Top 20 Εφαρμογές γονικού ελέγχου για την προστασία των παιδιών σας online, iPhone γονική εφαρμογή ελέγχου | Έλεγχοι παρακολούθησης iPad | Mmguardian

Προστατέψτε τα παιδιά σας με το τελικό σύστημα γονικού ελέγχου

Contents

Με επίκεντρο τα προϊόντα της Google, ο Family Link παρουσιάζεται ως πίνακας ελέγχου που επιτρέπει να καθορίζουν τα χρονικά όρια για τη χρήση των εφαρμογών, την έγκριση ή την παρεμπόδιση των λήψεων, ορίζοντας τις εμπειρίες του YouTube προσαρμοσμένες στην ηλικία του παιδιού και ακόμη και να ακολουθήσουν τη θέση του παιδιού όταν δεν είναι στο σπίτι. Διευκολύνει επίσης τη διαχείριση του λογαριασμού Google του παιδιού, επιτρέποντας στους γονείς να παρεμβαίνουν εάν είναι απαραίτητο για την τροποποίηση των προσωπικών πληροφοριών ή την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.

Κορυφαίες 20 εφαρμογές γονικού ελέγχου για την προστασία των παιδιών σας στο διαδίκτυο

Ενώ τα παιδιά παίρνουν ένα smartphone συνδεδεμένο με το yen -younger internet, τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε έναν κόσμο πληροφοριών και ψυχαγωγίας, αλλά και σε πολλούς κινδύνους. Πώς, ως γονέας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα του Διαδικτύου, ενώ προστατεύονται από τους πιθανούς κινδύνους του ? Ο Εφαρμογές γονικού ελέγχου είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής λύση των γονέων που ασχολούνται με την ευημερία των παιδιών τους.

Από τη στερέωση των προθεσμιών προβολής της οθόνης έως την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο, οι εφαρμογές γονικού ελέγχου σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το επαγρύπνηση στη χρήση των παιδιών σας στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, με μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών, η επιλογή της σωστής εφαρμογής μπορεί να φαίνεται περίπλοκη.

Σε αυτόν τον πλήρη οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στο σύνθετο τοπίο του λογισμικού γονικού ελέγχου. Θα συγκρίνουμε τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές, συζητήστε τα χαρακτηριστικά που θα αναζητηθούν και θα σας καθοδηγήσετε μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης και διαμόρφωσης. Επιπλέον, θα συζητήσουμε βασικά θέματα όπως η εμπιστευτικότητα των παιδιών στο διαδίκτυο και πώς να συζητήσουμε την ασφάλεια του Διαδικτύου με τα παιδιά σας.

Η προστασία των παιδιών σας στο διαδίκτυο είναι μια κρίσιμη αποστολή στον ψηφιακό μας κόσμο. Με αυτόν τον οδηγό, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να κάνετε ενημερωμένες επιλογές και να λάβετε αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά τους.

Γρήγορη πρόσβαση (Περίληψη):

Οι 20 καλύτερες εφαρμογές γονικού ελέγχου Android και iOS το 2023

 1. MSPY
 2. Μαραμένος
 3. Σύνδεσμος Οικογένειας Google
 4. Ασφάλεια οικογένειας της Microsoft
 5. Γονικός
 6. Οικογένεια
 7. Οικογένεια Norton
 8. Παιδική ζώνη
 9. Xooloo
 10. Γονείς γύρω
 11. Έλεγχος γονικού χρόνου οθόνης
 12. Χρόνος οθόνης MAC και iPhone
 13. Questudio
 14. Kpersky Safe Kids
 15. Παιδικό μέρος
 16. Οικογένεια
 17. Watcher Web
 18. Σπυζία
 19. Παιδικό κέλυφος
 20. Καθαρή νταντά

1- MSPY

MSPY είναι μια εφαρμογή Android και πλήρους γονικού ελέγχου που προσφέρει στους γονείς έναν αποτελεσματικό τρόπο παρακολούθησης και διαχείρισης της χρήσης smartphones και tablet των παιδιών.

Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο και να εξασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν τις συσκευές με ασφάλεια και υπεύθυνη.

MSPY: Εφαρμογή γονικού ελέγχου

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του MSPY:

 • Γευστική εκκίνηση : Το MSPY σας επιτρέπει να ορίσετε εικονικές περιοχές γεωγραφικής κατανομής και οι γονείς λαμβάνουν ειδοποίηση όταν τα παιδιά τους εισέρχονται ή βγαίνουν από αυτές τις προκαθορισμένες περιοχές. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ασφάλεια των παιδιών όταν μετακινούνται έξω.
 • Φαινομενική μόδα : Το MSPY μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία Stealth, πράγμα που σημαίνει ότι η εφαρμογή παραμένει αόρατη στη συσκευή του παιδιού, χωρίς εικονίδιο ή ένδειξη της ύπαρξής του. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται.
 • Έλεγχος εφαρμογής : Το MSPY επιτρέπει στους γονείς να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές στο τηλέφωνο των παιδιών τους. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τον περιορισμό της υπερβολικής χρήσης παιχνιδιών ή εφαρμογών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
 • Παρακολούθηση μηνυμάτων κειμένου : Το MSPY επιτρέπει στους γονείς να διαβάζουν τα μηνύματα κειμένου που αποστέλλονται και λαμβάνονται από τα παιδιά τους, ακόμη και αν διαγράφονται. Οι γονείς μπορούν έτσι να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε ακατάλληλη ή ύποπτη συμπεριφορά σε συνομιλίες.
 • Κλήση Ακολουθήστε -up : Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές κλήσεις των παιδιών τους. Μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες των κλήσεων, όπως η διάρκεια, ο χρόνος και ο αριθμός τηλεφώνου του καλούντος ή του παραλήπτη.
 • Τοποθεσία GPS πραγματικού χρόνου : Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το MSPY για να ακολουθήσουν τη θέση των παιδιών τους σε πραγματικό χρόνο. Αυτό τους επιτρέπει να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή και γνωρίζουν τη θέση τους ανά πάσα στιγμή.
 • Ιστορικό πλοήγησης : Το MSPY αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησης στη συσκευή του παιδιού, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων που επισκέφτηκαν και καταγράφονται σελιδοδείκτες. Οι γονείς μπορούν έτσι να ελέγξουν εάν τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλες ή επικίνδυνες τοποθεσίες.
 • Παρακολούθηση κοινωνικών δικτύων: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το WhatsApp. Μπορούν να δουν μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο και επαφές στις οποίες έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.
 • Ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις : Οι γονείς μπορούν να διαμορφώσουν τις εξατομικευμένες ειδοποιήσεις που πρέπει να ενημερώνονται όταν τα παιδιά τους λαμβάνουν μηνύματα ή κλήσεις από ορισμένες συγκεκριμένες επαφές. Μπορούν επίσης να λάβουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση αλλαγής κάρτας SIM στη συσκευή.
 • Keylogger : Αυτή η λειτουργία καταγράφει τις απεργίες που πραγματοποιούνται στο πληκτρολόγιο της συσκευής, η οποία επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν τις ταινίες, τους κωδικούς πρόσβασης που κατασχέθηκαν και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Το MSPY είναι μια πλήρης εφαρμογή που προσφέρει στους γονείς τα απαραίτητα εργαλεία για την προστασία των παιδιών τους στο διαδίκτυο, την παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους και την προώθηση της υπεύθυνης χρήσης των κινητών συσκευών. Τα χαρακτηριστικά του MSPY επιτρέπουν στους γονείς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και να διατηρούν την ασφάλεια των παιδιών τους.

2- eyezy

Μαραμένος είναι μια εφαρμογή Smartphone γονική παρακολούθηση συμβατή με τα δύο τηλέφωνα Android και το iPhone.

Γεωγραφική παρακολούθηση στο

Έχει ήδη ληφθεί σε περισσότερα από 500.000 smartphones σε όλο τον κόσμο, αυτή η εφαρμογή έχει μια πολύ πλήρη λίστα χαρακτηριστικών για τον έλεγχο του τηλεφώνου του παιδιού σας. Εδώ είναι μερικές από τις κύριες επιλογές του:

 • Τοποθεσία του τηλεφώνου σε πραγματικό χρόνο: Είναι δυνατόν να ακολουθήσετε τη θέση του παιδιού σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση αλλαγής τοποθεσίας εκτός μιας δεδομένης περιμετρικής χάρη στο geofencing.
 • Λειτουργία πανικού: Μια λειτουργία SOS μπορεί να ενεργοποιηθεί από το παιδί εάν αισθάνεται σε κίνδυνο. Με αυτή τη λειτουργία, οι γονείς θα λάβουν αυτόματα την ενεργή θέση του smartphone.
 • Παρακολούθηση μηνυμάτων από κοινωνικά δίκτυα: Όλα τα εισερχόμενα και ακόμη και διαγραμμένα μηνύματα μπορεί να είναι προσβάσιμα. Τα κοινωνικά μέσα που είναι συμβατά με αυτή τη λειτουργία έχουν ως εξής: WhatsApp, Kik, Tinder, Snapchat, Skype, Instagram, Facebook, Telegram, Line…
 • Παρακολούθηση της ιστορίας της έρευνας: Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να επαληθεύσετε τις πρόσφατες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα παιδιά σας σε μια μηχανή αναζήτησης.
 • Αόρατη λειτουργία: Μπορείτε να αποφασίσετε να αποκρύψετε την εφαρμογή στο τηλέφωνο του παιδιού σας.
 • Έλεγχος των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται και για πόσο καιρό.
 • Παρακολούθηση εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων.

Επισκόπηση της λειτουργίας πανικού στο l

Πλευρά εγκατάστασης, το Eyezy προσφέρει 3 διαφορετικές λειτουργίες εγκατάστασης (jailbreak (iPhone), iCloud και μέσω του τοπικού δικτύου WiFi.

3- Σύνδεσμος Οικογένειας Google

Η Google, ο γίγαντας της τεχνολογίας, προσφέρει μια λύση για να βοηθήσει τους γονείς να ενισχύσουν την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο με την δωρεάν εφαρμογή Google Family Link Link. Αυτό το διαισθητικό εργαλείο στοχεύει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για τους γονείς στη διαχείριση του χρόνου οθόνης, του προσβάσιμου περιεχομένου και των παραμέτρων εμπιστευτικότητας των παιδιών τους.

Σύνδεσμος Οικογένειας Google, l

Με επίκεντρο τα προϊόντα της Google, ο Family Link παρουσιάζεται ως πίνακας ελέγχου που επιτρέπει να καθορίζουν τα χρονικά όρια για τη χρήση των εφαρμογών, την έγκριση ή την παρεμπόδιση των λήψεων, ορίζοντας τις εμπειρίες του YouTube προσαρμοσμένες στην ηλικία του παιδιού και ακόμη και να ακολουθήσουν τη θέση του παιδιού όταν δεν είναι στο σπίτι. Διευκολύνει επίσης τη διαχείριση του λογαριασμού Google του παιδιού, επιτρέποντας στους γονείς να παρεμβαίνουν εάν είναι απαραίτητο για την τροποποίηση των προσωπικών πληροφοριών ή την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης.

Ωστόσο, η εφαρμογή έχει επίσης τα όριά της. Για να γνωρίζετε τη θέση του φορητού υπολογιστή του παιδιού, η συσκευή του πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα και συνδέεται με το Διαδίκτυο.

Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά του Link Family Google:

 • Ορισμός των κανόνων χρήσης: Περιορίστε το χρόνο χρήσης, καθορίστε τους χρόνους διακοπής, ανατρέξτε στο περιεχόμενο προσαρμοσμένο στην ηλικία του παιδιού, να εγκρίνετε ή να αποκλείσετε τις εφαρμογές που έχουν ληφθεί.
 • Διαχείριση του λογαριασμού Google του παιδιού: Αλλαγή προσωπικών πληροφοριών, Επαναφορά τον κωδικό πρόσβασης και, εάν είναι απαραίτητο, διαγράψτε τον λογαριασμό.
 • Ακολουθούμενη από τη θέση του παιδιού: Εάν το παιδί έχει τη συσκευή του σε αυτόν και ο τελευταίος εξακολουθεί να έχει μπαταρία, ο οικογενειακός σύνδεσμος σας επιτρέπει να γνωρίζετε τη θέση τους.
 • Λήψη ειδοποιήσεων και ειδοποιήσεων: Ο οικογενειακός σύνδεσμος στέλνει σημαντικές ειδοποιήσεις, ειδικά όταν το παιδί φτάνει σε ένα μέρος ή εν μέρει. Είναι επίσης δυνατό να χτυπήσετε τη συσκευή και να ελέγξετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Διαχείριση αγορών και λήψεων στο Google Play: Ακόμη και αν το παιδί δεν χρειάζεται γονική εξουσιοδότηση για την εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών, ο Link Link βοηθά στη διαχείριση αγορών και λήψεων.
 • Πρόσβαση στο Google Play, Google Search, Chrome, Gmail και άλλα προϊόντα Google: Με εποπτευόμενο λογαριασμό, τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες ενώ βρίσκονται υπό γονική παρακολούθηση.

4- Οικογενειακή ασφάλεια της Microsoft

Παρόμοια με τον σύνδεσμο Family Google, Ασφάλεια οικογένειας της Microsoft είναι μια λύση που λειτουργεί σε όλα τα προϊόντα της Microsoft: Windows, Xbox Computer και Android Mobile Applications.

Ασφάλεια Οικογένειας της Microsoft, l

Ακολουθεί μια επισκόπηση των κύριων δωρεάν χαρακτηριστικών του:

 • Διαχείριση του χρόνου χρήσης σε εφαρμογές και παιχνίδια για Xbox, Windows και Android
 • Δημιουργία ορίων για τη χρήση μιας συσκευής (Xbox και/ή Windows)
 • Συνθετική παρουσίαση των χρόνων οθόνης και των διαδικτυακών δραστηριοτήτων
 • Λειτουργία ειδοποίησης χρήστη με ειδοποίηση χρήστη
 • Διαμόρφωση ιστού και φιλτράρισμα αναζήτησης μέσω της Microsoft Edge
 • Επιλογή για αποκλεισμό απαράμιλλων εφαρμογών και παιχνιδιών
 • GPS Tracing από μέλη της οικογένειας
 • Παρακολούθηση και καταγραφή τοποθεσιών που επισκέφθηκαν συγγενείς

5- αρσενικός

Γονικός είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους γονείς να παραμείνουν ενημερωμένοι και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Ενώ τα παιδιά μεγαλώνουν και διερευνούν νέους ορίζοντες, μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να ακολουθούν τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ψυχολογική υγεία του παιδιού. Αυτό είναι όπου παρεμβαίνει ο Parentaler. Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής:

 1. Παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών: Ο Parentaler επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων, συνομιλιών σε κοινωνικά δίκτυα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε δυνητικά επικίνδυνη ή ακατάλληλη συμπεριφορά.
 2. Αποκλεισμός ακατάλληλου περιεχομένου: Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα αποκλεισμού ιστότοπων ή πρόσβασης σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Οι γονείς μπορούν να ορίσουν φίλτρα για την προστασία των παιδιών τους από ανεπιθύμητο περιεχόμενο, όπως βία, πορνογραφία ή κυβερνοχώρος.
 3. Παρακολούθηση τοποθεσίας: Ο Parentaler επιτρέπει στους γονείς να δουν τη θέση των παιδιών τους σε χάρτη. Μπορούν έτσι να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους ανά πάσα στιγμή και να ενημερώνονται για τα μέρη που συχνάζουν. Αυτό παρέχει ηρεμία στους γονείς και τους επιτρέπει να αντιδρούν γρήγορα εάν είναι απαραίτητο.

6- Famisafe

Οικογένεια είναι μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Wondershare Technology Group Co. Ε.Π.Ε. Διακρίνεται από τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης, προσφέροντας έως και 30 συγκεκριμένες επιλογές για να βοηθήσουν τους γονείς να παρακολουθούν και να ελέγχουν την ψηφιακή δραστηριότητα των παιδιών τους. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά προστατεύονται από το Famisafe.

Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά Famisafe:

 • Παρακολούθηση περιεχομένου στο Διαδίκτυο : Η εφαρμογή σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό πλοήγησης του παιδιού σας, ακόμη και σε λειτουργία ανώνυμου. Μπορείτε να λάβετε αναφορές σε εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί, απεγκαταστάθηκαν, κρυμμένα ή διαγραφικά και να δουν τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.
 • Ανεπιθύμητες εφαρμογές : Το Famisafe προσφέρει τη δυνατότητα αποκλεισμού ή φιλτραρίσματος εφαρμογών των οποίων το περιεχόμενο θεωρείται ακατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το χρόνο που αφιερώνεται σε αυτές τις εφαρμογές.
 • Παρακολούθηση εικονικών αλληλεπιδράσεων : Η εφαρμογή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις του παιδιού σας, συμπεριλαμβανομένων SMS, MMS και μηνυμάτων σε κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί επίσης να εντοπίσει προσβλητικά ή ύποπτα μηνύματα.
 • Δημιουργία λευκών και μαύρων λιστών : Μπορείτε να δημιουργήσετε λευκές και μαύρες λίστες για να φιλτράρετε το περιεχόμενο προσβάσιμο στο παιδί σας. Μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε τη λίστα με συγκεκριμένους ιστότοπους και λέξεις ή να προσθέσετε στη μαύρη λίστα ακατάλληλων λέξεων.
 • Τοποθεσία πραγματικού χρόνου : Το Famisafe προσφέρει μια συνάρτηση γεωγραφικής γραμμής που σας επιτρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεται το παιδί σας ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ζώνες ασφαλείας, όπως το σχολείο ή το σπίτι, και να λάβετε ειδοποιήσεις όταν το παιδί σας εισέρχεται ή αφήνει αυτές τις περιοχές.

Οικογένεια 7- Norton

Norton Οικογένεια γονικός έλεγχος είναι πλήρες λογισμικό σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους γονείς να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τις online δραστηριότητες των παιδιών τους. Αναπτύχθηκε από την Norton, μια κορυφαία εταιρεία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αυτό το εργαλείο προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που στοχεύουν στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Μία από τις βασικές πτυχές της οικογένειας Norton είναι η ικανότητά του φιλτραρίσματος ιστού. Οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προφίλ για κάθε παιδί, επιτρέποντάς τους να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ιστότοπους και ακατάλληλο περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων των ιστότοπων που ταξινομούνται ανά κατηγορίες, η οικογένεια Norton περιορίζει αποτελεσματικά την πρόσβαση σε δυνητικά επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο στην ηλικία.

8- Παιδική ζώνη

Παιδική περιοχή είναι μια εφαρμογή που επικεντρώνει τη διαχείριση του χρόνου οθόνης και τη διαχείριση των εφαρμογών που επιτρέπεται στο smartphone του παιδιού σας.

9- XOOOLO γονείς

Γονείς Xooloo είναι μια εφαρμογή για κινητά που παρέχει ορατότητα στους γονείς για το πώς το παιδί τους χρησιμοποιεί το τηλέφωνό τους. Μια αναφορά ST διαθέσιμη σχετικά με την αίτηση για να συμβουλευτεί την ώρα της οθόνης.

Από την πλευρά του, το παιδί έχει πρόσβαση στην εφαρμογή Xooloo Digital Coach, η οποία τον ενημερώνει για τη χρήση του και τον ενθαρρύνει να ελέγξει καλύτερα τη χρήση του.

10- γονείς γύρω

Γονείς γύρω Προσφέρει ένα πλήρες φάσμα χαρακτηριστικών που επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση της χρονικής οθόνης και της ασφάλειας των παιδιών. Προσφέρει ένα σύστημα φιλτραρίσματος ιστού σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού, με τη δυνατότητα για τους γονείς να ολοκληρώσουν με μη αυτόματο τρόπο τη λίστα των αποκλεισμένων τοποθεσιών.

Είναι δυνατόν να ορίσετε χρονικές υποδοχές χρήσης της συσκευής και μια λίστα με μόνιμα προσβάσιμες εφαρμογές. Οι γονείς έχουν επίσης τη δυνατότητα να απαγορεύσουν την εγκατάσταση νέων εφαρμογών.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτής της αίτησης είναι ότι το παιδί μπορεί να ζητήσει την εξουσιοδότηση από τους γονείς του για πρόσβαση σε συγκεκριμένο ιστότοπο ή εφαρμογή.

11- Χρόνος οθόνης Γονικός έλεγχος

“” Οθόνη Είναι μια εφαρμογή που προσφέρει διάφορα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στη ρύθμιση της χρήσης ψηφιακών συσκευών από παιδιά. Η εφαρμογή καθιστά δυνατή την καθιέρωση ημερήσιων χρονικών ορίων, για την καθιέρωση εργασιών που πρέπει να επιτευχθούν ανταμείβονται με πρόσθετη ώρα οθόνης και να δημιουργηθούν περιόδους μη προσβασιμότητας για να αποφευχθούν οι περισπασμούς κατά τη διάρκεια ωρών ύπνου ή εργασίας.

Η λειτουργία “Instant Break” επιτρέπει την άμεση αναστολή της συσκευής του παιδιού, ενώ η λειτουργία “ελεύθερου παιχνιδιού” προσφέρει προσωρινή απαλλαγή από περιορισμούς, χρήσιμες κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών, για παράδειγμα.

Το “Screentime” δίνει επίσης στους γονείς τη δυνατότητα έγκρισης ή απόρριψης νέων εφαρμογών που έχουν ληφθεί από το παιδί. Παρέχει μια επισκόπηση της χρήσης των εφαρμογών των παιδιών και του ιστορικού ιστού, προωθώντας έτσι καλύτερη κατανόηση των ψηφιακών συνηθειών του και εξασφαλίζοντας την ιστιοπλοΐα του στο πλήρες.

12- MAC και iPhone οθόνη οθόνης

Γνωρίζατε ότι το MacBook και το iPhone ενσωματώνουν μια συνάρτηση που επιτρέπει τον έλεγχο του χρόνου που αφιερώνεται στις διάφορες εφαρμογές στη συσκευή σας ? Αυτή η δωρεάν εγγενή λειτουργία σάς επιτρέπει να ορίσετε το μέγιστο χρόνο χρήσης για έναν ακριβή κατάλογο εφαρμογών.

13- Questio

Η εφαρμογή Γονικός έλεγχος Questio παρέχει στους γονείς χαρακτηριστικά για να διευκολύνουν τον εκπαιδευτικό τους ρόλο. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών, υπάρχουν ημερήσια όρια προβολής οθόνης, παρακολούθηση των κοινωνικών μέσων, ιδιαίτερα το Facebook και το YouTube, η παρεμπόδιση των εφαρμογών και των πορνογραφικών τοποθεσιών, καθώς και η δυνατότητα γεωγραφικής εκτέλεσης του παιδιού χάρη σε μια ασφαλή λειτουργία.

Ο βρόχος οθόνης σάς επιτρέπει να αποκλείσετε αυτόματα τη συσκευή όταν επιτευχθεί η προκαθορισμένη διάρκεια χρήσης. Ο γονικός έλεγχος, που σχετίζεται με την Secure Mode, επιτρέπει στους γονείς να ακολουθούν και να ελέγχουν το περιεχόμενο που συμβουλεύεται το παιδί τους στο Διαδίκτυο, ιδίως εκείνους που προορίζονται για ενήλικες.

Τέλος, η λειτουργία του οικογενειακού εντοπιστή με το GPS Tracer σάς επιτρέπει να ακολουθείτε το τηλέφωνο του παιδιού και να αποκτήσετε τακτικά τη γεωγραφική του θέση.

14- Kpersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids Προσφέρει μια πλήρη και φιλική λύση στους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την online δραστηριότητα των παιδιών τους. Χάρη σε αυτήν την εφαρμογή all-in-one, οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν αποτελεσματικά τη θέση και τις συνήθειες για τη χρήση των συσκευών των παιδιών τους, περιορίζουν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, διαχειρίζονται το χρόνο που δαπανάται μπροστά στις οθόνες και επιπλέον.

Συμβατό με Windows, MacOS, Android και iOS, Kaspersky Safe Kids Λειτουργικά συστήματα βοηθούν τους γονείς να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους σε όλα τα μέσα πλοήγησης τους.

15- Kids Place

Παιδικό μέρος Διακεκριμένα άλλες εφαρμογές, καθώς επιτρέπει στους γονείς που μοιράζονται το smartphone τους με τα παιδιά τους να δημιουργήσουν ένα χώρο αφιερωμένο στα παιδιά απευθείας στο τηλέφωνό τους.

Όταν ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, είναι ενεργές μόνο οι εγκεκριμένες εφαρμογές. Είναι επίσης δυνατό να γίνει το τηλέφωνο εντελώς αποσυνδεδεμένο από το Διαδίκτυο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν ενεργοποιηθεί ο χώρος του παιδιού.

16- Οικογένεια

Παρόμοια με άλλες εφαρμογές που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο, Οικογένεια προσφέρει επίσης μια πλήρη λίστα χαρακτηριστικών αφιερωμένων στον περισσότερο ή λιγότερο προηγμένο έλεγχο του τηλεφώνου του παιδιού σας. Με αυτό το λογισμικό, μπορείτε να διαμορφώσετε τις ώρες ύπνου που θα εμποδίσουν τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας τη νύχτα.

17- Watcher Web

Watcher Web είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης που σας επιτρέπει να καταγράφετε και να αναφέρετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που πραγματοποιείται από τον χρήστη ενός συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου. Ως εργαλείο γονικού ελέγχου, αυτή η εφαρμογή παρέχει ένα πλήρες ιστορικό δραστηριότητας περιήγησης ιστού.

Η λειτουργία του Watcher Web βασίζεται στην παρακολούθηση όλων των πληροφοριών από το στοχευμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο στη συνέχεια μεταδίδεται σε γονικό λογαριασμό μέσω του συστήματος παρακολούθησης του.

Εάν είναι απαραίτητο, η εφαρμογή μπορεί να παρέχει στιγμιότυπα οθόνης διαφόρων περιεχομένων, όπως:

 • Βίντεο;
 • Εικόνες?
 • Μηνύματα κειμένου
 • Συζητήσεις για το WhatsApp ή το Facebook, κ.λπ.

Ο Web Watcher ενσωματώνει επίσης μια λειτουργία ειδοποίησης η οποία, χάρη στον αλγόριθμο του, είναι ικανή να ανιχνεύει συμπεριφορές που ενδεχομένως σε κίνδυνο. Όταν εντοπιστεί μια τέτοια δραστηριότητα, η εφαρμογή στέλνει αμέσως ένα μήνυμα ειδοποίησης στον γονικό λογαριασμό.

18- Spyzie

Σπυζία είναι μια εφαρμογή απομακρυσμένης παρακολούθησης που επιτρέπει στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους ακόμη και όταν δεν μπορούν να είναι φυσικά παρόντες. Προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών όπως παρακολούθηση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, μηνύματα και παρακολούθηση κλήσεων, επαφές και ιστορικό προγράμματος περιήγησης. Οι γονείς μπορούν επίσης να ορίσουν απαγορευμένες περιοχές και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση υπερβέλειας αυτών των ορίων. Για τους γονείς που θα ήθελαν να καλύψουν τον έλεγχο, ο Spyzie προσφέρει μια λειτουργία φουσκωτή που εγγυάται ότι η διακριτική παρακολούθηση δεν είναι ορατή στο κινητό του παιδιού.

19-παιδικό κέλυφος

Παιδιά κέλυφος, Επίσης γνωστό ως εκτοξευτής παιδιών, είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους γονείς να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον στα δικά τους τηλέφωνα ή δισκία. Ο κύριος στόχος του είναι να περιορίσει την πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές και εξουσιοδοτημένα παιχνίδια. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα περιορισμού της λειτουργικότητας της συσκευής και εγγύηση της ασφάλειας των παιδιών όταν χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιώντας παιδιά Shell, οι γονείς μπορούν να διαμορφώσουν τη συσκευή τους έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν μόνο εγκεκριμένες εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάνουν κλήσεις, να στείλουν SMS, να εκτελούν μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές ή να αγοράσουν εφαρμογές πληρωμένων.

Η εφαρμογή στοχεύει να παρέχει στους γονείς ηρεμία, δίνοντάς τους τον απόλυτο έλεγχο του περιεχομένου και των λειτουργιών στα οποία τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους.

20- καθαρή νταντά

Λογισμικό γονικής παρακολούθησης Καθαρή νταντά Προσφέρει ένα περιβάλλον χρήστη χρήστη, επιτρέποντας στους χρήστες να φιλτράρουν εύκολα 15 κατηγορίες περιεχομένου για ενήλικες στις κινητές συσκευές των παιδιών τους. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, είναι επίσης δυνατό να περιορίσουμε την πρόσβαση σε όλες τις άλλες εφαρμογές που δεν περιλαμβάνονται σε μια προκαθορισμένη λίστα.

Η καθαρή νταντά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ικανοποίηση των προσδοκιών των γονέων που επιθυμούν να εμποδίσουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικούς χώρους. Εκτός από αυτή τη λειτουργικότητα, αυτή η πλατφόρμα προσφέρει μια σειρά από άλλες επιλογές, όπως η πιθανότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας πλοήγησης του παιδιού και των παραμέτρων συγχρονισμού με τον γονικό υπολογιστή για κεντρική διαχείριση.

Τι είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου ?

ΕΝΑ Εφαρμογή γονικού ελέγχου είναι ένα Λογισμικό που βοηθά τους γονείς να εποπτεύουν και να ελέγχουν τη online δραστηριότητα των παιδιών τους.

Εφαρμογές γονικού ελέγχου

Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται γενικά για την παρακολούθηση της χρήσης του Διαδικτύου, τον περιορισμό της πρόσβασης σε ορισμένους τύπους περιεχομένου, τον καθορισμό των χρονικών ορίων, την ακολουθία της φυσικής τοποθεσίας και του μπλοκ ή του ελέγχου πρόσβασης σε ορισμένες εφαρμογές ή παιχνίδια. Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους γονείς να εντοπίσουν και να αποτρέψουν την επικίνδυνη συμπεριφορά, όπως ο κυβερνοχώρος, οι ακατάλληλες διαδικτυακές συναντήσεις και η αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να εγκατασταθούν σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, tablet, υπολογιστών και μερικές φορές ακόμη και κονσολών παιχνιδιών. Προσφέρουν στους γονείς περισσότερη ειρήνη, επιτρέποντάς τους να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους κάνουν ασφαλέστερα και κατάλληλη χρήση του smartphone και του υπολογιστή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και αυτές οι εφαρμογές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία, δεν αντικαθιστούν μια ανοιχτή και ειλικρινή συνομιλία με τα παιδιά σας στην ηλεκτρονική ασφάλεια και την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας. Ο σκοπός αυτών των εφαρμογών είναι να παρέχει ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας και ελέγχου σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του λογισμικού γονικού ελέγχου ?

Οι εφαρμογές γονικής παρακολούθησης προσφέρουν ένα πλήθος χαρακτηριστικών για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και τη ρύθμιση της χρήσης που κάνουν τα παιδιά του smartphone και του internet τους.

Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε από αυτά τα εργαλεία:

 • Έλεγχος ώρας οθόνης
 • Αποκλεισμός πρόσβασης μετά από ορισμένες ώρες
 • Διαδίκτυο
 • Μπλοκάρισμα συγκεκριμένων τοποθεσιών
 • Οπτικοποίηση του ιστορικού της έρευνας
 • Παρακολούθηση τοποθεσίας
 • Έκθεση χρόνου που δαπανάται για εφαρμογές
 • Έλεγχος εισερχόμενων μηνυμάτων

Φυσικά, ο ακριβής κατάλογος χαρακτηριστικών θα ποικίλει από μια εφαρμογή στην άλλη. Οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές θα περιορίζονται σε χαρακτηριστικά χρόνου οθόνης όταν οι εφαρμογές που πληρώνονται θα προσφέρουν ένα γενικότερο πίνακα χαρακτηριστικών.

Πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου ?

Εγκαταστήστε και διαμορφώστε μια εφαρμογή αυτού του τύπου εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής, το χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα (όπως Android, iOS, Windows κ.λπ.) και τη συγκεκριμένη εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, εδώ είναι μια σειρά γενικών βημάτων που θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε μια τέτοια εφαρμογή:

 1. Επιλέξτε το λογισμικό που σας ταιριάζει καλύτερα: Υπάρχει πλήθος δωρεάν και πληρωμένων αιτήσεων στην αγορά. Για να κάνετε την επιλογή σας, σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε τη λίστα μας για τα 20 καλύτερα παραπάνω.
 2. Λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής: Μπορείτε συνήθως να κατεβάσετε αυτές τις εφαρμογές από το Google Play Store, το Apple App Store ή απευθείας από τον ιστότοπο του προγραμματιστή. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που εμφανίζονται στην οθόνη.
 3. Δημιουργία λογαριασμού : Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές απαιτούν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε.
 4. Διαμορφώστε την εφαρμογή: Κάθε εφαρμογή θα έχει διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης. Μερικοί θα σας επιτρέψουν να ορίσετε χρονικά όρια, να μπλοκάρετε ορισμένους ιστότοπους ή εφαρμογές, να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα σε απευθείας σύνδεση κ.λπ. Πάρτε το χρόνο για να ελέγξετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να τις διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 5. Εγκαταστήστε την εφαρμογή στις συσκευές του παιδιού σας: Ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε επιλέξει, πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια έκδοση της εφαρμογής στις συσκευές του παιδιού σας. Φροντίστε να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες για την εφαρμογή για να το κάνετε αυτό.
 6. Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα: Μόλις εγκατασταθεί και διαμορφωθεί η εφαρμογή, μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητας του παιδιού σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να συνομιλήσετε με το παιδί σας σχετικά με τη χρησιμότητα και τον σκοπό αυτών των γονικών ελέγχων. Εξηγήστε του γιατί τα χρησιμοποιείτε και ποιες είναι οι προσδοκίες σας στη χρήση του Διαδικτύου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις συγκρούσεις και να προωθήσετε την ασφαλέστερη χρήση και τη χρήση της τεχνολογίας.

Μερικές πρόσθετες συμβουλές για τη χρήση εφαρμογών γονικής παρακολούθησης

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σε απειλές και ηλεκτρονική ασφάλεια

Η εκπαίδευση των παιδιών σε απειλές στο διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό καθήκον για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε να ενσταλάξετε σε ασφαλή χρήση και χρήστη του Διαδικτύου:

 1. Ξεκινήστε νωρίς και κάντε τακτικές συνομιλίες: Μην περιμένετε να υποστηρίξετε προβλήματα για να μιλήσετε για την ηλεκτρονική ασφάλεια. Ξεκινήστε να συζητείτε αυτές τις ερωτήσεις μόλις αρχίσει το παιδί σας χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι συνομιλίες είναι συνεχείς και προσαρμοσμένες στην ηλικία και την εμπειρία του παιδιού σας.
 2. Εξηγήστε τις διαδικτυακές απειλές: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κατανοεί τους διάφορους τύπους απειλών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων του cyberbullying, των online θηρευτών, των απάτης, της κλοπής ταυτότητας και της ακατάλληλης ανταλλαγής προσωπικών πληροφοριών. Χρησιμοποιήστε παραδείγματα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους για να δείξετε αυτές τις απειλές.
 3. Προετοιμάστε τα για τη σημασία της ιδιωτικής ζωής: Διδάξτε τους να μην μοιράζονται ποτέ προσωπικά στοιχεία online, όπως η διεύθυνσή τους, ο αριθμός τηλεφώνου, το πλήρες όνομα ή το σχολείο. Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι οι φωτογραφίες και τα μηνύματα που μοιράζονται στο διαδίκτυο μπορούν να παραμείνουν στο Διαδίκτυο επ ‘αόριστον.
 4. Μάθετε να αναγνωρίζετε και να αναφέρετε ακατάλληλη συμπεριφορά: Πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν και πρέπει να σας πουν εάν κάτι ή κάποιος τους κάνει άβολα.
 5. Συζητήστε το netiquette: Διδάξτε τους να σεβαστούν σε απευθείας σύνδεση και να μην συμμετέχουν στην πληροφορική. Πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι ο καθένας δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι σε απευθείας σύνδεση και ότι δεν πρέπει ποτέ να συμφωνήσουν να συναντήσουν κάποιον που έχουν συναντήσει online χωρίς ενήλικα σημερινής εμπιστοσύνης.

Ορίστε τα κατάλληλα όρια χρονικών οθόνης

Η τοποθέτηση χρονικών ορίων για τα παιδιά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, επειδή δεν υπάρχει “μοναδικός χρόνος” για όλα τα παιδιά ή όλες τις οικογένειες. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές γενικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα κατάλληλα όρια:

 1. Εξετάστε την ηλικία του παιδιού: Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά να αποφεύγετε οποιαδήποτε ώρα οθόνης εκτός από συνομιλία μέσω παιδιών κάτω των 18 έως 24 μηνών. Για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, ο ημερήσιος χρόνος οθόνης πρέπει να περιορίζεται σε μία ώρα. Για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, ένα συνεκτικό και εξατομικευμένο σχέδιο για τις δραστηριότητες της οθόνης και της οθόνης (ύπνος, μελέτες, σωματικές δραστηριότητες κ.λπ.) Μπορεί να εφαρμοστεί, σύμφωνα με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.
 2. Δημιουργήστε σαφείς ρουτίνες: Επισυνάψτε ακριβή χρονοδιαγράμματα για την ώρα της οθόνης, όπως μετά την εργασία ή πριν το δείπνο. Αποφύγετε την ώρα της οθόνης λίγο πριν τον ύπνο, καθώς μπορεί να παρεμβαίνει στον ύπνο.
 3. Κάντε τη διάκριση μεταξύ εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής οθόνης: Όλος ο χρόνος οθόνης δεν είναι συγκρίσιμος. Ο χρόνος που αφιερώνεται στην εργασία ή τη χρήση εκπαιδευτικών εφαρμογών μπορεί να θεωρηθεί διαφορετικά από το χρόνο που αφιερώνεται παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή να παρακολουθήσετε βίντεο διασκεδαστικά στα κοινωνικά δίκτυα.
 4. Γίνετε ένα καλό μοντέλο: Τα παιδιά συχνά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονέων τους. Προσπαθήστε να δώσετε ένα καλό παράδειγμα περιορίζοντας τη δική σας ώρα οθόνης και δείχνοντας πώς να εξισορροπήσετε το χρόνο της οθόνης με άλλες δραστηριότητες.
 5. Ενθαρρύνετε άλλες δραστηριότητες: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει αρκετό χρόνο για δραστηριότητες χωρίς ένταξη, όπως ανάγνωση, αναπαραγωγή, άσκηση και αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και ενήλικες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι συστάσεις είναι γενικές οδηγίες και αυτό που λειτουργεί καλύτερα θα εξαρτηθεί από το παιδί σας και την οικογένειά σας. Είναι επίσης απαραίτητο να είστε ευέλικτοι και να προσαρμόσετε τους κανόνες καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και οι ανάγκες του αλλάζουν τις ανάγκες του.

Συχνές ερωτήσεις για εφαρμογές γονικού ελέγχου

Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε εφαρμογές γονικού ελέγχου ?

Η χρήση αυτού του τύπου λογισμικού είναι γενικά νόμιμη.

Ως γονείς ή νομικοί εκπαιδευτές, έχετε το δικαίωμα και την ευθύνη να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την πρόσβαση των παιδιών σας στο Διαδίκτυο και σε άλλα ψηφιακά μέσα για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση αυτών των εργαλείων πρέπει να είναι ισορροπημένη με σεβασμό για την ιδιωτική ζωή και την αυτονομία του παιδιού και αυτό πρέπει να γίνει με κατάλληλο και σεβασμό τρόπο.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ακατάλληλο και ενδεχομένως παράνομο να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία για την παρακολούθηση των επεμβατικών ή χωρίς τη συγκατάθεση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων ενός παλαιότερου εφήβου.

Επιπλέον, στη Γαλλία, ο νόμος αριθ. 2022-300 της 2ης Μαρτίου 2022 καθιστά την παροχή συνδεδεμένων συσκευών, ένα ενεργοποιημένο σύστημα γονικού ελέγχου για δωρεάν, υποχρεωτική.

Μπορεί το παιδί μου να περάσει γύρω από την εφαρμογή γονικού ελέγχου ?

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν μερικές φορές να βρουν τρόπους για να ξεπεράσουν τις εφαρμογές γονικού ελέγχου, ειδικά αν είναι τεχνολογικά ικανές. Εδώ είναι μερικές από τις κοινώς χρησιμοποιούμενες μεθόδους:

 1. Εφαρμογή της εφαρμογής: Μερικά παιδιά μπορεί να προσπαθήσουν να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή γονικού ελέγχου. Ωστόσο, οι περισσότερες σύγχρονες εφαρμογές γονικού ελέγχου διαθέτουν μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη ή την απεγκατάσταση χωρίς τη συγκατάθεση ενός γονέα.
 2. Χρήση VPN: Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει ορισμένους τύπους γονικών ελέγχων, ειδικά εκείνους που εμποδίζουν την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους.
 3. Χρήση ιδιωτικών τρόπων πλοήγησης: Οι τρόποι ιδιωτικής ή ανώνυμης πλοήγησης μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τους ελέγχους παρακολούθησης δραστηριότητας σε απευθείας σύνδεση.
 4. Επαναφορά της συσκευής: Σε ακραίες περιπτώσεις, ένα παιδί μπορεί να προσπαθήσει να επαναφέρει πλήρως τη συσκευή για να διαγράψει την εφαρμογή γονικού ελέγχου.

Είναι εφαρμογές γονικού ελέγχου επεμβατικές για το απόρρητο του παιδιού μου ?

Ο σκοπός αυτού του λογισμικού είναι η προστασία των παιδιών από πιθανούς κινδύνους στο διαδίκτυο, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να είναι επεμβατικά στο απόρρητο του παιδιού εάν δεν χρησιμοποιείται κατάλληλα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βρείτε ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ασφάλειας του παιδιού σας και του σεβασμού για το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα.

Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις για τη χρήση αυτών των λύσεων που σέβονται το απόρρητο του παιδιού σας:

 1. Διαφάνεια: Ενημερώστε το παιδί σας ότι χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή αυτού του τύπου και εξηγείτε γιατί. Εξηγήστε ότι αυτό είναι ένα προστατευτικό μέτρο και όχι μια προσπάθεια να κατασκοπεύσετε πάνω τους.
 2. Ελαχιστοποιήστε την επιτήρηση: Χρησιμοποιήστε λειτουργίες παρακολούθησης μόνο όταν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, αντί να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες του παιδιού σας, θα μπορούσατε να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο όταν το παιδί σας προσπαθεί να έχει πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.
 3. Σεβαστείτε τον χώρο τους: Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, είναι σημαντικό να του δώσετε περισσότερη αυτονομία και ιδιωτικότητα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε να μην παρακολουθείτε τις ιδιωτικές επικοινωνίες του εφήβου σας, εκτός εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι ανησυχίας.
 4. Ανοίξτε διάλογο: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να έρθει σε εσάς εάν αντιμετωπίσουν ένα διαδικτυακό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από την απλή επιτήρηση και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης.
 5. Επιλέξτε μια εφαρμογή σεβασμό της ιδιωτικής ζωής: Ορισμένες εφαρμογές γονικού ελέγχου είναι περισσότερο σεβασμό στην ιδιωτική ζωή. Αναζητήστε μια εφαρμογή που συλλέγει μόνο πληροφορίες από ό, τι είναι απαραίτητο.

Πριν φύγεις ..

Εάν αυτό το άρθρο σχετικά με Οι καλύτερες λύσεις γονικής παρακολούθησης Σας άρεσε, μην διστάσετε να το μοιραστείτε σε κοινωνικά δίκτυα και να Εγγραφείτε στο ψηφιακό ενημερωτικό δελτίο μας Για να λάβουμε τα επόμενα άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα καλύτερα στοιχεία μας μέσω της ροής RSS: https: // www.λεπιδιγκιτάλης.FR/tag/newsletter-digital/feed/(απλά πρέπει να το εισαγάγετε στον αγαπημένο σας Reader RSS Feed (Ex: Feedly)))))).

Είμαστε επίσης ενεργοί στο LinkedIn, το Twitter, το Facebook και το YouTube. Συναντάμε εκεί ?

Για τυχόν ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα “σχόλια” για να μας πείτε για την παρατήρησή σας, θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό (με ευχαρίστηση).

Προστατέψτε τα παιδιά σας με το τελικό σύστημα γονικού ελέγχου

Proteggi il tuo bambino per iPhone/iPad

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής MMGuardian για iPhone & iPad

Μηνύματα

Συμβουλευτείτε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τα μηνύματα IMessage και SMS.
Δείτε περισσότερα

Για την παρακολούθηση των μηνυμάτων λειτουργούν, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την εφαρμογή MMGuardian Sync στον δικό σας υπολογιστή ή σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Μόλις ρυθμιστεί, όταν το iPhone ή το iPad του παιδιού σας συνδέεται με το ίδιο δίκτυο WiFi που χρησιμοποιείτε επίσης για τον προσωπικό σας υπολογιστή, η εφαρμογή θα συλλέξει μηνύματα από τη συσκευή του παιδιού σας. Αυτά τα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα έτσι ώστε να μπορείτε να τα δείτε είτε στην εφαρμογή MMGuardian Parent εγκατεστημένη στο δικό σας τηλέφωνο είτε στην πύλη Web MMGuardian. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε: https: // www.mmguardian.com/fr/iphone-message-retports

Ειδοποιήσεις εικόνας

Η λήψη ειδοποίησης όταν η εφαρμογή ανιχνεύει ότι μια εικόνα που αποθηκεύεται στο τηλέφωνο μπορεί να είναι ακατάλληλη (γυμνότητα). Εμφανίστε ένα αντίγραφο της εικόνας στην εφαρμογή των παιδιών.

Πλήρεις αναφορές

Λεπτομερείς αναφορές σχετικά με μηνύματα, περιήγηση στο διαδίκτυο και τηλεφωνικές κλήσεις σας επιτρέπουν να έχετε μια επισκόπηση ή να βυθιστείτε σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος ή ανησυχίας. Οι αναφορές είναι διαθέσιμες στην ασφαλή πύλη γονικής ιστού ή στην εφαρμογή MMGuardian Parent που συνιστούμε να εγκαταστήσετε στο δικό σας τηλέφωνο.

Φίλτρα ιστού και ασφαλή πλοήγηση

Αποκλεισμός ιστοσελίδων ανάκτηση πορνογραφικού περιεχομένου ή ενηλίκων ή οποιοδήποτε άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία φίλτρου ιστού. Επιλέξτε ποιες κατηγορίες ιστοσελίδων είναι εξουσιοδοτημένες ή θα πρέπει να αποκλειστούν ή να καθορίσουν συγκεκριμένες περιοχές και διευθύνσεις URL για εξουσιοδότηση ή μπλοκ. Δείτε περισσότερα

Το παιδί σας πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια την εφαρμογή MMGuardian για να περιηγηθεί στο Διαδίκτυο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρόνο οθόνης μήλου για να αποκλείσετε το σαφάρι. Όταν χρησιμοποιείτε το MMGuardian Safe Browser, οι κατηγορίες ιστοσελίδων που θεωρούνται ακατάλληλες για την επιλεγμένη ηλικιακή περιοχή θα μπλοκαριστούν σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπου. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν ενήλικα, πορνό, Παρίσι, φάρμακα, phishing και πολλά άλλα. Αν και όλα όσα χρειάζεστε είναι να επιλέξετε ένα κατάλληλο εύρος ηλικίας, μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε ποιες κατηγορίες θα αποκλειστούν ή θα εξουσιοδοτηθούν. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε το “Crush” για πάντα να επιτρέπετε ή να αποκλείσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις ιστότοπου ανεξάρτητα από την κατηγοριοποίηση του.

Έλεγχος εφαρμογής

Εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής ελέγχου. Προγράμματα προ-επιλογής στα οποία όλες οι εφαρμογές που έχουν ληφθεί θα απενεργοποιηθούν ή θα στείλουν απομακρυσμένες εντολές για να απενεργοποιήσουν προσωρινά τις εφαρμογές που έχουν ληφθεί για καθορισμένη χρονική περίοδο. Δείτε περισσότερα

Οι άλλες λειτουργίες της εφαρμογής περιλαμβάνουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης του App Store για την πρόληψη της εγκατάστασης νέων εφαρμογών και τον καθορισμό περιορισμών ανάλογα με την ηλικία σε βίντεο και τη λήψη μουσικής από το iTunes Store. Τα προγράμματα ελέγχου και αποκλεισμού εφαρμογών απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο με τη συσκευή του παιδιού σας. Εάν η συσκευή δεν είναι σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου χρόνου, η παραγγελία για απενεργοποίηση ή ενεργοποίηση των εφαρμογών που έχουν ληφθεί θα ενεργοποιηθεί όταν η συσκευή θα έχει και πάλι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τοποθεσία

Ανησυχείτε ότι το παιδί σας δεν βρίσκεται στον τόπο όπου πρέπει να είναι ? Χρησιμοποιήστε τη γονική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας ή τη γονική πύλη Web για να μάθετε πού βρίσκεται το παιδί σας τώρα.

Περιορίστε τις λειτουργίες της συσκευής

Απενεργοποιήστε την κάμερα, καθορίστε τις ταξινομήσεις περιεχομένου για εφαρμογές και ταινίες iTunes, κλειδώστε ή διαγράψτε τη συσκευή σε περίπτωση απώλειας ή πτήσης.

Τρέχουσες ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή MMGuardian για iPhone & iPad

Ναί! Ωστόσο, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή MMGuardian Sync στον υπολογιστή σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε: μηνύματα για το iPhone

Η εφαρμογή συγχρονισμού MMGuardian είναι διαφορετική από την εφαρμογή MMGuardian γονικού ελέγχου. Η εφαρμογή συγχρονισμού, που μπορεί να μεταφορτωθεί από το διακομιστή MMGuardian, είναι απαραίτητη εάν θέλετε μηνύματα μηνυμάτων από το iPhone του παιδιού σας και πρέπει να εγκατασταθείτε στον δικό σας υπολογιστή. Μόλις ρυθμιστεί, όταν το iPhone ή το iPad του παιδιού σας συνδέεται με το ίδιο δίκτυο WiFi που χρησιμοποιείτε επίσης για τον προσωπικό σας υπολογιστή, η εφαρμογή θα συλλέξει μηνύματα από τη συσκευή του παιδιού σας. Αυτά τα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα έτσι ώστε να μπορείτε να τα δείτε είτε στην εφαρμογή MMGuardian Parent εγκατεστημένη στο δικό σας τηλέφωνο είτε στην πύλη Web MMGuardian. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε: μηνύματα για το iPhone. Η εφαρμογή γονικού ελέγχου, διαθέσιμη στο App Store, απαιτείται για άλλες λειτουργίες όπως η τοποθεσία, το αρχείο ιστού και οι αναφορές ιστού και πρέπει να εγκατασταθούν στο iPhone του παιδιού σας ή στο iPad.

Ναί ! Εγκαταστήστε την τηλεφωνική εφαρμογή των παιδιών MMGuardian γονικός έλεγχος στο τηλέφωνο του παιδιού σας και στη γονική εφαρμογή MMGuardian για το Android στο δικό σας τηλέφωνο.

Δυστυχώς όχι. Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στη λειτουργία λογισμικού της συσκευής, η εφαρμογή είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο εάν το παιδί χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο Android.

Δυστυχώς όχι. Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στη λειτουργία λογισμικού της συσκευής, η εφαρμογή είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο εάν το παιδί χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο Android.