Γερμανικό TUV αναγνωρίστηκε στο νομό – ON, Γερμανικός Τεχνικός Έλεγχος: Tüv – Bolidem

Γερμανικός Τεχνικός Ελέγχου: Όλοι γνωρίζουν το Tüv

Σε αντίθεση με τον γαλλικό τεχνικό έλεγχο, το γερμανικό Tüv εκτελεί για πρώτη φορά μια επιθεώρηση αντιπαράθεσης του οχήματος. Η πυκνότητα των καυσαερίων και ο βαθμός ρύπανσης μετριούνται χρησιμοποιώντας μια βαθμονομημένη συσκευή και στη συνέχεια, και μόνο εάν αυτή η δοκιμή είναι καθοριστική, ο γενικός τεχνικός έλεγχος του οχήματος μπορεί να εκτελεστεί. Εάν η δοκιμή αντιπαράθεσης δεν είναι ικανοποιητική, το όχημα θεωρείται αναγκαστικά ως αθέτηση και υποχρεούται να μεταβεί στο γκαράζ για να διορθώσει τις ανωμαλίες του.

Γερμανικό TUV

Ο Γερμανός τεχνικός έλεγχος αναγνωρίστηκε στο νομό

Από την 1η Μαΐου 2014, η εγγραφή στη Γαλλία ενός δεύτερου αυτοκινήτου που έχει περάσει τεχνικός έλεγχος σε μια χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι δυνατή. Και αμοιβαία.

Μέχρι σήμερα, για την καταχώριση των οχημάτων (1) πάνω από 4 χρόνια στη γαλλική επικράτεια, μόνο οι γαλλικές εκθέσεις τεχνικού ελέγχου, που χρονολογούνται από λιγότερο από 6 μήνες, γίνονται αποδεκτές στο νομό. Σαφώς, ένας καταναλωτής που αγοράζει ένα μεταχειρισμένο όχημα στη Γερμανία, για παράδειγμα, με έγκυρο γερμανικό τεχνικό έλεγχο, είναι επομένως υποχρεωμένος να σιδερώσει το όχημα σε ένα γαλλικό κέντρο τεχνικού ελέγχου για να μπορέσει να αποκτήσει τη γκρίζα κάρτα του.Από την 1η Μαΐου, αυτό δεν θα συμβαίνει πλέον. Στη συνέχεια, θα είναι δυνατό να εγγραφείτε στη Γαλλία ένα όχημα που αγοράστηκε σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχοντας απόδειξη ενός γαλλικού τεχνικού ελέγχου ή που προέρχεται από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Το αντίστροφο είναι επίσης αληθινό: Εάν μετακομίσετε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να καταχωρήσετε το όχημά σας παρουσιάζοντας τον γαλλικό τεχνικό έλεγχό σας.

Τεχνικός έλεγχος (Ειδικότητες για την εγγραφή στη Γερμανία)

Ο τεχνικός έλεγχος (“Tüv” στα γερμανικά) χαρακτηρίζεται από το 1960 από ένα φυλλάδιο που έχει κολλήσει στο όχημα.

Στην αρχή αυτές οι πλάκες ήταν λευκές, πριν από την εισαγωγή ενός χρωματικού σχήματος το 1974 με 6

σκοτώνω

Διακεκριμένα χρώματα, ένα άλλο κάθε χρόνο σύμφωνα με έναν προκαθορισμένο ρυθμό.

Τον Δεκέμβριο, οι πλάκες έχουν μαύρα τμήματα, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορούμε να καθορίσουμε,

Ακόμη και από απόσταση και διαβάζοντας το ως επιλογέα ενός ρολογιού, όταν πρέπει να γίνει ο επόμενος έλεγχος

τεχνικός. Στην πραγματικότητα, ο μήνας κατά τον οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι στην κορυφή στη θέση “12h”. Αν πρέπει να είναι

Πέρασε τον Ιούνιο, είναι το σχήμα “6” που είναι πάνω και τα μαύρα τμήματα είναι στο “6h”. Η μέση του

Η πλάκα υποδεικνύει το έτος του επόμενου τεχνικού ελέγχου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2010, η επιθεώρηση του βάζου εξάτμισης αποτελεί μέρος του τεχνικού ελέγχου έτσι ώστε το

Η πλάκα στο μπροστινό μέρος του οχήματος έχει εξαφανιστεί.

Γερμανικός Τεχνικός Ελέγχου: Όλοι γνωρίζουν το Tüv !

Το Tüv είναι το ισοδύναμο του γερμανικού τεχνικού ελέγχου. Ποια είναι τα κριτήρια επιλεξιμότητας για αυτόν τον τεχνικό έλεγχο ? Ποιος είναι ο κανονισμός για το Tüv ?

Το TUV στη Γερμανία: Τι είναι αυτό ?

Η ιστορία του Tüv

Το γερμανικό Tüv έχει μια μακρά ιστορία πίσω του. Ο οργανισμός προκύπτει τον 19ο αιώνα, στη μέση μιας βιομηχανικής επανάστασης. Εκείνη την εποχή, τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στα εργοστάσια δεν κατοχυρώθηκαν και λειτουργούσαν περισσότερο ή λιγότερο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Μια μέρα, στο ζυθοποιείο Mannheimer-Aktienbrauerei, ένας λέβητας που παρείχε ενέργεια για να τροφοδοτήσει το κύκλωμα θέρμανσης εξερράγη, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και κάνοντας τέσσερις σοβαρά τραυματισμένους.

Ο λόγος για αυτό το δράμα ? Έλλειψη νερού στο κύκλωμα ψύξης, μια μη-σεβαστή συντήρηση και μια πίεση πολύ πέρα ​​από τα όρια που συνιστά ο κατασκευαστής. Δυστυχώς, αυτό το ατύχημα δεν ήταν το μοναδικό διάταγμα του 19ου αιώνα Γερμανία. Δεδομένων των γεγονότων, οι κατασκευαστές των λέβητας είχαν μια ιδέα: να δημιουργήσουν ένα τεχνικό σώμα ελέγχου για να εξασφαλίσουν την κατασκευή, τη χρήση, τη συντήρηση και την ασφάλεια των λέβητας. Ήταν μια επιτυχία, και από αυτό το επεισόδιο, οι βιομηχανικοί λέβητες συνέχισαν να βελτιώνονται, τόσο στη λειτουργία τους όσο και στην κερδοφορία που οφείλεται σε αυτούς.

Αλλά ποια είναι η σχέση μεταξύ ενός λέβητα και του τεχνικού ελέγχου ενός οχήματος ?

Είναι πολύ απλό: ένας αιώνας αργότερα, το 1966, ιδρύθηκε η εταιρεία ελέγχου και ασφαλιστικής εταιρείας (Gesellschaft Zur Ueberwachung und Verseicherung von Dampfkesseln) έτσι ώστε οι βιομηχανικές μηχανές και οι μηχανισμοί τους είναι ακόμα πιο ασφαλείς. Εφαρμόστηκε με την τοποθέτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για μηχανήματα, την κατάρτιση εξειδικευμένων εργαζομένων και τις υποχρεωτικές περιόδους συντήρησης για εξοπλισμό.

Στη συνέχεια, αυτή η ίδια εταιρεία έγινε η Ένωση Τεχνικών Επιθεωρήσεων (Technischer überwachungsverein), του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο με το “Hauptuntersuchung” (συντομευμένο HU) που στοχεύει στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Σήμερα το Tüv είναι απαραίτητο όταν εισάγετε το γερμανικό σας αυτοκίνητο για να το καταχωρήσετε και να το κυλήσετε στη Γαλλία.

Κανονισμοί γύρω από το Tüv

Το Tüv είναι γνωστό ότι είναι ο πιο αυστηρός και πιο επιλεκτικός τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Επιπλέον, η αξιοπιστία της υπολογίζεται μεταξύ των πιο σοβαρών τεχνικών επιθεωρήσεων στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε αντίθεση με τον γαλλικό τεχνικό έλεγχο, το γερμανικό Tüv εκτελεί για πρώτη φορά μια επιθεώρηση αντιπαράθεσης του οχήματος. Η πυκνότητα των καυσαερίων και ο βαθμός ρύπανσης μετριούνται χρησιμοποιώντας μια βαθμονομημένη συσκευή και στη συνέχεια, και μόνο εάν αυτή η δοκιμή είναι καθοριστική, ο γενικός τεχνικός έλεγχος του οχήματος μπορεί να εκτελεστεί. Εάν η δοκιμή αντιπαράθεσης δεν είναι ικανοποιητική, το όχημα θεωρείται αναγκαστικά ως αθέτηση και υποχρεούται να μεταβεί στο γκαράζ για να διορθώσει τις ανωμαλίες του.

Για το λόγο αυτό πριν από μερικά χρόνια, πολλοί ιδιοκτήτες γερμανικών οχημάτων δεν δίστασαν να διασχίσουν τα σύνορα για να περάσουν την τεχνική τους επίσκεψη στη Γαλλία.

Κάτι που προσφέρει μόνο λίγα πλεονεκτήματα σήμερα, επειδή το Tüv έχει ρυθμιστεί από το 2018 από ένα ευρωπαϊκό πρότυπο που στοχεύει να πληροί τα ίδια κριτήρια σε κάθε Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, τα πρότυπα αξιολόγησης οχημάτων είναι ακριβώς τα ίδια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πού μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το γερμανικό Tüv ?

Ο γερμανικός τεχνικός έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτοκίνητα κέντρα διαφορετικών εμπορικών εμπορικών σημάτων όπως η Intetek, η Dekra ή η Küs.

Από το 1989, το γερμανικό Tüv έχει επίσης εγκατασταθεί στη Γαλλία και σήμερα δεν υπάρχουν λιγότερα από 34 γερμανικά κέντρα τεχνικού ελέγχου που διανέμονται στις τέσσερις γωνίες της χώρας (κυρίως με την ομάδα Autosur).

Tüv, πώς λειτουργεί ?

Όπως καταλάβαμε, το γερμανικό Tüv είναι πιο αυστηρό και περιοριστικό από το γαλλικό ισοδύναμο του, ειδικά για τη δοκιμή αντιπαράθεσης που προηγείται κάθε γενική επιθεώρηση του οχήματος.

  • Συστήματα πέδησης και ασφάλειας
  • Τιμόνι, ελαστικά
  • Φώτα και συστήματα φωτισμού
  • Αμάξωμα
  • Ο κινητήρας του αυτοκινήτου

Υπάρχει ένας παγκόσμιος κανονισμός που διέπει τα πρότυπα τεχνικού ελέγχου αυτοκινήτων. Αυτό το πρότυπο πρέπει να εφαρμόζεται από τον τεχνικό αυτοκινήτων και έχει 150 σημεία ασφαλείας.

Τεχνικοί έλεγχοι του Tüv

Όπως κάθε καλός τεχνικός έλεγχος, το Tüv έχει απαιτητικά πρότυπα ασφαλείας που κάθε όχημα πρέπει να σέβεται για να είναι εξουσιοδοτημένο να κυκλοφορήσει. Μέσα από διαφορετικά κριτήρια που μελετήθηκαν έτσι ώστε κάθε όχημα να είναι ασφαλές και ασφαλές, η επιθεώρηση που διαρκεί μεταξύ 1 ώρας και 1 ώρα 30 θα εγκριθεί ή όχι, το όχημα να έχει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τα διαφορετικά σημεία που αντιμετωπίζονται ταξινομούνται κάτω από πέντε βασικές κατηγορίες:

Ασφάλεια: επαλήθευση των συστημάτων πέδησης οχημάτων, των ιμάντων, των αερόσακων, των συστημάτων ABS και των συσκευών κατά των σοκ.

Στρογγυλοποίηση: Έλεγχος κυλιόμενων λωρίδων, εναιωρήματος, καρδάν και συστημάτων σταθερότητας.

Ορατότητα: Επιθεώρηση πυρκαγιών, καταστροφών, εμπρός και πίσω υαλοκαθαριστήρων.

Ρύπανση: Μέτρηση των επιπέδων CO2 που εκπέμπονται από καυσαέρια, πιθανές διαρροές υγρού.

Η δομή: Σε αυτό το στάδιο, είναι η εμφάνιση και η εκμετάλλευση του οχήματος γενικά που έχει εξετάσει. Ο τεχνικός θα ελέγξει εάν η σκουριά έχει διεισδύσει στο σώμα ή εάν υπάρχουν σοκ ή ζημιά στο όχημα.

Μόλις περάσουν και επικυρωθούν αυτές οι δοκιμές, η πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος θα είναι διακοσμημένη με έγχρωμο παστίλι. Και η ημερομηνία του επόμενου τεχνικού ελέγχου θα αναφερθεί στην γκρίζα κάρτα. Εάν το όχημα δεν περάσει τις τεχνικές δοκιμές, θα είναι, όπως στη Γαλλία, παρουσιάζεται σε μια επίσκεψη σε πάγκο που θα κρίνει εάν πρέπει να παρουσιαστεί ή όχι σε ένα γκαράζ για να πραγματοποιήσει επισκευές ή τροποποιήσεις.

Είναι το Tüv έγκυρο στη Γαλλία ?

Από το 2014, ένας τεχνικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό δεν ισχύει στη Γαλλία. Ωστόσο, υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και εξαρτάται από τη χώρα εγγραφής του οχήματός σας.

Εάν το όχημα διαθέτει πιστοποιητικό καταχώρισης γαλλικής καταγωγής, ο ευρωπαϊκός τεχνικός έλεγχος (εκτός από τη Γαλλία) δεν ισχύει στη Γαλλία.

Αντίθετα, εάν έχετε ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εγγραφής (εξαιρουμένων της Γαλλίας), ο ξένος τεχνικός έλεγχος θα ισχύει για το γαλλικό έδαφος μόνο εάν είναι μικρότερο από έξι μηνών. Έτσι, αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα όχημα στο εξωτερικό και είναι πάνω από τέσσερα χρόνια, ο τεχνικός έλεγχος σας πρέπει να χρονολογείται λιγότερο από έξι μήνες. Σημειώστε ότι αυτή η ίδια τεχνική επιθεώρηση μπορεί να εκδοθεί στη χώρα προέλευσης του οχήματός σας (μόνο στην Ευρώπη).

Εάν ο τεχνικός έλεγχος σας είναι άνω των έξι μηνών, θα πρέπει να επιστρέψετε στον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας στη Γαλλία εάν θέλετε να είστε σε θέση να μετακινηθείτε νόμιμα.

Εμπειρογνώμονας αυτοκινήτων