνιο σχήμα με τέσσερις online pin
 • Εύκολα αναγνωρίσιμη μπλε σύνδεση

Τύπος USB Β

 • Που χρησιμοποιούνται γενικά σε συσκευές και άλλες συσκευές με καλώδιο τροφοδοσίας, όπως εκτυπωτές
 • Τετραγωνική μορφή με στρογγυλεμένες γωνίες στη μία πλευρά
 • Τέσσερις καρφίτσες, μία σε κάθε γωνία.

USB Mini Type B

 • Ορθογώνιο σχήμα με πέντε καρφίτσα
 • Χρησιμοποιείται γενικά σε κάμερες και άλλες μικρές συσκευές

Micro Type-B με καλώδιο 2.0

 • Κινητές και φορητές συσκευές
 • Ορθογώνιο σχήμα με πέντε καρφίτσες 500 ma

USB Micro Type-B με καλώδιο 3.1 Γένεση 1 (ή 3.0)

 • Κινητές και φορητές συσκευές
 • Τροφοδοσία 900 MA

Τύπος USB C

 • Συμβατό με τον κεντρικό υπολογιστή και τη συσκευή. Τα εξαρτήματα είναι τα ίδια και στις δύο πλευρές. Επιμήκη σχήμα.
 • Συμβατό με εναλλασσόμενους τρόπους μεταφοράς δεδομένων και άλλων μέσω της τοποθέτησης και του καλωδίου
 • Μπορεί να διορθωθεί σε οποιαδήποτε θύρα. Η λειτουργία ορίζεται από τον εξοπλισμό.
 • Αναστρέψιμη υποδοχή (πάνω ή κάτω)
 • Αναστρέψιμη θύρα με 24 καρφίτσες. Γρήγορη και εύκολη διόρθωση.
 • Ρυθμός ροής μέχρι 40 GB/s σε τέσσερις λωρίδες 10 GB/s το καθένα
 • Μπορεί να παρέχει ή να καταναλώνει ρεύμα και να παράγει έως και 100 W έως 100 W
 • Αντιστέκεται στους 10.000 κύκλους.
 • Αναμετάθητος

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καλώδιο ?

Πρέπει να εξετάσετε τις συνδέσεις στον κεντρικό υπολογιστή και τη συσκευή για να προσδιορίσετε τις ακριβείς θύρες. Επιλέξτε το καλώδιο USB σύμφωνα με την απαιτούμενη απόδοση.

Πόροι USB

Λευκό βιβλίο

“Επέκταση USB:
Πέρα από 5 μέτρα “

Κατεβάστε τη Λευκή Βίβλο.

Λευκό βιβλίο

“Αληθινή εξομοίωση USB για διακόπτες KVM”

Κατεβάστε τη Λευκή Βίβλο.

Προϊόντα USB

Συγκρίνετε τα προϊόντα USB