Επισκόπηση νέων χαρακτηριστικών σε ένα UI 5 | Samsung France, Samsung One UI 5.1 (Android 13): Εδώ είναι τα αναμενόμενα νέα προϊόντα με το Galaxy S23

Samsung One UI 5.1 (Android 13): Εδώ είναι τα αναμενόμενα νέα προϊόντα με το Galaxy S23

Contents

Βελτίωση της διάταξης οθόνης

Επισκόπηση νέων χαρακτηριστικών σε ένα UI 5

Η νέα διασύνδεση UI 5, βασισμένη στο Android 13, είναι η νέα έκδοση του στρώματος προσαρμογής Galaxy Samsung Galaxy. Με την ενημέρωση της έκδοσης Android στη συσκευή σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις νέες λειτουργίες και άλλες προσθήκες που θα κάνουν την εμπειρία εξατομίκευσής σας ακόμα πιο δυναμική και αποτελεσματική.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα νέα και τα κύρια χαρακτηριστικά ενός UI 5, δείτε την λεπτομερή επισκόπηση μας παρακάτω.

Συσκευές που υποστηρίζουν ένα UI 5 κάντε κλικ για μεγέθυνση

Αυτή η νέα διεπαφή είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στα μοντέλα Galaxy που αναφέρονται λεπτομερώς παρακάτω. Ωστόσο, ένα UI 5 θα υποστηρίζεται από άλλα μοντέλα με βαθμιαίο τρόπο.

Smartphones:

 • S22, S22+, S22 Ultra
 • Z fold4, z fold3, z fold2
 • Z flip4, z flip3, z flip 5g, z flip
 • S21 5G, S21 Ultra 5G, S21+ 5G, S21 FE 5G
 • S10 Lite
 • S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, S20 FE 5G,
 • Σημείωση20, σημείωση20 5G, Note20 Ultra, Note20 Ultra 5G
 • Σημείωση10 Lite
 • A53 5G
 • A33 5g
 • Α72
 • A52, A52 5G, A52S 5G
 • Α71
 • A51, A51 5G
 • A03S
 • A04S
 • A13 5G
 • A23 5G
 • Xcover pro
 • Xcover 5
 • XCover 6 Pro
 • Tab S8, Tab S8 Plus, Tab S8 Ultra
 • Tab S7, Tab S7+, Tab S7 Fe
 • Καρτέλα S6 Lite
 • TAB A8
 • Καρτέλα A7 Lite
 • TAB Active3
 • TAB Active4 Pro

Παρατηρήσαμε: Ένα UI 5 υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα Android 13.

Εξατομίκευση και έκφραση κάντε κλικ για μεγέθυνση

Νέα παλέτα χρωμάτων

Από τώρα και στο εξής, θα βρείτε πιο εύκολα τα χρώματα που θέλετε να ενσωματώσετε στη συσκευή σας. Έχετε επίσης την επιλογή ανάμεσα σε 16 πολύχρωμα θέματα που μπορείτε να συνδυάσετε με την ταπετσαρία σας ή να επιλέξετε προκαθορισμένα θέματα χρώματος.

Προσαρμόστε την οθόνη κλειδώματος

Με ένα UI 5 θα είναι επίσης ευκολότερο να προσαρμόσετε την οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας: Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί μόνο να πατήσετε την οθόνη κλειδώματος και, μόλις ξεκλειδωθεί η οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία, στυλ ρολογιού, παραμέτρους ειδοποίησης και πολλα ΑΚΟΜΑ.

Εξατομικευμένα υπόβαθρα κλήσεων

Μπορείτε να ορίσετε ένα φόντο κλήσης για κάθε επαφή για να διακρίνετε με μια ματιά που καλεί.

Επανασχεδιασμένες ταπετσαρίες

Προσαρμόζετε πιο εύκολα τις ταπετσαρίες της συσκευής σας και κλειδώνετε πιο εύκολα. Τα χρώματα, οι ταπετσαρίες γραφικών και οι οθόνες κλειδώματος βρίσκονται τώρα στο ίδιο μέρος.

Κάμερα και γκαλερί κάντε κλικ για μεγέθυνση

Οδηγός βοήθειας σε λειτουργία Pro

Έχει προστεθεί ένα εικονίδιο βοήθειας στους τρόπους Pro και Pro Video για να σας συμβουλεύσει για τη χρήση στόχων, επιλογών και παραγγελιών για αυτή τη λειτουργία.

Εικονίδιο βοήθειας για τους τρόπους pro της κάμερας

Ιστόγραμμα σε λειτουργία Pro

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιστόγραμμα για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα των φωτογραφιών σας και, συνεπώς, να αποκτήσετε μια τέλεια έκθεση.

Εύκολο ζουμ στο ένα χέρι

Η μπάρα ζουμ έχει μειωθεί για να διευκολύνει το μπροστινό και το πίσω ζουμ με το ένα χέρι.

Τηλεφακό σε λειτουργία τροφίμων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τηλεφακό όταν η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία τροφίμων και, ως εκ τούτου, να κάνετε καλύτερα κοντά -ups.

Επιλέξτε εύκολα φίλτρα

Όλα τα φίλτρα είναι τώρα διαθέσιμα σε μία λίστα για να βρείτε το καλύτερο φίλτρο για τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Για να το κάνετε αυτό, απλά πατήστε το εικονίδιο Magic Wand που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής κάμερας.

Εικονίδιο μαγικού ραβδιού

Προσαρμόστε τα άλμπουμ στη γκαλερί

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τα άλμπουμ που εμφανίζονται από προεπιλογή. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να καλύψετε αυτά που χρησιμοποιείτε το λιγότερο έτσι ώστε η γκαλερί σας να είναι λιγότερο συμφόρηση και, ως εκ τούτου, πιο διατεταγμένη. Μπορείτε επίσης να συγχωνεύσετε τα άλμπουμ με το ίδιο όνομα και να δημιουργήσετε νέα που ενημερώνονται αυτόματα και να συμπεριλάβετε φωτογραφίες των ατόμων που επιλέγετε.

Ολοκαίνουργια εμφάνιση ιστοριών

Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν αυτόματα στη γκαλερί έχουν τώρα μια εντελώς ανανεωμένη διαδραστική παρουσίαση. Γι ‘αυτό πρέπει απλώς να πατήσετε ή να σκουπίσετε την οθόνη για να μετακινηθείτε ανάμεσα στις φωτογραφίες και τα βίντεο των ιστοριών σας.

Προσθήκη filigranes στις φωτογραφίες

Μπορείτε να προσθέσετε αυτόματα ένα υδατογράφημα στη γωνία κάθε φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας και της ώρας, καθώς και εξατομικευμένες πληροφορίες.

Επεξεργαστής φωτογραφιών και βίντεο κάντε κλικ για μεγέθυνση

Διατηρήστε τα αποτελέσματα της λειτουργίας πορτρέτου μετά την τροποποίηση

Τα αποτελέσματα όπως τα αόριστα, το στούντιο και το υψηλό cooy mono καταγράφονται τώρα στη φωτογραφία, ακόμη και μετά την τροποποίηση. Έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε τα εφέ φόντου ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερες επιλογές για αυτοκόλλητα emoji

Έχουν προστεθεί περισσότερα από εξήντα αυτοκόλλητα emoji για να κάνουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας ακόμα πιο αστεία.

Δημιουργήστε αυτοκόλλητα από μια φωτογραφία

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Lasso για να επιλέξετε το τμήμα της φωτογραφίας σας που θέλετε να μετατραπεί σε αυτοκόλλητο (αυτοκόλλητο στα αγγλικά), στη συνέχεια, προσθέστε περιγράμματα και διακοσμήσεις. Τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αυτοκόλλητο τόσο στις φωτογραφίες σας όσο και στα βίντεό σας.

Σχεδιάστε τέλεια σχήματα στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας

Σχεδιάστε όλες τις μορφές που σας περνούν μέσα από το κεφάλι (κύκλος, τρίγωνο, ορθογώνιο, καρδιά κ.λπ.) με το εργαλείο στυλό. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε το δάχτυλό σας στην οθόνη μόλις τελειώσετε το σχέδιο για να το μετατρέψετε αμέσως σε τέλεια φόρμα.

Τροποποίηση βελτιωμένων GIFs

Τώρα μπορείτε να κόψετε, να μετασχηματίσετε και να επεξεργαστείτε το μέγεθος και το σχήμα του GIF σας.

Το πληκτρολόγιο Samsung κάντε κλικ για μεγέθυνση

Προσαρμόστε τη γραμμή Space Bar

Επιλέξτε τα πλήκτρα λειτουργίας και τα σημάδια στίξης που θέλετε να εμφανίσετε δίπλα στη γραμμή χώρου.

Νέα emojis για ζεύγη emojis

Στο πληκτρολόγιο της Samsung, έχουν προστεθεί 88 νέα emojis και 10 νέα κινούμενα σχέδια για τη δημιουργία ζευγών emojis. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα είδη emojis (ζώα, τρόφιμα, αντικείμενα και έκφραση του προσώπου).

Αναδιοργανώστε τα σπυράκια έκφρασης

Long Press emojis, αυτοκόλλητα και άλλα κουμπιά για να αλλάξετε την παραγγελία.

Εξαγωγή και σάρωση κειμένου Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα ή μια οθόνη

Τώρα μπορείτε να εξαγάγετε κείμενο με το Samsung, το Διαδίκτυο, το πληκτρολόγιο γκαλερί ή από ένα στιγμιότυπο οθόνης. Τότε μπορείτε να το τροποποιήσετε και να το επικολλήσετε σε μηνύματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έγγραφα.

Πρόταση συμφραζομένων

Εάν το κείμενο εμφανίζεται σε μια εικόνα της γκαλερί, της κάμερας ή άλλων εφαρμογών, ορισμένες ενέργειες θα σας προσφερθούν/συνιστάται σύμφωνα με το περιεχόμενό της. Για παράδειγμα, εάν τραβήξετε μια φωτογραφία ενός σημείου με αριθμό τηλεφώνου ή ιστοσελίδα, πατώντας σε αυτό, μπορείτε να καλέσετε ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο.

Προσβασιμότητα Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Επιλογές αναγνώρισης στον πίνακα γρήγορης διαμόρφωσης

Προσθέστε γραμματοσειρές υψηλής αντίθεσης, αντιστροφή χρώματος, ρύθμιση χρώματος και φίλτρο χρώματος στον πίνακα γρήγορης διαμόρφωσης για πρόσβαση πιο εύκολα.

Εύκολο αλλαγές στο κουμπί προσβασιμότητας

Long πατήστε το κουμπί προσβασιμότητας για να τροποποιήσετε τις λειτουργίες που θέλετε να έχετε πρόσβαση γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1 Παω σε Ρυθμίσεις.
2 Επιλέγω Προσιτότητα.
3 Επειτα προηγμένες ρυθμίσεις.
4 Πιέζω Κλειδί προσβασιμότητας.
5 Τέλος, επιλέξτε τις ενέργειες που θέλετε να συσχετίσετε με αυτό το κουμπί.

Περισσότεροι φωνητικοί βοηθοί

Έχουν εισαχθεί νέες λειτουργίες φωνητικής βοήθειας για να λάβετε βοήθεια όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, ακόμη και αν δεν βλέπετε καθαρά την οθόνη σας. Το smartphone ή το tablet σας θα σας διαβάσουν δυνατά τα κείμενά σας που κατασχέθηκαν με το πληκτρολόγιο και το Bixby Vision θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα κοντινά αντικείμενα.

Χρησιμοποιήστε το smartphone ως μεγεθυντικό φακό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας ως μεγεθυντικό φακό και να προσθέσετε άμεση πρόσβαση στη λειτουργία στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Ρυθμίσεις Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Εξαιρέσεις για τη λειτουργία που δεν ενοχλεί

Από τώρα και στο εξής, μπορείτε να ορίσετε τις ατομικές σας επαφές ως εξαιρέσεις σε λειτουργία Μην ενοχλείτε Και θα λάβετε τις ειδοποιήσεις ορισμένων επαφών ειδικότερα και των εφαρμογών ακόμη και όταν η λειτουργία δεν ενοχλείται ενεργοποιηθεί.

Διαφορετικές παραμέτρους γλώσσας για κάθε εφαρμογή

Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για κάθε εφαρμογή τροποποιώντας τις προτιμήσεις σας στις ρυθμίσεις του smartphone σας.

Βελτίωση του μενού για ρυθμίσεις ήχου και κραδασμών

Τα μενού έχουν αναδιοργανωθεί έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τις παραμέτρους που χρειάζεστε. Μπορείτε να διαμορφώσετε τον ήχο των κλήσεων, να ρυθμίσετε την ένταση ή να διαμορφώσετε τη δόνηση στο ίδιο μέρος.

Αυτόματη βελτιστοποίηση

Η εφαρμογή συντήρησης συσκευής διασφαλίζει ότι το smartphone ή το tablet σας λειτουργεί σωστά χάρη στην αυτόματη βελτιστοποίηση. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε το smartphone σας έτσι ώστε να επανεκκινήσει αυτόματα εάν είναι απαραίτητο για να το διατηρήσετε σε βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας.

RAM Plus στη συντήρηση της συσκευής

Από τώρα και στο εξής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή RAM PLUS στην ενότητα Συντήρηση της συσκευής εάν δεν θέλετε να αυξήσετε την εικονική μνήμη ή εάν θέλετε να περιορίσετε τη χρήση του αποθηκευτικού χώρου.

Ασφάλεια και εμπιστευτικότητα Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Ειδοποίηση κατά την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών

Όταν μοιράζεστε μια εικόνα που περιέχει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών, της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, το στοιχείο κοινής χρήσης θα σας ειδοποιήσει για τους κινδύνους που σας υπέστηκα. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε πραγματικά να μοιραστείτε.

Διαισθητικός έλεγχος ασφαλείας

Έχει προστεθεί ασφαλής πίνακας ελέγχου στις ρυθμίσεις της συσκευής σας για να σας επιτρέψει να ελέγξετε εύκολα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της συσκευής σας και να τα λύσετε το συντομότερο δυνατό.

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Όταν ανοίγετε μια ιστοσελίδα στο Samsung Internet, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο λουκέτο στη γραμμή διευθύνσεων που υποδεικνύει την κατάσταση ασφαλείας του ιστότοπου. Πατώντας το, θα μπορείτε να γνωρίζετε τον τύπο των πληροφοριών που συλλέγονται και ακολουθείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Σχεδιασμός και διεπαφή κάντε κλικ για μεγέθυνση

Εικονίδια και εικονογραφήσεις ενημερώσεων

Τα σύμβολα και τα εικονίδια έχουν διευρυνθεί για να τα αναγνωρίσουν καλύτερα. Ομοίως, έχει εφαρμοστεί ένα νέο στυλ απεικόνισης σε ορισμένες εφαρμογές, προκειμένου να τους δώσουμε ένα πιο συνεκτικό στυλ.

Περισσότερη animation animation

Η κορυφή από τη μια οθόνη στην άλλη θα είναι πολύ πιο διαισθητική και φυσική χάρη στα νέα αποτελέσματα μετάβασης και κινούμενα σχέδια. Τα τελευταία και άλλα οπτικά εφέ θα εμφανίζονται αμέσως πιέζοντας την οθόνη καθιστώντας έτσι τις αλληλεπιδράσεις πιο διαισθητικές.

Βελτιωμένα αποτελέσματα θολώματος και απλοποιημένες παλέτες χρώματος

Η επίδραση θολώματος φόντου στον πίνακα γρήγορης διαμόρφωσης και στην αρχική οθόνη έχει βελτιωθεί με πιο φωτεινά χρώματα για μια σαφέστερη και συνεκτική εμπειρία χρήστη. Οι χρωματικές παλέτες ορισμένων εφαρμογών έχουν απλοποιηθεί για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόσπαση της προσοχής και να επικεντρωθεί στην εργασία σας.

Κάντε κλικ στις ειδοποιήσεις για μεγέθυνση

Προσβασιμότητα των ειδοποιήσεων

Όταν χρησιμοποιείτε μια αίτηση για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί αν θέλετε να επιτρέψετε ειδοποιήσεις. Εάν δεν θέλετε να διαταραχθείτε, απλά πρέπει να τους αρνηθείτε.

Λεπτομερείς ρυθμίσεις

Από τώρα και στο εξής, μπορείτε να ελέγξετε ξεχωριστά τους τύπους ειδοποιήσεων. Επιλέξτε εάν θέλετε να δείτε ειδοποιήσεις συμφραζόμενων, κονκάρδες και ειδοποιήσεις εικονιδίων, μερικές ή όχι. Εσύ αποφασίζεις.

Απλοποιημένα χειριστήρια

Οι εντολές ειδοποίησης βρίσκονται τώρα στο επάνω μέρος των παραμέτρων ειδοποίησης κάθε εφαρμογής. Έτσι, αν θεωρείτε ότι λαμβάνετε πάρα πολύ, μπορείτε να μπλοκάρετε μερικά.

Βελτίωση της διάταξης οθόνης

Μπορείτε να αποκτήσετε πιο εύκολα πρόσβαση στο περιεχόμενο των εφαρμογών με τα νέα διευρυμένα εικονίδια καθώς και την καλύτερη ευθυγράμμιση του κειμένου.

Κάντε κλικ στην επιλογή Λειτουργίες και ρουτίνες για μεγέθυνση

Ανακαλύψτε τις προκαθορισμένες ρουτίνες πιο εύκολα

Η διάταξη οθόνης Discover έχει απλοποιηθεί για να διευκολύνει την αναζήτηση πρακτικών ρουτίνων.

Περισσότερες συνθήκες και ενέργειες

Μπορείτε να ξεκινήσετε τις ρουτίνες σας όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία επιπέδου ή ένα σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας. Οι νέες ενέργειες μπορούν τώρα να ανοίξουν μια εφαρμογή ζεύγους, να προσαρμόσουν το υπόλοιπο της αριστεράς/δεξιάς του, μεταξύ πολλών άλλων.

Υπνοδωμάτιο

Αυτή η ολοκαίνουργια ρουτίνα σάς επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε μια σειρά ενεργειών για τη βελτιστοποίηση του smartphone σας κατά τις ώρες ύπνου σας.

Ενεργές ρουτίνες με την αναλαμπή ενός ματιού

Οι ρουτίνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εμφανίζονται τώρα στο επάνω μέρος της οθόνης, που θα σας επιτρέψει να καταλάβετε τι συμβαίνει και να κάνετε αλλαγές, εάν είναι απαραίτητο.

Widgets Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Widgets στοιβάζονται στην αρχική οθόνη

Μπορείτε να συνδυάσετε widgets του ίδιου μεγέθους για να σχηματίσετε ένα μόνο και έτσι να έχετε μια καλά οργανωμένη οθόνη υποδοχής. Για να γίνει αυτό, θα είναι αρκετό για να γλιστρήσει και να τοποθετήσει ένα widget σε ένα άλλο για να τα στοιβάζετε και να τα σύρετε προς τα δεξιά ή αριστερά για να μεταβείτε ο ένας στον άλλο.

Έξυπνο widget προτάσεις

Αυτό το νέο widget γνωρίζει τις συνήθειες σας και, ως εκ τούτου, θα προτείνει εφαρμογές για χρήση σύμφωνα με τα γούστα σας, τους ανθρώπους να καλέσουν, τα ημερολογιακά γεγονότα για να προσθέσουν και πολλά άλλα.

Κάντε κλικ στο multitasking για μεγέθυνση

Αλλάξτε την άποψη μιας απλής χειρονομίας

Από δω και πέρα, θα είναι ακόμα πιο εύκολο να μεταβείτε από την κοινή ταπετσαρία πλήρους οθόνης ταπετσαρία διάταξη, σαρώνοντας την οθόνη σας προς τα πάνω. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε από την προβολή πλήρους οθόνης σε προβολή συμφραζόμενων με σάρωση της οθόνης σας από μια γωνία στο κέντρο.

Ανοίξτε γρήγορα τις εφαρμογές κοινόχρηστου οθόνης

Μπορείτε να ανοίξετε εφαρμογές μεταφέροντας τις από τη γραμμή εργασιών ή από την πρόσφατη οθόνη. Στη συνέχεια, σύρετε τα, το κάτω μέρος, το αριστερό, το δεξί ή την άκρη της οθόνης για να μεταβείτε σε κοινή οθόνη.

Samsung Dex κάντε κλικ για μεγέθυνση

Νέα γραμμή εργασιών

Ένα κουμπί αναζήτησης έχει προστεθεί στη γραμμή εργασιών της Samsung DEX για να διευκολύνει την αναζήτηση εφαρμογών. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εργασίες ορισμένων εφαρμογών κάνοντας κλικ στο δεξί κουμπί του. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα κουμπιά και τις εφαρμογές που θέλετε να εμφανίσετε στη γραμμή εργασιών.

Νέος δείκτης ειδοποίησης

Ένα κόκκινο σημείο θα εμφανιστεί στο κουμπί ειδοποίησης για τη γραμμή εργασιών σας όταν μια νέα ειδοποίηση μεταξύ.

Συνδεδεμένη εμπειρία Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Απόκρυψη ειδοποιήσεων τηλεφώνου στην τηλεόραση

Εάν μεταδώσετε τα περιεχόμενα του smartphone σας στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να καλύψετε τις ειδοποιήσεις έτσι ώστε άλλοι να μην τις βλέπουν.

Βιντεοκλήση με το Google Meet

Το Google Duo και το Google Meet συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα εμπειρία βίντεο που θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε άμεσες κλήσεις βίντεο και προγράμματα βίντεο που μπορούν να καλέσουν έως και 100 συμμετέχοντες.

Μενού συνδεδεμένων συσκευών

Η ενότητα Connected Devices έχει προστεθεί στις ρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες που σχετίζονται με τις άλλες συσκευές σας, όπως το γρήγορο μερίδιο, η Samsung Dex ή η Smart View από την ίδια τοποθεσία.

Αυτοκόλλητα και emojis ra κάντε κλικ για μεγέθυνση

Αυτοκόλλητα emoji σε ποικίλα RA

Έχουν προστεθεί νέα αυτοκόλλητα που μπορούν να μεταφορτωθούν από τα 15 προκαθορισμένα.

Κάντε περισσότερα με τα emojis ra

Χρησιμοποιήστε διαφανές φόντο για τα αυτοκόλλητα Emoji RA ή επιλέξτε μια εικόνα της γκαλερί σας ως φόντο στην κάμερα AR Emoji. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε δύο emojis και να δημιουργήσετε διασκεδαστικούς χορούς και θέσεις.

Κάντε κλικ στο ημερολόγιο για μεγέθυνση

Διαχειριστείτε τους επισκέπτες κατά τη δημιουργία μιας εκδήλωσης

Προσθέτοντας ένα συμβάν στο ημερολόγιό σας στο Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο Samsung, μπορείτε να επιλέξετε εάν οι επισκέπτες επιτρέπεται να δουν τους άλλους επισκέπτες και αν οι ίδιοι μπορούν να προσκαλέσουν άλλους ανθρώπους.

Προσθέστε βιντεοπαιχνίδια στις εκδηλώσεις σας

Δημιουργώντας ένα συμβάν στο ημερολόγιο Google στην εφαρμογή της Samsung Calendar, μπορείτε να διαμορφώσετε ταυτόχρονα μια βιντεοκασέτας και όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν τον σύνδεσμο για σύνδεση.

Υπενθύμιση κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κατηγορία σήμερα

Αυτή η νέα κατηγορία εμφανίζει μόνο υπενθυμίσεις αυτής της ίδιας ημέρας.

Εμφάνιση και απόκρυψη των υπενθυμίσεων που ολοκληρώθηκαν

Από τώρα και στο εξής, μπορείτε είτε να αποκρύψετε είτε να εμφανίσετε τις υπενθυμίσεις που ολοκληρώθηκαν, ανεξάρτητα από την κατηγορία.

Διαμορφώστε την οθόνη ανάκλησης

Η απλή ή εκτεταμένη προβολή των υπενθυμίσεων θα σας επιτρέψει να αλλάξετε μεταξύ ενός ή του άλλου από αυτές τις επιλογές με την εμφάνιση λεπτομερειών όπως η ημερομηνία λήξης ή οι συνθήκες επανάληψης.

Άλλες νέες λειτουργίες σε ένα UI 5 κάντε κλικ για μεγέθυνση

Εύκολα τροποποιήσιμους σελιδοδείκτες

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να μετακινήσετε τους φακέλους, σύροντας τους σελιδοδείκτες για να τα τοποθετήσετε σε άλλο σελιδοδείκτη ή φάκελο.

Βελτιωμένη αναζήτηση

Έχετε την επιλογή μεταξύ της αναζήτησης όλων των αρχείων ή μόνο αρχείων στον τρέχοντα φάκελο. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια αναζήτηση με ονόματα αρχείων ή πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά, όπως κείμενο σε έγγραφα ή πληροφορίες τοποθεσίας μέσα στις εικόνες.

Αρκετοί χρονομετρητές

Μπορείτε να προγραμματίσετε έως και είκοσι χρονομετρητές ταυτόχρονα στην εφαρμογή ρολογιού.

Νέα εφαρμογή ψηφιακής ευημερίας

Αυτή η εφαρμογή έχει επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί για να αποκτήσετε πιο εύκολα πρόσβαση στα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε περισσότερο.

σύνθημα κινδύνου

Για να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πατήστε το κουμπί Side στη συσκευή σας πέντε φορές στη σειρά ακόμη και όταν βρίσκεται στην τσέπη σας ή δεν μπορείτε να μιλήσετε.

Ολοκληρωμένη λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης

Μια λίστα με επαφές έκτακτης ανάγκης μπορεί να δημιουργηθεί από τις επαφές που αποθηκεύονται στη συσκευή σας.

Samsung One UI 5.1 (Android 13): Εδώ είναι τα αναμενόμενα νέα προϊόντα με το Galaxy S23

Ενώ το Samsung Galaxy S23 θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες, θα μπορούσαν να φτάσουν με μια νέα έκδοση της διασύνδεσης Samsung, ένα UI 5.1, με βάση το Android 13. Μια διαρροή αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά που θα εμφανίζονται εκεί.

Samsung Galaxy S22

Μια παράδοση που έχει εγκατασταθεί σταδιακά στη Samsung είναι να αναπτύξει μια νέα έκδοση της διεπαφής UI κατά την παρουσίαση των τελευταίων Galaxy S της. Το Samsung Galaxy S23 και το Galaxy S23 Ultra δεν θα παρεκκλίνουν από τον κανόνα, αφού θα εμφανίζονται με ένα UI 5.1 στο Galaxy αποσυσκευασμένο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. Τετάρτη στις 7 μ.μ. Η ενημέρωση εντοπίστηκε από Γροθιά και Snoopy Tech στο Twitter με τη λίστα των αλλαγών στη διεπαφή με βάση το Android 13. Μια διαρροή που θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες αυτής της μελλοντικής έκδοσης ενός UI.

Περιμένουμε ένα στο UI 5.1 φτάνει πρώτα στο Galaxy S23, προτού διατεθεί σε άλλα smartphones της Samsung: Η μάρκα επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί στα μοντέλα ναυαρχίδας που ξεκίνησε από το Galaxy S20.

Οι αλλαγές που έγιναν από ένα UI 5.1 (Android 13)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Μπορούμε να αλλάξουμε πιο εύκολα το χρώμα ενός selfie χάρη σε ένα νέο κουμπί ” Υπάρχοντα “Βρίσκεται στο πλάι της οθόνης. Η εφαρμογή Expert RAW θα είναι πλέον ευκολότερη στην πρόσβαση από το ” Προκαταβολή »». Υπενθύμιση, σας επιτρέπει να καταγράφετε φωτογραφίες σε ακατέργαστη μορφή, δηλαδή χωρίς θεραπεία ή συμπίεση, έτσι ώστε να μπορούν να τα ρετρεύουν βαθύτερα.

Εκθεσιακός χώρος

Η πρώτη καινοτομία είναι η άφιξη του κοινόχρηστου οικογενειακού άλμπουμ. Η εφαρμογή Samsung Gallery μπορεί να προτείνει φωτογραφίες για να προσθέσετε σε αυτήν μέσω αναγνώρισης προσώπου. Μπορούν να προστεθούν έως και έξι άτομα σε ένα κοινό οικογενειακό άλμπουμ και το καθένα διαθέτει 5 GB αποθήκευσης.

Μια άλλη αλλαγή: η αυτόματη επεξεργασία μπορεί να διαγράψει τις σκιές και τις αντανακλάσεις στις φωτογραφίες. Εκτός από αυτό, μπορούμε να βελτιώσουμε αυτόματα τον ορισμό του GIF.

Στο πλάι της διεπαφής χρήστη της εφαρμογής, βλέποντας μια εικόνα ή ένα βίντεο, μπορείτε να σκουπίσετε για να δείτε ” Πού και πότε λήφθηκε η εικόνα, σε ποια συσκευή, όπου αποθηκεύεται »». Το εργαλείο αναζήτησης σάς επιτρέπει να βρείτε πολλά άτομα/αντικείμενα ταυτόχρονα: μπορείτε να το κάνετε χωρίς να εισάγετε ένα όνομα, απλά κάνοντας κλικ σε ένα πρόσωπο. Τελευταία καινοτομία, μπορούμε να αλλάξουμε το φάκελο προορισμού για στιγμιότυπα οθόνης (το ίδιο για εγγραφές βίντεο).

AR ζώνη και AR emoji

Η λειτουργία ” Μάσκα “Σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο με έως και τρία άτομα, αντικαθιστώντας τα πρόσωπα με emojis. Επίσης, η διάταξη και η δημοσίευση στο AR Doodles βελτιώνεται με πιο προσιτές βούρτσες. Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε και να μετακινήσουμε τα σχέδια ακόμη και μετά τη δημιουργία τους. Τέλος, το εργαλείο των ούλων μπορεί να διαγράψει μόνο ένα μέρος ενός σχεδίου.

Widgets

Τα νέα γραφικά στοιχεία φτάνουν σε ένα UI. Το πρώτο αφορά την μπαταρία: Σας επιτρέπει να ελέγξετε το επίπεδο μπαταρίας των συσκευών Galaxy, όπως οι Buds Galaxy, το Galaxy Watch ή το S Pen. Μια συνάρτηση που έχει βρεθεί για μερικά χρόνια στο iPhone και το iPad. Υπάρχει επίσης μια αλλαγή στο στυλ του Weather Widget.

Μπορούμε επίσης να ορίσουμε διαφορετικές ταπετσαρίες στην οθόνη κλειδώματος και στην αρχική οθόνη σύμφωνα με τις δραστηριότητες: εργασία, αθλητισμός κ.λπ. Τέλος, ένα UI 5.1 παρέχει περισσότερες προϋποθέσεις και ενέργειες για σενάρια, ειδικά όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία επιπέδου ή την κοινή χρήση σύνδεσης. Αρκετά για να ανοίξετε εφαρμογές ή να προσαρμόσετε το υπόλοιπο ήχου, να αλλάξετε το στυλ της αστυνομίας, να τροποποιήσετε τον ήχο κλήσης κ.λπ.

Συνδεσιμότης

Η εφαρμογή Samsung Notes βλέπει ταυτόχρονη συνεργασία να φτάνει με πολλά. Μπορούμε επίσης να προσκαλέσουμε άλλους ανθρώπους σε άλμπουμ, σημειώσεις, ημερολόγια χάρη στη γενιά κοινών συνδέσμων.

Το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και το touchpad του βιβλίου Galaxy μπορούν τώρα. Αυτό σας επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο ή να μετακινήσετε έγγραφα. Το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet Samsung προσφέρει τη συνέχιση της πλοήγησης πηγαίνοντας από το smartphone σε φορητό υπολογιστή. Τέλος, όταν εμφανίζετε την οθόνη του τηλεφώνου σας Samsung σε μια τηλεόραση μέσω έξυπνης προβολής, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις: αρκετά για να αποφύγετε την ταλαιπωρία που φτάνει πολύ συχνά (και στη χειρότερη στιγμή). Εκτός αυτού, περιμένουμε από τη Samsung να ανακοινώσει μια ολόκληρη σειρά από το Galaxy Book 3 κατά τη διάρκεια του Galaxy αποσυσκευασμένο.

Πολλαπλών θέσεων

Ένα UI 5.1 επιτρέπει ” Ελαχιστοποιήστε ή μεγιστοποιήστε το παράθυρο εφαρμογής χωρίς να περάσετε από το μενού Ρυθμίσεις »». Ο χρήστης μπορεί απλώς να σύρει μία από τις γωνίες του σχετικού παραθύρου συμφραζομένων.

Επίσης, στην κοινή οθόνη, ” Οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνότερα εμφανίζονται κάτω από πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να τις βρείτε πιο γρήγορα », Μαθαίνουμε στο έγγραφο ενημέρωσης που διαρρέει.

Samsung Dex

Η λειτουργία DEX βελτιώνεται επίσης σε ένα UI 5.1: Σε κοινή λειτουργία οθόνης, μπορείτε να σύρετε τον διαχωριστή στο κέντρο της οθόνης για να αλλάξετε το μέγεθος δύο παραθύρων ταυτόχρονα. Η ενημέρωση επιτρέπει επίσης ένα παράθυρο σε μια γωνία της οθόνης έτσι ώστε να καταλαμβάνει ένα τέταρτο, όπως μπορεί να γίνει στα Windows για παράδειγμα.

Τέλος, αν θέλετε να ακούσετε μουσική σε ηχεία συνδεδεμένα με Wi-Fi μέσω Spotify Connect ή Integrated Chromecast, μπορείτε απλά να περάσετε από την έξοδο πολυμέσων αντί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις εφαρμογών ροής μουσικής.

Το μέλλον του Numerama έρχεται σύντομα ! Αλλά πριν από αυτό, οι συνάδελφοί μας χρειάζονται. Έχετε 3 λεπτά ? Απαντήστε στην έρευνά τους

Όλα για το Android 13