TOGGG, μια νέα τουρκική μάρκα, TOGGG T10X, η έξυπνη συσκευή σε τροχούς γαλοπούλας | Εκπαιδευτής αυτοκινήτου

Νέο μοντέλο / TOGGG T10X, η έξυπνη συσκευή στις τροχούς της Τουρκίας

Το πρώτο μοντέλο που παράγεται από το TOGGG είναι ένα 100 % ηλεκτρικό SUV του τμήματος C. Πωλείται από 953.000 τουρκικές λίρες (47.500 ευρώ), το T10X εμφανίζει ισχύ 160 kW (218 hp). Διατίθεται με δύο εξουσίες μπαταριών. Το πρώτο έχει χωρητικότητα 52,4 kWh, η οποία του δίνει μια σειρά 314 χλμ. (WLTP), όταν το δεύτερο εμφανίζει 88,5 kWh. Με αυτήν την έκδοση, ο κατασκευαστής ανακοινώνει μια σειρά 523 χλμ. (WLTP). Το T10X προσφέρει χωρητικότητα φορτίου μέχρι 150 kW, επιτρέποντας την επαναφόρτιση 20 έως 80 % σε λιγότερο από 30 λεπτά.

TOGGG, μια νέα τουρκική μάρκα

Σημαντικός παραγωγός αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Τουρκία έχει τώρα τη δική της μάρκα αυτοκινήτων. Ο Togg ξεκινά την εμπορία ενός ηλεκτρικού SUV 100 % στο τμήμα C, το T10X. Το τελευταίο θα φτάσει στην Ευρώπη στα τέλη του 2024.

SUV TOGGG

Το Togg είναι ένα νέο εμπορικό σήμα, από την Τουρκία. Αγοράζει ένα 100 % ηλεκτρικό SUV στο τμήμα C. (Photo Togg)

Νέα χώρα και νέα μάρκα αυτοκινήτων. Μετά το Βιετνάμ, το οποίο, με την Vinfast, έχει για πρώτη φορά την ιστορία ενός κατασκευαστή, είναι η σειρά της Τουρκίας να ξεκινήσει αυτή την περιπέτεια με το εμπορικό σήμα TOGGG, ακρωνύμιο της Türkiye Otomobili Girişim Grubu (ομάδα αυτοκινήτων εταιρειών στη Τουρκία, στα γαλλικά).

Ιδρύθηκε το 2018, ο τελευταίος ανήκει σε μια κοινοπραξία που συγκεντρώνει επενδυτές, βιομηχανικές ομάδες και την ένωση των θαλάμων και υποτροφιών της Τουρκίας της Τουρκίας. Μετράει ειδικότερα, ο όμιλος Anadolu. Μια εταιρεία που πέτυχε κύκλο εργασιών 182 δισεκατομμυρίων τουρκικών κιλών το 2022 (8,7 δισεκατομμύρια ευρώ), ιδίως με την επένδυση σε ποτά, σούπερ μάρκετ, γεωργία και αυτοκινητοβιομηχανία με συνεργάτες όπως η Kia, η Isuzu και η Honda.

Ένα ηλεκτρικό SUV 100 %

Το πρώτο μοντέλο που παράγεται από το TOGGG είναι ένα 100 % ηλεκτρικό SUV του τμήματος C. Πωλείται από 953.000 τουρκικές λίρες (47.500 ευρώ), το T10X εμφανίζει ισχύ 160 kW (218 hp). Διατίθεται με δύο εξουσίες μπαταριών. Το πρώτο έχει χωρητικότητα 52,4 kWh, η οποία του δίνει μια σειρά 314 χλμ. (WLTP), όταν το δεύτερο εμφανίζει 88,5 kWh. Με αυτήν την έκδοση, ο κατασκευαστής ανακοινώνει μια σειρά 523 χλμ. (WLTP). Το T10X προσφέρει χωρητικότητα φορτίου μέχρι 150 kW, επιτρέποντας την επαναφόρτιση 20 έως 80 % σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Ο Togg σχεδιάζει να βάλει μια έκδοση τεσσάρων τροχών στην αγορά Next Independent. Αυτό του εκτόξευση είναι ένα πίσω κιβώτιο ταχυτήτων. Στο εσωτερικό, το όχημα φιλοξενεί μια κεντρική οθόνη 29 ” με ένα κατάστημα εφαρμογών και τη δυνατότητα να πληρώσετε ένα πλήθος υπηρεσιών online από το αυτοκίνητο από το αυτοκίνητο.

Μάρκετινγκ στη Γαλλία στα τέλη του 2024

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η έναρξη αυτού του μοντέλου είναι επιτυχής επειδή ανακοινώνει ότι καταγράφει περίπου 180.000 προ -παραγγελίες με απολογισμό 60.000 Τούρκων λίρες (2.900 ευρώ). Για την έναρξη αυτού του νέου προϊόντος, ο κατασκευαστής έχει οργανώσει μια ψηφιακή κλήρωση για να προσδιορίσει ποιοι θα είναι οι πρώτοι 20.000 πελάτες που θα παραλάβουν το όχημα. Αυτή η τρέλα αυξάνει την παραγωγή του εργοστασίου που βρίσκεται στην Τουρκία, στην περιοχή Bursa, (ίδια περιοχή με το εργοστάσιο Renault, ΣημείωσηΟυσία, που πηγαίνει από 20.000 έως 28.000 μονάδες.

Ο πίνακας ελέγχου του TOGGG T10X είναι πρωτότυπο.

Συγκέντρωση αρχικά στην τουρκική αγορά, ο κατασκευαστής υπόσχεται την εμπορία του T10X στη Δυτική Ευρώπη στα τέλη του 2024. Σχεδιάζει να το πουλήσει στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες. Ένα sedan του τμήματος C και ένα coupe πρέπει να ολοκληρώσει το εύρος στα επόμενα εξάμηνα.

Μέχρι το 2030, ο Togg σχεδιάζει μια σειρά από πέντε μοντέλα στην αγορά και ανακοινώνει αρκετά εντυπωσιακές φιλοδοξίες ενός εκατομμυρίου οχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ως υπενθύμιση, ο βιομηχανικός τομέας αυτοκινήτων απασχολεί 500.000 άτομα στο Türkiye. Η Renault (η οποία παράγει το Clio), το Ford, το Toyota, το Hyundai, το Fiat καθώς και το Mercedes-Benz στο φορτηγό, έχουν σημαντικούς χώρους παραγωγής. Με μερίδιο αγοράς 15 %, το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει τον τέταρτο τομέα των εξαγωγών της χώρας.

Νέο μοντέλο / TOGGG T10X, η έξυπνη συσκευή σε τροχούς γαλοπούλας

Ο νέος τουρκικός κατασκευαστής TOGGG θα ανοίξει προ -παραγγελίες για το πρώτο του μοντέλο. Το TOGGG T10X, ένα ηλεκτρικό SUV, θα παρουσιαζόταν ως “έξυπνη συσκευή” ή έξυπνη συσκευή λόγω της … πολύ προηγμένης συνδεσιμότητας.

2023 TOGGG T10X Τουρκικό ηλεκτρικό SUV

Δημιουργήθηκε με την υποκίνηση του Τουρκικού Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος εθνικός κατασκευαστής TOGGG θα ανοίξει προ -παραγγελίες τον Μάρτιο του 2023 για το πρώτο του μοντέλο, το TOGGG T10X Electric SUV. Το τελευταίο στοχεύει να είναι ultra -track και το εμπορικό σήμα δεν διστάζει να την παρουσιάσει ως “έξυπνη συσκευή” ή έξυπνη συσκευή, σε αναλογία με smartphones που είναι περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνα για τη ζωή μας. Το TOGGG T10X θα πρέπει να εξάγεται στην Ευρώπη από το 2024.

“E-Nasıl T10x Için Ön Sipariş Verebilirim?”Diyorsanız…
. https: // t.CO/GHBH7UHRJD

– Mehmet Gürcan Karakaş (@mguercankarakas) 16 Μαρτίου 2023

Έως 500 χλμ. Αυτονομία

Άμεση ανταγωνιστής του Tesla Model Y και Volkswagen ID.4, το TOGGG T10X θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε δύο παραλλαγές που ονομάζονται V1 και V2. Και οι δύο χρησιμοποιούν έναν κινητήρα 218 ίππων στον πίσω άξονα αυτής της πρόωσης. Το TOGGG T10X V1 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 52,4 kWh για αυτονομία WLTP 314 km, ενώ το V2 ωφελείται από ένα πακέτο της οποίας η χωρητικότητα μεταφέρεται σε 88,5 kWh και η οποία ανακοινώνει ένα τμήμα δράσης WLTP 523 km. Μια παραλλαγή με δύο κινητήρες και τέσσερις -τροχούς θα προγραμματιστεί επίσης. Η γρήγορη επαναφόρτιση θα μειωθεί από 20 σε 80 % φορτίο σε 30 λεπτά.

Αυτοεξυπηρέτηση

Εάν το TOGGG T10X έχει ένα εξωτερικό στυλ για να πει το λιγότερο, είναι στην καμπίνα του ότι πρέπει να πάμε και να βρούμε το “ισχυρό σημείο” αυτού του συνδεδεμένου SUV. Πράγματι, ο πίνακας ελέγχου ενσωματώνει έναν ψηφιακό πίνακα ελέγχου 12 ιντσών που ολοκληρώθηκε από μια διαγώνια οθόνη ψυχαγωγίας 29 ιντσών μεταξύ του banner της οθόνης Honda E και του υπερσύνδεσης των Eqs της Mercedes. Αλλά η τουρκική καινοτομία αναλαμβάνει την έξυπνη διάσταση αντικειμένου της με την παρουσία μιας κάμερας φωνητικού ελέγχου που επιτρέπει στους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, να λαμβάνουν εγωιστές και στη συνέχεια να τα μοιραστούν μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Επομένως, ο οδηγός θα είναι σε θέση να τραβήξει μια φωτογραφία χωρίς να αφήσει να φύγει από το τιμόνι.

Ο Togg δεν φάνηκε να σκουπίζει την οδήγηση και θα ολοκληρώσει τον προσαρμοστικό έλεγχο της πορείας μιας ενεργού “Ώρας αιχμής” μέχρι 15 km/h για να εξελιχθεί σε πλήρη ασφάλεια στα βύσματα.

Πλήρης οθόνη TOGGG

Δοκίμασε την τύχη σου

Πρόθυμοι να ξεχωρίζουν μέχρι το τέλος, ο Togg είπε ότι τα πρώτα αντίγραφα του T10X μπορούν ήδη να προ -διατεθούν μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Ακόμα καλύτερα, ο κατασκευαστής θα πραγματοποιήσει ισοπαλία για να εκλέξει τους τυχερούς εκλεγμένους αξιωματούχους σε περίπτωση παραγγελιών ανώτερων από τον αριθμό των αντιγράφων που θα παραχθούν στην αρχή. Οι πελάτες θα παραδοθούν επίσης στο σπίτι σας και ο πρώτος θα πρέπει να σερβίρεται τον Απρίλιο.

Τιμή και παραδόσεις

Ο Togg εκτιμά ότι 20.000 αντίγραφα του ηλεκτρικού SUV T10x θα παραχθούν το 2023. Αλλά ο τουρκικός κατασκευαστής στοχεύει συνολικό όγκο 1 εκατομμυρίου οχημάτων μέχρι το 2030, διευκρινίζοντας ότι πέντε διαφορετικά μοντέλα θα αποτελούν το τελικό εύρος. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη και θα παράγει τόσο για την τουρκική αγορά όσο και για την εξαγωγή, ξεκινώντας από τη Γερμανία ή το TOGGG έχει ήδη δημιουργήσει το TOGG Europe GmbH, του οποίου το αντικείμενο είναι “Ανάπτυξη, Κατασκευή και Εμπόριο σε Ηλεκτρικά Οχήματα”. Το TOGGG T10X V1 θα διατεθεί στο εμπόριο σε τιμή 953.000 Τουρκικά διαβάζει, ή περίπου 47.500 €. Μια τιμή που την τοποθετεί σε άμεσο ανταγωνισμό με το Tesla Model Y και το ID Volkswagen.4.

Πηγή: Αυτοκίνητα News Europe